недеља, 31. јануар 2021.

Od Papana do Ajhmana/Prokletnici sa Manjače Antonići, uz Đurđeviće, najveći kriminalci koje je ta Planina izrodila, iznikli su ispod šinjela Zorana Tegeltije, razvili se do nacista Milorada Dodika i Dragana Lukača

Dodik na imanju zločinaca Antonića na Manjači


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nacista Momčilo Ajhman Antonić, polanik SNSD-a Milorada Dodika u parlamentu  RS, član je zločinačke porodice Antonić sa Manjače.


2.

Oberštumbanfirer familije je Savo Antonić, koji zajedno sa Mišom Đurđevićem, čini najveći kriminialni duet što ga je Manjača dala.


Ponosni otac Savo Antonić i FLEXibilni sin Đuro

3.

Njihove velike kriminalne sposobnosti “otkrio” je “lovac na zlikovačke talente” Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta Ministara BiH i omogućio im, zajedno sa Dodikom, da decenijama pljačkaju budžet RS preko svoje kriminalne firme “Venera”, ali i preko drugih firmi kao što je “MMSCODE”, o čemu ću u nastvaku.



4.

Za razliku od Antonića, koji su, listom, brutalni Nacisti, i javno iskazuju svoje fašističko nasilno djelovanje, Đurđevići su mudriji i kreću se, mahom, “pacovskim kanalima” koje im Tegeltija odredi.


5.

Tako je Mihajlo, sin Miše Đurđevića, bio uposlen u Ministarstvu finansija kao savjetnik Zorana Tegeltije, dok je bio ministar finansija.


Tegeltija i Đurđević (jilevo od njega) u Vašingtonu

6.

Nakon što je Tegeltija postao predsjedavajući Savjeta ministara, poveo je i Đurđevića sa sobom i dao mu značajnu funkciju u svom kabinetu.


7.

I Antonić i Đurđević su se izlegli ispod Tegeltijinog Šinjela, ali ih je preuzeo Dodik, posebno Savu Antonića i njegovu naci-porodicu.


Braća Antonić, Momčilo i Đuro, sa ponosnom majkom

8.

Za razliku od Đurđevića koji se mudro krije od javnosti, porodica Antonić voli da se bahati i javno prestavlja opljačkano, vjerujući da im niko ništa ne može, jer ih štiti Dragan Lukač, Komandant Hunte RS i Organizovanih Zločinačkih Grupa, kojem plaćaju tu zaštitu i sa kojim su, pored toga, u kriminalnim poslovima, listom na račun budžeta.


Savo Antonić i sinčina Đuro Alkos

9.

Jedna takva situacija, u kojoj se mogu nekažnjeno razbacivati opljačkanim parama, progoniti koga hoće..., nedostojnu, neinteligentnu i bolesnu Bagru, kao što je porodica Antonić (bez izuzetka), vrlo brzo je dovela do otvorenih nacističkih stavova i djelovanja.



10.

Nakon što je prošao nekažnjeno istup Momčila Ajhmana Antonića, kada je 2014. godine nakon poplava, javno saopštio najgnusniju izjavu u deceniji “Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u, a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta, čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći, njima želim dosta kiše i mekanih nasipa”, i prošao bez zatvora, nastavio je sa fašističkim nastupima vjerujući da će takvo ponašanje od njega stvoriti nešto više od malog nacističkog miša.



11.

Treba naglasiti da je upravo za vrijeme poplava njihova firma “Venera” teško opljačkala građane RS preko tadašnjeg JP “Robne rezerve”.


12.

Dodik je, naravno, dobro naplatio nekažnjavanje Ajhmana Antonića, pa je iz mandata odbornika u skupštini Banjaluke prešao u Narodnu skupštinu.


Ajhman Antonić i Vođa Dodik

13.

Ako može naplaćivati ministarstka mjesta, (samo za Lukačevo imenovanje uzeo je milion KM, a pare su, po pola, dali Slobodan Stanković i Đurađ Regodić), zašto ne bi naplatio i poslaničku poziciju, nije Dodikova dilema, već moto!


Dodik i Savo Antonić

14.

Ajhman Antonić, malo čega svjestan, jer je nepopravljivo neinteligentan, ali odlično upoznat da je njegova pozicija papreno plaćena, da njegova porodica može pljačkati do mile volje i da, zbog Lukačeve zaštite, mogu činiti razna zlodjela, nastavio je da se razvija kao nacista, da bi taj antidarvinistički razvoj, kulminirao konstatacijom da je Ivan Begić, odbornik PDP-a u skupštini Banjaluke, “ustaša i dominantne ustaške krvi” samo zato što je po nacionalnosti Hrvat.



