среда, 30. септембар 2020.

Višković nastavlja sa samoponižavanjem: Na zahtjev sociopate Nešića i njegovog vlasnika Dodika, nesposobnog Marka Kubatliju, koji je napravio ogromnu štetu na poziciji pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu, namjerava da “smijeni” tako što će biti imenovan na mjesto direktora “Gas prometa”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Radovan Višković, beskarakterni poslušnik Milorada Dodika bez trunke samopoštovanja, nastavlja sa samoponižavanjem na poziciji premijera RS, koju navodno obavlja.


2.

Višković je tek kanalčina, i to nečista, preko koje Dodik vodi Vladu RS, a nerijetko ga i ne poziva, već sve završava “prečacima” preko Zore Vidović, ministarske finansija i ministroida za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Srebrenke Golić.


3.

Najnovija blamaža, i to bez presedana, jeste namjera Vlade RS da doslovno nametne Marka Kubatliju, nesposobnog kadra DNS-a, kojim diriguje sociopata Nenad Nešić, za direktora firme “Gas promet”, koja se bavi transportom i upravljanjem transportnim sistemom prirodnog gasa.



4.

Budući da je “Gas promet” akcionarsko društvo, čiji je većinski vlasnik RS, naloženo je Upravnom odboru te firme da imenuju Kubatliju, a smijene Milomira Draganića, dugogodišnjeg direktora, koji je nestranačka ličnost.


5.

Glavni akcionari “Gas prometa” su:

– JP „Srbijagas“ 39,14%

– Akcijski fond Republike Srpske (državni kapital) 26,09%

– Penzioni rezervni fond 10%

– Fond za restituciju Republike Srpske 5%

– Investicioni fondovi i fizička lica 19,77%


6.

Prilično je nerazumljivo zbog čega JP “Srbijagas” dozvoljava dovođenje nesposobnog kleptokrate Kubatlije na tu poziciju.


7.

Kubatlija je već predao lažni “CV” u tu firmu, a da je predao pravi, trebala bi odmah policija, kada bi postojala, da ga privede.


8.

Gdje je kvaka?


Vlada RS imenovala je, na sjednici održanoj 11.06. o.g., Kubatliju na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.


Pokazalo se za samo tri nepuna mjeseca da je riječ o potpunom promašaju i da je Kubatlija apsolutno nesposoban za obavljanje tako zahtjevne funkcije, uprkos Nešićevom insistiranju da bude postavljen.


9.

Bilo je neophodno da se on hitno udalji sa tog mjesta, jer je za tri nepuna mjeseca, napravio ogromnu štetu.


10.

Stoga Vlada RS namjerava da Kubatliju smijeni na sjednici koja bi trebalo da se održi 01.10.2020. godine i izmanipuliše građane lažno demonstrirajući kako se bore protiv “kadrova koji ne zadovoljavaju kriterije”, iako je jedini “kriterij” za imenovanje sklonost ka kriminalnim radnjama.


11.

“Utješna” nagrada za člana Nešićeve zločinačke organizacije, što Kubatlija jeste, je pozicija direktora “Gas prometa”, što dodatno pokazuje da Milorad Dodik, vlasnik i Viškovića i Nešića i Kubatlije, isključivo preferira kriminalce na ključnim pozicijama.


Kubatlija i Dodik


Ukoliko “Srbija gas”, koji posjeduje gotovo 40 posto te firme, čije je sjedište na Palama, pristane na ovu kriminalnu igru Dodika, Nešića i Vrtnog Patuljka Viškovića, najviše štete pretrpiće upravo ta firma.

Bagra: Vlada RS imenovala kriminalca Kubatliju na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo; Izvršna vlast je postala Zločinačka organizacija u kojoj mjesta ima samo za hohštaplere, probisvijete i gangstere; Višković je beskarakterni Dodikov poslušnik koji nema ni mikron samopoštovanja (12.06.2020.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Vlada RS imenovala je, na sjednici održanoj 11.06.o.g., Marka Kubatliju, kojeg je policija privodila prvog maja ove godine zbog divljanja pod dejstvom alkohola i narkotika, na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.

2.
Ovim imenovanjem, izvršna vlast nastavila je dalju detaljnu kriminalizaciju svih institucija, jer je Kubatlija hohštapler koji je, između ostalog, utajio i porez, zbog čega mu je Poreska uprava RS zatvorila kafić 2018. godine, koji je držao na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

3.
Idiotizam neviđenih razmjera jeste da Kubatlija dolazi na čelo institucije, Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo, koji mu je i zatvorio kafić (vidi dodatak).

