четвртак, 31. март 2022.

Uznemirujući Sadržaj/Način "istrage" Siniše Kostreševića i Mladena Marića: Brutalno, surovo premlaćivanje privedenih koji, najčešće, nisu dali nikakvu izjavu nakon privođenja, jer im nije ni tražena


piše: S.V.

Prilikom policijske akcije sprovedene u periodu od 21.-26.03., nakon ubistva Načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića, privedeno je na desetine osoba.Fotografije koje objavljujem potvrđuju da je policija primijenila brutalnu silu nad privedenim. Slike koje objavljujem su iz Prijedora, a takvih je na desetine i iz Banjaluke. Najgore od svega je što većina polomljenih nije dala nikakvu izjavu. Akcijom su komandovali Siniša Kostrešević, direktor Policije i Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.


Brojni, surovo prebijeni, najavili su tužbe protiv MUP RS, jer su polomljeni i nisu dali nikakve izjave.


Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je 29.03. o.g., nakon što je u Tužilaštvu BiH saslušan u vezi sa pranjem novca preko nekadašnje “Pavlović banke”, potvrdio novinarima “da je osumnjičen”  i rekao da “zna biti i fin”. Jer im nije pokazao srednji prst.


Nije njemu bilo ni do jednog prsta. Razmišljao je o lisicama.


2.

Dan kasnije, 30.03., već se ohrabrio, pa je za N1 oko “Pavlović banke” ponovo izjavio:  “Ovo je apsolutno politički motivisano i to su mi rekli tužioci. Nemaju dokaza, da su imali pritvorili bi me!"


Bio je to Verbalni Srednji prst nadležnom tužiocu. Rekao bih, izbačen iz Dodikovih usta više od muke, nego iz inata. Posebno, ne zato što je siguran u svoju nevinost.


3.

Dodikova Verbalna Onanija, uz podršku Srednjeg ili bilo kog drugog prsta, ne vrijedi, dok nadležni tužilac ne donese odluku, a sve mi se čini da će biti optužnica protiv Dodika.


Nema potrebe da ga hapse, još je rano.


4.

Dodik je rekao i da će sigurno pobijediti na sljedećim opštim izborima, ali nije otkrio za koju inokosnu funkciju će se kandidovati. Za koju god se kandiduje, ubjedljivo će izgubiti; On više ni unutar Sekte nema najveći rejting. 


Ne treba Dodika potcjenjivati nikad, ali bi i on trebao sebe prestati precjenjivati. I malo češće pogledati istraživanja koje Sekta provodi, pod uslovom da mu ih smiju pokazati. 


Insomnija je Dodikovo realno agregatno stanje. U toksičnoj močvari u koju je pretvorio RS. 


5.

Čitam dalje vijesti i naiđem na izjavu gradonačelnika Grada Droge Zorana Stevanovića - “da se priprema likvidacija jednog od visokih funkcionera iz Zvornika”.


NarkoKum Zoran Stevanović

Treba to detaljno ispitati, nikako ne dozvoliti da se ikom išta desi, prijetnje bilo kome su jednostavno neprihvatljive; Posebno ne podržavam prijetnje Stevanoviću, ako su njemu upućene, iako je on meni u nekoliko navrata prijetio. 


6.

Treba ga maksimalno zaštiti, kako bi mogao odgovarati zbog trgovine narkoticima, zelenašenja, trovanja djece narkoticima, svih oblika kriminala i, nakon procesuiranja, treba odležati dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od pripadnika vrha Kavačkog NarkoKartela u RS.


Uz njega, svakako, moraju odgovarati i Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije, Igor Dodik, Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar i Ljuban Ećim.


I brojni brojni drugi o kojima sam pisao mnogo proteklih mjeseci.


Što ih prije pohapse, biće sigurniji i oni i građani od njih. Višestruka korist.


7.

Strpljenje vlada, a ne kraljica: Pred nama su burne nedjelje i mjeseci. Puni odličnih vijesti za sve stanovnike BiH i veoma veoma loših po narkodilere, perače narkonovca, političke kriminalce svih boja i dezena iz svih naših “torova”.


