понедељак, 28. фебруар 2022.

Pisamce Osmanu Mehmedagiću Osmici, uz koje mu poklanjam i SkajFotografiju ubice Daria Jekića, dok je obezbjeđivao likvidaciju Slaviše Ćuluma, kao i Skajfotografiju Ćulumovog automobila, koji je vozio 30.04., dok su ga pratili Jošilovi Kavčani i Osmicini i Druškićevi operativci

Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


Osmice, od tebe će uskoro ostati Nula. 


I bićeš zatvoren zbog toga što si uzeo milione, plus razne skupocjene poklone od velikih NarkoDilera. Objavio sam dosta imena NarkoDilera koje si "pokrivao", a najviše si uzeo od Bojana Cvijetića, zajedno sa dvojom desnom rukom Murizom Druškićem i Draganom Mektićem.


I sad ti meni prijetiš na razne načine, kao i namještaljkom; Trebao bih, valjda, ja da se prepadnem neke tvoje, Druškićeve i Mektićeve prijetnje ili namještaljke. Pa vi ste u strahu, koliko mi je poznato, a ne ja. Ali, bujrum.


Nećete se spasiti ni prijetnjama ni pokušajem namještaljki; Ni ti, ni Druškić, ni Mektić.


Ti i Druškić ste saučesnici u ubistvu, a što vas još nisu uhapsili, iako imaju sve dokaze, objaviću uskoro.



Ti i Druškić ste saučesnici u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su 15.05.2020. godine ubili Milivoje Lovrenović Čaruga i Slaviša Šakić Kinez, a odstupnicu im čuvao ubica Dario Jekić, koji je napravio jednu dok je čekao da likvidiraju Ćuluma.


SkajFotografija Daria Jekića dok, kao saučesnik u ubistvu, čeka da
Kinez i Čaruga likvidiraju Ćuluma 

Mjesec dana OSA BiH, čiji si direktor, a Druškić ti je bio desna ruka, pratila je Ćuluma; Toliko su ga pratili i Kavčani Jovana Jošila. 


Operativci OSA sa terena su slali informacije u centralu OSA, a Druškić ih je, uz tvoje znanje, prosljeđivao Cvijetiću, a ovaj Milivoju Lovrenoviću Čarugi.


Istovremeno, Kavčani su informacije slali Jošilu.


Evo i fotografije Ćulumovog automobila sa Skaj-a, jednog od Kavčana koji su ga pratili. Snimljena je 30.04.2020. Nakon toga poslana je Slaviši Šakiću Kinezu, koji je Ćuluma ubio zajedno sa Čarugom.


U automobilu je bio Slaviša Ćulum. Čekao je svog podređenog člana narkogrupe Ranka Pavića.

  

Imaš sličnu u arhivi, koju su snimili operativci OSA BiH, i ne znajući da rade za ubice. Operativci su nevini za razliku od tebe i Druškića.


Ćulum je stalno mijenjao automobile, ali mu je bilo uzalud; Ako ga ne bi uočili Kavčani, onda bi to uradili operativci OSA BiH. 


O svojoj ulozi u likvidaciji Ćuluma mogao si “osvježiti” pamćenje čitajući moj tekst “Novi detalji efikasne saradnje Osmice, Druškića, Cvijetića i ubica Slaviše Ćuluma”.


Mektića nema u likvidaciji Ćuluma, ali ima u nekim drugim, što sam objavio u tekstu “Dragan Mektić je veliki NarkoDiler: Mektić nije samo prodavao informacije IZVJESNOM Cvijetiću, već je, zajedno sa njim, trgovao opijatima na teritoriji BiH, organizovao ilegalno prebacivanje narkotika u zemlje EU, bio logističar u najmanje jednoj naručenoj likvidaciji…”.


Nastavi prijetiti, biće ti vrlo interesantno vidjeti šta još od dokumentacija o tebi posjedujem. (nastaviće se)


Crta Video Šou: Pogledajte od kakvog bilmeza je izgubio izbore Mali Zli Patuljak Draško Stanivuković


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Protekli izbori za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci su pokazali da je moguće izgubiti izbore čak i od Vlade Crte Đajića.


