недеља, 5. децембар 2021.

O “demantiju” Narko”Generala” Kavčanina Siniše Kostreševića


Piše: Slobodan Vasković


Kostreševiću, “Narko”generale ogranka Kavačkog klana, koji funkcioniše na liniji Beograd (Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, ubica i zločinac Ljuban Ećim) - Zvornik (Zoran Stevanović, Siniša Mijatović, Dejan Ilić-Tigar) -Banjaluka (Siniša Kostrešević&co, Igor Dodik)-Gradiška (Nenad Kojić&co, Milivoje Lovrenović, profesionalni ubica), poslao si “demanti” Face TV u kojem si neuspješno pokušao negirati moje navode koje sam iznio u emisiji “Centralni dnevnik” te televizije, 27.11.2021.


Pametnije bi ti bilo da se uopšte nisi oglašavao, već nastavio, tihujući, da čekaš hapšenje; Toliko je tvoj “demanti” ubjedljiv da je od njega mnogo konkretniji prazan list papira. Ili, ako više voliš, tri prazna lista papira, budući da si jedno veliko ništa poslao na “Face TV” čak na tri strane. Pa još svaku potpisao da ti ko šta ne bi “podmetnuo”.



Za početak - patiš od “demencije”: Potpuno si “zaboravio” demantovati da te Mladen Milovanović, tvoj blizak saradnik, pred Unutrašnjom kontrolom MUP RS direktno optužio da si mu naređivao sastanke sa Škaljarcem Milošem Božovićem i to dugi niz godina. Da si mu plaćao dnevnice, da te redovno izvještavao o sastancima, da si mu odobravao službeni automobil da vozi Škaljarca…


Naveo sam Milovanovića u emisiji, u 14’17’’., tačno. Nakon ove činjenice ne bih uopšte dalje trebao bilo šta da pišem o tvom “demantiju”, ali nije mi mrsko.



Da li si, zaista, toliko glup da misliš da je Milovanović u izjavi Tužilaštvu BiH, povodom istrage o Škaljarcu, demantovao sam sebe i ono što je rekao Unutrašnjoj kontroli MUP RS? Sudeći po tvom “demantiju”, izvan svake razumne sumnje, jesi!


Nisam u emisiji (sat je malo za navesti sve) naveo Predraga Vatreša koji je po tvom nalogu, takođe, sarađivo sa Škaljarcem Božovićem i dogovarao sa njim putem “Skaj” aplikacije “poslove”.


Vatreš, kojeg si spasao pritvora, mnogo je bio bliži Škaljarcu od Milovanovića.


Škaljarac vam je bio honorarni posao. Dovoljno već za zatvora.


Idemo dalje.


Kavčani su organizacija kojoj u potpunosti pripadaš, zajedno sa svim navedenim. I onim koje ću tek navesti.


Sama ta činjenica da si “zaboravio” reći bilo šta o Milovanoviću, negirati saradnju sa njim, negirati da si mu naređivao, odobravao službena vozila, plaćao dnevnice, da dvije godine prati teškog kriminalca Škaljarca Miloša Božovića, tvoju navodnu čestitost pretvara u prah i pepeo.



Da te podsjetim, Milovanović je uhapšen zajedno sa Škaljarcem Božovićem, u julu ove godine, pa potom odležao mjesec dana u pritvoru, da bi, nakon puštanja, ponovo bio uhapšen 16.11. 2021. sa grupom iz Gradiške, koju predvodi Bojan Cvijetić “Crveni” (na Skaju), pa je nedavno ponovo pušten na slobodu.


Navedeno će biti dio ogromne optužnice protiv tebe.


Kao što će dio optužnice biti i tvoja komunikacija, veze i saradnja na paljevinama i bacanju eksplozivnih naprava, po dogovoru sa Milivojem Lovrenovićem Čarugom, profesionalnim ubicom, sa kojim komuniciraš godinama, redovno se sastaješ sa njim, štitiš ga od hapšenja. 


Objekti o kojima govorim pripadaju načelniku PU Gradiška Bojanu Škoriću, kojeg nisi imao pod kontrolom.



Lažeš da nisi “General”, kao što lažeš da nisi imao “Skaj” telefon; Imao si “IPhone 6”, na kojem ti je bila instalisana Skaj aplikacija.


Dokazi o navedenom su u Tužilaštvu BiH. I neoborivi su, ma šta ti rekao. Ako to dosad nisi znao - sada znaš! Samo je pitanje trenutka kada će odlučiti doći po tebe. Nema ni teoretske šanse da ne dođu! Bićeš uhapšen i zauvijek osramoćen i odvučen u zatvor, deponiju zlikovaca čiji si dio.


