петак, 31. децембар 2021.

Vlado Crta Đajić - Antijunak našeg doba!

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Kraj je godine. Godina 2021. je bila teška, kao i svaka druga godina pod vladavinom Crvene Sekte. Kriminal, korupcija, narko klanovi, Mazalice, Rajčevići...čini se nepreglednim niz pošasti koje je reprodukovala Crvena Sekta.

 

Za svakog ko nije član monstruoznog režima koji predvodi Milorad Dodik stvarnost se čini više nego pesimističnom i depresivnom. Ipak, kako bih popravio raspoloženje građana, odlučio sam da posljednji tekst u godini „začinim“ nešto veselijim bojama.

 

Izbor je pao na Vladu Crtu Đajića, nekrunisanog kralja šarlatanstva i tragikomedije. Odlučio sam se da kroz nekoliko video izjava prezentujem Crtin lik i djelo.

 

Krenimo redom. Milorad Dodik je u izbornoj noći, 16.11.2020. godine, katapultirao Igora Radojičića na političku deponiju, gdje mu je i mjesto. Na njegovo mjesto Dodik je postavio Crtu, predstavljajući ga kao čovjeka koji će obnoviti stranačku infrastrukturu u najvećem gradu Republike Srpske.

 

Već u prvim javnim nastupima Crta je pokazao da je potpuno nesposoban i da će njegov politički život ostati upamćen samo po lapsusima, nebulozama i popriličnim brojem crta bijele boje.

 

U jednom od nastupa Crta je obznanio javnosti da mu je nametnuta pozicija direktora UKC-a, kao i funkcija predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.


 Nakon toga, Crta je na javnom servisu izjavio da će od Banjaluke napraviti nabolji grad na svijetu. U istom nastupu on je epohalno saopštio javnosti da će Milorada Dodika vratiti izvornim principima SNSD-a, navodeći pri tom pravednost, poštenje, rad, obrazovanje. Time je Crta bukvalno potvrdio da Dodik djeluje suprotno tim principima.


Crta je unio i određene novitete u radu Crvene Sekte. Jedan od njih jeste masovno učlanjenje građana u SNSD. To i ne bi bilo čudno da Crta kao ciljnu grupu nije odobrao pacijente koji se liječe u UKC-u.

Crta je u jednom od nastupa objasnio da je „otključao“ partiju za nove članove. Uz to, on je pozvao građane da se učlane u Crvenu Sektu, mameći ih funkcijama.



Nedugo nakon instalisanja Crte na čelo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka postalo je jasno da on izgovara nebuloze pod dejstvom različitih stimulansa. Crta je čak priznao da su i njegovi poznanici primijetili da je on po pravilu teško stimulisan.



Nema sumnje da će Crtin politički život ostati upamćen po brojnim narko drugovima. Jedan od njih je Ognjen Savić, narkodiler koji je uhapšen u crvenim gaćama. Savić je Crtin omiljeni drug za žurke.

Prije nekoliko dana, Crta je pokušao da odgovori na pitanje novinara o teškom položaju penzionera. Sve je, naravno, ostalo samo na pokušaju.


Na kraju, prepuštam čitaocima da sami procijene istinitost Crtine tvrdnje da nikada nije koristio stimulanse. Pri tome, skrećem čitaocima pažnju na Crtin govor tijela.

SREĆNA NOVA GODINA!


четвртак, 30. децембар 2021.

Dodik u histeričnom, besmislenom napadu: Namjerava ukinuti VSTS BiH; Tužilaštvu BiH i SIPA zabraniti rad na teritoriji RS, potom ukinuti i Specijalnog tužioca Miodraga Bajića kako bi spasao ogranak Kavačkog Klana u RS, Stevandića, Zeljkovića, Đokića, Crtu Đajića, Nešića…, što je nemoguća misija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik sve više gubi živce - svako malo najavi ukidanje Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta BiH i formiranje Visokog Sudskog i Tužilačkog Savjeta RS; Razlog je vrlo jednostavan - Tužilaštvo BiH počelo je da vrlo profesionalno radi svoj posao, posebno istrage korupcije i trgovine drogom.



2.

Ni jedna ni druga platforma djelovanja Tužilaštva BiH ne odgovara Dodiku zbog umiješanosti njemu bliskih osoba i u trgovinu naroticima i u brojne kriminalne radnje. 



