понедељак, 2. октобар 2023.

Nezvanično/Ubica Nikola Kokanović sinoć je postao otac, nakon čega je likvidirao inspektora Markovića, jer mu nije dozvoljen ulazak u noćni klub “Džil”

ubica Nikola Kokanović

Piše: Slobodan Vaskoić


Ubica Nikola Kokanović postao je otac 01.10.2023. godine, u kasnim večernjim časovima. Nedugo nakon toga likvidirao je inspektora Nenada Markovića i ranio Dalibora Bošnjakovića, bivšeg prljavog policajca protiv kojeg je u septembru ove godine potvrđena optužnica.


ubijeni inspektor Nenad Marković

Prema mojim informacijama, nakon što je saznao da je postao otac, Kokanović, sin Zorana Kokanovića, narodnog poslanika režimske SP, krenuo je u noćni klub “Džil” u Bijeljini.


Moje informacije dalje kažu da su ubijeni inspektor Marković i Bošnjaković pokušali spriječiti Kokanovića da uđe u klub. Praktično to znači da je i ubijeni inspektor Marković bio pripadnik obezbjeđenja noćnog kluba, kao i Bošnjaković.To je poražavajuća činjenica za MUP RS, a nikako za ubijenog Markovića koji, kao ogromna većina pripadnika policije, radi i te poslove u slobodno vrijeme.


Nakon što nisu odustali od toga da Kokanoviću ne dozvole ulazak u noćni klub, došlo je do pucnjave u kojoj je bahati razbojnik ubio inpektora Markovića i ranio Bošnjakovića.


Nakon toga Kokanović je pokušao da bježi i krio se određeno vrijeme da bi se tokom noći predao. 


Nikola Kokanović je kriminalac, koji se tereti za podmetanje eksplozivnih naprava i paljevine.
On je nepravosnažno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, jer je podstrekivao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.


Osuđen je krajem decembra prošle godine pred Osnovnim sudom u Brčkom.


Ranije, u aprilu, je uhapšen, zajedno sa još deset osoba, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata.


Brojna druga krivična djela koja je počinio Nikola Kokanović zataškao je upravo MUP RS u kojem njegov otac Zoran Kokanović, multimilioner, ima izvrsne veze.


Zoran Kokanović, narodni poslanik SP, tajkun
i otac ubice Nikole Kokanovića

Zoran Kokanović obogatio se na organizovanju ilegalnih kladionica koje je imao širom BiH, zajedno sa još nekoliko "poznatih političara", potom na zelenašenju, iznudama... 


Ni za šta nije odgovarao, a postigao je najbolji izborni rezultat unutar SP Petra Đokića, koja je značajan dio režima. 


Njegov otac Zoran Kokanović, poslanik SP-a, režimske stranke, jedan je od tajkuna iz te partije, a enormno se obogatio na legalnom i ilegalnom priređivanju igara na sreću. Posjedovao je niz ilegalnih kladionica širom BiH.


Kokanović se obogatio i u drugim mutnim poslovima, a i on je bio u sukobu sa NN licima, o čemu svjedoči podatak da su, bukvalno, polupani i skroz srušeni spomenici na grobovima njegovih roditelja, početkom maja ove godine.


O tome je pisao samo lokalni portal iz Brčkog nula49.com, a prenio InfoBrčko.com, dok se drugi mediji nisu time uopšte bavili. Bila je to, očito, mafijaška opomena nimalo bezazlenom Kokanoviću koji je do grla umočen u dalje u kriminalne poslove.


Njegov sin Nikola Kokanović, takođe kriminalac, ali i nasilnik, bombaš i piroman, ranio je i Dalibora Bošnjakovića, bivšeg pripadnika MUP RS u isto vrijeme kada je likvidirao Markovića, ispred noćnog kluba “Džil” u Bijeljini.


Bošnjaković je bivši inspektor, koji je otpušten iz PU Bijeljina zbog kriminalnih radnji.Okružni sud u Banjaluci, 19.09.2023. godine, potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Bošnjakovića, bivšeg policijskog inspektora PU Bijeljina, zbog primanja mita od 10.000 KM.


Bošnjaković je 22.12.2022. godine od Ž.D. Putem telefona tražio 40.000 KM, kako bi ga “zaštitio”, tvrdeći da mu vrlo opake osobe ugrožavaju život.Bošnjaković je uhapšen polovinom februara 2023. godine, a u pritvoru je proveo nekoliko mjeseci.

