уторак, 30. новембар 2021.

“Balistička Putanja”

Tamara Krunić, Igor Dodik i "Tojota" u kojoj je ubijen Slaviša Krunić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji “Balistički Izvještaj” su Tamara Krunić, nekadašnja supruga Slaviše Krunića, njen sadašnji partner Igor Dodik i džip “Tojota” u kojem je Krunić  likvidiran, zajedno sa svojim pratiocem Žarkom Pavlovićem.


2.

Samo dan nakon likvidacije Krunića, Igor Dodik je, putem “Skaj” aplikacije, pozvao jednog od visokopozioniranih pripadnika NarkoKlana, kojim rukovodi zajedno sa ubicom Ljubanom Ećimom, Markom Parezanovićem, visokim funkcionerom Agencije, i Zvorničkom Trojkom Zoranom Stevanovićem, Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom i zatražio od njega da Tamari Krunić ponudi svu moguću pomoć. 


3.

Nije to nikakvo čudo, jer su Dodik i Krunićeva već dugo bili u vezi i prije likvidacije Slaviše Krunića, ali nikada nisu detaljno ispitane sve njihove veze sa Ećimom, koji je organizovao likvidaciju Krunića po narudžbi Saše Milakovića.


Te veze sada je neophodno detaljno ispitati, jer se, otvaranjem "Skaj" aplikacije, došlo do toga da je Ećim organizovao likvidaciju, a da je naručilac Milaković.


4.

Podjednako važno je da je General “Narko Klana” Siniša Kostrešević, direktor Policije, kojem je direkno nadređen Igor Dodik i koji mora da ga zaštiti u svakoj prilici, takođe neophodno saslušati i istražiti šta zna o likvidaciji Krunića, jer o brojnim drugim mnogo zna.


5.

Igor Dodik I Tamara Krunić sastajali su se, prije likvidacije Slaviše Krunića, na dva mjesta - u stanu Igora Dodika, kao i u stanu bliske prijateljice Krunićeve, čiji su inicijali TT.


6.

Nijedan od tih stanova nije pretresen niti je Igor Dodik saslušan, kako bi se provjerilo da li ima ikakve veze sa sasmim zločinom, posebno zbog odličnih veza i NarkoPoslova sa Ećimom i Kostreševićem.


7.

Upravo po njihovom nalogu, Dodik je nedavno Milorada Dodika, svog oca, odbacio i potpuno se osamostalio unutar NarkoKlana.


8.

Igor Dodik misli, očito, da će uspjeti svoju prljavu ulogu da sakrije, jer većinu najprljavijih poslova odradio je preko svog prvog rođaka Vice Zeljkovića, predsjednika FSS, kojeg on smatra manje vrijednim. I spreman ga je žrtvovati.


9.

Zeljković je, između ostalog, po njegovom nalogu navukao na opijate Stefana Cvijanovića, ali o tome vrlo detaljno uskoro.


10.

Posebno o tome zašto je to učinio i gdje su završili video snimci Cvijanovića koje je naručivao Igor Dodik. (nastaviće se)


Vicu Zeljkovića, predsjednika FS BiH, opijatima snabdijevao Bojan Karanović, inspektor MUP RS; Zeljković drogirao i teško zloupotrebljavao mlade djevojke

NarkoInspektor Bojan Karanović i Vico Zeljković

piše: Slobodan Vasković

Bojan Karanović, inspektor PS "Lauš", dio je NarkoKartela koji djeluje unutar MUP RS, a na čijem čelu je Narko"General" Siniša Kostrešević, direktor Policije RS.

Karanović je raskrinkan, jer je koristio "Skaj" aplikaciju, a usko je sarađivao sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza BiH.

Zeljković je sestrić Milorada Dodika i, takođe je posjedovao "Skaj" aplikaciju.

Karanović je za Zeljkovića obavljao narko-poslove, ali mu donosio i kokain, kada mu je trebao za upotrebu. U nekoliko navrata sa Zeljkovićem se drogiralo nekoliko osoba, a za sve njih kokain je donio Karanović, koji je o tome veoma široko i precizno pisao na "Skaj"-u.

Neću prepričavati poruke, jer su izuzetno perverzne, jezive, ali mogu navesti da svjedoče o teškoj zloupotrebi djevojaka na zaista ogavne načine. Karanović je detaljno opisao na koji način Zeljković drogira te djevojke i  kakve sve perverzije im drogiranim čini.