Previše je Ubica na slobodi, primarno zbog lošeg rada Vrha Tužilaštva BiH, te opstrukcija Narko”Generala” Kostreševića i njegovog sarajevskog pandana Osmana Mehmedagića-Osmice.  

Ubica Aleksandar Miljatović

8.

Aleksandar Miljatović, ubica Radenka Bašića, je u pritvoru, kao i organizator likvidacije Dalibor Railić Dugi, koji je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima.


Oni jesu ubili Bašića, ali imaju i niz saučesnika: i u policiji, primarno PU Prijedor, i u Tužilaštvu i Sudu. Koji su štitili godinama Railića. Sa kojim je sjedio Kostrešević niz puta. Čak pet puta u trideset dana prije likvidacije Bašića. Jednom je sa njima dvojicom bio i Milan Jolović Legenda.

Narko"General" Kostrešević

9.

Kako je Railić uopšte bio na slobodi, kada je protiv njega Osnovni sud u Prijedoru potvrdio optužnicu 28.02.2020. godine “zbog  nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora"? Uz Railića tada je optužen i Vanja Vuković, a “tjelesne povrede” su nanijeli juna 2018. godine Mihajlu Stuparu zvanom Šmit .


“Nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem” kako je djelo okarakterisano u OJT Prijedor je, u izvedbi Railića i Vukovića, višestruki ubodi nožem u rame, nadlakticu, podlakticu, butinu, lijevu stranu grudnog koša…. Uboli su Šmita noževima petnaest puta.I za sve to optužnica “zbog  nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora".

10.

Stupar je ubijen 11.03.2021. godine, kada su ga brutalno pretukli palicama i pregazili automobilom u prijedorskom naselju Raškovac. I Stupar je bio narkodiler.


Ubio ga je, kako policija tvrdi, Marko Momić, a pomogli su mu Bojan Savanović i Gojko Šobot.


Svima njima šef je bio Railić. I ne samo njima, već i pojedinim tužiocima i policajcima u Prijedoru. 

Railić i Šobot

Vlast je štitila Railića, tu nema nikakve dileme. Samo zaštićen od vlasti mogao je da bode nožem koliko hoće, da naređuje ubistva i da dila drogu… (nastaviće se)
 


среда, 30. март 2022.

Zaokret/Ubica Miljatović se brani ćutanjem: Miljatović stanovao kod pratioca jednog od najviših funkcionera BiH; Na mjestu na kojem je, kako tvrdi, spalio odjeću nakon ubistva samo hrpa pepela; Gdje je GPS, koji je bio pod njegovim vozilom?

Ubica Aleksandar Miljatović

Piše: Slobodan Vasković


Aleksandar Miljatović koji je, nakon što je uhapšen 26/27.03., policiji priznao da je ubio Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor, branio se ćutanjem pred tužiocem Posebnog odjeljenja za borbu protiv organizovanog i drugih oblika kriminaliteta.


Ćutanjem se branio i njegov saučesnik i kum Igor Repajić koji iza sebe ima, takođe, niz krivičnih djela. 

Miljatović je 2008. presuđen za ubistvo na 16,5 godina, a “gladni pljačkaš”, što je nadimak za Repajića, ukupno je odrobijao 13 godina.


Zaokret Miljatovića i Repajića je iznenađujući, zbog ranije izrečenog priznanja ubice, ali je Tužilaštvo za obojicu zatražilo određivanje pritvora. Okružni su im je odredio pritvor, 30.03.

Nekoliko detalja je veoma zanimljivo u cijelom ovom slučaju: Prije svega taj što je Miljatović bio podstanar u jednom od apartmana u Laktašima, čiji je vlasnik dugogodišnju pratilac jednog od najviših funkcionera BiH i RS. Miljatović je stanovao u Laktašima kod Igora K., čije prezime ne navodim (kao ni ime funkcionera) iz razumljivih razloga.

Laktaši

Druga vrlo bitna i gotovo pa nevjerovatna stvar je da se na mjestu, koje je Miljatović pokazao policajcima i tvrdio da je na njemu spalio svoju odjeću nakon ubistva Bašića, nalazi samo mala hrpa pepela. Stvar je nevjerovatna, jer nakon paljevine odjeće ostane bar neki dio koji nije pretvoren u pepeo.

