недеља, 28. новембар 2021.

Prevaranti Opasnih Namjera: Stanivuković svog sadašnjeg najbližeg saradnika Kresojevića 17.12. 2020. okarakterisao kao kriminalca, a sedam dana kasnije, 24.12.2020., imenovao ga na poziciju savjetnika gradonačelnika Stanivukovića za ekonomske i međunarodne odnose, da bi nakon sedam mjeseci kriminalac Kresojević postao menadžer grada (VIDEO)

"Poštenjačine": Kresojević i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Veoma je interesantno pogledati posljednje obraćanje Draška Stanivukovića kao narodnog poslanika u parlamentu RS, 17.12.2020. godine.


2.

Već tada je rekao da nema namjeru obavljati puni gradonačelnički mandat, ističući da će to trajati dvije godine, što svjedoči da se već vidio na poziciji predsjednika RS.


Stanivuković ima pravo na ambiciju, a sasvim je druga ravan što nema nikakve osnove za nju.


3.

Međutim, taj snimak, koji možete naći na Stanivukovićevoj FB stranici, je zaista fascinantan, jer aktuelni gradonačelnik Banjaluke sadašnjeg bliskog saradnika Bojana Kresojevića karakteriše kao kriminalca.


I firmu “KENO TV”, koju je Kresojević držao sa Jelenkom Lolićem, kao kriminalnu.


4.

O kakvom malom priučenom makijavelisti je riječ, što jeste Stanivuković, svjedoči i sljedeći podatak: Kresojevića, kojeg u video klipu oslovljava sa “moj nekadašnji asistent” karakteriše kriminalcem 17.12.2020. godine, (mjesec i dva dana nakon što je izabran za gradonačelnika, 15.11.2020.), a samo sedam dana kasnije, 24.12.2020., Kriminalca Kresojevića Stanivuković postvalja na poziciju savjetnika gradonačelnika za ekonomske i međunarodne poslove.


5.

“Ko je ta firma KENO, da li je u toj firmi bio i danas uključen jeste nekad čovjek što je bio moj asistent (Bojan Kresojebvić, op.aut.), sjedi sa Dodikovim sinom, piju kafe, dogovaraju; zakupili televizije, sjedište tog Kena je malo u Alternativnoj televiziji, ATV je kupio kum g. Dodika (Mile Radišić Klen, op.aut.), pa ima jedan voćnjak, pa onda drugi voćnjak, pa ima jedan restoran, pa Boska, pa namjeravaju kupiti hotel Bosnu, pa kupili firmu pokojnog Slaviše Krunića, pa u Delta planetu vedre i oblače i sve kad pogledate sve jedni te isti ljudi. Zato sam ja rekao: dajte da jedan budžet usvojimo samo za te ljude”, rekao je Stanivuković 17.12.2020. u Narodnoj skupštini RS. 

(kompletan snimak tog "čuvenog" govora možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HWri1o0kCi8&fbclid=IwAR1-sVcbRF8hKbR2j3G3g8vJ9S7xak2D1_LvkpjBSulEoF6-PHVyTpFZKvk)


6.

Kresojević je tada za Stanivukovića bio kriminalac, ali je u narednih sedam dana postao “pošten”, pa kao takav i savjetnik za ekonomske poslove i međunarodnu saradnju Gradonačelnika Stanivukovića. Očito je Gradonačelnik Stanivuković odlučio da kriminalcu Kresojeviću i njegovim saradnicima, koje u govoru pominje, da budžet Banjaluke, što je i učinio. 


7.

Narednih sedam mjeseci kriminalac Kresojević, koji je za sedam dana postao “pošten”, dodatno je evoluirao u “poštenjačinu”, pa ga je Stanivuković imenovao za menadžera Grada Banjaluka.


8.

Zaista rijetko viđeno licemjerstvo i najogavniji makijavelizam Lepršavog gradonačelnika koji u samo sedam dana svojim “mesijanskim” moćima notorne kriminalce, što jeste Kresojević, pretvara u “poštenjačine”.


Kriminalac Kresojević je desna ruka Stanivukovića otkako je na čelu Banjaluke. 


9.

Obojica su “Tajkunske Lutke”, jer je Mrkonjićki Klan, čiji je pripadnik Mladen Milanović Kaja, zajedno sa Jelenkom Lolićem, takođe, tajkunom i Draganom Stanivukovićem naredio Drašku Stanivukoviću da imenuje Kresojevića, prvo za  savjetnika, potom i za menaždera Grada.  


10.

Laživost, licemjerstvo, nestabilnost i neuravnoteženost Stanivukovića već su postali kontinuitet njegovog ponašanja i djelovanja; Nažalost, suština koja se, dan za danom, sve više zgušnjava.


11.

Biće vrlo interesantno vidjeti/čuti kako priučeni makijavelista i plitkoukmni Pajac, što Stanivuković jeste, objašnjava sopstvenu metamorfozu iz osobe koja Kresojevića karakteriše kriminalcem u osobu koja Kresojevića, sedam dana nakon toga, imenuje za svog zavjetnika za ekonomske poslove?!


