недеља, 23. мај 2021.

U ponedeljak, 24.05.2021. godine, članovi Privremene istražne komisije Parlamentarne skupštine BIH će saslušati Asmira Koričića, člana pravosudno-reketaškog klana na čijem se čelu nalazi advokat Darko Kremenović Poletarac

Sudije reketaši Asmir Koričić i Igor Dabić


Piše: Slobodan Vasković


Privremena istražna komisija Parlamentarne skupštine BIH, koja se već mjesecima bavi istraživanjem stanja u pravosuđu, pozvala je na saslušanje Sudije Reketaše Asmira Koričića, predsjednika Okružnog privrednog suda Banjaluka i sudiju tog suda Igora Dabića.



Saslušanje Koričića je zakazano za ponedeljak, 24.05.2021. godine, sa početkom u 13,00 časova. Iako je saslušanje zakazano u Plavoj sali pomenute institucije, sasvim je izvjesno da će ta sala u očima Koričića djelovati poprilično crno.


Sudija reketaš Asmir Koričić


Razloga za saslušanje Koričića je mnogo, jer je on u samo pet godina Okružni privredni sud Banjaluka pretvorio u leglo kriminala i korupcije.


Senad Hoermann

Ipak, jedan razlog se izdvaja kao ključni - slučaj reketiranje privrednika Senada Hoermanna. Zbog tog slučaja za sada je uhapšen samo korumpirani sudija Nebojša Pejović.

pritvoreni Sudija kriminalac Nebojša Pejović
 
Koričić će, 24.05., morati da odgovori na nekoliko interesantnih pitanja vezanih za taj slučaj reketiranja: 

1. Kako je zaključak broj 057-0-Reg-19-002510 od 30.03.2021. godine, donesen od strane Koričića, završio kod sudije Igora Dabića?


Sudija reketaš Igor Dabić


2. Zašto je sudija Dabić službenim email-om poslao sudiji Pejoviću taj isti zaključak?



3.
Zašto je sudiji Pejoviću bio potreban pomenuti zaključak, posebno jer se radi o sudiji drugog suda?

4. Zašto je sudija Pejović na sastanku predao oštećenom Hoermannu pomenuti zaključak?

 


Nakon toga, pod uslovom da Koričića ne odveze hitna pomoć iz Plave sale, članovi Posebne istražne komisije trebaju da istoga ispitaju o zloupotrebama CMS sistema dodjele predmeta, o kojima je govorio stečajni upravnik Goran Radivojac.


Izjava Gorana Radivojca

Na kraju, pod uslovom da Koričića pripadnici SIPE ne izvedu u lisicama iz Plave sale, od njega treba tražiti da objasni svoje konekcije sa glavnim banjalučkim reketašem advokatom Darkom Kremenovićem Poletarcem.


Darko Kremenović, šef pravosudno-reketaške kriminalne organizacije
 

Dobro upućeni izvori tvrde da su proteklih dana Koričić i Dabić do detalja razmatrali sva potencijalna pitanja (i odgovore) koja bi sutra članovi Privremene istražne komisije mogli da stave pred Koričića. 

Sudije reketaški Koričić i Dabić

Neka od tih pitanja su razmatrali i na ulici, tačnije na trotoaru. Mnogi će se složiti da bi Koričića i Dabića trebalo metlom istjerati iz zgrade Okružnog privrednog suda Banjaluka upravo na taj isti trotoar. (nastaviće se i neće stati dok Koričić i Dabić ne budu zatvoreni, samim tim i istjerani iz pravosuđa)