понедељак, 31. мај 2021.

Nepovjerenje banaka u institucije RS: Fond zdravstvenog osiguranja RS tražio kredit od 35 miliona KM, dobili svega 6.971.940,88 KM

Piše: Slobodan Vasković


Nakon brojnih neistina o neviđenom “uspjehu” zaduženja pod zelenaškim kamatama na Londonskoj berzi, koje je ostvarila Vlada RS, pravo stanje stvari u finansijama ovog entiteta pokazuje potpuno nepovjerenje bankarskog sektora u institucije RS.

Najsvježiji primjer za to jeste FZO RS, koji je raspisao tender za dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od 35 miliona KM.

Na tender se javila samo “UniCredit Banka” a.d. Banjaluka, koja je Fondu odobrila svega 6.971.940,88 KM, odnosno pet puta manje od traženog iznosa.


Ugovor o dobijenih cca sedam miliona KM zaključen je, po principu "daj šta daš", 10. maja ove godine, a javnost o njemu obaviještena 31.05. o.g.


Ova situacija pokazuje i kakvo je stanje finansija u zdravstvenom sektoru i svjedoči da je tragično, što i ne čudi nakon virusne pljačke koja traje neprekidno od početka pandemije, marta 2020. godine.


Nepopravljivi kriminalac Stojan Vukajlović ponovo pokušava da otme imovinu Grada Banjaluka

kriminalac Stojan Vukajlović i Milorad Dodik 

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Stojan Vukajlović je prije dvije godine postao advokat. Iako je on još uvijek dosta „zelen“ advokat, već sada se može zaključiti da se radi o vrlo „zrelom“ kriminalcu.


2. 

Očigledno uvidjevši da se od poštenog bavljenja advokaturom ne mogu za kratko vrijeme steći milioni, Vukajlović se otisnuo u kriminalne vode. Poput najgoreg lešinara, Vukajlović je sve svoje podzemne ideje usmjerio ka imovini Grada Banjaluka.


kriminalac Stojan Vukajlović, bivši odbornik SNSD 
u Skupštini Grada Banjaluka

3. 

Moralna Nakaza Igor Radojičić je imao običaj da javnost zabavlja pričama o „Lisicama“ koje kruže oko gradske imovine. Vrijeme je pokazalo da je taj isti Radojičić vrata gradske imovine širom otvorio najvećoj od svih tih „Lisica“, njegovom bliskom saradniku Stojanu Vukajloviću.


Igor Radojičić i njegov štićenik gangster Stojan Vukajlović
4. 
Radojičić je dolazak Vukajlovića u SNSD najavio riječima „SNSD će biti znatno ojačan na nekoliko gradskih lokacija“Sa ove vremenske distance Radojičićeve riječi djeluju kao proročanske, jer se ispostavilo da je Vukajlović na nekoliko gradskih lokacija pokušao da otme imovinu grada Banja Luka.


zgrada kriminalca Vukajlovića Banjaluci, naselje Nova Varoš

5. 

Već sam pisao o stambeno-poslovnoj zgradi koju je Vukajlović izgradio u banjalučkom naselju Nova Varoš. Iako su svi stanovi i poslovni prostori u toj zgradi formalno upisani na Vukajlovića, jedan od stanova je namijenjen za sudiju Dalibora Kordića, koji je glavna Vukajlovićeva veza u Osnovnom sudu u Banjaluci.


kriminalci Stojan Vukajlović i Dalibor Kordić, sudija

6. 

Isto tako, do detalja sam opisao na koji način je Vukajlović pokušao da se dočepa šest skupocjenih nekretnina na području Banjaluke. Tim povodom nadležno tužilaštvo trenutno vodi krivičnu istragu protiv Vukajlovića, sudije Dalibora Kordića i pritvorenog sudije Nebojše Pejovića.


sudija kriminalac Nebojša Pejović, trenutno u pritvoru

7.

Iako sam svojim tekstovima uspio osujetiti Vukajlovićev plan da se na štetu Grada Banjaluka dočepa šest skupocjenih nekretnina, to očigledno nije bila dovoljna opomena za narečenog. Šta više, on se još žešće okomio na imovinu Grada Banjaluka.