2. 

Ovdje je bitno reći da se radi o ličnom porazu Draška Stanivukovića, a ne Opozicije. Sva istraživanja za Banjaluku pokazuju da će opozicioni kandidati za inokosne funkcije nadmoćno pobijediti režimske kandidate u Banjaluci.

 

3.

U kojoj mjeri je Stanivuković nesposoban za bilo šta osim slikanja i snimanja s Begićem, pokazao je pomenuti Crta. Zaista nevjerovatno zvuči podatak da bilo ko može izgubiti izbore od Crte.


4.

Crta je nekrunisani kralj tragikomedije, a svako njegovo gostovanje na televiziji je antologijsko. Zato sam napravio mali miks Crtinih izjava sa posljednjeg gostovanja na javnom servisu.


5. 

Crta je prvo potvrdio da obavlja brojne funkcije, koje vjerovatno ni on sam ne zna nabrojati. On se zatim požalio na loš san, nakon čega je ostao u nedoumici da li ustaje ili liježe u 6 časova ujutru. S obzirom na teško stimulisano stanje u kojem se on po pravilu nalazi, čudim se da Crta uopšte spava.


6. 

Ne treba da čudi to što se u pomenutim stanjima Crti priviđa Safikada koja iz topa pali granatu. Od Crtine ideje o Safikadi jedino mi se čine realnim katanci koje Crta spominje, jer je za očekivati da će on nakon opštih izbora završiti na dugogodišnjoj robiji i da će njegova zatvorska ćelija biti zaključana sa nekoliko katanaca.


7.

Problemi sa snom nisu jedina od posljedica teških stimulansa koje Crta koristi. Tako je on potvrdio da posjeduje „neku snagu, neobjašnjivu“.


8. 

Crta je konačno javnosti obznanio na koji način je došao na ideju da gradi garažu u vrijednosti od 35 miliona KM. On je bukvalno rekao da nakon što radnici UKC-a odu kući on obuva čizme i tumara livadama oko UKC-a. Nema sumnje da u takvim nirvana stanjima svakome, pa i Crti, mogu pasti na um svakakve ideje, pa i gradnja garaže od 35 miliona KM.


9.

Crta je izjavio da nije zainteresovan za funkciju gradonačelnika Banjaluke. To i ne treba da čudi, jer je čak i on svjestan da poslije poraza Igora Radojičića u Banjaluci režimski kandidati nemaju šta da traže u tom gradu u borbi 1:1. Što se Crtinih ambicija tiče, on je potvrdio da ga ništa ne zanima (izuzev preplaćenih tendera).


10.

Crta je na kraju intervjua poentirao tvrdnjom da je svjestan da njegove izjave kod naroda stvaraju utisak da samo lupeta. 



Moram priznati da se u pogledu toga u potpunosti slažem sa njim. (nastaviće se)


недеља, 27. фебруар 2022.

Novi detalji efikasne saradnje Osmice, Druškića, Cvijetića i ubica Slaviše Ćuluma

Osman Mehmedagić Osmica

Piše: Slobodan Vasković


1.

Danas ću objaviti nove precizne podatke koji definitvno potvđuju direktnu umiješanost direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA BiH, u likvidaciju Slaviše Ćuluma (15.05.2020. godine).


2.

Osmica pokušava sada sve da svali na Murisa Druškića, njegovog tadašnjeg najbližeg saradnika, ali to jednostavno nije moguće, jer su i on i Druškić direktno umiješani u likvidaciju.


3.

Druškić je, kako se brani Osmica, bio taj koji je dostavljao informacije velikom NarkoDileru Bojanu Cvijetiću, a on ih, kao uslugu, prosljeđivao ubicama Milivoju Lovrenoviću Čarugi, Slaviši Šakiću Kinezu i Dariu Jekiću, koji je bio treći član Grupe Smrti.