Radenko bašić, ubijen 21.03.2022.

Na zgarištu koje je pokazao Miljatović nije ostalo ništa sem gomilice pepela.

Ilustracija

Policija još uvijek, prema mojim informacijama, nije našla pištolj (7,65 mm) iz kojeg je ubijen Bašić. Nije nađena ni čaura od ispaljenog taneta. Pojašnjenje je da je na ruci imao vrećicu. 


Ilustracija

Interesantno je da je Miljatović policiji tvrdio da je pištolj bacio sa mosta u Vrbas na istom mjestu na kojem je Emilio Baldo, jedan od saučesnika u ubistvu Slaviše Krunića (ubijen 22.04.2019. godine), bacio automatsko oružje. 


Najinteresantnije od svega je što niko nije pojasnio ko je iz MUP RS postavio GPS pod Miljatovićev automobil (tako su ga i pronašli), ko je to naredio i gdje se sada nalazi taj GPS. Trebalo bi da bude u dokaznom materijalu.

Ilustracija

Ako GPS-a ne bude među dokazima, onda to znači da ga je NEKO sakrio! Tek bi to bila jeziva misterija.


Akciju hapšenja Miljatovića, uz privođenje, teško prebijanje i zlostavljanje nekoliko desetina lica vodili su Narko”General” Siniša Kostrešević i njegova narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

narkokrtica Marić

Neophodno je naći dokaze kako bi se Miljatović i Repajić presudili, a novonastala situacija je izuzetno kontroverzna i zahtijeva detaljnu istragu, ne samo Miljatovića, Repajića, naručioca ubistva NarkoDilera Dalibora Railića Dugog (koji je u pritvoru Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima i oružjem), već i značajnog broja Bašićevih kolega iz PU Prijedor.

NarkoDiler Railić

Naravno, neophodno je istražiti i Kostreševića, koji je najmanje pet puta bio sa Railićem, u periodu od trideset dana do likvidacije Bašića, u kafeima u banjalučkom Merkatoru, kao i Milana Jolovića Legendu, koji je bio na jednom od tih sastanaka.

Narko"General" Kostrešević, honorarni direktor Policije

Railić iza sebe ima nekoliko teških nasilnih djela, tako da je neprihvatljivo da sa njim sjedi u društvu direktor Policije.

Posebno je važno istražiti Darka Ćuluma, direktora SIPA, koji je imao informaciju da Railić sprema likvidaciju, ali je nije proslijedio MUP RS. (nastaviće se)
уторак, 29. март 2022.

Već je utorak, a Dodik nije smijenio Lukača


Piše: Slobodan Vasković


U Banjaluci je 25.03. održan sastanak stranaka koje čine Režim što razara RS.


Sastanak je predvodio Milorad Dodik, koji je nakon toga na presu imao “izliv tužilaca u mozak”. 


Međutim, mnogo važnije od toga je što je na tom sastanku odlučeno da bude smijenjen Dragan Lukač sa pozicije ministra unutrašnjih poslova RS.


Smjenu je predložio Dodik i svakog od koalicionih partnera pitao da li je podržava; Svi su odgovorili da podržavaju, a Dodik je prisutne obavijestio da će Lukača smijeniti u ponedjeljak, 28.03.2022.


Ponedjeljak je prošao, sada je već utorak, a smjene Lukača ni na vidiku. Dodik se plaši iz nekog razloga povući taj potez?!


Tog 25.03. je dogovoreno i ukidanje Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i drugih oblika kriminaliteta, na čemu je insistirao “Crveni Kombi”, ali javnost nije obaviještena da su preduzeti konkretni koraci i u tom pravcu. 


Nedavno sam objavio da se Dodik nalazi u “Tački Preloma ili Tački Sloma”. Nakon svega, mnogo bliži sam tome da je u Tački Sloma, iako se on neće bez borbe predati. Međutim, njegovih vezanih poraza je sve više…


Već je utorak, a Lukač je i dalje ministar: Dodiku sigurno nije dobro, kako li je njegovim koalicionim partnerima?! (nastaviće se)  

Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, i Dragan Jevđenić, direktor KPZ “Banjaluka” 07.02.2022. pustili ubicu Aleksandra Miljatovića na uslovni otpust

Slobodan Radinković

Piše: Slobodan Vasković


1.