Franjo Begić, otac Ivana Begića, bio je pripadnik VRS tokom posljednjeg rata u BiH, a njegovog pradjeda Stjepana zaklale su ustaše u Staroj Rijeci kod Sanskog Mosta na kućnom pragu


Savo Antonić, otac Ajhmana Antonića, je ratni profiter, a plaćao je srpsku sirotinju da umjesto njega ide na ratište, bude ranjavana i ubijana. To su te Dodikove “patriote”!!!


Momčilo Ajhman Antonić

15.

Od nacističkog govneta, što jeste i u načelu i u detalju Momčilo Ajhman Antonić, nije se ništa drugo moglo ni očekivati, jer porodica je ta koja oblikuje svoje članove, a njegova je pokvarena, podla, sklona svim perverzijama, kriminalu, pljački, otimanju od sirotinje, samo da bi oni, Prokletnici sa Manjače, kako ih još zovu tamošnji mještani, imali što više.


16.

Međutim, nije samo bahatost kriminalaca doprinijela tome da se Momčilo Antonić razvije u Ajhmana sa Manjače i ostvari izuzetno bliske veze sa Narko grupama, posebno onom Danka Stanišića, o čemu sam detaljno pisao. Toj grupi pripada i Marko Granula, pratilac Željke Cvijanović. Granula je Ajhmanov kum.


Granula i Ajhman

17.

Taj isti Ajhman Antonić je, uprkos svemu, sitni bezdušnik i veliki kompleksaš: Posebno mu komplekse nabija Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, koji je do nogu potukao Moralnu Nakazu Igora Radojičića, kandidata raznoraznih ajhmana iz SNSD-a. 


18.

Ajhman Antonić je ranije javno iznosio svoje najvlažnije snove koji su glasili kako će on i Stanivuković biti političari “koji će za koju godinu pretendovati na najviše političke funkcije”. 


Gradonačelnik Stanivuković sa građanima

19.

Stanivuković je, glasovima građana i sopstvenim radom, dogurao do gradonačalnika Banjaluke, dok je Ajhman Momčilo bio i ostao sitni partijski miš, čiju poziciju skupo plaća njegov otac kriminalac i prokletnik Savo Antonić.


Ivan Begić

20.

Upravo to je jedan od razloga njegovog nacističkog nasrtaja na Ivana Begića: Tata zločinac Ajhmanu može da kupi skup automobil, može i deset, koji u dobroj mjeri ispunjavaju njegove teške mentalne i karakterne nedostatke, ali ne može da mu kupi ništa više od poslaničkog mandata. 



21.

Postoji i drugi razlog Nacističkog nasrtaja Antonića na Begića: Naučeni da pljačkaju, otimaju uzimaju gdje stignu, zaposlili su suprugu Đure Antonića, brata Momčila Ajhmana  - Martu Antonić u Gradsku upravu.


22.

Revizija zapošljavanja će izvjesno pokazati da je Marta Antonić u Gradsku upravu smještena po stranačkoj liniji, primljena bez konkursa, što je krivično djelo.


Marta Antonić

23.

Marta Antonić je kćerka pjevača Dušana Brkića Gere, koji je, takođe, bio na odborničkoj listi SNSD-a za protekle lokalne izbore, ali nije prošao. Zato je javno jaukao kako ga satiru kriminalci Gorana Osnovca Selaka - preciznije njegov rođak Milan Milaković, član SPS-a.


24.

U porodici Antonić važi pravilo “Loš, Zao, Najgori”.


Loš je Kum porodice Savo, Zao je Momčilo Ajhman Antonić, a Najgori je Đuro Antonić, njegov rođeni brat.


Đuro Antonić
25.
Đuro pokazuje da može gore i od brace Ajhmana - od ranog djetinjstva ima težak problem sa alkoholizmom, koji je vremenom dodatno eskalirao supstancionalno pojačan, kako bi Đuro Antonić doživio što češće i što više “SENZACIJA”. 


I njemu je tata kupio skupa kola da mu nadoknadi enorman nedostatak mentalnih sposobnosti.



Konstantno je u problemima sa zakonom. 


26.

Jedan od poznatijih slučajeva je da je svojevremno potezao pištolj na Jahorini (01.02.2018.), ali je sve zataškao njegov prijatelj Dragan Lukač.



