недеља, 31. октобар 2021.

Dodikov “General” sa Skaj aplikacije je Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS; Imena svih ključnih članova “Generalovog” NarkoŠtaba smještenog u vrhu MUP RS

"General" sa Skaj aplikacije Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS 


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Poručnik” Milorad Dodik, Istrebljivač sopstvenog naroda u BiH, nije Rekao Narodu ko je njegov “General” na aplikaciji “Skaj”.

Reći ću ja, pošto držim do svoje riječi, što “Poručnik” Dodik odlično zna: “General” sa Skaj aplikacije je Siniša Kostrešević, direktor Policije MUP RS.


Skaj aplikaciju koristili su, između ostalih, Kavčani Veljka Belivuka i njegove monstruozne koljačke kriminalne narkoorganizacije. 


I "General" je Kavčanin. Da li se čuo sa Belivukom i njegovim ljudima; Da li su mijenjali užasne fotografije samljevenih ljudi, izvršenih ubistava, likvidiranih žrtava?! To osatvljam istrazi.



Dodik direktno naređuje "Generalu", ali nije jedini. Postoji još jedna Osoba, vrlo vrlo bliska Dodiku, koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa "Generalom" i koju on sluša čak više od samog Dodika. Danas neću imenovati tu Osobu, samo ću navesti da nije zaposlena ni u jednoj instituciji Republike Srpske, a ni BiH. Objaviću to ime kad pojasnim sve detalje funkcionisanja "Generalove" NarkoOrganizacije. 


2.

Narko"General" Kostrešević putem Skaj aplikacije i Skaj telefonom komunicirao je sa vođama, primarno, Kavačkog Klana, ali i drugih NarkoKlanova; Ugovarao poslove, posebno oko transporta narkotika, ali i drugih zlodjela.


Njegov ključni čovjek zadužen za koordinisanje poslova sa NarkoKlanovima i velikim NarkoDilerima je Dragan Simić, savjetnik direktora Policije. Simić za “Generala” obavlja najosjetljivije specijalne zadatke širom Republike Srpske i u Regionu, ali o tome nešto kasnije.


3.

Prije nego nastavim da napravim malu digresiju: Simićev sin Marko je 27.10. ove godine, zajedno sa Nemanjom Sjenicom, sinom višestrukog ubice Jelenka Sjenice, u centru Banjaluke, u 12 časova i 35 minuta, (u p’o bijela dana), napali su i pretukli Nj.S., bez ikakvog razloga. 



Nakon što je priveden, prijetio je policajcima svojim ocem Draganom, tvrdeći da će biti svi istjerani sa posla, a potom slagao da ima COVID 19; Utvrđeno je da nije pozitivan, pa je vraćen u pritvor, odakle je pušten u 21 čas i 15 minuta. Tužilac Biljana Janković ga tereti za krivično djelo “nanošenje tjelesne povrede”.


Vrlo nasilna porodica Simić, vrlo sklona kriminalnim djelima - od nanošenja tjelesnih povreda do trgovine narkoticima.


4.

Uz Simića, ključni članovi NarkoŠtaba “Generala” Kostreševića su Ilija Plavša, takođe njegov savjetnik, Siniša Bereta, načelnik Jedinice za organizovani kriminal, a  bio je to i Mladen Milovanović, koji je, 17.07. ove godine, uhapšen zajedno sa Škaljarcem Milošem Božovićem, nakon čega je odležao mjesec dana u pritvoru, a sada se brani sa slobode.


Ilija Plavša

5.

Objavio sam već da je Milovanović tokom disciplinskog postupka pred Unutrašnjom kontrolom, izjavio da je za sve njegove sastanke sa Božovićem znao i odobravao ih Kostrešević.


Nakon tog svjedočenja, "General" ga je precrtao i čini sve da kompletnu krivicu za čuvanje i logističku podršku Škaljarcu Božoviću prebaci na Milovanovića i njemu bliskog Viktora Latinovića, policijskog funkcionera koji radi u KTC.


