среда, 29. март 2023.

Pokušaj ubistva kriminalca i narkodilera Dejana Kostića Dele u Banjaluci; MUP RS o pokušaju likvidacije nije saopštio ni riječi


Piše: Slobodan Vasković


Prije nekoliko dana pokušan je atentat da Dejana Kostića Delu, vođu dijela navijača FK “Borac”.


Prema mojim informacijama, na Delu je ispaljeno najmanje tri hica, ali je, srećom, napadač promašio. Hici su, kako saznajem, ispaljeni iz pištolja.


Na Delu je, kako se tvrdi, pucano dok je bio u automobilu, a pucač je vozio skuter.


Interesantno je da MUP RS nije saopštio niti riječi o ovom napadu i pokušaju likvidacije, iako je poznato da je Kostić teški kriminalaca. Međutim, poznato je i da je veoma blizak kako pojedincima iz vrha MUP RS, tako i Vici Zeljkoviću, predsjedniku FS BiH. Zeljković je sestrić Milorada Dodika.


MUP RS istražuje ovaj pokušaj likvidacije, ali u najvećoj tajnosti, što svjedoči da pokušavaju prikriti da je do napada uopšte došlo.


Kostić je narkodiler, ali i psihopata, koji je zbog maltretiranja dvojice mladića dobio simboličnu kaznu o čemu sam već pisao.уторак, 28. март 2023.

Derealizacija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Derealizacija je u potpunosti savladala Milorada Dodika.


2.

Nedavno je imao osjećaj da ima snage da pojede Srbiju; Komad po komad!


3.

Pokazalo se da mu je osjećaj za realnost i vrijeme teško narušen, uprkos činjenici da je uložio ogromnu gomilu novca u raznorazne ultradesničarke stranke, podzemne strukture ili, ako više volite, “Kapije”, “sjenke” i ostale nesrpske nečasti.


4.

Derealizacija je savladala i njegove Sektaške sljedbenike koji su povjerovali u njegove OKP-ove da je bitan kao nekada, da je snažan kao što je to bilo nekada (a od tada je prošlo već podosta godina) i da Dodik, koji je neintegrisan u sadašnjosti, može iz te prošlosti, kada jeste još bio snažan, u bliskoj budućnosti da pojede Srbiju; Prije toga i cijelu BiH.


5.

Njegovi Sektaški sljedbenici čak i ne kriju teško narušeni doživljaj realnosti i otvoreno napadaju i BiH i na Srbiju, histerišu, hajkački raspoloženi, potpuno nesvjesni da su van realnosti i da djeluju u nestvarnosti spoljašnjeg svijeta koju zabludom vide kao realnost.


6.

U stvarnosti Dodik je karton; A i oni sa njim.


7.

Razlog je jednostavan - potpuno su ostali bez moći opažanja brzine brzine procesa koji se dešavaju i odnose ih.


8.

Biće ubijeđeni da im se desila stihija, a ne da su potopljeni zbog vlastitog nerazumijevanja okruženja, potom i samih sebe, odnosno vjerovanja/zablude da njihov palanački mentalitet duboko zaglibljen na pola puta između sela i grada (pa ni tamo ni ovamo), može da savlada Velegrad!


9.

Brzina Procesa se povećava iz dana u dan, Palanka je sve učmalija; Mentalni Polusklopovi koji njome vladaju sve urušeniji, suicidno napadaju sami sebe ubjeđujući se da je nestvarnost njihovog unutrašnjeg svijeta, u kojem oni sebe vide kao istoriju koja nastupa, predaleko od toga da bude prozrena. 


Samim tim i prezrena.


10.

Na ovom mjestu, kada im se na trenutak, ali baš na trenutak, veličine Higsovog bozona, (koji u njihovom slučaju nikako nije i “Božija čestica”, već Đavo u gotovo nevidljivim detaljima), ukaže da su prozreni, prezreni, nepotrebni i da je  istorija već otišla, a oni, kao njen duboko zaostali, nepotrebni dio, moraju biti odbačeni, što nikada nije blago, već izrazito grubo - do mjere zgaženosti, počinju da jedu karton.


Čine to halapljivo, pohlepno, alavo, nezasito, gramzivo…, kao što su otimali godinama, decenijama…


11.

Gubitak moći opažanja brzine procesa je nenadoknadiv; On podrazumijeva gubitak svega, od moći do slobode.


12.

Učmala Palanka je predugo i bila silom nametnuti narativ; Jednostavno je prirodno bilo da njeni glavni protagonisti zavše “na kartonu”!
понедељак, 27. март 2023.