Nismo tebe ja ili, pak Senad diskreditovali; Sam si se diskreditovao, jer si Izvršni organ Kavačkog Klana, a na funkciji si direktora Policije RS.


Samo da ti napomenem - u Tužilaštvu BiH su i dokazi da si, zajedno sa Lovrenovićem i Željkom Radovanovićem Krečom iz Bijeljine organizovao pljačku 200 kilograma narkotika, koje su čuvali Čaruga i njegov sin, a kasnije si tu pljačku pokušao prikriti akcijom “Storidž”.



Međutim, pripadnici Crnogorskog Klana, vlasnici narkotika koje su dali na čuvanje Lovrenovićima, otkrili su prevaru i dolazili u Gradišku da se obračunaju sa njima. Mnogo prije nego sam ja pisao o tome.


Kakav si ti jadni licemjer - tvrdiš da ti je ugrožena porodica onim što sam rekao, a ja tvoju porodicu nisam ni pomenuo. 


Tvoju porodicu si ti ugrozio radeći NarkoPoslove. Pri tom ti uopšte nije bilo žao nijedne druge porodice čiju si djecu trovao narkoticima. I čija su djeca, nažalost, postala ovisnici, a dosta njih podleglo zbog predoziranja narkoticima.


Šta je sa tim porodicama koje su zbog tvog jezivog posla ostale bez najbližih, bez djece, koje su razorene, uništene? Njih ne pominješ; Smatraš da imaš pravo na to! Nemaš i zato ćeš na robiju. 


I ti I svi koje sam dosad pomenuo, a nastaviću sutra dalje. I prekosutra.



Organizovao si mrežu saradnika Kavčana unutar MUP RS, počevši od načelnika PU Zvornik Aleksandra Vasiljevića, PU Istočno Sarajevo Branislava Šehovca, PU Foča Velimira Kostovića, pa sve do načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u svim PU, sem onoj u Banjaluci. Svi u MUP-u RS o tome znaju sve - svjedoka protiv tebe je hiljade!


Uz navedene je još niz drugih tvojih saradnika u MUP RS koje mi nije mrsko pomenuti, jer će se zajedno sa tobom naći na optužnici - Dragan Simić, Ilija Plavša, Siniša Bereta, Predrag Kudrić, Dragan Savić, Igor Peulić…


Odgovaraćeš i zato što si, zajedno, sa Bobanom Kusturićem, šefom Helikopterskog servisa Vlade RS, Ljubanom Ećimom, uz znanje Marka Parezanovića, izvukao profesionalnog ubicu Lovrenovića iz Beograda nakon što je likvidirao Strahinju Stojanovića, 13.09.2020. godine. U svemu je učestvovala i Svetlana Ražnatović.



Sa istim tim Kusturićem prebacio si tone narkotika letjelicama Vlade RS.


Nemam više šta reći o tvom jadnom, bijednom, licemjernom “demantiju”, ali imam dva pitanja za tebe:

-Čime ste svjedoku koji zna da je Kusturić, u saradnji sa tobom, ubicom Ećimom i ostalim pripadnicima Klana, prebacivao narkotike i ubice helikopterima Vlade RS, platili ćutanje? 

-Tog svjedoka niste mogli likvidirati iz razloga koje ću objasniti sutra!

-Drugo pitanje glasi: U kojem ugostiteljskom objektu u Banjaluci, sem “Bizzara” i “Kafane” je nekažnjiva prodaja i konzumiranje opijata?

Objaviću sve o tom narkougostiteljskom objektu prekosutra.


Šta će biti objavljeno u srijedu, tek ćeš se šokirati;  A tek u četvrtak…


Za kraj - da imaš zrno morala u sebi, podnio bi ostavku i ne bi dozvolio dalje ponižavanje policije, tako što će te uhapsiti u kancelariji ili u kući, a ti si na funkciji direktora Policije. 


Očekivati i zrno morala od jezive spodobe i monstruma poput tebe zaista je preoptimistično. Usgred, svejedno je u kom će te kapacitetu lišiti slobode. Jedino je važno da ćeš biti uhapšen. Sto posto. (nastaviće se)


“Demanti” Siniše Kostreševića možete pročitati na linku: 

https://www.face.ba/vijesti/bih/ko-je-general-u-aplikaciji-sky-sinisa-kostresevic-demantuje-slobodana-vaskovica/123766