субота, 29. фебруар 2020.

Grigorijevo transferisanje ličnih karakteristika drugima


Piše: Slobodan Vasković

“Vladika Grigorije: Tužno je ako nema opasnijeg od mene”, naslov je teksta (25.02.2020) u listu “Danas” u kojem Mladen Jevrić Durić pojašanjava svoje viđenje zbog čega beogradski “Blic” nije pustio njegov intervju.

Jevrić smatra da je to svjesno učinjeno, dok su iz “Blica” saopštili kako će intervju biti emitovan 02.03. ove godine na svim njihovim platformama.

U tekstu objavljenom u listu “Danas” navode se i riječi Jevrića izrečene nedavno na Filozofskom fakultetu u Beogradu. 

„Završava se epoha vladalaca lopova, prevaranata, lažova koji rade sve suprotno od onoga što govore. Niko ne može da se suprotstavi toj reci koja teče. I u ovom gradu će poteći ta reka i zbog toga sam srećan što sam među vama. Neće ova vlast još dugo“, rekao je, između ostalog, vladika Grigorije na tribini Filozofskog fakulteta.

„Uvek je bilo važno imati ljude sa ličnom hrabrošću. Uvek je važno kritikovati i crkvu. I svakoga. Čim vidite čoveka da ne trpi kritiku, a vlada – on je mnogo lud i opasan“, poručio je vladika Grigorije gostujući u Beogradu.

Zaista je nevjerovatno koliki je licemjer Mladen Jevrić Durić; Ako bi postojala mjera kojom bi se licemjerstvo, najteži grijeh, moglo izmjeriti, Jevrić bi bio apsolutni šampion.

Šta je problem sa Jevrićem i Durićem - transferisanje ličnih karakteristika drugima; Sve što je izrekao na tribini na Filozofskom fakultetu jeste njegov lični opis; Zaista, niko tako dobro Durića nije opisao kao Jevrić; Svaka riječ koju je izgovorio kapilarni je prikaz samog sebe.

Takva gnusoba, poput Jevrića, tako lud i opasan poput Durića, takav lopov, prevarant, lažov poput Jevrića Durića nije viđen već decenijama na ovim prostorima.

On koji je blagosiljao svaki kriminal i pljačku u Republici Srpskoj, direktno učestvovao u nedjelima, stavljao crkve pod hipoteke, uništio brojne privredne subjekte u Hercegovini…; On koji sistematično, luđački, progoni svakog svog kritičara, on koji je naredio kamenovanje potpisnika ovih redova, 18.03.2009. usred Vaskršnjeg posta.…, pokušava se predstaviti žrtvom. 

Narediti likvidaciju kamenovanjem usred Vaskršnjeg posta ne može učiniti čovjek, već samo Nečovjek; Lud i Opasan!

Već godinama se Ludi i Opasni u Beogradu pokušava prodati kao alternativa; Dogurao je do nivoa incidentne fusnote!

Prodaje je riječ koja dodatno opisuje Mladena, jer Jevrića Durića je lako kupiti - samo trebaš da mu daš da krčmi narodno, da troši milione, da stavlja hramove pod hipoteke, da luđački pljačka i progoni kritičare i imaćeš slugu pokornog; Jer, Jevrić Durić jeste sluga, sluškinja, osoba za pratnju čije usluge su veoma skupe.

On je jedan od najgorih u Crkvi, jedan od onih koji čini sve da Crkvu razori kako bi zadovoljio svoje bolesne ambicije, toliko velike da je i Jevriću i Duriću i Mladenu potrebna ustanova zatvorenog tipa u kojoj bi se pokušale sanirati.   

Šta je problem sa Grigorijem?

Prvo mu nisu dozvolili da postane mitropolit dabrobosanski, pa su ga, potom, otjerali iz Eparhije zahumsko-hercegovačke, koju je u crno zavio kreditnim zaduženjima višemilionske vrijednosti. Većinu para Jevrić je proćerdao; Napisao sam o tome desetine tekstova.

Kada mu u Beogradu nisu dozvolili da priđe parama, postao je “kritičar”; Licemjer se već godinama pokušava dodvoriti svakom ko kritikuje vlast Srbije; Šta god ko mislio o toj vlasti, kakva god ona bila, jedno je izvjesno - Grigorije je gori od najgorih. 

Tužno je što ga iko doživljava vladikom, jer je riječ o lopovu, prevarantu, lažovu, opasnom i ludom nečovjeku, koji radi sve suprotno od onoga što govori.  

Da podsjetim, Grigorije je od tadašnje Hipo banke uzeo nekoliko kredita i to 27.06.2006. godine 250 hiljada KM (rok otplate 10 godina), potom iste godine još 600 hiljada KM (rok otplate 10 godina). Oktobra 2007. godine od Hipo banke je pozajmio 2.507.684 KM, a kredit je trebalo da vrati za dvije godine, od čega nije bilo ništa. Oktobra 2008. zahvatio je u Hipu još 1.200.000 KM (baš se navadio), sa rokom otplate od 11 godina i 3 mjeseca. 

Tokom 2009. godine, i to u julu mjesecu, Grigorije je „svještavao i vodicu svetio“ u Folks banci, kod koje je podigao kredit od 1.200.000 KM.

Da bi obezbijedio ove kredite, vajni vladika je založio crkvenu imovinu i to hotele „Platani“ i „Platani 1“, te brojne kuće i hektare zemljišta koji pripadaju SPC-u i bez kojih bi ta firma mogla ostati, jer bludni i nevjerni Grigorije ne izmiruje redovno svoje obaveze. 

Ono što je najogavnije, jeste činjenica da su „Platani“ oteti i da uopšte ne pripadaju SPC-u. Eparhija je u posjed ovih nekretnina došla „darovnim ugovorom“, a „dobrotvor“ koji je poklonio tuđe je Božidar Vučurević. 

Pod hipotekom je i, kojeg li užasa, i Spomen kapela (površine 238 kvadrata), ali i „mjesni prostor II Hercegovačka gračanica sa parkom“, od 15.640 m2. 

Još ranije je Grigorije pod hipoteku stavio crkvu Svetog Arhangela Gavrila, u naselju Hrupjela u Trebinju i to za siću od 350 hiljada KM, a pare je uzeo od Balkan investment banke.


Prodao je i crkvenu zemlju u Mostaru i u Dubrovniku. 

петак, 28. фебруар 2020.

Zadnji voz za Sankt Peterburg


Piše: Slobodan Vasković

1.
Svojevremeno je Milorad Dodik rekao da će, nakon što se prestane baviti politikom, “osnovati nevladinu organizaciju i naučiti engleski jezik”.

Još se nije prestao baviti politikom, ali njegova davno javnosti predočena projekcija sasvim sigurno je danas netačna. I ne samo danas, već i u budućnosti.