4.
Ovakav rasplet najavio sam 10.06., a Vlada RS i njen takozvani premijer još jednom su demonstrirali da prilikom zapošljavanja u institucijama prednost imaju kriminalci, hohštapleri,  sjecikese, utajivači poeza, pripadnici narko-grupa. Sve to Kubatlija jeste.

5.
Takozvani premijer Radovan Višković je osoba bez ikakve časti, morala, digniteta, samopoštovanja; Poltron i ulizica Milorada Dodika spreman na svako zlo samo da bi, kako smatra, bio neko, iako je, suštinski, Niko i Ništa i to će zauvijek i ostati.

6.
Imenovanjem Kubatlije, Višković je dokazao da ne poznaje značenje riječi karakter, posebno ne dignitet, već da jedino poznaje tešku batinu Milorada Dodika pod kojom se uvija kao kakav bijedni crv, ispunjavajući sve njegove naredbe.

7.
Kubatlija je dio kriminalne ekipe gangstera Nenada Nešića, vršioca dužnosti predsjednika DNS-a, a njegovo imenovanje znači samo jedno - slijede brojne iznude od privrednika na području Područnog centra Poreske uprave RS Istočno Sarajevo.

8.
Ovo drsko, bezobrazno, kriminalno postavljenje ne znači samo totalnu kontaminaciju Vlade RS, već definiše izvršnu vlast kao Zločinačku Organizaciju koja ne preza ni od najtežih krivičnih djela.

9.
Ta Zločinačka Organizacija baždarena je na uništenje naroda do, kako stvari stoje, biološkog nestanka. 

Prezir koji Zločinačka Organizacija iskazuje prema narodu i apsolutno potcjenjivanje njegove inteligencije svjedoči da je Režim izgubio svaki kontakt sa realnim stanjem i da će učiniti sve da opstane nasiljem i daljim brutalnim, varvarskim nasrtajima na stanovništvo kojim, što je već postala tragedija nesagledivih razmjera, upravlja već petnaest godina.

10.
Dodik je, bez dileme, prelomio da svoju dalju političku sudbinu kreira sa najgorim šljamom, najotrovnijim ljudskim talogom, poltronima, ulizicima, spremnim na svako zlo, što će, izvan svake razumne sumnje, prije ili poslije izazvati teške incidente u entitetu, do fizičkih sukoba. 

11.
Očito je da Dodik smatra da je situacija vrlo eksplozivna i potpuno se okružio kriminalcima najgoreg kalibra, vjerujući da je njihova beskrupuloznost, naslnost, brutalnost, varvarizam i neljudskost dovoljna garancija da će biti zaštićen. 

12.
Kobna greška, jer bagra te vrste štiti samo sebe i svoje interese, a kada dođe vrijeme (koje nije daleko kako se pogrešno smatra) otarasiće se Dodika bez milosti. 

Dodikovo djelovanje je dežavi sindrom, viđen nebrojeno puta u totalitarnim, autokratskim, kriminalnoklijentelističkim društvima.


13.
Očito je i da ih Dodik sve manje može kontrolisati i da je sve više njihovo sredstvo koje koriste za pljačke enormnih razmjera.

14.
Dodik je naložio da se smijeni Spomenka Šehovac, članica SNSD-a, da bi na njeno mjesto bio postavljen kriminalac Kubatlija koji ni po kom osnovu ne bi mogao da postane pomoćnik direktora Područnog centra, jer ne ispunjava uslove za to, sem jednog.

Taj jedan koji ispunjava glasi da je kriminalac i to je sasvim dovoljna referenca da postane pomoćnik direktora.

15.
Jačanjem kriminalnih organizacija unutar institucija koje su ih gotovo potpuno osvojile, Dodik slabi sopstvenu poziciju, a ne jača je, kako to pogrešno smatra. Neće proteći mnogo vremena da se uvjeri u to.

Totalna Kontaminacija Vlada RS: Na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra PU RS imenuju Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupa i kojem je Poreska uprava zatvorila kafić zbog neplaćanja poreza


piše: Slobodan Vasković

1.
Ne postoji dno kada je u pitanju Vlada RS i njen takozvani premijer Radovan Kilavi Višković koji nema snage, zrno morala niti odgovornosti da zaustavi dalju kriminalizaciju institucije kojoj je na čelu.

2.
Vlada RS nastavlja sopstvenu kriminalizaciju odlukom da na poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave RS imenuje Marka Kubatliju, člana DNS-a, koji nema dana radnog staža, hapšen je, pripadnik narko-grupe sa Pala i kojem je Poreska uprava zatvarala kafić zbog neplaćanja poreza. 


Kubatlija
3.
Inauguracija Kubatlije trebala bi da se desi ovih dana, tako je odlučeno u vrhu prljavog, podmuklog i teško kriminalizovanog Režima.