Pljačkaši slave otimačinu: Ranko Škrbić, Dodikov kum i Stojan Vukajlović, kriminalac i  član Sekte

8. 

U svom novom poduhvatu, Vukajlović se uz pomoć Ljiljane Slijepčević, sudije Osnovnog suda u Banjaluci, dočepao zemljišta u naselju Ada. Radi se o vrijednom zemljištu čiji je suvlasnik Grad Banjaluka. 

Osnovni sud

Nakon nezakonitog upisa Vukajlovića kao vlasnika na tom zemljištu, on je promptno sa Veselkom Malbašićem zaključio Ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno poslovnog objekta broj OPU-552/2020Taj ugovor je zaključen 26.08.2020. godine, a podrazumijeva da je Vukajlović u poslovnu saradnju unio zemljište, dok će Malbašićeva kompanija na tom zemljištu izgraditi zgradu. Vukajlović će svoj udio dobiti kroz kompenzaciju, odnosno na njega će biti upisano nekoliko stanova i poslovnih prostora.


 

9.

Sada najinteresantniji dio: Kako se to jasno vidi iz ZK uloška, Vukajlović se upisao kao vlasnik pomenutog zemljišta na osnovu rješenja Osnovnog suda u Banjaluci broj 71 0 V 266586 18 V 2 od 26.10.2018. godine, koje je donijela sudinica Ljiljana Slijepčević. 


Po mojim saznanjima na to rješenje Grad Banjaluka je podnio žalbu, jer se ispostavilo da je sudinica Slijepčević vodila postupak fizičke diobe bez obavještavanja o tome bilo Grada Banjaluka bilo Pravobranilaštva RS koje zastupa Grad Banjaluku. Te informacije mi je potvrdilo više izvora iz Pravobranilaštva RS.


10. 

Interesantno je i to da je u postupku koji je vodila Slijepčevićka stranke zastupao advokat Ljubiša Dragičević. Sudinica Slijepčević i advokat Dragičević su u rodbinskim odnosima i oboje su poznati kao članovi građevinske mafije.


Kriminalac Stojan Vukajlović i advokat Ljubiša Dragičević,  
visoko rangirani član Građevinske mafije u Banjaluci
11. 

Shvativši da je uhvaćena u kriminalu, Slijepčevićka je brže bolje usvojila žalbu Grada Banjaluka, pa je 16.12.2019. godine donijela novo rješenje, kojim je stavila van snage svoje rješenja od 26.10.2018. godine. 

Međutim, Vukajlović je i dalje ostao upisan kao vlasnik zemljišta, te je 26.08.2020. godine to zemljište prometovao na Veselka Malbašića.

Momčilo Antonić, neizrasli član kriminalne porodice Antonić
i Stojan Vukajlović

12. 

S obzirom da se radi o zemljištu čiji je suvlasnik Grad Banjaluka, ostaje da vidimo da li će novi gradonačelnik Banjaluke podnijeti krivičnu prijavu protiv Vukajlovića i Dragičevića. 


Vukajlović (prvi s lijeva) i Dragičević (prvi s desna)

13.

Bitno je reći da su Stojan Vukajlović i Draško Stanivuković rođaci. U toku protekle kampanje Stanivuković je žestoko napadao Vukajlovića i time dobio značajan dio glasova. Međutim, nakon izbora Stanivukovićeve kritike prema Vukajloviću su utihnule.


Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke

14. 

Što se tiče sudinice Slijepčević, sada najavljujem da ću protiv nje sljedeće sedmice podnijeti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i pritužbu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a. (nastaviće se)

 

 


недеља, 30. мај 2021.

Nastavak nasilja nad Djetetom, nakon iskonstruisanog i lažnog nalaza dr Ranke Kalinić, koja mora odgovati zbog nesagledivih šteta koje je Dijete pretrpilo zbog njenog javašluka i nerada


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dr Ranka Kalinić svojim nečasnim Nalazom i mišljenjem, o čemu sam detaljno pisao u tekstu “Nasilje nad Djetetom: Umjesto da prijavi nasilje nad Djetetom, Prim. dr Ranka Kalinić, iz Doma zdravlja Banjaluka, ga je opravdala; Nesavjesna navodna specijalistkinja mora odgovarati zbog jezive štete koju je pričinila Djetetu”, nije nanijela nesagledivu štetu samo djetetu i ocu, za koje ih očigledno nije bila briga, već i majci u čiju ga je korist napisala.


