четвртак, 31. мај 2018.

Iz Zavoda za sudsku medicinu RS nestao komad odjeće Ubijenog Davida Dragičevića; Taj komad odjeće jedan je od ključnih dokaza




piše: S.V.

Iz Zavoda za sudsku medicinu RS nestao je komad odjeće ubijenog Davida Dragičevića, potvrđeno mi je iz dva nezavisna izvora.

“Komad odjeće, koji može biti veoma bitan za istragu oko ubistva Davida Dragičevića nestao je iz Zavoda odmah nakon obdukcije koju je uradio Željko Karan”, tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima, taj komad odjeće na sebi je imao tragove nastale kao posledica mučenja i premlaćivanja Davida Dragičevića.

Tužilaštvo na čelu sa Glavnim tužiocem Želimirom Lepirom, koji je saučesnik, jer prikriva Nalogodavce zloćina, Egzekutore i Saučesnike, čini sve da zataška ovaj detalj, jedan od ključnih u istrazi.

Uznemirujući sadržaj: Fotografija sa odbukcije tijela Davida Dragičevića
Napomena: Fotografiju objavljujem uz dopuštenje Davora Dragičevića
Odjeća ubijenog Davida, koju je imao na sebi kada je nađen, je dokazni materijal i nikako se nije smjelo desiti da njen ijedan dio nestane. 

Međutim, to nije iznenađenje, ako se ima u vidu širina zataškavanja, kao i osobe koje to čine.

Osim Lepira, direktni Saučesnici u zataškavanju zločina Teškog Ubistva  su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, Darko Ćulum direktor Policije, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljko Lubura, kao i tužilac Dalibor Vrećo, te Đorđe Rađen i još najmanje jedan član njegove porodice, u čijem vlasništvu je kuća na Laušu.


Dio Vrha MUP RS pokušao je lažno optužiti Žrtvu Ubistva Davida Dragičevića da je opljačkao Rađenovu kuću. Pokazalo se da je to laž. (nastaviće se)

Kokain uskoro na Akciji: direktor Policije Ćulum potvrdio značajno povećanje ponude kokaina na tržištu

piše: Slobodan Vasković



1.
Darko Ćulum je  na konferenciji za novinare, 29.05, odgovario i na pitanje "koliko košta gram kokain" na crnom tržištu u RS, te kazao kako je sada cijena “oko 100 KM, a da je ranije gram koštao oko 200 KM”.

2.
Ćulum, nije objasnio ovo značajno pojeftinjenje, a mogao je. Jer je ono posledica stopostotno povećane ponude kokaina u Banjaluci.

3.
Praktično, Ćulum je rekao da je Banjaluka preplavljena kokainom u tolikoj mjeri da je cijena grama prepolovljena. I tako pokazao da MUP RS po tom pitanju ništa ne radi. 

4.
Sve njihove akcije, čak i ona “kila” od prije dvadesetak dana, su mahom spinovi - stvaranje događaja kako bi se javnosti prikazalo da se nešto radi; Da se zaista nešto radi, cijjena kokaina bila bi 250-300 KM, je bi to značilo da je policija spriječila narkodilere da ga plasiraju na tržište ili, pak, uklonila
glavne narkoigrače iz Banjaluke. 

5.
A desilo se suprotno. Zašto, lako je pretpostaviti, Možda ne i za Ćuluma, koji je “stručan” za kladionice i prostituciju. Za kokain su zaduženi drugi iz dijela Vrha MUP-a RS.

6.
Ćulum je još rekao je da pripadnici MUP-a RS ne rade u noćnim klubovima, što je notorna laž.

Uravo klubove u kojima se dila kokain obezbjeđuju pojedini pripadnici MUP-a RS; Neki od njih imaju i značajne funkcije (srednjeg ranga) u toj instituciji, dok poslove direktnog obezbjeđenja rade inspektori. 

Kad bih napisao njihova imena bila bi to prava Drama!

7.
Čega su se sve oni nagledali, nasnimali, podijelili, šta su sve rasturili…

8.
Šteta što Ćuluma nisu pitali o kvalitetu kokaina koji se prodaje u Banjaluci; Kao ozbiljan policijski visoki službenik morao bi to da zna. Da li se, na primjer, kvalitet kokaina ne mijenja već nekoliko godina? Ako se ne mijenja, a tvrdi se da je tako, onda ga radi jedna te ista ekipa. Drugi su izbačeni iz igre; Još od ubistva Nebojše Čubrilovića.

