субота, 31. октобар 2020.

Radojičićevi kriminalci: Vukajlović, višestruki konvertit, odbornik SNSD-a, prevarama do miliona, zgrada i unosnih prljavih poslova; U shemi prevara i notorna Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad, poznata i kao sestra Treptačice “Crvenog Kombija” Natalije Trivić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Stojan Vukajlović, štićenik Igora Radojičića, odbornik SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka, mladi je advokat veoma sklon teškim kriminalnim radnjama.


Već sam objavio kako je 30. i 31.12.2019. godine, uz pomoć korumipranog sudije Nebojše Pejovića došao u posjed sedam nekretnina, vrijednih preko milion KM za svega cca 330.000 KM. 


Nakon mojih objava, Okružni sud Banjaluka poništio je te namještene prevare i vratio sve na ponovno odlučivanje Osnovnom sudu; Bitno je napomenuti da je tom prilikom Vukajlović oštetio budžet Banjaluke za 256.010 KM, a da je “moralni” Radojičić, tim povodom, izjavio da “Grad nije oštećen ni za marku”.


2.

Veliko je pitanje otkud Vukajloviću toliki novac, a sasvim je izvjesno da nije stečen zakonitim poslovima.



3.

Potvrđuje to i činjenica da je izgradio zgradu u banjalučkom naselju Nova Varoš, što je investicija vrijedna 2,5 miliona KM. Vukajlović za ovu zgradu ima urednu građevinsku dozvolu, što i ne čudi, jer iza njega stoji Radojičić, gradonačelnik sve manjeg broja građana Banjaluke; Mahom, onih sklonih kriminalnim radnjama.


4.

Na pomenutoj zgradi, prodajom stanova i poslovnih prostora, Vukajlović će zaraditi milion KM, što je zaista vrijedna suma; Ove činjenice pokazuju u kolikoj mjeri su pripadnici vladajućeg kleptokratskog Režima omogućili sebi, prevarama, milionske svote i to za vrlo kratko vrijeme, bar kada je Vukajlović u pitanju.



5.

Biti Radojičićeva poslušna “pudlica”, što jeste Vukajlović, znači obavljati krtiminalne poslove bez straha od kazne, doći do milionskih svota novca na namještenim poslovima, od kojih ću, u ovom tekstu, opisati jedan.



6.

Suma u tom poslu nije velika, ali pokazuje način djelovanja pripadnika Režima, njihove uske veze kada je uzimanje novca u pitanju i, naravno, bezobrazno i drsko izigravanje zakona. I sve to pod patronatom Radojičića, koji je njihov zaštitnik.



7.

Stojan Vukajlović je, trenutno, advokat koji je tu djelatnost počeo da obavlja 01.08.2019. godine.

Toliko se pokazao “sposobnim” u prvih šest dana advokature da je već sedmi dan, 07.08.2019. godine, advokat Stojan Vukajlović sa JU Centar za socijani rad Banjaluka zaključio Ugovor o nabavci advokatskih usluga (direktni sporazum), na iznos od 3.480,00 KM (bez PDV-a).


8.

Na čelu Centra je notorna neznalica Irena Joldžić, sestra Treptačice “Crvenog Kombija” Natalije Trivić, koja je i ministarska prosvjete što je uništila obrazovni sistem RS. 



9.

Prevara Vukajlovića i Joldžićke, kojom je “čuveni” advokat dobio posao, je standard kršenja zakona o javnim nabvakama, odnosno krivično djelo namještanja posla, zloupotrebom tenderske procedure.



10.

Iz Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača od 07.08.2019. godine uočljivo je da je JU Centar za socijani rad podnio zahtjev za dostavljanje ponuda dvojici advokata: Vukajloviću i Dejanu Miletiću. 


11.

Šema je uigrana, jer ova dva advokata rade zajedno, čak dijele i istu advokatsku kancelariju, koja se nalazi u prizemlju porodične kuće Stojana Vukajlovića na Saračici. 