Još prije tri godine tvrdio sam da je Karanović dio "Lauškog NarkoKlana", a sada se to ispostavilo tačnim. Na čelu tog Klana je Dubravko Kremenović, takođe, inspektor MUP RS, za kojeg sam ranije objavio da je direktno učestvovao u likvidaciji Davida Dragičevića.


Kremenović je smijenjen decembra prošle godine zbog provaljivanja akcije "Fiskalna kasa”.

Naredba Okružnog suda o izuzimanju predmeta trajala je do 12.12.2020., ali je Kriminalac Kremenović, šef Lauškog Klana, sačekao, za svaki slučaj, još dva dana - da naredba istekne i svi dokazi koji budu izuzeti postanu nezakoniti, te je u “akciju” pretresa i oduzimanja predmeta u brojnim lokalima krenuo tek 14.12.2020. Protiv njega se vodi istraga. 



Karanović i Đorđe Rađen su ključne osobe za razrješenje likvidacije Davida Dragičevića, ubijenog između 18.03.2018. i 24.03.2018. godine (prema mojim informacijama 22.03.), kada je njegovo tijelo nađeno u rijeci Crkvena.

Da podsjetim, Karanović je onaj inspektor koji nije obavio uviđaj navodno opljačkane kuće, 18.03., koju je lažno prijavio Rađen. Isti dan prijavljen je i nestanak Davida Dragičevića. Takođe, nije utvrđeno gdje je Bojan Karanović bio u noći 17/18.03., kada je otet David Dragičević.

Đorđe Rađen
Đorđe Rađen je inspektoru Bojanu Karanoviću, dan nakon nestanka Davida i dan nakon navodne pljačke njegove kuće sugerisao porukom: “Da li vam je poznato Dragicevic David. živi na pobrdju, mogao je vidjeti kucu sa brda+ po fejzbuk profilu je klosar narkoman”, da je David Dragičević opljačkao njegovu kuću, u ulici Velibora Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. godine.

Pri tom je naveo da je David, kako je on (Rađen) zaključio, “po fejzbuk profilu klošar narkoman”.

Rađenova poruka Karanoviću “odjeca odgovara mozda lunja skriva se od nekog  duguje lovu nekom itd.”, dodatno potvrđuje da je on duboko involviran u likvidaciju Davida Dragičevića, zajedno sa drugim brojnim Vojnicima Narkokartela, čiji su šefovi naredili egzekuciju dvadesetjedogodišnjeg mladića.


Kako je Rađen mogao znati da “odjeća odgovara”, ako je neposredno prije prepiske tvrdio da nikada nije vidio Davida Dragičevića?!

Rađen je mogao znati kako je obučen David, tako što je učestvovao u pripremi scenarija Lažne pljačke. Nakon njegovih poruka inspektoru Karanoviću to je već nesporno.

Činjenica da se Karanović, putem vibera, dopisuje sa Rađenom, takođe, ukazuje da je on jedan od Vojnika koji su učesnici u akciji prebijanja, otmice, mučenja, likvidacije i prikrivanja surovog Ubistva Davida, ali isto tako mnogo govori o "profilu" tog inspektora. Njegove fotografije sa “uperenim pištoljem” dovoljno govore same za sebe.

Inspektor Bojan Karanović

Naravno da nije moguće da je Rađen “po fejzbuk profilu” zaključio da je David opljačkao njegovu kuću i da je “klošar i narkoman”, a da su to isto osam dana nakon toga, “istragom” utvrdili i “eksperti iz MUP-a RS”, već je riječ o unaprijed smišljenom scenariju u kojem je svako igrao svoju ulogu.

Objavio sam već ranije  da David Dragičević nije bio u kući Rađena te noći, jer nije nađen njegov DNK niti ga je Agencija za forenziku identifikovala na osnovu snimaka sa kamera za video nadzor “Apartmana Vesto”.

Istragu o ubistvu Davida Dragičevića preuzelo je Tužilaštvo BiH. (nastaviće se)

понедељак, 29. новембар 2021.

Ubica i Zločinac Ljuban Ećim i njegovi vojnici iz Gradiške saučesnici su u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su ubili Kinez i Čaruga

Ljuban Ećim

Piše: Slobodan Vasković


1.