Ranije sam objavio da je Dragan Simić, savjetnik “Generala”, nakon hapšenja Milovanovića iz njegove kancelarije, prije pretresa, sklonio sve "istražne predmete" koje su oni “specijalno” radili.


Vezani su za pokrivanje velikih NarkoDilera i kriminalaca koje "General" kontroliše.

Mladen Milovanović

6.

U “Generalovom” štabu je i Predrag Vatreš, koji je priveden kada i Milovanović, ali mu nije određen pritvor, jer je Kostrešević uspio to da spriječi.


Tužilaštvo BiH preuzelo je od Okružnog javnog tužilava Banjaluka predmet “Škaljarac Božović-Milovanović”. Tužilaštvo je kompletan predmet izuzelo 18.10. ove godine i o tome obavijestilo sve branioce osumnjičenih, kao i osumnjičene.


Milovanović je već saslušan u Tužilaštvu BiH, a, prema mojim izvorima, izjava mu je gotovo identična onoj datoj Unutrašnjoj kontroli MUP RS.



7.

“General” je pripadnik Kavačkog klana, a čuvanje Škaljarca Božovića bio mu je samo usputni posao; Uz to, držao ga je na oku i mogao ga je maknuti kad god je htio, ako bi to od njega zatražili šefovi Kavačkog klana!


Škaljarac Miloš Božović


“Generalu” nije mrsko da sarađuje i sa “Škaljarcima” ukoliko je to dobro plaćen posao, ali je, primarno, Kavčanin i sa njima je zaradio milionske svote, radeći za njih velike transporte narkotika.


8.

Jedan od specijalnih zadataka koje najznačajniji pripadnik “Generalovog” štaba Dragan Simić obavlja jeste, između ostalih, direktna komunikacija sa Zvorničkim NarkoKlanom, Bijeljinskim NarkoKlanom i onim sa Sarajevsko-Romanijske regije. Bijeljinski klan tek sam načeo u nekoliko tekstova, a potpuno ću ih raskrinkati, kao i onaj iz Sarajevsko-Romanijske regije.


Hotel "Vidikovac"


Simić se, po “Generalovom” nalogu, u hotelu “Vidikovac” (uvijek i isključivo u tom objektu), tajno nalazio i sa Bojanom Raonićem, velikim NarkoDilerom, kojeg je Sud BiH, novembra 2019. godine, presudio na pet godina zatvora zbog falsifikovanja isprava i krađe identiteta, koje je prodavao velikim NarkoBosovima iz Regiona. Od tada je u bjekstvu.


Sa Simićem je u par navrata u "Vidikovac" dolazio i Vatreš.


Milovanović i Vatreš

9.

Simić je, po naredbi “Generala”, organizovao tajno liječenje, ali i zaštitu Raonića, u UKC RS Banjaluka.

veliki NarkoDiler Bojan Raonić

Pisao sam već o tome, ali da podsjetim, jer je to jako bitno, budući da je Boban Kusturić, šef Helikopterskog servisa Vlade RS, dovozio letjelicom Raonića u UKC RS. Kusturić je, takođe, jedan od "Generalovih" najbližih saradnika i, istovremeno, izvođač velikih kriminalnih zadataka.


Kusturić je Dodikov lični pilot.


Boban Kusturić


Za cijelu akciju čuvanja i liječenja Raonića znali su Dodik, kao i Vlado Crta Đajić, ali i Nenad Crveni Kombi Stevandić.

"General" (u sredini) i Vlado Crta Đajić

10.

Objavljujem ponovo dokumente iz UKC RS iz kojih se jasno vidi da je Bojan Raonić 18. avgusta 2020. godine primljen u Urgentni centar UKC RS u 09 časova i 21 minut. Tada je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana potjernica kako bi bio uhapšen i upućen na izdržavanje petogodišnje kazne zatvora.

Raonić u UKC RS BL od 18.08.-24.08.2020.
Kontrola u UKC RS BL 24.11.2020.

