среда, 24. новембар 2021.

Kostreševićev uzaludni pokušaj samospasavanja žrtvovanjem Pavlovićevih 100 kg marihuane i četvorice vozača; Njegovi najbliži Narkosaradnici su i načelnici PU Vasiljević, Šehovac; Uloga Veljka Vukelića, Dodikovog Kuma; Nešić je “Trojanski konj” Parezanovića i Ećima; Kako se zaista predao Klen i da li će mi Kostrešević “u goste” poslati Pavlovićevog NarkoCrva i slugu Salamadiju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, imao je specijalan zadatak - da štiti tovare opijata koji su vlasništvo Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika zločinačke firme “Pavgord”, preko koje je NarkoKlan koji gospodari Republikom Srpskom “oprao” desetine miliona KM.


2.

Najviše novca oprano je kroz izgradnju stambeno-poslovnih prostora i kupovinu zemljišta.



3.

Pavlović je narkotike prevozio na relaciji Zvornik - Foča - Crna Gora i u suprotnom smjeru i to kamionima svoje firme “Pavgord”. Jedan dio njegovih vozača, pažljivo odabranih, znali su šta voze.

4.

Kostrešević je ignorisao najmanje dvadeset obavještajnih informacija o tome da kamioni “Pavgorda” prevoze narkotike. Svi ti podaci su završili na dnu podruma, ali ih je moguće pronaći. Ti podaci direktno terete Kostreševića da je dio NarkoKlana, jer nije reagovao ni u jednom slučaju, sem 10.11.2021. godine, ali to ću precizno pojasniti u nastavku teksta. 


5.

Za pratanju tovara opijata na pomenutim relacijama bili su zaduženi Kostreševićevi glavni operativci - njegov savjetnik Dragan Simić, koji je svaku novu turu narkotika i njenu zaštitu, posebno dogovarao sa Aleksandrom Vasiljevićem, načelnikom PU Zvornik i Branimirom Šehovcem, načelnikom PU Istočno Sarajevo.


6.

Kada bi opijati bili prevoženi, na “cesti” su bili najpovjerljiviji ljudi/policajci Vasiljevića i Šehovca, koji su čuvali kamione sa opijatima, tako što su ih pratili, sprečavajući bilo kakvu kontrolu vozila.


7.

Vasiljević i Šehovac su spoljni prsten Kostreševićevog NarkoŠtaba, a Simić je, kako sam već navodio, bio njegov glavni kontak sa Zvorničkim NarkoKlanom, sa kojim se, kao i sa Zvorničkim NarkoKumovima Zoranom Stevanovićem, Sinišom Mijatovićem, Dejanom Ilićem -Tigrom  i drugima sastajao, isključivo u hotelu “Vidikovac”, gdje im je logistiku pružao menadžer hotela Oliver Marković, zet Jovana Galića, poslanika SP- a u Predstavničkom domu BiH.


8.

Simić se sa Šehovcem sastajao u nekom od njegovih brojnih apartmana na Jahorini koje je kupio zahvaljujući zaštiti kriminalnih i narko grupa sa tog područja, koju je debelo naplaćivao, ali i velikih NarkoDilera sa Sarajevsko-romanijske regije.



9.

Šehovac u ovom trenutku štiti najmanje trojicu profesionalnih ubica, koji iza sebe imaju desetak likvidacija, a neki od njih su izvršioci naručnih ubistava u Srbiji i Crnoj Gori.


10.

Zbog svega navedenog, bila je zapanjujuća činjenica da je Šehovac, pripadnik NarkoKlana, uhapsio četvoricu Pavlovićevih vozača sa preko sto kilograma marihuane, pomenutog 10.11.2021. godine.

11.

Vozači su bili Pavlovićevi, svi su vozili za njegovu zločinačku firmu “Pavgord”, trebalo je to biti rutinsko prebacivanje narkotika po uobičajenoj shemi.


12.

Međutim, 10.11.2021, godine, “pali” su, u “velikoj” akciji NarkoŠehovca i njegovih narkopolicajaca, Nemanja Pavlović, Nedeljko Vuković, Danko Krnojelac i Blagoje Krnojelac, osobe kod kojih je nađeno 50 paketa marihuane. Svi su iz Foče.



Sa njima je uhapšena i Gordana Golubović, bliska prijateljica jednog od vozača.



13.

Maruhana koju su prevozili vrijedna je, kako je saopšteno, preko milion KM, ali ovdje nije riječ ni o kakvoj planiranoj policijskoj akciji, već o pokušaju spasavanja Kostreševića i Šehovca za koje postoji niz veoma teških, neodbranjivih dokaza, da su pripadnici NarkoKlana.


