недеља, 28. фебруар 2021.

Strah od Incka: Dodik i Čubrilović lobiraju da presuđeni za ratne zločine, (odnosno njihove porodice), vrate povelje kojim ih je odlikovala NSRS, 24.10.2016. godine; Dvije porodice prihvatile vraćanje povelja



Piše: Slobodan Vasković


1.

Miorad Dodik I Nedeljko Čubrilović, predsjednik parlamenta RS, uplašili su se sankcija Visokog predstavnika Valentina Incka koji je od Narodne skupštine ultimativno zatražio, 02.02.2021., da do kraja aprila povelje koje je ta institucija dodijelila osobama presuđenim za ratne zločine.


2.

Među njima se to, prvenstveno, odnosi na Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić i pokojnog Momčila Krajišnika.


3.

Da bi izbjegli javbo poniženje da moraju poništavati povelje, Dodik i Čubrilović, koji se uplašio da će ga visoki predstavnik smijeniti sa funkcije i udaljiti iz političkog života, zahtijevaju od presuđenih za ratne zločine da vrate povelje; Smatraju da bi na taj način ispunili Inckov zahtjev.


4.

Dvije porodice presuđenih za ratne zločine su već prihvatile da vrate povelje, ali je pitanje da li će visoki predstavnik prihvatiti takav akt ili će insistirati na tome da parlament RS poništi odluku o dodjeli povelja; Vraćanje povelja i poništenje odluka o poveljama su dvije sasvim različite stvari.


5.

Incko je 2. februara ove godine uputio pismo predsjedniku Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću i predsjednicima svih klubova u parlamentu RS u kome traži da se u roku od tri mjeseca, do kraja aprila, ponište povelje koje je Narodna Skupština dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.


6.

Organizacioni odbor, koji je uspostavljen s ciljem obilježavanja 25. godina od postojanja i rada Narodne skupštine RS, 24. oktobra 2016. godine dodijelio je posebne povelje i priznanja brojnim institucijama, organizacijama i pojedincima. 


7.

Ta odlikovanja je uručio predsjednik Narodne Skupštine Nedeljko Čubrilović.


8.

“Među nagrađenima bili su i svi bivši predsjednici Narodne skupštine i članovi prvog Predsjedništva RS, uključujući Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika i Biljanu Plavšić, čiji su postupci tokom oružanog sukoba šokirali svijet i uzrokovali nezamislive ljudske patnje”, naveo je Incko u pismu.


Podsjeća da su Karadžić, Krajišnik i Plavšić, pred Haškim tribunalom osuđeni za ratne zločine.


“Obraćam vam se da bih podstaknuo na preduzimanje napora u cilju ostvarivanja pomirenja u BiH kao osnove za održvi mir, stabilnost i prosperitet zemlje u korist svih njenih građana. Javno osuđivanje veličanja ratnih zločinaca predstavlja presudan korak u tom procesu”, naveo je Incko u pismu.


9.

Dodao je da “veličanje ratnih zločinaca, uključujući i veličanje u formi koja se mogla vidjeti 24. oktobra 2016. godine, direktno povređuje i provocira one koji su pretrpjeli posljedice rata te šteti sjećanju na žrtve”.


“Na kraju, njime se destabilizuje region i ugrožavaju izgledi za pomirenje u BiH”, naveo je Incko u pismu.


10.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ocijenio je, 04.02.2021., kako Inckov zahtjev da Skupština Republike Srpske oduzme povelje ratnim zločincima, pokazuje 'najniže strasti i mržnju prema srpskom narodu’”.


„Nije mogao veću uvredu Srbima da da. Tako jednu bezočnu laž da iznese može samo Valentin Incko. Savršeno dobro znaju da nećemo prihvatiti odluke OHR-a. On se usmjerava samo na jedan narod, ultimatum najteže prolazi kod našeg naroda“, kazao je tada Dodik.


11.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da nije dobio pismo od Visokog predstavnika zato što je on Nedeljko Čubrilović, nego zbog toga što je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 


On tvrdi da se ne plaši smjene, dodavši da njegovom mogućom smjenom ne bi bio riješen problem koji je nametnut pismom Visokog predstavnika. 


„Umjesto mene, za predsjednika Narodne skupštine doći će neko drugi i problem neće biti otklonjen bez razgovora, dijaloga, pa me čudi što političar i diplomata s toliko dugim iskustvom, kao što je ono trenutnog visokog predstavnika, nije ni pokušao prethodno da razgovara s nama iz rukovodstva Narodne skupštine, nego je odmah postavio ultimatum i zaprijetio sankcijama“, rekao je Čubrilović za Srpkainfo. 