NarkoTemelji Policijske uprave Istočno Sarajevo: Teška greška uvijek dobro začešljanog ministra Karana - na polaganje kamena temeljca nije pozvao Miću Danilovića i Miroslava Škobu, iako je firma "Mega kop" uradila sve zemljane i podzemne radove

Piše: Slobodan Vasković


Uvijek dobro začešljani Siniša Karan, navodni ministar unutrašnjih poslova, načinio je težak propust prilikom odabira gostiju koji su prisustvovali polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama.


Karan nije pozvao ni Milutina Danilovića, velikog narkodilera sa Pala, prijatelja Radoja Zvicera, ali ni Miroslava Škobu koji je takođe duboko u kriminalnim vodama (svim), na taj svečani čin, iako je njihova firma “Mega Kop” izvršila sve zemljane radove i druge pripremne i podzemne radove.


Nije poznato koliko su novca tom prilikom oprali, ali nije ni bitno - važno je da se pere.


Treba biti precizan: Danilović je bio jedan od osnivača "Mega kopa", ali je prošle godine napustio formalno firmu. Međutim, pošto je "istorijski" osnivač, svakako je trebalo da ga pozovu.

Tada je došlo do malog zahlađenja odnosa između njega i Škobe o čemu sam pisao.


Sada firmu vodi Škobo, a firma “Građenje”, čiji je vlasnik Zoran Popić, perjanica Sekte u Istočnom Sarajevu, dobila je posao izgradnje nove zgrade Policijske uprave.


Kao podizovođača radova, Popić je angažovao “Mega kop”. A koga bi drugo, jel’?

Firmi Građenje dodijeljen je ugovor o izgradnji nove zgrade PU istočno Sarajevo u Palama u vrijednosti od 8,1 miliona KM bez obračunatog PDV-a, dok sa PDV-om vrijednost posla iznosi 9,8 miliona KM.Ovim projektom nastavljeno je izuzetno uspješna saradnja MUP-a RS i kriminalnih organizacija i na građevinskom planu, a na nasilnom je već itekako dobro razvijena.


Polaganju kamena temeljca prisustvovali su, osim uvijek dobro začešljanog Karana, i “Narko”General Siniša Kostrešević, Ljubica Duda Ćosić, gradonačelnik poznat po tome što ga Danilović ljulja u naručju, dok Ćosić duda dudu, kao i Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, neposredni zaštitnik narkodilera iz tog kraja.Karan je, mora se reći, pokazao da je “pravi gazda”, pa se i on prihvatio lopate sa kojom mu rad, iskreno, bolje ide nego sa takozvanom policijom RS.


Nakon što se MUP RS uskoro raspadne, Karan ne treba da se brine za posao - Lopata mu je sigurna kod Škobe. 
Dan kada je počelo odvlačenje Dodika na političku deponiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik odlično zna da je 26.03.2023. dan kada je krenulo njegovo konačno odvlačenje na političku deponiju.


Isti taj dan Jelena Trivić obznanila je da osniva svoju stranku - Narodni Front.


2.

Nema slučajnosti: Trivićeva je već jednom pobijedila Dodika i to u direktnom sudaru na Opštim izborima 2022. godine, ali joj je pobjeda ukradena.


Može se danas, pet mjeseci nakon 27. oktobra, tačno locirati i vrijeme kada se “prelomilo” da se Dodik proglasi “pobjednikom”, iako je izgubio - Desilo se to između između 10 i 12 časova tog dana.


Glavni Režiser neprirodnog, neistinitiog i falsifikovanog obrta, blii su Bakir Izetbegović i MIlorad Dodik, uz nekoliko asistenata.


3.

Vrijeme koje je pred nama pokazaće tačnost navedene informacije, ali i ostale mračne i duboke slojeve dogovora na liniji Izetbegović - Dodik, čiji je površinski dio - proglašenje lažnog predsjednika počinio Irget Suad Arnautović, šef CIK-a BiH.


4.

Za sve treba strpljenja, pa i za razlistavanje i pojašenjenje brojnih mračnih, antidržavnih, antinarodnih, u ovom slučaju, i antisrpskih i antibošnjačkih postupaka, a vrijeme koje je pred nama će ih, bez dileme, ogoliti do kosti.


5.

Dodik ima tešku frustraciju zbog poraza od Trivićeve, pojačanu podjednako teškim činjenicama da ga narod nije htio, da je više od njega glasova osvojila Željka Cvijanović i da je morao, naočigled svih, maksimalno falsifikovati i pokrasti izbore.


6.