14.

Jednostavnije rečeno, oni su sa Pavlovićem dogovorili da “pronađu” preko 50 paketa marihuane, ne bi li se pokazali kao oni koji se bore protiv NarkoDilera i pokušali prikriti da su upravo oni glavna zaštita NarkoDilera, a vozači su žrtvovani, kao potrošna roba.



15.

Pavlovića, čiji su vozači pohapšeni, niko nije ni pipnuo.


Treba naglasiti da je Pavlović veoma izdašno nagrađivao velikim novčanim sumama Kostreševića, Simića, Vasiljevića i Šehovca.

16.

Ispred NakoKlana, ovu liniju je “držao”, bio njen šef, Veljko Vukelić, kum Milorada Dodika, koji je iz Republike Srpske izvukao desetine miliona KM, ali je, istovremeno i oprao isto toliko novca, posebno na Jahorini.



17.

Njegov blizak saradnik u trgovini narkoticima i pranju novca je Nenad Nešić, koji je, kako sam objavio, koristio aplikaciju “Skaj”, jer se, zajedno sa Aleksandrom Glavašem, narodnim poslanikom i  Mladenom Lučiće,  sa kojima posjeduje firmu “Legend”, koristio tom aplikacijom kada su dogovarali prljave poslove sa drugim pripadnicima Ganga.


18.

Nešić je, kao i Glavaš i Lučić, duboko u drogama, a trenutno pravi rezidencijalni objekat na Trebeviću, kroz koji pere novac stečen prljavim poslovima sa opijatima.


19.

Uz to, milionska sredstva Nešić pere u naselju opštine Trnovo “Obućina bare”, u okviru apartmanskog i hotelskog narkoprojekta “Sunčana dolina”, o čemu sam napisao niz tekstova.


20.

Većinu novca koji je opljačkao Nešić je iznio u Novi Sad, što su mu omogućili visoki funkcioner Agencije Marko Parezanović i Ljuban Ećim, pripadnik vrha beogradskog podzemlja i vođe beogradskog dijela velikog međunarodnog kartela, sa kojima je veoma blizak. Naravno, te “usluge” Nešić je veoma skupo platio, a intenzivno prljavi novac ulaže i u gradnju u Novom Sadu.

21.

Za pranje njegove biografije zadužen je Parezanovićev saradnik Lažni Multiplex otac Nacije. On je, zajedno sa Parezanovićem i Adamom Šukalom, narodnim poslanikom u Skupštini Srbije, kroz infrastrukturu Klana, a samim tim i među građanima u RS, pustio “priče” kako iza “opozicionog” Nešića stoji vrh Srbije, što je notorna laž.



Mala digresija - već sam objavio da Lažni Multiplex Otac Nacije okolo “zasijava” kako sam životno ugrožen i tako licittira mojim životom, što mu ja, svakako, neću oprostiti, u šta će se, vrlo vrlo brzo uvjeriti, ali to čine i Stanivukovićevi botovi, pa je jasno da je riječ o organizovanoj akciji iza koje stoji Pareznaović.



22.

Nešić je “Trojanski konj” u opoziciji, a njegov zadatak je da podrži drugog “Trojanca” Draška Lepršavog Stanivukovića, kojeg su stvorili Parezanović i Ećim, kako bi bio njihov lični kandidat za predsjednika RS.



23.

Perači Nešićeve crne kriminalne biografije su, naravno, bogato nagrađeni, a bitno je naglasiti da se Nešić, koji je nekada bio član SNSD-a, upravo preko Šukala i njegove “trotinet” stranke “Napredna Srpska” vraća u politiku, jer je prije toga napustio SNSD zbog sukoba sa porodičnim nasilnikom Stašom Košarcem.



24.

Preko puža ljigavca Šukala, vođen Parezanovićem i Ećimom, uz podršku Milorada Dodika, čiji je Nešić najbolji kriminalni učenik, prelazi u DNS, a sada je na čelu te stranke.



25.

Da podsjetim, Marko Pavić, osnivač DNS-a povukao se sa čela te stranke 24.12.2019. godine. 


Tada mu je Dodik rekao “vrijeme ti je da se malo odmoriš”, a Pavić na poduži odmor nije otišao samo zbog Dodikovih riječi već zbog snažnih prijetnji koje su stizale od zločinaca Parezanovića i Ećima koji su, nakon što se povukao, na čelo DNS-a, ponovo prijetnjama i najogavnijim podmetanjima, instalisali Nešića.


26.