On je dalje rekao da zakazati sastanak rukovodstva Narodne skupštine sa šefovima klubova. 


„Kada – u ovom času ne mogu precizno naznačiti. Ima još vremena. Visoki predstavnik nam je 'dao rok' do kraja aprila, pa nema razloga da žurimo. Uostalom, nešto treba prepustiti i vremenu, kao najboljem sudiji, kao što piše u jednoj svetoj knjizi“, kazao je Čubrilović. 


Istakao je i da je riječ o poveljama, a ne o odlikovanjima. „Drugo, iako je te povelje dodijelio pomenuti odbor, on više s tim nema ništa, jer mu je mandat istekao danom održavanja svečane sjednice Narodne skupštine. Treće, to je ipak bio odbor Narodne skupštine, koja nije osporila njegov rad, sve i da je trebalo, a mislim da nije“, kazao je Čubrilović. 



субота, 27. фебруар 2021.

Teško Kriminalizovano banjalučko tužilaštvo štiti Dodikovog dilera i nasilnika Šugo Bota: Za Dodikovog Udo narko dilera, koji je pokušao ubiti suprugu, korumpirano tužilaštvo predložilo novčanu kaznu; Bolesni Šugo, gmizavac i nasilnik, nije se ni pokajao zbog zločina koji je počinio; Sud bi morao presuditi Narkodilera i Nasilnika na višegodišnju robiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Teško kriminalizovano banjalučko tužilaštvo, koje je još uvijek pod punom kontrolom Milorada Dodika, predložilo je novčanu kaznu za Dodikovog narko dilera Borisa Šugo Udo Udovičića, (koji prodaje opijate maloljetnicima), zbog nasilja u porodici, kada je zamalo likvidirao sopstvenu suprugu Tamaru 22.11.2019. godine (u periodu od 21 do 22 časa u Banjaluci), na putu Banjauka - Slatina.


2.

Optužnica je podignuta u vrijeme dok je na čelu OJT bio Glavni tužilac Želimir Lepir, zaštitnik ubica Davida Dragičevića i njihovih saradnika, pa nije nikakvo iznenađenje da je učinio sve da zaštiti i ubicu u pokušaju - Dodikovog Udo Šugo Bota, koji već osam godina prodaje drogu maloljetnicima, bavi se prostitucijom, pokušava ubiti svoju suprugu Tamaru...


zločinac Želimir Lepir


Za sve zlodjela, Režim je Dodikovog Udo nagradio sa 760.752 KM, izvučenih nezakonitim ugovorom iz IRB-a, kako bi angažovao psihopate slične sebi da poprave imidž “Lidera Psihopata" na mrežama.


IRB-ova uplata Šugavom narkogmazu

3.

Prijedlog novčane kazne, koju je banjalučko tužilaštvo u optužnici zatražilo za Dodokovog narkogmaza, je za tu Životinju nagrada, nikako kazna!


Prijedlog novčane kazne za pokušaj ubistva
od korumpiranog tužilaštva

4.

Ukoliko Osnovni sud prihvati prijedlog korumpiranog tužilaštva i novčano kazni Dodikovog narko dilera Ugo Šugo Bota, onda će biti direktni saučesnik u trovanju banjalučke djece opijatima koje to narkodilerskonarkomansko smeće prodaje.


Osnovni sud

5.

Za nadati se da će Sud maksimalnom kaznom od tri godine zatvora (predviđenom za nasilje u porodici) presuditi Šugavca i na taj način spasiti dio djece od ovog bolesnog, psihotičnog, nasilnog narkopredatora. Na taj način bi očitali i lekciju korumpiranom, podlom i pokvarenom banjalučkom tužilaštvu koje je u funkciji ubica, kriminalaca, narko dilera, zelenaša i svih ostalih zlikovaca, već godinama!


Okružno tužilaštvo Banjaluka

6.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH, koji se, napokon riješio kriminalca Milana Tegeltije, (što je, kao i svi drugi veliki zločinci iz RS završio kao savjetnik u Dodikovom kabinetu), trebalo bi da izvrši nadzor nad ovim slučajem i da ne dozvoli da prljavi mali narkopacov prođe bez drakonske kazne - robije zbog pokušaja ubistva supruge Tamare!


7.

Napad na nju nije bilo nikakvo nasilje u porodici, već klasičan pokušaj likvidacije. I nije to bilo prvi put, jer je i prije tog 22.11.2019. godine Dodikov Udo, teški psihički bolesnik, premlaćivao suprugu pred maloljetnim djetetom do besvijesti.


Ljekarski nalaz

8.