NarkoDiler Bojan Cvijetić

4.

Ubice su likvidirale Ćuluma na zahtjev Jovana Jošila, takođe profesionalnog ubice i narkodilera, pripadnika Kavačkog klana, koji, kako sam to već objavio, organizuje prevoz narkotika po cijeloj BiH i dijelom u Hrvatsku.

ubica Jovan Jošilo

5.

Ćulum je iz zatvora u KPZ Foča pušten 16.04.2020. godine, nakon što je odležao deset od ukupno 17,5 godina zatvora na koliko je presuđen.


Ćuluma je u KPZ-u vrbovao, takođe, ubica Saša Vidović, nekadašnji vođa Škaljaraca iz Bijeljine koji je izvršio samoubistvo 12.10.2020. godine. Detaljno sam to pojasnio u tekstu - Uspon izdajama i putem preko leševa “Ze Pepino” Ćuka: Od potrčka profesionalnog ubice Vidovića do jednog od glavnih snabdjevača kokainom Kavačkog Klana u RS i drugih Gangova i prelazak od Škaljaraca do Kavčana.


Ćulum je, nakon vrbovanja, defakto, postao dio grupe Vidovića koju je, dok je on bio u zatvoru, predvodio Zlatan Ćuk.


6.

Po izlasku iz zatvora, 16.04.2020., Ćuluma preuzima grupa od pet Ćukovih vojnika kako bi ga odvezli u Banjaluku.


Isti dan, Jošilovi vojnici čekaju Ćuluma pred KPZ Foča i počinju da ga prate.


Tog 16.04.2020. godine, pred KPZ Foča nalazili su se i operativci OSA BiH koji, takođe, prate svaki Ćulumov korak.


7.

Jošilo je na putu od Foče ka Banjaluci postavio nekoliko “ekipa” koje su naizmjenično “preuzimale” praćenje Ćuluma i onih koji su ga vozili.


Istovremeno su to radili i pripadnici OSA BiH.


Već ranije je bila donesena odluka o likvidaciji Ćuluma, kao i o tome ko će činiti “Grupu smrti”, koja će ga ubiti.



8.

Pripadnicima OSA BiH, operativcima, nije moglo promaći da Ćuluma prate i drugi i, izvan svake razumne sumnje, su to javili u centralu Agencije, gdje su tim informacijama raspolagali Osmica i Druškić. Sve te informacije uredno su prosljeđivane Cvijetiću, koji nije imao nikakav interes da Ćulum bude ubijen, ali je činio uslugu Čarugi koji je ubijao za njega.


9.

Po dolasku u Banjaluku, Ćulum odmah počinje sa poslovima dilanja droge, a njegov ključni diler je Ranko Pavić koji je, zbog brojnih kriminalnih djela, odležao u zatvoru cca 18 godina.


Slaviša Ćulum, likvidiran 15.05.2020.

10.

Kokain im je dao Ćuk, a sve vrijeme iza Ćuluma, bili su Jošilovi ljudi koji su svoju metu zvali “Klempo”! Naravno, bili su i operativni timovi OSA BiH koji su moorali primijetiti da Kavčani, kojima pripada Jošilo, prate Ćuluma, koji je bio dio Škaljarske ekipe Vidović/Ćuk. 


Ranije sam objavio da Ćuk izdaje Škaljarce nakon Vidovićevog samoubistva i pridružuje se Kavčaninu Desku Babiću, koristeći kontakte koje je dobio iz Vrha tog klana za nabavku narkotika iz Južne Amerike.


11.

Jošilo angažuje dodatnih pet pripadnika Kavačkog klana iz Crne Gore koji dolaze u Banjaluku i pridružuju se njegovim vojnicima u opserviranju Ćuluma, koje je trajalo danonoćno. 



Najmanje jednom prije likvidacije, izvršene 15.05.2020., bila je spremljena sačekuša za Ćuluma, ali on je izbjegao ubice sasvim slučajno.