27.

Drugi poznati slučaj je iz “Jova bara”, gdje je Đuro izigravao mangupa, ali su ga dva opasna momka Siniša Šakić i Jova Jošilo išamarali poput zadnjeg miša mekinjaša, što on i jeste. 


28.

Šakić (koji je trenutno u pritvoru, osumnjičen da je likvidirao Slavišu Ćuluma) i Jošilo su ga ponižavajuće išamarali pred svim gostima u tom vrlo posjećenom klasterkafeu.



29.

Lukač je cijeli slučaj prikazao kao da su ga pretukli, iako se radilo samo o šamaranju. Sve probleme koje Alkoholisani&Flexirani Idiot Đuro napravi, pegla Lukaš, jer je blizak Antonićima.


30.

Lukač je namjestio unosni milionski tender sa radarima firmi MMSCODE.


Lukač i Đuro Antonić

31.

To su ovi novi radari što satraše narod, novac im se otima za svaku sitnicu, a radi se o javno-privatnom partnerstvu, što je nečuveno, jer dio novca naplaćen od kazni građanima ide, umjesto u budžet, navedenoj firmi. 


32.

Lukač ima procenat od svega. Ljudi iz okruženja braće Antonić svjedoče da su od ovog tendera već zaradili milione. U godinu dana su obojica pokupovali najskuplje automobile.



33.

Tajkunska firma “Venera” upravo je sa MUP RS uplivala u IT poslove, kao suvlasnik firme “MMSCODE”, koja dobija milionske poslove i od rugih institucija RS. 



34.

U sudskom registru kao osnivači firme “MMSCODE” upisani su Slavko Bojić, Miloš Đurđević, Savo Antonić, svi iz Banjaluke i firma “Euro Bonus”, iza koje stoji Milanović; Ta firma je registrovana u Mrkonjić Gradu, ulica Podbrdo bb.



Svi navedeni imaju po 25 posto vlasništva u “MMS COD”, a ukupni osnivački ulog je 201.999,92 KM, odnosno 50.499, 98 KM po osnivaču. (nastaviće se)




субота, 30. јануар 2021.

Dodikov mladi Nacista Momčilo Antonić okarakterisao Ivana Begića, odbornika PDP-a, da mu je “ustaška krv dominanta” i da je ustaša, samo zato što je Begić po nacionalnosti Hrvat; Begićevog pradjeda zaklale ustaše, a otac mu je bio pripadnik VRS


Piše: Slobodan Vasković


Momčilo Antonić, narodni poslanik SNSD-a, slijepo slijedi stranačkog vođu Milorada Dodika i njegov “put mržnje, šovinizma i nacizma”!


Mladi Nacista Antonić, koji sasvim pogrešno smatra da pripada nekoj novoj Dodikovoj Arijevskoj Rasi, a ne najotrovnijoj zločinačkoj organizaciji, napisao je za Ivana Begića, odbornika PDP-a u skupštini Grada Banjaluka, da mu je “ustaška krv dominantna”, samo zato što je Begić po nacionalnosti Hrvat.


Uz to, DodikJugend Antonić je još napisao da je Begić ustaša i da ga zato, (Antonića), mrzi.



Razlog bolesnog istupa mladog narciosidnog pripadnika Dodikove zločinačke organizacije jeste tekst: Želio građanima “meke nasipe”, sada ovaj auto vozi “skromni Momčilo Antonić”!



U tom tekstu se podsjeća na jednu raniju nacističku i ubilačku izjavu Antonića, koji je, tokom poplava 2014. godine, na svom FB profilu objavio najgnusnije moguće rečenice, upućene teško stradalima u poplavama: “Hvala braći hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u, a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče i ostalih poplavljenih mjesta, čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći, njima želim dosta kiše i mekanih nasipa”!



Sedam godina kasnije Antonić, to malo nacističko Dodikovo govno, koje nije ni do članka Begiću, sa pozicije narodnog poslanika, naziva javno ustašama svoje političke protivnike, poput Begića.



Franjo Begić, otac Ivana Begića, bio je pripadnik VRS tokom posljednjeg rata u BiH, a njegovog pradjeda Stjepana zaklale su ustaše u Staroj Rijeci kod Sanskog Mosta na kućnom pragu.