3.

Dodiku ne odgovara više ni Posebno odjeljenje za korupciju, organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva (koje je formirano za vrijeme njegove vlasti, prvo kao Specijalno tužilaštvo), jer Specijalni tužilac Miodrag Bajić ne preza od hapšenja: Iza rešetaka su već mnogi, a rešetke se “smiješe” i Dodikovim koalicionim partnerima Petru Đokiću i zločincu, kriminalcu i ubici Nenadu Stevandiću.



4.

Dodik bi, smatra, formiranjem ličnog VSTS RS, odmah zabranio rad Tužilaštva BiH i SIPA na teritoriji RS, potom smijenio Bajića i tako spasio i sebe, Đokića, Strvinara Stevandića, a potom i cijeli ogranak Kavačkog klana u RS koji vode Ljuban Ećim (Beograd), Zoran Stevanović, Dejan Ilić-Tigar, Siniša Mijatović (Zvornik) i Siniša Kostrešević i Igor Dodik (Banjaluka). Treba im pridodati i dva najveća perača novca Nenada uSOljenog Nešića i Aleksandra Mičića, Acu Makedonca, koji je na svakodnevnoj vezi sa Kostreševićem.


5.

Nada umire posljednja, pa tako Dodik ima pravo da se nada kako će mu poći za rukom ova histerična, suluda, strahom motivisana, akcija ukidanja VSTS i Miodraga Bajića koju najsnažnije podržava politička crkotina Stevandić, jer je na deseti dio koraka od pritvaranja. I to ne samo zbog pljački preko Instituta već i drugih izuzetno teških zločina koje je činio.


6.

Stevandić koji je nekako izgmizao ispod kamena (koji se nalazi ispod Crvenog Kombija) očekuje da će tako uspjeti zaštiti opljačkane višemilionske svote; A riječ je o, najmanje desetak miliona KM, jer je Stevandić nemilosrdno trošio: Tri nova stana u Banjaluci (ukupne vrijednosti 1.050.000 KM), poslovni prostor u Banjaluci (600.000 KM, plaćno kešom), stan u Ruzveltovoj broj 34 u Beogradu (203.000 evra).



Za ove stambenoposlovne prostore Stevandić je isplatio cca dva miliona KM, nikada to nije demantovao niti pojasnio otkud mu novac.


Najveći dio je od pljačke preko Instituta za javno zdravstvo RS, na čijem čelu je bio Branislav Zeljković koji je već četvrti mjesec u protvoru. Zeljković je sebi, od ukradenih para, kupio stan od 400.000 KM.

7.

Stevandić je, kako sam to objavio, imao “Skaj” telefon sa kojim je komunicirao sa Zeljkovićem, Milanom Novitovićem i svojim, kako on smatra zaštitnikom, iz Beograda kojim pokušava da zaplaši potpisnika ovih redova. Jadni li su i Stevandić i njegov zaštitnik - ne zna se koji je u većim problemima, potpuno izgubljeni u strahu od onog što im slijedi.


Sa Zeljkovićem je pljačkao tokom pandemije na nabavci medicinske opreme, a sa Novitovićem, šefom Civilne zaštite, gdje je stigao.



Ima tu i vrlo bijelih poslova, kojima je Stevandić sklon već decenijama. 


8.

Zato i on svim silama, kao i Dodik, brani Narko”Generala” Kostreševića koji je u panici, kao i njegov “zaštitnik”, pa je dva puna dana iseljavao brojne stvari iz vila koje posjeduje i unosio druge. Čini to da bude uredna i besprijekorno čista kuća kada upadnu po njega.


Naravno, sve je prevozio narkoprevoznik Saša Begović, vlasnik NarkoFirme “X express”.


9.

Biće vrlo interesantno kada u javnost isplivaju Stevandićevi Skajrazgovori sa Narko”Generalom” Kostreševićem. 


10.

Dodik je vrlo oštro napao opoziciju “zbog trgovine drogom” po principu “napad je najbolja odbrana”, aludirajući na hapšenje velikog narko dilera Bojana Cvijetića i činjenicu da je bio savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme dok je potonji obavljao dužnost Ministra bezbjednosti. 