Po prijemu, smješten je na Abdominalnu hirurgiju i, nakon svih izvršenih pregleda i provedenih šest dana na liječenju, 24.08.2020. godine otpušten iz UKC RS. Vjerujem da je bio smješten u VIP apartmanu.


Opet je NarkoBjegunac odvežen helikopterom Vlade RS, pilot Bojan Kusturić, a na kontrolni pregled došao je tri mjeseca kasnije, 24.11.2020. godine.


Pregledan je i otpušten na još jedan helikopterski let.


NarkoPilot i NarkoM ilioner Boban Kusturić


Koliko su bahati NarkoMafijašii pogrešno misle da su nedodirljivi pokazuje i podatak da je Raonić pod svojim pravim imenom svaki put priman u UKC RS Banjaluka, što je zaista izvrstan podatak, jer je neizbrisiv i krucijalan dokaz Dodikove, Kostreševićeve, Kusturićeve i Đajićeve povezanosti sa NarkoKlanovima.


Raonić, očito, ima problema sa zdravljem, jer je ponovo dovežen na UKC RS 05.03.2021. godine i na Abdominalnoj hirurgiji proveo četiri dana. Bio je smješten kod Crte Đajića sve do 09.03.2021. kada je otpušten u 07. časova i 20 minuta. Helikopteri Vlade RS koje vozi Kusturić baš rano lete.

NarkoDiler Raonić na UKC RS od 05.03.-09.03.2021.

                                                         kontrola 18.03.2021.

Kusturić je, 18.03.2021. godine, ponovo helikopterom dovezao bjegunca od pravde Raonića u UKC RS na kontrolu. Isti dan je i otišao. Gdje se krio?! 


Jasno je da "Generał" zna. I da Dodik zna. I da Osoba, zasad neimenovana, zna!


11.

Podnio sam krivičnu prijavu protiv Dodika, Kostreševića, Kusturića, Đajića… zbog udruživanja u Organizovanu Zločinačku Grupu sa ciljem da omoguće nastavak skrivanja NarkoDilera Bojana Raonića, presuđenog na pet godina zatvora, iako su znali da je za njim raspisana potjernica, koju sam lično potpisao i objavio, 27.10. o.g.


Krivična prijava protiv Dodika, "Generala"
i Kusturića i Đajića

12.

Dva dana prije toga, Dodik i njegov "General" sa Skaj aplikacije Kostrešević podnijeli su krivičnu prijavu protiv mene koju su potpisali kao anonimni "članovi porodica oboljelih od korone". Kakvi jadnici. 


Vijest o podnošenju krivične prijave protiv mene objavili su pojedini mediji, ali sam je objavio i ja na svom blogu.

 

Krivična prijava "porodica oboljelih od COVID 19"

13.

Nacrt krivične prijave protiv mene, iza koje navodno stoje “porodice oboljelih od korone”, uz odobrenje Dodika i Osobe koju još uvijek neću imenovati, napisali su “General” Kostrešević, uz pomoć Berete i Simića, dok je Plavša bio “brza pošta” koji je nacrt odnio Mračnjaku Slavku Maksu Mitroviću da uradi “konačno rješenje”. 


Siniša Bereta

Kada je Mračnjak “dotegnuo” tekst krivične, u kojoj jedino nisam osumnjičen za izazivanje Francuske buržoaske revolucije, Balša je krivičnu “anonimno” predao Tužilaštvu i neanonimno entitetskoj agenciji “SRNA”, koja je objavila 25.10. o.g., a ja prenio na blogu isti dan


Mračnjak Slavko Maks Mitrović

14.

Navedeni Simić, Plavša, Milovanović, Bereta i Vatreš su, godinama, najuži štab “Generala”; Kusturić je zadužen za prevoz narkotika helikopterima Vlade RS, ali i za prevoz NarkoDilera, kao i drugih lica iz krim miljea vrlo vrlo opasnih i sa debelim dosjeima.