2.

Dr Kalinić, kao iskusan psihijatar, nije prepoznala da je majci potrebna stručna pomoć. Zbog tog propusta došlo je do niza katastrofalno loših situacija po Dijete i nasilje nad njim se nastavilo.


3.

Da podsjetim, upravo je Prim. Dr Ranka Kalinić, iz Doma zdravlja Banjaluka, sačinila Nalaz i mišljenje (od 21.4.2021.) koji je opravdanje za majčine zlostavljačke i nezakonite postupke prema Djetetu (imena članova porodice ne navodim kako bih zaštitio Dijete).


Klasični primjer zloupotrebe djeteta od majke, što je česta pojava, svojim neradom dr Kalinić dodatno je ojačala. 


dr Ranka Kalinić

Majka je prvo pokušavala da što više smanji viđanje djeteta sa ocem, koje je regulisano rješenjem Centra za socijalni rad od 02.09.2020. godine (odbijena je njena žalba protiv tog rješenja). 


Nakon toga odvodi dijete dječijem psihijatru, koje na osnovu navoda majke i površnog pregleda daje preporuku da se privremeno obustavi viđanje djeteta sa ocem. 


Kao prvo, nalaz dr.Kalinić je štur, pa se može, izvan svake razumne sumnje, zaključiti da je baziran na tvrdnji majke. Kao drugo, ako je već povjerovala u to da otac vrši nasilje nad djetetom, obavezna je bila da to odmah prijavi policiji.Međutim, ona to nije učinila, što njen postupak čini još težim nedjelom i zbog kojeg bi, u najmanjem, trebalo da joj se oduzme licenca.


4.

Neetičko djelovanje dr Kalinić i javašluk koji je pokazala izazvali su nove velike posljedice.


5.

Da je tako, potvrđuje i činjenica da je majka prije nekoliko dana odvela dijete iz Gradiške i odbija reći ocu gdje se nalaze, iako je znala da će otac doći da ga preuzme po privremenoj mjeri obezbjeđenja koju je donio Osnovni sud u Modriči od 21.5.2021. godine.


6.

Od tog datuma Majka je bila obavezna predati Dijete Ocu, što se zbog neefikasnosti suda, još uvijek nije realizovalo.


7.

Sve je, prema mojim informacijama, prijavljeno PU Gradiška i očekuje se njihovo dalje postupanje u ovom slučaju.


8.

Ovo surovo stanje, u kojem najviše trpi Dijete, je eklatantan primjer posledica koje su nastale iz Nalaza i mišljenja dječijeg psihijatra koji nije bio u interesu djeteta i nije odgovarao realnom stanju stvari. Za to je najodgovrnija dr Kalinić i mora odgovarati za to.


9.

Svako ko radi sa djecom na bilo koji način zna da se porodične stvari mogu pravilno usmjeriti samo ako su u interesu i korist djeteta, a roditelji su ti koje je potrebno “prilagoditi” tome.  (nastaviće se) 

GORAN DAKIĆ: Nije banka šljiva da propadne!


Zove me Miki i veli da je stigao Gradac o Sabatu. U kafani je taman primopredaja smjene, pa velim da ću da se vratim za pola sata-sat. Ostavljam posao, ostavljam piće, ostavljam ruksak i udaram niz Aleju do Ramajane… 


Dvije stotine stranica uglavnom nepoznatih radova o velikom Argentincu. Tu su dijelovi njegovih intervjua, uvodnik Aleksandre Mančić koja godinama prevodi Sabata i koja ga je nekada davno i upoznala noseći primjerak Junaka na potpis, tu je, na koncu, i neprijatno saznanje da je Sabato romane prilagođavao prilikom prevoda. Za Bugare je izostavljao jedno, za Ukrajince dva, za Srbe tri poglavlja…


Letim nazad ka redakciji i razgledam sadržaj. Kvantna mehanika i književnost. Tja. Sabato, poslednji pisac. Interesting. Sablasti i utvare. Obećava. Geometrizacija romana. Jak naslov, ali vjerovatno prazan skup. Gledam i fotografije, posebno onu na kojoj Sabato predaje predsjedniku Argentine Raulu Alfonsinu materijal o nestalima za vrijeme Vidalove diktature. 