4.
Nakon tog imenovanja, Višković će imati dvostruku ulogu u Vladi RS, koju mu je odredio Milorad Dodik - biće Niko i Ništa.

Da ima mikron samopoštovanja Višković ne bi nudio nikakvu ostavku Dodiku, već bi podnio neopozivu ostavku i bar tako sačuvao nešto obraza; Ovako, tek je Vrtni Patuljak i ništa više od toga. 


5.
Imenovanje Kubatlije, koji je hapšen nekoliko puta, član je lokalne narko-grupe sa Pala i učesnik brojnih kriminalnih radnji, biće učinjeno po molbi Nenada Nešića, v.d.predsjednika DNS-a, kojim je Dodik prije nekoliko dana obrisao cipele, smjenjujući Lejlu Rešić sa pozcije Ministra uprave i lokalne samouprave. 

6.
Nakon teškog poniženja, Dodik sada imenovanjem lokalnog bandita pokušava rehabilitovati Nešića, koji je politička mrcina i jedino ga interesuje da bude direktor JP "Putevi RS", kako bi mogao nastaviti da pljačka..

7.
Marko Kubatlija je predsjednik Opštinskog odbora DNS Pale, član Glavnog odbora DNS-a i potrčko kriminalca Nenada Nešića, direktora JP “Putevi RS”, koji je iz te firme opljačkao desetine miliona KM.

8.
Kubatlija je posljednji put uhapšen prvog maja ove godine zbog nepoštivanja policijskog sata i mjera zabrane kretanja; Policija je Kubatliju, koji je odbornik u skupštini opštine Pale, privela, ali su uslijedile brojne Nešićeve intervencije da ga puste; To se i desilo nakon nekoliko časova provednih u pritvoru, iako je taj dan u nekoliko navrata, u teško alkoholisanom stanju sa još nekoliko lica bukvalno divljao Palama.

Ali Kubatlija je dio navodne nove elite, koja dominira u strankama vlasti, sastavljene od sjecikesa, kriminalaca, narko-dilera, švercera, vursnih profitera, nekadašnjih uposlenika bordela.., riječju, bagre.

9.
Ono što je Kubatliju sigurno preporučilo za poziciju pomoćnika direktora Područnog centra Poreske uprave Istočno Sarajevo je da nije plaćao porez; Kubatlija je držao kafe  na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, ali nije izdavao fiskalne račune niti plaćao poreze, pa  je Poreska uprava zatvorila kafe, 2018. godine.


Kubatlijin kafić koji je zatvorila Poreska uprava zbog neplaćanja poreza
10.
Po tome je zaista sličan svom gazdi kriminalcu Nešiću koji je dužan milionske iznose Upravi za indirekto oporezivanje i Poreskoj upravi RS i nikada ih nije platio.

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Međutim, upravo je to Nešića preporučilo za direktorsku poziciju- princip je biti beskrupulozan i spreman na otimačinu.

11.
Danas Nešić, samo četiri godine otkako je na čelu “Puteva”, ima milionske svote.

Nešić nije ulagao oteti novac samo u svoje privatne poslove, već i u kupovinu glasova (što je krivično djelo), a pojedincima je ostao dužan. O tome svjedoči upravo Kubatlija u video klipu (izvor: you tube), emitovanom neposredno nakon opštih izbora 2018. godine.


Video klip potvrđuje da su glasove kupovali i 2014. godine, ali “institucije” ne djeluju. Zna se i zašto - Nešićev “keš” radi posao!

12.
Sipa je tada tragala za Kubatlijom, koji se krio, ali na kraju ništa nije urađeno zbog toga što je pravosuđe pod političkom kontrolom i što Nešić redovno Potkiva Milana Tegeltiju. 

Upravo zbog toga je i moguće da lokalni dripci i  šibicari poput Kubatlije, ali i Nešića dobiju značajne funkcije, koje koriste za tešku pljačku građana.

13.
Snimak na kojem se dogovora kupovina glasova za izbore 2018. bitan je, jer se pominje  i narodni poslanik Aleksandar Glavaš, koji je, kao i Kubatlija, dio Nešićeve kriminalne bande.

Tu je i neizostavni Mladen Lučić, odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža i suvlasnik firme “Legend”, preko koje su opljačkana milionska sredstva. 


Mladen Lučić
14.
Lučić je Nešićev kum koji je nedavno njegovog brata Miloša Starletu Lučića imenovao za Ministra za ljudska prava i izbjeglice. 


Miloš Starlet Lučić
Za šefa kabineta postavio mu je notornog Mlađena Božovića, koji je punac Nešićevog brata Predraga.