Iz Osnovnog suda u Banjaluci mi je odgovoreno da je ta pravosudna institucija Optužnicu protiv podlog NarkoSkota potvrdila Rješenjem 21.07.2020. godine. "Održano je ročište za izjašnjenje o krivnji i kaznenom nalogu, gdje se optuženi izjasnio da nije kriv”, navedeno je u odgovoru Osnovnog suda Banjaluka.


Odgovor Osnovog suda Banjaluka

9.

Samo ova činjenica dovoljno potvrđuje o kako bolesnom skotu, ološu i ljudskom smeću se radi.


Da podsjetim, Tužilaštvo tereti Dodikovog Udo Narko Šugo Bota da je 22.11.2019. godine,, teško pretukao svoju suprugu Tamaru i “primjenom nasilja ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet oštećene”.


Surovo prebijanje sopstvene supruge makro, narko diler i narkoman Dodikovo Udo, izvršio je u automobilu “pasat”. 


U optužnici se navodi da je poslije verbalnog sukoba sa suprugom, prijetio da će je ubiti. Nakon prijetnji ubistvom, udario je, kako se u optužnici tvrdi, šest puta šakom u glavu, grudni koš, lijevu ruku, izgrebao je noktima…


Optužnica

“Nanio joj je tjelesne povrede u vidu nagnječenja očne jabučice, sa krvnim podlijevanjem kapka lijevog oka, oguljotinu na lijevoj polovini lica, nagnječenje nosa, krvni podliv, sa otokom lijevog obraza, nagnječenje donjevilične regije, s potpunim iščašenjem oba donjevilična zgloba, oguljotinu u predjelu lijevog ramena, krvni podliv na prednjoj srani grudnog koša, krvni podliv regije lijeve nadlaktice, oguljotinu regije desne podlaktice, krvno podlijevanje lijeve šake, nakon čega je oštećenu istjerao iz vozila i ostavio u nenaseljenom mjestu blizu puta”, navodi se u optužnici. 


Nalazi i mišljenja klinika o povredama koje je
narkodilesrkonarkomansko smeće Šugo nanio supruzi 

10.

Glavna rasprava je, prema navodima Osnovnog suda, zakazana za 18.05.2021. godine i tada će se vidjeti da li su se Sudije konačno oslobodile pritiska mafije i počele da sude po zakonu, a ne po ličnim zahtjevima Dodika i njegove zločinačke kamarile.


11.

U Tužilaštvu su, prilikom podizanja optužnice, mogli bar shvatiti da od šest udaraca Retardiranog Dodikovog Udo Šugo Bota, njegova supruga nije mogla zadobiti, najmanje, trinaest teških povreda.


To može značiti samo jedno - da je pokvareni, podli narkoštakor suprugu izbacio iz automobila u pokretu; Praktično, to implicira da je pokušao da je ubije! U to nema nikakve dileme.


Stefan Cvijanović, Bogoljub Zeljković
i Dodikov Udo, narko diler i ubica u pokušaju

12.

Već ranije sam naveo da Dodikovo Udo štite njegov setrić Vico Zeljković, Stefan Cvijanović, sin Željke Cvijanović (koji mjesečno troši najmanje 100 hiljada na kockanje i "senzacije" u noćnom klubu "Kajak" Mileta Radišića Klena). Međutim, iza njega stoji i njen drugi sin Filip Cvijanović, izuzetno sklon nasilju i devijantnom ponašanju, o čemu ću detaljno izvjestiti u narednim danima. 


Kao i o Trećem Čovjeku, kojeg sam već pominjao, a koji je sa Dodikom, zajedno, šef svim navedenim jadnicima i ovisnicima.


Šugavog Dodikovog Bota, narko dilera koji prodaje opijate maloljetnicima, štiti i friški Dodikov savjetnik Milan Tegeltija, koji je, dok je obavljao funkciju predsjednika VSTS uništio pravosuđe BiH.

Cvijanović, Dodik i Milan Tegeltija

13.

Šugavca štiti i Siniša Kojdić, saučesnik u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića, koji je za taj zločinački akt, po nalogu Dragana Lukača, nagrađen pozicijom načelnika Odjeljenja za krvne delikte u PU Banjaluka (u junu 2020.). Nagradu je Kojdiću uručio Lukačev doberman Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka.


Miloš Brkić
14.
Djelovanje Lukača je MONSTRUOZNO - za načelnika Odjeljenja za krvne delikte imenovao je  Kojdića, saučesnika u prikrivanju zločina teškog ubistva. Takvo ponašanje dokazuje stvarni zločinački karakter Lukača i njemu odanih pripadnika policijskog kriminalnog Kartela!


Dragan Lukač

15.

