недеља, 5. децембар 2021.

Rasplašćivanje Darka Tomaša: Sekta u Prnjavoru u potpunom rasulu; Klokan umjesto Potrčka


Piše: Slobodan Vasković


1.

Fotografija na kojoj se nalazi Darko Tomaš, načelnik Prnjavora i predsjednik Opštinskog odbora Sekte, zaista je dobra.


2.

Na sljedećoj se Tomaš neće vidjeti od sijena; Biće potpuno zatrpan njime.


3.

To mu je najmanji problem: Ispod sijena se može i izvući, ali od udara Sektaša kojima pripada po svemu sudeći ne može.


4.

Ukratko, vrlo je izvjesna njegova skora smjena sa pozicije predsjednika OO SNSD Prnjavor.


5.

Milorad Dodik, šef Sekte, precrtao je Tomaša; Ključni razlog za to je insistiranje tajkuna Bogdana Nikolića čije povjerenje je Tomaš poodavno izgubio, jer otima i za sebe, a ne daje samo Nikoliću, koji je predstavnik porodične manufakture Dodik&Dodik, Milorad i Goran u ovom slučaju.


Nikolić je jaki igrač Sekte u Prnjavoru, jer ima snažne veze sa podzemljem, kako onim u RS, tako i beogradskim, o čemu sam detaljn o pisao u tekstu -  Darko Tomaš, načelnik Prnjavora, je Potrčko tajkuna i kriminalca Bogdana "Principa" Nikolića, desne ruke Braće Dodik u tom gradu; Nikolić šamara Tomaša kada ne sluša njegove naredbe.


6.

Tomaš je nastavio sa pokušajima da prestane biti Potrčko, ali je naučio kako Nikolić uadara, pa sve češće eskivira njegove šamare.


To je Nikolića baš iznerviralo i pokrenuo je sektašku mašineriju, nakon odobrenja Braće Bing (Dodik) da ukloni Tomaša sa čelne pozicije OO.


Nakon toga planiraju da ga uklone i sa načelničke pozicije.

 

7. 

Podršku Braće Bing dobio je Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju.


Klokan bi na svim funkcijama (jedna, pa druga) trebao da zamijeni sjenovitog Tomaša.



8.

Najaktivniji Nikolićev potrčko koji najviše agituje za smjenu Tomaša je Željko Simić, aktuelni odbornik Sekte u prnjavorskom parlamentu.



U smjenu Tomaša se uključio čak i isključeni Sektaš Drago Kalabić koji još uvijek ima značajan uticaj na dio OO SNSD.



On je krajem maja ove godine "raspalio" po Željki Cvijanović da "nikada ništa dobro nije uradila za Prnjavor. Iako je bila ministar, Predsjednik vlade, Predsjednik Republike, u Prnjavoru nije otvorila ni jedno radno mjesto, ni jednu fabriku, ni jedan kapitalni projekat. Sve se svelo na par krečenja po Prnjavoru, preko njoj odanih kriminalaca za velike pare".



Kalabiću nije do povratka u Sektu već do dijela vlasti, što mu je i obećano ukoliko pomogne u rušenju Tomaša.


9.

Sjenovitom se najviše zamjera što je zagrizao poveliki komad “krtine”, ne želeći da ga dijeli sa ostalima, a sve je podvedeno pod zapošljavanje “brojnih prijateljica”.


Tomaš zna da mu slijedi “Mač Bato” pa već duže vrijeme ne saziva Opštinski odbor, jer se plaši brzopoteznog “usekovanja glave”.


Pitanje je kako će uopšte uspjeti da sazovu Odbor kada ga budu smjenjivali, jer je u potpunom rasulu. 

10.

Sekta je u Prnjavoru u potpunom rasulu, uprkos svim naporima Potrčka Simića i Klokana, novoprojektovanog  predsjednika OO, da pokuša doskočiti do svakog člana razorenog odbora. (nastaviće se)