уторак, 31. јануар 2023.

Zataškavanje krivice policijskog funkcionera Ručnova za smrt M.D.: Zatražen i određen pritvor za Udovičića, iako je heroin donio policijski funkcioner Ručnov koji je bio na narkožurci na kojoj se predozirala M.D.

Piše: Slobodan Vasković


1.

OJT Prijedor i PU Prijedor, kao što sam i najavio, pokušavaju prikriti kobnu ulogu Vladimira Ručnova, zamjenika PS Kozarska Dubica, zbog koje je preminula M.D. od predoziranja heroinom.


2.

Iz OJT Prijedor, pod vođstvom Glavnog tužioca Mladena Mitrovića, za kojeg je poznato da je štitio Dalibora Railića, narkodilera koji je naručio likvidaciju Radenka Bašića, policijskog funkcionera iz PU Prijedor, najavili su zahtjev za pritvaranjem Zorana Udovičića. udovičiću je određen pritvor.


3.

Upravo Udovičića, koji jeste uživalac opojnih droga i sitni diler, terete da je donio heroin na žurku koja se odvijala u njegovoj kući i da je M.D. od predoziranja i preminula.


4.

Heroin je, međutim, donio policajac Ručnov koji je, takođe, uživalac opijata i koji je sve vrijeme i bio na heroinskoj žurci u kući Udovičića.


5.

Tužilaštvo ni policija nisu saopštili tu informaciju niti da li je saslušan Ručnov!


6.

Takođe je, van svake pameti, da Ručnov koji je, izvjesno, bio pod dejstvom opijata vodi uviđaj nakon smrti mlade djevojke.


7.

Međutim, Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor i pomenuti Mitrović “pokrivaju” Ručnova koji je gospodar podzemlja u Dubici.


8.

Preminula M.D. živjela je u vanbračnoj zajednici sa Udovičićem, a na smrtonosoj žurci bilo je još prisutnih osoba koje se sada zastrašuju kako ne bi rekli istinu o tome ko je zaista donio heroin. 


Zamjenik komandira PS Kozarska Dubica Vladimir Ručnov je taj koji je to učinio, a “dopunska djelatnost” mu je dilanje kokaina i heroina. 


9.

Možda Mitrović i Vujanović i uspiju spasiti policajca-narkodilera Ručnova, ali je veliko pitanje da li će uspjeti spasiti sebe kada se otvore kripte u kojima se oni često pominju. (nastaviće se)

понедељак, 30. јануар 2023.

Kajganić protiv Kajganića plus ključno pitanje - kada će Kajganić prekinuti zločinačku akciju otimanja “Alumine” hapšenjem njenih aktera

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pažljivo sam pročitao poveliki intervju Milanka Kajganića, Statiste na poziciji Glavnog tužioca Tužilaštva BiH i zaključio da je po ključnim pitanjima u nesporazumu sam sa sobom.


2.

On nikako da razumije da mora kvalitetne, vrhunske informacije oko trgovine narkoticima, ubistvima, organizovanom i privrednom kriminalu koje su pronađene dešifrovanjem Skaj i Anom aplikacija potkrijepiti i čvrstim dokazima.


3.

Nije sporno da su informacije sa Skaj i ANOM aplikacija pravilno izuzete i, samim tim, valjane, ali da bi neko bi presuđen neophodni su i dokazi za informacije koje su nađene.


4.

Uostalom, ako je sve što piše na Skaj i ANOM aplikacijama samo po sebi dokaz, zbog čega je pušten iz pritvora Dario Jekić, saučesnik u teškoj likvidaciji  Slaviše Ćuluma (ubijen 20.05.2020.), zašto nije još uvijek iza rešetaka?!


5.

Kada je već pominjao Holandiju, može se kod tamošnjih pravosudnih organa raspitati kako su i da li su predmeti u kojima su informacije sa Skaj-a korištene kao jedini dokaz završile oslobađajućim presudama?! A jesu!


6.

Niko ne osporava Skaj i ANOM aplikacije, posebno ne potpisnik ovih redova, ali neka Kajganić razmisli o onome što je sam izgovorio.


7.

Prvo je rekao da su to dokazi, a potom da su samo “sudovi nadležni da utvrde da li je određeni dokaz prikupljen na zakonit način i da li je zakonit, a sudovi to mogu samo tokom glavnog pretresa”!!!


Posebno je zapanjujuće da nije pojasnio zbog čega niko nije uhapšen zbog 73 kilograma kokaina zaplijenjenog u Doboju kod Dušana Reljića, avgusta prošle godine, te 52 kilograma kokaina zaplijenjena nedavno u Sarajevu!


8.

Kajganić se pohvalio da je riješeno mučko ubistvo Radenka Bašića kojeg je, 21.03.2021., likvidirao Aleksandar Miljatović, a naručio narkodiler Dalibor Railić.


Riješeno je, ali djelimično, jer nisu optuženi oni iz vrha MUP RS i PU Pijedor koji su ignorisali Bašićeve zahtjeve da se istraže Railićevi narkoposlovi niti je optužen Railićev intimus Mladen Mitrović, Glavni tužilac OJT Prijedor.


