четвртак, 27. септембар 2018.

Ilić nekoliko puta razgovarao sa Karanom dok je vršen uviđaj na mjestu pronalaska tijela Davida Dragičevića, 24.03.2018.

piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić
Darko Ilić,načelnik Uprave za organizovani kriminal, nekoliko puta je razgovarao sa Željkom Karanom, patologom, u vrijeme dok je vršen uviđaj na mjestu pronalska tijela Davida Dragičevića.

Potvrđeno mi je ovo iz MUP RS, iz izvora bliskih istrazi, koji smatraju da je Ilićevo interesovanje za uviđaj, najblaže rečeno, sumnjivo, jer u tom trenutku njegova Uprava za organizovani kriminal nije uopšte bila nadležna za taj slučaj.

Sam Ilić je pred Anketnim odborom Skupštine RS rekao da je slučaj njegova uprava preuzela nakon obdukcije (koja je urađena 25.03., u nedelju), odnosno 26.03., dok je do tada slučaj bio u nadležnosti PU Banjaluka.

Da tužioci Želimir Lepir i Dalibor Vrećo nisu notorni kriminalci i da rade svoj posao kako treba, Ilić bi poodavno bio u pritvoru zbog niza laži i neistina koje je iznio na zločinačkom presu MUP RS, kada je pokušao neistinima kriminalizovati žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Uviđaj je, prema zapisniku Zlog inspektora-Harmonikaša iz Pakla, počeo u 13 časova i 30 minuta, a završio u 14 časova i 30 minuta.




“Upravo u tom vremenskom intervalu Ilić i Karan su se čuli putem telefona nekoliko puta”, tvrde moji izvori ne precizirajući broj poziva.

Ilić je pred Anketnim odborom rekao da je on lično pozvao Karana da izađe na uviđaj, ali je potom sam sebe demantovao, ističući da je to učinio dežurni tužilac.

Sada je njihova komunikacija predmet detaljne istrage. Posebno zbog činjenice da je Ilić, praktično, bez ikakvih sprovedenih istražnih radnji, lažno optužio Ubijenog Davida Dragičevića da je opljačkao kuću Đorđa Rađena.

Ranije sam već objavio da je upravo Rađen vodio istragu, a da je većinu njegovih “saznanja” Ilić, saopštio na zločinačkom presu MUP RS. 

Ilić je tada rekao i sledeće: “Što se tiče provalne krađe u toj kući rekao sam vam dokaze koje sam vam iznio, koji nesporno ukazuju da je lice prije nego što je smrtno stradalo izvršilo tu provalnu krađu. To je činjenica”.

Vrijeme je pokazalo da Ilić laže, jer Ubijeni david nije izvršio nikakvu provalu, a na predmetima iz kuće Rađenovih koji su dati na obradu, nađen je samo njihov DNK, ali ne i Ubijenog Davida Dragičevića.



Da je David bio u kući i ukrao laptop, što mu je lažno stavljeno na teret, kako bi se Ubijen kriminalizovao, ostali bi tragovi njegovog DNK na kablovima; Međutim, njihovo vještačenje pokazalo je da nema Davidovog DNK.

Ilić je, uz Karana, Dragana Lukača i Darka Ćuluma, jedan od ključnih Saučesnika u prikrivanju Nalogodavaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića i poodavno je morao biti u pritvoru.

Siniša Kostrešević
Zbog istrage koja se vodi protiv njega, (a vodi je Siniša Kostrešević, načelnik UKP-a), situacija u MUP RS je na ivici pucanja, a, kako stvari stoje, nije isključeno da vladajuća nomenklatura namjerava žrtvovati Ilića, uz Karana, i još nekoliko nižih službenika MUP RS, kako bi pokušala da se spase.



Teško će to ići, jer je Ilić uradio brojne prljave poslove za vrh vlasti. I jer iza njega stoji Miodrag Bajić, istinski šef Pravosudne mafije, sa kojim je Ilić i dogovorio angažovanje zločinca Dalibora Vreće na predmetu Ubistva Davida Dragičevića. Sve sa ciljem da se prikriju Zločinci - Naručioci Ubistva i Ubice!

Davidov nestanak i likvidacija
David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.



Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.




Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, direktor Policije Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Lukačev savjetnik Predrag Ćeranić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi… (nastaviće se)