Što se jezika tiče - treba naučiti ruski, jer mu engleski neće biti od velike pomoći kada se prestane baviti politikom; Ili bude primoran da to učini; Kada je NVO u pitanju sasvim je nebitno čime će se baviti.

2. 
Jedino bitno je da li će NVO biti registrovana u Moskvi ili Sankt Peterburgu, gdje bi, kako se stvari u BiH razvijaju, trebalo biti Dodikovo buduće stalno prebivalište. 

Lično  tipujem na Sankt Peterburg.

3.
Kriza u BiH dodatno je multiplikovana, prijetnjama/upozorenjima koja stižu sa svih strana; I od lokalnih suprotstavljenih Feudalaca i od međunarodnih zvaničnika; Sam Dodik, koji je produkovao krizu udarom na Ustavni sud BiH, potom blokadom rada institucija BiH, nakon par dana uloge lažnog mirotvorca, ponovo se vratio u punom ratničkom sjaju, teško iziritiran mogućim sankcijama Evrope, koje bi, ukoliko se dese, stavile tačku na njegovu političku karijeru.

4.
Cijela igra je na pretankoj žici i ko se oklizne, povratka mu nema; Dodik je trenutno najbliži padu sa žice, a zaista je teško očekivati njegov novi Kopernikanski obrt, (poput onog kada je potpisao “Program reformi BiH”), i brzi prekid blokade institucija BiH.

Dodik je dramatično, isključivo, bezuslovno postavio stvari, ultimativno zahtijevajući da Ustavni sud povuče svoju odluku o neustavnosti pojedinih članova Zakona o poljoprivrednom zemljištu i povlačenje stranih sudija, da ne postoji slamka koja bi ga izvukla iz živog blata u kom se nalazi, a da, pri tom, ne pretrpi teške političke gubitke. Koji ne bi bili dnevnopolitički, već dugoročni i koštali bi ga, u slučaju eventualnog novog obrta, sasvim realno i političke karijere.

5.
Dodatan problem za Dodika jeste što bi novi Kopernikanski obrt za njega značio gubitak mogućnosti stalnog prebivališta u Sankt Peterburgu; Preciznije, jedinog preostalog vidljivog rezervnog položaja autokrate koji je izgubio potpuno vezu sa stvarnošću.

6.
Kriza će potrajati; Neće Dodik još u Sankt Peterburg; Uskočiće u zadnji voz. 

Istina, ni taj voz, po redu vožnje, ne dolazi sutra, ali ni za godinu, dvije, već mnogo ranije;  Do tada će Dodik pokušavati na sve načine da dodatno razvali BiH, jer mu je to zadatak. On je alatka u ruskim rukama, a Planeri cijele akcije nisu mnogo marili za interese naroda u BiH, posebno ne Srba, kao ni za štetu koju će im nanijeti; Što i ne čudi, jer šteta i jeste cilj.

7.
Što je veća šteta, to su Planeri zadovoljniji. Očekivano.

8.  
Nije bilo očekivano da Dodik ispadne naivan, bolje reći natjeran, u tolikoj mjeri, jer je riječ o preiskusnom tehnologu vladanja: Dodik je, primjera radi, mogao naložiti nesprovođenje Odluke Ustavnog suda; Donijeti set mjera da se onemogući provedba, a da ne blokira rad institucija BiH; Međutim, on je sve to preskočio i odlučio se za blokadu; Očito, zato što je morao.

9.
Planerima je trebalo da se kriza funkcionisanja BiH “sveže” sa krizom u Crnoj Gori, jer i jedna i druga država su na teškim iskušenjima, iako sa različitim povodima za njih.

10.
Upravo je zbog naloga Planera, a ne zbog “odbrane svetinja”, Dodik potegao vitalni nacionalni interes oko posjete Mila Đukanovića BiH, što je nonsens, jer ta posjeta nikoga ne bi ugrozila u RS; Uz to, ukoliko je Dodiku zaista stalo do “odbrane svetinja”, imao bi priliku da sa predsjednikom Crne Gore “oči u oči” polemiše oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je u susjednoj državi izazvao masovne mirne proteste.

11.
Dodik je bagatelisao institut vitalnog nacionalnog interesa na potpuno trivijalnom pitanju, samo da bi Rusi pokazali Đukanoviću da još ima mjesta na Planeti gdje mu mogu, sem u Rusiju, onemogućiti dolazak.

12.
Ni u simboličkoj ravni taj čin ne znači ništa lično za Đukanovića, čiji način vladanja kao jaje jajetu liči Dodikovom, ali mu itekako pomaže u sukobu sa pobunjenim narodom, jer takav akt je njegovoj politici dodatna potvrda da “iza svega stoje snage izvan Crne Gore”, a ne njegov zakon, koji je neprihvatljiv za mnoge; Ne samo za Srbe.

13.
Paradoks je da je Dodik svojim stupidnim postupkom donekle ojačao Đukanovićevu poziciju u Crnoj Gori, dok je sopstvenu u BiH značajno oslabio; Izgubio je podršku Opozicije i dodatno potvrdio da on ne posustaje u namjeri da entitet upravlja državom, da entitet dijeli lekcije drugim državama, što je neprihvatljivo za bilo koga ko ne spada u kategoriju njegovih obnevidjelih, do nivoa potpune zaluđenosti, sljedbenika.

Dodik je zaista uspio da, kratkoročno, stavi entitet iznad BiH; Da RS dijeli lekcije Crnoj Gori, ali će se takav nepromišljen akt, vrlo brzo vrlo vrlo loše odraziti po RS. Živi bili pa vidjeli.

14.
Vezanjem kriza Dodik je najveću štetu načinio sopstvenom narodu; I u Crnoj Gori i u BiH, jer je ozvaničio Front, a sebe je doveo pod udar koji će teško da amortizuje i već je vrijeme da se postavi pitanje - koliko Dodik u svojoj “armadi” ima “kamikaza”, spremnih da se žrtvuju za njega?!

15.
Dodik, taze prijetnjama da će blokirati/povući saglasnost/ukinuti…, računa na žrtve i žrtvovanje u sopstvenim redovima, iako se mora reći da na taj način pokušava, takođe, ucjenom ishoditi da sankcija, koje se već naziru na horizontu, ne bude, već da se sve završi nekim “strukturalnim dijalogom” koji bi se odvukao u beskraj; A njemu omogućio da nastavi sa blokadama.

Ta “strukturalna nada” je vrlo mala, jer je Dodik “zacementiran” kao strukturalni problem. Ne SNSD, već Dodik, što je vrlo bitno.

U ovom trenutku Dodik, vrlo teško može da računa na povlačenje zahtjeva zemalja Kvinte, ostalih članica PIK-a, OSCE-a, Evropske komisije…koji zahtijevaju sprovođenje odluka Ustavnog suda, podržavaju ostanak stranih sudija, zahtijevaju prekid blokade institucija BiH, a da, pri tom, ne učini brojne i velike ustupke. Za početak, da deblokira institucije i prihvati odluku Ustavnog suda, kao i da se posveti brzoj i efikasnoj provedbi “Plana reformi BiH”.

