уторак, 2. фебруар 2021.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka: Zaprimili smo krivičnu prijavu Begića protiv Antonića; Predmet je dodijeljen postupajućem tužiocu Sanji Guzini



Piše: Slobodan Vasković


OJT Banjaluka potvrdilo mi je da su, 02.02.2021. godine, zaprimili prijavu podnesenu protiv Momočila Anonića zbog krivičnog djela “javo izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje iz člana 359.KZRS”.


Krivičnu prijavu je podnio Ivan Begić.



Predmet je, kako su naveli iz OJT Banjaluka, dodijeljen postupajućem tužiocu Sanji Guzini.




Antonić, koji je narodni poslanik SNSD-a, je prije nekoliko dana Begića, odbornika PDP-a u skupštini Grada Banjaluka, okarakterisao kao “ustašu… dominantno ustaške krvi”.


Ivan Begić

Na taj način je Antonić demonstrirao svoj nacistički karakter, a potom je odbio da se izvini Begiću javno zahtijevajući ispunjenje nekih njegovih uslova, što samo pokazuje o kako opasnoj, teško frustriranoj i iskompleksiranoj osobi se radi. 



Epilog ovog predmeta, nakon jezivih Antonićevih optužbi koje su Begića dovele u realnu opasnost od napada raznih vrsta, pokazaće da li je OJT i dalje u funkciji Režima, njegovih kleptokratsko-klijentelističkih mreža  ili je, pak, počelo da radi za građane, što bi trebalo da je suština njihovog posla koju ta institucija već dugi niz godina ne vrši.