Ukoliko je Mektić imao prljave narkoposlove sa Cvijetićem treba ga odmah zatvoriti, ne treba se ni trenutak čekati, kao što treba uhapsiti i dvojicu Dodikovih tajkuna i nekoliko visokih funkcionera Režima koji su, takođe, vrlo vrlo blisko sarađivali sa Cvijetićem.


Njihova imena još uvijek ne navodim zbog interesa istrage koja je, kada je Cvijetić u pitanju, proširena.


11.

Uprkos Dodikovim naporima da, po svom starom običaju, okrene sve u svoju korist, on nema šanse da spase Ogranak Kavačkog Klana i sve njegove Kumove i preSOljene nešiće i makedonce, koje sam pomenuo. I sve njihove saradnike iz MUP RS, u kojem je i Cvijetić imao pomagače.


Da podsjetim, Mladen Milovanović je po nalozima Narko”Generala” Kostreševića, zajedno sa Predragom Vatrešom, čuvao Škaljarca Miloša Božovića (sitan honorar za Narko”Generala”), a, istovremeno, sarađivao i sa Cvijetićem kojeg je uvezao sa Aleksandrom Nikolićem koji je od njega nabavljao drogu za područje Sarajevsko-romanijske regije.


Milovanović je i svjedočio o tome da je Kostrešević sve znao.



Nema dileme da je Kostrešević znao i za tu Milovanovićevu vezu sa Cvijetićem.


12.

Cvijetić jeste veliki narkoigrač koji je najveći dio poslova obavljao vani, ali je neuporedivo veći od njega Kartel na čijem čelu su pomenuti Kumovi koji, zajedno sa ostalim pripadnicima Ganga, moraju završiti iza rešetaka, gdje se već nalazi Cvijetić.


Samo veze Šestorke, Ljuban Ećim (Beograd), Zoran Stevanović, Dejan Ilić-Tigar, Siniša Mijatović (Zvornik) i Siniša Kostrešević i Igor Dodik (Banjaluka), koja vodi ogranak Kavačkog Kartela sa monstruoznim ubilačkim Klanom Veljka Belivuka i Slaviše Kokeze dovoljne su za višedecenijske robije.


13.

Ne postoji ta “politika” koja može spasiti Kostreševića, Stevandića, Zvornički trio, Ećima, Nešića, Mičića… Bobana Kusturića, narkopilota i prevoznika profesionalnih ubica, od hapšenja.


Kao ni njihovu “centralu” preko koje su obavljali najviše komunikacija - Željka Radovanovića Kreču, koji je u trgovini narkoticima već decenijama. I svakodnevno je na vezi sa Narko”Generalom”!


14.

Kreču je, kao dio Ećimove grupe, 2008., Sud u Beogradu, presudio na petnaest godina zatvora, ali nije odležao ni dana.


15.

Veoma je interesantan način na koji je Krečo za klan prevozio desetine kilograma kokaina od Bijeljine do Gradiške: Krenuo bi sa “robom”, a ukoliko bi ga policija, “kojoj je od ranije poznat”, zaustavila, rekao bi da ide na sastanak sa direktorom Policije Kostreševićem. Policajci bi u kabinetu Narko”Generala” provjerili da li ima sastanak sa Krečom i nakon potvrde, bio bi pušten dalje.


Krečo bi se prvo odvezao do Gradiške gdje je predavao drogu bilo Milivoju Lovrenoviću i njegovom sinu Dušanu ili nekom drugom iz narkogrupe koju vodi Nenad Kojić Kretino, šef Kavčana u tom gradiću, a onda bi otišao na sastanak sa Kostreševićem.



Vrlo dovitljivo, posebno zbog toga što je Kostrešević vodio Kreču “kao informanta” kako bi pokrio njihove brojne sastanke oko narkoposlova.


16.

Važno je još jednom naglasiti sljedeće - dok god je na slobodi Kostrešević neće niti uhapšen profesionalni ubica Čaruga Lovrenović koji je i dalje na teritoriji BiH; iz prostog razloga što mu Kostrešević svaki put, preko Kreče, dojavi kada policija kreće u potragu za njim. 



Tako je prilikom akcije “Transporter” dojavio i Čaruginom sinu Dušanu da se skloni, što je ovaj i učinio.

Sa njima dvojicom, Kostrešević je, da podsjetim, dogovorio i paljenje objekata načelnika PU Gradiška Bojana Škorića - pilane u Podgradcima kod Gradiške i noćnog kluba u tom gradu.


