среда, 21. октобар 2020.

Uplašeni Dodik: Sutra sastanak preplašenog "Ljigavca" Dodika i "Reketaša" Nešića, na Dodikov zahtjev; Iz arhiva/Krivična protiv Nešića koju je podnijela Komisija za razmatranje žalbi BiH

piše: Slobodan Vasković

Nakon što je Milorad Dodik smijenio Nenada Nešića sa pozicije v.d. direktora JP "Putevi RS",  uslijedile su teške međusobne optužbe: Nešićevi puleni su Dodika nazvali ljigavcem, kompleksašem, diktatorom, bolesnim, naveli da mu se bliži kraj, a Dodik je Nešića optužio za reketiranje, iznude, monopol koji daje kriminalnoj firmi "Legend".

Nakon toga je Dodik krenuo da smjenjuje "nepodobne DNS-ovce", a Nešićev DNS je napustio koaliciju, a sam Nešić klub poslanika u parlamentarnoj skupštini BiH, koji je lojalan Dodiku.

Uprkos svemu, Dodik je ponovo, 21.10., zatražio sastanak sa Nešićem i on bi trebao da se održi sutra, 22.10., sa početkom u deset časova.


Dodik je, preko posrednika, zakazao sastanak sa Nešićem i tako demonstrirao da uopšte nije jak kakvim se predstavlja.

Dodik se, nema dileme, uplašio za rezultate izbora, a posebno se prestravio Nešićevih prijetnji da će o njemu objaviti "kompromitujuće dokumente".


Sociopata, Gangster i Nasilnik Nešić je svom Učitelju Dodiku otvoreno zaprijetio 14.10, kada ga je lider SNSD-a prisilio da podnese ostavku.

Interesantno je i sledeće: Režimski mediji su objavili da je Nešić u MUP RS, 21.10., saslušan po nalogu Okružnog tužilaštva Banjaluka, "u okviru istrage da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke"

Prema pisanju tih medija,  prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH u vezi sa postupkom javnih nabavki za zaštitu i redovno održavanje regionalnih i magistralnih puteva iz oblasti jedan.

Taj predmet proslijeđen je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS, koje vodi Miodrag Bajić.

Bajić je počeo istragu, ali se, iz pisanja režimskih medija, može zaključiti da je predmet vraćen OJT Banjaluka, iako je Posebno odjeljenje nadležno da procesuira sve visoke funkcionere RS ukoliko su počinili neko od krivičnih djela.

U nastavku objavljujem tekstove o krivičnoj prijavi koju je protiv Nešića podnijela Kancelarija za razmatranje žalbi BiH, koje sam objavio 25.06.2020., odnosno 30.01.2020.

Nešić se, krivičnom prijavom, tereti za nanošenje štete od 12 miliona KM. 

Posebno odjeljenje RJT vodi istragu protiv Nešića; Jedino interesantno je za koliko vremena će notorni sluga Režima Bajić uništiti predmet, zbog kojeg bi Nešić u svakoj normalnoj državi bio presuđen na dugogodišnju robiju (25.06.2020.)

Miodrag Bajić, Dvorski tužilac
piše: Slobodan Vasković

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS otvorilo je istragu protiv Nenada Nešića, v.d. Direktora JP “Putevi RS” zbog nanošenja štete JP “Putevi RS” od 12 miliona KM i nepostupanja po nalozima Suda BiH i Kancelarije za žalbe BiH.

Posebno odjeljenje izuzelo je dokiumentaciju iz JP "Putevi" RS i u nekoliko navrata saslušalo svjedoke u ovom slučaju.

Naravno, niko ne vjeruje u mogućnost da prottiv Nešića bude podignuta optužnica, iako je to po dokazima neizbježno, ali pravosuđe u BiH radi po sopstvenoj volji i u skladu sa zahtjevima Milana Tegeltije, predsjednika VSTS, tako da je i u ovom slučaju bitna samo brzina kojom će čist optužujući predmet biti kaširan.

Na čelu Posebnog odjeljenja je Miodrag Bajić, jedan od Kumova Pravosudne mafije u RS i blizak Tegeltijin prijatelj, inače svjetski šampion, u nekoliko navrata, po broju "opranih" kriminalaca i uništenih predmeta o teškim zlodjelima pripadnika vlasti u jednoj godini.

Bajić je Dvorski Tužilac, iako mnogi smatraju da je tek Dvorska Luda, jer neko će morati iz pravosuđa, osim Milana Potkovanog Tegeltije, odgovarati za uništenje pravosudnog sistema, Nije taj dan baš tako daleko kao što smatraju Tegeltija i Bajić.

Bajić će, po ustaljenoj šemi i u ovom slučaju sve da razvuče, predmet će mu služiti za skupljanje prašine, a kada njen sloj bude dovoljno veliki završiće u košu za smeće.