15. Glavašu koji je baš "dobar" dečko zapaljen je automobil 26.12.2017. Jasno je da je paljenje automobila obračun bandi; Nešićeve i ko zna čije.

Glavaš i njegov zapaljeni auto
Nije samo Glavašu zapaljen automobil, već i Mladenu Lučiću (22.08.2017.), što svjedoči kako su to zaista "dobri momci"!


zapaljeni Lučićev automobil
16. Te "dobre" monke, njihove pljačke i otimačine, štite Milorad Dodik i Dragan Lukač.


Nešić ima Lukačevu zaštitu, što i ne čudi, jer je Lukač MUP RS pretvorio u sopstveni Kartel; Lukač je  04.10. 2019. naredio da se lažira “istragom” da Nešić nije nogom šutirao gomilu novčanica, već da je to učinio njegov brat Predrag. 


Lukač je pokušao da zaštiti Nešića lažima, koje su mu svojstvene; Njegova zaštita ne čudi, jer je spreman da zaštiti i štiti Naručioce Ubistva i Ubice.

17.
Treba naglasiti da su Nešić, Glavaš, Kubatlija i ostali lučići samo formalni članovi DNS-a,  a suštinski SNSD-a.

18.
Uprkos notornim činjenicama da je Nešić za samo četiri godine, uz pomoć Glavaša i Lučića, opljačkao desetine miliona KM, uprkos krivičnim prijavama, on je i dalje na čelu “Puteva RS”, gdje ga drži Milorad Dodik.

19.To je potpuni debakl Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, čiji je maksimum u Vladi RS “dobaciti” do pozicije sa koje može otvoriti vrata stvarnom premijeru Dodiku. I kriminalcima Nešiću i Kubatliji! (nastaviće se)

Nasilnik, kriminalac, pljačkaš, diler, pucač... Dejan Kostić Dela sam se, po dogovoru sa Tužilaštvom, predao Sudskoj policiji; Već sklopljeni sporazum o priznanju krivice proslijeđen Sudu


piše: Slobodan Vasković

Dejan Kostić Dela, kriminalac, nasilnik, pljačkaš, pucač, predao se sam Sudskoj policiji RS.

Prema mojim infomramcijama, do predaje Kostića došlo je nakon njegovog dogovora sa Tužilaštvom Banjaluka. Sporazum između Kostića i Tužilaštva već je proslijeđen Sudu na odobrenje, što svjedoči o ekspresnoj akciji, koja ima za cilj da nasilnik bude što prije puštan na slobodu.

Sve između Tužilaštva u Banjaluci i Kostića je dogovoreno tokom njegovog boravka u bjekstvu, a nalazio se u jednoj od susjednih država.

I ovaj podatak svjedoči da je Tužilaštvo u potpunosti u funkciji kriminalaca koje Režim koristi za obračun sa građanima.

OJT Banjaluka donijelo je, krajem jula 2020., Naredbu o obustavi istrage protiv Kostića zbog maltretiranja dvojice mladića, 22. i 24.04.2019. godine. (Te užasavajuće jezive snimke sam prvi objavio, 28.04.2019. i pokazao kako izgleda Stvarna Banjaluka, kojom gospodari Režim Milorada Dodika). 


U spornoj Naredbi Tužilaštva o nesprovođenju istrage navedeno je da je “nesporno utvrđeno da je maltretirao mladiće”, ali kako je već kažnjen od policije sa 400 KM, Tužilaštvo je obustavilo istragu, jer je prekršajno kažnjen.

Tužilaštvo je ocijenilo da maltretiranje, šamaranje i javno poniženje emitovanjem snimka nije krivično djelo, što nije nikakvo iznenađenje kada je banjalučko tužilaštvo u pitanju - za njih čak ni ubistvo nije krivično djelo, već čine sve da ga prikažu kao zades. To je nesporno u slučaju likvidiranog Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018.).

Tužilac Sanja Guzina je obustavila istragu, što i ne čudi, jer je Dela pripadnik vladajuće kvazielite, koja dila, progoni, prebija, po potrebi ubija.


Kostić je, za neljudsko iživljavanje, platio kaznu policiji od 400 KM. Tako je policija, prema onom što je saopšteno iz Tužilaštva, preuzela ingerencije i Tužilaštava i Sudova. Za samo dvjesta KM možete polomiti koga hoćete, sve to snimiti i emitovati, poruka je iz banjalučkog Tužilaštva.


Od Tužilaštva ništa drugo i nije bilo za očekivati - rade za osvjedočene ubice, pa što ne bi i za Delu, koji je samo nasilnik, robijaš, policijski saradnik, kriminalac, diler, bolesnik.