9.
Ćulum ne bi znao odgovoriti na to pitanje, ubijeđen sam. Ali sigurno bi znao dosta toga reći o “kvalitetu prostitucije”. I pranju para preko kladionica.

10. 
Kokain nije pojeftinio samo u Banjaluci, pojeftinio je u cijeloj RS; Koja je preplavljena tim narkotikom. Da ne bude zabune, preplavljena je i Federacija BiH, što će reći cijela BiH.

11.
Možda sam sve pogrešno zaključio; Možda je Ćulum htio samo reći da nije tačno da baš sve poskupljuje nakon uvođenja akciza; Eto kokain je pojeftinio, a i njega prevoze!

12.

Možda Ćulum uskoro saopšti saznanja da je kokain toliko pojeftinio da je na Akciji - platiš dva grama, a dobiješ tri!

среда, 30. мај 2018.

Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, direktan je Saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

Nedeljko Lubura
Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS, direktan je Saučenik u Ubistvu Davida Dragičevića.

Lubura precizno zna ko je Naredio Ubistvo Davida Dragičevića, Ko ga je pretukao, Ko ga je oteo, Kojim autom je odvežen, Gdje je držan kao talac, Ko ga je sve mučio i Kako je likvidiran. 

Lubura zna i Ko je, kada i kojim vozilom dovezao tijelo Ubijenog Davida Dragičevića i položio ga u rijeku Crkvena.

Isto to znaju i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ćulum, direktor Policije RS.


Navedena četvorka tačno zna koliko je pripadnika MUP-a RS učestvovalo u prebijanju, otmici i likvidaciji Davida Dragičevića. Znaju i njihova imena i pozicije unutar institucije. 

Znaju i Ko im je naredio da počine zločin i u čije ime.

Već ranije sam pominjao Luburu kao saučesnika, ali zato što pripadnici Uprave koju vodi 24 časa, u kontinuitetu, prate Davora Dragičevića i još nekolicinu osoba iz Grupe “Pravda za Davida”.


Da podsjetim, nakon prljave ponude za nagodbu Davoru Dragičeviću prema kojoj bi za ubistvo njegovog sina Davida bila optužena i presuđena “dva mlađa inspektora MUP RS”, koju je Davor Dragičević odbio, uslijedila je odmazda.

Ponuda je glasila: “Mi znamo još od 18.03. da su ta dva inspektora oteli Davida i odveli ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili”, rekao je posrednik, koji je Davoru donio prljavu nagodbu. 

Zauzvrat je Davor Dragičević trebalo da prekine sva Mirna okupljanja građana. Davor Dragičević je javno potvrdio da je odbio ovu ponudu.

Davor je odbio nagodbu, ali je ostalo svjedočanstvo da u MUP-u još od 18.03. znaju da su u likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali i pripadnici te institucije. I to kriju, pokušavajući napraviti nagodbu, kako bi Grupa “Pravda za Davida” prestala sa Mirnim okupljanjem građana. 

Nakon što je monstruozna nagodba odbijena, Davor Dragičević i još nekoliko lica, koja su svakodnevno sa njim, stavljeni su pod dvadesetčetveročasovni nadzor. Za praćenje, fotografisanje, snimanje… zadužena je Uprava za borbu protiv terorizma, na čijem čelu je Nedeljko Lubura, Lukačev zet.

Cilj akcije, koja još uvijek traje, je “kompromitacija Davora i njegovih saradnika”. U akciji je angažovano najmanje deset pripadnika Uprave za borbu protiv terorizma, četiri vozila i oprema potrebna za snimanje.

Međutim, moja najnovija saznanja svjedoče da je Lubura u zataškavanje Ubistva Davida Dragičevića direktno involviran od 18.03., kada je David otet. Sve vrijeme on, zajedno sa Lukačem, Ilićem, Ćulumom, Željkom Karanom, Želimirom Lepirom, Daliborom Vrećom, Đorđem Rađenom i drugim, intenzivno radi da se monstruozni zločin nikada ne rasvijetli.

Vrlo je važno naglasiti da zataškavanje zločina Teškog Ubistva nije počelo 26.03., kada je Darko Ilić, zajedno sa Željkom Karanom održao pres. Tada je prikrivanje zločina postalo javno, a njegovo zataškavanje počelo je već u ranim jutarnjim časovima 18.03., nakon što je David otet.