Dodik teško može da računa i na pomoć Srbije koja bi bila za milimetar iznad deklarativne, jer zvanični Beograd, koji se nalazi pod teškom verbalnom paljbom i optužbama da je uzrok svih problema, na taj način će demonstrirati da je to neistina. 

16.
Svjestan je toga Dodik, te namjerava da nastavi sa proizvodnjom problema i ojačavanjem Fronta; Svjedoči o tome i najava pokušaja dodatnog ukopavanja “bunkera” - preuzimanjem Miće Mićića računa i na preuzimanje Bijeljine.

To nije samo obračun sa SDS-om, već mnogo više od toga - to je, osim pokušaja uvođenja jednopartijskog sistema, i najava spremnosti, temeljne pripreme, za dugotrajniji sukob sa svima sem sa Rusijom.

17. 
Realno, Dodik, ma koliko izgledao jak u RS, izvan granica entiteta mnogo je manjih gabarita, dok je izvan granica BiH već u mikronskim dimenzijama.

Ni Dodik ni RS nemaju snage za dugotrajnu, duboku krizu; Za nekoliko mjeseci najviše, nakon čega će uslijediti slom; Nekoliko mjeseci je optimistična verzija.

Što se tiče “kamikaza” njih tek nema; Postoji nekoliko žrtvenih jarčeva, koje će Dodik prinijeti na oltar sopstvene antipolitike, stupidnosti i konvertitstva, nakon čega nailazi zadnji voz za Sankt Peterburg… 

четвртак, 27. фебруар 2020.

Pisamce Kundaku Lukaču: Trebaš pažljivije čitati službene zabilješke MUP RS u kojima je precizirano da si prijetio zabijanjem Krampa u glavu Dejanu Spasojeviću; Bilo bi dobro kada bi bar jednom, prilikom javnih nastupa, ponio sa sobom i glavu, a ne samo Kundak


piše: Slobodan Vasković

Nasilnik Dragan Lukač ponovo me je pomenuo na sjednici Narodmne skupštine RS, tokom verbalnog obračuna sa Draškom Stanivukovićem. Na Stanivukovićeve tvrdnje kako je, svojevremeno prijetio Dejanu Spasojeviću, da će mu zabiti kramp u glavu, Lukač je ponovio laži da to nije učinio."Ovdje nije bilo nikakvog krampa, ni lopata, ni bilo čega što je Vasković pisao, a ti preuzeo da pričaš sad o tome, nakon sedam godina"; rekao je Lukač Stanivukoviću, opisujući njegov napad na Spasojevića.

Tačno je da sam ja pisao o tome kako je Lukač prijetio da će "zabiti kramp u leđa" Spasojeviću, ali je tačno i da je ta prijetnja dokumentovana u Službenoj zabilješci MUP RS, datiranoj 20.08.2013. godine, koju su potpisali policajci Bojan Pepinović i Esad Čavka.


Dijelove te zabilješke objavio sam 10.12.2016. godine, kao i svjedočenje Slavka Spasojevića, Dejanovog oca, koji je potvrdio Lukačeve morbidne prijetnje njegovom sinu, ističući da je rekao kako će mu "zabiti kramp u glavu".

U pomenutoj Službenoj zabilješci navedeno je i da postoje još dva svjedoka jezivih Lukačevih prijetnji, koji su naveli da je neobrazovani, primitivni nasilnik pretukao Spasojevića pred njegovom maloljetnom sestrom. To više nego dovoljno govori o mentalnom sklopu Lukača, koji nasilje vrši pred malojetnicima, djecom i ne preza da, nakon takvih morbidnih akata, laže bez trunke obraza.


Uz to, u zabilješci je navedeno da je Lukač tukao Spasojevića dok je ležao na zemlji, a to su potvrdili svjedoci.

Lukač je nasilnik, sperman na svako zlo, a potpisniku ovih redova prijetio je u nekoliko navrata  i to pred svjedocima; Uz to, Lukač je patološki lažov, jer je "zaboravio" reći da je zbog njega promijenjen Zakon i da je predmet, koji se odnosio na njegov fizički napad na Spasojevića, nezakonito proglašen zastarjelim.   

Osnovni sud u Banjaluci odbacio je optužnice protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS i Dejana Spasojevića, koji je, takođe, bio optužen, zbog apsolutne zastare 30.08.2017. godine.


Suđenje je objedinjeno pa se Lukač pojavio kao optuženi, njegova supruga kao oštećena, a Spasojević i kao optuženi i oštećeni. 

Glavna rasprava je tri puta odgađana na prijedlog ministra Lukača, od aprila do 30.08.2017. godine; Očito je da su Lukač i njegiov tim iskoristili, zloupotrijebili, novi Zakon, koji je stupio na snagu 17.08.2017., na osnovu čega je Osnovni sud odbacio optužnice zbog apsolutne zastare. To nije mogao niti smio da učini, jer je Lukaču suđenje počelo po zakonu koji je vrijedio do donošenja novog i po tom Zakonu moralo se i presuditi; Ali, već je oopštepoznato da je pravosuđe njegova alatka - Kramp koji zabija u glavu svakom ko pokušava da se suprotstavi brutalnom Režimu i satiranju građana, koje sprovodi upravo Lukač.

I ovi podaci svjedoče o tome da je Lukač najobičniji lažov i da je spreman na svaku zloupotrebu da bi odbranio svoje nasilničke postupke.

Takođe je spreman i da potpisnika ovih redova fizilčki eliminiše, jer je poodavno već izjavio kako je formirana "Grupa za obračun sa Vaskovićem"; Takođe je 7. juna 2016. godine, prema svjedočenjima prisutnih, izjavio i sledeće:"Slobodana Vaskovića ću riješiti kada više ne budem ministar".

Niko od prisutnih, a poznata su mi imena svih i imam stenogram tog razgovora, nije reagovao na Lukačeve prijetnje, a Mirna MIljanović, nasilna načelnica za odnose sa javnošću MUP RS, zahtijevala je od svih da ni slučajno ne izađu u javnost u vezi sa ubilačkim namjerama surovog ministra. 

U vezi sa Lukačevim prijetnjama da će me "riještiti", postavio sam pitanje Miljanovićki, ali već tri godine čekam odgovore na njih; Odnosno, MIljanovićeva ne odgovara, već, jasno je, čeka da Lukač ispuni obećano i, valjda, me likvidira.

Na ovom mjestu i pitanje da li Lukač stoji iza brojnih prijetnji koje mi svakodnevno stižu, ali se na njih ne obazirem; Ipak, evo jedne u kojoj se poklonici Lukačevih krvavih igara ne mogu odlučiti da li će me kamenovati ili, pak, likvidirati metkom. Nije naveden kalibar, što je baš čudno, ako se zna da je Lukač jako precizan. Bar kada je ručni rad Krampom u pitanju.