Sa istom strašću sam prije nekoliko godina letio u kafanu, za astal pored džuboksa, pod klimu, svaki put kada bi mi Gradac pao šaka. Skupljao sam strpljivo najzanimljivije brojeve. Onaj o melanholiji, neobičnim tijelima, apokalipsama, tajnim kulturama, jevrejskoj mistici. Bili su to vreli dani kada u kafani sem mene i Gradca nije bilo nikoga. No, druga su vremena stigla. 


Za astalom pored djevojka sa naslovnicâ sprema ispit iz ženske književnosti. Ore, kopa i plevi, pa nekako ide, a i rokova, vala, ima. 


Prekoputa trojica starijih raspravljaju o tome kako se para najbolje čuva.


Meni kaže pašo da nosim u banku sve, da metnem u sef, a neće da kaže da su tri banke propale… 

Kako propale, žito ti jebem? 

Pa nije banka šljiva da propadne! 

I šta će sad oni što su tamo držali paru? 

Milovan, komšija ženinog ujaka, znaš ga, iz Miloševića, tri njive prodao i sve na banku… 

Eno ga jauče k’o mile oči... 

Propale mu pare. 

K’o da je zemlju dao zabadava.

A ja njih pod jastuk ili dušek, pa ih i vidim i osjetim…


Odlažem Gradac i stajem za šank. Ušinuo me živac (drugar kaže da je spinalni), pa me svrdla kroz zadnju ložu desne noge i kroz desnu stranu pozamašne pozadine. Ne mogu dugo da sjedim, ne mogu dugo da stojim, pa svakih petnaestak minuta mijenjam poziciju. Razvukao sam punjač do šanka i - lektorišem. Nema od u genitivu, kojem se koristi za neživa, a kome za živa bića, datumi se ne pišu sa nulom i tako redom, padež po padež, glagolsko vrijeme po glagolsko vrijeme. Stajanje kvari poznati čiča koji juri u klozet na svakih pet minuta…


Izvini, rođeni, danas prostata radi, ne znam šta joj je!


Vraćam se za astal. Ostalo mi je još pedesetak strana, ali valja odmoriti dušu. Puštam uho među bratiju koja se upustila u gurmansku raspravu…

 

Mi smo njega ujutro odmah zaklali…

Ja ne pamtim da sam slađe prase pojeo…

Jedno petnaest kila, a pomasno, nije sama krtina…

Sva se ona opna pohvata, sve sam ja to počupao…

Ostali samo oni bubrežnjaci…

Mokraća ako ostane živa, to unutra smrdi…

A ja zavučem ruku i sve to povadim!

On kaže: Pa jesi li ti normalan?!

Kod jagnjeta je bubrežnjak top, kod krmeta ne valja po lije luka!

A bilo je vrijeme pohladno, pa ono vrelo povuklo lijepo so…

Slatko, brate.


Sve je, dakle, kako valja. 

Uzeo sam Sabata, najeo se hrskave praseće kožice, a u onim bankama nisam imao ni marke.

Samo da živac popusti, da kiše stanu i da ugrije. 

Tri ljeta se nisam pokvasio u Vrbasu i vrijeme je da krenem uzvodno.

субота, 29. мај 2021.

Drago Kalabić, nekadašnji visoki funkcioner Sekte, teško, po Dodikovom nalogu, optužio Željku Cvijanović da “uništava SNSD u Prnjavoru”, da je “srušila skupštinsku većinu”, a njenog muža Aleksandra za kriminalne radnje; Kalabić se, u dogovoru sa Dodikom, vraća na čelo OO SNSD Prnjavor

Željka Cvijanović


Piše: Slobodan Vasković


Drago Kalabić, nekadašnji visoki funkcioner SNSD-a iz Prnjavora, koji i danas kontroliše značajan dio Opštinskog odbora Sekte iz tog mjesta, žestoko je raspalio na svom FB profilu po Željki Cvijanović.