Istraga je, u ovom slučaju, išla do mjere koja je odgovarala onima što upravljaju pravosuđem, pa i samim Kajganićem.


9.

Nije saopštio ni ko su ti preko kojih cure informacije o akcijama prema metama Tužilaštva BiH, posebno zašto niko od dojavljivača nije uhapšen. Na primjer, u slučaju bjekstva visokopozicioniranog "zemunca" Ognjena Orašanina upravo je iz Tužilaštva BiH rečeno da se u “MUP RS zna ko mu je dojavio”, da je ta osoba “iz MUP RS”, ali već je pošlo mjesec dana, a niko nije uhapšen.


Kako je to moguće?! Ako se već zna, zašto “krtica” narkobosova nije uhapšena?!


10.

Kajganić je govorio i o organizovanom kriminalu, ali nijedne konkretne riječi nije rekao o najvećoj zločinačkoj akciji koja je u toku, već mjesecima, i koju niko iz pravosuđa ne pekida.


11.

Riječ je o pokušaju otimačine fabrike glinice “Alumina”, kćerke firme FG “Birač”.


12.

Prije nego nastavim o tome, ostaje i dalje pitanje za Kajganića kako je moguće da Gordan Pavlović Goci, vlasnik firme “Pavgord” (preko koje se pokušava oteti “Alumina”, vrijedna 600 miliona KM za svega 43 miliona KM za koje se ne zna ni da li su uplaćena republičkim institucijama koje su mu prodala svoja potraživanja prema FG “Birač” u stečaju), još uvijek na slobodi, a pohapšeno je pet njegovih vozača, potom Milan Rašević, njegov sestrić, svi zbog prevoza i dilanja narkotika?!  


I zašto Tužilaštvo BiH konačno ne počne da istražuje, osim Pavlovića, i Zorana Stevanovića Gladnog, njegovog ključnog orrtaka u pomenutoj zločinačkoj akciji, te njihovog zaštitnika Milorada Dodika?


13.

Nepostupanje je, Kajganiću, takođe, krivično djelo!


14.

Na teret ti ide činjenica da nisi postupio ni po jednoj prijavi protiv Gordana Pavlovića Gocija, Zorana Stevanovića Gladnog i Milorada Dodika, a posebno si ignorisao njihov brutalni uticaj na pravosuđe; Bolje reći razvaljivanje pravosuđa od ove bande, sa isključivim ciljem otimanja FG "Birača" i Alumine. 


15.

S obzirom na to da  Zoran Stevanović javno tvrdi da je Milorad Dodik lično zvao stečajnog sudiju kako bi upisao “Pavgord” kao najvećeg povjerioca u stečaju FG "Birača" i to do kraja januara, mogao si narediti da se sasluša Stevanović i posao bi ti bio prilično olakšan. Da si saslušao ostale učesnike u stečaju opet bi ti sve bilo jasno. Nisi to uradio... 


16.

Jesi li se možda zapitao zašto se Zoran Stevanović Gladni nameće da bude direktor Alumine? Da li si razmišljao ima li to veze sa pokušajem pljačke ove fabrike, a sve kako bi “Pavgord” vratio zelenaške i narko dugove od desetine milione KM koje je pozajmio da bi kupio republička potraživanja u iznosu od 43 miliona KM u avgustu prošle godine? Da li si možda posumnjao da je to nova otvorena pljačkaška privatizacija i brutalno pranje novca?


17.

Sve dok ti budeš zabijao glavu u pjesak, narko klan će nesmetano djelovati, i to svi treba da znaju. 


18.

Za kraj, ponavljam pitanja koja sam ti uputio u prošli ponedjeljak sa nadom da ćeš na njih javno odgovoriti što prije. Jer, već je krajnje vrijeme da se zločinačka akcija otimanja “Alumine” zauvijek prekine, a njeni akteri pohapse!


Pitanja

Kajganiću, kao glavnog tužioca Tužilaštva BiH, javno te pitam:


