уторак, 21. децембар 2021.

Krečo - “Skaj” Centrala Nešića, Ećima, Narko”Generala”, Igora Dodika, Cvijetića, Čaruge…


Piše: Slobodan Vasković


1.

Opozicija u Republici Srpskoj snažno će odskočiti onog trenutka kada iz svojih redova otjeraju uljeza, kukavičije jaje Milorada Dodika i pripadnika NarkoKartela, Nenada Nešića, predsjednika DNS-a.


2.

Kriminalac, koji će, izvan svake razumne sumnje, završiti u zatvoru, na dugogodišnjoj robiji, najmanje je što je potrebno SDS-u i PDP-u u ovom i bilo kom drugom trenutku, jer svaka veza sa NarkoKlanom koji je duboko involviran u sve institucije RS i BiH, nanosi im nemjerljivu štetu.


3.

SkajNešić, koji je posljednjih dana preglasan sa svojim “zahtjevima”, suštinski je očajan, jer odbacivanjem/izbacivanjem iz opozicionih redova ostaje na vjetrometini, da sam čeka hapšenje, primarno, zbog pranja desetina miliona KM prljavog narkonovca.


4.

Nešić nije samo prao novac od prodaje droge, već i ulagao u kupovinu opijata i to preko Zvorničkog Klana, koji predvode Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić-Tigar.


5.

Navedeni trojac najmoćniji je unutar Kartela koji je razorio RS, oni su mozak Ganga i ključna karika čijim lomljenjem će NarkoOrganizacija biti definitivno, u najvećem dijelu, uništena.


6.

Igor Dodik I Siniša Kostrešević, Narko”General”, pružali su političku (preko Milorada Dodika) i policijsku zaštitu Kartelu za nesmetan rad, dok je Ljuban Ećim obezbjeđivao, preko svojih beogradskih veza, najvažnije informacije za kartel.


7.

Ubica i Zločinac Ećim prvo je bio dio Zemunskog Klana Luke Bojovića, kojem su bliski Škaljarci, ali ih je napustio i prišao njihovim najvećim neprijateljima - Kavačkom klanu.


8.

Isto je učinio i Zlatan Ćuk iz Bijeljine, koji je predvodio Škaljarce iz tog grada, pa se “osamostalio” tako što radi kao dobavljač narkotika za Kavčane. Ćuk, zajedno sa Desimirom Babićem, nabavlja ogromne količine droge za Kartel koji je uništio RS.


Ćuk (desno)

9.

Nešić je novac za drogu ulagao preko Ećima i Igora Dodika, ali njegova ključna uloga je pranje novca zarađenog prodajom opijata.


10.

Već sam to juče pojasnio, a tek ću se baviti najvećim NarkoProjektom - “Obućina Bare” (opština Trnovo), gdje u izgradnji brojnih stambeno-poslovnih objekata, novcem zarađenim od prodaje opijata, učestvuje najveći broj navedenih narkodilera. 



11.

Nešić je “nosilac” NarkoProjekta, koji je vrlo pažljivo osmišljen i realizuje se uz podršku “institucija RS.


Gramziv gotovo kao Dodik, Nešić je, za razliku od njega, ostavio toliko tragova da istražiocima, koji rade na njegovom slučaju, nije uopšte problem da dokažu njegovu krivicu i pošalju ga na višedecenijsku robiju. Što će mu se, svakako, desiti u vremenu do izbora iduće godine.


12.

Upravo to je razlog da se opozicija što dalje odmakne od zlikovca i nastavi bitku protiv NarkoRežima Milorada Dodika.


Već sam objavio da je Nešić preko “Skaj” aplikacije najčešće komunicirao sa Željkom Radovanovićem Krečom i Ljubanom Ećimom.

13.

Naravno, preko Skaj-a komunicirao je i sa Aleksandrom Glavašem, narodnim poslanikom DNS-a i Mladenom Lučićem, odbornikom u SO Istočna Ilidža, ali oni su manje bitni pripadnici Kartela i, zajedno sa Nešićem, prali su novac preko firme “Legend” čiji su vlasnici.

14.

Krečo je bio Nešićeva veza prema Narko“Generalu” Siniši Kostreševiću, direktoru Policije RS, koji je štitio poslove Kartela, naročito dilere koji su donosili novac i Igorom Dodikom, na čije insistiranje je Kostrešević i postavljen na poziciju direktora Policije.



Kada Kostrešević bude zatvoren, što će se prilično brzo desiti, biće slomljen “vratni pršljen” kartelu, nakon čega kreće njegova potpuna razgradnja.


15.

Treba znati da je preko Kreče, koji je bio svojevrsni dispečer Klana na Skaj aplikaciji (preko njega je išao najveći broj komunikacija), bio u vezi i sa profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem Čarugom, ali i sa Bojanom Cvijetićem, uhapšenim u akciji “Transporter”.


16.

Cvijetić je bio savjetnik Dragana Mektića u vrijeme dok je obavljao funkciju Ministra bezbjednosti BiH, a preko Murisa Druškića, takođe, pripadnika njegove narkolinije i nekadašnjeg uposlenika OSA, imao je kontakt i sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH.


Ova veza se, takođe istražuje, jer je kod Cvijetića nađen povjerljivi interni dokument OSA u kojem su pobrojane sve najjače narkoorganizacije u Regionu, koje je Cvijetić ili ucjenjivao ili im prodavao narkotike.


Taj dokument su mu dostavili Muris Druškić ili Robert Radonjić, u to vrijeme pripadnici OSA BiH.

Radonjić je još uvijek u OSA BiH.


Treba naglasiti da je Cvijetić bio veliki igrač u trgovini opijatima, ali i da se veže za neke od likvidacija u Beogradu i Republici Srpskoj.



Za sada neću navoditi imena likvidiranih kako ne bih ugrozio istragu koja se vodi protiv njega.


17.

Vratimo se Nešiću koji je u paničnom strahu od hapšenja; Osim njega, “pašće” i njegov brat Predrag, saučesnik u brojnim prljavim narkoposlovima i reketiranju putarskih firmi, te još, najmanje, jedan član njegove zločinačke porodice.


18.

Nešić je, u nekoliko navrata, prijetio profesionalnim ubicama onima koji bi mu se zamjerili, a osim Čaruge, imao je direktnu konekciju sa još najmanje dvojicom profesionalnih ubica sa Pala.


Interesantno je da se Nešić toliko plaši Paljanskih ubica da je pred njima bio manji od makova zrna i svaki put kada bi ga zovnuli da dođe kod njih tresao se kao prut od straha.



Nikada nije znao da li će, zaštita koju im je plaćao, biti dovoljna da se sačuva od njih, a obojica su nemilosrdni, brutalni i laki na potezanju oružja.


19.

Istraga koja se vodi protiv Nešića pokazaće i da li je imao učešća u težim zločinima od pranja narkonovca i nabavke opijata, a samozvani “nosilac promjena” već je u svojevrsnom zatvoru - u sopstvenoj glavi. Zato je toliko i glasan - da pokuša zatomiti taj osjećaj robijanja koji ga danonoćno progoni nakon raspakivanja “Skaj” aplikacije.


20.

Taj i takav NarkoZločinac Nešić je portparol Drška Lepršavog Stanivukovića, Gradonačelnika Tajkuna, što je činjenica koja najbolje opisuje Lepršavog Psihića koji je pomislio da može osvojiti cijeli Svijet, a izgubio je svaki kredibilitet za nepunu godinu dana. (nastaviće se)