(nastaviće se) 

Likvidacija u Bijeljini: Nikola Kokanović, sin poslanika u NSRS Zorana Kokanovića, ubio inspektora Markovića i ranio bivšeg inspektora Bošnjakovića, koji je zbog iznude otpušten iz policije


Piše: Slobodan Vasković


Likvidacija inspektora Nenada Markovića je užasan čin, ma šta da je motiv ubistva.


ubijeni inspektor Nenad Marković

Njega je likvidirao Nikola Kokanović, sin Zorana Kokaknovića, tajkuna i narodnog poslanika režimske Socijalističke partije Petra Đokića.


Nikola Kokanović je kriminalac, koji se tereti za podmetanje eksplozivnih naprava i paljevine.


On je nepravosnažno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, je rje podstrekivao druge na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.


Nikola Kokanović

Osuđen je krajem decembra prošle godine pred Osnovnim sudom u Brčkom.


Ranije, u aprilu, je uhapšen, zajedno sa još deset osoba, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata.


Nikola Kokanović ranio je i Dalibora Bošnjakovića, bivšeg pripadnika MUP RS u isto vrijeme kada je likvidirao Markovića, ispred noćnog kluba “Džil” u Bijeljini.


Bošnjaković je bivši inspektor, koji je otpušten iz PU Bijeljina zbog kriminalnih radnji.

Okružni sud u Banjaluci, 19.09.2023. godine, potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Bošnjakovića, bivšeg policijskog inspektora PU Bijeljina, zbog primanja mita od 10.000 KM.


Bošnjaković je 22.12.2022. godine od Ž.D. Putem telefona tražio 40.000 KM, kako bi ga “zaštitio”, tvrdeći da mu vrlo opake osobe ugrožavaju život.Bošnjaković je uhapšen polovinom februara 2023. godine, a u pritvoru je proveo nekoliko mjeseci. (nastaviće se)

Nikola Kokanović, sin narodnog poslanika SP-a Zorana Kokanovića, ubio Nenada Markovića, policijskog inspektotra PU Bijeljina

Piše: S.V.


U Bijeljini je rano jutros, nekoliko minuta iza ponoći, ubijen policijski inspektor Nenad Marković, pripadnik PU Bijeljina, dok je ranjen Dalibor Bošnjaković, bivši inspektor PU Bijeljina.


ubijeni inspektor Nenad Marković

Markovića je, kako mediji navode, ispred noćnog kluba "Džil", likvidirao Nikola Kokanović, sin Zorana Kokanovića, narodnog poslanika Socijalističke partije iz Brčkog.


Nikola Kokanović je uhapšen, a odranije je poznat po nasilnom djelovanju, te podmetanju eksplozivnih naprava i paljevini automobila.


ubica Nikola Kokanović

Njegov otac Zoran Kokanović, poslanik SP-a, režimske stranke, jedan je od tajkuna iz te partije, a enormno se obogatio na legalnom i ilegalnom priređivanju igara na sreću. Posjedovao je niz ilegalnih kladionica širom BiH.


Kokanović se obogatio i u drugim mutnim poslovima, a i on je bio u sukobu sa NN licima, o čemu svjedoči podatak da su, bukvalno, polupani i skroz srušeni spomenici na grobovima njegovih roditelja, početkom maja ove godine.


O tome je pisao samo lokalni portal iz Brčkog nula49.com, a prenio InfoBrčko.com, dok se drugi mediji nisu time uopšte bavili.


 


петак, 29. септембар 2023.

Dnevni Boravak: Izetbegovića će izabrati, Sebija će nastaviti strankom vladati, a SDA propadati


Piše: Slobodan Vasković


1.

U vrijeme “Odmetnute četvorke” iz Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH (2017. godine), koju su tada činili  Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić, sreo sam Mehmedovića u tadašnjem “Al Šidiju” i pitao ga da li će napustiti SDA, jer su neki od imenovanih već bili “deložirani” iz te stranke.


“Zašto bih napuštao? SDA je jedna jako dobra stranka, istina ne najbolje uređena, samo joj treba kvalitetan menadžer”, rekao mi je Mehmedović.


Očito je sebe vidio kao menadžera, ali na sljedećem Kongresu SDA nije dobio priliku za “intervju” za predsjednika stranke.


2.

Mehmedović je, od “Odmetnute Četvorke”, jedini ostao u SDA, što je bilo i očekivano, jer je bio prejak tada da ga Bakir Izetbegović, loši menadžer stranke, izbaci iz nje.