Javno iskazanim nasilništvom u proteklom periodu, od 27.10. prošle godine, pokušao je bar djelimično zatomiti tu frustraciju, ali mu to nije pošlo za rukom.


Uspio je jedino sebe prikazati pod punim svjetlom - Nasilnik, Primitivac, Razbojnik kojemu je Širenje Mržnje jedino preostalo u pokušaju da se održi “u sedlu”.


7.

Dodik je, prethodnih mjeseci, takođe, činio sve da Trivićevu minimizira, maksimalno koristeći medije koje kontroliše, ali nije mu pošlo za rukom da na bilo koji način ugrozi njen rejting koji je i dalje apsolutno najveći.


Koristio je u te svrhe čak i usluge Zorana Milanovića, notornog, podlog, primitivnog predsjednika Hrvatske koji se, prije nekoliko mjeseci, javno obrušio na Trivićevu.


Nakon toga taj isti Milanović, uz Dodikovu asistenciju, u dva navrata javno je ponizio srpske žrtve. Do mjere neprihvatljivivosti i nepodnošljivosti. 


8.

Dodik, sluga Milanovića, saradnik SOA, zajedno sa svojim izrazito antisrpki opredijeljenim prijateljem (takođe i antibošnjačkim), samo je učinio uslugu Trivićevoj. I to ogromnu.


9.

Dodika nikada ne treba potcijeniti; Vrlo je opasan i sklon svakom zlu; Međutim, sada je već u situaciji u kojoj ga ne treba ni precjenjivati. 


Dodik je kod naroda završio - Narod ga neće; Pokazao je to u oktobru, pokazuje to i sada, a kako vrijeme bude odmicalo taj odijum će se sve snažnije povećavati.


Steroidi ne djeluju, "mišići" su mu oklembešeni!


10.

Dodik taj proces ne može zaustaviti, ma koliko kontrolisao MUP RS, pogrešno vjerujući da će se nasiljem uspjeti održati na vlasti. I uz pomoć kriminalaca. 


Od Crvene Sekte, ma koliko otrovne njihove strelice ispaljene prema Trivićevoj, imaće ponajmanje koristi. Raspašće se već nakon prvih većih napuklina u Dodikovom habitusu. A one su sve vidljivije.


11. 

Dodik je već dugo mlinski kamen cijeloj BiH i posebno RS oko vrata; To agregatno stanje proširio je i na one koji su bili uz Sektu; Na kraju, Dodik je postao sam sebi mlinski kamen oko vrata i nema načina da ga skine.


12.

Uprkos svemu, Dodik će se boriti. 


Njegovi udari na narod, na BiH, na RS, na Srbiju i njeno rukovodstvo neće prestati; Čak će ih u narednom vremenu pojačati, ali to će biti kratkog daha; Iznurenost će ga stići prije nego to i sam očekuje.


13.

Ne odlazi samo Dodik i Crvena Sekta, već i takozvane opozicione partije koje su decenijama bile njegova zadnja linija odbrane. 


I one su u Slobodnom Padu kao i Dodik; PDP strelovitije juri ka dnu i razbijanju od SDS-a, ali epilog će biti isti za obje te stranke.


14.

Što se tiče Dodikovih kombi partija kojima drži većinu u razrušenom parlamentu, od njih neće ostati baš ništa. 


15.

Pred nama je period propadanja odavno satrulih političkih struktura i formiranje novih koje će zauzeti politički prostor, ali nikada više na način na koji se to do sada činilo.


Već to je neprocjenjiv kvalitet vremena koje brzo stiže, a najveći je očuvanje naroda u BiH, u njegovom entitetu RS.

недеља, 26. март 2023.

Nova Opoziciona Partija je Neophodna; To je Nasušna Potreba, jer ovo što se naziva opozicijom je raštimani skup nikom potrebnih, bezidejnih, potrošenih političara bez ideje, vizije, konkretne politike

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pročitah ovih dana “mentalno” dostignuće nekog od “umova” koji “poznaje” političke prilike u Republici Srpskoj i zato tvrdi da je osnivanje nove stranke na čijem čelu će biti Jelena Trivić “usitnjavanje opozicije”!


2.

Zaista nevjerovatan “pogled”, jer postojeća, a uz to i takozvana, opozicija je toliko usitnjena da ne postoji ni minimum šansi da ojača do mjere kako bi pobijedila zločinački Režim Milorada Dodika.


3.

SDS i PDP su sterilne, bezidejne, teško razrušene stranke, koje se ne mogu nadati ni bar donekle kvalitetnom učvršćivanju, a kamoli nekom jačem rastu.


4.