17.

Dodik jeste u napadu na VSTS, ali neće uspjeti da ukine tu instituciju niti bilo koju drugu; Po tom pitanju za njega je i nada odavno umrla. (nastvaiće se)


Dodatak: Milion maski Crte Đajića



U magacin UKC RS nikada nije stiglo milion maski. Direktor UKC RS Vlado Crta Đajić nije utvrdio odgovornost magacionera, jer zna da maske nisu nikada ni isporučene u UKC RS. Isto tako zna gdje su isporučene. Šteta je višemilionska, a to je samo jedna od pljački za koju će morati odgovarati i Đajić i Stevandić.


Vlado Crta Đajić sve bliže hapšenju; Iako dobar dio vremena troši obilazeći advokatske kancelarije, u potrazi za dobrim advokatom krivičarem, Crta s vremena na vrijeme zabavlja narod na konferencijama za štampu, na kojima se po pravilu pojavljuje teško stimulisan


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Tužilački obruč oko Vlade Crte Đajića se sve više steže. On je trenutno predmet obrađivanja više tužilaštava. Tako Tužilaštvo BiH istražuje njegove konekcije sa narko klanovima. Crta se u posljednje dvije godine okružio brojnim narko dilerima, o čemu sam pisao u više tekstova.

 

2.

Isto tako, Crtu „obrađuje“ i Republičko tužilaštvo Republike Srpske, a predmet interesovanja tog tužilaštva su javne nabavke za vrijeme pandemije virusa Covid 19. U tim rabotama Crta je najviše sarađivao sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem.

 

3.

Glavni konkurent Crti, po pitanju hapšenja, je Nenad Stevandić, čuveni vozač još čuvenijeg Crvenog kombija. Crta i Stevandić uopšte ne razgovaraju od momenta pritvaranja Zeljkovića. Ipak, može se očekivati da će obojica „propričati“, ako ne međusobno, onda sasvim izvjesno pojedinačno pred tužiocima.


4.

U posljednjih mjesec dana Crta je obišao nekoliko advokatskih kancelarija u Banjaluci, koje su sve redom specijalizovane za krivično pravo. Nema sumnje da je Crta od Milorada Dodika, vođe Crvene Sekte, obaviješten da će biti pušten niz vodu i da treba da nađe što je moguće boljeg advokata krivičara.

 

5.

Ipak, Crta ponešto vremena izdvoji i za konferencije za štampu. Na posljednjoj, održanoj 27.12.2021. godine, Crta se pojavio u teško stimulisanom stanju, što je postalo redovna pojava. Očigledno da je on zbog straha od hapšenja pojačao doze bijelog stimulansa, do mjere da se uopšte ne može razumjeti šta govori.


6. 

Crta je na pomenutoj konferenciji najavio amandman na budžet Grada Banjaluka za 2022. godinu, koji podrazumijeva podjelu iznosa od po 100 KM penzionerima sa područja tog grada. Na pitanje novinara zašto se penzioneri nalaze u teškom položaju, teško stimulisani Crta je ponudio sljedeći odgovor: „Nije veze sa ovim...gradskom...amandmmm...budžetom, tako da ne bi želio da odgovaram“.


 

Moram priznati da bi bila prava šteta za opoziciju da Đajića uhapse. Upravo zahvaljujući njemu rejting Crvene Sekte je u Banjaluci sveden na statističku grešku.

 

7.

Da je Crta obični Klovn, to je jasno kao dan. Međutim, ovdje treba spomenuti tvorca pomenutog, suludog, amandmana. Treba podsjetiti javnost da je razjareni Dodik, 16.11.2020. godine, nakon teškog poraza Igora Radojičića na lokalnim izborima, zaprijetio građanima Banjaluke. On je tada, suštinski, najavio osvetu građanima Banjaluke, a istu perfidno sprovodi već godinu i po dana.

 

8.

Tako je on, preko skupštinske većine u Banjaluci, prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu, amandmanima skinuo značajna sredstva sa stavki koje se odnose na infrastrukturu (izgradnja i održavanje puteva, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže i sl.). Sa takvom praksom Dodik želi da nastavi i sa budžetom za 2022. godinu. Plan je da se penzionerima podijeli 4 miliona KM gradskog novca. Dodik želi da taj novac namakne sa stavki koje se odnose na infrastrukturu, pa da onda optuži vlast u Banjaluci da ništa ne gradi.