Naravno, nakon svjedočenja pred Disciplinskom komisijom Unutrašnje kontrole MUP RS protiv "Generala", Milovanović je, kako sam već naveo, precrtan.


15.

Osim Simića, Plavše, Berete i Vatreša, svi pripadnici MUP RS, te Kusturića, izuzetno značajan član "Generalovog" štaba je Rade Diljević, njegov kum, koji je direktno zadužen za poslove sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom Kavačkog Klana u Republici Srpskoj.


Rade Diljević, kum "Generala"

Diljević je specijalizovan za brojne nelegalne poslove koji se odvijaju preko Dodikove Krovne Kriminalne firme "Prointer", a najvažniji posao mu je pranje para. 


O ključnim “Generalovim” narkoađutantima na terenu pisaću uskoro opširnije.


"General" sa Skaj aplikacije Siniša Kostrešević


Budući da se radi o vrlo velikoj NarkoHobotnici, koja je Regionalnog karaktera, sa narkouporištima u Holandiji (Roterdam), Španiji, Belgiji (Antverpen), Češkoj..., nije moguće u jednom tekstu navesti sve njene krakove i trgovce opijatima koji ih vode. (nastaviće se) 






 

субота, 30. октобар 2021.

“Poručniku” Dodiku: Reci Narodu ko je tvoj “Generał” na aplikaciji “Skaj”?!

Piše: Slobodan Vasković


1.

“Poručniče” Dodik, nisi dogurao do Generała, ali jesi do Istrebljivača sopstvenog naroda i Komandanta “GeneralŠtaba” NarkoKlana, koji razara BiH/RS/Narod u Republici Srpskoj.


2.

Istina, ne razaraš samo ti BiH; Činiš to zajedno sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, ali ti Istrebljuješ Narod u Republici Srpskoj; I to sistematično, strpljivo, svakodnevno, iz sata u sat, iz minute u minutu…


3.

Jasno ti je da ovim tekstom nastavljam da ispunjavam obećanja javno data u Odgovoru na tvoju bolesnu krivičnu prijavu protiv mene, koji sam, pod  naslovom, “Miloradu Dodiku, Istrebljivaču Srpskog Naroda&Crvenoj Sekti: Tek ćeš drhati kao prut”, objavio 25.10.o.g.


4.

Da ne bude da samo ja tvrdim, a da ti, prethodno, nisam ponudio priliku da odgovoriš, evo Javno te Pitam: Odgovori Narodu čije kodno ime je “General” na Skaj aplikaciji koju su koristili/koriste najveći kriminalci u Regionu, među njima i NarkoMesari Veljka Belivuka?


5.

Pitanje je postavljeno tebi, jer je riječ o tvom “Generalu”, koji je koristio Skaj aplikaciju, pa, samim tim, i Skaj-telefon. Naravno, za narkoposlove, ali i neke druge o kojima sada neću šire. Sve u svoje vrijeme.


6.

To nije Siniša Mijatović, takođe “General”, ali u regiji Zvornik; On je oblasni Narko”General”, a ovaj “General” sa Skaj aplikacije htio je da se dvostruko prikrije - Mijatovićevim kodnim imenom među velikim NarkoDilerima iz Zvorničke regije, kako bi u slučaju da se “provali” aplikacija on bio zaštićen. Reklo bi se oprezan kriminalac. 


7.

Međutim, probijen je i on i Skaj i njegovo kodno ime, kao i pravo; Vrlo ti je blizak, a na tebi je da odgovoriš o kome je riječ? Imaš vremena do sutra, neka bude do podne.


8.

Pošto si ti, “Poručniče”, kako tvrdiš, čovjek od Zakona, postavljam ti Javno pitanje u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama!


Ukoliko do podne ne odgovoriš ko je tvoj “General” sa Skaj telefonom i sa Skaj aplikacije, ja ću.


9.

