петак, 17. децембар 2021.

NarkoKoktel: Stanivukovićev i Nešićev puč u opoziciji će završiti slomom; Ukoliko nastavi da trpi teror Bezočnog dvojca, opozicija će u ovom obliku da nestane; Ni Stanivuković ni Nešić, ma šta činili, neće se pomjeriti iz pozije Nule kolika im je vrijednost na političkom tržištu


Ukoliko Opozicija ne shvati da su Stanivuković i njegov Skajportparol Nešić, pokušajem puča, pokušali da kupe vrijeme kako bi narod zaboravio na Stanivukovićeve neljudske, lažne, manipulativne adhok bolesne performanse  i beskrupolozno puštanje Begića niz vodu i na Nešićev debakl u Prijedoru i njegovo stalno mjesto boravišta na Skaj aplikaciji, onda ne zaslužuju ništa više sem potpunog nestanka. I tu, da budem potpuno direktan, mislim na SDS i PDP


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dva, trenutno, najnepopularnija političara u Republici Srpskoj Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjalukučkih Tajkuna i Nenad Nešić, SkajFejs, navodni opozicionari, pokušali su u posljedjnja dva dana promijeniti svoj status definitivnih gubitnika, koji se neće promijeniti, u Vladare Opozicije.


2.

Pomno pripremana akcija otpočela je Nešićevim ultimativnim pismom,  upućenim 15.11.o.g., ostalim strankama Opozicije - SDS, PDP, te “Za Pravdu i red” Nebojše Vukanovića, u kojem on izričito zahtijeva premijersku poziciju za DNS i, usput, da nijedna stranka ne objavljuje svoje kandidate bez zajedničkog dogovora sa ostalim strankama iz opozicije, inače će DNS “izaći sa svojim kandidatima za obje inokosne funkcije”.


3.

Navodno je to princip “zajedništva” u kojem bi DNS za sebe već dobio premijersku poziciju, a ostale ucijenio da se po njihovim “principima” dogovore. 


4.

Ultimativno pismo Nešića, koji na političkoj sceni BiH i RS predstavlja jedno veliko ništa i koji je potvrdio da je jedno veliko ništa gubitkom izbora za gradonačelnika Prijjedora, za šta je najveći i isključivi krivac, pokušaj je pranja Dodikovog kukavičijeg jajeta, što Nešić jeste, smještenog u redove Opozicije.



5.

Njegove optužbe na račun koalicionih partnera da su krivi za poraz u Prijedoru svjedoče o panici u kojoj se nalazi, nakon što je pokazao potpunu nesposobnost u vođenju stranke.


6.

Odgovorio mu je Nebojše Vukanovića koji je, na svoj direktan način, i ukazao da Nešić nije osoba koja bilo kome može postavljati uslove i da mu je namjera rušenje opozicije po Dodikovom nalogu.



7.

Odgovorila je i dr Maja Dragojević-Stojić koja je Nešića vrlo precizno smjestila tamo gdje mu je mjesto - izvan Prijedora, lokalno; U zatvoru - izvan svake raumne sumnje. 





Ubijeđen sam, da će se tokom dana oglasiti i Jelena Trivić i smjestiti Skaj Nešića tamo gdje mu je mjesto!


8.

Da nije dolazio u Prijedor, kandidat opozicije Goran Predojević, vrlo kvalitetan kadar, pobijedio bi Slobodana Javora, kandidata SNSD-a. Svojim dolascima u Prijedor, gdje ga ogroman broj članova DNS-a očima ne može vidjeti, Nešić je direktno radio za Javora. Uprkos tome, Javorovoj pobjedi se nema šta prigovoriti.



Usput, sasvim lako pitanje: Kada su Nešić i Stanivuković toliko “popularni” kako nisu uspjeli sami donijeti pobjedu Predojeviću?! Odgovor ne moram ni navoditi, sam se nameće.


9.

Isti dan kada je pismo stiglo na adrese stranka, 16.12. ove godine, pokazalo se da nije riječ samo o Nešićevoj panici, već vrlo sinhronizovanom djelovanju sa Stanivukovićem, čiji je Skajportparol bio taj dan predsjednik DNS-a — zahtjeve iz pisma prezentovao je na pres konferenciji, na N1.