Samo mogu da se dalje krune, kako unutrašnja struktura, tako i kroz odlaske onih kojima je “preko glave” SDS-ovog sindroma “velike stranke”, što već deceniju i po nije, i PDP-ovog  strukturalnog sloma koji je vidljiv svima sem onima koji vode tu partiju.


Istina, ima u navedenim strankama takozvane opozicije nekolicina mladih vrijednih, politički pismenih ljudi, kao i onih koji pokazuju da su spremni za političkog uzleta, ali ih temeljno guši razorna apatija, depresija i bezidejnost stranačkih vrhova.


Mogu da izdvojim Ljubišu Petrovića, Ognjena Bodirogu (kojeg tek treba politički profilisati, a dijelom i "otesati"), Aleksandra Trninića, Đorđe Vučinić, Zaga Grahovac, Dijana Ješić, Diana Cvijić...


5.

Suštinski, neophodno je formiranje nove snažne partije koja bi se otvorenošću, čvrstim antirežimskim stavovima, svakodnevnim demokratskim akcijama protiv Režima, nepristajanjem na bilo kakve trule kompromise sa Crvenom Sektom Milorada Dodika… pozicionirala kao stvarna alternativa brutalnom, nasilnom, varvarskom Režimu i krenula u njegovu razgradnju.


6.

Cilj je jedan - skidanje Dodika sa vlasti demokratskim sredstvima, nakon čega bi se Crvena Sekta sama od sebe raspala, jer je Dodik, ma koliko zao i prevaziđen kao političar bio, i dalje najjači, ali i jedini, kohezivni faktor takozvane najjače političke partije u RS; Takozvane, jer je više riječ o zločinačkoj i kriminalnoj, a ne političkoj organizaciji.


7.

Upravo je Dodik višegodišnjim usitnjavanjem primarno SDS-a, ali i PDP-a, stvorio ambijent u kojem cijeli niz kombi-partija za njega ukupljaju glasove onih koji neće i ne žele da stanu uz Sektu i na taj način obezbjeđuje većinu u razrušenom parlamentu.


8.

SDS i PDP nemaju čak ni koalicioni kapacitet, zajedno sa Nebojšom Vukanovićem i njegovim Pokretom za pravdu i red, da se ikada dokopaju vlasti.


9.

Ako se ima u vidu da je na izborima 2022. godine takozvana opozicija skupila manje glasova nego 2018., a da je Pokret za pravdu i red značajno narastao, jasno je da je već došlo do preraspodjele glasova unutar opozicionog biračkog tijela i da je ono manje nego u prethodnom izbornom ciklusu.


Već su presitni, da bi ikada više mogli biti krupni.


10.

Zato i jeste potrebna nova partija, koja će svojim djelovanjem pokazati da je alternativa, da njenim čelnicima nije samo do funkcija, plata u raznim parlamentima, već da je imperativ stvaranja dijametralno suprotnog narativa od vladajućeg u kojem su pljačka i krađa prihvatljive kao način ponašanja, a notorni kriminalci i pljačkaši kao “uspješne osobe”.


I sve to svakodnevnim spinovima uvijeno u navodne sprske oblande koje su, suštinski, duboko antisrpske, ali i protiv svakog drugog naroda uperene.


11.

Društvo u kojem je svaka laž već unaprijed proglašena za istinu, a istina protjerana bez milosti kao način izražavanja (uskoro će biti brisana i kao riječ iz rječnika), doživjelo je svoj kraj; Sada smo još u inerciji njegovog pada, a svako produžavanje trajanja inercije znači dodatno satiranje i nestajanje ionako teško devastiranog naroda.


12.

Nažalost, SDS i PDP sastavni su dio tog narativa, Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića nema baš nikakav jasan program, ako ima i nejasan, tako da je opozicioni prostor potpuno prazan.


13.

Nema se na njemu šta usitniti, jer ništa i ne postoji!!!   


14.

SDS i PDP nemaju šta ponuditi; Toliko su rijetki njihovi suprotstavljeni stavovi teškim zloupotrebama srpskih nacionalnih pitanja koja čini Dodik da ih nije vrijedno ni nabrajati.


15. 

SDS i PDP u jednom trenutku su došli u priliku da napuste okvir koji im je Dodik postavio za djelovanje, ali nisu imali snage za taj ključni korak. Ostali su u Dodikovom okviru i samim tim i dalje su njegova zadnja linija odbrane.


Nakon izbora, ako se izuzmu dva velika skupa, nisu pokazali baš ništa. Ali baš ništa. Uz to, PDP je, preko Draška Stanivukovića, sluge Milorada Dodika, doveo sebe u situaciju da ne smije da se odrekne tog lažnog opozicionara.