Ni to nije bilo dovoljno Osmici i Druškiću da spriječe likvidaciju Ćuluma, iako su u Banjaluci bili pripadnici Kavčana iz Crne Gore, angažovani na njegovom opserviranju, kao i vojnici Jošila.


Umjesto toga, sve informacije o kretanju Ćuluma oni su i dalje dojavljivali Cvijetiću, a on Čarugi.


Ubica Milivoje Lovrenović Čaruga

12.

Ćulum nije imao nikakvih šansi da preživi, jer niko nije ni pokušao iz OSA BiH da spriječi njegovu likvidaciju. 


Ćulum je ubijen 15.05.2020. godine ispred svoje kuće u banjalučkom naselju Dragočaj.


Svi ovi detalji otkriveni su raspakivanjem aplikacije “Skaj”; Postoje i dodatni dokazi o tome ko je naručio i izvršio likvidaciju Ćuluma, ali i dokazi da je OSA BiH, po nalogu Suda BiH, pratila Ćuluma.


Ti dokazi su direktni dokazi protiv Mehmedagića i Druškića, ali oni su, kao i naručioci i ubice, sem Siniše Šakića Kineza, kojem je u toku suđenje, i dalje na slobodi.


Ubica Slaviša Šakić

13.

Ni u situaciji da je samo Druškić izještavao o kretanju Ćuluma Cvijetića, Osmica ne može biti aboliran, niti je nevin, jer je morao znati šta se dešava. Ako ništa, saznao je sve nakon likvidacije Ćuluma. Umjesto kažnjavanja Druškića, on ga je progurao u Komisiju za rješavanje žalbi u postupku bezbjednosnog provjera. 


14.

U tu Komisiju, nakon Mehmedagićevog pritiska, Druškić je imenovan na sjednici Savjeta ministara BiH 11.06.2020. godine. 



Zašto Tužilaštvo BiH ne hapsi navedene i zbog čega im je u proteklim akcijama pobjeglo najmanje deset najvažnijih kriminacala pitanje je koje zaslužuje posebno detaljno i precizno objašnjenje i o tome ću pisati narednih dana.


Ubica Dario Jekić

Ništa nije slučajno pa ni navedena dešavanja, ali uprkos opstrukcijama i u samom Tužilaštvu BiH i u svim policijama u BiH, svi kriminalci, pripadnici NarkoKlanova, ubice i njihovi saradnici biće pohapšeni. Zajedno sa policijskim funkcionerima, tužiocima i sudijama koji ih i dalje štite. (nastaviće se)


Dodatak: Vrh OSA BiH duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma; Ćulum bio "na mjerama" OSA, a najviši funkcioneri agencije, umjesto da spriječe egzekuciju, dojavljivali, preko Cvijetića, ubicama njegovo kretanje (29.01.2022.)

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH
piše: Slobodan Vasković

1.

Objavio sam brojne jezive i užasavajuće informacije do kojih sam došao preko svojih izvora, a koji imaju uvid u dešifrovane "Skaj" aplikacije. Nažalost, pravi užas sa kojim ćemo se svi morati suočiti je tek pred nama, jer sa pristizanjem svake nove dešifrovane "kripte", poniremo sve dublje u sopstvenu blisku prošlost i spoznaju da su na čelu brojnih institucija monstrumi, a ne ljudi.


2.

Državu, ma koliko ponekad slaba bila, nikada nisu pobijedile Zločinačke organizacije, Karteli, Gangovi, njihovi vojnici u institucijama, pa neće pobijediti ni Bosnu i Hercegovinu, ali suočavanje sa notornim činjenicama, da su pojedinci na čelu institucija njihovu moć privatizovali, čak koristili za likvidacije, pomoć profesionalnim ubicama pri egzekucijama, trebala bi da motiviše svakog čovjeka u BiH da se oslobodi straha. To bi već, samo po sebi, bilo izuzetno značajan korak u borbi protiv neljudi, koji ih tretiraju kao nižu, bezvrijednu kastu, što služi samo za pljačkanje, izrabljivanje do uništenja i zadovoljenje pohlepe; Najblaže rečeno, borbu protiv Ludaka, Psihopata, Zlikovaca koje su NarkoKlanovi iznjedrili i postavili na čelo institucija.