Naravno, ukoliko se odlučiš da kažeš o kome je riječ, možeš da saopštiš i sve njegove veze i poslove; Ako ti je mrsko “zbog prezauzetosti”, ja ću detaljno, u nizu tekstova! 


10.

Evo i pitanja No2: Smatraš li da je Vlado Crta Đajić prijavljujući tužilaštvu “manjak jednokratnih hirurških maski” i to veće količine, u magacinu Kliničke apoteke UKC Republike Srpske, prijavio sam sebe? I koliko su vrijedile te maske? I kako su nestale?


12. 

Na ovo pitanje možeš odgovoriti do sutra, ali i do prekosutra, pošto je prvo baš poteško i vrlo vrlo gadno po tebe; Ne samo pitanje, već odgovor na njega i sve ono što uz odgovor slijedi.


Ne zaboravi, do sutra: Tačno u Podne! (nastaviće se)





 

Nadgrobne, Zagrobne, Nadzemne i Podzemne kriminalne radnje Ukopnika “Gradskog groblja” Stanivukovića, Selaka, Grbića i Drinića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nastavljam raspakivati kriminalni četverac Draško Stanivuković-Goran Selak-Željko Grbić-Nebojša Drinić koji su, zajedno sa prethodnom banjalučkom vlasti koju je predvodio Igor Radojičić, Glavni pogrebnici “Gradskog groblja” u Banjaluci koje je toliko dobro, kriminalom, ukopano da će trebati arheološke ekipe da ga ponovo iskopaju.

2.

Dok iz Gradske uprave preglasno odjekuje Grobna tišina na sve pljačke, pa tako i na ove nadgrobne, zagrobne, nadzemne, podzemne, koje sprovodi Izvršni Grobar Željko Grbić, direktor JK “Gradsko groblje” a.d., po nalozima Glavnog grobara Gorana Osnovca Selaka, člana mafijaške familije “Selak -Milaković”, uz podršku Gradonačelnika Grobara Draška Stanivukovića koji ništa nije preduzeo da se pljački stane u kraj i neizostavnog mladog gangstera Nebojše Drinića koji naplaćuje “zaštitu” koju Stanivuković daje Grbiću i njegovom šefu Selaku.


3.

Još u martu ove godine, radnici “Gradskog groblja” uputili su dopis Stanivukoviću o tome da je preduzeće na granici likvidnosti, da se dižu krediti, a rate ne vraćaju, da se pljačka nemilice..., ali je Lepršavi Gradonačelnik sve to izignorisao.


4.

Nije ni čudo, jer radi po nalozima TajkunskoKriminalne kamarile koja ga, zajedno sa Lažnim Multipex Ocem Nacije, želi izgurati za kandidata za predsjednika RS, kako bi oni imali privatni entitet umjesto Milorada Dodika, Istrebljivača naroda u RS. 


Mala digresija - uskoro će javnost Lepršava La Banda zasuti lažiranim anketama kako Lepršavi gradonačelnik "izvrsno" stoji, iako tone kao kamen, ali čekam taj trenutak da napišem seriju tekstova o manipulacijama koje su radili i navedem i druge pripadnike, koje dosad nisam pominjao, u toj sve toskičnijoj i opasnijoj grupi čiji je krajnji cilj razbijanje SDS-a i PDP-a, opozicionih stranaka. 


5.

“Gradsko groblje” se nemilosrdno pljačka i uništava preko firmi “Novo tex” i “Progres”, obje u vlasništvu mafijaške familije “Selak - Milaković”, koja se još zove "SPS", čiji je vojnik Grbić.


Sve to znao je Stanivuković još prije sedam mjeseci, ali prstom nije mrdnuo da zaustavi bacanje posljednjih lopata zemlje na kovčeg “Gradskog groblja”, iako  ga “skupštinska većina” nije mogla spriječiti.

6.