Sam zločin planiran je mjesec i  po do dva.

Lubura je zadužen za prljave poslove dijela Vrha MUP-a RS.

Lubura je zet Dragana Lukača.


Interesantno je navesti i da je Lubura, svojevremeno, bio i šef narkoinspektorima kojima je počelo ponovljeno suđenje. (nastaviće se)

уторак, 29. мај 2018.

Lukač tužio Republiku Srpsku i MUP RS i dobio 40.000 KM odštete (presuda-dokumenti)


piše: Slobodan Vasković



Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, presudom Osnovnog suda u Banjaluci, od 01.08.2001. godine, dobio je 40.000 KM odštete od Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, na čijem je čelu od kraja 2014. godine.

Presuda mi je dostavljena iz Suda na osnovu Zahtjeva o pristupu informacijama. 

Lukač je tužio RS i MUP RS po nekoliko osnova:
-za pretrpljeni fizički bol tražio je odštetu od 15.000 KM
-za pretrpljeni strah tražio je odštetu od 13.000 KM
-za duševne bolove radi umanjenja opšte životne sposobnosti tražio je odštetu od 30.000 KM
-na ime naruženosti tražio je odštetu od 5.000 KM.

Lukač je, uočljivo je iz njegove tužbe, ukupno tražio 58.000 KM odštete, plus kamate, ukoliko bude presuđeno u njegovu korist.

Sud je presudio u Lukačevu korist, koji je u to vrijeme bio šef Specijalne jedinice MUP RS, i odlučio da mu dodijeli odštetu od ukupno 40.000 KM.

Tih 40.000 KM presuđeno je u njegovu korist po nekoliko osnova:
-za pretrpljeni fizički bol dobio je 9.000 KM odštete 
-za pretrpljeni strah dobio je 6.000 KM odštete
-za duševnu bol radi umanjenja opšte životne sposobnosti dobio je 20.000 KM
-na ime naruženosti dobio je svih 5.000 KM, koliko je i tražio.

Dodijeljen su mu i kamate, kao i sudski troškovi u visini od 1.100 KM.



x

Osim Tužilaštva i Karan saslušava radnike “Gradskog groblja” o tome ko je podmetnuo predmete iz kuće Rađena u džepove Ubijenog Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković


Tužioci Okružnog tužilaštva Banjaluka saslušali su gotovo sve radnike ustanove “Gradsko groblje”.

Cilj ovih saslušanja bio je da se utvrdi da li je neko od radnika možda stavio/podmetnuo predmete iz kuće Đorđa Rađena, koji su navodno ukradeni, u džepove ubijenog Davida Dragičevića, u periodu dok je njegovo tijelo bilo u mrtvačnici "Gradskog groblja".

Pljačka te kuće je režirana, izmišljena, a Rađen je jedan od direktnih saučesnika u Ubistvu Davida Dragičevića.

Potvrđuje to i djelovanje Tužilaštva koje, navodno, pokušava naći osobe koje su podmetnule predmete (ključeve od kuće, 180 KM, stik…) u Davidove džepove. 

Tijelo Davida Dragičevića nalazilo se u mrtvačnici "Gradskog groblja" od 24.03.o.g., kada je pronađeno u kanalizaciji Crkvena, do 25.03. o.g., kada je odveženo na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu, koju je uradio Željko Karan.

Tijelo sve to vrijeme nije bilo ni pod policijskim nadzorom.

Ono što je posebno interesantno je da je neke radnike JP “Gradsko groblje” “saslušavao” i Karan?!

Karan im je, nekolicini njih, postavio pitanje: “Da li si ti stavio predmete u Davidove džepove”, što je šokiralo radnike.



Nije ih šokiralo samo pitanje, već činjenica da Karan vrši isljeđivanje, kao da je Tužilac, a ne patolog.

Logično se zapitati zašto Karan saslušava radnike “Gradskog groblja” i po čijem nalogu?!

Nameće se zaključak da Tužilaštvo, pored istrage koju bi trebalo da rade sa timom Siniše Kostreševića i dalje vodi paralelnu istragu sa Saučesnicima u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića - koje predvode Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, a među kojima je i Željko Karan?!