 

9.

Treba reći i to da se nigdje u svijetu novac za penzionere ne isplaćuje iz budžeta gradova i opština. Uostalom, niti jedan grad i opština u kojoj Crvena Sekta ima vlast nije isplatila pomoć penzionerima.

 

10.

Na Dodikovu nesreću, građani Banjaluke su prozreli njegove namjere, a Dodik će se u to uvjeriti na predstojećim opštim izborima, kada se očekuje da Jelena Trivić demolira Dodika u Banjaluci. (nastaviće se)

 


среда, 29. децембар 2021.

Insomnija

Stefan Cvijanović pridržava Crtu da ne padne od 
neispavanosti i crta


Piše: Slobodan Vasković


1.

Vlado Crta Đajić je nedavno usnio Branislava Zeljkovića, pritvorenog direktora Instituta za javno zdravstvo, i u snu vrisnuo. I probudio se. Sav oznojen. 


2.

Od tada nije zaspao.


3.

Ubi ga Insomnija, jer se plaši utonuti u san, kako ne bi usnio da je Branislav Zeljković našao način da dokaže da ga je Đajić zvao i naložio mu da od firme “A.R.M.S:” Vladimira Vuletića kupi kamere za široku upotrebu sa dodatnim sistemom mjerenja temperature, čija tržišna cijena je tada bila 23.084 marke, a knjiži i isplati kao šest stacionarnih termalnih kamera, koje je navodno nabavio Institut za javno zdravstvo (IZJZ) RS, a koje su plaćene 40.365 KM po komadu.


Ukupna šteta je 103.686 KM. 


4.

Kako su se kamere za široku upotrebu mogle tada kupiti i za 13.200 KM po komadu, za koliko ih je nudila jedna agencija iz Širokog brijega, onda se ukupna šteta povećava i narasta na 162.990 KM.


Zeljković je rekao da ga je Đajić zvao da plati skupo, a nabavi jeftino (vrlo ekonomski i poslovno); Đajić je rekao da pojma nema šta Zeljković priča, ali neko mora odgovarati. A to su i Zeljković i Đajić.


5.

Đajić ne pati od Insomnije samo zbog Zeljkovića, već i od manije hodanja oko zgrade Posebnog odjeljenja, gdje stoluje Specijalni tužilac Miodrag Bajić, sve u nadi da će sresti Bajića. 


6.

U posljednje vrijeme nosi kameru sa sobom - ne bi li ga bar uslikao.


7.

A traži ga i po cijelom gradu. I okolini. 

Đajić, defakto, progoni Bajića, pa bi Specijalni tužilac mogao ‘ladno tražiti zabranu približavanja. Ili još bolje - pritvoriti Crtu i tako spasiti brojne živote, a i sebe.  


8.

Uzalud se Crta nada da će Bajić zaboraviti kamere, jer su, koliko mi je poznato, nezaboravne.


Kao i druge nabavke koje je vršila UKC RS, a za koje je pljačka na kamerama tek crta.


Ne postoji zakonita nabavka koju je sproveo UKC RS, a fali i nekoliko pari šlepera medicinske opreme. Od šlepera maski do ko zna čega sve ne.


9.

Šta li će se tek utvrditi kada se otvori Fond zdravstva RS, na čijem čelu je Dejan Skaj Kusturić, brat Bobana Skaj Kusturića, narkopilota koji, kad nema pametnijeg posla, prevozi profesionalne ubice, poput Milivoja Lovrenovića Čaruge nakon izvršenih likvidacija.


Kad tužioci otvore Fond zdravstva shvatiće da su otvorili Pandorinu kutiju, toliko je zla i kriminala počinjeno u toj instituciji. 


10.

Ni Kusturići nikako ne spavaju - stalno čekaju “Maricu”, koju vozi Ivica, nakon čega će nastati čuvena narodna poslovica “S Gazele na Maricu”. 


11.

Ne smije zaspati ni Narko”General” Siniša Kostrešević - pomno osmatra sve pokrete u MUP-u; Ako krene bilo gdje neka veća grupa policajaca, odmah zove Kreču, a ako mu se Krečo ne javi, Čarugu. Da se malo ispričaju kako ide “skank” u Poreču.