3.

Raspakivanje "Skaj" aplikacije je jedinstven, dosad nezabilježen događaj u istoriji, kada narodi, građani, mogu da vide stvarno lice prošlosti, za koju su smatrali da jeste tegobna, teška, obilježena pljačkom i otimanjem, ali nikako do te mjere monstruozna da je teško i prihvatljiva.


4.

Bježanje od činjenica ne pomaže; Suočavanje sa njima, prihvatanje istine da su zločinci BiH pokušali pretvoriti u najtoksičniji logor, u kojem će, po volji, trovati građane šovinizmom, kako bi mogli da ih otruju opijatima, ubijaju kada im padne na um, kada požele da puste krv, jer su umislili da su nedodirljivi, iznad svakog zakona i bogovi koji odlučuju o životu i smrti, jedini je način da se neljudi pobijede i zatvore zauvijek.


5.

Narodi BiH su raspakivanjem "Skaj" aplikacije dobili priliku da prežive, umjesto da budu prognani, pobijeni, otrovani, istrijebljeni, a ono što preostane pretvoreno u roblje Psihopata, koje su NarkoKarteli postavili na čelo državnih/entitetskih/kantonalnih/opštinskih institucija ili, pak, kupili kada su imenovani/izabrani.


6.

Ta bitka nije laka čak ni nakon otkrivanja brojnih visokih funkcionera koji su direktni izvršioci ili vođe Klanova, jer oni čine sve da se odbrane, ali to im, ovaj put, neće biti dozvoljeno, ma šta pokušali. Potpuno su ogoljeni, kao i zlo koje su činili, a i dalje ga siju.


7.

Već sam pisao o tome da su Slavišu Ćuluma likvidirali Slaviša Šakić, zvani Kinez, i Milivoje Lovrenović Čaruga, obojica profesionalne ubice. U tekstu "Ubica i Zločinac Ljuban Ećim i njegovi vojnici iz Gradiške saučesnici su u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su ubili Kinez i Čaruga" koji sam objavio 29.11.2021., pojasnio sam, kako sam smatrao, detaljno način na koji je ubistvo izvršeno.


mjesto likvidacije

8.

Međutim, novi detalji do kojih sam došao, a koji su pristigli otvaranjem "Skaj" i "ANOM" aplikacija, ukazuju da je monstruoznost zločina daleko veća od one koju sam objavio i svjedoči do koje mjere su vodeći ljudi najznačajnijih institucija, koje bi trebale da štite državu BiH, učestvovali u njenom rušenju, koristeći te institucije za lične kriminalne ciljeve, u ovom slučaju za likvidaciju.


9.

Ubijeni Ćulum jeste bio kriminalac, ali niko nije sebi smio dozvoliti da mu presuđuje po "kratkom postupku", kao što se ni zločincima koji su to učinili ne smije presuditi na isti način, već ih se mora procesuirati i poslati u zatvor na višedecenijske kazne.


Likvidirani Slaviša Ćulum (lijevo)

10.

U pripremi ubistva Ćuluma učestvovali su i čelni ljudi OSA BiH, Obavještajno-bezbjednosne službe države, koji su bili logistika ubicama Čarugi i Kinezu.


Ćulum je u vremenu prije likvidacije, kao i na sam dan kada je ubijen, bio "na mjerama" OSA BiH, što znači da je bio svakodnevno fizički praćen. Operativci OSA BiH bili su sve vrijeme oko Ćuluma i u svakom trenutku su znali gdje se nalazi. Izvještaji o njegovom kretanju i navikama išli su svakodnevno u centralu u Sarajevu. 