Momčilo Antonić je sin Dodikovog tajkuna Save Antonića koji je, preko svoje firme “Venera”, pljačkao budžet RS upravo za vrijeme poplava. A pljačkao je i prije i poslije toga.


Dodik i Savo Antonić

Ponašanje Dodika i njegovih nacističkih poklonika izazvaće, prije ili poslije, teške incidente, a možda i mnogo teže stvari od toga.


Dodik svjesno ide na to, jer ne postoji drugi razlog za  njegove fašističke izjave, poput one u kojoj je najmorbidnije i najužasnije izvriješao članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutina, nakon čega su njegovi obožavaoci nastavili sa nacističkim verbalnim pirom.



Momčilo Antonić je blizak narko grupama, o čemu sam detaljno pisao, ali je, kao i ostali Dodikovi nacisti, zaštićen od Hunte koja je ne jednom terorisala upravo Begića, zato što se borio da se otkriju ubice Davida Dragičevića o čemu svjedoči i video koji prikazujem.



Begiću je likvidacijom prijetio i batinaš Dragana Liukača Miloš Bandić i to pištoljem koji mu je, kako je rekao, "država dala", bacanjem niz stepenice, šamaranjem u gradu..., ali ta bitanga nije kažnjena za sve te jezive i morbidne prijetnje po Begićev život.




  

 



MultiKrimPraktik: Dodikov i Stankovićev "Integral" gradi autoputeve, sa kojih nestaju nadvožnjaci i podvožnjaci, uništava kulturno blago, rijeke, floru i faunu pretvara u smeće, vrši etničko čišćenje Ukrajinaca, Hrvata i Srba, sve uz pomoć kredita EIB-a


Piše: Slobodan Vasković


1.

Pod pritiskom javnosti, “Integral inženjering” Slobodana Stankovića otpočeo je, 29.01.2021., sa “radovima”, u pokušaju da obmanu stanovnike Naseobine Hrvaćani da će im riješiti užazne životne probleme koje su im stvorili kriminalnim poslovima tokom izgradnje autoputa Banjaluka - Prnjavor.



2.

Umjesto da izgrade petlju u Kojinom Hanu, opština Prnjavor, koja bi povezala 5 opština i 40 sela, dva nadvožnjaka i jedan pordvožnjak, “Integral” je, uz prećutnu saglasnost kreditora projekta Evropske Investicione Banke, taj objekat jednostavno izbrisao i napravio petlju u Drugovićima (opština Laktaši), koja je izgrađena tako da ugrožava živote vozača na tom dijelu puta.



3.

Kako bi pokušali obmanuti javnost “Integral” od 26.02.2021. počinje kraj kuće Slavoljuba Bundala da čisti dio otpada koji su istovarili na njegovu parcelu, bez njegovog pristanka, što su poodavno trebali učiniti. 


Naravno, daleko su od toga da očiste cijelu parcelu, toliko su smeća navukli, a počeli su da uz improvizovani put, napravljen da se uopšte može doći do nadvožnjaka Stegići, kopaju odvodni kanal da se ne skuplja voda. 


4.

Ovaj nadvožnjak napravljen  je u selu Drugovići, opštini Laktaši, u na mjestu koje je krivina i crna tačka i ima nekoliko nadgrobnih spomenika kraj ceste. Nije osvjetljen. Napravljen je između dva nadvožnjaka koja su po Regulacionom planu trebala biti izgrađena, ali ih je Stanković ukinuo.


5.

Poseban problem je što je skretanje na taj nadvožnjak pod pravim uglom i uopšte nema izlazne trake za njega, tako da su izgradili “crnu tačku”, samo da bi uzeli što više novca sebi.


Kraj nadvožnjaka je prosut beton, velike količine otpada, što ga čini još opasnijim.


6.

Tek nakon mog pisanja i video priloga nekoliko TV kuća o neljudskom djelovanju Režima, “Integrala” i EIB-a, koji su stanovnike Naseobine prislili na neljudske uslove - da se odvodnom cijevi provlače ispod autoputa kako bi došli do Hrvaćana i obavili neodložne poslove, počeli su nešto sitno da rade, vjerujući da će na taj način uspjeti izmanipulisati javnost i spriječiti stanovnike Naseobine da nastave insistirati na svojim pravima - da žive kao ljudi, a ne štakori, kako ih tretiraju Režim, “Integral” i EIB, koji su ih prisilili da se kreću ispod zemlje!



7.