Slobodan Radinković, načelnik Poliijske uprave Doboj, potpisao je 07.02.2022. odobrenje za puštanje na uslovni otpust iz KPZ Tunjice ubici Aleksandru Miljatoviću.


Miljatović


Uz dodatno odobrenje direktora KPZ Tunjice Dragana Jevđenića, Miljatović se našao na slobodi.


Jevđenić

Miljatović je 2008. godine presuđen na 16,5 godina zatvora, takođe, zbog ubistva.  I Radinković i Jevđenić su pripadnici Kavačkog klana u RS i obojica su koristili Skaj aplikaciju.


2.

Nakon samo četrdeset dana provedenih na uslovnom otpustu Miljaković je likvidirao Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije Policijske uprave Prijedor.


Uhapšen je u noći 26/27.03. ove godine na području opštine Laktaši i priznao je ubistvo Bašića.


Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

3.

Takođe je priznao da je naručilac ubistva NarkoDiler Dalibor Railić Dugi iz Prijedora, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru Suda BiH (od 25.03.o.g.) zbog učešća u trgovini opijatima.


Railić u pritvoru Suda BiH

Miljatović i njegov saučesnik Igor Repajić nalaze se u Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva, gdje su prebačeni 28.03.o.g. u večernjim časovima.


4.

Sada cijela situacija oko likvidacije Bašića dobija novu dimenziju koja ukazuje da je potrebno detaljno istražiti slučaj ubistva kako bi se otkrilo da li je još neko, osim Railića, bio naručilac i organizator ubistva; Odnosno, da li je Railić jedini koji je to učinio ili je to uradilo više njih.


5.

Razlozi su više nego jasni, jer je Radinković, načelnik PU Doboj, dojavio ubici Dariu Jekiću iz Doboja za akciju “Storidž 2” i Jekić je izbjegao hapšenje. Pobjegao je, a za njim je raspisana potjernica.


Ubica Jekić

Radinković je informaciju o akciji “Storidž 2” dobio od Mladena Marića, načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je narko krtica Narko”Generala” Siniše Kostreševića, što honorarno obavlja dužnost direktora Policije.


Marić

Jekić je svojevremeno bio vozač Sanje Vulić, poslanice SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.


Jekić je direktan učesnik u likvidaciji Slaviše Ćuluma 15.05.2020. godine. Ranije sam objavio njegovu fotografiju sa Skajaplikacije koje su koristili tokom izvršenja ubistva.


Ubica Jekić tokom likvidacije Slaviše Ćuluma

6.

Uz Jekića, koji je bio podrška ubicama, direktno izvršioci likvidacije su Slaviša Šakić Kinez, protiv kojeg je podignuta optužnica i Milivoje Lovrenović Čaruga, dok je ubistvo naručio Jovan Jošilo, narkodiler i ubica. Od svih navedenih samo je Kinez u pritvoru. 


Šakić i Jošilo

7.

U akciji “Storidž 2” uhapšen je najveći dio narkoubilačke grupe profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge, ali ne i njen vođa, kao i njegov sin Dušan Lovrenović.


Čaruga

Čaruga je pobjegao ranije, nalazi se u okolini Gradiške, a Lovrenović mlađi se nalazi u Hrvatskoj i čeka odluku tamošnjeg Suda u Zagrebu o izručenju BiH.


8.

Dušan Lovrenović, narkodiler i švercer oružja, pušten je iz pritvora 13.03.o.g. na slobodu, nakon što je položio kauciju od 15.000 evra.


Lovrenović se nekoliko dana ranije sam predao hrvatskoj policiji u Zagebu. Za njim je BiH raspisala međunarodnu potjernicu zbog brojnih nedjela koja je počinio.


Pravosudni organi Hrvatske će o njegovom izručenju odlučiti do polovine aprila.


Dušan Lovrenović

9.

Lovrenović se, osim narkoticima, bavio i ilegalnom trgovinom oružjem i snabdjevao je monstruozni koljački klan Veljka Belivuka, o čemu sam detaljno pisao. 


