уторак, 30. април 2019.

Da Vide Davide (VIDEO)/Davidovo Srce na Davidovom domu/Pravda za Davida - 400 dana bez odgovora Ko su Naručioci Ubistva, Ubice i njihovi pomagači






Određen jednomjesečni pritvor Sadisti, Siledžiji, Monstrumu Dejanu Kostiću Deli


Osnovni sud Banjaluka odredio je jednomjesečni pritvor Sadisti Dejanu Kostiću Deli, zbog psihofizičkog maltretiranja dvojice mladića.



Pritvor je određen do 28.05. o.g., do 16 časova,  a vrijeme se računa od trenutka kada je policija privela Kostića, 28.04. o.g.

Kostić je psihofizički maltretirao nekoliko mladića iz Banjaluke, a sam je, tom prilikom, snimao video-klipove koje je slao svojoj "mreži" prijatelja.

Kostić je dugi niz godina pod zaštitom Režima fizički progonio, maltretirao, zlostavljao, ponižavao mlade sugrađane, pljačkao, dilao, ali sve vrijeme je ostajao na slobodi, uprkos čvrstim i mnogobrojnim dokazima protiv njega.

Očito je da se ni pravosuđe, ni policija, ali ni Režim nisu usudili i ova put "zatvoriti oči" pred Kostićevim monstruoznim djelovanjem, jer je 22.04.o.g. likvidiran Slaviša Krunić, njegov pratilac Žarko Pavlović, a ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, teško ranjen.

Ono na čemu se sada treba istrajati jeste da se pronađu Kostićevi zaštitnici, koje on ima i u policiji i politici, ali i u pravosuđu. Da nije tako, poodavno bi Monstrum bio iza rešetaka.

Poznato je da je Kostić direktno radio za Vicu Zeljkovića, predsjednika uprave FK "Borac", kao i da su pojedinci iz uprave tog kluba u protekla 24 časa pokušali spriječiti da Kostić bude pritvoren. Nije im to, srećom, pošlo za rukom!

Stvarna Banjaluka: Sadisti Kostiću porše, stanovi i nekažnjene pljačke za usluge premlaćivanja, zastrašivanja i progona nepodobnih po Režim




piše: Slobodan Vasković

Stvarna Banjaluka - jedna od činjenica do koje mjere je uništen ovaj prelijepi grad sastoji se i u tome da se emituju vido-klipovi podrške kriminalcu, nasilniku, siledžiji i vojniku Režima Dejanu Kostiću Deli.

Na jednom od tih klipova, po svemu sudeći maloljetni mladić, tvrdi: “Uvijek nam je u naselju branio da se drogiramo, da budemo klošari, htio je da naše naselje Starčevica bude najljepše naselje u Banjaluci…”.



Taj klip je, ujedno, bar iz ugla potpisnika ovih redova, najmonstruozniji, jer je upravo Kostić prisilo tog mladića da izgovori sve što je izgovorio, nakon što je shvatio da su njegovi drugi bolesni video klipovi, na kojima se vidi kako tuče i zlostavlja dva mladića (koje je on snimio), iscurili iz “mreže” u kojoj ih je on dijelio, kako bi se dokazao i pohvalio da “drži Lešinare, navijače Borca, pod kontrolom”.

Ovaj video postavlja i brojna druga pitanja - zašto Dela mora da “štiti” djecu “da se ne drogiraju”, gdje je tu policija; I ko su ti koji klincima prodaju drogu, a Dela, koji je u narkoticima “do guše”, navodno sprečava da je konzumiraju?!

Nažalost, sve što je mladić na klipu izgovorio u kameru samo je još jedan dokaz nasilnosti i brutalnosti Kostića koji ga je prisilio da to kaže, ali i nedjelovanja institucija koje štite Kostića da bi za njihov račun, između ostalog, upravo tu djecu držao u strahu, tjerao ih da rade za njega i, uz to, obavljao druge prljave poslove za vlast.