Kada se sagleda šta je sve uništeno i koliko je pohlepa onih koji su gradili autoput ogromna, tek donekle se stekne utisak koliko nezakonitosti i kriminala je počinjeno tokom njegove izgradnje.



8.

Bezočno su uništeni simboli tog kraja, poput vodenice, koja je preživjela tri rata, u kojoj se žito mljelo sve dok autoput nije počeo da se gradi, a sada od nje nije ostalo ništa. 


Vodenica jeste preživjela tri rata, ali nije uspjela kriminalnu diktaturu Milorada Dodika i njegovog glavnog “Kuma” Slobodana Stankovića.


9.

Iako su kredit EIB-a, kao i sredstva koja su, kako se tvrdi, izdvojili JP “Autoputevi”, bilo i više nego dovoljno novca da se u Hrvaćanima (isto kao i u Puraćima), autoput podigne na stupove i omogući nesmetano korištenje magistralnog i svih lokalnih puteva i pješačkih staza, zbog velikih apetita i beskrajne alavosti moćnika to se nije dogodilo.



10.

Išli su toliko daleko da su rijeku Sobanjsku izmjestili iz njenog korita, okrenuli je da teče sasvim drugim pravcem i spojili sa kanalom koji su napravili od rijeke Crkvene, te tako uništili kompletnu floru i faunu, što je svugdje u Svijetu, osim u Hrvaćanima, potpuno neprihvatljivo i nezakonito.



11.

Iako su bili upoznati sa svim ovim problemima, predstavnici EIB-a, tokom posjete Hrvaćanima, 24.10.2019. godine, nisu obišli sporne lokacije navodeći da, prema saznanjima koja su dobili od investitora i izvođača, vodenica nije zaštićeno kulturno blago. 



Kakva drskost i ponižavanje stanovništva, koje je duže od vijeka mljelo žito u toj vodenici, koja je poodavno prevazišla svoju osnovnu funkciju i postala kulturno dobro tog kraja, jer ima istorijski značaj i svjedoči o životu u tom području, duže od stotinu godina.


12.

Sa svim ovim problemima stanovništva bio je upoznat načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, ali ih je odreda ignorisao i, da bi se dodvorio Dodiku i Stankoviću, lično vodio ceremoniju otvaranja petlje u Drugovićima, 02.10.2018. godine, iako to mjesto pripada opštini Laktaši.



13.

Da ima i mikron morala podnio bi ostavku i ne bi sebi dozvolio poniženje tolikih razmjera; Ali nema, jer i nakon što, dan za danom, u javnosti isplivavaju nove kriminalne rabote na autoputu, Tomaš se i dalje nada da će Dodik i Stanković sve zataškati, kao i toliko puta dosad. 


14.

Posebno je odvratno i ogavno što je Tomaš saučesnik onih koji su odlučili da Naseobinu odsijeku od glavnih saobraćajnica, ukinu im mogućnost normalnog života, kako bi mogli da etnički počiste Ukrajince koji su u tom dijelu većinsko stanovništvo, (potom Hrvate i Srbe), protjeraju ih sa tog područja i tako prisile da u bescijenje prodaju plodnu zemlji tajkunima poput Željka Jungića, koji će je iskoristiti za sadnju vinograda, o čemu sam detaljno pisao.



15.

Jungići neće dobiti samo najplodniju zemlju za džaba, već i velike poticaje od eniteta po raznoraznim osnovama. 


Ta lokalna zajednica upravo je zbog toga previđena za uništenje, a za sve je korišten novac dobijen kao kredit od EIB-a.


16.

Kojom to jedinicom mjere Tomaš mjeri vrijednost ono malo preostalih stanovnika dijela Hrvaćana (koji su sa lijeve strane autoputa i čitave Naseobine) ako kaže da tamo živi premalo ljudi da bi nadvožnjaci  bili potrebni, a da je pasarela, koja je u medijaciji predložena, po njegovom i izračunu Dušana Topića, direktora JP “Autoputevi RS”, neisplativa investicija s obzirom na broj korisnika?!



Mještani smatraju da je to uvreda, pogotovo od načelnika koji bi trebao voditi brigu o svakom čovjeku opštine na čijem je čelu, bez obzira na vjeru, naciju i stranačku pripadnost.


Međutim, to njemu nije cilj, već da omogući da taj dio stanovništva nestane!!!


17.

Tomaša ne interesuje ni to što je autoput ljudima u Hrvaćanima presjekao njive pa sada po nekoliko kilometara moraju obilaziti da dođu do svojih polja, a ni stoku više ne mogu voditi na ispašu. 