Optužio je Cvijanovićku da uništava SNSD u Prnjavoru, a njenog muža Aleksandra za kriminalne radnje i poslove sa prnjavorskim, kako je rekao, “Elektrom”.


Drago Kalabić

Kalabić tvrdi da Cvijanovićka i njen muž, preko Gorana Slijepčevića Brblje kontrolišu načelnika opštine Darka Tomaša i da ga Brbljo “postrojava tri puta dnevno”.


Optužio je Cvijanovićku i za rušenje većine u Skupštini opštine Prnjavor koju je donedavno držao SNSD, ali su je preuzele opozicione stranke.


Nema dileme da iza ovog ataka Kalabića na Cvijanovićku i njenog muža stoji Milorad Dodik.Dodik, prema mojim informacijama, namjerava da raspusti OO SNSD Prnjavor, nakon gubitka skupštinske većine, i za povjerenika imenuje upravo Kalabića.


Poseban razlog za to je što je Tomaš, nakon pada skupštinske većine SNSD-a, indirektno optužio Dodika da stoji iza tog projekta. Tomaš jeste osoba od povjerenja Cvijanovićke.


Kalabićev post sa njegovog FB profila, objavljen 29.05.o.g., prenosim u cijelosti i bez ikakvih izmjena


Željka Cvijanović nikada ništa dobro nije uradila za Prnjavor. Iako je bila ministar, Predsjednik vlade, Predsjednik Republike, u Prnjavoru nije otvorila ni jedno radno mjesto, ni jednu fabriku, ni jedan kapitalni projekat. Sve se svelo na par krečenja po Prnjavoru, preko njoj odanih kriminalaca za velike pare. 2014.g ja sam u Sarajevu dogovorio sa Elektro prenosom BiH i njegovim direktorom Matanom Žarićem postavljanje velike trafo-stanice u Prnjavoru vrijedne preko 10 miliona maraka. 


Čim je 2015 Cvijanovićeva  došla u Upravni odbor Elektroprenosa odmah je to skinula jer je to Kalabić dogovorio. Time je uništila Prnjavor u energetskom smislu i ostavila ga bez mogućnosti da riješi svoje goruće pitanje. Ali joj nije smetalo da svoje podobne privatne firme pošalje u Hercegovinu da rade milionske poslove za Elektroprenos. 


Željka Cvijanović nastavlja da uništava prnjavorski SNSD preko svog Visokog predstavnika za Prnjavor Gorana Slijepčevića Brblje. Brbljo Darku Tomaša postrojava 3 puta dnevno. Ako bilo šta odbije za 7 minuta zove Aleksandar Cvijanović, a za 15 min. i sama Predsjednicu. Sva zaposlenja i postavljena po Brbljinom zahtjevu rešavaju se za par sati a svi unosni poslovi Brblji daju bez tendera. Brbljin i Acin kubik betona u Prnjavorskom Elektru košta 400 km. 


Aleksandar Cvijanović

Zbog kriminala i radova na Domu zdravlja iza kojih stoje Aco i Brbljo srušena je većina u SO Prnjavor. Ali njih to ne interesuje. Željka i Aleksandar Cvijanović su iz Prnjavora otišli kao gubitnici, puni kompleksa i frustracija. Oni mrze Prnjavor i zato ga uništavaju preko grupe svojih poslušnika koje su nasilno instalirali u Prnjavoru i iza kojih neće ostati ništa dobro. Luka Petrović rekao Tomašu da mu curi vrijeme  i pred svima mu priprijetio "Znaš kako sam te onda spašavao"....