Razlog je jednostavan: Nešić pripada polupismenoj, primitivnoj, nasilnoj pljačkaškoj ergeli Milorada Dodika; Preko njega se peru desetine miliona KM, koje se izvlače ne samo iz JP "Putevi RS", već i niza drugih nelegalnih poslova.

Uz to, Nešić je u shemama sa nekim od najopasnijih zločinačkih organizacija u Regionu i preko njega se raspačava sve što je ilegalno; Novac iz tih nedjela, Nešić za zločinačke organizacije, ali i za sebe, pere kroz izgradnju stambeno-poslovnih prostora u Istočnom Sarajevu, ali i u Srbiji, kroz kupovinu nekretnina. 

Nešića štiti i Milan Potkovani Tegeltija, kojeg kriminalac i primitivac redovno potkiva, tako da v.d. direktora JP "Putevi RS" nema baš mnogo razloga za brigu. Tegeltija, u Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, preko svojih ličnih tužilaca drži, drugu krivičnu prijavu protiv Nešića u ladici; Ta je podignuta oktobra 2018., godine, a šteta je sitnica - cca 155.000 KM. Istraga nije makla sa mrtve tačke.


Vratimo se Bajićevoj "istrazi", koju će on "potopiti", uobičajeno, po naređenju Milorada Dodika, koji štiti Nešića, jer ima ogroman interes od njegovih prljavih poslova; Uz to, Dodiku bliski prijatelji i savjetnici su u talu za izgradnju apartmanskog naselja koje treba da gradi, u opštini Trnovo, dio "Obućina bare", Nešićeva kriminalna firma "Legend"; Projekat se gradi iz dva dijela - ukupna zarada je 300 miliona KM.

Bajić zaista ima mnogo razloga da istragu protiv Nešića, koja bi morala da ga odvede na robiju, jer je dokaza o šteti koju je nanio i previše, pretvori u još jedan cirkusanstki predmet i dokaže svemoć Pravosudne mafije i primitivne, poluinteligentne, polupismene, palanačke i ulizičke Dodikove strukture.  

Da podsjetim, Krivičnu prijavu protiv Nešića podnijela je Kancelarija  za žalbe BiH 21.01.2020. godine zbog nepostupanja po izričitim nalozima te Kancelarije, kao i presudama Suda BiH.


Kancelarija je ranije naložila JP “Putev RS i Nešiću, kao odgovornom licu, da poništi odluku prema kojoj je firmama “Kozaraputevi” i “Prijedorputevi” Nešić, mimo svih tenderskih pravila, 8. maja 2018. dodijelio četvorogodišnji ugovor za održavanje puteva u prijedorskoj oblasti vrijedan 26 miliona maraka.


Na taj ugovor žalila se firma “Niskogradnja Marjanović”, koja je za iste poslove imala za 12 miliona KM manju ponudu.



Uprkos odlukama Suda BiH, kao i Kancelarije za razmatranje žalbi, kojima se nalaže poništenje namještenog tendera sa navedenim firmama, Nešić je bahato, osiono, nezakonito... nastavio po svom, jer je, izvan svake razumne sumnje, on lično itekako ugrađen u kriminalni posao.



Mediji su ranije objavili kako je Sud BiH još 16. jula 2018. godine naredio KRŽ-u da predmet vrati na ponovno postupanje, da bi pola godine kasnije, 17. januara 2019., Nešić naveo da je u tri tranše “Prijedor-putevima” već isplatio 7.638.903 KM sa uračunatim PDV-om, što je težak kriminalni akt.
Nakon toga KRŽ je naredila poništavanje ugovora, a Nešić se požalio Sudu BiH tražeći odgodu izvršenja; Međutim, Sud je odbio njegov zahtjev, krajem februara prošle godine.
Potom se ponovo oglasila Komisija, ali Nešić je nastavio da djeluje kao da ga se Zakoni ne tiču i da ignoriše u potpunosti naloge institucija, što svjedoči da je riječ o notornom kriminalcu, ubijeđenom damu niko ništa ne može.
“’Putevi RS’ ne samo da ne poštuju odredbe zakona i pratećih podzakonskih akata, već ne poštuju ni dobru praksu javne nabavke. Nepostupanje prema nalozima KRŽ nije ni opravdano ni uvjerljivo, jer razlozi koje navode ‘Putevi’ nisu van njihove kontrole. Oni svjesno odugovlače postupak”, navodi se, između ostalog, u jednoj od Odluka koje je potpisala Željka Klobučar, predsjednica Komisije, objavili su mediji u oktobru prošle godine.



Sve odluke Komisije, kao i presude Suda BiH, Nešić je u potpunosti bahato odbacio (!!!), pa su iz Komisije bili prisiljeni da protiv njega i JP “Putevi RS” podnesu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja, nanošenja štete nesavjesnim korištenjem javnih sredstava…

Krivična prijava podnesena je 21.01.2020. godine; Riječ je o potpunom nepoštivanju svih institucija i onih sa nivoa BiH, kao i entitetskih, ali i o pljački 12 miliona KM, u kojoj je Nešić direktno učestvovao.