Ako nemaju snage da iz svojih redova uklone Stanivukovića koji je otvoreno u Dodikovoj službi, u tolikoj mjeri da to vidi svako ko i najpovršnije prati politička dešavanja, onda je zaista pitanje šta oni mogu uopšte učiniti? Ništa!


16.

Što se tiče SDS-a, oni se mogu još jedno vrijeme uljuljkivati na ehu davno prohujale snage, a kada se trznu iz sna, shvatiće da su već poodavno prošlost.


17.

Trivićeva koja je pokazala snagu, kičmu, beskompromisnost, čvrste stavove i neprihvatanje ni minimuma saradnje sa Režimom i njegovim slugama, treba što prije ozvaničiti/formirati partiju; Do polovine maja najkasnije. I krenuti da radi, ne obraćajući pažnju na kvaziopozicione hedoniste koji uvijek misle samo o sebi, svom uhljebljenju i, nezasluženo prenajedeni, čekaju da ih narod “prepozna” kao baš one koji bi trebali da ga vode.


Egoizam nije politika. Ni Egocentričnost, već težak, krvav rad i svakodnevna bitka radom sa ljudima, na terenu! 


субота, 25. март 2023.

Dodikov Zakon o Dozvoljenim Imenima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ovaj put Milorad Dodik “izbjegao” je čašu vina sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske i svojim neposrednim šefom.


Otišao je u Grčku; Preciznije, pobjegao kako bi pokušao prikriti još jedno svoje antisrpsko nedjelo - dolazak Milanovića u Dvenrtu i dodjelu odlikovanja 103. brigadi HVO-a koja je, tokom rata, ubijala Srbe.


Ubija ih i Dodik nakon rata, progonima, osiromašenjem, stresom, raznim bolestima…, pa nije čudo što nije spriječio Milanovića da dođe. A morao je biti obaviješten.


Svakako su se čuli da jedan drugom čestitaju na još jednom uspješno završenom “projektu”. 


Nakon što su zajednički proslavili zločinačku akciju “Maestral”, u kojoj su počinjeni teški zločini Hrvatske vojske nad Srbima, sve to fino zalili vinom, na Dodikovom imanju izgrađenom od čiste srpke kože, bilo je tako logično da nastave sa obilježavanjem bitnih datuma po HV i HVO na teritoriji RS. 


Dodik već sedamnaest godina progoni Srbe na svaki mogući način, uspio je otjerati trećinu iz Republike Srpske, koju je kroatizovao do mjere koja bi trebalo da je nepodnošljiva, ali je njegovim slugama itekako, nažalost, prihvatljiva.


Naravno, takozvani MUP RS je sve uredno obezbijedio i nije bilo nikakvih incidenata, ali zato nisu uspjeli da obezbijede sigurnost nekolicini aktivista koji podržavaju LGBTQ populaciju, iz prostog razloga što su bili direktni učesnici u njihovom prebijanju u sadjestvu sa kriminalcima koje su oni nahuškali. 


Sve po Dodikovom naređenju.


2.

I povratnici u Višegradu Ajša i Fadil Memišević brutalno su pretučeni samo zato što su Bošnjaci, a ne zato što su bilo kome šta loše učinili.


Inspirator prebijanja je Milorad Dodik, koji gnusno i brutalno vrijeđa i poziva na progon, tako da je bilo pitanje trenutka kada će doći do težeg incidenta. 


A pitanje trenutka je i kada će pasti mrtva glava, što je jedina logična posljedica Dodikove politike zvjerinjaka u kojem njemu odane Zvijeri rade šta hoće.


Željka Cvijanović se navodno zgrozila na prebijanje bračnog para Memišević, koji su krivi samo zato što su Bošnjaci; Takozvani MUP je “brzo” reagovao pa uhapsio nasilnika i brutalnog razbojnika Bojana Prodana.


Uhapšen je, ne zato što je MUP efikasan, već što se vrh Crvenih kmera uplašio posljedica svoje trule, bolesne, otrovne politike.


Nakon svakodnevnog Dodikovog bljuvanja po Bošnjacima, uz orkestriranu podršku iz redova Crvenih Kmera, šta se drugo moglo očekivati, sem da negdje pukne po leđina nesretnih građana.


Sva njihova “krivica”, koju Dodik potencira u kontinuitetu, je što se zovu Ajša i Fadil. 


Za očekivati je, nakon svih “zakonskih” projekata koje je Dodik naložio da se donesu prethodnih nedjelja, da se donese i Zakon o Dozvoljenim Imenima, među kojima neće biti ni Ajša ni Fadil!! Niti bilo koje ime koje bi se moglo “doživjeti”/“shvatiti”/“razumjeti” kao Bošnjačko!