Ljuban Ećim i dio Kartela iz Gradiške, na čijem čelu je Nenad Kojić, visoki funkcioner UIO, učestvovali su aktivno u pripremi likvidacije Slaviše Ćuluma, te skrivanju ubica Slaviše Šakića Kineza i Milivoja Čaruge Lovrenovića, nakon “sačekuše” u kojoj je ubijen Ćulum.


Gotovo da ne postoji likvidacija u zapadnom dijelu RS u koju nije umiješan Ećim.


ubijeni Slaviša Ćulum

2.

Slaviša Ćulum ubijen je 15.05.2020. godine u blizini svoje kuće u selu Dragočaj, nadomak Banjaluke. U njega su ispaljena 22 hica iz automatskog oružja.


3.

Ubistvo je pažljivo planirano, jer je Kinez, mjesec dana prije likvidacije Ćuluma napustio teritoriju BiH na graničnom prelazu Gradiška, kako bi stvorio alibi.


Vojnici Ećimovog Kartela su ga neposredno prije likvidacije tajno prebacili iz Hrvatske u BiH, odnosno Republiku Srpsku.


ubica Siniša Šakić

4.

Klopka za Ćuluma pripremljena je u selu Dragočaj, gdje je i likvidiran, nadomak svoje kuće, o čemu sam detaljno pisao u tekstu - “Čaruga”, prijatelj Narko”Generala” Kostreševića i kum Ljubana Ećima, likvidirao je, zajedno sa Sinišom Kinezom Šakićem, Slavišu Ćuluma; Kostrešević putem “Skaj”-a izvještavao Čarugu koga će smijeniti; Čaruga Kostreševića šta je zapalio i na šta je bacio bombu.


5.

Nakon likvidacije Ćuluma, Kinez i Čaruga pobjegli su motorom ka Gradišci, a potom su Ećimovi vojnici ponovo prebacili obojicu u Hrvatsku, gdje je Kinez nastavio da se krije.


Šakić I Čaruga bili su ubijeđeni da su izvršili likvidaciju i da nisu napravili nijednu grešku.


Kinez i Čaruga bježe nakon likvidacije Ćuluma

6.

Upravo zbog toga se Kinez predao 26.05.2020. godine, tako što je iz Hrvatske došetao do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je i uhapšen, jer je za njim bila raspisana potjernica samo dan nakon likvidacije Ćuluma, 16.05.2020. godine.


7.

Ispostavilo se da su napravili veliku grešku, jer je Kinezov DNK nađen u grmlju u kojem su čekali Ćuluma da ga likvidiraju. 


Druga greška je da su preko “Skaj” aplikacije poslali fotografije pozicije na kojoj čekaju Ćuluma da bi ga ubili, a potom i njegovog mrtvog tijela. Još uvijek nije utvrđeno kome su fotografije poslane.

automobil u kojem je ubijen ćulum

Uz to, mnogo su, putem Skaj aplikacije, pisali oko ubistva i postoji dosta pisanih tragova koji su nađeni nakon što je raspakovana “Skaj” aplikacija.


8.

Važno je znati da su Kinez i Ćulum nekada bili dobri prijatelji, ali su se posvađali. To je izrodilo veliki sukob u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum, brat kasnije likvidiranog Slaviše Ćuluma.



Nedeljko Ćulum ubijen je 24.04. 2010. godine.


9.

Ubijen je u vatrenom okršaju između Slaviše Ćuluma, Dejana Kostića Dele i Dejana Čajića, sa jedne strane, i Jovana Jošila, sa druge strane.


Nedeljko Ćulum bio je u automobilu sa Kostićem i pokušali su prepriječiti put Jošilu, dok nisu pristigli, u drugom automobilu, Slaviša Kostić i Ćajić.


10.

Mediji su tada izvijestili - sporne večeri Nedeljko Ćulum i Kostić slučajno su sreli Jošila. Oni su svojim vozilom pokušali da spriječe Jošila da prođe automobilom, dok su Slaviša Ćulum i Čajić nedaleko u drugom autu čekali Nedeljka kako bi od njega preuzeli automatsku pušku. Jošilo je izbjegao prepreku, te otišao na obližnju benzinsku pumpu “Parma trend”, koja se nalazi na putu Banjaluka – Laktaši. Za njim su, međutim, krenuli Slaviša Ćulum i Čajić. Prvi hitac ispalio je Slaviša Ćulum, a nakon toga je pucnjima uzvratio Jošilo. U međuvremenu su svojim vozilom stigli i Nedeljko Ćulum i Kostić. Tada je Kostić zapucao prema Jošilu, koji je uzvratio i pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, nakon čega je ovaj podlegao povredama.


