петак, 19. новембар 2021.

Desimir Babić i Zlatan Ćuk su glavni dostavljači narkotika za Međunarodni NarkoKlan koji predvode Igor Dodik, Siniša Kostrešević, Dejan Ilić Tigar…, Ljuban Ećim, uz zaštitu Marka Parezanovića

Ćuk i Raonić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Poodavno sam objavio zajedničku fotografiju Bojana Raonića, Kavčanina i Zlatana Ćuka, za kojeg se smatra da je blizak “Škaljarskom” klanu. 


2.

Iako se Ćuk izmirio sa svojim protivnicima iz narko miljea u Bijeljini, ipak nikako se nije uklapalo da se “Kavčanin” i “Škaljarac” fotografišu zajedno.


3.

Grupu “Škaljaraca” u Bijeljini predvodio je Saša Vidović koji je zbog likvidacije Miroslava Lazarevića 2016. godine presuđen na 19 godina zatvora.


Saša Vidović (ubio se u zatvoru)

4.

Vidović je izvršio samoubistvo u zatvoru u Foči, oktobra 2020. godine.


5.

Do hapšenja Vidovića, Ćuk je bio njegov vozač, ali mu nakon zatvaranja šefa Ogranka Klana u Bijeljini, vođe “Škaljaraca” prepuštaju određene kombinacije oko nabavke narkotika kako bi zarađivao novac i njime plaćao Vidovićevu odbranu.


6.

Vidovićev advokat bio je Miloš Stevanović, teški kriminalac iz Bijeljine, koji je, “da riješi slučaj”, uzeo 200.000 evra.

Miloš Stevanović

7.

Međutim, Stevanović je izgubio slučaj i vratio je sav novac, što svjedoči u kojoj mjeri su NarkoKlanovi svima u RS utjerali strah u kosti, pa čak i podrepašima Vladajuće NarkoSekte, što jeste Stevanović.


Stevanović je advokat Igora Dodika.


Stevanović i Igor Dodik

8.

Prije izvjesnog vremena, Ćuk se odmetnuo od “Škaljaraca”, ali nije i od “veza” koje su mu dali. Sastao se sa Raonićem, potom i sa Desimirom Deskom Babićem i udružili su se.

Desimir Babić

9.

Babić je jedan od vodećih dobavljača narkotika iz Južne Amerike (prva ruka), a sada, zajedno sa njim, radi i Ćuk, koji koristi veze koje je dobio od vođa “Škaljaraca” kako bi kupovao narkotike u Južnoj Americi.

Željko Simić i Zlatan Ćuk

10.

Babić i Ćuk su glavni snabdjevači Međunarodnog NarkoKlana, koji u RS predvode Igor Dodik, Siniša Kostrešević, potom Zvornički Triling Kumova Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, dok su u Beogradu to Ljuban Ećim i njegov glavni zaštitnik Marko Parezanović, jedan od visokih funkcionera Agencije.


Marko Parezanović

Raonić je, do hapšenja, bio glavni logističar Klana; Uhapšen je u jednoj zemlji EU, gdje se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Desimir Babić je njegov zet.


11.

Da podsjetim, Raonić je u nekoliko navrata tajno liječen u UKC RS Banjaluka i to dok je bio pod međunarodnom potjernicom. Direktor UKC RS Banjaluka je Vlado Crta Đajić.


Vlado Crta Đajić

12.

Sud BiH presudio je pravosnažno Bojana Raonića (rođen 29.01.1983. godine) na pet godina zatvora 11.11.2019. godine, Presudom broj: S1 2K 024760 19 Kž 12. 


presuda Raoniću

Ponovo objavljujem dokumente iz UKC RS iz kojih se jasno vidi da je Bojan Raonić 18. avgusta 2020. godine primljen u Urgentni centar UKC RS u 09 časova i 21 minut. Dovežen je helikopterom Vlade RS, a pilot je bio Boban Kusturić.

Raonić u UKC RS BL od 18.08.-24.08.2020.
Kontrola u UKC RS BL 24.11.2020.

Potom je smješten na Abdominalnu hirurgiju i, nakon svih izvršenih pregleda i provedenih šest dana na liječenju, 24.08.2020. godine otpušten je iz UKC RS. Vjerujem da je bio smješten u VIP apartmanu.


Opet je NarkoBjegunac odvežen helikopterom Vlade RS, pilot Bojan Kusturić, a na kontrolni pregled došao je tri mjeseca kasnije, 24.11.2020. godine.


Pregledan je i otpušten na još jedan helikopterski let.


NarkoPilot i NarkoM ilioner Boban Kusturić

13.

Raonić, očito, ima problema sa zdravljem, jer je ponovo dovežen na UKC RS 05.03.2021. godine i na Abdominalnoj hirurgiji proveo četiri dana. Bio je smješten kod Crte Đajića sve do 09.03.2021. kada je otpušten u 07. časova i 20 minuta. Helikopteri Vlade RS koje vozi Kusturić baš rano lete.

NarkoDiler Raonić na UKC RS od 05.03.-09.03.2021.
                                                         kontrola 18.03.2021.

Kusturić je, 18.03.2021. godine ponovo helikopterom dovezao bjegunca od pravde Raonića u UKC RS na kontrolu. Isti dan je i otišao. Gdje se krio?!

UKC RS Banjaluka

14.

Raonića su nakon martovskog liječenja na UKC RS Banjaluka prebacili tajno u Beograd gdje je bio sve do prve polovine aprila, 2021. Sasvim sigurno je u Beogradu 26.03.2021. godine dogovarao poslove sa narkoticima sa tvojim beogradskim narkokapetanima. Nekoliko puta je prelazio u Zvornik, o čemu sam pisao, gdje se nalazio sa Kumovima Zvorničkog NarkoKartela.


NarkoKum Stevanović, Narko"General" Mijatović, 
šef Kavčana u RS Ilić-Tigar


Prelazio je ilegalno čamcem preko jezera, a prevozio ga je Esad Tuhčić, pripadnik Policijske uprave Zvornik.

Činio je to po naređenju načelnika Aleksandra Vasiljevića, pripadnika Zvorničkog Narko Kartela i jednog od NarkoSaradnika Siniše Kostreševića. (nastaviće se)