12.

Ne spavaju ni Vico Zeljković, Marinko Tomić, Neven Brkljač i njihov “čovjek iz sjenke” Igor Dodik, suvlasnici NarkoKlubova “Bizzar” i “Kafana”. I oni se plaše Ivice za volanom “Marice”.


Toliko da iz straha zovu “inkognito” sopstvene Noćne NarkoKlubove i javljaju o “podmetnutim” bombama. 


Nakon toga gosti izađu da popiju pićence vani i ponešto progutaju, dok Viktor Latinović, njihov sluga pokorni, i načelnik Protivdiverzione zaštite MUP RS za desetak minuta “detaljno” provjeri da nema ništa.


Onda se gosti vrate u lokale i nastave "pola-cijelo/slike-bijelo"!


“Vrhunska” odbrana pred javnošću zbog učešća u trgovini drogom. Šleperima.


13.

Nenad Stevandić se u snu posvađao sa Crtom oko Zeljkovića. Od tada ni na javi ne govore, a Stevandić ne spava. Već se krije u starom Crvenom Kombiju i robija u glavi. Kao i Nenad Nešić, koji je već među “pet najpopularnijih zatvorenika”.


14.

Nema teže robije od one u glavi. Znaju to najbolje Narkosi Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić -Tigar. (nastaviće se)







Narko”General” Kostrešević, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Aleksandrom Vasiljevićem, zataškao pokušaj ubistva Lalušića

Piše: Slobodan Vasković


1.

U noći 22/23.05.2021. godine, oko ponoći, u hotelu “Vidikovac” u Gradu Droge Zvorniku dogodio se vatreni obračun u kome je tjelesne povrede, ranjavanje iz vatrenog oružja, zadobio Mladen Lalušić iz Novog Sada koji se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima. 

2.

Uspio sam, istražujući uz pomoć kredibilnih izvora, konačno razmrsiti ovaj pokušaj ubistva, koji su prikrili Narko”General” Siniša Kostrešević, njegov savjetnik Dragan Simić, načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević i gradonačelnik Zoran Stevanović, kao i saznati imena svih aktera prisutnih te večeri u hotelu “Vidikovac” kod Grada Droge Zvornika.


Nisam još uvijek uspio saznati ime pucača koji je ranio Lalušića. 


3.

Tu noć, u posebnom separeu, u kojem uvijek sjede Veliki NarkoDileri iz Zvornika, bio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika. (Stevanović, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem - Tigrom, jedan od tri Kuma Zvorničkog Ganga, koji je “mozak” i najopakiji dio ogranka Kavačkog Kartela u RS, što je već poprimio međunarodne razmjere.)



Sa Stevanovićem su sjedili Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik i zaštitnik i izvršni igrač Kartela, te već pomenuti Mladen Lalušić.


Na “stolu” su bili pregovori o Lalušićevom dugu Bojanu Raoniću, logističaru Kartela, u visini od cca 150.000 evra za opijate koje je isporučio Lalušiću.


4.

Raonić je bio logističar Kartela dok nije završio u ekstradicionom pritvoru u jednoj zemlji EU, a glavni snabdjevač bio je njegov zet Desimir Desko Babić.


Stevanović i Vasiljević su zastupali stranu Raonića, koji je od Lalušića potraživao novac. Tražili su od njega da što prije isplati dug od 150.000 evra, “kako ne bi bilo težih problema”.


5.

Lalušić je odbijao da isplati novac, a pola sata prije pucnjave, pridružio im se još jedan NarkoIgrač iz Zvornika. To je bio Pucač, čije ime još uvijek nisam uspio da saznam. 


On je, takođe, u ime Raonića potraživao novac, ali kako je Lalušić bio uporan da pare neće dati,

NN posjetilac se vidno iznervirao, potegao pištolj i ranio Lalušića u nogu. Nakon toga je napustio “Vidikovac”. 

6.

Vasiljević je sa mjesta zločina rukovodio akcijom zataškavanja. U tome mu je pomagao Oliver Marković, menadžer hotela i zet Jakova Galića, poslanika SP-a u Predstavničkom domu BiH.


7.

Lalušić je prebačen u hitnu službu Doma zdravlja u Zvorniku, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.