11.

Uslijedio je sudski proces u kojem je Slaviša Ćulum, 04.10.2011., presuđen na 7,5 godina, dok su Kostić i Čajić osuđeni na po pet godina zatvora.


Narkodiler i nasilnik Kostić

Jošilo je, u odvojenom sudskom procesu, oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma, jer je sud presudio da je pucao “u nužnoj odbrani”.


Kostića je iz zatvora izvukao Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika, da bi predvodio njegovu narkohuligansku grupu.

Vico Zeljković

12.

Slaviša Ćulum se zakleo da će, po izlasku iz zatvora, ubiti Jošila i Kineza, što su oni saznali. Kinez je sa Lovrenovićem likvidirao Ćuluma upravo zbog te činjenice. 


Jovan Jošilo

13.

Ubistvo Ćuluma je u potpunosti rasvijetljeno “otvaranjem Skaj aplikacije” Lovrenovića. “Čaruga” Lovrenović je u bjekstvu od septembra prošle godine kada je likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu.

Čaruga

Profesionalni ubica Lovrenović je kum Ljubana Ećima, šefa beogradskog dijela NarkoKlana, koji uništava RS, zajedno sa Markom Parezanovićem, visokim funkcionerom Agencije, koji ga štiti, kao i kum Željka Radovanovića Kreče, takođe Ećimovog čovjeka i pripadnika NarkoKlana koji je razorio Republiku Srpsku. Svi oni su dio paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.


"Čaruga" se redovno sastajao sa Sinišom Kostreševićem, Narko"Generalom" i direktorom Policije RS, a komunicirali su i putem "Skaj"-a. 


Kavčanin Kostrešević, direktor Policije RS

U kolikoj mjeri je Kostrešević umiješan u likvidaciju Ćuluma pokazaće istraga koja se intenzivno i dalje vodi, iako je optužnica protiv Šakića potvrđena 24.03.2021. godine. Kinez je, kao i Kostrešević, Kavčanin.

14.

Motor kojim su pobjegli Kinez i Čaruga zapalio je Lovrenovićev sin Dušan. Nedavno sam objavio da je Dušan Lovrenović uhapšen u Sloveniji zbog sumnje na trgovinu opijatima, ali je, nakon saslušanja, pušten. (nastaviće se)


недеља, 28. новембар 2021.

Prevaranti Opasnih Namjera: Stanivuković svog sadašnjeg najbližeg saradnika Kresojevića 17.12. 2020. okarakterisao kao kriminalca, a sedam dana kasnije, 24.12.2020., imenovao ga na poziciju savjetnika gradonačelnika Stanivukovića za ekonomske i međunarodne odnose, da bi nakon sedam mjeseci kriminalac Kresojević postao menadžer grada (VIDEO)

"Poštenjačine": Kresojević i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Veoma je interesantno pogledati posljednje obraćanje Draška Stanivukovića kao narodnog poslanika u parlamentu RS, 17.12.2020. godine.


2.

Već tada je rekao da nema namjeru obavljati puni gradonačelnički mandat, ističući da će to trajati dvije godine, što svjedoči da se već vidio na poziciji predsjednika RS.


Stanivuković ima pravo na ambiciju, a sasvim je druga ravan što nema nikakve osnove za nju.


3.

Međutim, taj snimak, koji možete naći na Stanivukovićevoj FB stranici, je zaista fascinantan, jer aktuelni gradonačelnik Banjaluke sadašnjeg bliskog saradnika Bojana Kresojevića karakteriše kao kriminalca.


I firmu “KENO TV”, koju je Kresojević držao sa Jelenkom Lolićem, kao kriminalnu.


4.

O kakvom malom priučenom makijavelisti je riječ, što jeste Stanivuković, svjedoči i sljedeći podatak: Kresojevića, kojeg u video klipu oslovljava sa “moj nekadašnji asistent” karakteriše kriminalcem 17.12.2020. godine, (mjesec i dva dana nakon što je izabran za gradonačelnika, 15.11.2020.), a samo sedam dana kasnije, 24.12.2020., Kriminalca Kresojevića Stanivuković postvalja na poziciju savjetnika gradonačelnika za ekonomske i međunarodne poslove.


5.