Vratimo se Veljku Vukeliću koji je stvorio Glavaša i Lučića, još kao “vođe studenata” univerziteta u Istočnom Sarajevu, putem kojih je ucjenjivao, primarno, ministarstva finansija i obrazovanja, izvlačeći milionske svote za fušer radove na studentskim domovima na Palama, da bi ih kasnije spojio sa Nešićem i tako stvorio vrlo snažno narko-gnijezdo u Istočnom Sarajevu.


Važno je znati da je Veljko Vukelić pripadnik podzemlja Češke i da ima bliske veze i sa klanom Darka Šarića. 


27.

Vukelić je krio Mileta Radišića Klana, drugog Dodikovog kuma, u Inđiji gdje živi. Radišić je presuđen pravosnažno na tri godine zatvora, bio je u bjekstvu oam mjeseci, a “predao” se 18.11.2015. godine tako što se iznenada pojavio na kapiji KPZ “Tunjice”, a da se nikad nije saznalo niti je javno saopšteno kako je uspio preći granicu, da ne bude uhapšen.



28.

Međutim, treba znati da se Klen nije dobrovoljno predao, već je odbjegli robijaš bukvalno kidnapovan i prebačen u RS. Njegovo bjekstvo uveliko je rušilo Dodikov politički rejting, tako da je Ećim zadužen za “ubjeđivanje” Klena da se preda. 


“Ubjeđivanje” je bilo vrlo snažno, jer je Klen završio plav kao patlidžan od batina koje je primio, nakon toga je strpan u gepek i prebačen u Repuboliku Srpsku. 


Cijelu akciju organizovali su Vukelić i Ećim.


29.

Vukelić je jedan od najbližih saradnika Kostreševića, ali i Gordana Pavlovića, preko kojeg, zajedno sa Zoranom Stevanovićem, pokušava oteti firmu “Alumina” i pretvoriti je u Fabriku droge. 


U kolikoj mjeri Kostrešević stoji iza Pavlovića, svjedoči i činjenica da je narečeni vlanik Foče i da najbliži članovi njegove porodice rade šta hoće, a da im policija ne smije ništa, već je potpuno u njihovoj službi.



Sve ih štiti treći pripadnik Kostreševićevog spoljnjeg NarkoPrstena Velimir Kostović, koji je, takođe, na platnom spisku NarkoDilera Pavlovića.


30.

Svjedoči to i slučaj od prije nekoliko dana kada su Pavlovićev sestrić Mićo Rašević i njegov potrčko i Pavlovićev narkodiler Dražen Salamadija pucali na Nikolu Vasiljevića i Dražu Puhala, koji, takođe, nisu “cvjećke”, ali ne smije se dozvoliti pripadnicima Kartela, što Pavlović jeste i članovima njihovih porodica, da dijele prvadu na svoj način. Nakon pucnjave, Pavlovićevi Kreteni bacili su automobil svojih meta u Drinu.


31.

Pavlovićev Narkocrv i šljam Salamadija poslao mi je u inbox, 23.11.o.g,, poruku, koju on, očito, smatra prijetećom.


U poruci je Idiot naveo ”Primaš li potrčka u goste”, a proveo se vrlo loše u prepisci sa mnom.


Baš me interesuje da li će Pavlović, Kostrešević i ostala NarkoBagra da mi pošalju bijednog narkonikogovića Salamadiju “u goste”? Naravno, zajedno sa Zoranom Stevanovićem. (nastaviće se)


Dodatak: Tekst o Branimiru Šehovcu, pripadniku NarkoKlana koji sma objavio 25.03.2021.

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, i narodni poslanik SNSD-a Miroslav Vujičić, policijskopolitički zaštitnici zločinačkih organizacija koji usluge naplaćuju na mjesečnom nivou; Put Nenada Nešića, radnog kolege Šehovca, od inspektora koji odaje službene tajne do “nosioca” promjena (25.03.2021. godine)

Branimir Šehovac

Piše: Slobodan Vasković


1.

Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u skupštini RS (zvani Njuška), i direktor Zavoda za zapošljavanje, i Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Sarajevo, glavni su zaštitnici zločinačkih organizacija koje djeluju na teritoriji tog grada.


2.

Vujiičić, koji je obavljao funkciju šefa kabineta Nebojše Radmanovića, dok je bio član Predsjedništva BiH (od 2006.-2014.), permanentno je radio i na policijskoj karijeri Šehovca, koji je blizak član njegove porodice.


Vujičić je Šehovca sve vrijeme pokušavao da postavi za načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, da bi u tome, konačno, uspio 01.07.2018. godine.