Kostić, koji iza sebe ima  brojne pljačke, provale, u kojima je uhvaćen u poslednje dvije godine (Banjaluka, Prijedor; Tu su, u tužilaštvima, glavnu riječ vodili i vode Želimir Lepir i Mladen Mitrović, vojnici Miodraga Bajića), nije zbog njih kažnjen, jer pravosudni sistem ne postoji za vojnike Režima, već samo za one koji su njihova meta. 



Tako su građani, stanovnici Banjaluke (u cijeloj RS je vrlo slična situacija), dvostruko progonjeni i izloženi represiji - od policijskopravosudnih organa, što rade protiv njih, kao i od nasilnika koji dejstvuju pod šinjelom totalitarnog Režima.

Kostić ima zaštitu policije i osoba bliskih vrhu režima, poput Vice Zeljkovića, predsjednika uprave FK “Borac” - to je javna tajna; Kao što je javna tajna da je sa izdržavanja petogodišnje kazne, zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, pušten ranije kako bi, zauzvrat, razbio stvarne navijače “Borca” (da ne bi, slučajno, na nekoj utakmici skandirali protiv Režima), premlaćivao fudbalske sudije, istinske navijače, kao i svakog onog ko bi se usprotivio katastrofalnim postupcima uprave “Borca”, ali i samom Režimu.

Kostić je, ukratko, Batina SNSD-a, a za to je nagrađen nekažnjavanjem, šta god učinio. I ne samo nekažnjavanjem, već i velikim novčanim iznosima, stanovima, kao i “poslovima”, koji su ga doveli do nivoa da vozi poršea, a nema dana radnog staža. 



Upravo u tom poršeu on maltretira i tuče jednog od mladića, što se vidi na video klipu koji sam ranije objavio. 



Kostić je “krvna slika” Režima, a sada je pitanje da li će iko odgovarati zato što je on na slobodi, iako je poodavno morao biti iza rešetaka?! Pitanje je to za Milana Tegeltiju, individuu sa vrha pravosudne mafijaške piramide?!

Pitanje je da li će “istraga” (Kostić je predan Tužilaštvu) biti pokrenuta u tom pravcu i da li će bar pokušati otkriti ko je sve iz MUP-a, pravosuđa i takozvanog javnog života Banjaluke štitio Kostića, koristio njegove sadističke usluge; Zajedno sa njim upadao u stanove nepodobnih, nakon što bi nepodobne polomili; U stanove se upadalo da bi se porodice dodatno opomenule šta im slijedi ukoliko se usude riječ da kažu.

Sve napisano je opštepoznato, zna to skoro svaki mlađi Banjalučanin, znaju to i brojni drugi, ali je, uprkos svemu tome, Kostić je godinama haračio, progonio, premlaćivao…; Veoma često i u sadejstvu sa pojedinim inspektorima i drugim pripadnicima policije. Bio je zaštićen, a ta zaštita ne prestaje ni u ovom trenutku, jer se čini sve da on ne bude pritvoren, uprkos jasnim dokazima o fizičkom i psihičkom maltretiranju mladića iz Banjaluke.



Kostić je projekat Režima, stvoren za sprovođenje naslja, torturu, premlaćivanja, progone i kada, nažalost, gledamo kako on šamara, fizički i psihički maltretira djecu Banjaluke, mi, u jezivom detalju, vidimo šta zaista radi vlast.

Kostić je sam po sebi nebitan - Sadista koji je prihvatio da bude oruđe; Bitni su oni koji su ga stvorili, upotrebljavali i koji sada pokušavaju da se sakriju, da se ne vide i izbjegnu svaku kaznu za sve ono maltretiranje građana Banjaluke, koje je njihov vojnik sprovodio i sprovodi. 


Nezavisne (31.05.2016.): Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade

PRIJEDOR - Policija u Prijedoru rasvijetlila je seriju teških krađa koje su se desile u ovom gradu tokom decembra prošle godine, a istragom je utvrđeno kako su ih počinili Mitar Knežević (37) i Dejan Kostić (26), koji su duži niz godina u stalnom problemu sa zakonom.



Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju jeste način na koji je Kostić pokušao da prikrije svoje učešće u ovim krivičnim djelima.

Naime, kako saznajemo, prije nego što je ovaj dvojac krenuo u akciju, Kostić je prešao hrvatsku granicu na prelazu kod Kostajnice, kako bi na njoj bio evidentiran i tako sebi napravio alibi.