Da podsjetim da sam već objavio kako je Grbić od “Sber” banke u februaru 2021. godine podigao kredit od 300.000 KM bez odluke Nadzornog odbora, bez raspisivanja tendera i urpkos tome što nikakvo podizanje kredita nije bilo predviđeno Planom nabavki za ovu godinu. Samo ovim aktom Grbić je počinio nekoliko krivičnih djela, ali još uvijek nije smijenjen.


7.

Taj novac je uplaćen firmama “Novo tex” i “Progres”; Prvoj na osnovu ekspresne sudske presude, a drugoj za nekoliko puta uvećane cijene mermera, koji je isporučen “Gradskom groblju” u tolikim količinama da će im trebati narednih petnaest godina da ga "potroše", a pod njegovom težinom tonu sve dublje i dublje.


8.

Tako je od “Progresa” 24.02.2020. kupljeno mermera u vrijednosti od 247.947,06 KM, dok je 21.01.2021. godine kupljeno mermera u vrijednosti od 308.458,4 KM; Ukupno za jedanaest mjeseci 556.406 KM.


Utvrđeno je da su zalihe kamena plaćene više od pola miliona KM velike i nepotrebne, a da je dobar dio nabavljenog kamena neupotrebljiv.


Firma “Progres” je vlasništvo Selaka i Grbića, što je opštepoznato, iako se ne vodi na njima. Ta firma 99 posto poslova obavlja sa "Gradskim grobljem" i, ranije, sa KPZ "Tunjice", dok jena čelu zatvora bio Selak.


Tako su nabavljali za KPZ "materijal za obrazovanje, nauku i sport" u vrijednosti od 18 KM i 46 pfeninfa, preko ambalaže za jaja, u vrijednosti 204 KM i 12 pfeninga, pa do izvođenja radova na sanaciji dijela Paviljona u krugu KPZ "Banjaluka" u vrijednosti od 62.516,49 KM. Kakav progresivni kriminal!!!


9.

Prije nego pojasnim stvarnu vlasničku strukturu da naglasim da je do prije dvije godine isti mermer koji se kupuje od “Progresa”, po višestruko nižim cijenama kupovan za potrebe “Gradskog groblja” od inostranog kupca. 


Kada je Selak, uz pomoć vatrenog oružja i po odobrenju tadašnjeg partnera Milorada Dodika,  preuzeo “Gradsko groblje”, on i Grbić su odlučili da u igru ubace svoju firmu “Progres” koja sada kupuje isti kamen od istog inostranog kupca, ali ga po mnogostruko većim cijenama prodaje “Gradskom groblju”.


Da naglasim - za sve navode imam dokumente, ali ih ne objavljujem iz razumljivih razloga.


10.

Sada slijedi prava poslastica - vlasništvo firme “Progres” i način na koji su Selak i Grbić sve osmislili: Osnivači firme su Nemanja Gajić i Stana Zagorac, koja je računovođa u “Progresu”.



Zagorac je sada i direktorica, jer je Nemanja Gajić otišao na rad u inostranstvo.


Nemanja Gajić je sin Selakovog zeta Gorana Gajića (oženjen Selakovom prvom rodicom).


Goran Gajić je, u vrijeme dok je Selak bio direktor KPZ “Tunjice”, obavljao dužnost šefa magacina i potpisivao lažne fakture koje im je dostavljala firma “Progres” za nikada izvršene radove.



Otimalo se koliko se htjelo, što se vidi iz dokumenta o prihodima "Progresa".


11.

Selak je teško zloupotrebljavao zatvorenike iz “Tunjica”, jer su oni radili, a on i Grbić, preko “Progresa”, naplaćivali. Primjer za to je već navedena obnova dijela Paviljona u KPZ "Banjaluka". Kakva kriminalna zamisao i izvedba!


12.

Sve ovo je Stanivuković znao 11.03.2021. godine kada je pismenim putem obaviješten o pljačkanju preko “Progresa”, ali i “Novo tex”-a i brojnih drugih firmi, ali prstom nije mrdnuo. Samo je Drinića zadužio da štiti Grbića, Selaka i teške kriminalne radnje koje čine. I da dobro tu zaštitu naplati. (nastaviće se)

петак, 29. октобар 2021.