Dodik i Kristijan Krezić, prevarant iz Hrvatske, zajedno će uzgajati “medicinsku” marihuanu: Proizvodiće samo “Srećnu Marihuanu sa Četiri lista”

Milorad Dodik i Kristijan Krezić
 
Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik najozbiljnije kreće u posao zasađivanja Indijske konoplje, kako bi proizvodio marihuanu, za početak, u medicinske svrhe.


Većina misli da je riječ o šali, ali se Dodik, kada su pare u pitanju, ne šali; Posebno kada je riječ o lako stečenom novcu sa narodne grbače. Preciznije, otetom novcu.


Da bi što lakše došao u posjed budžetskih sredstava, Dodik je osmislio projekat o kojem sam već pisao (vidi dodatak), ali i našao partnera, ravnog sebi, kako bi namjeravani poduhvati bili što zlatniji.


Dodikov partner je Kristijan Krezić, prevarant iz Hrvatske, koji se sličnim poslom “oprobao” u Koprivnici, Republika Hrvatska.


Krezić se, prema pisanju portala “Prigorski.hr” i drugih hrvatskih medija, pojavio negdje iz dubina Švajcarske i Njemačke i obećao, 2019. godine, ulaganja u visini od 200 miliona evra i zapošljavanje, najmanje, sto radnika u svojim “pogonima” u Koprivnici.


Dvije godine kasnije, Krezić je “nestao”, a od pogona i ulaganja nije bilo ništa.


Međutim, Kreezić se sada materijalizovao kod Dodika sa kojim zajedno kreće u projekat “medicinske” marihuane.


Dva prevaranta će to, izvjesno, uraditi sa zanosom. 


Posljednje informacije do kojih sam došao glase da će Dodik i Krezić proizvoditi samo Srećnu Marihuanu - onu sa četiri lista.


Imaju oni za sobom imaju već nekoliko vrlo, po sebe, unosnih poslova koje je teško platila Republika Srpska, ali o tome u nastavcima ove uzbudljive proizvođačke, ali i duvačke priče.


Prije nastavaka, preporučujem vam da se detaljno upoznate sa Dodikovim partnerom Krezićem u izvrsnom tekstu portala Prigorski.hr, pod naslovom “ISTRAŽILI SMO Gdje je zapeo dugo najavljivani mega projekt koji je Koprivnici trebao donijeti 100 radnih mjesta?”, objavljenom 28.03.2021. godine. (nastaviće se)


Dodikov biznis sa Indijskom konopljom i ozakonjivanjem marihuane dobija budžetske konture i izborne ciljeve: Samo dobro naduvani, nauljeni i opojnim kolačićima uhranjeni građani mogu povjerovati u Dodikove “Istine” i za njega ponovo glasati 2022. godine; Dodik, Doktor Dž-Mister Farmaceut, nakljukan sopstvenim probnim proizvodima, javno nastupio - pojavile se ozbiljne nus pojave (17.05.2021.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Obajavio sam 11.05. o.g. tekst “Dodik uskoro počinje sa proizvodnjom Indijske konoplje; Da li je Republika Srpska na korak od legalizacije marihuane?!


2.

Naveo sam i da je za te potrebe, “vrijedni”, a još i “domaćin”, kupio/zakupio 350 hektara najplodnije zemlje u Lijevče polju, a nadležne službe intenzivno rade na donošenju zakonskih akata koji će omogućiti proizvodnju marihuane, za početak, u “medicinske svrhe”. 


3.

Dodiku je to najmanji problem, jer je takozvana NSRS tek njegova alatka, kao motika, na primjer, kojom on kopa gdje god zabasa, a nema stranputice na kojoj nije. Jedino ga nema nigdje na, što bi narod rekao, poštenom putu.


4.

Dodik se na najnoviji biznis odlučio nedavno, shvatajući da je to posao budućnosti u kojem se već vrte milijarde dolara, ali kako je on, već decenijama, navikao samo na poslove sa budžetom, bilo je vrlo interesantno pratiti kako će njegov najnoviji biznis ukalupiti u, ionako, skršeni i iscrpjeli budžet.


5.

Dodik ne bi bio Dodik kada ne bi našao, osim velikih, i ona “najmanja vrata” da se ugradi, sa još jednim poslom, u budžet, iz kojeg novac već poodavno, baš dobrim dijelom, odlazi na račune njegovih firmi. 