  1. Da li si naložio da se istraži zašto Vlada RS nije sprovela postupak procjene vrijednosti ovih potraživanja te javnog tendera za prodaju?
  1. Da li si naložio da se istraži validnost bankarske garancije “Nove banke” koju su “Pavgord”/Pavlović i Stevanović dali Vladi RS, a koja je, prema brojnim izvorima, bila nezakonita i nenaplativa i koristila je samo da bi se eliminali drugi zainteresovani?
  1. Šta je bilo sa ponudama drugih zainteresovanih kupaca koji su nudili nekoliko miliona KM više od Pavgorda? Zar tu nije direktno oštećen budžet RS?
  1. Da li je istraženo da li je firma “Pavgord” uopšte isplatila navedenih 43 miliona KM za otkup potraživanja, jer do danas niko nije vidio te bankarske platne naloge na ukupno 43 miliona KM? Da li bi se provjerom ovog možda otkrilo da novac nije došao na račune republičkih institucija nego na račune trećih privatnih lica?
  1. Da li si se zapitao otkud firmi “Pavgord” 43 miliona KM kada je u teškoj finansijskog dubiozi; Da ti pojasnim šta to znači - ta “firma” je pred stečajem? Uz to, zapitaš li se, dok gledaš sve te silne prijave, Ko su zajmodavci, jer, očigledno, to nisu samo banke? 
  1. Jesi li razmišljao o tome iz kojih sredstava Pavlović i Stevanović planiraju da da vrate prevelike zajmove? Da ti pomognem - Plan vraćanja podrazumijeva otimanje para iz “Alumine”… Zar ovo nije planiranje novog teškog kriminalnog akta? Zar to neće dovesti do stečaja Alumine i gubitka hiljada radnih mjesta?
  1. Da li si naložio da se istraži da li je izvršeno krivično djelo pranja novca prilikom pribavljanja, potom i uplata pomenutih 43 miliona KM na račune firme “Pavgord”, naročito zbog toga što je prodana imovina koja efektivno vrijedi najmanje deset puta više?
  1. Da li si naložio da se istraži u kojoj mjeri je “Naša banka” (nekadašnja “Pavlović banka”, poznata i kao Crna Rupa koja je usisala Tužilaštvo BiH) umiješana u ovu otimačinu jer, koliko znam, a znam, ogromne količine kapitala se u proteklih nekoliko mjeseci iznose iz ove banke kreditiranjem firmi iz regiona; Firme koje dobiju taj novac odmah ga prebacuju firmi “Pavgord” za refinansiranje 43 miliona KM? Kajganiću, zar te ovaj sistem rada ne podsjeća na bezobzirne mahinacije koje su dovele do propasti “Balkan Investment Banke” i “Bobar banke”? Jesi li se zapitao zašto na sve ovo ćuti Srđan Šuput iz Agencije za bankarstvo RS? Nemoj kasnije da bude da nisi bio upoznat sa ovim!
  1. Da li su ugovori koje je “Pavgord” zaključio za vlasnicima republičkih potraživanja ispravni, jer baš po osnovi tih ugovora i navodnog plaćanja koje niko nije vidio, “Pavgord”, Pavlović i Stevanović, svakodnevno, 24/7, vrše monstruozne pritiske da se narkofirma “Pavgord” upiše kao najveći povjerilac FG “Birač” i na taj način, faktički, preuzme “Alumina” koja vrijedi više od 600 miliona KM?
  1. Milanko, da li si naložio da se istraži Ko to vrši pritisak na stečajnog sudiju zaduženog za FG “Birač” da na osnovu opisanog kriminalnog stanja upiše “Pavgord” kao najvećeg povjerioca u FG “Birač”, čime bi se legalizovao sav kriminal? Razumiješ li šta te pitam? I da li možeš obasniti kakve veze Milorad Dodik ima sa stečajem FG “Birač”, osim što je opisana koncepcija dežavi svih privatizacija kojima je rukovodio, a mogu se vrlo jednostavno i kratko opisati - firme kupuje sredstvima tih firmi?!
  1. Kajganiću, da li znaš da se Zoran Stevanović Gladni i Gordan Pavlović Goci javno hvale da im je obećano da će preuzimanje FG Birača da se završi u ovom mjesecu; Preciznije, da je Milorad Dodik pred njima obavio potrebne telefonske pozive??? Da li je to, možda, slučajno, uticaj na pravosuđe?
  1. Na kraju, dragi Milanko, jesi li se, možda, zapitao šta je smisao ove transakcije za jednu firmu kao što je “Pavgord”, koja se godinama povezuju sa trgovinom narkoticima; Je li to stvaranje nove velike narko organizacije, praćeno pranjem velikih količina narko novca?

Kajganiću, postavio sam ti javna pitanja koja zbog značaja “Alumine” i očuvanja hiljade radnih mjesta, očuvanja naroda na u BiH, zaslužuju hitan javni odgovor, kada već prijave protiv “Pavgorda” prikrivate u Tužilaštvu BiH. Kao što prikrivate i Pavlovića i Stevanovića.


Opasno je to vaše prikrivanje i nečinjenje, jer, prije ili poslije, doći će na red i odgovornost onih koji to čine, a do tada domaća i međunarodna javnost za ovo što Mafija čini i što ti protiv Mafije ništa ne činiš, mora da zna. (nastaviće se)

недеља, 29. јануар 2023.

MUP RS pokušava prikriti Vladimira Ručnova, zamjenika komandira PS Kozarska Dubica, koji je kriv za predoziranje M.D., jer je lično donio heroin

Vladimir Ručnov, zamjenik PS Dubica, narkodiler 
heroina i kokaina


Piše:  Slobodan Vasković


1.

Vladimir Ručnov, zamjenik komandira Policijske stanice Kozarska Dubica, donio je lično heroin na žurku kojoj je prisustvovala sada pokojna M.D. 


2.

M. D. je preminula od predoziranja, uhapšen je njen dečko Zoran Udovičić, vlasnik mjenjačnice “BOSS”, pod optužbom da je omogućio uživanje opijata.