Međutim, čim je kročio na teritoriju Hrvatske, rijekom Unom, uz pomoć čamca vratio se u BiH, a u svemu mu je pomogao Hasan Delismajilović (50), koji ga je prevezao i koji je tužilaštvu prijavljen zbog krijumčarenja ljudi.

Nakon što se Kostić vratio u Prijedor, tu je sa Kneževićem krenuo da krade. Prvo su pokušali da opljačkaju jednu zlataru, ali im to nije pošlo za rukom, pa su uspjeli da naprave samo materijalnu štetu. Više sreće imali su prilikom provale u optičarsku radnju, iz koje su iznijeli veću količinu naočara, okvira i stakala u vrijednosti od oko 9.000 maraka.

Tokom boravka u Prijedoru htjeli su da ukradu i automobil mercedes, ali kako smo saznali, nisu znali kako da ga upale, pa su od toga odustali.

Mitar Knežević je nakon Prijedora počeo da krade i pljačka i u Banjaluci, a policiji je dolijao u januaru nakon pokušaja pljačke "Nestro petrol" benzinske pumpe. Prije nekoliko sedmica u Okružnom sudu u Banjaluci zbog toga je osuđen na pet i po godina zatvora. 

Sa druge strane, Kostić je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, što se desilo u aprilu 2010. 


Srpskacafe: Uhapšeni provalnici u “Hidroinženjenring”! Ukrali sef, odao ih DNK! (27.06.2016.)

Dejan Kostić (26) i Aleksandar Vasojević Cober (37) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su provalil u firmu “Hidroinženjering” iz koje su ukrali sef sa 12.000 maraka.



Provala se dogodila u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Rebrovac. Provalnici su čekali vikend kada firma nije radila, a potom su se popeli na palete koje su stajale u skladištu pored firme, razbili prozor i ušli u objekat.

Unutra su pronašli dva sefa i to veći, koji su obili i ukrali novac, dok su manji sef odnijeli sa sobom.

– Istragom je utvrđeno da su provalu izvršili D. K. i A. V. iz Banjaluke, koji su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković.


Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni priznali provalu i to nakon što su istražioci utvrdili da se njihov DNK poklapa sa biološkim tragovima pronađenim na mjestu provale.

U policiji navode da su obojica od ranije poznati policiji kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Kostića koji je u društvu sa Slavišom Ćulumom učestvovao u više pucnjava i drugih teških krivičnih po Banjaluci. U jednoj od tih pucnjava u aprilu 2010. godine ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Za učešće u toj pucnjavi Kostić je osuđen na pet godina zatvora. Više puta je osuđivan i zbog pljački i drugih krivičnih djela


понедељак, 29. април 2019.

Uznemirujući sadržaj (Oba VIDEA): Dejan Kostić Dela maltretira i premlaćuje dva mladića u Banjaluci





Ponovo objavljujem video koji je tokom dana skinuo Jutjub, a objavljujem i drugi, ukoliko skine i njega: Na oba videa je nasilnik i vojnik režima Dejan Kostić Dela, višestruko presuđivani kriminalac, koji maltretira, tuče i zastrašuje dva mlada čovjeka.

Objavljivanje ovih video klipova važno je kako bi se pokazala Stvarna Banjaluka, jer ovo što se desilo dvojici mladića dešava se i mnogim drugim.

Takođe sam u tekstu, iz kog je Jutjub uklonio video, ponovo postovao isti, tako da je sada vidljiv i u njemu.

Jutjub uklonio video klip na kojem nasilnik Kostić premlaćuje konobara, zbog scena nasilja, ali i prijava Delinih zaštitnika i njihove botovske vojske

Nasilnik Dejan Kostić Dela

piše: S.V.

Video klip na kojem se vidi kako nasilnik Dejan Kostić Dela nemilosrdno premlaćuje konobara kafea "Armando", 23.04.o.g., uklonila je platforma Jutjub, zbog, kako su naveli, "nasilnih scena".