“Ko je ta firma KENO, da li je u toj firmi bio i danas uključen jeste nekad čovjek što je bio moj asistent (Bojan Kresojebvić, op.aut.), sjedi sa Dodikovim sinom, piju kafe, dogovaraju; zakupili televizije, sjedište tog Kena je malo u Alternativnoj televiziji, ATV je kupio kum g. Dodika (Mile Radišić Klen, op.aut.), pa ima jedan voćnjak, pa onda drugi voćnjak, pa ima jedan restoran, pa Boska, pa namjeravaju kupiti hotel Bosnu, pa kupili firmu pokojnog Slaviše Krunića, pa u Delta planetu vedre i oblače i sve kad pogledate sve jedni te isti ljudi. Zato sam ja rekao: dajte da jedan budžet usvojimo samo za te ljude”, rekao je Stanivuković 17.12.2020. u Narodnoj skupštini RS. 

(kompletan snimak tog "čuvenog" govora možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HWri1o0kCi8&fbclid=IwAR1-sVcbRF8hKbR2j3G3g8vJ9S7xak2D1_LvkpjBSulEoF6-PHVyTpFZKvk)


6.

Kresojević je tada za Stanivukovića bio kriminalac, ali je u narednih sedam dana postao “pošten”, pa kao takav i savjetnik za ekonomske poslove i međunarodnu saradnju Gradonačelnika Stanivukovića. Očito je Gradonačelnik Stanivuković odlučio da kriminalcu Kresojeviću i njegovim saradnicima, koje u govoru pominje, da budžet Banjaluke, što je i učinio. 


7.

Narednih sedam mjeseci kriminalac Kresojević, koji je za sedam dana postao “pošten”, dodatno je evoluirao u “poštenjačinu”, pa ga je Stanivuković imenovao za menadžera Grada Banjaluka.


8.

Zaista rijetko viđeno licemjerstvo i najogavniji makijavelizam Lepršavog gradonačelnika koji u samo sedam dana svojim “mesijanskim” moćima notorne kriminalce, što jeste Kresojević, pretvara u “poštenjačine”.


Kriminalac Kresojević je desna ruka Stanivukovića otkako je na čelu Banjaluke. 


9.

Obojica su “Tajkunske Lutke”, jer je Mrkonjićki Klan, čiji je pripadnik Mladen Milanović Kaja, zajedno sa Jelenkom Lolićem, takođe, tajkunom i Draganom Stanivukovićem naredio Drašku Stanivukoviću da imenuje Kresojevića, prvo za  savjetnika, potom i za menaždera Grada.  


10.

Laživost, licemjerstvo, nestabilnost i neuravnoteženost Stanivukovića već su postali kontinuitet njegovog ponašanja i djelovanja; Nažalost, suština koja se, dan za danom, sve više zgušnjava.


11.

Biće vrlo interesantno vidjeti/čuti kako priučeni makijavelista i plitkoukmni Pajac, što Stanivuković jeste, objašnjava sopstvenu metamorfozu iz osobe koja Kresojevića karakteriše kriminalcem u osobu koja Kresojevića, sedam dana nakon toga, imenuje za svog zavjetnika za ekonomske poslove?!


Možda će reći da je mislio na nekog drugog “svog asistenta”, ali biće to gola laž, jer Kresojević, Stanivukovićev bivši asistent, jeste bio suvlasnik i direktor kriminalne KENO TV.


12.

Detaljno sam to pojasnio u tekstu “Tajkunske lutke na čelu Banjaluke”, koji, ponovo emitujem, kao dodatak današnjem kako bih do detalja pokazao kakav mali, primitivni, neobrazovani, lažov, bilmez i fićfirić čini sve da uz pomoć Tajkunske grupe, koja stoji iza njega, ali i vrlo vrlo opakih kriminalaca, o čemu ću narednih dana iznijeti precizne podatke, postane kandidat za predsjednika Republike Srpske.


Tajkunske lutke na čelu Banjaluke

Kresojević i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dosadilo mi je histerično zapomaganje Draška Stanivukovića i njegovog “Kola Amaterskih Narikača” koje na svaku kritiku odgovaraju prostačkim etiketiranjem, pljuvanjem, manipulacijama kojima je poodavno istekao rok trajanja....; Istina, ostavljaju me ravnodušnim, ali mi, istovremeno, ukazuju da je neophodno do kraja raskrinkati to toksično gnijezdo kako bi se onemogućilo novo trovanje naroda, slično onom koje Crvena Sekta Milorada Dodika u kontinuitetu čini već petnaest godina.