Identične stavove je ponovio, samo u malo blažoj formi, Stanivuković na TV BN u emisiji “Puls”.





10.

Stanivuković i Nešić, najslabije rangirani političari u RS, pokušali su da izvrše ponovo puč, kao i prilikom najave demonstracija, bez konsultacija sa drugim strankama koje su održane 02.10.o.g., i tako svojim nerealnim ambicijama podrede kompletnu opoziciju.



11.

Obojica su na tim protestima doživjeli potpuni debakl; Stanivuković nije iskoristio priliku da pobere direktnu podršku građana, jer su ga pomeli Nebojša Vukanović i, što mu je najbolnije, Jelena Trivić, pa joj sada pokvarenjak “namješta” strane ambasade. Tipično Dodikovski! 



12.

Međutim, ni oni ni njihovi nalogodavci, nisu odustali od pokušaja razbijanja opozicije, njenog javnog ponižavanja i, potom, preuzimanja.


Ponovo je 16.12.o.g. pokrenuta podzemna ucjenjivačka akcija, čiji je cilj  opoziciju prisiliti da Stanivukovića kandiduje za predsjednika RS, a Nešića za premijera, inače će oni, za početak, kandidovati pripadnike DNS-a za inokosne funkcije. I, kako smatraju, na taj način onemogućiti bilo kakve šanse za pobjedu opozicije.


Kakva katastrofalno loša procjena - njih dvojica više nisu nikako sigurni ni da će ostati na sadašnjim pozicijama: Stanivuković - Gradonačelnik Tajkuna, a Nešić na čelu DNS-a, a kamoli da svojim kandidovanjem mogu bilo koga ugroziti.





13.

Ukoliko pogledate Nešićevu pres konferenciju, 16.11., kao i nastup na N1 i Stanivukovićev šuplji istup na BN TV, 16.11., uočićete da su njihove izjave gotovo pa u zapetu identične.


14.

Tu nema slučajnosti, ali, itekako, ima prljavog, podzemnog dogovora da pokušaju promijeniti svoje agregatno stanje Nule u kojem su obojica, kako bi pokušali da stave Opoziciju pod svoju kontrolu i sebe inaugurišu na ključne pozicije. 


15.

Taj 16.11. pokazao je da su Stanivuković i Nešić najveći neprijatelji opozicije zbog svojih bolesnih, nezajažljivih ambicija, a da to nije Crvena sekta Milorada Dodika.





16.

Nije Dodik, ma šta ja o njemu mislio, kriv za ovu situaciju, već lideri SDS-a i PDP-a, koji su sebi dozvolili da ih politički amateri kao što su Gradonačelnik Tajkuna i njegov Skajportparol Nešić razbijaju iznutra neprekidno već mjesecima.


17.

Ranije sam ukazivao nanedostatak vođstva u PDP-u, ali vjerujem da su sada svjesni da ih Stanivuković gura u ponor iz kojeg se nikada više neće dići. 


Štaviše, Stanivuković i Nešić, svojim providnim, prizemnim, postupkom dali su im izvanrednu šansu za to. Ukoliko to ne iskoriste, onda ne postoji taj “zicer” koji ih može vratiti “u sedlo” i završiće kao žrtve nedoraslog, polupismenog, providnog vrlo nasilnog i agresivnog adhok manipualanta. Iskreno, u takvoj situaciji nisu bolje ni zaslužili.





18.

SDS je u boljoj situaciji od PDP-a, ali će podijeliti sudbinu te stranke, ukoliko prihvati da ih dva nedorasla, plitka, neobrazovana i svakoj prevari sklona manipulatora i dalje drže u matnoj poziciji svojim bolesnim ambicijama, iza kojeg stoje tajkunski novac i želja da se preuzme RS kao privatna svojina (Stanivuković) i kriminalnih organizacije koje stoje iza Nešića (sa istim cijljem kao i Stanivukovićevih tajkuna), a što ću detaljno pojasniti narednih dana. Posebno njegove “Skaj” veze i poslove sa narkoticima.



19.