Kojdić je ukrao krunski dokaz - donji veš Dragičevića, na osnovu kojeg se precizno mogao utvrditi način na koji je David ubijen.


Siniša Kojdić, tužilac Biljana Janković i Zoran Bošnjak

Za krađu Davidovog donjeg veša podignuta je optužnica protiv Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, krim tehničara Kartela, 07.09.2018. godine, ali do sada nisu procesuirani.


Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića zbog krađe dokaza, ali ni od toga nije bilo ništa.


16.

Kojdić je vodio uviđaj 24.03.2018. godine kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića i falsifikovao dijelove Zapisnika.


Zapisnik sa uviđaja nakon pronalska 
tijela ubijenog Davida Dragičevića

Takođe je, zajedno sa Marinkom Matijevićem, odanim poslušnikom Darka Ilića, jedne od ključnih osoba u ubistvu Davida Dragičevića, prisustvovao obdukciji tijela Davida Dragičevića, 25.03.2018.


17.

Obdukciju je uradio patolog Željko Karan, takođe, saučesnik u prikrivanju likvidacije.


Željko Karan i Matijević, desno od njega


Tada je Kojdić slao viber poruke o predmetima poturenim u džepove Dragičevića, kako bi se lažno pokazalo da je David u kobnoj noći, 18.03., opljačkao kuću Đorđa Rađena. Kasnije je dokazano da David nikada nije ni bio u kući Rađenovih, koji su ključni saučesnici u ubistvu. 


18.

Bilo im je bitnije “dokazati” da je ubijeni David počinio izmišljeno krivično djelo, nego istražiti ko je ubio Davida; Jasno je da je riječ o zataškavanju, jer je dio pripadnika MUP RS, među kojima je i Dubravko Kremenović, direktan učesnik otmice i likvidacije dvadesetjednogodišnjeg mladića.


David Dragičević (otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen; 
Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)

19.

Dalibor Vrećo, teški kriminalac koji, nažalost, obavlja tužilačku funkciju, brojnim opstrukcijama istrage ubistva Davida Dragičevića ima za cilj spasavanje ubica i učesnika u zataškavanju likvidacije.


zločinac Dalibor Vrećo

Vrećo je, 16.11.2020., Ifetu Feragetu, advokatu porodice Dragičević, uputio dopis u kojem ga obavještava da je donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Siniše Kojdića, inspektora MUP RS, koji je ukrao dokazni materijal iz istrage o ubistvu Davida Dragičevića.


Dopis zločinca Vreće advokatu Ifetu Feragetu

U vrijeme likvidacije Davida (otet 18.03.2018., mučen i ubijen, a tijelo nađeno 24.03.2018.), Harmonikaš iz Pakla Kojdić je bio samo inspektor. Dodik ga redovno poziva da mu svira, a lično ga je zaštitio od sudskog progona - bitnija mu je svirka od činjenice da je Kojdić saučesnik u likvidaciji.


Harmonikaš iz Pakla Kojdić i Milorad Dodik

20.

Da u RS postoji policija, a ne Hunta, ispitali bi detaljno da li, kakve i kolike koristi Kojdić ima od Šugavog Dodikovog Udo Bota Birisa Udovičića, dilera droge maloljetnicima, ubice u pokušaju i ljudskog smeća i ološa, kojeg bezrezervno štiti i podržava. (nastaviće se i neće još dugo stati)

петак, 26. фебруар 2021.

Željka Cvijanović finansira kockarnicu “Kajak” Mileta Radišića Klena - do 100.000 KM mjesečno; U “Kajaku” iza 22 časa korona žurke sa “pojačanim” doživljajem; MUP RS štiti korona žurke, umjesto da kažanjava Klena i učesnike


Piše: Slobodan Vasković


1.

Željka Cvijanović finansira kockarnicu “Kajak” koja je u vlasništvu Mileta Radišića Klena, presuđenog kriminalca i kuma Milorada Dodika.


2.

Cvijanovićeva mjesečno finansira “Kajak” sa najmanje 60.000 KM do 100.000 KM.


Toliko njen sin Stefan izgubi mjesečno kockajući se u Radišićevom lokalu. I provodeći se na korona žutrkama, koje se u "Kajaku" organizuju. 


3.

Stefan Cvijanović je ubijeđen da je specijalista za poker aparate i ostale igre na sreću, kao i za klađenje, te ga taj “specijatet” dnevno košta najmanje dvije hiljade KM. I to svaki dan.


Stefan Cvijanović u “Kajaku” doslovno rečeno “visi” svakodnevno.