Vlado Crta Đajić u velikom klizištu koje njemu i Dodiku ugrožava pljačkanje najmanje polovine od 35 miliona KM, predviđenih za izgradnju podzemne garaže UKC RS

pokušaj sanacije klizišta


Piše: Slobodan Vasković


Pohlepa pripadnika Crvene Sekte je nemjerljiva: U jeku korone, 23.04.2020. godine potpisali su Ugovor o izgradnji podzemne garaže, vrijedne 35 miliona KM.


Jasno je zašto nema para za lijekove za borbu protiv COVID 19.


Teško stimulisani pljačkaški trojac

“Možda će da košta 35 miliona ali će biti najsavremeniji parking u Evropi”, pohvalio se 04.05.2020. Crta Đajić, teško stimulisan, kao i obično.

Prostor kraj UKC RS na kojem je došlo do ogromnog klizišta

Posao je dobila firma “Marković Invest” iz Laktaša, vlasništvo Rade Markovića, kuma Ranka Škrbića, grobara zdravstva, koji negira kumstvo, ali ne negira da je izvođač radova u svim velikim pljačkama koje se odvijaju kroz gradnju objekata vezanih za zdravstvo.


Škrbić je kum Milorada Dodika i njih dvojica stoje iza svih velikih pljački u zdravstvu RS.


Prema procjenama stručnjaka, na podzemnoj garaži će biti ukradeno najmanje 50 posto, odnosno 17,5 miliona KM.


Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, na čijem čelu je Alen Šeranić, obavezalo se da će vraćati kredit UKC-a od 35 miliona KM kako bi se garaža izgradila, što Šeranića čini saučesnikom u ovoj kriminalnoj radnji.


Međutim, “najsavremeniji parking u Evropi” teško je ugrožen vrlo opasnim klizištem koje brojne firmme nikako da saniraju. 

Trenutno na sanaciji radi firma “Inženjering” iz Jelaha; Radi se svakodnevno, “skinuto” je “pola brda”, ali sve i dalje vrlo opasno klizi, uprkos brojnim pobijenim šipovima i ostalim građevinskim zahvatima.


Fotografije svjedoče o dramatičnom klizištu koje bi, ako se nastavi, moglo ugroziti i UKC RS.

Uvijek teško stimulisani Đajić je ranije izjavljivao da klizište ne može ugroziti ništa, ali ko još može vjerovati takvoj spodobi.


Klizište je odvuklo već par miliona, a koliko će ih ukupno progutati, nezahvalno je prognozirati.



Garaža, kako stvari stoje, neće biti ispod 40 miliona KM, a Teško Stimulisani Đajić bi kraj njene izgradnje trebalo da sačeka u nekoj od pritvorskih/zatvorskih ćelija. (nastaviće se)




Stanivukovićevi politički i ekonomski savjetnici: Selak i Grbić sahranili “Gradsko groblje”; Sašu Trivića, suvlasnika "Krajina klasa" istražuju zbog krađe vode, duge cijelu deceniju


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mafijaška porodica Selak-Milaković, formalno ozvaničena kao “politička” partija SPS, uspjeli su da sahrane banjalučko Javno komunalno akcionarsko društvo “Gradsko groblje”.


2.

Taj zaista nevjerovatni podvig ostvarili su preko Gorana Selaka i njegovog poslušnika Željka Grbića, direktora i Grobara banjalučkog “Gradskog groblja” koji je preduzeće doveo do nemogućnosti poslovanja, što mi je potvrđeno iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


3.

Stvarni gubitak Groblja u 2020. godini je 280.000 KM, a duguju brojnim dobavljačima novac; Jedino ništa ne duguju firmi “Novo tex”, koja je u vlasništvu mafijaškog ogranka Milaković i kojoj je tokom 2020. godine isplaćeno preko 400.000 KM za raznorazne “usluge”.


4.