Vrijeme je da pojasnim zbog čega je i Stanivukovićev rejting Nula, a ta Nula ima tendenciju pada u teški minus, što je nezaustavljivo.


Stanivuković je zaista plići i od suvog potoka kada smatra da rušenje dijela zida “Kajak terase” Mileta Radišića, plus niz grozomornih laži o njegovim “uspjesima” kao gradonačelnika, može bilo ko normalan progutati.





On jeste, kao i Nešić, osim Tajkuna i kandidat NarkoKlana, što sam već detaljno pojasnio.


20.

Moram reći na ovom mjestu da je za sebe i Nešića izabrao zaista izvanredan naziv koji je izgovorio u “Puls”-u BN TV - NarkoKoktel! To njih dvojica zaista jesu i u načelu i detalju.


21.

Mogao bih unedogled nabrajati sve njihove podle, podmukle, prljave i toksične udare tog 16.12. (Nešić optužuje SDS, a Stanivuković PDP za poraz u Prijedoru, dok nijedan ne optužuje DNS, samo je jedna od preprovidnih šibicarskih zvrčki NarkoKoktela), ali nema potrebe za tim.


22.

Činjenica je da Banjalučani već mjesecima jasno vide da Stanivuković ne vodi grad već vrlo neuspješnu kampanju za predsjednika RS. On ne radi ništa;  Ništa i ne zna raditi, sem prati auta (kao što je to nekada činio u autopraoni), a to nije dovoljno za vođenje Grada. 


Čak ni za pranje svih službenih auta Grada, a kamoli za upravljanje Banjalukom. Nikako taj autoperač da shvati kako građani nisu glasali za njega, već protiv SNSD-a, što pokazuje da ni brisače ne zna oprati kako treba.


23.

Međutim, on se oslanja na milione svog nezajažljivog oca Dragana Stanivukovića, jednog od Tajkuna koji žele preoteti RS kao sopstvenu prćiju, koji je novac zaradio na razne načine, a samo u mikronima pošteno. 



Biće riječi i o tome, jer se Stanivuković mora raskrinkati do zadnjeg kapilara pošto narodu u RS nije potreban novi Dodik poslije Dodika niti mu je više Dodik uopšte potreban. A Stanivuković bi bio Dodik poslije Dodika, ukoliko bi slučajno pobijedio u hipotetičkoj trci za predsjednika RS (što je sada moguće samo u SF varijantama), dok bi se Nešić opet našao u ulozii najboljeg “Dodikovog” kriminalca. 


24.

Ako Dodik pobijedi Stanivukovića u hipotetičkom obračunu (koji će ostati hipotetički), katastrofa je podjednaka, što jasno ukazuje da Stanivuković nikako ne smije biti kandidat za predsjednika RS.


25.

Nije samo nerad poravnao Stanivukovićev rejting na nivo Nula, već i njegov ogavni odnos prema, donedavno, najbližem saradniku Ivanu Begiću.


Pustio ga je, bez riječi, niz vodu kada se Begić našao u problemima zbog privatnog snimka koji je isplivao u javnost.


Begić je bio mjesecima ucijenjen, ucjenjuju ga i dalje javno; Podnio je krivičnu prijavu protiv ucjenjivača, ali Stanivuković mu nije ni na koji način pomogao. 



Štaviše, samo je gledao kako da ga se otarasi. To nije svojstvo ljudi, već neljudi.


26.

Begić je pokazao karakter i preuzeo je odgovornost nakon što je eksplicitni snimak isplivao u javnost, podnoseći ostavku na mjesto odbornika. Stanivuković nije rekao ništa, niti je bilo ko iz njegovog kabineta podržao Begića. Štaviše, poznato je u Banjaluci da već mjesecima Stanivuković&Tata pritišću Begića da se povuče. To su ti “demokrati” i “opozicionari”.



27.

Zato je i došlo do paradoksa - Begić nije izgubio na rejtingu, jer su ljudi shvatili da je žrtva Ucjenjivača, a Stanivuković je, zbog bezočnog odnosa spram Begića, izgubio povjerenje bilo kog Čovjeka. 



28.