Miroslav Njuška Vujičić

3.

Na poziciju načelnika Policijske uprave Šehovac je došao sa funkcije načelnika Sektora policije PU Istočno Sarajevo. Prije toga obavljao je niz funkcija u toj upravi (ranije Centru javne bezbjednosti - CJB), čak bio zamjenik načelnika CJB Istočno Sarajevo, ali je, svojevremeno, uklonjen sa te pozicije.


4.

To nije obeshrabrilo ni Vujičića, a ni Šehovca da učine sve kako bi ga doveli na čelnu poziciju Policijske uprave, u čemu su i uspjeli.


5.

Šehovac, koji ni na jednu poziciju koju je obavljao u MUP RS nije došao u skladu sa Zakonom, kao načelnik Policijske uprave, uz pomoć Vujičića, organizuje, u maniru iskusnih Gangstera, kriminalnu hobotnicu u Istočnom Sarajevu.


On to čini tako što uniformom šefa policije “pokriva” zločinačke organizacije, a Vujičić to čini svojim vezama u vrhu Režima i pružaju im na taj način zaštitu od bilo kakvog progona.


6.

Odnosi u istočnosarajevskoj hobotnici, na čijem čelu su Vujičić i Šehovac, su veoma jednostavni - Paljanske, Sokolačke, kao i kriminalne grupe iz ostalih opština Istočnog Sarajeva, plaćaju Šehovcu “policijsku zaštitu” na mjesečnom nivou.


Jedan dio tog novca ide prema vrhu MUP RS, jer i Šehovac plaća “zaštitu” kako bi mogao štititi kriminalce, a ostatak dijele Vujičić i Šehovac.


MUP RS

7.

Nije to jedini posao Dvojca - Kompanije bliske njima, kao i visoki funkcioneri, kako tih firmi, tako i iz drugih institucija, su dobili zeleno svjetlo da opljačkani novac operu kroz gradnju na Jahorini i širom Istočnog Sarajeva.


8.

Jedan od njih je i Nenad Nešić, protiv kojeg postoji nekoliko krivičnih prijava. Interesantno je napomenuti da su Šehovac i Nešić bili “radne kolege”, ali o tome nešto kasnije.


9.

Šehovac se enormno obogatio, a zahvaljujući prljavom novcu kojim je plaćen od gangstera, otvorio je na suprugu niz apoteka u Istočnom Sarajevu.


Riječ je o apotekama “Pharma san”, a firma, u čijem su posjedu, osnovana je 19.07.2017. godine.


10.

Interesantno je vidjeti kako, iz godine u godinu, raste ukupni prihod i dobit apoteka: 2017. ukupni prihod bio je skromnih 170.029 KM, a dobit je iznosila 17.747 KM; U 2018. obrt se povećava za tri i po puta - na 576.730 KM, a dobit na 56.620 KM; U 2019. opet rast - ukupan prihod iznosi 779.947 KM, a dobit 85.631 KM. Sasvim solidan “džeparac”.



11.

Veliki obrt nije iznenađujući, jer Šehovac kriminalne grupe koristi da mu ilegalno nabavljaju lijekove za apoteke, a stižu sa crnog tržišta u Mađarskoj, pa preko Srbije i carinske mafije, do načelnika Policijke uprave.


12.

Najvažniji poslovni partneri njegovih apoteka su Kazneno popravni zavod u Istočnoj Ilidži, kao i OC Jahorina.


13.

Uz apoteke, Šehovac posjeduje nekoliko stanova u Istočnom Sarajevu, apartmana na Jahorini, kao i stan u Beogradu (Novi Beograd).


14.

Šehovac je, narodski rečeno, alkoholičar - pod dejstvom alkohola, vraćajuci se sa Jahorine, uništio je dva službena automobila, ali niko iz vrha MUP RS na to nije obratio nikakvu pažnju, jer Šehovac redovno plaća članarinu Zločinačkoj organizaciji koja je privatizovala tu instituciju.


Na kraju krajeva, šta su dva uništena službena automobila, naspram svjesnog uništenja Policijske uprave i njenog podređivanja zaštiti kriminalnih grupa.


15.

Mediji su još u novembru 2013. godine pisali o tome kako Vujičić, sa pozicije šefa kabineta Nebojše Radmanovića, tadašnjeg člana Predsjendištva BiH, čini sve da Šehovac napreduje. 



Šehovac je na mjesto komandira Policijske stanice Istočno Sarajevo, svojevremeno, postavljen kao policijski službenik sa činom mlađi inspektor što je bilo mimo zakonske regulative. Uz to, nije imao ni dovoljno godina radnog staža kako bi mogao obavljati ili konkurisati za tu funkciju. 