On je u dobrim odnosima sa Klenovim sinovima Srećkom i Renatom. Klen&Sinovi su vlasnici “Kajaka”.


4.

Kockanje je lični problem Stefana Cvijanovića, ali je pitanje otkud Željki Cvijanović najmanje 60.000 KM mjesečno (često su te cifre i značajno veće) da finansira “hobi” sina?


Na godišnjem nivou je to 720.000 KM i taj novac sasvim izvjesno nije od plate.


Taj novac je, izvan svake razumne sumnje, iz prljavih, podzemnih tokova, što svjedoči da ni Cvijanovićeva nije imuna na kriminalne radnje, a razumijevanja za nju ne može biti zbog toga što na taj način “pokriva” enormne kockarske gubitke i dugove svog sina.


Stefan Cvijanović, Bogoljub Zeljković
i Dodikov Udo Šugo Bot Boris Udovičić
koji je zvjerski pretukao suprugu i izbacio je iz auta u pokretu

5.

Međutim, nije tu kraj priče o “Kajaku”, Stefanu Cvijanoviću i ostalim pripadnicima retardirane kvazielite koja uništava RS, sa ciljem da biološki istrijebi najbrojniji narod koji živi u tom entitetu. 


Ukoliko nastave ovim tempom satiranja po principima “sprežne zemlje” i “mentalne pornokratije”, Srbi će sa područja BiH nestati u narednih 25 godina. 


6.

Vratimo se “Kajaku”: Nakon što dođe vrijeme da se sve kafane, restorani, kafići… zatvore, “Kajak” nastavlja da radi.


Zaključavaju se vrata, a ulazak je dozvoljen samo pripadnicima vladajuće idiotske, gnusne, bahate elite, koja u lokalu organizuje korona žurke. 


Žurke, doživljaj koji pružaju, snažno je “pojačan” opijatima svih vrsta u enormnim količinama. 


Opijati se u “Kajaku” iza zatvorenih vrata sasvim otvoreno konzumiraju, a žurke traju do ranih jutarnjih časova.


Redovni učesnik žurki je i Željkin ljubimac, što povećava cifru koju plaća Radišiću i “Kajaku”, jer osim za kockarske dugove, treba novac iskeširati i za žurke i sve ono što vole “mladi kvazielite”, koja je, poput pošasti, poharala RS.


Cifra od 60.000 KM, koju Cvijanovićeva plaća Radišiću za “pasiju” svog sina Stefana, mjesečno se, zbog navedenog, penje i do 100.000 KM! Sitnica za majku koja baš voli svoje dijete!


7.

Sve to poznato je šefu Hunte Draganu Lukaču i njegovom prvom banjalučkom batinašu Milošu Brkiću, načelniku Policijske uprave Banjaluka.


8.

Umjesto da sprečavaju žurke sa “pojačanim doživljajem”, kažnjavaju njihove učesnike, pripadnici MUP RS, po strogom naređenju Lukača i njegovog banjalučkog dobermana Brkića, štite “elitne” partijanere i njihova nezakonita i nelegalna okupljanja; Samim tim i sve što se u “Kajaku” dešava - od prodaje do konzumiranjan opijata. Istovremeno, satiru građane Banjaluke i za najmanju grešku.


9.

Debilna kvazielita je na vrhuncu perverzija i jezivog ponašanja i djelovanja.


Umislili su da su Rimski Cezari, iako nisu odmakli od probisvijeta i razularene svjetine što se razbacuju novcem otetim od građana, dovedenih na rub egzistencijalnog opstanka.


10.

Lukaču te Žurke itekako dobro dođu, jer njegovi ubačeni igrači snimaju učesnike koje on tim video klipovima drži u šaci; Kako njih, tako i njihove roditelje.


11.

Lukač je beskrupulozni kriminalac, a ne policajac, spreman na svaku vrstu zla - do otvorene zaštite likvidacija, kao što je to u slučaju ubistva Davida Dragičevićam, gdje on lično, uz podršku Milorada Dodika i Željke Cvijanović, sprečava otkrivanje ubica, koji su iz policijskih redova, i njihovih saučesnika.


12.

Budući da je i Lukač opak bolesnik (nije sramota biti bolestan, ali je veliki problem ne liječiti se), uopšte ne bi trebalo začuditi da nakon ovog teksta “fingira” neku "raciju" u “Kajaku”.


13.

Naravno, u Klenovom zmijskom gnijezdu tada neće biti niko od pripadnika retardirane kvazielite, već Režimski vojnici u ulozi statista koje će Lukačevi pitbulovi navodno, pred kamerama, “istresti iz gaća”, kako bi prodali još jednu prejeftinu, prozirnu i idiotsku manipulaciju stanovništvu o tome kako oni “ozbiljno” rade.