Umjesto da je u pritvorskoj jedinici zbog niza svjesnih propusta tokom obdukcije i laži koje je izgovorio, kako bi se prikrilo Surovo Ubistvo Davida Dragičevića, Karan je “unaprijeđen” u “tužioca”, a uskoro bi i on mogao početi da presuđuje.

Dio svjedočenja Željka Karana pred Anketnim odborom Narodne skupštone RS

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
Hvala.
Da li ste pregledali džepove odjeća pokojnika, na licu mjesta?

ŽELJKO KARAN
Na licu mjesta nije rađeno ništa. Jer lice mjesta je bilo u sred grada, tamo je pijaca, nedjelja, radoznalaca koje čega. Dakle, na licu mjesta nije gledano ništa, nego je dogovoreno da se to sve gleda sutra, kad se posmrtni ostaci prebace na obdukciju.

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
S kim je dogovoreno samo ako možete?

ŽELJKO KARAN
Policija, tužilac.

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
Policija i tužilac.

ŽELJKO KARAN

Pazite, oni odlučuju, ne odlučujem ja. 

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
Čija je bila odluka, tužioca ili policije, da se leš vozi u mrtvačnicu Gradskog groblja u Banjaluci?

ŽELJKO KARAN
Ne treba zato nikakva posebna odluka, JK preduzeće ''Gradsko groblje'' je ustanova koja se time bavi i u svim slučajevima, ali svim sa lica mjesta posmrtni ostaci idu u mrtvačnicu Gradskog groblja u Banjaluci, to se dešava u svim slučajevima. 

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
Hvala.
Zašto leš nije odmah odvežen  u Zavod za sudsku medicinu i zašto se odmah nije pristupilo obdukovanju tijela pokojnika?

ŽELJKO KARAN
Zato što je to odlučeno da bude sutra, nedjelja popodne, tako je uobičajeno. Znači, subota na nedjelju, znate, uviđaj je bio subotom, čini mi se 24. to je bila subota, recimo mi nismo čekali ponedjeljak, ono da kažemo, hajde čekaćemo radni dan, mi u osnovi radimo svoj posao i subotom i nedjeljmo i vikendom i praznikom, subotom je bio uviđaj, sutra dan, nedjelja obdukcija, nikakvih problema. 

PREDSJEDNIK BORENOVIĆ
Znači odluka je bila tužioca ili....

ŽELJKO KARAN

Naravno, sutra obdukcija i pazite onda tužilac u međuvremenu mora da sačini naredbu, to onda obično ide na sledeći način, postupajući tužilac se vrati u tužilaštvo, isti dan i sutra ujutru, prije obdukcije, ne znam, sačini naredbu, pusti faksom naredbu, na Zavod i mi imamo pisanu naredbu za

понедељак, 28. мај 2018.

Skromni dom Dragana Lukača (foto)

piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač živi u slijepoj ulici, što baš nikoga ne treba da začudi.

Kućica u kojoj živi je vrlo skromna, u skladu sa njegovim primanjima.



Na kućici su nadzorne kamere, u skladu sa Lukačevim paranojama.



Oko kućice su psi, u skladu sa Lukačevim sklonostima.

U garaži je džip, u skladu sa Lukačevim statusnim simbolima.



Iza kuće je bazen, u skladu sa Lukačevim sportskim aktivnostima. Iako bi kramp bio primjereniji.

Bazen nisam slikao, jer mi se lično ne dopada - najcrnji kičeraj, koji je u skladu sa Lukačevim mentalnim sklopom. 

Produkt Režima je Gladni, a Režim je produkt Gladnih

piše: Slobodan Vasković



1.
Režim Milorada Dodika zamolio je Kriminalni klan Gordana Gocija Pavlovića i Zorana Stevanovića Gladnog da se uzdrže od bilo koje zvanične blokade računa Alumine, narednih 4 mjeseca, preciznije sve do oktobarskih izbora. 

2.
Procjena Režima je da bi dalje instistiranje pomenutih strvinara na otimanju “Alumine”, dodatno ubrzalo ekstremni pad rejtinga SNSD-a. 

Tom padu je u znatnoj mjeri doprinio upravo Gladni svojim drskim i brutalnim postupcima koji su nerijetko završavani teškim premlaćivanjima ljudi, što su im stajali na put. 