Nasilnik koji udara narodnog poslanika Stanivukovića u Narodnoj skupštini, prebija narod na ulici, stavlja van zakona sve one koji mu se ne dopadaju, zataškava javno ubistvo Davida Dragičevića, štiti kriminalce i zločince..., spreman je da ponovo dejstvuje. Ubilački, Krampom, kamenom, metkom, čim stigne... I da onda poput kakve pusy laže, izmišlja, manipuliše, obmanjuje...; Uostalom, saopštenja takozvanog MUP RS, kao i akcije te bivše institucije, odavno predstavljaju jeftini PR zločinačke organizacije, a ne dokaz o djelovanju "organa".

Pitanje je trenutka samo kada će divljak Lukač ponovo nasrnuti i počiniti novo zlo. 

Lukač Spasojeviću: Zabiću ti kramp u leđa (10.12.2016.)

piše: Slobodan Vasković

“Zabiću ti kramp u leđa”, zaprijetio je Dragan Lukač Dejanu Spasojeviću, dok je sjedio na njemu, nakon što ga je, prethodno, teško pretukao.

Navedeno je to u Službenoj zabilješci pripadnika CJB Banjaluka, datiranoj 20.08.2013. godine, koju su potpisali policajci Bojan Pepinović i Esed Čavka.

“Kada sam prišao licu mjesta na nekih sto metara vidio sam da Dejan leži na zemlji, te da je NN lice na njemu, a potom sam vidio kako NN lice zadaje udarac Dejanu koji je ležao na zemlji. U navedenom položaju ga je držao oko desetak minuta, te je rekao Dejanu da će mu zabiti kramp u leđa ako ga vidi da dođe u blizini njegove kuće, a kasnije sam shvatio da je NN lice Dragan Lukač”, rekao je pripadnicima CJB Banjaluka, (kako je navedeno u Službenoj zabilješci), M.R., svjedok premlaćivanja Dejana Spasojevića.

Policajci Pepinović i Čavka u Zabilješci navode da su na lice mjesta došli po prijavi Tanje Spasojević, koja je navela da je njen sin Dejan fizički napadnut u ulici Jovice Savinovića b.b..

U Zabilješci se navodi da su na licu mjesta zatekli Dejana Spasojevića na kojem su bili uočljivi tragovi nasilja “u predjelu glave, tri otekline crvene boje ispod kose, crvenilo na lijevom obrazu, crvenilo lijevog i desnog ramena, crvenilo u predjelu lopatice lijeve ruke, crvenilo na lijevoj strani vrata, modrica iznad lijevog kuka, plavilo crvenilo u predjelu kičme iznad repnjače, crvenilo na zglobu desne šake i crvenilo na desnoj podlaktici”.

Kako je navedeno u Zabilješci, Dejan Spasojević im je ispričao da je otišao na dječije igralište, jer su njegovu maloljetnu sestru tukla druga djeca.

“Izrevoltiran sam se uputio u navedenu ulicu do pomenutog igrališta, te sam na istom zatekao veći broj maloljetne djece koja su se bila popela na drvo. Na iste sam zagalamio povišenim tonom, te sam se obratio ženskoj osobi koja je stajala na igralištu”, ispričao je Spasojević policajcima.

On je naveo da je ta ženska osoba supruga Dragana Lukača, da se njoj takođe obratio povišenim tonom i upitao je ko je tukao njegovu sestru.

“U momentu prilazi mi Dragan Lukač, koji se nalazio takođe na igralištu. Izvodio je nekakve radove zajedno sa majstorom kojem ne znam ime. U jednom momentu Dragan mi prilazi, te me zatvorenom pesnicom udara u predjelu glave nekoliko puta. Nakon toga sam leđima pao na zemlju, te mi je isti zadao još nekoliko puta udarac rukom u predjelu glave i tijela, nakon toga me uzeo za kapuljaču od duksa i vukao me po asfaltu. Potom je sjeo na mene, te me stavio u položaj da se ne mogu micati ni nogama ni rukama, u takvom položaju bili smo oko desetak minuta”, naveo je Spasojević. 

U Službenoj zabilješci dva svjedoka (R.M. i D.L.) potvrdila su navode Dejana Spasojevića; Jedan od svjedoka još je rekao da je premlaćivanje Dejana “iz neposredne blizine posmatrala njegova maloljetna sestra”.

Istog dana policija je saslušala i Lukača, koji je u to vrijeme bio šef banjalučke Komunalne policije.

On je potvrdio da se nalazio na dječijem igralištu, da je sa majstorom betonirao sprave za vježbanje, ističući da je “u jednom momentu došao njemu nepoznati mladić koji je počeo da galami na djecu, jer su navodno tukli njegovu maloljetnu sestru”.

“U jednom momentu NN lice se unosi u facu mojoj supruzi Mirjani, koja je takođe bila na igralištu, na istu je vikao, te joj rekao da će joj otkinuti glavu. Nakon toga sam ja prišao NN licu te sam isto udario otvorenom pesnicom u predjelu glave, na što se NN lice nije smirilo te je nastavilo sa histerijom. Da bih istog smirio, oborio sam ga na zemlju te mu napravio ključ na ruci i pitao ga šta je sa tobom, zašto histerišeš, jesi li normalan. U tom položaju smo ostali oko pet minuta, potom sam ga pustio, te smo pričali o razlogu njegovog dolaska, nakon čega je isti otišao kući sa svojom sestrom”, rekao je Lukač policajcima.

Lukačeve navode potvrdila je njegova supruga.

Policajci Čavka i Pepinović još su naveli da su Spasojevića uputili u Hitnu pomoć i o svemu obavijestili šefa smjene.     


Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Lukača, 02.09. 2015., koju je protiv njega podnijelo Okružno tužilaštvo 12. juna prošle godine.

“Okružno tužilaštvo Banja Luka dana 12. 06. 2015.godine podiglo je optužnicu za kaznenim nalogom protiv Dragana Lukača iz Banja Luke, zbog krivičnog djela ‘Laka tjelesna povreda’ iz člana 155. stav 1 Krivičnog zakona Republike Srpske. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka“, odgovoreno mi je prošle godine iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Nije samo Lukač optužen, već i Spasojević.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Dejana Spasojevića, zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti iz člana 169, stav 1 KZ RS“.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Dragan Uletilović 28. oktobra 2015. godine.

Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Spasojevića 5. oktobra 2015. godine, zbog osnovane sumnje da je 20. avgusta 2013. godine „u vidno razjarenom stanju, vodeći za ruku svoju mlađu sestru Anu Spasojević, došao na dječije igralište u Ulici Jovice Savinovića bb u Banjaluci, te počeo da galami na grupu djece, koja su se tu igrala“. (nastaviće se)


Slavko Spasojević: Lukač mi je rekao da će mom sinu “sledeći put kad ga vidi zabiti kramp u glavu (11.12.2016.)

glavu”piše: Slobodan Vasković

Slavko Spasojević
„Sledeći put kad ga budem vidio, zabiću mu kramp u glavu“, rekao je Dragan Lukač, Slavku Spasojeviću, ocu Dejana Spasojevića, sat nakon što je brutalno pretukao njegovog sina 20. avgusta 2013. godine.