14.

Lukač je sklon režiranju takvih treš akcija kojima javnosti pokušava prikazati da u RS postoji MUP, a ne Hunta i da je on policajac, a ne šef svih Zločinačkih organizacija u Banjaluci. (nastaviće se i neće još dugo stati) 


четвртак, 25. фебруар 2021.

Darko Kremenović Poletarac izgubio kontrolu nad Zborom advokata Banjaluka; Kremenović i Petković već isplanirali kako da spiskaju milione Advokatske komore, ako uspiju izgurati Dabića za njenog predsjednika


Piše: Slobodan Vasković


1. 

U utorak, 23.02.2021. godine, advokati sa područja Zbora advokata Banjaluka birali su predsjednika tog zbora. Za tu poziciju u konkurenciji su bila tri advokata: Boris Stojanović, Saša Topić i Dario Sandić.

 

Najveći broj glasova osvojio je Boris Stojanović, advokat iz Banjaluke. Radi se o mladom advokatu koji dolazi iz frakcije koju predvodi advokat Dalibor Mrša. 


Izbor Stojanovića za predsjednika Zbora advokata Banjaluka praktično znači da je okončana dugogodišnja podzemna vladavina tim zborom u režiji Darka Kremenovića Poletarca.


2. 

Glavni konkurent Stojanoviću u pomenutoj trci je bio advokat Saša Topić. Radi se o dobrom momku koji, nažalost, još uvijek nije svjestan u kakvo ga podzemno blato želi uvući Poletarac. 


U suštini, Poletarčeva namjera je bila da preko Topića nastavi da upravlja Zborom advokata Banjaluka.

 

3.

Nema sumnje da je Poletarac vrlo prljav igrač. Pokazuje to i način na koji pokušava da ospori Stojanovićevu pobjedu. 


Poletarac je pored Topića istakao još jednog svog kandidata, advokaticu Milanu Vukojević. 


Uvidjevši da frakcija koju predvodi Mrša ima veću podršku od njegove, Poletarac je naredio Vukojevićkoj da dan prije glasanja, na zvanični email Advokatske komore RS, pošalje obavještenje da povlači svoju kandidaturu, uz obrazloženje da je dobila više poruka koje bi se mogle protumačiti kao prijeteće.

 

4.

Da se radi o podmetanju, izrežiranom u glavi Poletarca, najbolje govori činjenica da Vukojevićka ne tvrdi da joj je neko prijetio, nego samo kaže da bi se poruke mogle protumačiti kao prijeteće. 


Ona, naravno, već dva dana odbija da kaže ko joj je slao te fantomske poruke i šta je u njima pisalo.


5. 

Ovdje treba posebno istaći da Vukojevićka nije navodne prijetnje prijavila nadležnom tužilaštvu, što bi se svakako moglo očekivati od jednog advokata. Razlog za to je jednostavan: Poruke koje pominje Vukojevićka ne postoje, a cilj cijele te farse je bio da se spriječi poraz Topića.


Očigledno da su Poletarac i Vukojevićka na perfidan način nastojali odgoditi izbore, sa ciljem da dobiju dodatno vrijeme za lobiranje među advokatima.


6. 

Da je pobjeda Stojanovića čista kao suza najbolje govori podatak da je 23.02. 2021. na izbore izašlo više advokata nego prije dvije godine, kada je Poletarac reizabran za predsjednika Zbora advokata Banjaluka.

 

7.

Ono na čemu Advokatska komora RS treba istrajati jeste zahtjev da nadležno tužilaštvo ispita Vukojevićku, kako bi se utvrdilo koji su njeni motivi (benefiti) za učešće u podzemnim igrama Poletarca.


8. 

Ovdje treba spomenuti još jednu dimenziju Poletarčevog poraza. Za dvadesetak dana će delegati skupštine Advokatske komore RS birati predsjednika te komore. 



Poletarac je kao svog kandidata isturio Mirka Dabića. Radi se o advokatu u poznim godinama, koji je u rodbinskim vezama sa advokatom Milanom Petkovićem, najbližim Poletarčevim saradnikom. 



Njih dvojica pokušavaju da instališu Dabića na čelo Komore, kako bi preko njega upravljali procesima koji će se odvijati u naredne četiri godine. Bolje upućeni tvrde da je Poletarac za sebe pikirao mjesto predsjednika Izvršnog odbora Advokatske komore RS.


9. 

Glavni konkurent Dabiću na predstojećim izborima će biti advokat Dalibor Mrša. On je dobio najviše glasova od svih izabranih delagata Skupštine Advokatske komore RS. 