Vijest o ranjavanju su pokušali zataškati, ali je iscurila kao "samoranjavanje" i objavio je jedan od zvorničkih portala.


8.

Vasiljević je u hotelu naredio da se baci pištolj napadača, a da Marković očisti sve od krvi. Istovremeno, naložio je da se uviđaj obavi sutradan, kako bi se dobilo na vremenu i prikrivanju tragova.


9.

Tako je i učinjeno, a činjenice kažu da su visoki funkcioner Sekte i gradonačelnik Zvornika Stevanović, kao i visoki policijski funkcioner Vasiljević svjesno prikrili pokušaj ubistva Mladena Lalušića.

Nema dileme da bi prikrili i zataškali i njegovu likvidaciju.


10.

Ipak, ključnu ulogu je odigrao Narko”General” Siniša Kostrešević koji je, nakon zločina, poslao svog “specijalnog izaslanika za Zvornik” Dragana Simića, koji mu je savjetnik, da sve “popegla”. “Peglanje” je značilo da se cijeli slučaj podvede pod “samoranjavanje” i da niko ne smije ni riječ progovoriti o NN osobi koja je pucala u Lalušića. 


Tako se i desilo. 



Iako je od vatrenog obračuna prošlo gotovo sedam mjesci ime pucača nije “iscurilo”, ali jeste mnogo toga drugog.


11.

Prije svega, Lalušiću nije uzeta parafinska rukavica, kako bi se utvrdilo da je riječ o “samoranjavanju", što je tvrđeno iz PU.



12.

Lalušić je sklonjen vrlo brzo iz Zvornika, a prema mojim informacijama još uvijek nije vratio novac Raoniću koji je, tu nema dileme, Babićev, jer je on glavni snabdjevač, a Raonić logističar.


To ukazuje da bi moglo biti još sukoba.


13.

Važno je istaći da je Mladen Lalušić sin Željka Lalušića, u čijem je vlasništvu transportno preduzeće-špedicija “Šućur”; Posjeduje više kamiona i vrši prevoz rude i drugih vrsta roba na zvorničkoj regiji.


14.

Željko Lalušić je prijavljen na adresi na kojoj živi načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević.


Željko Lalušić je kum Ljubiše Buhe Čumeta.


Lalušić stariji uveo je Vasiljevića “u posao", tako što mu je kupio nekoliko kamiona koji prevoze robu, a, zauzvrat, dobio zaštitu. (nastaviće se)



 


уторак, 28. децембар 2021.

Jelena Trivić je zvanični kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske; Samo po sebi se nameće pitanje: Da li iko normalan može između Jelene Trivić i Milorada Dodika da glasa za Milorada Dodika?!


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Na sjednici Predsjedništva PDP-a odlučeno je da kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske bude Jelena Trivić. Odluka je donesena jednoglasno, a Trivićevu su javno podržali Branislav Borenović, predsjednik te stranke i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.


2. 

Ovdje je bitno naglasiti da je Trivićeva za sada zvanični kandidat PDP-a, dok će konačna odluka o kandidatima Opozicije za dvije inokosne funkcije biti donesena na nekom od narednih skupova opozicionih lidera.

 

Nema sumnje da su stvari sada kristalno jasne: narod će predsjednika Republike Srpske birati između Trivićeve i Milorada Dodika. Ukoliko se narod odluči za Dodika, onda taj isti narod svjesno daje saglasnost za svoj biološki nestanak.


3. 

Dodik i njegova Crvena Sekta (poznata i kao SNSD) su u proteklih petnestak godina, u maniru najgorih drumskih razbojnika, bukvalno poharali Republiku Srpsku. To je posljedično dovelo do jedne od najvećih seoba srpskog naroda u modernoj istoriji. Čak i oni najoptimističniji ne mogu u ovom momentu reći da u Republici Srpskoj živi više od 800.000 stanovnika. To praktično znači da je Crvena Sekta iz Republike Srpske otjerala cca 400.000 stanovnika.


4. 

Dodik ne samo da je otjerao u inostranstvo trećinu stanovnika Republike Srpske, nego ne propušta priliku da iste ponižava i nakon njihovog odlaska. Tako je Dodik na skupu Crvene Sekte, održanom 21.08.2021. godine na Kozari, izvrijeđao dijasporu na dotad neviđen način. 