18.

Posebno je jezivo da je Katoličko i Ukrajinsko groblje, zatvaranjem stotine godina starog puta, takođe našlo sa one strane do koje iz Hrvaćana, da bi zapalili svijeću i pomolili se za duše svojih pokojnih, moraju kroz odvodnu cijev ili nekoliko kilometara dužim putem preko nadvožnjaka u susjednoj Dodikovoj i Stankovićevoj opštini Laktaši. (nastaviće se)

петак, 29. јануар 2021.

Milan Tegeltija, Mentalna Crkotina, sopstvenu Izopačenost “liječi” privatnim liftom u stanu vrijednom 360.000 KM, pazarenom od Mileta Radišića Klena


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTS, koji je uništio pravosuđe BiH, potpuno ga kriminalizovao i sve to dobro naplatio od zločinačkih organizacija, nije samo zlikovac, već i jadni, mali, teško iskompleksirani skorojević koji brojne mentalne nedostatke, koji ga čine najobičnijom životinjom, pokušava nadoknaditi izgradnjom vila, kupovinom preskupih stanova, putovanjima na ezgotične destinacije…


2.

Da bi to sebi omogućio, uništio je brojne porodice koje su izgubile sve u namještenim procesima i kriminalnim presudama u korist onih koji su ga platili.


3.

Tegeltija je naplaćivao sve - od neprocesuiranja ratnih zločina, preko neprocesuiranja teških kriminalnih djela do neprocesuiranja i zaštite notornih ubica i zaštite onih koji opstruišu istrage o ubistvima, kako su to činili po njegovim nalozima dok je bio u prilici da ih izdaje.


4.

Neuspješni kockar, koji je zbog ovog neizlječivog poroka izgubio stotine hiljada KM, nije prezao ni od seksualnog iskorištavanja koleginica tokom obavljanja funkcije predsjednika VSTS, nakon čega bi ih unapređivao, a njihova imena, koja su mi poznata, ne navodim iz razumljivih razloga.


Bilo bi dobro da same izađu u javnost i kažu istinu o Bolesnom Predatoru!


5.

Ogroman novac koji je gubio i gubi na kocki nadoknađivao je kriminalizacijom pravosuđa, unesrećivanjem brojnih građana presudama koje su javni zločini i kojih je bezbroj, prepuštajući kontrolu nad ovim stubom društva Zločinačkim i Narko organizacijama. 


6.

Kakav je to nečovjek, svjedoči i člinjenica da je prvu suprugu maksimalno zlostavljao, kao i da uopšte ne vodi računa, niti želi šta da zna, o najbližim članovima porodice. 


Ništa nije iznenađujuće kada je u pitanju taj Ološ, koji je umislio da on, zajedno sa silikoniranim, botoksiranim družbenicima, čiji mozak je marke “plivadon” - ima samo jednu crtu po sredini, može predstavljati “kremu” društva, iako je najotrovniji Otpad i u načelu i u detalju.


Vila Milana Tegeltije zarađena na nesreći drugih 

7.

Toksični Lihvar Tegeltija, zaštitnik, između ostalog, i drugih prljavih zelenaša, jedno vrijeme je i uspijevao da se održi na površini Kanalizacije, što je prirodno stanište Režima, ali sada naglo tone, što i ne čudi za teško ljudsko smeće njegovog kalibra.


8.

Tek će Nasilna Brutalna Bezočna Životinja da potone; Postane Crkotina, jer vrijeme koje dolazi nije obećavajuće za njega - prije ili poslije zbog brojnih nedjela koja je počinio završiće na robiji. 


9.

BiH nije potreban jedan “Sanader”, da bi se država konačno pokrenula, već nekoliko njih, a Mentalna Crkotina će biti “pravosudni Sanader”, jer samo u tom slučaju pravosuđe će pokazati znakove oporavka. 


10.

Svakako će biti značajno ispitati otkud Mentalnoj Crkotini 360.000 KM da “pazari” orgoman stan u zgradi koju gradi Mile Radišić Klen, koji je, takođe, sve stekao na tuđoj nesreći. 


11.

Svi ti “pikovi” Milorada Dodika su kao i on - jedino se Zlom, njegovim maksimalnim činjenjem, ostvaruju.



12.

Koliko je Tegeltija umišljena Budala i Idiot bez presedana, svjedoči činjenica da će stan, koji je pazario kod Klena, imati sopstveni lift: Zamislite samo do koje mjere je ta Izopačena Kreatura mentalno satrula.


13.

Prokletnik, jedan od najvećih u Dodikovom Režimu, smatra da mu privatni lift nadoknađuje sve onom što nikada neće imati - potvrdu bilo koga da je ljudsko biće, a ne animalni stvor, satruo u sopstvenoj mentalnoj truleži.


14.

Izopačena Nakaza biće, nažalost, još jedno vrijeme na slobodi, nakon čega mu, izvan svake razumne sumnje, slijedi dugogodišnja zatvorska kazna. Za nedjela koja je počinio malo je deset doživotnih robija. (nastaviće se)

EIB u službi Režimskih tajkuna - ćutke već godinama prelazi preko teških kriminalnih radnji i učestvuju u satiranju stanovništva Naseobine Hrvaćani



Piše: Slobodan Vasković


1.

Mještani Naseobine Hrvaćani, koju je autoput Banjaluka - Prnjavor podijelo na dva dijela, “sastavljena” odvodnom cijevi ispod autoputa i dalje su izloženi životu u najtežim mogućim uslovima.


Stanovništvu lijeve strane mjesta, koje je autoput pocijepao, potrebni su sati da dođu do centra Hrvaćana po osnovne životne potrepštine, da bi otišli ljekaru ili bilo kojim drugim poslom.


2.

Razlog tome je što u ovom mjestu “Integral inženjering”, izvođač radova, nije napravio petlju u dijelu koji se zove Kojin Han, opština Prnjavor, kako je bilo predviđeno projektom. Ta petlja bi povezala pet opština i četrdesetak sela, ali je pomjerena u naselje Drugovići, opština Laktaši, gdje izvanredno povezuje lokale tajkuna “Braća Đukić” sa Banjalukom, Gradiškom, Laktašima…



3.

Uz sve to, mještani lijeve strane Naseobine postali su meta Režimskih tajkuna koji njihovu izuzetno plodnu zemlju otkupljuju po bagatelnim cijenama, 500 KM po dunumu, tako da naselje izumire. 


Po svemu sudeći, zato petlja u Kojinom Hanu nije ni napravljena zbog duboko pokvarene namjere da Naseobina nestane, a arogantno, drsko i bezobrazno ponašanje direktora JP “Autoputevi RS” Dušana Topića, koji je umislio sebi da je nešto više od batlera Slobodana Stankovića, vlasnika “Integrala” i “Autoputeva”, ukazuju na tačnost izrečene kvalifikacije.



4.

Da je drugačije, Naseobina, njena dva dijela, bi poodavno bila povezana - bar jednim nadvožnjakom; Umjesto toga, ukradena su, nestala, dva nadvožnjaka i jedan podvožnjak koji su trebali, u sklopu autoputa, biti izgrađeni u tom mjestu.


5.

“Integral” je promijenio projekat i navedeni objekti su jednostavno nestali, a petlja se pojavila u Drugovićima, na zakupljenom zemljištu, o čemu sam već detaljno pisao.



6.

Riječ je ovdje, u to nema nikakve sumnje, o svjesnom i namjernom etničkom čišćenju Ukrajinaca, Hrvata i Srba koji se žele otjerati iz Naseobine, kako bi kompletne Hrvaćane, njihovo zemljište, kupili Režimski tajkuni.


7.

U cijelu podzemnu akciju uključeni su i predstavnici Evropske Investicione Banke koji su finansirali ovaj projekat; Preciznije, njihovi uposlenici na terenu koji su dozvolili ovakav razvoj situacije.


EIB ne može pobjeći od odgovornosti za strašna nedjela počinjena u Hrvaćanima prema njenim stanovnicima, ali i za prećutno pristajanje na kriminalne radnje, koje su se dešavale tokom izgradnje autoputa. 


Neki od njihovih funkcionera izvanredno su naplatili muku stanovništva Hrvaćana, iu to nema nikakve dileme.



8.

EIB je projekat izgradnje autoputa odobrio u junu 2013. a Ugovor o investicijskom zajmu je potpisan u decembru iste godine.


9.

Hrvaćani smatraju da Grupa EIB-a nije postupila u skladu sa njenim vlastitim politikama i standardima; Nisu se pridržavali procedura i sopstvenih obaveza u procjeni i praćenju projekta koji se financira njihovim sredstvima; Takođe, EIB uopšte nije obraćao pažnju na brojne nepravilnosti tokom gradnje koje su dramatično uticale na na okoliš i društvo u tom dijelu.