Očito je da je došlo do velikog broja prijava onih koji štite nasilnika Kostića, jer platforma ne bi drugačije odreagovala.



Međutim, iako je klip skinut i ja nisam u mogućnosti da ga više aplaudujem na Jutjub, ljudi su vidjeli šta se desilo i sa kim se ima posla.



Zato sada emitujem samo nekoliko fotografija skinutih sa tog klipa, kao i obavjšetenje Jutjuba o tome zašto je klip skinut.


Novi Uznemirujući Video/Stvarna Banjaluka: Dejan Kostić Dela, štićenik SNSD-a, Vice Zeljkovića i dijela policije, maltretira i fizički zlostavlja mladića u svom automobilu




piše: Slobodan Vasković

Objavljujem novi Uznemirujući video iz serijala “Stvarna Banjaluka” koji svjedoči da Dejan Kostić Dela u kontinuitetu maltretira mladiće iz ovog grada.

Naslovio sam ove morbidne video uratke sa "Stvarana Banjaluka", jer to JESTE stvarna Banjaluka, u kojoj se nekažnjeno prebija, progoni, izgoni iz nje, ubijaju djeca, privrednici, u kojoj se djeci prodaje droga, visoka prostitucija se odvija  u centru grada... I sve to, pod okriljem i zaštitom vlasti.  

I ovaj video, kao i prvi koji sam objavio 29.04., snimio je sam Kostić i to 24.04. ove godine, u svom automobilu.

Užasno je slušati monstruma Kostića i gledati šta čini.

Nije tu kraj njegovih morbidnih, siledžijskih, nasilnih video uradaka.

Kostić je lažni, samoproglašeni, vođa “Lešinara”, navijača FK “Borac”, a uživao je punu zaštitu dijela vrha MUP RS i Vice Zeljkovića, predsjednika uprave “Borca”, kao i SNSD-a, jer je radio prljave poslove za njih.

Da se razumijemo - ne objavljujem ja nikakve “ekskluzive”, već ono što svi znaju u Banjaluci, o čemu ćute godinama, jer se boje.

Boje se jer je Dela pod zaštitom moćnika iz policije, SNSD-a i jer je učestvovao u niz nezakonitih, kriminalnih akcija, zajedno sa pojedinim pripadnicima MUP RS. Sve to je opštepoznata stvar i sve to je, nažalost, trajalo godinama.

Kostić već godinama maltretira mladost Banjaluke, premlaćuje ih, progoni članove njihovih porodica, uz podršku pojedinaca iz PU Banjaluka.

Kostić je, kako se tvrdi iz policije, uhapšen 28.04., nakon što sam objavio njegov prvi monstruozni video uradak, za koji su u PU Banjaluka znali i prethodnih dana - od 23.04., kada ga je Kostić i napravio, ali nisu reagovali, iako je video-klip dijeljen aplikacijama.

Dijelio ga je sam Kostić kako bi pokazao koliko je “veliki”!

Nema potrebe da postavljam bilo kakva pitanja policiji, sve odgovore oni znaju - i oko Zeljkovića i bezbrojnih mučenja mladih Banjalučana koje je sprovodio Kostić.

Nije dovoljno zatvoriti njega, već i one iz policije i javnog života za koje je radio, za koje je tukao, progonio; Činio druge zločine…


недеља, 28. април 2019.

Uznemirujući snimak: Stvarna Banjaluka - Dejan Kostić Dela, lažni vođa navijača “Borca; Batinaš SNSD-a i Vice Zeljkovića, predsjednika uprave Borca, batina mladića i tjera ga da izgovara vulgarnosti o sebi



piše: S.V.

Republikom Srpskom kruži video na kojem se vidi kako Dejan Kostić Dela, lažni šef “Lešinara”, šamara konabara u kafeu “Armando”.

Za to je zaradio samo prekršajnu prijavu.

Sve se desilo 23. aprila oko 19 časova, kada je osumnjičeni ušao u kafić.
Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je D. K. uručen prekršajni nalog zbog tuče.