Ti izvještaji bili su dostupni samo vrhu OSA BiH, Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Agencije, Murisu Druškiću, koji je u to vrijeme bio njegova desna ruka, i još nekolici najviših funkcionera.


11.

Ranije sam već objavio da su njih dvojica, zajedno sa Draganom Mektićem, bivšim ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, bilio na platnom spisku velikog narkodilera Bojana Cvijetića, koji je uhapšen u akciji "Transporter", 16.11.2021. godine.


Mektić i Čaruga

12.

Cvijetić je bio tada Mektićev savjetnik, iako je, suštinski on, narkodiler, bio ministar bezbjednosti, a Mektić njegov savjetnik.


Istovremeno, Cvijetiću su Osmica i Druškić davali sve informacije do kojih bi OSA BiH došla i koje se tiču narkodilera, tako da je on uvijek bio nekoliko koraka ispred svih. Imao je informacije čak i tome ko informiše OSA o njegovim ilegalnim poslovima. Cvijetića i Osmicu uvezao je Druškić, a pripadnik njegove zločinačke grupe bio je i Robert Radonjić, funkcioner OSA BiH iz regionalnog centra u Banjaluci.    


13.

Vratimo se likvidaciji Ćuluma - kako se moglo desiti da ubice Milivoje Lovrenović Čariga i Slaviša Šakić Kinez izrešetaju Ćuluma dok je bio na "mjerama" OSA BiH i znao se svaki njegov korak, ali i onih koji su ga pratili? Tako što su operativni podaci o kretanju Ćuluma dati Bojanu Cvijetiću, a on ih je proslijedio Milivoju Lovrenoviću Čarugi, koji je ubijao i za njega.


Ko je tačno dugi vremenski period prosljeđivao inforrmacije Cvijetiću o kretanju Ćuluma iz vrha OSA BiH ne mogu navesti zbog interesa istrage.


Bojan Cvijetić

Umjesto da spriječe likvidaciju, jer su morali znati da Ćuluma prate i vojnici Čaruge, pojedinci iz vrha OSA BiH su pomogli egzekuciju i postali direktni saučesnici ubistva.


14.

Ranije sam već u objavio da je Cvijetić učestvovao u pripremi likvidacije Strahinje Stojanovića, koga je eksplozivnom napravom ubio Milivoje Lovrenović Čaruga.


Potvrđeno mi je to iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


Stojanović je raznesen 13.09. 2020. godine na Novom Beogradu, detoniranjem eksplozivne naprave.

Likvidirani Strahinja Stojanović

15.

Cvijetić, prema mojim infomacijama, nije imao nijedan razlog da učestvuje u likvidaciji Ćuluma, ali je želio da pokaže da je prijatelj Lovrenoviću, koji je ubijao i za njega.


Lovrenovića je isključivo interesovao novac, ubijao je za svakog ko plati, ali za ubistvo Ćuluma nije tražio nikakve pare.


Njegov odličan prijatelj je Jovan Jošilo, takođe, profesionalni ubica i Čaruga je htio da mu učini uslugu.

Čaruga

16.

Zato je u ovom slučaju radio sa ekipom ubica, jer je u Čaruginom "timu za likvidaciju" Ćuluma bio i Dario Jekić, ubica iz Doboja, bivši vozač Sanje Vulić, isprazne poslanice SNSD-a u parlamentu BiH. Jekić je bio podrška ubicama Ćuluma.

Ubica Jekić

Jošilo i Ćulum su bili u neprijateljskim odnosima, jer je Jošilo ubio Ćulumovog brata Nedeljka,
24.04.2010., kada je došlo do vatrenog obračuna Jošilove i Ćulumove kriminalne grupe.


Šakić i Jošilo, profesionalne ubice

17.

Dok su čekali u grmlju Ćuluma, ubice Lovrenović i Šakić su napravili zajedničku fotografiju koju su poslali putem "Skaja" Jošilu, ali i Cvijetiću. Poslali su još jednu - fotografiju ubijenog Ćuluma. 