Groteskno prenemaganje Stanivukovića i njegovo palanačko ponašanje ne može zaustaviti rastakanje njegovog “Kola” i stvarnih posjednika i njega i “Kola”.


Biću potpuno otvoren - za mene je to prelak posao, jer, u ovom slučaju, imam posla sa amaterima koji smatraju da oponašanje zmijskog siktanja ima “snažno” odbrambeno dejstvo. 


2.

U ovom tekstu tretiraću Bojana Kresojevića, koji se od briljantnog studenta Ekonomskog fakulteta srozao u sjecikesu, Tajkunsku igračku, ne bi li se, kriminalnim poslovima, dokopao velikog novca i postao kao oni koje svako normalan prezire.


Velika je falinka u mentalnom sklopu Kresojevića, tu nema nikakve dileme. 



3.

Bojan Kresojević, takozvani menadžer Grada Banjaluka, kojeg je na tu poziciju postavio Draško Stanivuković, pripadnik je, već godinama, Crvene Sekte Milorada Dodika.


I kriminalac, kao i njegove gazde iz vrha Crvene Sekte, o čemu svjedoči kreiranje nezakonitog Aneksa 4 na Ugovor o izgradnji mosta u naselju Srpske Toplice (poznatije kao Šeher), kojim je omogućena pljačka cca 330.000 KM.



Pisao sam o tome detaljno i dokumentovano u tekstu "Hereza&Sekta: Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, menadžer Grada Bojan Kresojević, Slavko Davidović, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i Slaviša Sandić, bivši načelnik tog Odjeljenja, uz pomoć “Kozaraputeva”, kriminalnim Aneksom olakšali gradsku kasu za 329.999,4 KM (DOKUMENTI)"


4.

Kresojevićeva kompletna karijera, nakon završetka Ekonomskog fakulteta, vezana je za služenje Sekti i nezakonite poslove sa njima.


5.

Jedno od prvih zaposlenja koje je dobio jeste u Fondu zdravstva Republike Srpske, što on i navodi u svom zvaničnom CV-iju, objavljenom na sajtu Ekonomskog fakulteta.


Ono što nije napisao je činjenica da ga je u Fond zaposlio Darko Tomaš, aktuelni načelnik Prnjavora i pripadnik Sekte Milorada Dodika.


Darko Tomaš

6.

Međutim, Kresojević, iako briljantan student, nije htio da se bavi legalnim poslom, već ilegalnim i nezakonitim radnjama u šta ga uvodi Darko Milunović, bivši savjetnik Željke Cvijanović.


Darko Milunović

Milunović je, do 01.09.2021., bio direktor za ekonomske i finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske”.


Kresojević osniva firmu „Optimum Consulting&Education“; Prema dokumentima poslovnog portala  “Akta.ba”, on je i osnivač i direktor firme, a mediji su ranije navodili da su zajedno sa njim suvlasnici bili Aleksandar Grgić i već pomenuti Darko Milunović.

7.

Kresojevićeva firma imala je ugovore sa IRB-om i Zavodom za zapošljavanje RS, a opštepoznato je da nijedna privatna firma, ako nije pod šinjelom Crvene Sekte i Milorada Dodika, ne može dobiti posao sa bilo kojom Agencijom, Fondom... Republike Srpske.

8.

Očito je i tu bilo nedovoljno novca za pohlepnog Kresojevića i on, sa Milunovićem i Jelenkom Lolićem, tajkunom Draška Stanivukovića, osniva firmu “Keno” d.o.o Banjaluka, koja je putem “KENO TV” organizovala igre na sreću.


Imali su potpisan Ugovor sa Lutrijom RS, na čijem čelu je, do 14.09.2021., bio sektaš Rajko Radovanović, a ta firma je pod decenijskom kontrolom Mileta Radišića Klena.

9.

Da budem potpuno precizan - Lolić, Kresojević i Milunović nisu mogli dobiti posao sa “Lutrijom RS” bez odobrenja Klena Radišića.


10.

Jelenko Lolić je, preko firme “Financ”, bio suosnivač firme “Keno”, a poznato je da je sa njim dugo godina suvlasnik “Financ"-a bio Dragan Stanivuković, otac Draška Stanivukovića.