3.
Naravno ova molba Milorada Dodika, prvo zaštitnika i saučesnika, sada već taoca i saučesnika, Kriminalnog klana, kojem, po riječima Gladnog, pripada trećina plijena od otimanja i krčmljenja “Alumine”, ne znači da je Stevanović spriječen u svom mešetarenju i pripremi situacije za novi brutalni napad na “Aluminu”, sve sa ciljem otimanja 200 miliona KM (po 66 miliona za Dodika, Gladnog i Gocija Pavlovića).

4. 
S tim u vezi, Stevanović se bavi lobiranjem dijela zaposlenih u “Alumini”, koje je on ranije smjestio u tu fabriku, kako bi se spriječili eventualni nemiri i neredi prije, ali i nakon oktobra, kada Kriminalni klan i Dodik planiraju da nastave otvoreni napad na fabriku. 

5.
Gladni je i u akciji spašavanja sudija Jelene Krpe Todorović i Slavice Bankomat Tadić za čije se otvoreno nezakonito postupanje zainteresovao niz istražnih institucija, kako u BiH, tako i u Republici Srbiji, a što Stevanoviću dodatno unosi nemir, jer je garantovao za njihovo neprocesuiranje.
6. 
Pokušava Gladni da od krivičnog gonjenja spase i najbliže saradnike Sonju i Nenada Rubeža koji, ne samo da zastupaju Pavlovićevu firmu “Pavgord”, koja je nosač kriminalnih kativnosti, već i aktivno rade na zločinačkom otimanju “Alumine”. 

7.
Da podsjetim, ovaj kriminalni dvojac je neposredno učestovao u kriminalu Vladimira Romanova&co, nekadašnjeg vlasnika FG “Birač”, koji je iz te firme i “Alumine”, nezakonito iznio 1,7 milijardi KM.

Sonja Rubež je je ta koja je učestovala na upisu kriminalnih zaloga na imovini zvorničkih firmi po osnovu kojih danas “Pavgord” i Gladni pokušavaju naplatiti 200 miliona KM. 

8.
Gladni tka na nekoliko razboja: Angažovan je i na aktivnostima koje su direktno uperene protiv Dodikovog, bijesan što mu je privremeno odložena blokada računa “Alumine”, (a on vremena nema); Drugi razlog je njegova procjena da je Režim pri kraju, pa pokušava blagovremeno da se prestroji. 

9.
Zato je najznačajniji politički cilj Gladnog, u ovom trenutku, da progura, najmanje, dva svoja poslanika u izbornoj jedinici sedam, koji bi trebalo da sjednu u klupe novog saziva Narodne skupštine. 

Gladni forsira ideju da to budu “stari” poslanici, njegove osobe od povjerenja - Dušica Šolaja, ranije Savić i Obren Marković. 

10.
Njih dvoje isključivo slučaju naređenja Gladnog, a direktan primjer je bio kada su odbili da dođu u “Aluminu”, na poziv rukovodstva, i javno okarakterišu napade na Fabriku.
U prevodu, da Gladnog definišu kao gangstera i bitangu, što on jeste. 

11.
Kada se sagleda opšta situacija, te ponašanje Režima i njegovih podanika, može se zaključiti da je Gladni najbolji primjer Režima i svega što on predstavlja, jer
-Režim ogavno laže i Gladni ogavno laže, 
-Režim, njegov jedan značajan dio, ubija djecu, Gladni brutalno premlaćuje, 
-Režim otima Aluminu, Gladni je na čelu otimačine,
-Režim diluje narkotike, Gladni diluje devize, 
-Produkt Režima je Gladni, a Režim je produkt Gladnih. 

12.
Nema sumnje da je Režimu bitniji Gladni neko bilo koje dijete, čovjek, fabrika, radno mjesto… Režimu je bitan Gladni i 200 miliona KM otetih od Alumine, a životi građana Republike Srpske i njihove djece su samo prolazna kategorija. 


Dokazi za to su više nego očigledni. I previše ih je!

недеља, 27. мај 2018.

Uznemirujući sadržaj: Fotografije tijela Davida Dragičevića prije obdukcije koju je uradio Karan; Dio Vrha MUP-a RS i Tužilaštvo i dalje štite Naručioce Ubistva, Egzekutore i njihove Saučesnike

David Dragičević


piše: Slobodan Vasković

Upozoravam da su fotografije koje objavljujem Vrlo Uznemirujući sadržaj.