Na ovu monstruoznu odluku Tužilaštva, Pavle Pavičić, jedan od maltretiranih mladića, uložio je prigovor, jer je smatrao da jeNaredba o nesprovođenju istrage nezakonita  neosnovana, jer je počinio više krivičnih djela - nasilničko ponašanje, tjelesna povreda, prinuda, zlostavljanje, mučenje ili drugo neljudsko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.


Protiv Kostića se vode još dva postupka - za nanošenje teških tjelesnih povreda (2019. godine) i za razbojništvo. 

Osnovni sud je 16.07. raspisao i međunarodnu i centralnu potjernicu za Dejanom Kostićem Delom.

Potjernice su raspisane zbog dva predmeta; Jedan od njih je maltreiranje maloljetnika, o čemu sam objavio snimke. Kostić, inače, ima četiri krivična postupka u Sudu: teške tjelesne povrede, razbojništvo, nasilničko ponašanje…

Stvarna Banjaluka: Sadisti Kostiću porše, stanovi i nekažnjene pljačke za usluge premlaćivanja, zastrašivanja i progona nepodobnih po Režim (30.04.2019.)



piše: Slobodan Vasković

Stvarna Banjaluka - jedna od činjenica do koje mjere je uništen ovaj prelijepi grad sastoji se i u tome da se emituju vido-klipovi podrške kriminalcu, nasilniku, siledžiji i vojniku Režima Dejanu Kostiću Deli.

Na jednom od tih klipova, po svemu sudeći maloljetni mladić, tvrdi: “Uvijek nam je u naselju branio da se drogiramo, da budemo klošari, htio je da naše naselje Starčevica bude najljepše naselje u Banjaluci…”.


Taj klip je, ujedno, bar iz ugla potpisnika ovih redova, najmonstruozniji, jer je upravo Kostić prisilo tog mladića da izgovori sve što je izgovorio, nakon što je shvatio da su njegovi drugi bolesni video klipovi, na kojima se vidi kako tuče i zlostavlja dva mladića (koje je on snimio), iscurili iz “mreže” u kojoj ih je on dijelio, kako bi se dokazao i pohvalio da “drži Lešinare, navijače Borca, pod kontrolom”.

Ovaj video postavlja i brojna druga pitanja - zašto Dela mora da “štiti” djecu “da se ne drogiraju”, gdje je tu policija; I ko su ti koji klincima prodaju drogu, a Dela, koji je u narkoticima “do guše”, navodno sprečava da je konzumiraju?!

Nažalost, sve što je mladić na klipu izgovorio u kameru samo je još jedan dokaz nasilnosti i brutalnosti Kostića koji ga je prisilio da to kaže, ali i nedjelovanja institucija koje štite Kostića da bi za njihov račun, između ostalog, upravo tu djecu držao u strahu, tjerao ih da rade za njega i, uz to, obavljao druge prljave poslove za vlast.

Kostić, koji iza sebe ima  brojne pljačke, provale, u kojima je uhvaćen u poslednje dvije godine (Banjaluka, Prijedor; Tu su, u tužilaštvima, glavnu riječ vodili i vode Želimir Lepir i Mladen Mitrović, vojnici Miodraga Bajića), nije zbog njih kažnjen, jer pravosudni sistem ne postoji za vojnike Režima, već samo za one koji su njihova meta. 


Tako su građani, stanovnici Banjaluke (u cijeloj RS je vrlo slična situacija), dvostruko progonjeni i izloženi represiji - od policijskopravosudnih organa, što rade protiv njih, kao i od nasilnika koji dejstvuju pod šinjelom totalitarnog Režima.

Kostić ima zaštitu policije i osoba bliskih vrhu režima, poput Vice Zeljkovića, predsjednika uprave FK “Borac” - to je javna tajna; Kao što je javna tajna da je sa izdržavanja petogodišnje kazne, zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, pušten ranije kako bi, zauzvrat, razbio stvarne navijače “Borca” (da ne bi, slučajno, na nekoj utakmici skandirali protiv Režima), premlaćivao fudbalske sudije, istinske navijače, kao i svakog onog ko bi se usprotivio katastrofalnim postupcima uprave “Borca”, ali i samom Režimu.

Kostić je, ukratko, Batina SNSD-a, a za to je nagrađen nekažnjavanjem, šta god učinio. I ne samo nekažnjavanjem, već i velikim novčanim iznosima, stanovima, kao i “poslovima”, koji su ga doveli do nivoa da vozi poršea, a nema dana radnog staža. 


Upravo u tom poršeu on maltretira i tuče jednog od mladića, što se vidi na video klipu koji sam ranije objavio. 