3.

Sam Udovičić jeste konzument opijata i sitni diler, što je iskorišteno da bude osumnjičen i uhapšen, ali u ovom slučaju Ručnov, pripadnik MUP RS, je taj koji je heroin donio.


Ručnov je donio opijate, a poznato je u Dubici da je navedeni pripadnik MUP RS diler heroina, kokaina i uživalac kokaina.


4.

Nakon smrti nesretne M.D. lično je Ručnov gotovo deset časova uklanjao dokaze.


Njena smrt toliko dugo nije ni prijavljena, a tek sinoć se u medijima pojavila vijest o predoziranju.


Ručnov

5.

Istovremeno, doktor Vladimir Babić, direktor Dom zdravlja, izišao je na uviđaj i nije konstatovao precizno vrijeme smrti.

Babić

6.

Sretoja Vujanović načelnik PU Prijedor, kojoj pripada i PS Kozarska Dubica, godinama zna za nedjela Ručnova vezana za narkotike.


Vujanović

7.

Ovaj jezivi pokušaj zataškavanja da je pripadnik MUP RS stvarni krivac zbog smti izazvane predoziranjem samo je jedan u bezbrojnom nizu dokaza da je ta takozvana institucija u potpunosti u rukama NarkoKlanova.


8.

Ukoliko MUP RS i nadležno Tužilaštvo uspiju da prikriju i ovaj slučaj, onda je svaki komentar suvišan. 


Dodik, 18.10.2020.: Nešić je reketaš; Dodik, januara 2023.: Nešića (reketaš) je ministar bezbjednosti; Dodik nastavlja sa postavljenjima narkokadrova; Kratka Skaj priča i još kraća o pokojnoj opoziciji


piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je 18.10.2020. godine optužio, tada svježe smijenjenog direktora javnog preduzeća „Putevi RS“, Nenada Nešića za reketiranje, iznudu, kriminal i korupciju, dodavši da nadležne bezbjednosne agencije treba da reaguju


„Oni su smatrali da su dovoljno jaki, da mogu raditi šta hoće. Došle su do nas informacije o bahatosti, samo jedno preduzeće je moglo raditi putarske poslove. Reket je bio i po 200.000 KM (oko 100 hiljada evra). Nadležni organi će to ispitati. Ne može se niko ponašati tako raskalašeno“, kazao je lider SNSD-a. 

 

Dodik je tada još rekao da je rukovodstvo DNS prema Nešiću trebalo preduzeti mjere još kad je na privatnoj zabavi šutao novac, ali da to nisu uradili.


“Zaboravio” je reći da je on naložio MUP RS da lažira istragu oko toga, što su oni i učinili i,  umjesto Nenadu Nešiću, napisali prekršajnu prijavu njegovom bratu Predragu.


„Kad smo nedavno Nešiću rekli da ne može tako, da ne može samo jedna firma dobijati sve poslove, da nema reketiranja, on je rekao da je bolestan i da svakako ne može više raditi direktorski posao. Rekao je da je bolestan, a onda počeo napadati SNSD i javno nas optuživati za ovo ili ono“, kazao je tada Dodik.


Sve ovo dio je povelikog Dosjea - Sve što Dodik nije “znao” o Nešiću: Dodik ne govori istinu kada tvrdi da je tek “prije desetak dana saznao da je Nešić reketaš”, iako njegove pljačke podržava već četiri godine, koji sam objavio, takođe, 18.10.2020. godine.


2.

Nakon nešto više od dvije godine Dodik je, uz odobrenje Đorđa Ždrale i Miće Danilovića, velikog NarkoBosa sa Pala i prijatelja Radoja Zvicera, imenovao Nešića na poziciju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.


Tako je Dodik individuu koju je okarakterisao kao reketaša preimenovao u "borca" protiv reketaša.


Mora da je Dodiku stigla baš poteška "narukvica", plus što se iznenada sjetio svih zajedničkih poslova sa Nešićem, te je odlučio da ucjenjivača postavi na pomenutu poziciju.


Dodik tada nije pomenuo narkotike, ali nije bilo ni potrebe - ionako je na čelu NarkoRežima bio i tada i sada, pa se to podrazumijeva. Kao što se podrazumijeva da je Nešić bio i ostao narkodiler i jedan od najvećih perača narkonovca.


Čim to Dodik "sazna" odmah će tražiti od Nešića da "nadležni organi to ispitaju" sve na čelu sa ministarstvom bezbjednosti.


3.

Do tada, "nadležni organi", sa Milankom Kajganićem na čelu, čekaju novu turu "Ukletog" kokaina da "zaluta" u BiH, kako bi saopštili javnosti da niko nije kriv, već je sve spontano. I da su kokain "spasili" zahvaljujući GPS-u koji je u njemu nađen, a samim tim i njegove vlasnike koji, u pravilu, ostaju nepoznati i nedodirljivi.


4.