Na prvoj slici je tijelo Zvjerski Ubijenog Davida Dragičevića, snimljeno prije nego je počela obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS. Obdukciju je uradio Željko Karan, koji je u svom nalazu mnogo toga više prikrio nego što je otrkio. 

Razlog je jasan: imao je naredbu od Vrha NarkoKlana, koji je naručio likvidaciju Davida Dragičevića, da svojim obdukcionim nalazom direktno utiče na istragu i navede je na pogrešan trag - da se radi o "zadesnoj smrti".

Nastavak te lažne teze uslijedio je 26.03. na pres konferenciji MUP-a RS, koju je vodio Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je ustvrdio da je Davidova "smrt zadesna", ali i da je David Dragičević u noći 17/18.03 opljačkao kuću Đorđa Rađena, koja se nalazi u banjalučkom naselju Lauš. 

Kasniji događaji su pokazali da David nije bio u toj kući, a to je potvrdio i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave krim policije (koja sada vodi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića).

Kostreševićeva izjava je potpuno suprotna od Ilićeve. 

Ilića su podržali Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, Darko Ćulum, direktor Policije, Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, kao i postupajući tužilac Dalibor Vrećo. 

Lukač, Ilić, Lepir, Ćulum, Vrećo, Karan, kao i Đorđe Rađen, vlasnik kuće na Laušu, čija pljačka je režirana, su, izvan svake razumne sumnje, Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića i nastavljaju da štite Naručioce Ubistva, Egzekutore i ostale saučesnike u likvidaciji.

Dokazuju to i fotografije koje objavljujem i na kojim su jasno uočljive teške povrede na glavi Davida Dragičevića - na čelu, sljepočnici, oko usta, na lijevoj strani donje vilice, nosu....
  
Glavni okružni tužilac Želimir Lepir nekoliko puta je izjavio da "Davidu Dragičeviću nisu izbijeni zubi". 

Lepir je slagao: Na slici 1. jasno se vidi da u gornjoj vilici, na lijevoj strani, nema zuba. Izbijeni su.

Slike 3.i 4., sa reobdukcije tijela, koju je radio doktor Milosavljević još eksplicitnije dokazuje da Lepir laže.

Kada se pogledaju prve dvije fotografije, nesumnjivo je da tijelo Davida Dragičevića nije provelo u vodi sedam dana, kako je to, mimo obdukcionog nalaza, tvrdio Karan. 

Tijelo Davida Dragičevića bačeno je u kanalizaciju Crkvena pet do deset časova nakon što je likvidiran.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

David Dragičević je pretučen 18.03. u ranim jutarnjim časovima, potom otet i odvežen policijskim automobilom na nepoznatu lokaciju gdje je zvjerski mučen narednih šest dana.

Njegovo tijelo nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03.

Ono što je šokantno je činjenica da Okružno tužilaštvo Banjaluka još uvijek nije kvalifikovalo smrt Davida Dragičevića kao Teško Ubistvo, a, kako stvari stoje, ne namjeravaju to ni učiniti. Iz prostog razloga što je Lukač Lepiru naredio da to ne smije uraditi ni po koju cijenu. Ali i zato što Tužilaštvo nije nezavisni subjekt, već servis dijela Vrha MUP-a RS, koji predvodi Lukač i koji isljeđuje, optužuje i presuđuje. Tužilaštvo samo potvrđuje ono što im se iz tog dijela MUP-a RS naredi.

Davor Dragičević je, u ime građana, koji su se potpisali imenom i prezimenom, podnio Okružnom tužilaštvu stotine prijava za Teško ubistvo, ali ni to nije ponukalo Lepira i Vreću da počnu istraživati Teško Ubistvo.

Na pitanje članova Anketnog odbora Narodne skupštine RS, kako se postupa na osnovu prijava građana za krivično djelo ubistvo, Vrećo je rekao da se "one zavode" u njegov spis. 
Time je praktično poriznao da mu ne pada na pamet da istražuje Teško Ubistvo Davida Dragičevića i da to neće učiniti ni po koju cijenu. (nastaviće se)

1) Uznemirujući sadržaj: Fotografija tijela Davida Dragičevića prije početka obdukcije koju je uradio Željko Karan


2) Uznemirujući sadržaj: Fotografija obdukcije tijela Davida Dragičevića koju je uradio Željko Karan



3) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević

4) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević