четвртак, 29. октобар 2020.

Pratilac Željke Cvijanović Marko Granula član je Stanišićeve kriminalne grupe koja se bavi zelenašenjem i batinanjem protivnika SNSD-a, kao i premlaćivanjem usred dana; Granula je najbolji prijatelj Momčila Antonića, poslanika SNSD-a u NSRS (foto)

Marko Granula (u pozadini) kao član obezbjeđenja Cvijanovićeve


Piše: Slobodan Vasković


1.

Marko Granula, pratilac Željke Cvijanović, pripadnik je kriminalne grupe Danka Stanišića koja se bavi zelenašenjem u Banjaluci, kao i prebijanjem političkih protivnika i neposlušnika po nalogu SNSD-a.


Cvijanović i Granula (drži kišobran) u Trebinju

2.

Takođe, Marko Granula je jedan od najboljih prijatelja Momčila Antonića, SNSD-ovog narodnog poslanika.


Granula i Antonić

3.

Stanišić je neformalni šef te grupe, kojoj, osim Granule, pripadaju i Miroslav Mišić, Goran Mišić, Siniša Berendika i Dejan Tubić.


Granula, Stanišić i Berendika

4.

Ta grupa je, kako sam već objavio fizički napala i tukla supružnike L.D. I O.S., 26.08. 2020. godine, usred bijela dana, u 12 časova i 15 minuta, u ulici Jug Bogdana 4 (naselje Starčevica/Banjaluka).


5.

Policija je pokušala da zataška taj slučaj nasilja, što ne čudi, jer je Krminalna grupa pod njihovom neposrednom kontrolom.



6.

Centrala te grupe je teretana - Fitnes Centar “4 Life” u Banjaluci.


7.

Radi se o kriminalnoj krupi koja nikada nije bila na udaru MUP-a, zahvaljujući svojim vezama sa strukturama SNSD-a. 


Tubić, Stanišić, Granula

8.

Koliki je uticaj te Kriminalne grupe na vrh SNSD-a svjedoči i podatak iz januara 2014. godine, kada se Goran Mišić sukobio sa pripadnicima Specijalne policije RS.



Razlog sukoba je bilo Mišićevo divljanje u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci.


U sukobu je Mišić izukao deblji kraj, ali je protiv policajaca, zbog ogromnog pritiska iz vrha SNSD-a, vođen disciplinski postupak.


9.

Bitno je napomenuti i sljedeće: Za razliku od ostatka Kriminalne grupe, njen šef Danko Stanišić bio je do prije tri godine u nemilosti vrha Režima, kada je konačno uspio da se vrati u njihovo okrilje i počne ponovo da radi prljave poslove za SNSD.


Stanišić i Granula

10.

Stanišić je, za vrijeme prvog premijerskog mandata Milorada Dodika (1998.-2001.) bio član njegovog obezbjeđenja i učestvovao je u premlaćivanju navijača KK “Borac” 30.03.2010. godine, koji su skandirali protiv Dodika.



11.

Nakon toga, povratkom na vlast, Dodik je uništio KK “Borac”, ali i kompletan banjalučki sport.


Antonić i Granula

12.

Antonić je sin SNSD-ovog tajkuna Save Antonića, suvlasnika firme “Venera”, zajedno sa Mišom Đurđevićem. Đurđevićev sin Mihajlo Đurđević bio je uposlen u Ministarstvu finansija kao savjetnik Zorana Tegeltije, dok je bio ministar finansija.


13.

Nakon što je Tegeltija postao predsjedavajući Savjeta ministara, poveo je i Đurđevića sa sobom i dao mu značajnu funkciju u svom kabinetu.


Tomaš, tegeltija i Đurđević u Vašingtonu

14.

Tajkunska firma “Venera” sada je u IT poslovima, kao suvlasnik firme “MMSCODE”, koja dobija milionske poslove od institucija RS. Suvlasnik te firme je i tajkun Mladen Milanović Kaja, član Mrkonjićkog klana.




Savo Antonić i Mišo Đurđević su tajkuni od najvećeg povjerenja Milorada Dodika.


Dodik i Savo Antonić

Momčilo Antonić je autor neljudske, najogavnije izjave u posljednjih šest godina, koja svjedoči kakvi su neljudi, šjam i ološ, najotrovniji ljudski talog, oni koji čine "Dodikov prvi krug".



Antonić je, u vrijeme velikih poplava 2014., na svom FB profilu napisao: „Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u , a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče, i ostalih poplavljenih mjesta čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći itd njima želim dosta kiše i mekanih nasipa.“