Ovo mi je ispričao lično Slavko Spasojević, 10. decembra ove godine, ističući da je, nakon što je saznao šta se desilo, otišao kod Lukača da stvari riješi mirnim putem i da ne dođe do težih posledica.

„Taj dan sam radio na Manjači i trebalo mi je otprilike sat vremena da stignem, nakon što sam saznao da je Dragan prebio mog sina Dejana. Mi smo komšije, naše kuće su udaljene nekih trista metara“, priča Slavko Spasojević.

On kaže da je Lukača našao na igralištu, na kojem je pretučen njegov sin, i da ga je pitao šta mu je bilo da to učini.

„Nisam znao da je tvoj“, rekao mu je Lukač.

„Zar trebamo tući djecu za koju ne znamo čija su? Hajde dođi mojoj kući, izvini se mom sinu, zagrli ga, reci da je došlo do nesporazuma i da se ovo riješi“, odgovorio je Slavko Spasojević Lukaču.

„Neću, a sledeći put kad ga budem vidio zabiću mu kramp u glavu“, rekao je Lukač Spasojeviću. 

Slavko Spasojević kaže da je bio zapanjen Lukačevim odgovorom, ali da je i dalje pokušavao da razgovara s njim, ukazujući mu na činjenicu da je on (Lukač) obučen za borbe i da mu je nejasno zbog čega je svoje vještine primijenio na nekom tako mladom (Dejan Spasojević tada je imao 19 godina).

Odgovor koji je uslijedio, šokirao je Spasojevića.

„Ne mogu shvatiti da neko može trpiti toliki bol, a ja sam ga 20 minuta lomio“, rekao mu je Lukač.

Slavko Spasojević kaže da je nakon toga shvatio da je svaki dalji razgovor s Lukačem besmislen i da mu je rekao da neće dozvoliti da više ikada lomi njegovog sina, a posebno ne da mu zabije kramp u glavu.

Sve što je ispričao meni, Slavko Spasojević spreman je da svjedoči i na suđenju koje počinje 20. decembra ove godine.

„Jedino što tražim jeste da istim metrom mjere odgovornost i mog sina, ali i Dragana Lukača. Ako bude isti metar, ja ću prihvatiti svaku presudu za svog sina. Bojim se da isti metar neće biti, a desi li se tako, nastaviću da se borim, jer je moja porodica časna, nismo nikom ništa nažao učinili, radimo se i borimo da preživimo poštenim radom“, rekao mi je Slavko Spasojević.

среда, 26. фебруар 2020.

Nestanak naroda njihov je cilj; Dok god se, u istoj prostoriji, diše vazduh sa njima neće posustati u istrebljivanju


Piše: Slobodan Vasković

1.
Narod nestaje pred našim očima! Nestaje iz BiH, njenog entiteta RS, najmračnijeg dijela Evrope.

2.
Noć odnosi brojne; Kontinuitet nestajanja, umiranja, odumiranja bez većih izgleda da bude prekinut!

3.
Ogromna većina ćutke posmatra surovu egzekuciju Naroda, ne shvatajući da njihovo nekretanje, netreptanje, zadržavanje daha duboko u sebi, do pucanja pluća; Zatomljavanje krika što dere i kida utrobu poput pobješnjelih pasa, nije tek strah od Asasina, sirovog, vulgarnog, primitivnog Unutrašnjeg okupatora, već nus pojava upokojenja svih, svakog kome su usne zapečene, udovi zaleđeni u vazduhu…, čije oči vide, ali ne žele, još manje smiju, da povjeruju.

4.
Nacija je na izdisaju, njene poslednje ljudske resurse razvlače kao kravlje utrobe na deponiji mrtve stoke; Pobješnjele džukele piruju, bez namjere da prestanu, do zadnjeg čovjeka.

5.
Slave svaki odlazak; Egzodus opjevavaju; Bijela kuga za njih je znak da su na pravom putu, nazdravljaju svakoj smrti…; Narod je za njih roblje što kuluči čekajući svoj red za “dva metra”. 

6.
Unutrašnjem okupatoru je masovno istrebljenje, koje je na djelu, presporo; Čine sve da ga ubrzaju - truju djecu narkoticima, premlaćuju ih, siluju, podvode, progone…

7.
Konačno rješenje samo što nije.

8.
Kristalna noć ne prestaje, poništene su sve institucije, poharana sva dobra; Svako mišljenje suprotstavljeno opštem uništenju, njegova kritika, proglašava se za izdaju. Lomi se svaka iskra duha, trag drskosti, dok se slave vucibatine, probisvijeti, ološ…

9.
Svako uništenje i samo uništenje slave kao patriotski čin.

10.
Toksičnost je stopostotna; Javni diskurs je pretvoren u monolog glavnog Predatora, pokretača svih smrtonosnih akcija protiv sopstvenog naroda, poludjelog od otete moći, preuzete silom, vulgarnim napadom, iz institucija.

11.
Zagadili su i sadašnjost i prošlost, budućnosti ionako nema, ukinuta je; Otrovali su vazduh, zemlju, većinu preostalih, preciznije preteklih; Ne posustaju, niti će, dok god čuju i najmanji dah, koji ne pripada skotovima glavnog predatora.

12.
Javno se lažno kunu u pravoslavlje, kojeg su se poodavno odrekli da bi se klanjali vulgarnom primitivcu, lažovu, najgorem ljudskom otpadu, pomnoženom sa olovnim talogom neljudi i retardiranog smeća.

13.
Crkvu koriste kao štit; Njene brojne nedostojne službenike kao štitonoše; U Krstu vide dva komada drveta dobro uštimana za razapinjanje i oruđe za lomljenje ono malo preostalih neposlušnih glava.

14.
Sami sebe su proglasili za svetinje, svetitelje, prosvetitelje; One istinske, pravoslavne, prekrečili su da bi mogli oslikati terminalne faze sopstvene nakaznosti.

15.
Živote onih što su pretekli pretvorili su u septičku jamu, prirodno stanište Unutrašnjeg okupatora, neofašista koji i ne kriju ko su i šta im je stvarni cilj.

16.
Može im se oduprijeti samo na jedan način - snažnim, hiruškim, rezom, potpunim odvajanjem od njih, prepuštajući ih same sebi; Nikada i nikako ne ustuknuti pred bandama hulja što kidišu na sve i svakog drugačijeg. 

17.
Dok god se sa njima u istoj prostoriji diše oni će uništavati. Kome to nije jasno, taj ne shvata da oni ne opraštaju; Narodu koji ih je izabrao nisu oprostili; Takav kakav je, bolji je od njih; Zato i čine sve da bi ga upokojili.
  