O Begiću i ucjenjivanju tog mladog i talentovanog političara tek ću pisati, sa naglaskom na nerad OJT Banjaluka, sa akcentom na takozvanog tužioca Žanu Bojić, koje ništa nije učinilo da za gotovo četiri mjeseca spriječi njegovo satiranje ucjenama, koje i dalje traje, iako su u otvorenim izvorima moglli doći do desetina čvrstih dokaza ko sve učestvuje u monstruznom uništenju osobe koja nije počinila nikakav kriminal, nedjelo, nezakonitost, ali se drznula da se suprotstavi umišljenim i samozvanim vlasnicima života građana RS.


29.

U OJT Banjaluka će biti odgovorni ukoliko Begić ne izdrži jezivi ucjenjivački pritisak kojem je svakodnevno izložen.


30.

To što Stanivukovića podržavaju neljudi razlog je više da se na njega prestane računati kao “na promjenu”, jer je on samo mlađa i toksičnija verzija već potpuno Otrovnog Dodika koji svjesno uništava sopstveni narod. 


31.

Stanivuković će ga dotući, kao što je pokušao dotući Begića, ako mu se pruži prilika.


32.

Begić će se, nakon odmora, vratiti u politiku, jer je to zaslužio i jer je vrijedan, sposoban i dostojan, a njegova seksualna opredijeljenost je njegova lična stvar.


33.

Stanivuković će, najdalje za dvije godine, biti najmlađi politički penzioner u RS.


Stanivuković je svjestan da je zbog svog neljudskog odnosa prema Begiću, nerada, neznanja, sluganskog odnosa prema tajkunima, manipulacijama iskazanog prezira prema građanima, potpuno patosiran. Nije isključeno da ponovo pokuša da izmanipuliše Begića kako bi se prikazao kao lažna “Majka Tereza”, što je svojstveno Banjalučkom Psihu.



34.

Stanivukovićev i Nešićev udar na opoziciju, pokušaj puča i preuzimanje kormila opozicije je očajnički potez da se vrate u igru u koju se više ne mogu vratiti. 


Zato što su lažovi, sluge velikih kriminalaca, tajkuna i NarkoDilera i zato što su ruine nesposobne za bilo šta pozitivno, sem za niske, prljave, ogavne i podle udarce na kojim im i Dodik može pozavidjeti. 


Dodik je velemajstor tih igara, ali sada ima priliku vidjeti da i amateri, ako im se dozvoli, mogu napraviti veliku, ogromnu štetu. 



35.

Ukoliko Opozicija ne shvati da su Stanivuković i njegov portparol SkajNešić, pokušajem puča, pokušali da kupe vrijeme kako bi narod zaboravio na Stanivukovićeve neljudske, lažne, manipulativne adhok bolesne performanse  i beskrupolozno puštanje Begića niz vodu i na Nešićev debakl u Prijedoru i njegovo stalno mjesto boravišta na Skaj aplikaciji, onda ne zaslužuju ništa više sem potpunog nestanka. I tu, da budem potpuno direktan, mislim na SDS i PDP.


36.

Građani ne treba da zaborave da im ni u ovoj, po opoziciju, najcrnjem scenariju, nisu nestale šanse za promjenom Surovog Dodikovog Režima.





Uvijek su tu za njih ntri poštene osobe iz opozicionih redova: Karakterna, dosljedna, iskrena Jelena Trivić; Nesalomivi, snažni i beskompromisni Nebojša Vukanović i Visokokvaliteni, neiskvareni, iskreni političar i višestruki pobjednik nad Režimom Milorada Dodika, Milan Miličević.



Troje neuprljanih, u dubokoj toksičnoj kaljuzi koju je stvorio SNSD, a objeručke prihvatio Stanivuković, dok je njegov Skajportparol Nešić “porođen” u njoj, nije malo. Rekao bih, čvrsto ubijeđen u to, sasvim dovoljno za pobjednu nad svim navedenim toksičnim ološem i šljamom.


37.

Navedeno troje nisu jedini, ali su najizrasliji. Ima ih još mnogo koji će stati uz njih i poraziti Istrebljivače sopstvenog naroda kojima se pridružio i Stanivuković dok je njegov Skajportparol istrebljivački veteran! (nastaviće se)