Kad smo već kod "Ukletog" kokaina pitao sam jednog visokog funkcionera Tužilaštva BiH, (u avgustu prošle godine, nakon što su 73 kilograma kokaina, pronađena u skladištu firme Dušana Reljića, gdje su bili dvije sedmice prije nego što su ih "radnici našli", a doveženi su Reljićevim kamionima u Reljićevom kolumbijskom šećeru), da li zna još ijednu zemlju na Svijetu u kojoj vlasnik svega navedenog u zagradi nije uhapšen?


Odgovorio mi je: "Reljića nema na Skaj-u", kao da je posjedovanje Skaj aplikacije bilo nekoliko godina ključni uslov da se može trgovati kokainom.


5. 

Pomenuti odgovor je tek nemušto opravdanje za očiti ogromni ustupak Dodiki u njegovom tajkunu  Reljiću, čiji je kokain bio (kao što su i one 52 kile iz Sarajeva čekale da kupac dođe po njih, ali ih je SIPA na vrijeme upozorila da ne dolaze), jer je u BiH bilo oko 3.300 korisnika Skaj i oko 300 korisnika ANOM aplikacije; Moj sagovornik nikako nije mogao znati da li je Reljić imao ili nije Skaj aplikaciju; Možda, jednostavno, još nije otkriven, budući da sve dešifrovane aplikacije još uvijek nisu stigle u BiH.


A možda i nije, što ne znači da se ne bavi trgovinom kokainom. A bavi se!


Iskreno, nakon pruženog "objašnjenja", nisam imao volje da sagovorniku kažem kako Zoran Lazović, No1 tvrdog Kavačkog jezgra iz Crne Gore nije imao Skaj, nije nikada koristio tu aplikaciju, a pod njegovim vođstvom prošvercovano je ko zna koliko stotina tona kokaina i drugih opijata. Umjesto Lazovića, Skaj je nosio neko od njegovih pratilaca i u njegovo ime se javljao i prenosio naredbe.   


6. 

Čim Dodik "sazna" sve navedeno oko Reljića sigurno će od reketaša, kako zove Nešića kojeg je postavio za ministra bezbjednosti, tražiti da "nadležni organi to ispitaju".


7.

Dok čekam da Dodik "sazna", on i dalje "u neznanju" planira da na visoke pozicije u raznim službama BiH, pa tako i onoj za poslove sa strancima, imenuje osobe iz narkomiljea, što je Žarko Laketa, nekadašnji načelnik PU Trebinje.


8.

Laketu je, svojevremeno, istraživala i zadokumentovala SIPA, ali ga je Dodik u zadnji čas spasio, jer tada još nije "saznao" za Laketine narkosposobnosti. Laketa je umjesto sebe postavio svog dotadašnjeg vozača Laketu koji se zove Siniša i koji je, takođe, duboko upetljan u sve vrste kriminala koji se odvija preko Hercegovine - od šverca cigareta do šverca narkotika.


9.

Čim Dodik sazna za NarkoDuet L&L odmah će pozvati NarkoNešića i zahtijevati da "nadležni organi to ispitaju".


10. 

Ako vam se nakon Dodikovih imenovanja ministara u Savjetu ministara, plus L&L i ko zna ko još koga, učinilo da on narkostrukturu učvršćuje i na državnom nivou, vjerujte da ste u pravu.


11.

Dok Dodik imenuje nove narkostartere, takozvana opozicija je potpuno nestala.


SDS se ne oglašava danima, jer su u dubokoj žalosti za samima sobom, budući da se Mladen Bosić, kojeg ne smatraju svojim, dosjetio Kaligule i Konja, a ne neko iz prododikove sektaške matice poput, na primjer, Darka Babalja.


12. 

Što se tiče PDP-a, Branislav Borenović, sav u grču, demantuje "nepotpisana" saopštenja Draška Stanivukovića, koji se njim poigrava kao sa zadnjim mišem, pa demantuje samog sebe, pa više ni sam ne zna koga da demantuje.


13.

Od davno upokojene lažne opozicije nije više ni za očekivati. Osim ako se neko od njih ne vrati sa onog Svijeta i ne obrati javnosti kako bi opisao svoje "iskustvo"!


14.

Možemo se samo nadati da će Jelena Trivić, Ljubiša Petrović, pa i Mladen Bosić, te još jedan broj članova tih pokojnih partija koji su svjesni da se i SDS i PDP nalaze na "političkom groblju", vrlo brzo i zauvijek napustiti te propale i uništene takozvane političke subjekte. Čije aktuelne "prvake" čak ni Kaligula ne bi nigdje imenovao!!! 

субота, 28. јануар 2023.

“Ukleti” teški opijati: Statista, GPS i “lutajuća” 52 kilograma kokaina


Piše: Slobodan Vasković


1.

Da je Milanko Kajganić zaista Glavni tužilac Tužilaštva BiH, a ne Statitsa na toj poziciji, zapitao bi se zbog čega je iz SIPA požurila sa informacijom da je u Sarajevu “uhapšeno” 52 kilograma kokaina, ali ne i oni koji su ih naručili!


2.