Dosje: “Tajkun funkcija” Radojičićev štićenik Vukajlović uplatio 283.410 KM za kriminalom otete nekretnine; Radojičić manipulacijama i lažima štiti Vukajlovića; Konačnu riječ o nekretninama daće Okružni sud; Institucije duboko involvirane u sve nezakonite radnje i štite zločince i kriminalce iz vlastipiše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada i štićenik Igora Radojičića, Gradonačelnika, uplatio je 28.01. ove godine 283.400 KM za kriminalom stečene nekretnine - četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, koje je kupio na kriminalnoj, najmještenoj, licitaciji, 31.12.2019., održanoj tačno u podne.

2.
Uplaćivanje novca svjedoči da Vukajlović smatra da će teško kriminalno djelo u kojem je direktan učesnik biti ozakonjeno i da će on preuzeti u posjed nekretnine vrijedne na tržištu najmanje milion KM; Preciznije, da nadležni organi neće ništa preduzeti, jer je on dio vladajuće kaste, štićenik Igora Radojičića i jer nadležni organi rade isključivo u korist kriminalaca koji nesmiljeno, svakodnevno i sistematski pljačkaju i Grad i entitet. Nikakve istrage ne postoje, a ako slučajno ima nekih radnji, one su direktno usmjerene na zataškavanje pljački.

3.
Novac, koji je uplatio mladi delikvent Vukajlović, je deponovan, jer se o svemu mora očitovati i Okružni sud Banjaluka.

4.
Zato, uprkos uplati, još uvije nije došao u posjed nekretnina, nakon kriminalne licitacije, jer su, u međuvremenu, nakon što sam objavio podatke o ovoj zločinačkoj akciji jednog od banjalučkih političkopravosudnokleptokratskih gangova, uslijedile žalbe Pravobranilaštva (20.01.2020.), potom još četiri lica koja su se prijavila na licitaciju, ali su nezakonito isključeni iz mogućnosti kupovine, kao i Miloša Šmitrana, čija imovina se prodaje na licitaciji zbog presude da je dužan Gradu isplatiti 539.410 KM.

5.
Šmitran je do imovine nezakonito došao zloupotrebljavajući, svojevremno, visoku poziciju u Gradskoj administraciji.

6.
Iako se očekivalo da se Radojičić ogradi od Vukajlovićevog kriminalnog postupka i zatraži odgovornost, kako svog štićenika, tako i nadležnih iz Pravobranilaštva, koji svjesno nisu došli na licitaciju, što je bio dio cijele kriminalne akcije, Gradonačelnik je pokušao sve da relativizuje, koristeći se manipulacijama i lažima; Na taj način on je, izvan svake razumne sumnje, podržao Vukajlovićev kriminalni akt, kao i zločinačku organizaciju koja je osmislila cijeli “paket”.

7. 
Na pitanje da li je gradski budžet oštećen za više od 200.000 KM licitacijom u kojoj je odbornik u banjalučkoj Skupštini grada Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radojičić je rekao da gradski budžet nije oštećen ni za jednu KM, jer još nije dobio ni marke. (Glas Srpke)

8.
Radojičić je navedenu izjavu dao 24.01.2020. i ona vrvi neistinama; Grad je oštećen i prije nego je Vukajlović počinio krivično djelo otimanja imovine na namještenoj licitaciji; Grad je oštećen krivičnim djelima koja je počinio Šmitran i to za 539.410 KM; Radojičić je rekao da gradski budžet nije oštećen ni za marku, jer još nije dobio marke, što svjeoči o njegovom plitkom pokušaju manipulacije, jer je u budžetu šteta i dalje od 539.410 KM, od kojih ni marka nije legla na gradske račune.

9.
Radojičić, jasno je, pokušava da zaštiti Vukajlovića i cijeli kriminalni posao. 

Ono što je poseban Radojičićev nitkovluk i što svjedoči da se radi o funkcioneru bez ikakvih skrupula, obraza, morala…, jeste činjenica da je navedenu izjavu dao odmah nakon što je najavio da je Grad podnio tužbu protiv Pavla Kneževića, Bojane Gajanović i Anje Grubačić, kojom traži 178.000 KM zbog, kako je naveo, štete koju je Grad pretrpio neodržavanjem Novogodišnjeg koncerta (doček Nove 2019.).

10.
Grad, po Radojičićevom nalogu, progni troje mladih ljudi, koji nisu nanijeli nikakvu štetu, i, istovremeno, štiti Vukajlovića koji je kriminalnim aktom, na namještenoj licitaciji, kupio milionski vrijedne nekretnine za samo 
283.400 KM; Kako je Šmitranovim nezakonitim poslovima nanijeta šteta Gradu od 539.410 KM, to znači da je Vukajlović, svojim devijantnim postupkom i namještenom licitacijom, oštetio budžet za 256.010 KM; Odnosno za 80.000 KM više nego što je to učinilo troje mladih koje bijedni Gradonačelnik nemilosrdno, neljudski i poput kakve zvijeri progoni.

11.
Sve je tu jasno: Radojičić je bio i ostao “tajkun funkcija” - teško frustrirana, iskompleksirana ličnost koja je za funkciju spremna sve učiniti - gaziti i po mrtvima, ako mu to šefovi narede.

12.

Nedolazak pravobranioca na licitaciju omogućio Stojanu Vukajloviću, odborniku SNSD u Skupštini Banjaluke, da nezakonito stekne četiri stana, vikendicu i poslovni prostor, čime je Grad oštećen za 256.010 KM (24.01.2020.)


piše: Slobodan Vasković

Nakon što sam objavio da je Stojan Vukajlović, odbornik SNSD u Skupštini Grada Banjaluka, nezakonito došao u posjed četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, kupujući ih na najmještenoj licitaciji, Pravobranilaštvo RS pokušava da popravi štetu koju su načinili, ali i kriminalne radnje koje su i iz te institucije počinili.

Iz Pravobranilaštva su, 20.01.2020., uputili Obavještenje Osnovnom sudu u Banjaluci kojim traže poništenje licitacije, na kojoj je došlo do namještene prodaje, kojom je Grad oštećen za 256.010 KM (vidi dodatak).

Gdje je krivica Pravobranilaštva? U činjenici da nisu prisustvovali namještenoj licitaciji, 31.12.2019. godine, iako su o datumu njenog održavanja bili uredno obaviješteni, 10.12.2019. godine.


Da su iz Pravobranilaštva prisustvovali licitaciji mogli su već 31.12.2019. spriječiti akt kojim je odbornik SNSD došao do nekretnina na nezakonit i kriminalan način.Pravobranilaštvo, koje je tražilac izvršenja nad imovinom Miloša Šmitrana, imalo je pravo da na toj licitaciji zahtijeva da se nekretnine prodaju pojedinačno, kako bi se postigla što veća cijena i umanjila šteta koja je počinjena Gradu.