Sve vrijeme tokom čekanja Ćuluma, Čaruga je bio na vezi sa Cvijetićem, koji mu je prenosio operativne informacije OSA BiH o njihovoj meti.


vozilo u kojem je likvidiran Ćulum

18.

Ono što je posebno značajno u ovom slučaju je da su u pripremi ubistva Ćuluma učestvovali i Cvijetić i Ljuban Ećim, jedan od vođa Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Šef Klana je Dejan Ilić-Tigar, koji je bio na direktnoj vezi sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom.

Dejan Ilić Tigar

19.

Cvijetić nije Kavčanin, on je imao sopstveni klan, čiji je dobar dio pohapšen u akciji "Transporter", 16.11.2021. godine, ali njegovi najznačajniji saradnici iz OSA BiH još uvijek nisu.


Zajednička poveznica za Cvijetića i Ećima je upravo Čaruga koji je sa prvim bio u prijateljskim odnosima i ubijao za njega, a sa Ećimom je kum i takođe je ubijao za njega.


20.

U nastavku teksta podsjećam na ulogu Ećima i njegove grupe u likvidaciji Ćuluma, što sam objavio u tekstu "Ubica i Zločinac Ljuban Ećim i njegovi vojnici iz Gradiške saučesnici su u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su ubili Kinez i Čaruga", 29.11.2021. godine.


Ljuban Ećim

Ljuban Ećim i dio Kartela iz Gradiške, na čijem čelu je Nenad Kojić, visoki funkcioner UIO, učestvovali su aktivno u pripremi likvidacije Slaviše Ćuluma, te skrivanju ubica Slaviše Šakića Kineza i Milivoja Čaruge Lovrenovića, nakon “sačekuše” u kojoj je ubijen Ćulum.


Gotovo da ne postoji likvidacija u zapadnom dijelu RS u koju nije umiješan Ećim.


ubijeni Slaviša Ćulum

22.

Slaviša Ćulum ubijen je 15.05.2020. godine u blizini svoje kuće u selu Dragočaj, nadomak Banjaluke. U njega su ispaljena 22 hica iz automatskog oružja.


Ubistvo je pažljivo planirano, jer je Kinez, mjesec dana prije likvidacije Ćuluma napustio teritoriju BiH na graničnom prelazu Gradiška, kako bi stvorio alibi.


Vojnici Ećimovog Kartela su ga neposredno prije likvidacije tajno prebacili iz Hrvatske u BiH, odnosno Republiku Srpsku.


ubica Siniša Šakić

23.

Klopka za Ćuluma pripremljena je u selu Dragočaj, gdje je i likvidiran, nadomak svoje kuće, o čemu sam detaljno pisao u tekstu - “Čaruga”, prijatelj Narko”Generala” Kostreševića i kum Ljubana Ećima, likvidirao je, zajedno sa Sinišom Kinezom Šakićem, Slavišu Ćuluma; Kostrešević putem “Skaj”-a izvještavao Čarugu koga će smijeniti; Čaruga Kostreševića šta je zapalio i na šta je bacio bombu.



24.

Nakon likvidacije Ćuluma, Kinez i Čaruga pobjegli su motorom ka Gradišci, a potom su Ećimovi vojnici ponovo prebacili obojicu u Hrvatsku, gdje je Kinez nastavio da se krije.


Šakić I Čaruga bili su ubijeđeni da su izvršili likvidaciju i da nisu napravili nijednu grešku.


Kinez i Čaruga bježe nakon likvidacije Ćuluma


Upravo zbog toga se Kinez predao 26.05.2020. godine, tako što je iz Hrvatske došetao do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je i uhapšen, jer je za njim bila raspisana potjernica samo dan nakon likvidacije Ćuluma, 16.05.2020. godine.


Ispostavilo se da su napravili veliku grešku, jer je Kinezov DNK nađen u grmlju u kojem su čekali Ćuluma da ga likvidiraju. 


27.