Pobjedom Stojanovića, Mrša je sasvim izvjesno dobio snažan, vjerovatno presudni, vjetar u leđa u borbi za poziciju predsjednika Advokatske komore RS.


10.

Vrlo je bitno istaći da se na računima Advokatske komore RS trenutno nalazi nekoliko miliona KM. Poletarac i Petković planiraju, ukoliko uspiju da izguraju Dabića, da veći dio tog iznosa potroše na kupovinu zgrade u koju bi preselili sjedište te komore. Oni, naravno, imaju namjeru da se ugrade u tu kupoprodaju, a cijeli posao su već dogovorili sa jednom građevinskom firmom iz Banjaluke.


Protiv Dodikovog Udo Borisa Udovičića, Šugo Bota, potvrđena optužnica zbog zvjerskog prebijanja supruge: Bolesna Životinja je supruzi prijetio da će je ubiti, izbio joj kompletnu donju vilicu, nagnječio očnu jabučicu, nos…, izbacio je iz auta u nenaseljenom predjelu…; Za takvo nasilje Dodik je svog Udo Šugo Bota nagradio sa 760.752 KM iz IRB-a RS, kako bi mu popravio rejting na društevim mrežama (dokumenti)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik okružen je, svojom voljom i izborom, kriminalcima najvećeg kalibra, makroima, narko dilerima, nasilnicima, ubicama, ali i onim najbjednijim sojem - Životinjama koje tuku supruge, dok se u javnosti predstavljaju kao “uzorni” građani, koji čine sve za “spas” Republike Srpske.


2.

Jedna od tih Životnja je i Dodikov Udo Boris Šugo Bot Udovičić, diler koji već osam godina prodaje opijate maloljetnicima, makro i bijedni, našmrkani pacov, koji zvjerski premlaćuje suprugu.


3.

Upravo zbog toga je Okružo javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv Borisa Udovičića, zvanog Udo, 19.05.2020. godine u predmetu broj: T 13 0 KT 0051311 20, zbog nasilja u porodici.

 

4.

Optužnicu je potvrdio Osnovnu sud u Banjaluci, a suđenje bi tebalo da počne veoma brzo. 


5.

Jezivo je čitati detalje optužnice protiv Dodikovog Udo, način na koji je polomio suprugu u automobilu i izbacio je kraj puta u nenaseljenom predjelu.



6.

Takvo što može učiniti samo psihopata, spreman na svako zlodjelo prema slabijima, istovremeno duboko povijen, preciznije prostrt kao prljava ponjava, pred jačima od sebe.


7.

Dodikov Udo - Boris Šugo Bot Udovičić je rijetko viđen psihički bolesnik koji je, kao takav, pravi reprezent Dodikovog najbližeg okruženja; Kako njegovog, tako i najbližih mu političkih saradnika iz vrha Sekte. 


8.

Tužilaštvo tereti Dodikovog Udo da je 22.11.2019. godine, (u periodu od 21 do 22 časa u Banjaluci), na putu Banjauka - Slatina, teško pretukao svoju suprugu Tamaru i “primjenom nasilja ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet oštećene”.


9.

Surovo prebijanje sopstvene supruge makro, narko diler i narkoman Dodikovo Udo, izvršio je u automobilu “pasat”. 


10.

U optužnici se navodi da je poslije verbalnog sukoba sa suprugom, prijetio da će je ubiti. Nakon prijetnji ubistvom, udario je, kako se u optužnici tvrdi, šest puta šakom u glavu, grudni koš, lijevu ruku, izgrebao je noktima…


11.

“Nanio joj je tjelesne povrede u vidu nagnječenja očne jabučice, sa krvnim podlijevanjem kapka lijevog oka, oguljotinu na lijevoj polovini lica, nagnječenje nosa, krvni podliv, sa otokom lijevog obraza, nagnječenje donjevilične regije, s potpunim iščašenjem oba donjevilična zgloba, oguljotinu u predjelu lijevog ramena, krvni podliv na prednjoj srani grudnog koša, krvni podliv regije lijeve nadlaktice, oguljotinu regije desne podlaktice, krvno podlijevanje lijeve šake, nakon čega je oštećenu istjerao iz vozila i ostavio u nenaseljenom mjestu blizu puta”, navodi se u optužnici. 


12.

Još se kaže da je primjenom nasilja “ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet člana svoje porodice”.


U optužnici se još navodi da je Dodikovo Udo počinio krivično djelo “nasilje u porodici ili porodičnj zajednici iz člana 190. stav 1. KZP RS”.


13.