Možda će reći da je mislio na nekog drugog “svog asistenta”, ali biće to gola laž, jer Kresojević, Stanivukovićev bivši asistent, jeste bio suvlasnik i direktor kriminalne KENO TV.


12.

Detaljno sam to pojasnio u tekstu “Tajkunske lutke na čelu Banjaluke”, koji, ponovo emitujem, kao dodatak današnjem kako bih do detalja pokazao kakav mali, primitivni, neobrazovani, lažov, bilmez i fićfirić čini sve da uz pomoć Tajkunske grupe, koja stoji iza njega, ali i vrlo vrlo opakih kriminalaca, o čemu ću narednih dana iznijeti precizne podatke, postane kandidat za predsjednika Republike Srpske.


Tajkunske lutke na čelu Banjaluke

Kresojević i Stanivuković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dosadilo mi je histerično zapomaganje Draška Stanivukovića i njegovog “Kola Amaterskih Narikača” koje na svaku kritiku odgovaraju prostačkim etiketiranjem, pljuvanjem, manipulacijama kojima je poodavno istekao rok trajanja....; Istina, ostavljaju me ravnodušnim, ali mi, istovremeno, ukazuju da je neophodno do kraja raskrinkati to toksično gnijezdo kako bi se onemogućilo novo trovanje naroda, slično onom koje Crvena Sekta Milorada Dodika u kontinuitetu čini već petnaest godina.


Groteskno prenemaganje Stanivukovića i njegovo palanačko ponašanje ne može zaustaviti rastakanje njegovog “Kola” i stvarnih posjednika i njega i “Kola”.


Biću potpuno otvoren - za mene je to prelak posao, jer, u ovom slučaju, imam posla sa amaterima koji smatraju da oponašanje zmijskog siktanja ima “snažno” odbrambeno dejstvo. 


2.

U ovom tekstu tretiraću Bojana Kresojevića, koji se od briljantnog studenta Ekonomskog fakulteta srozao u sjecikesu, Tajkunsku igračku, ne bi li se, kriminalnim poslovima, dokopao velikog novca i postao kao oni koje svako normalan prezire.


Velika je falinka u mentalnom sklopu Kresojevića, tu nema nikakve dileme. 3.

Bojan Kresojević, takozvani menadžer Grada Banjaluka, kojeg je na tu poziciju postavio Draško Stanivuković, pripadnik je, već godinama, Crvene Sekte Milorada Dodika.


I kriminalac, kao i njegove gazde iz vrha Crvene Sekte, o čemu svjedoči kreiranje nezakonitog Aneksa 4 na Ugovor o izgradnji mosta u naselju Srpske Toplice (poznatije kao Šeher), kojim je omogućena pljačka cca 330.000 KM.Pisao sam o tome detaljno i dokumentovano u tekstu "Hereza&Sekta: Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, menadžer Grada Bojan Kresojević, Slavko Davidović, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i Slaviša Sandić, bivši načelnik tog Odjeljenja, uz pomoć “Kozaraputeva”, kriminalnim Aneksom olakšali gradsku kasu za 329.999,4 KM (DOKUMENTI)"


4.

Kresojevićeva kompletna karijera, nakon završetka Ekonomskog fakulteta, vezana je za služenje Sekti i nezakonite poslove sa njima.


5.

Jedno od prvih zaposlenja koje je dobio jeste u Fondu zdravstva Republike Srpske, što on i navodi u svom zvaničnom CV-iju, objavljenom na sajtu Ekonomskog fakulteta.


Ono što nije napisao je činjenica da ga je u Fond zaposlio Darko Tomaš, aktuelni načelnik Prnjavora i pripadnik Sekte Milorada Dodika.


Darko Tomaš

6.

Međutim, Kresojević, iako briljantan student, nije htio da se bavi legalnim poslom, već ilegalnim i nezakonitim radnjama u šta ga uvodi Darko Milunović, bivši savjetnik Željke Cvijanović.


Darko Milunović

Milunović je, do 01.09.2021., bio direktor za ekonomske i finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske”.


Kresojević osniva firmu „Optimum Consulting&Education“; Prema dokumentima poslovnog portala  “Akta.ba”, on je i osnivač i direktor firme, a mediji su ranije navodili da su zajedno sa njim suvlasnici bili Aleksandar Grgić i već pomenuti Darko Milunović.

7.

Kresojevićeva firma imala je ugovore sa IRB-om i Zavodom za zapošljavanje RS, a opštepoznato je da nijedna privatna firma, ako nije pod šinjelom Crvene Sekte i Milorada Dodika, ne može dobiti posao sa bilo kojom Agencijom, Fondom... Republike Srpske.

8.

Očito je i tu bilo nedovoljno novca za pohlepnog Kresojevića i on, sa Milunovićem i Jelenkom Lolićem, tajkunom Draška Stanivukovića, osniva firmu “Keno” d.o.o Banjaluka, koja je putem “KENO TV” organizovala igre na sreću.


