петак, 3. децембар 2021.

Porodične veze: Od šverca stoke do Narko biznisa; NarkoDileri javno hvale Kostreševića; Vlado Crta Đajić ponovo "liječi" industrijskim "TGT" kiseonikom

NarkoDileri Dragan Šavija i Željko Petrović


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ponovo smo u Gradu Droge - Zvorniku, gdje je mozak Kavačkog klana koji je razorio Republiku Srpsku.


Mozak čine Dejan Ilić-Tigar, najopasniji iz Trilinga Kumova koji haraju ovim gradom i doveli su njegove stanovnike u potpuno ropski položaj. Da podsjetim, Dejan Ilić-Tigar imao je direktnu komunikaciju sa Klanom Veljka Belivuka preko Bojana Đokića Đurđe, šefa mikro mreže narkodilera koji dio droge rasturaju po Zvorničkoj regiji.


Đurđo

2.

Uz Ilića-Tigra tu su još gradonačelnik Grada Droge Zoran Stevanović, koji je ostvarivao i ostvaruje veze prema prljavim policajcima u MUP Srbije, i Siniša Mijatović, potpredsjednik Skupštine Grada koji je na direktnoj vezi sa Klanom Slaviše Kokeze.


Kokeza

3.

Sva trojica zvorničkih NarkoKumova direktno su uvezani na Marka Parezanovića, visokog funkcionera Agencije i ubicu i zločinca Ljubana Ećima.


Parezanović

4.

Ranije sam objavio da su se Kokeza i Belivuk sretali i komunicirali, tako da se može konstatovati da je “mozak” NarkoKlana iz RS bio na direktnoj vezi sa vrhom najopakijih beogradskih klanova. 


Sa njima su intenzivno sarađivali u prebacivanju velikih tovara droge preko graničnih prelaza, ali i preko nekoliko ilegalnih prelaza preko Drine i Zvorničkog jezera.


5.

Jedan od tih ilegalnih prelaza vodi do vikendice Dragana Šavije, zlatara, na Zvorničkom jezeru; Napravljena je između dva tunela, opasana visokim zidovima i najlakše joj se može prići vodenim putem, dok se sa ceste koja vodi odmah iznad nje ne može vidjeti šta se dešava u tom, gotovo hermetički, zatvorenom prostoru.



6.

Sa suprotne strane jezera, u Srbiji, Šavija, takođe, posjeduje vikend kuću koja je polazna tačka za velike tovare narkotika koji se prebacuju u BiH.


Izvrsno osmišljena ruta koja daje pune efekte u ilegalnom prebacivanju narkotika, posebno u situaciji kada NarkoKlan štiti Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik.


Vasiljević

7.

Vasiljević je, kako sam već navodio, jedan od ključnih ljudi spoljnjeg narkoprstena Siniše Kostreševića, direktora Policije i Narko”Generala” koji je odličan prijatelj sa Tigrom.


Dejan Ilić-Tigar

8.

Komunikaciju sa Zvorničkim Klanom, Kostrešević je ostvarivao putem Skaj aplikacije, a najosjetljivije informacije prenosio je njegov savjetnik Dragan Simić koji se sa Kumovima Grada Droge sastajao isključivo u hotelu “Vidikovac”. U podrumskim prostorijama tog hotela nalazi se laboratorija u kojoj se kokain miješao sa drugim supstancama kako bi se dobila što veća količina, koja je išla dalje na tržište.



9.

Naselje Divič, pored Zvornika, u blizini Vidikovcam, druga je ilegalna tačka u koju su preko Zvorničkog jezera prebacivani narkotici, da bi kasnije bili skladišteni u “Vidikovcu”, gdje je na njih pazio menadžer hotela Oliver Marković, zet Jakova Galića, poslanika u parlamentarnu BiH.


Šavija je vrlo značajan dio Zvorničkog NarkoKlana, iako je uspijevao godinama držati se u sjeni.


Njegov zet je Siniša Mijatović, jedan od glavnih igrača i on ga je i uveo u duboke narkovode.


Mijatović

10.

Šavija se, u ratu, zajedno sa Zoranom Stevanovićem, bavio švercom stoke preko Drine; Švercovao je i cigarete, benzin, ulje, a sve to je prodavao u, koje li ironije, prodavnici pod imenom “Republika Srpska”.


