четвртак, 1. октобар 2020.

UnutarRežimski obračun: Treptačica “Crvenog Kombija” na udaru Sindikata Bože Marića, kojeg “vozi” Milorad Dodik


Piše: Slobodan Vasković


1.

Sindikat uprave Republike Srpske prije par dana objavio je da je u sistemu Vlade Republike Srpske formirana nova sindikalna organizacija koja je osnovana u Ministarstvu prosvjete i kulture.


2.

Vijest sama po sebi ne bi ostavila neki dublji trag, kada se ne bi znalo, prema izvorima iz Sindikata, da je u pitanju politički sukob unutar Vlade RS, i to između pripadnika SNSD-a i članova “Crveni Kombi” partije.


3.

Upravo to uslovilo je hitno organizovanje nove sindikalne organizacije osnovane u navedenom resoru, na čijem čelu je Natalija Trivić, kadar “Crveni Kombi” partije.


4.

Trivićeva koja, izvjesno, ne zna izgraditi vrtić, ali je uspjela dotući obrazovanje, temeljno ga urušavajući, otpočela je progon svih radnika Ministarstva koji nisu glasači “Crveni Kombi” stranke, kojoj ona pripada.


5.

Progonu su izloženi brojni, što je dovelo do potpunog urušavanja unutarrežimskih odnosa u resoru koji vodi.



6.

Tako je Trivićeva naložila da se protiv dvoje uposlenika iz Ministasrtva prosvjete sprovede disciplinski postupak, jer nisu, kako se tvrdi, bili na radnom mjestu, tokom radnog vremena.


7.

Uposlenici su bili izabrani od ostalih kolega za kupovinu poklona koleginici koja odlazi u penziju. Budući da nisu glasači zločinačkog “Crvenog kombija”, Trivićeva je iskoristila tu činjenicu i pokrenula pokrenula postupak protiv njih.


U pozadini svega je politika: Trivićeva mora da donese što veći broj glasova za izbore, a ne ide joj od ruke, jer su u ministarstvu uglavnom kadrovi SNSD-a. 


Ove dvije osobe htjela je “na brzaka” ukloniti, kako bi udomila saputnike iz “Crvenog Kombija”.


8.

Upravo zbog toga se, na brzinu, pristupilo formiranju Sindikata u Ministarstvu prosvjete, da bi se kadrovi SNSD-a zaštitili od Trivićeve koja je izgubila kompas, pa napada i članove SNSD-a, koji se smatraju nedodirljivim.


9.

Praktično to znači da je došlo do otvorenog sukoba između SNSD-a i “Crveni Kombi” stranke, unutar Vlade RS, koje se direktno odražava na rad tog resora. 


10.

Takozvani premijer Radovan Vrtni Patuljak ne reaguje; Pitanje je i da li zna šta se uopšte dešava.


11.

Zato je reagovao Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS, kojeg direktno kontroliše Milorad Dodik i organizovao pomenuto formiranje nove sindikalne organizacije.


12.

Afera još traje, a Trivićeva, kada je udarila “na tvrdo” pokušava da se iz cijele priče izvuče.



Bar tako tvrdi Marić u svojim tvitovima, a činjenica je i da su se zaposleni u Ministarstvu prosvjete u ogromnoj mjeri počeli buniti protiv nje. Što bi se kazalo - kao po komandi!


13.

Sada je to već pravi politički obračun svim sredstvima, odnosno otvoren sukob SNSD - “Crveni Kombi”, što je dodatno devastiranje razrušenih institucija.


14.

Zločinac Nenad Stevandić gura Trivićevu u totalni okršaj, ali ona nema ni snage ni znanja, a ni hrabrosti za to.


Zato je i zovu “Treptačica”, jer, kada se nađe u neprilici, samo beskrajno trepće; Riječ je o osobi bez ikakvih kvaliteta, koju niko nikada nije shvatao ozbiljno.


15.

“Treptačica” je, kao i drugi “Crveni Kombi” kadrovi, omrznuta, jer su, listom, kada im se može, bahati i bezobrazni.



Međutim, sva ta bahatost pretvori se u “treptanje” kada po njima udare Dodikovi jurišnici, kao što je to u ovom slučaju Božo Marić, Režimski sindikalista, koji otvoreno zahtijeva smjenu Trivićeve.


16.

Budite ubijeđeni da to nije iz njegove glave!!!