Imali su potpisan Ugovor sa Lutrijom RS, na čijem čelu je, do 14.09.2021., bio sektaš Rajko Radovanović, a ta firma je pod decenijskom kontrolom Mileta Radišića Klena.

9.

Da budem potpuno precizan - Lolić, Kresojević i Milunović nisu mogli dobiti posao sa “Lutrijom RS” bez odobrenja Klena Radišića.


10.

Jelenko Lolić je, preko firme “Financ”, bio suosnivač firme “Keno”, a poznato je da je sa njim dugo godina suvlasnik “Financ"-a bio Dragan Stanivuković, otac Draška Stanivukovića.

Jelenko Lolić

Ako ima onih kojima do sada već sve nije jasno, nastaviću.

Dragan Stanivuković11.

Direktor “Keno TV” i zamjenik direktora bili su Milunović i Kresojević.12.

Podsjetiću da su prevarili Kostu Čivčića za 30.000 KM, čak mu i prijetili, o čemu sam pisao u tekstu - “Keno TV” I “Lutrija RS” prevarili Kostu Čivčića koji je dobio 30.000 KM; Umjesto da mu isplate dobitak nudili mu “da se nagode” - prvo mu ponudili 1.000 KM, potom 5.000 KM, a kada je odbio uslijedile su prijetnje i falsifikovanje naloga, koji sam objavio 12.05.2020. godine.


Kosta Čivčić

13.

Čivčić je protiv Lolića, Kresojevića, Radovanovića i drugih tada podnio krivične prijave, a oni su nastavili saradnju sa ”Lutrijom RS”.


14.
Veoma je interesantno kada Jelenko Lolić, Milunović i Kresojević prekidaju saranju sa “Lutrijom RS” - desilo se to 15.10.2020. godine.


15.

Taj datum je izuzetno bitan, jer taj dan je počela predizborna kampanja za gradonačelnika Banjaluke i Draško Stanivuković, odnosno Tajkuni koji stoje iza njega, željeli su da prikriju svoje preočite veze sa Crvenom Sektom, ali i Miletom Klenom Radišićem, gospodarem Lutrije RS.

16.
Međutim, ostavili su i previše tragova da bi uspjeli sakriti svoje finansijske malverzacije i čvrste veze sa Crvenom Sektom.


Kresojević nije nikakva krtica u Stanivukovićevim redovima, za sve njegove duboke veze sa Sektom, kao i njegovom podaništvu Režimu Milorada Dodika znaju svi - i Stanivuković Senior i Stanivuković Junior, kao i Jelenko Lolić i Mile Radišić Klen.


17.
Navedeno je novi dokaz da je sva priča o “rušenju Kajak terase” tek precizno dogovoreno odvlačenje pažnje sa kriminalne akcije prodaje Klenove nezakonito izgrađene zgrade, (za koju je dozvole dobio na osnovu falsifikovane dokumentacije), Upravi za indirektno oporezivanje BiH za cca 100 miliona KM.

18.

Već sam pisao o tome da su cijeli podzemni projekat dogovorili klen i Stanivuković Senior, što je Radišić potvrdio nemalom broju osoba.


Rušenje Kajak terase će, ako uspije u kriminalnom poslu prodaje zgrade, Klen lično platiti, jer mu je izvanredno poslužilo za odvlačenje pažnje, a samo uklanjanje njenog nezakonito izgrađenog dijela nije nikakav simbol borbe protiv tajkuna, već način rada kriminalnih organizacija.

19.

Draško Stanivuković je sa Kresojevićem u dugogodišnjim prijateljskoposlovnim odnosima, a njihova dva zajednička biznisa su propala.


Nisu znali da vode autopraonu (jedan od biznisa koji im je propao), a sada fingiraju da vode Grad.


Oni su samo lutke na koncu koje povlače Tajkuni; Primarno Stanivukovićev otac Dragan, potom Jelenko Lolić i, naravno, Mladen Milanović Kaja. Ova trojica Tajkuna vode Banjaluku, a ne Stanivuković i Kresojević. Građani nisu njih birali, već su im nametnuti.


20.

Stanovnici Banjaluke glasali su na izborima, primarno, protiv Crvene Sekte koju je predstavljao igor Radojičić, bivši gradonačelnik. Cilj im je bio da Sektaše kazne za dvodecenijsku pljačku, otimačinu, nepotizam, bahatost i nasilje; Kao sredstvo su birači iskoristili Stanivukovića, ali on to nije razumio, misleći pogrešno da će uspjeti manipulisati građanima svojim plitkim spinovima koji su prerasli u histeričnu kakofoniju. 

21.

Stanivuković neće prestati histerisati, jer ništa drugo i ne zna i jer pokušava prikriti preočito sluganstvo Tajkunima, a svaki novi amaterski potez koji će povući samo je još jedan strmoglavi korak ka brzom kraju karijere koji ništa ne može zaustaviti. To je Slobodni Pad bez mogućnosti usporavanja, koji svakim danom sve više dobija na brzini. 

22. Za kraj - nastaviće se!