Naravno, ime Zoran, Zoki, Zoka - biće tim zakonom zaštićeno, pod ulosvom da se preziva Milanović.


3.
Cvijanovićeva nije rekla ni riječi o odlikovanjima koje je dijelio Milanović niti je osudila ranije napade u Banjaluci.


To je tako prirodno da Milanović dijeli odlikovanja i tako je prirodno da se prebijaju oni koje Psihopata Dodik targetira. 


To je, iz ugla Crvenih Kmera, neprocjenjivo.


Kakav je to neljudski jad, spreman na svako zlo i puštanje krvi samo da bi sačuvao sopstvenu bezvrijednu kožu.


4.

Nije ovdje kraj; Biće još gore i gore. 


Kada će biti bolje: Pa kada se konačno shvati da se protiv Zla koje vlada u RS treba boriti svakodnevno, sistematično, neprekidno, koristeći sve demokratske mogućnosti, a ne pisanjem sterilnih saopštenja i iznošenjem jalovih stavova koji nisu vrijedni ni papira na kojem su napisani.

Iz Arhiva: Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica; U te aktivnosti je bio uključen i klan Veljka Belivuka

Mesar Miljković i Belivuk


Piše: Slobodan Vasković (01.10.2022.)


1.

Prije desetak dana sam objavio tekst u kojem sam razotkrio oficira za vezu SOA, preko kojeg Milorad Dodik šalje poruke u Hrvatsku, i prima naređenja od svojih šefova iz SOA. Radi se o Zvonimiru Kresojeviću, vlasniku firme "BEPRO" Laktaši.


Dodik sa Šefom

2. 

Kresojević je nepoznat široj javnosti. Oni koji žive u Laktašima ga poznaju kao multimilionera, vrlo bliskog porodici Dodik. Zahvaljujući svojim konekcijama sa Dodikom, Kresojević je u relativno kratkom periodu stekao ogromno bogatstvo.


3. 

Opštepoznato je da je Dodik na teritoriji BiH svoju politiku u potpunosti podredio interesima Hrvatske. Manje je poznato da je Dodik za Hrvatsku odrađivao prljave poslove i na teritoriji Srbije. Te aktivnosti su podrazumijevale prikupljanje informacija o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, te članovima njihovih porodica, a sve po nalogu SOA.

 

Dodikova sigurna kuća

4.

U pomenutim obavještajnim aktivnostima vrlo značajnu ulogu je imao Zvonimir Kresojević. Jedan od Kresojevićević rođaka je zaposlen u bezbjedonosnim strukturama Hrvatske i upravo od njega Kresojević dobija naloge iz Hrvatske, koje dalje prosljeđuje Dodiku. 


Zvonimir Kresojević, agent SOA

5.

Drugi Kresojevićev rođak je član klana Veljka Belivuka, a njegov zadatak je bio da podatke koje taj klan prikupi na teritoriji Srbije prosljeđuje Kresojeviću i Dodiku. Za sada neću otkrivati imena dvojice Kresojevićević rođaka, radi zaštite istrage.

 

6.

Ovdje treba reći da su obavještajne strukture Srbije do detalja upoznate sa aktivnostima Dodika i Kresojevića na teritoriji Srbije. To je samo jedan u nizu razloga zbog kojih je Dodik prekrižen u Srbiji i to crnim markerom.


7.

Aktuelna izborna kampanja u BiH je pokazala da Dodik ne preza od ataka na Srbiju. U četvrtak, 29. septembra, po Dodikovom nalogu u Banjaluci su uhapšeni Adam Šukalo i Vlado Mandić. Radi se o članovima Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

Udar na pomenuti dvojac, posebno na Mandića, može se samo tretirati kao udar na državu Srbiju.


8. 

Paranoja u kojoj Dodik živi posljednjih nekoliko dana ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Tu paranoju dodatno pojačava spoznaja da su članovi Crvene Sekte upoznati sa tim da Dodik u ovom momentu u Srbiji ima status neprijatelja Države i da će Dodik zbog tog statusa pretpiti katastrofalan poraz na predstojećim izborima.


Dodikov oficir za vezu sa SOA je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme „Bepro“ d.o.o.  Laktaši (20.09.2022.)


      


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je godinama uspješno prikrivao da je agent Sigurnosno obavještajne agencije Republike Hrvatske (skraćeni naziv SOA). Predaja jasenovačke građe, veto u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, zalaganje za treći entitet...sve su to primjeri Dodikovog rada na terenu.