Kostić je “krvna slika” Režima, a sada je pitanje da li će iko odgovarati zato što je on na slobodi, iako je poodavno morao biti iza rešetaka?! Pitanje je to za Milana Tegeltiju, individuu sa vrha pravosudne mafijaške piramide?!

Pitanje je da li će “istraga” (Kostić je predan Tužilaštvu) biti pokrenuta u tom pravcu i da li će bar pokušati otkriti ko je sve iz MUP-a, pravosuđa i takozvanog javnog života Banjaluke štitio Kostića, koristio njegove sadističke usluge; Zajedno sa njim upadao u stanove nepodobnih, nakon što bi nepodobne polomili; U stanove se upadalo da bi se porodice dodatno opomenule šta im slijedi ukoliko se usude riječ da kažu.

Sve napisano je opštepoznato, zna to skoro svaki mlađi Banjalučanin, znaju to i brojni drugi, ali je, uprkos svemu tome, Kostić je godinama haračio, progonio, premlaćivao…; Veoma često i u sadejstvu sa pojedinim inspektorima i drugim pripadnicima policije. Bio je zaštićen, a ta zaštita ne prestaje ni u ovom trenutku, jer se čini sve da on ne bude pritvoren, uprkos jasnim dokazima o fizičkom i psihičkom maltretiranju mladića iz Banjaluke.



Kostić je projekat Režima, stvoren za sprovođenje naslja, torturu, premlaćivanja, progone i kada, nažalost, gledamo kako on šamara, fizički i psihički maltretira djecu Banjaluke, mi, u jezivom detalju, vidimo šta zaista radi vlast.

Kostić je sam po sebi nebitan - Sadista koji je prihvatio da bude oruđe; Bitni su oni koji su ga stvorili, upotrebljavali i koji sada pokušavaju da se sakriju, da se ne vide i izbjegnu svaku kaznu za sve ono maltretiranje građana Banjaluke, koje je njihov vojnik sprovodio i sprovodi. 

Nezavisne (31.05.2016.): Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade
PRIJEDOR - Policija u Prijedoru rasvijetlila je seriju teških krađa koje su se desile u ovom gradu tokom decembra prošle godine, a istragom je utvrđeno kako su ih počinili Mitar Knežević (37) i Dejan Kostić (26), koji su duži niz godina u stalnom problemu sa zakonom.


Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju jeste način na koji je Kostić pokušao da prikrije svoje učešće u ovim krivičnim djelima.

Naime, kako saznajemo, prije nego što je ovaj dvojac krenuo u akciju, Kostić je prešao hrvatsku granicu na prelazu kod Kostajnice, kako bi na njoj bio evidentiran i tako sebi napravio alibi.

Međutim, čim je kročio na teritoriju Hrvatske, rijekom Unom, uz pomoć čamca vratio se u BiH, a u svemu mu je pomogao Hasan Delismajilović (50), koji ga je prevezao i koji je tužilaštvu prijavljen zbog krijumčarenja ljudi.

Nakon što se Kostić vratio u Prijedor, tu je sa Kneževićem krenuo da krade. Prvo su pokušali da opljačkaju jednu zlataru, ali im to nije pošlo za rukom, pa su uspjeli da naprave samo materijalnu štetu. Više sreće imali su prilikom provale u optičarsku radnju, iz koje su iznijeli veću količinu naočara, okvira i stakala u vrijednosti od oko 9.000 maraka.

Tokom boravka u Prijedoru htjeli su da ukradu i automobil mercedes, ali kako smo saznali, nisu znali kako da ga upale, pa su od toga odustali.

Mitar Knežević je nakon Prijedora počeo da krade i pljačka i u Banjaluci, a policiji je dolijao u januaru nakon pokušaja pljačke "Nestro petrol" benzinske pumpe. Prije nekoliko sedmica u Okružnom sudu u Banjaluci zbog toga je osuđen na pet i po godina zatvora. 

Sa druge strane, Kostić je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, što se desilo u aprilu 2010. 

Srpskacafe: Uhapšeni provalnici u “Hidroinženjenring”! Ukrali sef, odao ih DNK! (27.06.2016.)
Dejan Kostić (26) i Aleksandar Vasojević Cober (37) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su provalil u firmu “Hidroinženjering” iz koje su ukrali sef sa 12.000 maraka.


Provala se dogodila u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Rebrovac. Provalnici su čekali vikend kada firma nije radila, a potom su se popeli na palete koje su stajale u skladištu pored firme, razbili prozor i ušli u objekat.

Unutra su pronašli dva sefa i to veći, koji su obili i ukrali novac, dok su manji sef odnijeli sa sobom.

– Istragom je utvrđeno da su provalu izvršili D. K. i A. V. iz Banjaluke, koji su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni priznali provalu i to nakon što su istražioci utvrdili da se njihov DNK poklapa sa biološkim tragovima pronađenim na mjestu provale.

U policiji navode da su obojica od ranije poznati policiji kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Kostića koji je u društvu sa Slavišom Ćulumom učestvovao u više pucnjava i drugih teških krivičnih po Banjaluci. U jednoj od tih pucnjava u aprilu 2010. godine ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Za učešće u toj pucnjavi Kostić je osuđen na pet godina zatvora. Više puta je osuđivan i zbog pljački i drugih krivičnih djela

Slaviša Ćulum likvidiran je, u sačekuši, 15.05.2020., a za njegovo ubistvo tereti se Siniša Šakić, koji je u pritvoru. 



уторак, 29. септембар 2020.

Rolerkoster, vika, buka, aerosoli i korona


Piše: Slobodan Vasković


1.

U Japanu, u gradu Fujiyoshida, u tamošnjem zabavnom parku “Fui-Q highland”, zabranjeno je vrištanje na rolerkosteru, kao vid borbe protiv korona virusa.


2.

Da bi pokazali kako je to sasvim moguće, vlasnici zabavnog parka su se provozali na rolerkosteru, sa maskama na licima, ne pisnuvši; Tek su koji put sasvim nehajno popravili frizuru.


3.

Zabrana vrištanja omogućava da zabavni park bude i dalje otvoren, ali i, kako tvrde, suzbijanje virusa. Zbog navedenog, ta destinacija postala je veoma popularna.



4.

U nama susjednoj Hrvatskoj, jedna od novih mjera koje će zatražiti Štab civilne zaštite jeste “da u kafićima i barovima muzika bude tiša”, kako se gosti ne bi nadvikavali sa muzikom i pri tom približavali jedan drugom, što, opet, predstavlja opasnost od smanjenja distance i “povećanja aerosola koji brže putuje i lakše se šiti infekcija”.


5.

Ne bi bilo loše da Krizni štabovi u BiH, za početak, razmisle o tome da se zabrane istupi u javnosti vodećim političarima, jer aerosoli koje oni šire su apsolutno nezdravi, toksični i veoma zarazni, bez obzira da li bljuju koronu ili neki od drugih bojnih virusa kojim građane truju decenijama.


6.

Možda galopirajuća pandemija koja hara BiH ne bi bila smanjena nakon ove mjere, ali bi stepen zagađenosti javnog mnjenja dramatično pao, a ozonske rupetine iznad BiH bile brzo zatvorene.


7.

Kad smo već kod galopirajuće pandemije potpuno je jasno da su vladajuće kleptokratske elite narod prepustile samom sebi, na milost i nemilost virusu; BiH je potpuno okupirana koronom i ne vidi se izlaz iz strašnog stanja u kojem se nalazi. 


8.

Ćutanje vodećih političara bilo bi blagotvorno po sve, jer bi bar prestala svakodnevna verbalna tortura, mobing i otvoreni napadi najvulgarnijim i najprimitivnijim metodama samoproklamovanih nedodirljivih elita na intelekt građana. 




9.

Kada bi se to pravilo uvelo, tada navodni dr Vlado Đajić ne bi prijetio građanima da će im onemogućiti liječenje u UKC RS BL, “ukoliko ne glasaju za SNSD”!


10.

Njemu pod hitno masku na licu treba, odlukom Kriznog štaba,  oblijepiti izolir trakom, jer je preotrovan, tako da ne bi iznenadilo da na sledećem stranačkom skupu zaprijeti masovnim trovanjem ili strijeljanjem neposlušnih birača; Tada im UKC RS BL ne bi ni trebao, iako, ruku na srce, ionako nema neke velike koristi od te privatizovane zdravstvene ustanove.


11.

Đajić nije zaslužio samo izolir traku na ustima zbog izrečenih teških prijetnji, već i lisice na rukama; I to ne jedne, već nekoliko njih za sva zla koja je počinio od marta do danas. Premnogo ih je za nabrajati.


Premnogo je đajića u cijeloj BiH, na svim nivoima vlasti. Tragedija veća od pandemije.


12.

Nažalost, bosanskohercegovački rolerkoster i dalje se vrti, vrištanje ne prestaje, vodeći političari, osvjedočeni neprijatelji sopstvenih naroda, ne prestaju da izanđalim horor filmovima i zločinačkim postupcima, materijalizovanim kroz ubrzano osiromašenje svih građana i njhovo guranje na ivicu egzistencijalnog minimuma, vrlo često i bijede, prisiljavaju narode da još jače vrište i šire sve aerosole od kojihj nijedan ne odgovara njima, ali svaki itekako ide na ruku Najgorim koji vladaju.