Činjenica da se nisu pojavili samo je dokaz da su i njihovi predstavnici bili sastavni dio prevare, kojom je omogućeno Vukajloviću da dođe nezakonito u posjed nekretnina.

Obavještenje koje su poslali Osnovnoms sudu njihov je pokušaj da se iz cijele priče izvuku neoštećeni, ali to više nije moguće, jer su nedolaskom na licitaciju, 31.12.2019., upravo oni omogućili činjenje kriminalnog djela.

Milimir Govedarica, šef Pravobranilaštva, trebalo bi da odgovara zbog ovih propusta, a Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, mogao bi i protiv njega da podnese krivičnu prijavu, ako je čist u cijeloj prljavoj raboti, koja se sada pokušava popraviti upućivanjem Obavještenja, kako bi se prikrilo da je i Pravobranilaštvo, koje zastupa Grad, direktno učestvovalo u kriminalnom poslu.

Tačno u Podne: Stojan Vukajlović, odbornik SNSD u Skupštini Grada Banjaluka, prevarom, uz pomoć kriminalaca iz pravosuđa, u jednom danu postao vlasnik četiri stana, poslovnog prostora i vikendice, za samo 283.400 KM; Grad oštećen za 256.010 KM; Šta Radojičić zna o prevari?! (18.01.2020.)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, mlada nada SNSD-a, postao je u samo jednom danu ponosni vlasnik četiri stana i jednog poslovnog prostora u Banjaluci, te vikendice sa okućnicom nadomak Grada. I to prevarom u kojoj, osim njega, učestvuju banjalučki Osnovni sud, sudija Nebojša Pejović, Pravobranilaštvo Banjaluka!

2.
Riječju, državni kriminal bez ostatka!

3.
Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka, zahvaljujući činjenici da je član te stranke, stanove je dobio uz pomoć Suda, sudije Nebojše Pejovića, koji mu ih je dodijelio za tričavih 283.400 KM, iako je vrijednost nekretnina procijenjena na 539.410 KM.

4.
Stanovi u oduzeti od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave Banjaluka, presuđenog marta 2016. godine na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 KM; Presudom Okružnog suda Banjaluka, Šmitranu je naloženo da Gradu nadoknadi štetu od 539.410 KM.

5.
Protiv Šmitrana je podignuta optužnica 04.06.2013. godine zbog zloupotrebe položaja i primanja mita, zahvaljujući čemu je stekao veliki broj nekretnina, preciznije šest stanova i nekoliko poslovnih prostora.Da bi se Gradu izmirila šteta od preko pola miliona KM, Šmitranu su oduzeta četiri stana, jedan poslovni prostor - sve u Banjaluci, te vikendica u Ivanjici, nadomak Grada, sa cca 1,5 dunuma okućnice.

6.
Da budem precizan, Šmitranu su oduzete i na doboš stavljene sledeće nekretnine:
-Dvosoban stan 61 metar kvadratni u Ulici Vojvode Prijezde 124, procijenjen na 101.260 KM
-Jednosoban stan 49 metara kvadratnih, u Ulici Kralja Alfonsa 6, procijenjen na 127.00 KM
-Poslovni prostor 24 metra kvadratna, u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića 101, procijenjen na 73.100 KM
-Dvosoban stan od 49 metara kvadratnih u Ulici Verska 5, procijenjen na 106.820 KM
-Jednosoban stan površine 24 metara kvadratnih, u Stepe Stepanovića, 50.040 KM
-Vikend kuća sa dvorištem, površine 1748 metara kvadratnih, procijenjena na 108.580 KM, u Ivanjskoj.7.
Da li se Sudija vodio logikom da je i Šmitran nekada bio pod patronatom SNSD-a u Gradskoj upravi, pa je red da stanovi ne idu ispod “krova stranke” ili je imao neke druge bliske kontakte sa Vukajlovićem, nije poznato, ali je nesumnjivo da je postupio mimo zakona i omogućio Vukajloviću enormno bogaćenje; Jer nekretnine vrijede više od cifre na koju su procijenjene. Uz to, Grad je ostao uskraćen za 256.010 KM.

8.
Interesanto je da se sve odigralo 31.12.2019, Tačno u Podne, tako da je Vukajlović zaista dobio vrhunski novogodišnji poklon, jer Deda Mraz na njemu baš nije štedio; Uostalom kao ni na drugim članovima vladajuće nenarodne kaste. 

9.
Jasno je da je riječ o vrhunskoj namještaljci da Vukajlović, nekada mlađani funkcioner SNSD-a, koji je prije toga bio član odborničkog kluba “Sloboda” Budimira Balabana, pa i DNS-a, postane vlasnik brojnih nekretnina, ranije kupljenih novcem zarađenim Šmitranovim prevarama.

10.
Sada se nekretnine koje je Šmitran kupio opljačkanim novcem, ponovo pljačkaju, a oštećen je ponovo Grad Banjaluka.  

11.
Da su nekretnine pojedinačno licitirane, kako je trebalo biti, njihova cijena premašila bi početnih minimalnih 50% vrijednosti. 12.
Pitanje je šta o svemu zna gradonačelnik Igor Radojičić, da li je ćutke prešao preko prevare i da li će se Grad žaliti na kriminalnu prodaju nekretnina?!

Da li će Radojičić podignuti krivične prijave protiv Vukajlovića, pravobranioca, sudije….?!

13.
Svakako je interesatna činjenica da na licitaciju u ime tražioca izvršenja, što je Grad, nije došao niko; A trebao se pojaviti bar neko iz Pravobranilaštva RS Banjaluka, koje zastupa Grad Banjaluku. Nisu došli svjesno, kako bi omogućili činjenje krivičnog djela.

14.
Očito je i nakon ovog slučaja da se pljačkanje Grada nastavlja, da u njemu učestvuju pravosudni organi, Sud, odnosno, u ovom slučaju, sudija Pejović, ali i Pravobranilaštvo, pa se može konstatovati da je na djelu kriminal u režiji institucija, koje su, koje li ironije, zadužene da se bore protiv takvih radnji!15.
Uz to, glavni junak naše priče, Vukajlović, član je vladajuće stranke i u Banjaluci i u RS i u BiH, tako da nema dileme da je sve što se desilo dobro režirano i da je više nego jasno kako je pravosuđe potpuno u funkciji kriminala i kriminalnih operacija iza kojeg stoje gradske i entitetske institucije.

16.
Što se Vukajlovića tiče, zbog ove prevare morao bi da završi u zatvoru, a ne da nastavi da sjedi u Skupštini Grada! I uživa u otetim nekretninama!