Šehovac

16.

Nakon toga, nevjerovatnom brzinom Šehovac dobija čin "višeg inspektora" i postaje načelnik Odjeljenja policije u CJB Istočno Sarajevo, iako nema ni potreban čin, niti godine radnog staža za tu funkciju. 


Radenko Vasiljević, nekadašnji načelnik CJB Istočno Sarajevo

Samo godinu dana proveo je na pomenutoj funkciji, da bi, uz saglasnost Radenka Vasiljevića, tadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo, uskočio u fotelju njegovog zamjenika; Naravno, opet bez potrebnih zakonom predviđenih uslova. 



Interesantno je da je tada, kao i sada, Šehovac svaki dan bio u alkoholisanom stanju na radnom mjestu, što za ljubitelja dobre kapljice uopšte nije čudo.


17.

Ono što je posebno interesantno iz te 2013. godine jeste da je u PS Istočno Sarajevo bio zaposlen, vjerovali ili ne, jedan od trenutno najvećih gangstera u RS - Nenad Nešić. I njega je štitio pomenuti Vailjević, koji je u to vrijeme bio na čelu CJB. 



Nešić je bio inspektor kriminalističke policije, ali se formalno vodio u Policijskoj stanici, jer gotovo nikada nije dolazio na posao. 


Čak je, iako nije dolazio na posao gotovo nikada, od pomenutog Vasiljevića bio raspoređen u Odjeljenje za suzbijanje opšteg kriminaliteta na otkomandu, jer su se u svim policijskim stanicama, u kojima se Nešić nije pojavljivao na poslu, radnici počeli buniti. 


Nenad Nešić


18.

Nešić se, naravno, nastavio ponašati kao i u ranijim slučajevima, pa se i u ovom Odjeljenju uredno vodio kroz knjigu dolazaka, a da na posao nije ni dolazio. 


Iza Nešića tada je stajao Staša Košarac, nasilnik koji maltretira sopstvenu porodicu (čini to već duže od deceniju i niko nikad ništa nije preduzeo protiv tog gada) i aktuelni ministar trgovine u Savjetu ministara BiH. 


Porodični nasilnik Staša Košarac

Nenad Nešić se tada javno hvalio kako je izbornu kampanju SNSD-a podržao sa više od 30.000
KM. Nešića niko nije ni pipnuo zbog nedolaska na posao, a znalo se da je ranije disciplinski i krivično odgovarao više puta (odavanje službene tajne, izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu vatrenog oružja u Sarajevu, napad na štićenu osobu u Republici Srbiji, gdje je u pritvoru proveo dva mjeseca…). Sve to bilo je do i tokom 2013. godine.


19.

Osam godina kasnije, Šehovac, kao načelnik PU Istočno Sarajevo, štiti Zločinačke organizacije, a bivši korumpirani i kriminalizovani inspektor MUP RS - Gangster Nešić, Dodikov kriminalni učenik i sluga, predstavlja se kao “nosilac” promjena, samokandiduje se za predsjednika RS.


Prije toga, opljačkao je desetine miliona KM, kao direktor JP "Putevi RS" i sve to pod Dodikovom dirigentskom palicom.


Protiv "kandidata" podnesena je nova krivična prijava zbog sumnji da je kao v.d direktora “Putevi RS” sklopio lažni ugovor sa firmom “XXX” iz Pala o koncesiji za eksploataciju krečnjaka kod Pala. 


Dodik, Kilavi i Nešić otvaraju dionicu Jasik-Triangla (13.05. 2020.)

20.

Nije to jedini kriminalni posao Nešića sa firmom "XXX"; Tu je i otimanje para na katastrofalno urađenoj dionici puta Jasik - Triangla, o čemu sam detaljn o pisao u tekstu "'Pukli' Dodik i Nešić pa Puk’o i put Jasik-Triangla (Lukavica - Pale), koji su zajedno otvorili u maju 2020. godine i u koji je bačeno 4.270.000 KM", (tekst sam objavio 31.10.2020.).


21. 

Zaključak se nameće sam po sebi; Nesporno je da je Dodik svjesno vršio negativnu selekciju kadrova, zajedno sa ljudskom mizerijom Igorom Radojičićem, dugogodišnjim predsjednikom kadrovske komisije SNSD-a, uz podršku ostalih visokih funkcionera Sekte (bez izuzetka) kako bi što lakše satrali entitet, narode u njemu i doveli ih na rub biološkog opstanka.(nastaviće se)