Upravo bi pomenuti događaj mogao skupo koštati Dodika na predstojećim opštim izborima. Srpska dijaspora je najmnogobrojnija u Njemačkoj i Austriji, te se očekuje da će zbog blizine značajan dio tih birača na dan izbora doći u Republiku Srpsku i glasati protiv Dodika.


5.

Protiv Dodika su u ovom momentu i brojni privrednici srpskog porijekla u dijaspori. Najznačajniji među njima je Dalibor Višić, vlasnik „Televizije srpske dijaspore“ iz Minhena. Višić je ugledni privrednik i humanista, rodom iz sela Piskavica kod Banjaluke. On je jedan od najbogatijih Srba u dijaspori i vjerovatno će predvoditi front glasača iz inostranstva, a sve sa ciljem da se Dodik na opštim izborima pošalje na političku deponiju.    


6.

Već sada se mora priznati da niti jedan strani okupator nije temeljnije radio na uništavanju srpskog naroda da području Bosne i Hercegovine od samog Dodika. Što se tiče motiva za taj prljavi posao, stvari su poodavno jasne. On to radi po nalogu obavještajne službe jedne susjedne države, koja ga ucjenjuje kompromitujućim materijalima koje posjeduje o njemu i članovima njegove najuže porodice. O tome ću više pisati u narednim danima.


7. 

Vratimo se Jeleni Trivić. Radi se o profesorici Ekonomskog fakulteta u Banjaluci. Prema zvaničnim podacima, Trivićeva je diplomirala na tom fakultetu sa prosjekom ocjena 9,58, što znači da je ona jedan od naboljih studenata u istoriji te obrazovne ustanove. 



Nakon diplomiranja, Trivićeva je magistrirala i doktorirala. Osim toga, Trivićeva je supruga i majka dvoje djece, bez mrlja kako u profesionalnom tako i u privatnom životu.


8.

Sa druge strane, kao protivkandidat se nalazi Milorad Dodik. Radi se o okrutnom makijavelisti, spremnom na sve, samo kako bi opstao na vlasti. Što se tiče Dodikovih ocjena sa fakulteta, do njih nije moguće doći. To nije ni bitno, jer će Dodik ostati upamćen samo po zatiranju sopstvenog naroda. Za taj posao on zaslužuje čistu "desetku", a taj „indeks“ se nalazu u rukama pomenute obavještajne službe.

 

9.

Ključna bitka na predstojećim opštim izborima će se voditi u Banjaluci. Crvena Sekta je Banjaluku izgubila još na opštim izborima 2018. godine, kada je Vukota Govedarica porazio Željku Cvijanović u tom gradu. Isti trend se nastavio i na lokalnim izborima 2020. godine, kada je Draško Stanivuković ponizio Igora Radojičića. Pri tome, ne treba zaboraviti da je Igor Radojičić Sektaš sa ubjedljivo najboljim rejtingom među svim Sektašima.



Ako se uzme u obzir činjenica da je Dodik znatno omraženiji od Radojičića u Banjaluci, pa još doda činjenica da Jelena Trivić ima bolji rejting od Draška Stanivukovića, onda se, sam po sebi, nameće zaključak da će Trivićeva demolirati Dodika u najvećem gradu Republike Srpske. Vrlo je realno da Trivićeva u Banjaluci pobijedi Dodika sa razlikom od oko 40.000 glasova, a tu razliku Crvena Sekta neće moći da nadoknadi u drugim opštinama i gradovima.

 

10.

Što se tiče kandidata za člana Predsjedništva BiH, informacije govore da će to pitanje biti riješeno u narednih dvadesetak dana. Unutar SDS-a trenutno postoji većinski stav da Mirko Šarović treba da bude kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH. 


Ne treba zaboraviti da je SDS najsnažnija politička organizacija u opoziciji i da ta stranka ima dvadesetak načelnika u Republici Srpskoj. Ukoliko sa PDP-om i Nebojšom Vukanovićem bude usaglašen stav da Mirko Šarović bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, postoji realna opcija da Nebojša Vukanović bude predstavljen kao zvanični kandidat Opozicije za Ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske. 


11.

Nema sumnje da bi prijedlog Trivić-Šarović-Vukanović bio odličan spoj mladosti i iskustva te da bi pomeo Režim na predstojećim izborima.