17.
Što se pravosudnih institucija tiče, kao i Javnog pravobranilaštva RS i tu je sve već odavno sasvim jasno - potpuno su u kandžama zločinačkih organizacija. (nastaviće se)

Radojičićev štićenik, SNSD-ov odbornik, Stojan Vukajlović dokopao se i petog stana u Banjaluci u samo dva dana, plus vikendica i poslovni prostor - Kasta nedoriljivih kriminalaca, koje štiti stranačko pravosuđe i policija, otimaju sve što vide (21.01.2020.)

Piše: Slobodan Vasković

1.
Stojan Vukajlović, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka, i njegovo djelovanje dokaz su da je stranka kojoj pripada sve više zločinačka organizacija, a sve manje politička partija.

Vukajlović, mladi Papak, prije SNSD-a, bio je u klubu "Sloboda" i DNS-u, a prilikom prelaska u SNSD rekao je da to čini "kako bi pomogao građanima"; Otkako je prešao pomaže samo sebi, otimajući od građana, šoštećujući gradsku kasu, to ga čini malim papanskim gmazom, bez etike, morala, karaktera, ljudskosti, dostojanstva; Fukara, bez presedana!

Vukajlović je u SNSD dogmizao novembra 2017., a širom raširenih ruku ga je dočekao Igor Radojičić, koji je morao znati da je upravo njegov štićenik onemogućio da se gradska kasa naplati za oteto i da je oštećena za preko 250 hiljada KM. 

Radojičić je još tada rekao da će dolaskom Vukajlovića SNSD "biti ojačan", ali je zaboravio reći da će i Vukajlović u samo dva dana "ojačati" za pet stanova, poslovni prostor i vikendicu! To je ono što se zna, a za koliko je zaista ojačan, tek treba istražiti!!!

2.
Već sam objavio da je Vukajlović, 31.12.2019. godine u samo deset minuta, Tačno u Podne, kupio na licitaciji u banjalučkom Osnovnom sudu četiri stana, poslovni prostor u Banjaluci, kao i vikendicu sa 1,3 dunuma okućnice u Ivanjici, u neposrednoj blizini grada, za samo 283.400 KM; Takvom namještenom licitacijom, koja je, suštinski, kriminalni akt, Grad, koji je u pomenutom slučaju bio tražilac izvršenja, oštećen je za 256.010 KM.

3.
Međutim, nisu to jedini stanovi koji je Vukajlović kupio na licitaciji; Odbornik SNSD-a je 30.12.2010.,(dan prije navedenog slučaja, koji sam objavio 18.01.2020. - vidi dodatak) kupio još jedan stan i to od 80 m2, u ulici Maksima Gorkog, opet Tačno u Podne, a sve je trajalo deset minuta.4.
Stan je otišao na doboš zbog ranijeg duga njegovog sada već bivšeg vlasnika  od 15.000 KM; Vukajlović je stan platio 50.000 KM, odnosno trećinu procijenjene vrijednosti, koja je iznosila 150.000 KM.

5.
Stan te kvadrature u Banjaluci vrijedi i više od 150.000 KM, a ono što je zaista bitno jeste činjenica da se na licitaciji pojavio samo Vukajlović i da nije bilo drugih lica.

6.
Nema dileme da je i ovdje riječ o namještenoj licitaciji samo za Vukajlovića, kao što nema dileme da je pomenuti duboko amoralna, gnusna osoba, jer koristi poziciju odbornika vladajuće stranke i činjenicu da je advokat kako bi se na nesreći drugih obogatio za vrlo kratko vrijeme.7.
Nekretnine koje je kupio gnusoba Vukajlović, 30. i 31.12. (pet stanova, poslovni prostor, vikendicu kraj Banjaluke), njihova cijena višestruko premašuje 333.400 KM, koliko ih je on platio, a vrijednost je preko milion maraka.

8.
Vukajlović je već ranije svojim političkim djelovanjem, čestim mijenjanjem stranaka, pokazao da je amoralni Papak, a otimačionom stanova da je kriminogena osoba, iako se bavi advokaturom.

9.
Međutim, bitno je primijetiti ovdje jednu važnu činjenicu - sve ove otimačine Vukajlović ne bi mogao počiniti da nije član vladajuće stranke SNSD-a, ali i član zločinačke grupe koja se bavi ovom vrstom prevara. Jasno je da on nije sam u “ekipi” koja na opisanio način dolazi do vrijednih nekretnina, za mali novac, a potom, njihovom preprodajom, do velike zarade.

10.
Nažalost, teško je vjerovati da će to iko istražiti, jer su takozvano pravosuđe i takozvana policija potpuno pod kontrolom SNSD-a, a stvarno pitanje glasi koliko su drugi brojni funkcioneri vladajuće partije oteli stanova na sličan način i enormno se obogatili na nesreći drugih; Prokletinici, to je jedina riječ koja ih opisuje.

11.
Da podsjetim, nije samo Vukajlović umočen do grla u prevare sa licitacijama, već i Goran Osnovac Selak, narodni poslanik, direktor KPZ Tunjice i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka koji preko svog kuma Duška Radivojevića oteo, polovinom oktobra 2019. godine starici Vukosavi Popović, bez ikakvog zakonskog osnova, stan od 93m2; Stan su, na licitaciji, platili 30.000 KM, iako on vrijedi najmanje 200.000 KM.12.   
Otimanje stana porodici Popović, Vukosavi i Sanji, dobro je osmišljena kriminalna akcija u kojoj su učetvovali Osnovac Selak, njegova sestra Marina Selak, načelnik Odjeljenja inspektorata za igre na sreću, Selakov kum Duško Radivojević, inspektor inspektorata za igre na sreću, Igor Trivić, uposenik istog Inspektorata i sin majora Janka Trivića, kao i pripadnici PU Banjaluka i sudski izvršilac Dragiša Obrić, a samim tim i Sud.

13.
Oni koji se nađu na udaru, što to ne konstatovati, mafije iz vladajućih struktura nemaju nikakve šanse da se spasu, jer su protiv njih i stranačka milicija i stranačko pravosuđe; Namjerni da im otmu sve kako bi se pripadnici vladajuće kaste dokopali vrijednih nekretntina u bescijenje, a, potom ih preprodali za velike pare. Popovićevu je stranačka milicija brutalno izvukla iz njenog stana, kako bi ga predalo Selakovom kumu.14.
SNSD je utočište beskarakternih, besprizornih, podlih i na sve spremnih prevaranata; Papaka bez skrupula; SNSD je omogućio otvoreno pljačkanje građana i njihovi brojni funkcioneri učestvuju u tome bez ikakvog zazora, kao i pripadnici njihovih koalicionih partnera, SP-a i DNS-a. 

15.

Bitno je primijetiti i trend .- podmladak tih partija u snažnom je kriminalnom usponu, bez ikakve svijesti i savjesti, spreman na sve kako bi se dokopali što većih suma novca; Nasljednici, koji stasavaju pod krovovima SNSD-a, DNS-a i SP-a dostojni su svojih šefova - mafijaških bosova, koji su entitet pretvorili u privatnu svojinu!  (nastaviće se)