 

2.

Ipak, posljednjih mjeseci čak i najzagriženijim članovima Crvene Sekte postalo je jasno da je Dodik obični sluga SOA-e. Na Dodikovu nesreću na čelu Hrvatske se trenutno nalazi klovn u vidu Zorana Milanovića. On je svojim nespretnim izjavama u potpunosti razotkrio Dodika.

 

Dodik sa Šefom

3.

Milanović je prije nekoliko dana potvrdio da je zajedno sa Dodikom, na njegovom imanju u Laktašima, slavio godišnjicu zločinačke akcije „Maestral“, u kojoj su ubijene na stotine civila i opustošen niz gradova.

 

4.

Dodik je svakodnevno na vazi sa svojim šefovima u Zagrebu. Ta veza se održava preko SOA. Kao što je to uobičajeno u obavještajnom svijetu, veza između centrale i agenata raspoređenih u inostranstvu održava se preko posrednika.

 

5.

Dodikov oficir za vezu, preko kojeg šalje poruke u Hrvatsku i prima naređenja, je Zvonimir Kresojević. Radi se o vlasniku firme „Bepro“ d.o.o. Laktaši. Kresojević je multimilioner, koji uspješno poslovanje može da zahvali isključivo vezama sa Dodikom.


Zvonimir Kresojević

6. 

Uloga uspješnog laktaškog privrednika je samo maska. Kresojevićeva primarna djelatnost je obavještajni rad, koji podrazumijeva prenos informacija na relaciji SOA – Dodik – SOA, i obratno.


7.

Narednih dana ću objaviti informacije o tome kakvu ulogu su Dodik, Kresojević i klan Veljka Belivuka imali u špijuniranju rukovodstva Republike Srbije. 


петак, 24. март 2023.

Dodikov Ratni Paket protiv Zapada, SAD-a i Velike Britanije


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je naredbodavac nasilja nad aktivistima “Bh povorke ponosa” i uduženja “Geto” u kojem su povrijeđeni novinarka Vanja Stokić i još dvije osobe.


2.

Zajedno sa njim najodgovorniji za nasilje je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je podržao Dodika u lažnoj zaštiti “tradiocionalnih porodičnih vrijednosti”, koje su iz njihove vizure uvijek maksimalno makijavelističke, predatorske, pljačkaške i isključivo donose ličnu korist njima i njihovim nazovi porodicama.


3.

Isti dan, 18.03.,samo nešto prije fizičkog napada i nasilja u kojem su zajedno dejstvovali kriminalci i policija, razbijene su prostorije u “INCEL-u” koje su koristili aktivisti. 


4.

Nije to sve zlo koje čini Dodik, zapjenušan od bjesnila i mržnje, zbog činjenice da ga više niko ne doživljava kao političara vrijedenog pažnje, već kao ogromnu smetnju za nastavak razvoja Regiona.


5.

Nastavak napada na one koji pripadnike LGBTQ populacije prihvataju kao ravnopravne, što oni i jesu, nastavio se u noći , 22/23.03., kada su demolirane prostorije Banjalučkog socijalnog centra (BASOC), prije toga razbijeni prostori u njemu i odnešena zastava duginih boja, koja je simbol LGBTQ populacije.


6.

Vrhunac bjesnila koje se graniči sa potezima u nacističkoj Njemačkoj i staljinističkoj Rusiji, Pol Potovskoj Kambodži, Dodik je emitovao na TV K3, najavljujući Zakon kojim će LGBTQ aktivistima “biti zabranjen prilazak obrazovnim institucijama”.


"Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu", rekao je Dodik sinoć u intervjuu za K3 televiziju, 23.03. o.g., uz otvoreno nemušto aplaudiranje ljudskog crva koji sebe želi predstaviti kao ljudsko biće; Riječ je o nenadu Novakoviću, pripadniku Crvenih kmera iz RS. Dodik je rekao da je to  "institucionalna odgovornost vlasti u RS, koje na taj način žele da sačuvaju tradicionalne i porodične vrijednosti" ljudi u ovom entitetu”.


7.

Dodik je zadnji licemjer, maliciozni nasilnik, koji namjerava da teško zloupotrijebi seksulanu orijentaciju određenog broja lica kako bi se obračunao ne samo sa njiima, već sa svakim ko mu zasmeta.


8.

Dodik nije pojasnio kako će na pripadnike LGBTQ populacije biti stavljana Danjga da bi se “prepoznali”, ali je jasno da on na svakog ko ne prihvata njegov kanalizacioni sistem bezvrijednosti želi utisnuti Žig i tako ga/ih označiti kao nepodobne za bilo kakvu zakonsku zaštitu, ali itekako podobne za prebijanje, satiranje, lomljenje, ubijanje…


9.