Pitanje je tim logičnije, jer je u kokainu bio GPS koji je slao signal, po svemu sudeći, onima koji su kokain kupili.


3.

Nije lako po signalu naći one koji su pratili preskupu pošiljku opijata (potrebna je međunarodna pravna i policijska pomoć), ali moralo se bar pokušati naći ko je pratio tovar kokaina vrijedan 1.716.000 evra (u veleprodaji). A tehničari su “skinuli” signal GPS-a pa su mogle da prate i domaće bezbjednosne agencije ako bi kokain krenuo dalje. 


4.

Moglo se, naravno, sve držati u dubokoj tajnosti, sačekati i vijdjeti da li će i ko doći po kokain, iako je prijavljen od, kako se tvrdi, radnika firme koji su istovarili banane u kojima se nalazio.


5.

Posebno je to bilo nužno, jer je banane uvezla firma iz Antverpena, Belgije, gdje haraju ovdašnji narkomafijaši koji narkotike dobavaljaju iz Južne Amerike.


6.

Uz to, ako je Kajganić poštenjačina kakvim želi da se predstavi, onda mu je veoma poznato kolika je nepoštenjačina, kriminalac i korumpirani sluga velikih gnagstera Darko Ćulum koji je direktor SIPA.


Da ne pominjem "prepoštenog" Vahidina Šahinpašića Šaju, saradnika Darka Eleza.


7.

Međutim, SIPA je požurila da se “pohvali” ulovom od 52 kilograma iako nisu ulovili nikoga.


8.

Gdje im se to toliko žurilo? To bi trebao da se zapita Kajganić, a potpisniku ovih redova je jasno - da se prikrije pravi kupac.


Tih 52 kilograma, naravno, nije bilo za tržište BiH, koje je premalo, već bi se vratilo u EU.


9.

Ništa drugačiji slučaj od ovog nije ni onaj iz Doboja (avgust prošle godine) - kada je u skladištu firme Dušana Reljića pronađeno 73 kilograma kokaina. I tada su “prijavili radnici”, Reljić je pobjegao, a kada je kokain proglašen “lutajućim”, vratio se i može očekivati i odlikovanje.


10.

Taj kokain je Reljićev, u to nema nikakve sumnje, kao što nema sumnje ni da su ga “očistili” pripadnici MUP RS, koji su dva dana deverali oko “Uklete” droge (“Ukleta, jer luta po BiH ne nalazeći vlasnike), a onda sve prebacili na “slučaj u Belgiji” gdje su, navodno, pogriješili.








петак, 27. јануар 2023.

Sasvim kratka priča: Od ubice i narkodilera Popovića do narkodilera, perača narkonovca i ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića

Ubica i narkodiler Srđan Popović

Piše: Slobodan Vasković


1.

Srđan Popović iz Banjaluke, koga je 25.01.2022. godine Austrija izručila Crnoj Gori zbog ubistva Gorana Đuričkovića iz Budve, 27.10.2015. godine, pripadnik je Kavačkog Klana iz Republike Srspke.


2.

Ubijeni Đuričković bio je zet poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona i blizak Škaljarskom klanu


3.

Škaljarci su likvidirali Damira Ostojića Šijana u Banjaluci 05.09.2018. godine, a motiv za likvidaciju su tvrdnje da je Đuričkovića ubio Šijanov vojnik Srđan Popović.



mjesto likvidacije Ostojića

4.

Popović je, u vrijeme ubistva Šijana već bio u zatvoru u Austriji, gdje je presuđen na osam godina zatvora zbog trgovine kokainom, nakon što je uhapšen 2017. godine.


5.

Viši sud u Podgorici ga je, 11.06.2021. godine, presudio na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog likvidacije Đuričkovića.


6.

Njega je, uz Srđana Svjetlanovića, za ubicu obučio Damir Ostojić Šijan, koji je, za života, uprkos brojnim nedjelima koja je počinio, uživao veliku zaštitu od Siniše Kostreševića i njemu lojalne grupe pripadnika MUP RS. 


Damir Ostojić

7.

Osim ubistava, svi su bili duboko u trgovini narkoticima.


8.

Šijana je likvidirao Jelenko Knežević, o čemu sam detaljno pisao, ali, kako stvari stoje, Tužilaštvo BiH, a ni MUP RS niti SIPA nisu ni pokušali niti pokušavaju da nađu dokaze za to naručeno ubistvo.

9.

Vozač Damira Ostojića bio je jedno vrijeme Nikola Dukić.


Šijan i Dukić

10.

Dukić je na opštim izborima 2022. godine bio kandidat DNS-a za urušeni parlament RS.


Tokom kampanje, Banjaluku su “krasile” njegovi bilbordi sa narkodilerom i peračem narkonovca Nenadom Nešićem. 


11.

Dukić je blizak i sa Sinišom Šakićem Kinezom, koji je direktan učesnik u likvidaciji Slaviše Ćuluma, 15.05.2020. godine.


Siniša Šakić Kinez

12.