Šest godina kasnije, strpljivi Mehmedović, ponovo je aplicirao za menadžera, ali je njegova aplikacija odbačena, jer Izetbegović želi da pokaže “jedinstvo i jednoumlje SDA u sopstvenom Dnevnom Boravku”, gdje se i donose ključne odluke te partije.


Dnevni Boravak Izetbegovića bitniji je od svih organa stranke, same stranke, što ne čudi, jer je, otkako je Izetbegović na čelu SDA, uvijek tako bilo.


3.

Moćna, preciznije premoćna, Sebija Izetbegović, stvarni menadžer SDA, i ovaj put je bila u igri, kao i oko izbora za člana Predsjedništva BiH na opštim izborima 2018. godine, ali o tome nešto kasnije.


Kandidaturu Opštinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih oštinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA, saopštio je Opštinski odbor SDA Centar, 27.09.o.g.


Tako je, navodno, gospođa Izetbegović odbila kandidaturu na bilo koje rukovodeće mjesto u vrhu SDA, čime je, navodno, prihvatila kritike onih koji su od njenog muža Bakira tražili da se ona makne iz vrha stranke.


4.

Njen potez nije ni igrica; Tek poigravanje Bračnog Para sa članstvom stranke, jer ne treba zaboraviti da u Dnevnom Boravku glavnu riječ ima Sebija Izetbegović, a ne Bakir.


5.

Na ovaj način, Sebija je još jednom “nesebično” pogurala Bakira ka čelu SDA,  eliminisala njegove brojne kritičare, a, suštinski, i dalje će da vlada, jer sve ukazujei da je Šemso Mehmedović definitivno otpao iz svih kombinacija za predsjednika.


6.

Ne znam šta će Mehmedović dalje činiti, ali sam ubijeđen da će ga Bračni Par  eliminisati iz SDA čim osvoje Kongres stranke. I predugo im pravi probleme.


7.

Svako ko pomisli da se Sebija “samožrtvovala” kako bi pripomogla Bakiru, tako što je Bakir “žrtvovao” Sebijinu političku karijeru da bi pokazao da nije samo Mehmedović na gubitku, već i Bakir lično i dvolično, ide u red blećaka, jer nije prvi put da Bračni Par smisli u Dnevnom Boravku ove smiješne, ali, po SDA, tragične igrice.


8.

Ako se prisjetimo nominacija za člana Predsjedništva BiH 2018. godine, kada se Izetbegović nije mogao kandidovati zbog dva uzastopna mandata, uvidjećemo da je i tada Sebija bila ključna da se izgura Šefik Džaferović, a torpeduje Denis Zvizdić, u to vrijeme već viđen kao kandidat SDA za pomenutu poziciju.


Doskočili su Zvizdiću tako što su kandidovali i Sebiju izetbegović za člana Predsjedništva BiH. Osim njih kandidovani su i Šefik Džaferović, potpuno odan Izetbegovićima, te Safet Softić.


Zvizdić nije imao šanse da pobijedni ni javnim ni tajnim glasanjem i povukao je kandidaturu 18.05.2018. godine; Bakir Izetbegović izrazio je, vrlo maliciozno, svoje “razočarenje”.


Potom se ponovo “žrtvovala” Sebija Izetbegović koja je, takođe, povukla svoju kandidaturu pet dana nakon Zvizdića, 23.05.2018.


9.

Tako su Izetbegovići, vrlo vješto, izgurali sebi izuzetno odanog Džaferovića za kandidata, a on je na izborima i pobijedio, te je nastavljena Izetbegovićeva vladavina u Predsjedništvu BiH i u “trećem mandatu”, samo u ovom slučaju preko “daljinskog”.


10.

Zvizdić je tri godine kasnije napustio SDA. Prije njega učinio je to Konaković, pa potom i Aljoša Čampara, 2020., i drugi koji su sada, mahom, u NiP-u.


11.

Možda je još važno reći da je glavni operativac u svim ovim igricama iz Dnevnog Boravka Izetbegovića bio Asim Sarajlić, koji je na predstojećem Kongresu jedan od najozbiljnijih kandidata za potpredsjednika SDA.


12.

Izetbegovići su, lako je zaključiti, detaljno očistili SDA od njenih nekadašnjih najperspektivnijih kadrova, a tu, prvenstveno, mislim na Zvizdića.


Na Kongresu će izabrati Izetbegovića, a SDA će, nakon određenog protoka vremena, moći kompletna da stane u najčuveniji sarajevski Dnevni Boravak.