10.

U akciji “Storidž 2” uhapšeno je 19 osoba, ali je Lovrenović umakao dan ranije iz Gradiške, jer mu je Narko”General” Kavačkog klana u RS Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče dojavio da pobjegne. Krečo je pripadnik Kavačkog klana u RS preko kojeg je ostvaren najveći broj komunikacija između narkodilera.


Čarugina narkoubilačka grupa

Kostreševiću je za akciju javio Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je jedna od njegovih krtica u samom vrhu MUP RS.


Posebno je interesantno što je sa Krečom, koji je pripadnik Čarugine grupe, direktne veze ima i Bašićev ubica Miljatović.


11.

Kostrešević se, ranije sam objavio, često sretao sa Krečom; Često je i komunicirao sa njim, a, osim toga, direktna veza im je Dragan Savić, savjetnik NarkoGenerala”.

Savić

Interesantno je da se Savić pojavio na mjestu likvidacije Bašića, a bio je prisutan i tokom hapšenja njegovog ubice Miljakovića, iako nije imao šta da traži ni na jednom ni na drugom mjestu.


Savić (lijevo)

12.

Ipak, najinteresantnije i najintrigantije od svega je što se Kostrešević sastao javno sa Daliborom Railićem Dugim, najmanje pet puta u trideset dana prije likvidacije Bašića. Svi sastanci su održani u kafeima u banjalučkom “Merkatoru”.


Kostrešević Railića, sasvim izvjesno, vodi kao “informanta”, ali direktor Policije je previsoka funkcija u MUP RS da bi imao “informante”.


Railić

Jednom od sastanaka Kostreševića i Railića prisustvovao je i Milan Jolović Legenda, vlasnik zaštitarske firme “Alfa” u kojoj, kako se tvrdi, i Kostrešević ima svoj udio. 


Jolović

13.

Što se tiče Radinkovića, načelnika PU Doboj, on bi odmah morao biti smijenjen, jer je jasno da nije smio izdati odobrenje za uslovni otpust Miljakoviću.


14.

Isto se odnosi i na direktora SIPA Darka Ćuluma, koji je imao informaciju da Railić sprema ubistvo, ali je nije proslijedio MUP RS. SIPA je, kako saznajem, vodila istragu po toj dojavi, ali kako su je vodili pokazuje tragičan završetak Bašića. Najodgovorniji za to je Ćulum, koji sada pokušava da se opere od krivice i sve svali na podređene. (nastaviće se)  понедељак, 28. март 2022.

Ubistvo Bašića: Tužilac iz Prijedora je u dogovoru sa policijom pustio Railića, 23.03.; Kada su se Kostrešević i Marić "sjetili" Skajprepiske NarkoDilera Railića; Otkud GPS pod vozilom ubice Miljatovića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Posebno odjeljenje za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika kriminala Republičkog tužilaštva, tokom istrage ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor, moraće obratiti pažnju na brojne detalje koji su, najblaže rečeno, kontroverzni, a posebno na nekoliko ključnih koji nikako ne idu u prilog onima koji su vodili istragu

Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

2.

Jedan od tih vrlo bitnih detalja desio se 23.03. kada je OJT Prijedor, nadležni tužilac, pustio, nakon ispitivanja, na slobodu velikog NarkoDilera Dalibora Railića.Učinio je to u dogovoru sa policijom, jer nisu imali nijedan jedini dokaz u tom trenutku protiv Railića. To je istina, a ne ono što izmišlja Milorad Dodik u dogovoru sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem.

3.

Druga bitna činjenica je da se Tužilac dogovorio sa policijom da Railića uhapse odmah po puštanju iz OJT Prijedor, odvezu ga za Sarajevo i predaju Tužilaštvu BiH, jer su imali dokaze uzete sa kripti, Skajaplikacije, da je Railić član NarkoKartela koji usko sarađuje sa narkoubilačkom grupom Milivoja Lovrenovića Čaruge, da je u odličnim odnosima sa Žljkom Radovanovićem Krečom, dok mu drogu dobavlja Aleksandar Ivković iz Bileće, koji je dovozi iz Crne Gore.