Stevanović

Nakon rata Šavija je krenuo da “radi” sa kriminalnim grupama koje su krale skupocjena vozila, da bi potom prešao na šverc zlata i narkotika. 


U narkotike ga je uveo Mijatović, njegov zet. Ako se zna da je Mijatovićev kum diler Đurđo, onda im trgovina narkoticima dođe kao porodični biznis.


11.

Šavija je danas jedan od najbogatijih kriminalaca u RS koji posjeduje niz stanova i poslovnih prostora u Zvorniku, ali i u Novom Sadu, Beogradu i Crnoj Gori, gdje ima kuću i stan.


Uz sve to ilegalno i na trovanju djece zarađeno bogatsvo, idu i “titule”, pa je Šavijina supruga kupila čak dvije fakultetske diplome, te je tako postala “intelektualac”. 


Dragičević

12.

Šavijin zaštitnik je Danijel Dragičević, šef kabineta Milorada Dodika koji je, ujedno, i direktna veza Mijatovića sa Dodikom.


Kolika je uvezanost Zvorničkog Klana sa Banjalučkim ogrankom, koji vode Igor Dodik i Siniša Kostrešević, svjedoči i podatak da, osim Simića, vezu održavaju i preko Kostreševićevog kuma Rade Diljevića.


Diljević


13.

Firmu “Prointer” koja je u vlasništvu Dodika, osnovali su prvo Kokezin “Prointer” iz Beograda, Dejan Ilić Tigar i Sinša Mijatović, koji su u svojim procentima imali i udjele Dodika&Diodika. 


Kokeza je ranije izišao iz “Prointera” zbog svađe sa Dodikom oko četiri miliona evra, koje mu duguje (Dodik Kokezi), a nedavno se iz suvlasništva povukao i Mijatović i svoj dio prepustio Iliću. 


14.

Sadašnji vlasnici “Prointera” su Igor Dodik (iz sjene) i Dejan Ilić-Tigar. “Prointer” je jedna od najvećih perionica novca narkoklana, a sutra ću objaviti i druge firme, Javna preduzeća i Agencije preko kojih se pere novac od prodaje narkotika.





Kostrešević i Ilić-Tigar u potpunosti su stavili pod kontrolu Igora Dodika, a sasjekli svaki uticaj njegovog oca Milorada.


Dodik&Dodik

15.

Do koje mjere se Klan osilio, svjedoči i otvorena podrška visokopozicioniranih pripadnika Ganga Siniši Kostreševiću.



Tako NarkoDiler Igor Peulić, poslušnik Ljubana Ećima, koji je i direktna veza između njega i Kostreševića i mlađeg Dodika, na društvenim mrežama hvali Narko”Generala” kao “najboljeg policajca u RS”. Uopšte ne čudi takva pohvala, jer je Kostrešević za Klan zaista najbolji policajac - štiti ih svim sredstvima, kao i “robu” koju prevoze.


Peulić i Crta

16.

Peulić ne prestaje da hvali ni Vladu Crtu Đajića, takođe, člana NarkoKlana, koji ilegalno liječi pripadnike zločinačke organizacije poput Bojana Raonića, logističara, koji drogu preuzima od svog zeta Deska Babića i prebacuje je na druge destinacije; Jedan dio u BiH i Srbiju.


Babić

Raonić je trenutno u ekstradicionom pritvoru u jednoj EU državi.


Raonić

17.

Vlado Crta Đajić nastavlja da uništava zdravlje stanovništva, jer svake noći u UKC RS Banjaluka, dolaze cisterne firme “TGT” u vlasništvu ubice Stanislava Čađe i dovoze industrijski kiseonik kojim se i dalje “liječe” oboljeli od korone, iako to nije lijek već lagano trovanje oboljelih.

Danilović

Sve isporuke prima Dalibor Danilović, šef Tehničke službe UKC RS.


18.

Peulić je zaboravio da pohvali njega, ali i Milana Ćurlića Ćurlu, Crtinog narkodilera i reketaša.


Ćurla i Crta

Ćurla pruža utočište najpasnijim kriminalcima iz Regiona.



Ne radi samo Ćurla za NarkoKlan, već i njegova sestra Darija i zet Milan Lučić, uhapšeni u akciji MUP RS, 12.10. ove godine. (nastaviće se)