Nenad Nešić, narkodiler i perač narkonovca, imenovan je na poziciju ministra bezbjednosti. Sada OSA BiH treba da odluči da li će narkodileru Nešiću omogućiti pristup tajnim podacima. Budući da je Nešić (kao partner i doušnik) blisko sarađivao i sa kriminalcem Osmanom Mehmedagićem Osmicom, još uvijek aktuelnim direktorom OSA, ne bi trebalo iznenaniti da pristup tajnim podacima i dobije.






Nađen GPS u 52 kilograma kokaina koji su nedavno zaplijenjeni u Sarajevu


Piše: Slobodan Vasković 


U 52 kilograma kokaina koji su 21.01. zaplijenjeni u Sarajevu nakon što su, kako se tvrdi, radnici firme u koju su narkotici stigli u bananama prijavili “nenaručenu robu” UIO, OSA, a potom i SIPA, nađen je GPS.


Banane, iz Ekvadora, su, zajedno sa kokainom, iz Rijeke, u Hrvatskoj, upućeni u Sarajevo.


Nije poznato ko je stavio GPS u kokain - Da li oni koji su ga naručili ili, pak, neko drugi, ali iz ove činjenice lako je zaključiti da je kokain sve vrijeme praćen.


To ukazuje i da nije zalutao u Sarajevo, jer ako su njegov put preko GPS-a pratili narkodileri koji su ga naručili sasvim izvjesno bi uočili grešku u putanji vozila koje je prevozilo banane i našli načina da im kokain “ne zaluta” u BiH.


Ukoliko je, pak, GPS postavila od policija iz Hrvatske, onda bi bilo već poznato da je tovar kokaina nekim čudom zalutao. 


Pronalazak GPS-a otvara brojna pitanja u vezi sa istragom oko ove pošiljke, a ni dalje neću navoditi ime firme u kojoj je otkriven, upravo  zbog interesa istrage.


O pitanjima koja otvara pronalazak GPS-a pisaću u nastavku.


 

четвртак, 26. јануар 2023.

Dodik je o imenovanju NarkoNešića pregovarao sa Đorđem Ždralom i Mićom Danilovićem


Piše: Slobodan Vasković


1.

Šef Crvene Sekte Milorad Dodik o imenovanju Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca, na poziciju ministra bezbjednosti pregovarao je sa Đorđem Ždralom i Mićom Danilovićem, velikim NarkoBosom sa Pala.


Ždrali i Daniloviću se nikako ne dopada da Darko Elez, iz zatvora, vodi preko Nešića ministarstvo bezbjednosti, što je sada slučaj.


2.

Pregovori su obavljeni preko posrednika - Ljubiše Ćosića koji ima tri šefa: Mjesto No1 Ćosićevih šefova drže Ždrale i Danliović, dok je na mjestu No2 Dodik.


3.

Ždrale i Danilović su trenutno neprikosnoveni vladari na teritoriji Istočnog Sarajeva, a njima su direktno podređeni i teško kriminalizovani Ćosić i lažni patriota Miroslav Vujičić, sluga Boško Jugović, te svi ostali koji su se, navodno svojom voljom, suprotstavili imenovanju Nenada Nešića na poziciju ministra bezbjednosti u novom Savjetu Gangstera BiH.


4.

Ždrale i Danilović su naredili Ćosiću i drugim iz vrha Crvene Sekte Istočno Sarajevo da sazovu pres konferenciju i obruše se na Nešića, te zahtijevaju od Dodika da ga ne imenuje.


5.

Ćosić, Vujičić, Jugović&co nisu imali kud, jer se niko od njih ne smije suprotstaviti ni Ždrali ni Daniloviću kojem se Nešić veoma zamjerio, iako je za njega oprao milione KM od trgovine narkoticima. 


6.

Dodik je, nakon presa na kojem je traženo uklanjanje Nešića, prvo pobjesnio, a potom se uplašio. 


Pobjesnio je što više ne vlada uopšte tim dijelom svoje zločinačke organizacije, a uplašio, jer zna koliko su nemilosrdni i Ždrale i Danilović koji je blizak prijatelj Radoja Zvicera.


7.

Ždrale i Danilović su vrlo mudro postupili, jer su prisilili svoje sluge iz Crvene Sekte da izađu na pres samo dva dana prije izbora Savjeta Gangstera, kako bi dobili što veće benefite za sebe; Bili su uvjereni da će im Dodik to dati, kako ne bi bio dalje ponižavan u sopstvenoj zločinačkoj organizaciji.


8.

Ćosić je bio posrednik u razgovorima Dodika i Ždrale&Danilovića koji su, nakon udara na lažnog predsjednika RS, privremeno obustavili napad, jer im je obećano sve što su tražili. A tražili su da im se nijedna od institucija - od Tužilaštva BiH, preko SIPA, pa do bilo koga iz MUP RS ne miješa u poslove.


Posebno ne Nešić i njegov šef Elez.


9.

Dodik je obećao, a da li će se usuditi da slaže dvojicu izuzetno opasnih kriminalaca ubrzo ćemo saznati.


10.

