субота, 13. новембар 2021.

Darko Elez putem "Skaj" aplikacije, ali i lično, bio u stalnom kontaktu sa Dijanom Hrkalović i njenim najodanijim vojnicima Vučkovićem i Šušnjićem; Saša Milaković je naručio ubistvo Krunića; Likvidaciju je organizovao Ećim

Dijana Hrkalović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Tekstom “Osovina Zla: Dijana Hrkalović - Marko Parezanović - Ljuban Ećim - Darko Elez - Dejan Ilić Tigar - Siniša Kostrešević” otpočeo sam kapilarno raspakivanje Vrha Međunarodnog NarkoKartela koji je u potpunosti preuzeo vlast u Republici Srpskoj, dobrom dijelu BiH, a namjera im je bila da, najbrutalnijim metodama, isto urade i u Srbiji.


2.

Svi navedeni, njihov NarkoKlan, zajedno sa Gangom Veljka Belivuka i Kriminalni Koncern Slaviše Kokeze djelovali su simultano kako bi ostvarili zacrtane zločinačke ciljeve. 


Slaviša Kokeza

3.

Hapšenje sablasne grupe Belivukovih koljača, potom i Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Srbije, kao i presuda Darku Elezu na petnaest godina robije, zaustavili su krvavi pohod “Osovine Zla” na stvaranju Regionalne NarkoDržave, gdje bi granice postojale za građane, ali ne i za NarkoDilere i njihove brojne, ali zaista brojne, saradnike iz svih pora društva.

Veljko Belivuk

4.

Navedena hapšenja djelo su bezbjednosnih organa Srbije, koji dalje intenzivno rade na krčenju najtoksičnijih dijelova sopstvenog društva, dok se u BiH očekuje skori početak sličnih akcija. Organi Srbije i BiH vrlo usko sarađuju u toj ravni.


5.

Jedna od ključnih karika “Osovine Zla” bio je Darko Elez kojem je naredbe lično prenosila Hrkalovićeva.

Darko Elez

6.

Elez je imao direktnu komunikaciju sa njom, dok su je potrebnim joj informacijama za Belivukov klan “filovali” Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, i Ljuban Ećim, koji spada u sam Vrh Beogradskog Podzemlja. Ećim je suvereno vladao paraobavještajnom strukturom Milorada Dodika, sastavljenom od kriminalaca najtežeg kalibra i niza visokih funkcionera. Dio tih imena sam već objavio u dva teksta.


7.

Parezanović je Hrkalovićevu informisao tako što je informacije Agencije, što je teška zloupotreba, davao Ećimu sa kojim se sastajao po beogradskim štek-stanovima; nakon toga je Ećim sve prenosio Elezu, a Elez Hrkalovićevoj, a ona Belivuku.

Marko Parezanović

8.

(Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je, 16.10.o.g.) pritvor do 30 dana Hrkalovićevoj, saopšteno je iz Višeg suda. Njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem. Riječ je o dokazima u vezi „ubistva na šinama“ u Beogradu. Radi se o ubistvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine. Zbog ubistva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u maju 2018. godine oslobodio optužbi.


Dijana Hrkalović napustila je policiju 30. maja 2019. godine sa pozicije državnog sekretara, na koju je imenovana 10.07.2017. godine.


9.

Elez je sa Hrkalovićevom komunicirao preko Skaj aplikacije, ali i lično, jer su se veoma često sastajali. Najčešće se to dešavalo u Novom Sadu, gdje ih je pokrivao načelnik Policijske Uprave tog grada Milorad Šušnjić.


Milorad Šušnjić

Elez je imao direktnu komunikaciju i sa Šušnjićem koji je bio dio njene zločinačke mreže unutar MUP-a Srbije.


Šušnjić je smijenjen 17.09.2020. godine, a nekoliko mjeseci nakon toga i suspendovan. 

Bio je jedan od najvjernijih policijskih Vojnika Hrkalovićeve i Eleza. 


10.

Međutim, najznačajniji čovjek Hrkalovićeve, ali i Eleza, bio je zamjenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji je iz Vojske Srbije, po nalogu Hrkalovićeve prebačen direktno u Žandarmeriju.


Nenad Vučković Vučko

11.

Vučković je bio član navijačke grupe Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je likvidiran “u sačekuši” 13.10.2016.


On je predvodio navijačku grupu FK Partizan" -“Janjičari”, a Veljko Belivuk bio je njegov najbolji prijatelj koji, nakon ubistva Stankovića, preuzima navijačku grupu i preimenuje je u “Princip”.


Stanković, Vučković, Belivuk

12.

Tako je preuzeo i Vučkovića koji je bio njegova direktna veza sa Hrkalovićevom, ali i Elezova. Važno je naglasiti da su svi navedeni pripadnici Kavačkog klana, koji je gospodario podzemljem Beograda.


13.

Elez je bio Hrkalovićkina linija i za Republiku Srpsku, gdje je ona ostvarivala uticaj preko Ećima, uz pomoć Parezanovića.

Darko Elez

14.