– Policiji je prijavljeno da je 23. aprila oko 19 časova narušen red i mir u ugostiteljskom objektu na Bulevaru Stepe Stepanovića u Banjaluci. Po dolasku patrole zatečen je povrijeđen muškarac, a utvrđeno je da mu je povrede nanio D. K. Žrtva nije tražila krivično gonjenje osumnjičenog, pa je prekršajno kažnjen – rekli su u policiji za "Glas Srpske".
Nisu rekli zašto ga policija nije, po službenoj dužnosti, krivično gonila.

Video klip koji objavljujem od sinoć se dijeli preko svih aplikacija, uz propratni tekst, koji objavljujem u cijelosti: “Banjalučki presuđeni kriminalac, lažni vođa navijača Borca, Dejan Kostić Dela, 23. aprila napao je  M. M. ispred kafića Armando, momak se uz pomoć druga odbranio, a nakon dolaska policije Kostiću je uručena samo prekršajna prijava, iako je, ponavljam, osuđivani kriminalac, robijao 5 godina za pokušaj ubistva. 

Dan nakon toga, kivan na svoj neuspjeli napad, u istom kafiću stjerao je konobara u wc i brutalnim maltretiranjem, šamaranjem i davljenjem, tjerao ga da priča kako je i pi.ka i kako su ti momci pi.ke i da su dobili batina od njega. Na kraju snimka se snimio i sam, i poslao ga brojnim drugovima kako bi svi mislili da je on najjači, a zapravo se vidi da nije baš pametan sa tim potezom, jer je tako snimak dospio u javnost. Policijo, vlasti Republike Srpske, uhapsite ga odmah i osudite, ako on stvarno nije vaš čovjek...  Nastaviće se”!

Ovaj apel policiji je apsurdan, jer upravo ga oni štite. Potvrđuje to i tekst, koji je objavio portal Srpskacafe, a prenosim ga u cijelosti. Da je drugačije, Nasilnik bi poodavno bio u zatvoru, a snimak koji se pojavio samo je mikron njegovog nasilničkog dejstvovanja!


Srpskacafe: Uhapšeni provalnici u “Hidroinženjenring”! Ukrali sef, odao ih DNK! (27.06.2016.)

Dejan Kostić (26) i Aleksandar Vasojević Cober (37) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su provalil u firmu “Hidroinženjering” iz koje su ukrali sef sa 12.000 maraka.



Provala se dogodila u noći između 8. i 9. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Rebrovac. Provalnici su čekali vikend kada firma nije radila, a potom su se popeli na palete koje su stajale u skladištu pored firme, razbili prozor i ušli u objekat.

Unutra su pronašli dva sefa i to veći, koji su obili i ukrali novac, dok su manji sef odnijeli sa sobom.

– Istragom je utvrđeno da su provalu izvršili D. K. i A. V. iz Banjaluke, koji su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka Darko Novković.


Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni priznali provalu i to nakon što su istražioci utvrdili da se njihov DNK poklapa sa biološkim tragovima pronađenim na mjestu provale.

U policiji navode da su obojica od ranije poznati policiji kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Kostića koji je u društvu sa Slavišom Ćulumom učestvovao u više pucnjava i drugih teških krivičnih po Banjaluci. U jednoj od tih pucnjava u aprilu 2010. godine ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19). Za učešće u toj pucnjavi Kostić je osuđen na pet godina zatvora. Više puta je osuđivan i zbog pljački i drugih krivičnih djela

субота, 27. април 2019.

Novi detalji surove likvidacije Krunića i Pavlovića i ranjavanja Gorana Ilića


Željko Kovačević, ubijen tokom napada na Slavišu Krunića
piše: Slobodan Vasković

1.
Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre prilikom napada i likvidacije Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i ranjavanja Gorana Ilića, bio je teški prestupnik, a, među brojnim nedjelima kojim se bavio, u Banjaluci je bio poznat i kao diler narkotika.

2.
Ta činjenica bila je poznata MUP RS, koji ga je držao “na posebnim mjerama”, ali, kako se tvrdi, nikada nije uhvaćen da radi sa narkoticima.

3.
U koje vrijeme je sve Kovačević bio “na mjerama” po ovom pitanju ne mogu precizirati, ali bilo bi to bitno otkriti tokom istrage kako bi se utvrdilo da li je bio “na mjerama” i u vrijeme pripreme napada na Krunića?!

4.
Zapanjujuće je da je Kovačević u napad sa sobom ponio telefon - tako prevejan kriminalac da napravi početničku grešku?!

5.
Prema dosadašnjim saznanjima, osim Kovačevića, MUP RS i Republičko javno tužilaštvo, kao drugog “pucača” terete Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu. 

Đukanović
6.
Kada je on u pitanju, iz MUP RS su potvrdili da je Đukanovića kontrolisala saobraćajna policija, nekoliko časova nakon ubistva, preciznije - kod Dervente oko 02 časa ujutro, 23.04.o.g.; Ubistvo Krunića i Pavlovića i teško ranjavanje Ilića desilo se 22.04. o.g. oko 22 časa i 30 minuta.

7.
Zapanjujuće je zaista da je Đukanović vozio glavnom saobraćajnicom i da je još stao na zahtjev policije, a samo par časova prije toga učestvovao u likvidaciji i to kao “pucač”!

8.
Uz to, Đukanović, koji bi trebalo da je bio “pod vatrom”, tokom napada na Krunića, pokupio je Kovačevićevu pušku, a onda je i svoju i njegovu odbacio nedaleko odatle, što djeluje potpuno besmisleno. 

9.
Emilio Baldo se, kako proizilazi iz dosadašnjih istupa policijskih zvaničnika, tereti da je je Đukanoviću i Kovačeviću dojavio kada je Krunić krenuo ka svom imanju.

10.
Da podsjetim, Ilić, Krunićev vozač, je kobne večeri oko 21 čas sam vozilom išao do imanja, ali sve je bilo mirno. Napad je uslijedio tek kada je Krunić sjeo u vozilo i krenuo ka imanju.

11.
Nakon likvidacije, može se zaključiti, otišao je kući da spava, a policija ga je uhapsila 23.03. oko 03 časa ujutro, u kući njegove supruge. Okružni sud Banjaluka odredio je Baldu jednomjesečni pritvor.

12.
Priveli su ga u PS Laktaši, a tokom dana odveli i do mjesta ubistva i tu slikali. Zašto su to učinili, to je zaista pitanje na koje teško da postoji razuman odgovor!



13.
Na Baldove tvrdnje tokom saslušanja da ima alibi za vrijeme napada, Dragan Lukač je rekao da MUP RS ima neoborive dokaze da Baldo ne govori istinu. 

14.
Način na koji su ubice napale Krunića i pratnju svjedoči da je riječ o iskusnim profesionalcima, koji su imali naredbu da pobiju sve u automobilu - svjedoka nije smjelo biti; otud i pancirna municija. 

15.
Onaj/Oni koji su naručili Krunićevo ubistvo su beskrupulozniji i od samih ubica.

Kovačević imao na sebi odjevne predmete koji sprečavaju otkrivanje barutnih čestica?!
Kovačević je na sebi, tokom napada, imao i odjevne predmete koji sprečavaju da barutne čestice, nakon ispaljivanja metaka, ostanu na odjeći “pucača”, tvrde izvori iz MUP RS.

Ti odjevni predmeti, prema njihovim riječima, nakon pucnjave se samo skinu, zapale (ili unište na neki drugi način) i na taj način se spriječi pronalaženje tragova barutnih čestica na rukama i po odjeći.

Ovim odjevnim predmetom, Kovačević je bio pokriven do pasa i MUP RS je našao tu odjeću, naveli su moji izvori.

Međutim, na fotografiji ubijenog Kovačevića ti odjevni predmeti nisu uočljivi, što ne znači da ih nije imao na sebi tokom napada.



петак, 26. април 2019.

Ubistvo Krunića i Pavlovića: Đukanović još nije uhapšen; Ubistvo naručeno; Nejasni pojedini detalji iz dosadašnje istrage




piše: Slobodan Vasković

1.
Benedi Đukanović, jedan od ubica Slaviše Krunića, još uvijek nije uhapšen, a potraga za njim traje.

2.
Đukanovića je policija imala “u šakama” nekoliko časova nakon ubistva, preciznije oko 02 časa ujutro, u blizini Dervente, kada ga je zaustavla saobraćajna patrola; Međutim, Đukanović je pušten, jer, kako je iz MUP RS rečeno, tada nije bio osumnjičen. 

3.
“On (Emilio Baldo) je uhapšen u noćnim satima u svojoj porodičnoj kući u Laktašima”, izjavio je Darko Ćulum, direktor Policije RS, 25.04.o.g.



4.
Baldo, koji je u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u brutalnoj likvidaciji Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu rekao je da je uhapšen u svojoj kući, odnosno kući njegove žene.



“Negdje u noći, ja ne znam koliko je bilo sati, ali po policijskom izvještaju je to bilo oko tri, na vrata je došla policija, probudili su nas i mene pozvali radi davanja izjave i poveli me u PS Laktaši. Oduzeli su mi garderobu, a obavljen je i pretres moje kuće u Laktašima, odnosno to je kuća moje supruge, a policija ništa nije odnijela niti izuzela iz te kuće, osim moje garderobe koju su po drugi put skinuli sa mene i odnijeli”, izjavio je Baldo!

5.
Baldo je 23.04., nekoliko časova nakon hapšenja (ne zna se tačno u koje vrijeme), slikan, kako je navedeno u medijima, “u blizini mjesta zločina”. 

Navedeno je još i da je tada uhapšen, ali to, očito, nije bila tačna vijest, prema onome što tvrdi Darko Ćulum.

6.
Ostalo je nepoznato zašto je Baldo, nekoliko časova nakon što je uhapšen, dovođen u blizinu mjesta zločina i zašto je slikan na tom mjestu, a slika “procurila” u medije?!

7.
Ostalo je nepoznato, dosad, da li je Baldo obučen u istu onu odjeću koja mu je, kako je naveo, oduzeta, što bi značilo moguću kontaminaciju dokaza ili je obučen u neku drugu odjeću pa odveden do mjesta zločina?!



Sva ova pitanja traže precizne odgovore, jer su oni neophodni kako bi se potpuno rasvijetlilo i višestruko ubistvo i pokazalo da u toku istrage koja je uslijedila nije bilo grešaka.

8. 
Pitanje je i zašto je “Specijala” dovedena tek 23.04. i zašto pretraga terena nije bila detaljna odmah nakon višestrukog ubistva, već je trebalo više od dva dana da se nađu puške i okviri?!

9.
Ubistvo Slaviše Krunića je naručeno i plaćeno, u to nema nikakve dileme.

Nema dileme ni da su ubice detaljno proučile kretanje Krunića i obezbjeđenja, prije nego što su napali. I, nažalost, ubili.

10.
Nema dileme da su sva trojica osumnjičenih - Đukanović, Baldo i Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada na Krunića, prevejani kriminalci, što su iza rešetaka proveli više vremena nego na slobodi. I da su poznate njihove “veze”!



11.
Oni su, takođe, nema sumnje, pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je napala i likvidirala Krunića, Pavlovića i teško ranila Gorana Ilića!

12. 
Da bi se ta grupa u potpunosti otkrila, razbila i pohapsila, posebno Naručioci Ubistva, ne bi smjelo biti nikakve improvizacije, propusta, posebno ne “predstave za javnost”. 

13.
Slaviša Krunić i Žarko Pavlović, njegov pratilac, ubijeni su u klasičnoj "sačekuši" 22.04.o.g. u selu Glamočani, nadomak Banjaluke oko 22 časa i 30 minuta. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač. 



Prilikom napada ubijen je i jedan od plaćenih ubica Željko Kovačević.

Okružni sud odredio je 25.04. jednomjesečni pritvor Emiliju Baldi, na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva.

Dragan Lukač izjavio je da MUP RS "ima neoborive dokaze" o umiješanosti Balde i Đukanovića u monstruozni zločin.

MUP RS je podnio krivičnu prijavu protiv Balde, Đukanovića i ubijenog Kovačevića za ubistvo Krunića, Pavlovića i teško ranjavanje Ilića.

Krunić je sahranjen u Glamočanima 25.04., a Pavlović na Palama isti dan.

14.
Nastaviće se…