6.

Zato je nedavno pozvao Radovana Kilavog Viškovića, takozvanog premijera, da zajedno obiđu međe 350 hektara zemlje, kako bi se Vrtni Patuljak uvjerio da Dodik ničiju među nije nagazio.


7.

Tu mu je Dodik, među međama, iznio savršen plan, kako za biznis, tako i za opšte izbore koji se trebaju održati oktobra 2022. godine.


8.

Prvo, naravno, ide ozakonjenje “trave” u “medicinske svrhe”; Proizvodiće se nekoliko vrsta ulja, kolači, kolačići, čak i torte…, punjene krofne…, pite marihuanuše (sa sirom), a ponešto će biti i za smotati onim kojima je baš potrebno.


9.

Da bi sve bilo po zakonu, kompletan asortiman Dodikovih medicinskihtravaproizvoda otkupiće Vlada RS, a zatim ih, besplatno, podijeliti svim građanima Republike Srpske nekoliko mjeseci pred izbore, s tim što će se Dodikovi proizvodi dijeliti građanima u sve većim količinama kako se izbori budu približavali.


10.

Cijena za Dodikove proizvode, koju će platiti Vlada RS, je sitnica, pa je neću ni navoditi.


11.

Odlučeno je da se blago opojni proizvodi, vrlo zdravi, nema šta, podijele preko mreže apoteka, pod imenom "Moja apoteka", koje su u vlasništvu švajcarske firme “Apo-pharm”.Nema ništa logičnije od toga, jer je “Apo-pharm” u Dodikovom vlasništvu. On stoji iza navodnih vlasnika te firme.


12.

Mnogi za “Apo-pharm”/“Moja apoteka” vezuju i Ranka Škrbića, što je jedno vrijeme, nakon 01.07.2008. godine, (kada su od Republike Srpske otete badava te apoteke - tadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka), bilo tačno.


13.

Međutim, Dodik je Škrbića izbacio iz “Moja apoteka”, koja je, fiktivno, u vlasništvu firme iz Švajcarske, a suštinski u Dodikovom, i preuzeo punu kontrolu. 


Doktor Dž-Mister Farmaceut, Dodikovo je švajcarsko ime!


14.

Istini za volju, nije Škrbića istjerao bez centa - platio mu je milion evra da ga više “očima ne gleda” u tim apotekama, dok u drugim nezakonitim poslovima i dalje odlično sarađuju. Na pandemiji su, po svakom soju virusa, uzeli milione.


Za nadati se da sa sjemenom Indijske konoplje neće uvesti i indijski soj!


15.

Bilo je dosta velikih problema sa vlastima Švajcarske, na čijoj teritoriji je registrovana “Apo-Pharm” oko plaćanja poreza; Prošle, 2020. godine, ta porezna Dodikova kriza je dostigla vrhunac u Švici, ali je, istina jedva, nekako uspio riješiti te probleme. 


Naravno, sve je milionske dugove platio Švajcarskoj, ali je sve “namirio” iz budžeta Republike Srpske, čije se metastaze zovu Dodik 1, Dodik 2… Dodik 202…Dodik 2021...


16.

Prva berba Dodikove Indijske konoplje i “medicinski” proizvodi od nje, koju će otkupiti Vlada RS i besplatno sve te superzdrave prelake opijate podijeliti narodu, ima nekoliko, zaista, značajnih ciljeva, koje ću redom navesti onako kako ih je Dodik predstavio Viškoviću, Patuljku na Međi, koji je sve to objeručke prihvatio ukočenim patuljkovim rukama. 


I sa velikim oduševljenjem, tipičnim za Vrtne Patuljke i ostale stvorove iz Dodikove trave.


17.

Kada se narod navuče na zdrave “medicinske” proizvode od Dodikove Indijske konoplje bez ikakvih problema će povjerovati u sljedeće “činjenice” o kojima Dodik sa traktora trubi mjesecima, ali mu, zasad, jako loše ide, jer nema narod potrebnog “stimulansa” da bi bio ubijeđen. Čak su im i smiješne neke Dodikove "istine", što je već poprimilo galopirajuće razmjere.