12.

Na ovaj način je stvoren privid da postoji konkurencija, a iz odluke o izboru Vukajlovića se vidi Miletić čak nije ni dostavio svoju ponudu za zastupanje JU Centar za socijani rad Banja Luka.


13.

Joldžićka je posao dodijelila Vukajloviću.



14.

Po identičnoj šemi donesena je i Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača od 04.08.2020. godine, što svjedoče i dokumenti koje objavljujem. 


15.

Ponovo je na djelu direktni sporazum: JU Centar za socijani rad podnio je zahtjev za dostavljanje ponuda istim advokatima; Miletić nije podnio ponudu tako da je izabran sada već nadaleko čuveni prevarant, ali i “advokat” Vukajlović.



Tako mlad, a tako pokvaren, prljav i svakoj vrsti kriminala sklon, osnovne su karakterne osobine Vukajlovića.





16.

Njegova politička biografija je zaista impresivno svjedočanstvo o tome koliko se isplati konvertitstvo pokvarenjacima poput Vukajlovića i koje pokazuje kakvi sve pokvarenjaci su bitni “igrači” SNSD-a.

 

17.
Vukajlović je godinama bio član Srpske radikalne stranke RS, čiji je predsjednik bio Milanko Mihajlica.


Međutim, 2010. godine Vukajlović, zajedno sa Novom Grujićem (kasnije direktor banjalučkog gradskog preduzeća Depot), prelazi u DNS, interesnu organizaciju.


DNS ga vrlo brzo upošljava u Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, na čijem čelu je tada bio DNS-ov ministar Dane Malešević.


18.

Vukajlović nakon toga prelazi na poziciju savjetnika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS.





19.

Nakon sukoba unutar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a, Vukajlović je u julu 2017. godine postao član odborničkog kluba „Sloboda“, koji je počeo djelovati “opoziciono”. Na čelu tog odborničkog kluba čiji je jedini cilj bio “Sloboda da pljačkaju” nalazio se notorni Budimir Balaban, osoba koja je nelegalno zaradila milione zloupotrebljavajući svoje pozicije unutar Gradske uprave.


20.

“Opoziciono” djelovanje Balabana ugrozilo je konvertitsku karijeru Vukajlovića i prijetilo da ga odmakne od “Režimske šerpe” iz koje su pripadnici otrovne vladajuće kaste grabili i još uvijek grabe “kao da im je zadnje”, premda je “šerpa” sastrugana gotovo do kraja.


21.

Da bi sačuvao poziciju savjetnika u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, prljave poslove na kojima je već bio veoma angažovan i ostvarivao enormnu zaradu, Vukajlović je 23. novembra 2017. godine prešao u SNSD.



22.

Tim povodom Radojičić je rekao da su Balaban i oni koji ga slijede “odabrali pogrešan put i da je Vukajlović vidio da to nije njegov put”.


Radojičić je rekao da će SNSD, Vukajlovićevim dolaskom, “biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija”. Ispostavilo se da je najviše ojačan na lokaciji Osnovnog suda gdje se otima, kriminalnim radnjama, gradska imovina, kao i na drugim prljavim poslovima u kojima učestvuje i druga Radojičićeva favoritkinja - neznalica, nesposobna i nekompetenta Irena Joldžić.


23.

Vukajlović je tog 23.11. 2017. godine, nakon prelaska u SNSD, rekao “da će djelovati u interesu građana”.


Protekle dvije godine pokazale su da je djelovao isključivo u spostvenom interesu, nelegalno došao do miliona, bavio se kriminalnim radnjama i drugim prljavim poslovima, a onda odlučio da te vještine iskoristi u pravosuđu.


Tako u julu 2019. godine Stojan Vukajlović napušta posao u Fondu zdravstvenog osiguranja i počinje da se bavi “advokaturom”. (nastaviće se)