Kada se pažljivo pročita optužnica uočljivo je da broj navedenih udaraca ne odgovara broju nanesenih povreda i da je, sasvim realno, da je podli, podmukli, mali, crvljivi, zli narkopacov izbacio suprugu iz automobila u vožnji. I da opet njegovi šefovi iz kvazielite štite.


Ovakvo nedjelo trebalo je kvalifikovati kao pokušaj ubistva, a ne kao “nasilje u porodici”, jer kada se iščita optužnica, nema dileme da je Dodikov Udo, taj truli kompleksaš i psihopata, imao namjeru da likvidira suprugu.


Ono što je interesantno je da se u optužnici navodi da je šugavo Dodikovo pseto “slabog imovnog stanja”.



14.

Mora da je to izazvalo “sažaljenje” kod Dodika pa je natjerao IRB RS da mu dodijeli 760.752 KM, kako bi angažovao psihopate slične sebi da poprave imidž “Lidera Psihopata" na mrežama.


15.

IRB je, na namještenom tenderu, 22. decembra 2020. godine sklopila ugovor sa banjalučkom firmom „EUPHORIA“ d.o.o., čiji je "vlasnik" Udo Šugo, na period od godinu dana za „nabavku usluga marketinga, organizacije događaja i srodnih usluga“.



Navedene usluge IRB-u uopšte nisu potrebne, ali su novac morali dati Dodikovom Udo, jer ga je preporučio Dodikov setrić Vico Zeljković kao “stručnjaka za mreže”, iako je bolesni štakor po zanimanju ugostiteljski tehničar.


16.

U vrijeme kada je dobio novac od IRB-a po Dodikovom nalogu, Dodikov Udo Šugo Bot već je imao potvrđenu optužnicu za životinjsko prebijanje supruge.


Upravo takvi retardi, poput Šugo Bota, jesu najomiljeniji Dodiku i njegovim saradnicima.  


17.

Nema nikakve dileme da je Dodik znao da je Šugi Botu potvrđena optužnica zbog zvjerskog premlaćivanja supruge, da je njegov Udo narko diler koji prodaje opijate maloljetnicima, da se bavi prostitucijom, ali preporuka sestrića Vice Zeljkovića i Treće osobe (koja sa Dodikom stoji iza Vice i o kojoj ću tek da pišem), kao i Šugino prijateljstvo sa Stefanom Cvijanovićem, sinom Željke Cvijanović, bili su “neoborivi” argumenti da se “tehničaru pokušaja likvidacije supruge” da 760.752 KM narodnog novca. 


18.

To sve govori i o Dodiku i njegovoj vlasti, svakom od onih koji je čine.


19.

Šugo se dokopao para, ali je, dok je držao noćni klub “Millenium”, ostao dobavljačima dužan najmanje sto hiljada KM, a još dva puta toliko ima dugova po raznim drugim osnovama. 


U “Milleniumu” je počela njegova karijera šmrkavca i narko dilera koji prodaje opijate maloljetnicima; U “Milleniumu” su on i njegovi izbacivačl dileri prebijali maloljetnu djecu bestijalno, dok se od batina ne bi onesvijestili, ostavljajući ih u lokvama krvi. O tome je izvijestio RTRS 21.05.2013. godine.



Isti posao - dilerski, unaprijeđen prostitucijom, nastavio je u Sodoma i Gomora klubu “Drama” koji je držao Vico Zeljković. 


Stefan Cvijanović, Bogoljub Zeljković
i Dodikov Udo


U tom lokalu Stefan Cvijanović je četiri puta jedva ostao živ - valjda mu se mati potrudila da sazna zašto; Već sam je uputio gdje treba tražiti video klipove tih dramatičnih scena u “Drami”, koje je Šugavi Bot uredno snimio, pa potom snimke dijelio!



20.

Zašto je Dodikov Udo “slabog imovnog stanja”: Crtanje je preskupo, jer retardirani bijednik vuče previše dnevno, tako da sve zlo što radi - čini samo za crtu više i privilegiju da bude Dodikov Udo, kao i Vicin Udo i Stefanov Udo, riječju mlohavi, jadni, iskompleksirani Šugavi Bot!


21.

Dok zlostavljač i ubica u pokušaju, koji je namjeravao likvidirati suprugu izbacujući je iz automobila u pokretu, vrati dugove, malo šta će ostati za Dodikovu promociju na mrežama. 


Međutim, to je manje bitno; Najvažnije je znati kakav je Monstrum Dodik kada svu tu Gamad, poput Šuge Bota, koji prebija sopstvenu suprugu, iskazujući spremnost i da je likvidira, okuplja oko sebe i daje im narodni novac! (nastaviće se i neće prestati još dugo)