четвртак, 11. новембар 2021.

NarkoKraken: Vico Zeljković, Dejan Kusturić, Čedomir Šušnjar, Vlado Crta Đajić, Nenad Stevandić, Milan Novitović, Nenad Nešić…


Piše: Slobodan Vasković


1.

Marko Parezanović, Ljuban Ećim i Siniša Kostrešević organizovali su Kriminalni NarkoKraken ogromnih razmjera. U njemu je veliki broj funkcionera Republike Srpske; Dio imena sam već naveo, ali tu nije kraj, jer je taj spisak izuzetno dug.


2.

Danas počinjem sa objavljivanjem imena visokih funkcionera NarkoKrakena, ujedno i visokih funkcionera u BiH i posebno Republici Srpskoj.


Prije nego pobrojim dio njih da naglasim da su svi imali Skaj telefone.



U BiH je korišteno preko 1.800 Skaj telefona i svi su dešifrovani.


Primjera radi, Skaj aplikacija Siniše Kostreševića bila je na telefonu IPhone 6. Već sam objavio da mu je kodno ime bilo "General". Nakon što sam ga raskrinkao, prestravio se i okružen je non stop obezbjeđenjem. Čak je promijenio i broj tablica na službenom automobilu; Još se samo iza tablica može pokušati sakriti.


Istovremeno, svom NarkoŠtabu tvrdi da će sve biti u redu i da je sve neistina; Kakav smiješni ljudski otpad; I vrlo vrlo toksičan.


3.

Još jedna značajna informacija - Jedan od najbližih saradnika Ljubana Ećima  koji je održavao direktni kontakt sa Kostreševićem je Igor Peulić, visokopozicionirani član NarkoKrakena koji je progutao RS, ali i dobar dio BiH. 


Na slici ispod su Peulić i Vlado Crta Đajić, obojica članovi Kartela koji su organizovali, njime upravljali i naređivali Marko Parezanović i Ljuban Ećim.


Peulić i Vlado Crta Đajić

4.  

Dešifrovanje Skaj aplikacije otvorilo je imena osoba koja su je koristila. Svi koje navedem radili su za Kartel, ogromna većina je u narkoticima direktno. Nažalost, ogromna većina njih je i na visokim funkcijama u entitetu i državnim institucijama BiH.


Za sva imena koja navedem postoje čvrsti dokazi da su dio Međunarodnog Kartela u kojem je i Kriminalni Sindikat Milorada Dodika.

 

Vico Zeljković

5.

Među njima je j Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, sestrić Milorada Dodika. Već ranije sam navodio da je Zeljković duboko u narko vodama, te da je u nekoliko navrata letio u južnoameričke države gdje se sastajao sa predstavnicima NarkoKlanova koje vodi srpski državljani i koji su među najznačajnijim dobavljačima NarkoGangova što djeluju u Regionu, samim tim i u BiH.


6.

Zeljković je, već sam pisao, dilao kokain u svom bivšem lokalu “Drama”, štek za drogu mu je bio u susjednoj garaži, u dva automobila,  a kada je to postalo preočito i kada sam to objavio, prepustio je “Dramu” i otvorio kafanu “Kantina” na stadionu FK “Borac”, gdje je nastavio sa istim narko poslovima.

"Kantina"

7.

Zeljković je virusni profiter, ukrao je milionske svote, o čemu sam pisao u tekstu - “Nakon ‘Drame’ Vico Zeljković otvorio ‘Kantinu’ u koju su ugrađene njegove ogavne prevare”.


U istom tekstu sam podsjetio na njegove morbidne zarade na nabavci pelena koje koriste djeca sa posebnim potrebama i nemoćna i stara lica.


Zeljković je preko svoje “Eko Grup” uvezao pelene “jedne kapi protočivosti”; Standardi su da pelene trebaju biti “šest kapi protočivosti”. 


neupotrebljive pelene

Prevedeno na svakodnevni jezik, to praktično znači da svi oni koji koriste Zeljkovićeve pelene su, u stvari, sve vrijeme mokri od urina, jer takve pelene ne zadržavaju ništa.


Sa njim je u ovom ogavnom, neljudskom poslu bio i Dejan Lukendić, nasilnik.


Međutim, sasvim je izvjesno da su te pelene bile natopljene opijatima i da su samo bile pokriće za ulazak narkotika u Republiku Srpsku.


Dejan Kusturić

7.

Zeljkovićev blizak saradnik i, takođe, pripadnik NarkoKartela je Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS.


Kusturić je brat Bobana Kusturića, šefa Helikopterskog servisa RS, koji je te letjelice koristio za prevoz narkotika.


Milorad Dodik i Boban Kusturić

Kusturić je u Kartel uvukao i Čedomira Šušnjara, direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA).