Neko će, izvan svake razumne sumnje, vrlo brzo morati da umukne!





 

понедељак, 28. септембар 2020.

(VIDEO) Slavišu Krunića Lukačeva paraobavještajna služba tajno, ilegalno, pratila; Zašto?!; Iz Krunićevih riječi može se zaključiti da je bio pod pritiskom i svjestan da je životno ugrožen


Piše: Slobodan Vasković


Video na kojem Slaviša Krunić razgovara sa NN osobom nastao je, prema tvrdnjama mojih izvora, 20.04.2019., dva dana prije nego je likvidiran, u sačekuši 22.04.2019. godine.


Iz onog što govori Krunić očito je da je bio svjestan opasnosti po svoj život.


“Ja bih sad svojih šest dao za tri odmah i riješio sve svoje probleme; Razumiješ me…; …Što kažu ljudi najveći si problem ti ovdje, j… vas kruh, šta ću ja…”, kaže Krunić svom sagovorniku, koji na sve odgovara “Znam, ma znam!.


Očito je da Krunić tada govori o ogromnim pritiscima i prijetnjama kojijam je izložen, ali i o načinima na koje bi mogao da spriječi najcrnje, ali, nažalost, to se nije desilo; Ubijen je dva dana kasnije u sačekuši.  


Video je, tvrde dalje moji izvori, snimila paraobavještajna služba koja djeluje unutar MUP RS, pod krinkom Uprave za borbu protiv terorizma. 


Paraobavještajnu službu formirao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.


Pitanje je zbog čega je Krunić ilegalno praćen?!


Pitanje je kako i zbog čega, tokom njegovog ilegalnog praćenja, nisu uočeni egzekutori koji su ga opservirali?!


Pitanje je koliko građana se još prati na ovaj podmukli, ilegalni način?!


Milorad Dodik je javno, na sjednici razrušenog parlamenta, potvrdio da se oponenti njegovom autokratskom Režimu ilegalno prate i da tim nezakonitim kriminalnim procesima upravlja Dragan Lukač.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi?

Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?

Nema vlasti koja ne sluša opoziciju.

Žali se Transparensiju i svome babi.

Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.

Nosite se dođavola”, rekao je Dodik 20.05.2020. sa skupštinske govornice.


Dan nakon toga izjavio je da je to bio “performans”, što je zaista jadna i trivijalna odbrana, a sudeći prema video klipu koji objavljujem, ne samo da sluša, već i gleda.


Reakcija Tužilaštva BiH na njegovo priznanje nije ni bilo, kao ni na nove dokaze o tajnom praćenju i prisluškivanju, koji su se pojavili nedavno u javnosti.


Slaviša Krunić likvidiran je u sačekuši 22.04.2019. godine, na ulazu u svoje imanje u prigradskom naselju Glamočani, nadomak Banjaluke.


Tom prilikom ubijen je i njegov pratilac Žarko Pavlović, a teško ranjen njegov vozač Goran Ilić.


Tokom atentata smrtno je stradao i jedan od napadača Željko Kovačević, koji je pogođen u butnu arteriju, nakon čega je iskrvario.


Pred banjalučkim Okružnim sudom vodi se proces za ubistvo Krunića u kojem su optuženi, kao izvršioci ubistva, Benedi Đukanović, (koji je dugo bio u bjekstvu, a predao se  12.06.2019. godine) i Emilio Baldo, (uhapšen 23.04.2019.).


Rodoljub Gajić tereti za pomaganje u izvršenju brutalnog zločina.


Gajić je radio u firmi “Sektor sekjuriti”, čiji je vlasnik bio Krunić, obezbjeđivao je njegovu porodicu, a Kovačeviću je dojavljivao sve o kretanju žrtve i njegovim navikama.


Nisu, do sada, otkriveni motivi likvidacije i nalogodavci tog užasnog čina.


MUP RS je, početkom juna prošle godine, saopštio da je u “podrumskim prostorijama koje se mogu dovesti u vezu sa Željkom Kovačevićem, (napadačem ubijenim tokom likvidacije privrednika Slaviše Krunića), pronašao 1,5 kilograma kokaina, inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, određenu količina metaka, mobilne telefone…”.


Droga je pronađena na nekoliko mjesta - u naselju Obilićevo, ali i u ulici Stepe Stepanovića; Na oba mjesta u podrumskim prostorijama.


Pronađeno je, prema mojim izvorima, kilogram kokaina (a ne kilogram i po) i to zvanog flex, koji je rijedak i veoma skup.


Kokain flex poznat je i pod imenom kristal, a radi se o veoma skupom narkotiku; Sasvim je realno da su ubice Krunića plaćene pronađenim kokainom.