Druga greška je da su preko “Skaj” aplikacije poslali fotografije pozicije na kojoj čekaju Ćuluma da bi ga ubili, a potom i njegovog mrtvog tijela. 


automobil u kojem je ubijen Ćulum

Uz to, mnogo su, putem "Skaj" aplikacije, pisali oko ubistva i postoji dosta pisanih tragova koji su nađeni nakon što je raspakovana “Skaj” aplikacija.


28.

Važno je znati da su Kinez i Ćulum nekada bili dobri prijatelji, ali su se posvađali. To je izrodilo u veliki sukob u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum, brat kasnije likvidiranog Slaviše Ćuluma.



Nedeljko Ćulum ubijen je 24.04. 2010. godine.



Ubijen je u vatrenom okršaju između Slaviše Ćuluma, Dejana Kostića Dele i Dejana Čajića, sa jedne strane, i Jovana Jošila, sa druge strane.


Nedeljko Ćulum bio je u automobilu sa Kostićem i pokušali su prepriječiti put Jošilu, dok nisu pristigli, u drugom automobilu, Slaviša Kostić i Ćajić.


29.

Mediji su tada izvijestili - sporne večeri Nedeljko Ćulum i Kostić slučajno su sreli Jošila. Oni su svojim vozilom pokušali da spriječe Jošila da prođe automobilom, dok su Slaviša Ćulum i Čajić nedaleko u drugom autu čekali Nedeljka kako bi od njega preuzeli automatsku pušku. Jošilo je izbjegao prepreku, te otišao na obližnju benzinsku pumpu “Parma trend”, koja se nalazi na putu Banjaluka – Laktaši. Za njim su, međutim, krenuli Slaviša Ćulum i Čajić. Prvi hitac ispalio je Slaviša Ćulum, a nakon toga je pucnjima uzvratio Jošilo. U međuvremenu su svojim vozilom stigli i Nedeljko Ćulum i Kostić. Tada je Kostić zapucao prema Jošilu, koji je uzvratio i pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, nakon čega je ovaj podlegao povredama.



Uslijedio je sudski proces u kojem je Slaviša Ćulum, 04.10.2011., presuđen na 7,5 godina, dok su Kostić i Čajić osuđeni na po pet godina zatvora.


Narkodiler i nasilnik Kostić

Jošilo je, u odvojenom sudskom procesu, oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma, jer je sud presudio da je pucao “u nužnoj odbrani”.


Kostića je iz zatvora izvukao Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika, da bi predvodio njegovu narkohuligansku grupu.

Vico Zeljković

30.

Slaviša Ćulum se zakleo da će, po izlasku iz zatvora, ubiti Jošila i Kineza, što su oni saznali. Kinez je sa Lovrenovićem likvidirao Ćuluma upravo zbog te činjenice. 


Jovan Jošilo


“Čaruga” Lovrenović je u bjekstvu.


Čaruga

Profesionalni ubica Lovrenović je kum Ljubana Ećima, šefa beogradskog dijela NarkoKlana, koji uništava RS, kao i kum Željka Radovanovića Kreče, takođe Ećimovog čovjeka i pripadnika NarkoKlana koji je razorio Republiku Srpsku. Svi oni su dio paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.


"Čaruga" se redovno sastajao sa Sinišom Kostreševićem, Narko"Generalom" i direktorom Policije RS, a komunicirali su i putem "Skaj"-a. 



Kavčanin Kostrešević, direktor Policije RS

U kolikoj mjeri je i Kostrešević umiješan u likvidaciju Ćuluma pokazaće istraga koja se intenzivno i dalje vodi, iako je optužnica protiv Šakića potvrđena 24.03.2021. godine. Kinez je, kao i Kostrešević, Kavčanin.


Motor kojim su pobjegli Kinez i Čaruga zapalio je Lovrenovićev sin Dušan koji je, takođe, u bjekstvu.


Njega je o akciji u kojoj je trebao biti uhapšen obavijestio Narko"General" Kostrešević preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče. (nastaviće se)