понедељак, 17. мај 2021.

Težak sukob u Režimu: Cvijanovićka izdala Lukača po Dodikovom nalogu i poništila sopstvenu odluku o imenovaju Kovačića u čin Glavnog inspektora koju je donijela na Lukačev prijedlog; Očekuje se žestok odgovor Lukača na Dodikov teški šamar (dokumenti)



Piše: Slobodan Vasković


U “Crvenoj Sekti” postoje dvije frakcije - jednu predvodi Milorad Dodik, a drugu Željka Cvijanović, Zoran Tegeltija i Dragan Lukač.


Dodik već godinama pokušava da naruši odnose suprotstavljenog mu trojca i konačno mu je to pošlo za rukom prije nekoliko dana.


Prisilio je Cvijanovićku da poništi Odluku o imenovanju Danijela Kovačića u čin Glavnog inspektora.


Odluku broj 01-011-1112/21, kojom je Kovačić unaprijeđen, Cvijanovićka je donijela 31.03.2021., a objavljena je u Službenom glasniku, broj 29., 05.04.2021.



Kovačić je osoba od najvećeg povjerenja Dragana Lukača, a dio je i kriminalne ekipe Darka Kremenovića Poletarca, o čemu sam detaljno pisao.


Dodik je iskoristio Lukačev boravak u Africi da mu zada težak udarac, ali i da unese pometnju u neprijateljsku frakciju unutar Sekte koju vodi.


Na poništenju Odluke najviše je insistirao Siniša Kostrešević, direktor Policije, koji je u teškom sukobu sa Lukačem.


Lukač je i predložio Cvijanovićki vanredno unapređenje Kovačića za Dan policije, 04.04.201.



Kada je Lukač prije osam dana otišao u lov u Afriku, gdje troši novac stečen kriminalnim radnjama, Dodik je pozvao Cvijanovićku i naredio joj da donese Odluku o poništenju Odluke o imenovanju Kovačića. Iako je to potpuno nezakonito, Dodik je insistirao da to njegova “Krpenjača” učini.


Cvijanovićka je pokušala da se odupre, ali je Dodik bio neumoljiv. Nema šta se nije izreklo tom prilikom, ali je Cvijanovićka popustila pod pritiskom i donijela Odluku o poništenju/stavljanju van snage Odluke o imenovanju Kovačića u čin Glavnog inspektora.



Režim je htio da prikrije sukob i poigravanje sa zakonima, jer je u Službenom glasniku, broj 42, objavljenom 11. maja ove godine, navedeno da je Cvijanovićka  donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke broj 01-011-1112/21, odnosno poništila imenovanje Kovačića, ne pominjući mu ime.


Lukač se iz Afrike tek vratio, tako da se njegov kontranapad očekuje od sutra. Upućeni tvrde da će Lukačev odgovor Dodiku biti vrlo vrlo žestok. 


Cvijanovićka se pravda da je Odluku donijela jer joj je Kostrešević “slagao” kako je Kovačić kriminalac.



Nije njoj Kostrešević ništa slagao, jer se mikroskopom u vrhu MUP RS moraju tražiti funkcioneri koji nisu u kriminalu. 


Cvijanovićka je ponizila i sebe i Republiku Srpsku, jer je u samo mjesec i po dana donijela dvije potpuno različite Odluke koje se odnose na isti slučaj - prvo je imenovala, pa poništila imenovanje. Toliko o njenoj "ozbiljnosti" i "karakteru". (nastaviće se)