Ukoliko i odluke institucija, koje svjedoče o nezakonitom radu Nešića, Tužilaštvo bude ignorisalo biće direktan saučesnik u otimačini od 12 miliona maraka; Samim tim i promoter i zaštitnik brojnih drugih pljački Nešića i ostalih nešića, koji prirodnije izgledaju sa čarapom na glavi, nego sa kravatom oko vrata.

Da podsjetim, MUP RS je oktobra 2018. podnio krivičnu prijavu protiv Nešića zbog štete od 155.000 KM, koju je nanio JP "Putevi", ali nadležno Tužilaštvo nije još uvijek reagovalo po njoj, već Nešića štite svojim nepostupanjem po nalogu Milana Potkovanog Tegeltije.

Nova krivična protiv Nešića zbog nanošenja štete JP “Putevi RS” od 12 miliona KM i nepostupanja po nalozima Suda BiH i Komisije za žalbe BiH (30.01.2020.)

Piše: Slobodan Vasković

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH (KRŽ) podnijela je Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv JP “Putevi” RS i Nenada Nešića, v.d. direktora tog preduzeća, zbog nepostupanja po izričitim nalozima te Kancelarije, kao i presudama Suda BiH.


Kancelarija je ranije naložila JP “Putev RS i Nešiću, kao odgovornom licu, da poništi odluku prema kojoj je firmama “Kozaraputevi” i “Prijedorputevi” Nešić, mimo svih tenderskih pravila, 8. maja 2018. dodijelio četvorogodišnji ugovor za održavanje puteva u prijedorskoj oblasti vrijedan 26 miliona maraka.


Na taj ugovor žalila se firma “Niskogradnja Marjanović”, koja je za iste poslove imala za 12 miliona KM manju ponudu.



Uprkos odlukama Suda BiH, kao i Kancelarije za razmatranje žalbi, kojima se nalaže poništenje namještenog tendera sa navedenim firmama, Nešić je bahato, osiono, nezakonito... nastavio po svom, jer je, izvan svake razumne sumnje, on lično itekako ugrađen u kriminalni posao.



Mediji su ranije objavili kako je Sud BiH još 16. jula 2018. godine naredio KRŽ-u da predmet vrati na ponovno postupanje, da bi pola godine kasnije, 17. januara 2019., Nešić naveo da je u tri tranše “Prijedor-putevima” već isplatio 7.638.903 KM sa uračunatim PDV-om, što je težak kriminalni akt.
Nakon toga KRŽ je naredila poništavanje ugovora, a Nešić se požalio Sudu BiH tražeći odgodu izvršenja; Međutim, Sud je odbio njegov zahtjev, krajem februara prošle godine.
Potom se ponovo oglasila Komisija, ali Nešić je nastavio da djeluje kao da ga se Zakoni ne tiču i da ignoriše u potpunosti naloge institucija, što svjedoči da je riječ o notornom kriminalcu, ubijeđenom damu niko ništa ne može.
“’Putevi RS’ ne samo da ne poštuju odredbe zakona i pratećih podzakonskih akata, već ne poštuju ni dobru praksu javne nabavke. Nepostupanje prema nalozima KRŽ nije ni opravdano ni uvjerljivo, jer razlozi koje navode ‘Putevi’ nisu van njihove kontrole. Oni svjesno odugovlače postupak”, navodi se, između ostalog, u jednoj od Odluka koje je potpisala Željka Klobučar, predsjednica Komisije, objavili su mediji u oktobru prošle godine.



Sve odluke Komisije, kao i presude Suda BiH, Nešić je u potpunosti bahato odbacio (!!!), pa su iz Komisije bili prisiljeni da protiv njega i JP “Putevi RS” podnesu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja, nanošenja štete nesavjesnim korištenjem javnih sredstava…

Krivična prijava podnesena je 21.01.2020. godine; Riječ je o potpunom nepoštivanju svih institucija i onih sa nivoa BiH, kao i entitetskih, ali i o pljački 12 miliona KM, u kojoj je Nešić direktno učestvovao.

Ukoliko i odluke institucija, koje svjedoče o nezakonitom radu Nešića, Tužilaštvo bude ignorisalo biće direktan saučesnik u otimačini od 12 miliona maraka; Samim tim i promoter i zaštitnik brojnih drugih pljački Nešića i ostalih nešića, koji prirodnije izgledaju sa čarapom na glavi, nego sa kravatom oko vrata.

Da podsjetim, MUP RS je oktobra 2018. podnio krivičnu prijavu protiv Nešića zbog štete od 155.000 KM, koju je nanio JP "Putevi", ali nadležno Tužilaštvo nije još uvijek reagovalo po njoj, već Nešića štite svojim nepostupanjem.