Jelenko Lolić

Ako ima onih kojima do sada već sve nije jasno, nastaviću.

Dragan Stanivuković11.

Direktor “Keno TV” i zamjenik direktora bili su Milunović i Kresojević.



12.

Podsjetiću da su prevarili Kostu Čivčića za 30.000 KM, čak mu i prijetili, o čemu sam pisao u tekstu - “Keno TV” I “Lutrija RS” prevarili Kostu Čivčića koji je dobio 30.000 KM; Umjesto da mu isplate dobitak nudili mu “da se nagode” - prvo mu ponudili 1.000 KM, potom 5.000 KM, a kada je odbio uslijedile su prijetnje i falsifikovanje naloga, koji sam objavio 12.05.2020. godine.


Kosta Čivčić

13.

Čivčić je protiv Lolića, Kresojevića, Radovanovića i drugih tada podnio krivične prijave, a oni su nastavili saradnju sa ”Lutrijom RS”.


14.
Veoma je interesantno kada Jelenko Lolić, Milunović i Kresojević prekidaju saranju sa “Lutrijom RS” - desilo se to 15.10.2020. godine.


15.

Taj datum je izuzetno bitan, jer taj dan je počela predizborna kampanja za gradonačelnika Banjaluke i Draško Stanivuković, odnosno Tajkuni koji stoje iza njega, željeli su da prikriju svoje preočite veze sa Crvenom Sektom, ali i Miletom Klenom Radišićem, gospodarem Lutrije RS.

16.
Međutim, ostavili su i previše tragova da bi uspjeli sakriti svoje finansijske malverzacije i čvrste veze sa Crvenom Sektom.


Kresojević nije nikakva krtica u Stanivukovićevim redovima, za sve njegove duboke veze sa Sektom, kao i njegovom podaništvu Režimu Milorada Dodika znaju svi - i Stanivuković Senior i Stanivuković Junior, kao i Jelenko Lolić i Mile Radišić Klen.


17.
Navedeno je novi dokaz da je sva priča o “rušenju Kajak terase” tek precizno dogovoreno odvlačenje pažnje sa kriminalne akcije prodaje Klenove nezakonito izgrađene zgrade, (za koju je dozvole dobio na osnovu falsifikovane dokumentacije), Upravi za indirektno oporezivanje BiH za cca 100 miliona KM.

18.

Već sam pisao o tome da su cijeli podzemni projekat dogovorili klen i Stanivuković Senior, što je Radišić potvrdio nemalom broju osoba.


Rušenje Kajak terase će, ako uspije u kriminalnom poslu prodaje zgrade, Klen lično platiti, jer mu je izvanredno poslužilo za odvlačenje pažnje, a samo uklanjanje njenog nezakonito izgrađenog dijela nije nikakav simbol borbe protiv tajkuna, već način rada kriminalnih organizacija.

19.

Draško Stanivuković je sa Kresojevićem u dugogodišnjim prijateljskoposlovnim odnosima, a njihova dva zajednička biznisa su propala.


Nisu znali da vode autopraonu (jedan od biznisa koji im je propao), a sada fingiraju da vode Grad.


Oni su samo lutke na koncu koje povlače Tajkuni; Primarno Stanivukovićev otac Dragan, potom Jelenko Lolić i, naravno, Mladen Milanović Kaja. Ova trojica Tajkuna vode Banjaluku, a ne Stanivuković i Kresojević. Građani nisu njih birali, već su im nametnuti.


20.

Stanovnici Banjaluke glasali su na izborima, primarno, protiv Crvene Sekte koju je predstavljao igor Radojičić, bivši gradonačelnik. Cilj im je bio da Sektaše kazne za dvodecenijsku pljačku, otimačinu, nepotizam, bahatost i nasilje; Kao sredstvo su birači iskoristili Stanivukovića, ali on to nije razumio, misleći pogrešno da će uspjeti manipulisati građanima svojim plitkim spinovima koji su prerasli u histeričnu kakofoniju. 

21.

Stanivuković neće prestati histerisati, jer ništa drugo i ne zna i jer pokušava prikriti preočito sluganstvo Tajkunima, a svaki novi amaterski potez koji će povući samo je još jedan strmoglavi korak ka brzom kraju karijere koji ništa ne može zaustaviti. To je Slobodni Pad bez mogućnosti usporavanja, koji svakim danom sve više dobija na brzini. 

22. Za kraj - nastaviće se!