Njegov istup je već uveo “Žute trake” i već je inspirisao nasilne Crvene Kmere da krenu u napade na svakog drugačijeg.


Sasvim je dovoljno da, nakon Dodikovog istupa, bilo ko bude “prokazan” kao osoba koja je pripadnik LGBTIQ populacije ili, pak, smatra da ima sva prava kao i ostali građani, pa, između ostalog i pravo da organizuju povorke, proteste, svaku vrstu okupljanja, ta osoba bude odstrijeljena.


Pitanje je da li će u Zakonu koji je Dodik najavio biti predviđene i Gasne Komore. Sasvim realno.


10.

Dodikov napad na LGBTQ populaciju, najava donošenja zakona o građanima drugog reda koje može svako, po sopstvenoj volji, da progoni, maltretira, šikanira, realno i ubija, samo je niz autokratskih represivnih zakonskih rješenja kojima pokušava da utvrdi svoju teško poljuljanu poziciju utvrdi i dobije nešto od Zapada čiji sistem vrijednosti brutalno napada.


U tom sistemu vrijednosti, LGBTQ populacija maksimalno je zaštićena, ravnopravna sa svim drugim građanima, ali su zaštićeni i novinari, svi građani pošteđeni drakonskih kazni za javno izgovorenu riječ.


U tom sistemu su i NVO itekako podržane, a posebno oni koji rade u njima, jer su to akteri civilnog društva koje je jedan od bitnih regulatora stepena demokratije u svakom od tih sistema.


11.

Upravo to je Dodik napao, o čemu svjedoči i usvajanje putinovskog Nacrta zakona o kriminalizaciji klevete, kao i putinovski prijedlog Zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, gdje se već u članu 1 navodi da su “strani agenti” svi članovi neprofitnih organizacija “koje se finansijski ili na drugi način pomažu iz inostranstva”!12.

Dodik svjesno targetira cijeli narod koji navodno štiti, svakog pripadnika tog istog naroda koji ima sopstveno mišljenje (putinovski Zakon o kriminalizaciji klevete), sve članove civilnog društva - NVO, kao strane agente (Putinovski zakon o članovima NVO kao stranim agentima) i još pripadnike LGBTIQ populacije koje, doslovno, stavlja izvan zakona.13.

Njegov napad jeste posljedica bjesnila i mržnje, ali je pomno planiran, kao i vrijeme kada će se svi ti neljudski zakoni realizovati, kako bi se posijala što jača mržnja prema Zapadu.


Dodik, kojeg je stvorio Zapad, krenuo je u napad na Zapad, vjerujući da će uspjeti žrtvovati srpski narod, što mu i jeste cilj, a on se izvući.14.

Otvoreni, bolesni napad na LGBTQ populaciju, potom na sve one koji se ne slažu sa Dodikom, najava stavljanja ljudi van zakona, njihovog trpanja u ešalone parija koje treba fizički dokinuti, ima za cilj izazivanje otvorenog napada na srpski narod.


15.

U prilog tome ide i činjenica da je u nizu jezivih zakona i još jezivijih najava i napada i raskid odnosa RS sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije; To je, bez sumnje, dio ratnog Dodikovog seta, jer je sve skupa cilj izazvati napad i to fizički na pripadnike administracije SAD-a i Velike Britanije koji rade u BiH i na teritoriji njenog entiteta RS.


16.

Sve je podređeno tome, a, nakon napada na pripadnike establišmenta SAD-a i velike Britanije u BiH/RS, Dodik priželjkuje nasilni odgovor tih moćnoih zemalja prema Srbima u cjelini, gdje god da se nalaze.  


17.

Dodik je poodavno digao sav Šljam protiv sopstvenog naroda, sada želi da izazove njegovu direktnu konfrontaciju sa Zapadom, kako bi ga dokinuo, jer je već iz RS, na razne načine, protjerao preko 400.000 ljudi.


Međutim, Dodik neće uspjeti. On je taj koji će, nakon svega, biti poražen. I koji bi već dosad trebao biti zatvoren zbog neljudskih, varvarskih, jezivih, neskrivenih nasilnih napada na sve i svakog samo da bi opstao! 


18.

Neće to ići baš kako je on zamislio, a neće ni narod, pokazala je to nedavno Bijeljina, još dugo mirno gledati kako grupa prebahatih razbojnika, Crveni Kmeri naših prostora, nastavlja da ih istrebljuje, bez namjere da prestane.