10.

Postavlja se logično pitanje: Zašto službe EIB-a nisu pratile projekat i na vrijeme upozorile nadležne na kriminal i korupciju, iako su, na samom početku, izgradnje dionice od Drugovića do Prnjavora upoznati sa nezakonitim radnjama? Zato što su korumpirani od Režima!


Jedna od nezakonitosti je, svakako, da se petlja u Drugovićima izgradila na privatnom zemljištu Ratka Mihajlovića, bez građevinske dozvole. Mihajloviću se plaća naknada za petlju koja je izgrađena na njegovom privatnom zemljištu, što je zaista nezapamćen primjer u istoriji izgradnje autoputeva.




11.

Nadležni iz EIB-a su znali da zemljište, predviđeno za izgradnju autoputa, otkupljuje “Integral inženjering” koji je izvođač radova, a potom ga prodaje Vladi RS.


Ponovo dolazimo do pitanja koje glasi: Za koliko je zemljište “Integral” kupio, koliko ga je kupio i po kojoj cijeni ga je prodao Vladi RS i da li je oba puta entitetu plaćen porez na promet nekretnina?!



Ovakvo djelovanje, samo po sebi, je kriminal, jer je riječ o, najblaže rečeno, protekcionizmu i dogovorenoj prevari.


12.

EIB je isto tako znao da RS ulazi u posjed zemljišta bez osiguranih sredstava za njegovo plaćanje, pozivajući se na čl. 33. Zakona o eksproprijaciji koji je i napisan da bi sirotinji  oteli  zemlju, iako je Ustavni  sud Republike Srpske još u decembru 2014. godine utvrdio da je upravo taj član u suprotnosti sa Ustavom RS!!!




13.

Takvo ponašanje i djelovanje je kršenje Konvencije o ljudskim pravima (oduzimanje prava svojine čl. 48. Ustava RS i pravo na mirno uživanje imovine što su povrede Europske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama).


14.

Medijacija između mještana i JP “Autoputevi”, koju su vodili predstavnici EIB nije uspjela, a ono što posebno dodatno iritira i ponižava stanovništvo Hrvaćana jesu tvrdnje načelnika Prnjavora Darka Tomaša i pomenutog batlera Topića da su stanovnici Hrvaćana već poraženi.


Da li to EIB direktno učestvuje u satiranju preostalog stanovništva tog mjesta, pa Tomaš i Topić tvrde ovakve stvari?! Učestvuje!


15.

Ako stranke nisu zadovoljne posredovanjem, mogu tražiti pokretanje istrage, to su Tomaš i Topić zaboravili, kao i EIB.  



16.

EIB ima pravo pristupa svim dokumentima i može provjeriti sve informacije koje su im dostavljene: Činjenica je da nisu provjerili podatke dostavljene od Vlade RS  i nosioca projekta.


Stanovnici smatraju da je EIB, čim je iskazana sumnja u nedopušteno postupanje, korupciju, prisilu, prevare (što se sve desilo i dešava u Hrvaćanima), bio dužan sve pritužbe predati nadležnim službama Grupacije EIB-a, što bi bilo u skladu sa njihovom politikom i postupcima. Očito to nije učinjeno, jer da jeste, petlja bi bila u Kojinom Hanu, a ne u Drugovićima, a Hrvaćani ne bi bili osuđeni na etničko čišćenje!


17.

EIB podiježe nadležnosti suda EU, a Evropski revozorski sud ispituje upotrebu sredstava EU kojima raspolaže grupacija EIB-a. 





Navedenim institucijama obratiće se stanovnici Hrvaćana, a uputiće Prigovor i Odboru za praćenje usklađenosti sa Arhuskom konvencijom; Obratiće se i EU Ombudsmanu, kao i svim drugim institucijama za koje smatraju da mogu i moraju utvrditi kriminal  korupciju, oštećenost lokalne zajednice i ispraviti načinjenu im nepravdu; Najbitnije im je da im se vrati ljudsko dostojanstvo koje su im oduzeli moćnici što su, u 21. vijeku, stanovništvu, kao jedini prolaz u drugi dio naselja ostavili odvodnu cijev ispod autoputa.


18.

Hrvaćani više nemaju povjerenja u EIB, jer su ih, kako smatraju, ponovo izdali i pri tom im uzeli dvije godine života za neuspješnu medijaciju. (nastaviće se)