уторак, 29. септембар 2020.

Rolerkoster, vika, buka, aerosoli i korona


Piše: Slobodan Vasković


1.

U Japanu, u gradu Fujiyoshida, u tamošnjem zabavnom parku “Fui-Q highland”, zabranjeno je vrištanje na rolerkosteru, kao vid borbe protiv korona virusa.


2.

Da bi pokazali kako je to sasvim moguće, vlasnici zabavnog parka su se provozali na rolerkosteru, sa maskama na licima, ne pisnuvši; Tek su koji put sasvim nehajno popravili frizuru.


3.

Zabrana vrištanja omogućava da zabavni park bude i dalje otvoren, ali i, kako tvrde, suzbijanje virusa. Zbog navedenog, ta destinacija postala je veoma popularna.



4.

U nama susjednoj Hrvatskoj, jedna od novih mjera koje će zatražiti Štab civilne zaštite jeste “da u kafićima i barovima muzika bude tiša”, kako se gosti ne bi nadvikavali sa muzikom i pri tom približavali jedan drugom, što, opet, predstavlja opasnost od smanjenja distance i “povećanja aerosola koji brže putuje i lakše se šiti infekcija”.


5.

Ne bi bilo loše da Krizni štabovi u BiH, za početak, razmisle o tome da se zabrane istupi u javnosti vodećim političarima, jer aerosoli koje oni šire su apsolutno nezdravi, toksični i veoma zarazni, bez obzira da li bljuju koronu ili neki od drugih bojnih virusa kojim građane truju decenijama.


6.

Možda galopirajuća pandemija koja hara BiH ne bi bila smanjena nakon ove mjere, ali bi stepen zagađenosti javnog mnjenja dramatično pao, a ozonske rupetine iznad BiH bile brzo zatvorene.


7.

Kad smo već kod galopirajuće pandemije potpuno je jasno da su vladajuće kleptokratske elite narod prepustile samom sebi, na milost i nemilost virusu; BiH je potpuno okupirana koronom i ne vidi se izlaz iz strašnog stanja u kojem se nalazi. 


8.

Ćutanje vodećih političara bilo bi blagotvorno po sve, jer bi bar prestala svakodnevna verbalna tortura, mobing i otvoreni napadi najvulgarnijim i najprimitivnijim metodama samoproklamovanih nedodirljivih elita na intelekt građana. 




9.

Kada bi se to pravilo uvelo, tada navodni dr Vlado Đajić ne bi prijetio građanima da će im onemogućiti liječenje u UKC RS BL, “ukoliko ne glasaju za SNSD”!


10.

Njemu pod hitno masku na licu treba, odlukom Kriznog štaba,  oblijepiti izolir trakom, jer je preotrovan, tako da ne bi iznenadilo da na sledećem stranačkom skupu zaprijeti masovnim trovanjem ili strijeljanjem neposlušnih birača; Tada im UKC RS BL ne bi ni trebao, iako, ruku na srce, ionako nema neke velike koristi od te privatizovane zdravstvene ustanove.


11.

Đajić nije zaslužio samo izolir traku na ustima zbog izrečenih teških prijetnji, već i lisice na rukama; I to ne jedne, već nekoliko njih za sva zla koja je počinio od marta do danas. Premnogo ih je za nabrajati.


Premnogo je đajića u cijeloj BiH, na svim nivoima vlasti. Tragedija veća od pandemije.


12.

Nažalost, bosanskohercegovački rolerkoster i dalje se vrti, vrištanje ne prestaje, vodeći političari, osvjedočeni neprijatelji sopstvenih naroda, ne prestaju da izanđalim horor filmovima i zločinačkim postupcima, materijalizovanim kroz ubrzano osiromašenje svih građana i njhovo guranje na ivicu egzistencijalnog minimuma, vrlo često i bijede, prisiljavaju narode da još jače vrište i šire sve aerosole od kojihj nijedan ne odgovara njima, ali svaki itekako ide na ruku Najgorim koji vladaju.


Neko će, izvan svake razumne sumnje, vrlo brzo morati da umukne!