U svakom slučaju, Dodik je javno izgubio Gradski odbor Crvene Sekte Istočno Sarajevo; Javno je i ponižen, što je već novi level u djelovanju njegove zločinačke organizacije u kojoj više nije nerikosnoveni Kum i mora da sklapa dilove sa kriminalnim vođama čiji je uticaj jači od njegovog. 








 

среда, 25. јануар 2023.

Izabran novi Savjet Gangstera


Piše: Slobodan Vasković


1.

Predstavnički dom parlamenta BiH izabrao je novi Savjet Gangstera, koji je gori i od dosadašnjeg.


2.

SDA nije dio Savjeta Gangstera, iako su imali napretek kriminalaca koji pariraju izabranim; Međutim, SDA je prva velika nacionalistička stranka koja je nakon nekoliko “vijekova” izbačena iz Savjeta Gangstera, što će se okarakterisati kao napredak.


3.

Napredak je navodno dvostruk, jer ni Bakir Izetbegović nije izabran u Predsjedništvo BiH. Ne treba žaliti ni za SDA ni za Izetbegovićem, ali sastav Savjeta je toliko neobećavajući, do te mjere ponižavajući za svakog građanina BiH, preko svake maksimalne mjere teško korumpiran, da je, praktično, nemoguće napisati bilo šta pozitivno o novom sastavu izvršne vlasti BiH.


4.

Jedina prava riječ je, najblaže rečeno, sramno.


5.

Navodno “srpsku” ekipu predvodi presuđivani Zoran Tegeltija koji treba da ide u zatvor zbog kriminalne prodaje, potom i uništenja RAOP-a: Učinio je to zajedno sa članom porodice, svojim zetom Milanom Keserovićem i cijeli taj slučaj je odlično zadokumentovan, ali Tegeltija je sada ministar finansija i trezora BiH.


6.

Druga dva “srbina” su Staša Košarac i Nenad Nešić; Prvi već godinama maltretira sopstvenu porodicu, a ima i brojne “jezerske” veze sa Crnom Gorom (o tome uskoro opširnije).


7.

Nešić je nosilac Skaja (deveti dan), čija dešifrovana verzija je sakrivena u Tužilaštvu BiH. Uz to je šef porodične narkomanufakture, diler narkotika i veliki perač novca.


Milorad Dodik ga je postavio iz dva razloga - da bi ponizio državne institucije i da bi ga zaštitio. A zaštita mu je bila potrebna, jer je nedavno, zbog prijetnji njemu suprotstavljenih mu kriminalaca, tražio policijsku pratnju i dobio je.


Da napomenem, ujutro ću objaviti s kim je zaista pregovarao Dodik o imenovanju Nešića nakon isfabrikovane pobune članova Crvene Sekte iz Istočnog Sarajeva. 


8.

Nije Dodik Nešića imenovao što ga voli, već što sa Nešićem i on i njegov sin Igor Dodik imaju brojne nezakonite poslove. Pisao sam već o tome u niz navrata, a posebno se to vidi kroz tekst “Pablo” u kojem sam detaljno pojasnio narkoposlove Nešića i Igora Dodika.


Biće stvarno fascinantno kada mu dozvole pristup tajnim podacima.


9.

“Šestorku” (nekadašnju “Osmorku”) predstavljaju Edin Forto, Elmedin Konaković i Zukan Helez.


Za Fortu (Naša Stranka) i Konakovića (NIP) kompromitujuće podatke su iznosili drugi mediji, pa ih neću ponavljati.


10.

Zukan Helez je dokaz da je SDP tamo gdje ih je ostavio Zlatko Lagumdžija.


Osim što je teški kroner, Helez je i presuđivan, lažljivac je i nasilan. 


11.

O Borjani Krišto neću ništa napisati, jer je jedna od dvije žene u Savjetu Gangstera i to predsjednica Savjeta i desna ruka Dragana Čovića. Ok, ipak sam napisao najtežu moguću činjenicu o njoj.


12.

Tu je još Davor Bunoza, za kojeg se nije danas saznalo da je falsifikator, samim tim i kriminalac, a od Čovićevih “golubova” u Savjetu je i Dubravka Bošnjak.


13.

Deseti član je Sevlid Hurtić, za kojeg je dovoljno konstatovati da je bio i ostao osoba od najvećeg povjerenja Obrena Petrovića.


14.

Ovako sastavljen Savjet Gangstera pokazuje i u kolikoj mjeri su predstavnici “Šestorke” politički amateri, jer su se bacili pod noge Dodiku i Čoviću ni ne pomišljajući da zatraže bar “relativno čiste kadrove” za Savjet Ministara, već su pristali na Gangstere.


Međutim, kako to učiniti kada ti je Helez jedan od kandidata!!!


15.

Uz to, Dodik im je potreban da bi mogli da “ravnaju” Denis Bećirovića, što razigrava Nermin Nikšić sa lažnim predsjednikom RS. Šifra “ambasadori”!


16.

 Ako je ovaj Savjet Ministara - napredak, šta li se onda u BiH karakteriše kao nazadak!!!