To znači da je policija, odnosno Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, kao i Siniša Kostrešević, direktor Policije, znali za podatke sa Skajkomunikacije Railića sa navedenim kriminalcima.


Pitanje je zašto ranije nisu uhapsili Railića i zbog čega su čekali? Ko je to sprečavao? Da su to učinili, Bašić bi danas bio živ.

Na ta pitanja odgovore moraju u Tužilaštvu dati Kostrešević i Marić!


Kostrešević posebno, jer je najmanje pet puta sjedio zajedno sa Railićem tokom 30 dana prije likvidacije Bašića.

naručilac ubistva Dalibor Railić

4.

U Skajkomunikaciji je Railić tražio ubicu “da likvidira policajca”. Bilo je lako pretpostaviti da je riječ o Bašiću, koji je u niz navrata dolazio kod Marića kako bi tražio hapšenje Railića.


5.

Umjesto hapšenja narkodilera, Bašić je platio glavom svoje zahtjeve. Zašto Marić nije postupio po zahtjevima Bašića i zbog čega je krio Skajkomunikaciju Railića sve do 23.03.o.g., moraće da odgovori pred Tužilaštvom.


6.

Nije to jedini slučaj u kojem je Marić sakrio, po Kostreševićevom nalogu, podatke sa Skajaplikacija raznih narkodilera. Sakrio je, između ostalog, Skajkomunikacije Rade Diljevića, Kostreševićevog kuma i sive eminencije “Prointera”.


7.

Iste podatke o namjerama Railića imala je i SIPA i njen direktor Darko Ćulum - ni oni nisu preduzeli ništa, iako su, prema mojim izvorima, znali da Railić želi da likvidira Bašića. Ćulum bi već trebalo da je u pritvoru!


8.

Da je Railićeva komunikacija bila puna činjenica o narkoticima svjedoči i podatak da mu je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje na organizovanu trgovinu opijatima, oružjem i zbog drugih kriminalnih radnji. Iz Tužilaštva BiH napominju da je osumnjičen i za organizovanje ubistva, ali to nije razlog njegovog zadržavanja u pritvoru.  


Railiću je pritvor Sud BiH odredio 25.03., a Tužilaštvo BiH ga je preuzelo 24.03.


9.

Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS, pokrenuo je, po Dodikovom naređenju, veliku akciju, 27.03., koja je rezultovala hapšenjem Aleksandra Miljatovića kao ubice Bašića.


Ubica Aleksandar Miljatoić

Miljatović je bio na uslovnom otpustu koji je dobio na zahtjev rukovodioca KPZ “Banjaluka”, iako je nelogično da se ubicama daje uslovni otpust. Zbog ubistva, Miljatović je 2008. presuđen na 16,5 godina zatvora.Nije se javljao policiji, što je bio dužan, niti ga je policija uhapsila i vratila zbog nejavljanja u zatvor.


10.

Miljatović je uhapšen na osnovu GPS, koji mu je bio postavljen pod auto. U prisustvu advokata priznao je ubistvo, za koje mu je trebalo biti plaćeno 50.000 evra. Moji izvori iz MUP RS tvrde da je Miljatović dobio samo dio novca. On je izjavio da je ubio Bašića po nalogu Railića.


Međutim, vrlo je bitno otkud GPS pod autom Miljatovića? Sigurno ga je postavila policija, koja bi sada mogla da saopšti kako su ga na taj način pratili.


Pitanje je zašto ga nisu pratili na dan ubistva, pa slučaj riješili odmah?11.

I na ova pitanja Tužilaštvo bi moralo naći odgovore i ne dozvoliti Kostreševićevoj kriminalnoj grupi unutar MUP RS da dalje manipuliše javnošću i iznosi laži.


12.

Važno je naglasiti još jednu činjenicu - tokom “akcije hapšenja ubice” privedeno je nekoliko desetina lica sa spiska od 40 njih koji je napravio Narko”General”.


Ogromna većina privedenih je teškim batinama stravično polomljena, a najmanje pola privedenih nije dalo nikakvu izjavu. Doveli su ih da ih sataru. I da se "pokriju"?! (nastaviće se)