Čedomir Šušnjar


Razloge zašto je to učinio nije potrebno posebno objašnjavati, jer Kusturić prevozi narkotike helikopterima, ali i ubice, kao što je to slučaj sa Milivojem “Čarugom” Lovrenovićem, nakon što je likvidirao Srđana Stojanoića, 13.09.2020. godine.

"Čaruga" Lovrenović

8.

Bjekstvo “Čaruge” organizovao je Ećim, zajedno sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem, uz asistenciju svoje bliske prijateljice.


Zeljković, sestrić Milorada Dodika, komanduje grupom od tridesetak narkodilera koje tjera da ga zovu “Banjalučki Arkan”.


9.

Dodikov sestrić je, nakon što sam krenuo sa objavljivanjem serije tekstova o NarkoKrakenu, a, posebno, saznanja da su otključane brojne Skaj aplikacije, i ona Siniše Kostreševića, u velikoj panici. Stalno je okružen sa nekoliko tjelohranitelja, čak i kada ruča.


10.

Na čelu grupe nasilnika koje kontroliše Zeljković je NarkoDiler Dejan Kostić Dela, sadista koji je brutalno maltretirao sve one koji bi mu se zamjerili. Objavio sam prvi video klipove o tome kako Kostić maltretira mladiće, nakon čega je presuđen.


11.

Simboličnu kaznu koju je dobio sredio mu je bivši Glavni tužilac OJT Banjaluka kriminalac Želimir Lepir, a posrednik je bio nedavno uhapšeni stručni saradnik iz Tužilaštva Tarik Hadžibegović.


Tarik Hadžibegović

12.

Nije samo Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka,  pripadnik Kavčana, već i njegov zamjenik Nenad Stevandić, šef partije “Crveni Kombi” koja je u Koaliciji sa Dodikovom Crvenom Sektom.


Ranije sam objavio da je Stevandić pod Parezanovićevom “specijalnom zaštitom”, a ključni razlog je što učestvuje u organizovanju prebacivanja velikih tovara narkotika i pranju novca koji se zarađuje na tim jezivim poslovima.


Nenad Stevandić

Upravo zbog toga je Stevandić aktivirao preostale pripadnike “SOS”-a, koji su harali Banjalukom tokom rata i ubijali nesrpsko stanovništvo, kako bi tu cijelu grupaciju stavio u funkciju NarkoKartela.


Svi oni su, naravno, i pripadnici paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.


13.

Osim Stevandića dio NarkoKartela je i spodoba Milan Novitović, višestruko presuđivani nasilnik, koji je direktor Civilne zaštite RS.


Milan Novitović

14.

Najveći dio novca od narkotika pere se, trenutno, na Jahorini. Jedan od onih koji to čine gradnjom velikog apšartmanskog naselja i hotela u Trnovu, Obućina bare, j Nenad Nešić i njegova kriminalna firma "Legend".


Nenad Nešić

15.

NarkoKlanu, to je poodavno jasno, pripada i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.


Ranije sam već navodio da je Nešić u trgovini narkoticima veoma duboko i da n jegovo enormno biogatstvo ne potiče samo od pljačke JP “Putevi RS”, već i trgovine kokainom.

Mladen Lučić, Aleksandar glavaš i Nenad Nešić

16.

Nešićevoj grupi pripadaju i Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 


Svi navednei imaju bliske kontakte sa Parezanovićem i Ećimom ili, pak, sa Slavišom Kokezom i njegovim partnerima Sinišom Mijatovićem, Dejanom Ilićem Tigrom i Zoranom Stevanovićem. 


Stevanović, Mijatović, Ilić

17.

Parezanovićeva i Ećimova Monstruozna NarkoOrganizacija nije samo trgovala kokainom i ostalim drogama, već se bavila rektiranjem, ucjenama, otmicama i ubistvima. Istrage koje su u toku sve što sam naveo će i potvrditi; Kao što će istrage potvrditi da su Parezanović i Ećim vješto usmjeravali međusobno istrebljivanje drugih NarkoKlanova, kako bi ovladali cijelim Regionom i, naravno, zajedno sa Dijanom Hrkalović i klanom Veljka Belivuka pokušali da preuzmu i vlast u Srbiji, kao što su to učinili u Republici Srpskoj i značajnom dijelu BiH preko sebi lojalnih korumpiranih političara-poslušnika.



Neka od tih imena u Srbiji su mi već poznata, a navešću ih u jednom od nastavaka, jer ovo je najveća afera u regionu u posljednjih 26 godina, od završetka svih ratova na prostorima bivše Jugoslavije. i neophodno je da s eistjera do kraja kako bi svi njeni kriminalni akteri bili procesuirani i drakonski kažnjeni. (nastaviće se)