Poznanstvo Parezanovića i Hrkalovićeve je dugogodišnje, jer su oboje bili pripadnici Agencije sve dok krajem aprila 2014. godine ona nije prešla u MUP Srbije, gdje je napredovala svjetlosnom brzinom. Istovremeno, Parezanović je napedovao u Agenciji, gdje još uvijek zauzima jednu od vodećih funkcija, ali neće ni to još dugo trajati, jer je pod istragom.


15.

(Umjesto što mi upućeje prijetnje, bilo bi mu mnogo pametnije da potraži dobar tim advokata, jer je taj zločinac gotov.)

Ljuban Ećim

16.

Već sam ranije naveo da je cilj Parezanovića i Ećima bio da preuzmu kompletno NarkoTržište u Regionu; da su zbog toga izazivali teške, krvave sukobe među drugim Klanovima i tako preuzimali njihovu teritoriju sa svojim ljudima, ali i da su lično organizovali likvidacije.

Slaviša Krunić (likvidiran 22.04.2019.)

17.

Ećim je organizovao likvidaciju Slaviše Krunića, a Marko Parezanović je znao da on to priprema i da je organizator. Nije ga spriječio. 


Krunića su, u sačekuši 22.04.2019. godine, likvidirale Ećimove ubice Benedi Đukanović, Željko Kovačević, Emilio Baldo, uz pomoć Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u Krunićevoj firmi “Sektor sekjuriti”.


Ubice su bile plaćene kokainom-flex!

Benedi Đukanović, Emilio Baldo, Rodoljub Gajić

Tada je ubijen i Žarko Pavlović, Krunićev pratilac, a teško ranjen njegov vozač Goran Ilić.


18.

Smrtno je stradao i ubica Kovačević kojeg je ubio Đukanović. Kovačević je pogođen iz automatske puške, karlica mu je potpuno raznesena, a metak je potom poderao i butnu arteriju, nakon čega je iskrvario. Takve rane nije mogao nanijeti metak ispaljen iz pištolja. Zrno kojim je pogođen Kovačević nije nađeno.


ubica Željko Kovačević, ubijen tokom napada na Krunića

19.

Ubistvo Krunića naručio je Saša Milaković (alijas Ivan Tomić), Ećimov saradnik, koji je sa njim na vezi i preko skaja, ali i lično.


Milaković je od Ećima, kao kontrauslugu za brojne zločine koje je počinio po njegovom nalogu, zahtijevao da fizički ukloni Krunića.


20.

Motiv ubistva su “nerščišćeni računi Milakovića i Krunića oko firme ‘Sektor’” koji su kulminirali do mjere fizičkog obračuna. Iako mi je poznato još niz informacija o motivu koji je vrlo kompleksan, ne mogu ih iznositi zbog istrage koja će biti ubrzana.


21.

Nakon raspakivanja Skaj aplikacije za vjerovati je da će biti uhapšeni i Ećim i Milaković. Ećim je u bezbjednosnim službama Srbije okarakterisan kao sam “vrh beogradskog podzemlja” i protiv njega se vodi intenzivna istraga o brojnim zločinima koje je počinio, a Parezanović “pokrivao”!


22.

Na ovom mjestu nužno je pojasniti djelovanje Parezanovića, Ećima i paraobavještajne strukture RS koja radi direktno za Milorada Dodika, protiv Srbije i njenog rukovodstva.


Milorad Dodik

23.

Odmah nakon likvidacije Krunića “ispod radara” po cijeloj RS, a posebno Banjaluci, počele su se širiti glasine “kako nije pametno uopšte pominjati ubistvo Krunića, ni u kom kontekstu”.


Glasine su širili pripadnici Dodikove paraobavještajne službe po nalogu Parezanovića i Ećima.


Na taj način htjelo se jezivom manipulacijom optužiti direktno rukovodstvo Srbije da stoji iza tog zločina, iako je to notorna laž. Te “informacije” prenijele su se veoma brzo i na teritoriju Srbije.


24.

Prije likvidacije Krunića, Milaković je sebe predstavljao kao “čovjeka od najvećeg povjerenja vlasti u Srbiji”, pa je čak organizovao divljačke vožnje putevima BiH kada bi neko od visokih funkcionera Srbije dolazio u državu.


Saša Milaković

Svaki put su te Milakovićeve “ekspedicije” bile naslovljene i javno obznanjene kao “obezbjeđenje srpskih predstavnika”, što je monstruozna neistina kako bi se srpsko rukovodstvo, nakon takvih akata, dovelo u direktnu vezu sa ubicama, kriminalcima, makroima, narkodilerima, nasilnicima, što sve jesu Milaković i njegova zločinačka grupa.


25.

Milorad Dodik nikada se nije oglasio o ovakvim istupima zločinačkih organizacija niti na bilo koji drugi način ogradio od njih. Siniša Kostrešević, Narko”General”  i direktor Policije MUP RS, izdavao je, u saradnji sa Ećimom, naloge za ovakvo podzemno djelovanje protiv vlasti Srbije. (nastaviće se)