Koliko od toga je ukradeno, jer su pripadnici mafijaške porodice poznati po prenaduvavanju faktura, trebala bi utvrditi istraga do koje mora doći, pošto se može desiti da Groblje bude zaplijenjeno.


5.

Djeluje iracionalno, ali to su činjenice, budući da je Grbić preduzeće doveo u stanje potpunog rasula; Ne zna se ni ko pije ni ko plaća, ne znaju se ni prihodi ni rashodi; Jedino se zna da je Grbić, radeći po instrukcijama Gorana Selaka,  sahranio Groblje i to preduboko; U tolikoj mjeri da će biti istinski poduhvat vratiti ga na površinu iz dubioze u koju je svjesno gurnuto. 


6.

U kolikoj mjeri je Grbić bahat svjedoči podatak da je od “Sber” banke u februaru 2021. godine podigao kredit od 300.000 KM bez odluke Nadzornog odbora, bez raspisivanja tendera i urpkos tome što nikakvo podizanje kredita nije bilo predviđeno Planom nabavki za ovu godinu.


7.

Samo ovim aktom Grbić je počinio nekoliko krivičnih djela, ali još uvijek nije smijenjen. A morao je biti među prvima smijenjen nakon promjene vlasti u Banjaluci, jer se znalo da se enormno pljačka u maniru "Bilija Pitona". Međutim, Stanivuković to nije učinio. 


8.

Stanivuković štiti Grbića, jer je u odličnim odnosima sa mafijašem Selakom i kompletnom mafijaškom porodicom “Selak Milaković”, budući da je Pogrebno preduzeće za sahranu brojnih firmi “Novo tex” jedan od značajnijih dobavljača grada Banjaluka.

9.

Stanivuković je mladog gangstera i reketaša Nebojšu Drinića, potpredsjednika Gradskog odbora PDP Banjaluka, zadužio da štiti Grbića, a Drinić, po običaju, naplaćuje zaštitu.


10.

Nadzorni odbor “Novog groblja” morao bi smijeniti Grbić: Ako to ne učine nakon bezbrojnih kriminalnih djela koja je počinio i sa kojima su upoznati, onda i protiv njih mora biti sprovedena istraga zbog prikrivanja teških krivičnih djela

11. 

Veoma je interesantno da se Lažni borac protiv kriminala Stanivuković nijednom nije oglasio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi “Gradsko groblje”, a opštepoznato je da on baš voli da se fotografiše dok podnosi “krivične” prijave.


12.

Nije taj propust slučajan, jer Stanivuković je vrlo selektivan po pitanju “krivičnih” koje “podnosi”, odnosno slikanja sa “razlogom”.


13.

Nije ovo jedina šansa koju je propustio - Itekakva prilika mu je bila da podnese krivičnu prijavu protiv kradljivca vode Saše Trivića, suvlasnika “Krajina klasa”, koji već cijelu deceniju pljačka banjalučki “Vodovod”, a da nije platio niti pfeninga.


14.

Nakon što sam otkrio njegov kriminal, ta Hulja se našla u velikim problemima, što je i zaslužio, jer je MUP RS otpočeo sa saslušanjima povodom decenijske krađe vode.


15.

Uplašeni saznanjima da su saslušanja počela, čelni ljudi “Vodovoda” podnijeli su, konačno, prije par dana krivičnu prijavu protiv Trivića, a istraga je počela ranije, nakon mojih objavljenih tekstova o tom kriminalcu: Glavni tužilac OJT Banjaluka Zoranu Bulatoviću na moje pitanje da li će po službenoj dužnosti (nakon što sam mu dostavio podatke o Trivićevom kriminalu), otvoriti istragu, odgovorio je potvrdno.



16.

Stanivuković je maksimalno štitio Trivića, čak ga nije uklonio ni iz Ekonomskog savjeta Gradonačelnika, u koji ga je imenovao, što je baš odgovarajuća pozicija za okorjelog kriminalca, po Sektaškim pravilima. (nastaviće se)