18.

Ciljevi koje treba utuviti opijenom narodu u glavu tokom 2022. su sljedeći:

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebo bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da je ekonomija Republike Srpske jedna od najboljih na Svijetu; 

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebao bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da se Republika Srpska, kao NADUVANI balon, odvaja, nezaustavljivo, od BiH;

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate, trebao bi povjerovati, bez većih problema, u Dodikove tvrdnje da će tako NADUVANI, uz to i baš “zdravi”, zajedno sa NADUVANOM Republikom Srpskom odletiti u Evropsku Uniju za svega tri godine i postati njena punopravna članica!

-Narod, koji besplatno koristi lake opijate i povjeruje u Dodikove tvrdnje, trebao bi, bez većih problema, dati glas njemu i Sekti.


19. 

Da bi Viškoviću dokazao kako su njegovi proizvodi zaista uspješni, zdravi i nadahnjuju, Dodik ih je lično, iz probne serije (nisu još završena sva klinnička istraživanja) primijenio na sebi na proteklom zasjedanju svoje motike za sve stranputice (11.05.o.g.).


20.

Takav Dodikov postupak je, zaista, velika “žrtva” za sopstveni narod, koji on deceniju i po tretira kao zamorče i na kojem primjenjuje najsurovije metode, ali je, bar jednom, odlučio da on bude zamorac! I to kakav, od metar i po kila, što je mali korak za čovječanstvo, ali za nečovjeka poput Dodika, ogroman.


21.

Maksimalno podmazan sopstvenim proizvodima (koji su, treba to ponovo naglasiti, još uvijek u fazi testiranja), Dodik je došao u svoj lični parlamenti i rekao, Urbi et Orbi, velike Istine, koje samo neko pod dejstvom njegovih proizvoda može spoznati.


22.

Dobro Nauljen, ali i naljuljan najzdravijim uljem od indijske konoplje, da ne kažem trave, uhranjen kolalčićima i pitama travarušama, Dodik je saopštio Spoznaje, preciznije Zapovijedi:

-Sjedinjene Američke Države propadaju;

-Njemačka privreda je na koljenima; 

-Republika Srpska je Lider u Regionu!


23.

Uočio je da mu malo ko vjeruje, pa ga je uhvatio neviđeni bijes, koji je rezultovao psovkama. Proklete nuspojave!!!


A i zaboravio je da je samo on koristio svoje proizvode i da nije uspio “navući” Opoziciju na njih; Što se tiče Sektaša, oni su poodavno "navučeni".


24.

Odmah nakon što su uočene nus pojave, stručnjaci iz Dodikovih laboratorija krenuli su u njihovo otklanjanje.


25.

To je vrlo bito, jer, nakon Dodikovih tvrdnji, da na Manjači nema nikakvih NATO, pa ni vojnika SAD-a, već se tu nešto onlajn vježba, ljestvica njegovih “Istina”/"Zapovijedi" je dignuta:

-Glasači u idućoj godini moraju, nakon konzumacije njegovih proizvoda, besplatno podijeljenih preko njegovih apoteka, povjerovati kako su na Manjači, u maju 2021., bili ruski vojnici, ne onlajn, već pravi i da su prodefilovali kroz Banjaluku pjevajući “Kaljinku”.


Ako niste znali, "Kaljinka" na ruskom znači ribizla, ne rizla, ribizla i riječ je ljubavnoj pjesmi koju je komponovao Ivan Petrovič larionov 1860. godine.


26.

Laboratorije rade punom parom, jer Dodika, nakon uloge voljnog zamorčeta, još “vile nosaju”, pa je jednu bijednu "krticu" potrošio kao toalet papir - napala je "krtica" (toliki je to jadnik da mi je ispod časti da ga imennujem), po njegovom nalogu, zvanični Beograd, ali je brzinom svjetlosti “skiknula”, tako da taj “napad” nije stigao ni do Česme, banjalučkog predgrađa, a kamoli Beograda, koji Dodik toliko “voli”! (nastaviće se)