уторак, 14. децембар 2021.

Gorana Jovanovskog iz Poreča, kupca narkotika od Kostreševića, Čaruge i Kreče, štite pripadnici riječkog USKOK-a; Nikolić imao najjače veze na relaciji Sarajevo-Banjaluka-Istra i podzemljem Zagreba; Cvijetić ucjenjivao narkogrupe tajnim dokumentom OSA BiH koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja

Dušan i Goran Jovanovski

Piše: Slobodan Vasković


1.

Goran Jovanovski iz Poreča, kako sam već objavio, kupio je svih 250 kilograma “Skanka” koje su opljačkali Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, Milivoje Čaruga Lovrenović i njegov sin Dušan, Željko Radovanović Krečo i Ljuban Ećim, svi u vrhu Međunarodnog NarkoKartela koji je razorio Republiku Srpsku.


Siniša Kostrešević

2.

I Jovanovski je imao “Skaj” aplikaciju, a kodno ime mu je bilo “Tito”.


3.

Jovanovski je osnivač i direktor firme “TEO&VIKI” iz Poreča, zajedno sa bratom Dušanom.



4.

Jovanovski ima veoma jake veze u hrvatskom “USKOK”-u (Državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije).



Lokalna veza u policiji braći Jovanovski je pripadnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) iz Pazina Nebojša Ničivojević.


Sve što se se, prema mojim izvorima, dešifruje sa “Skaj” aplikacije i dođe do Ničivojevića, on proslijedi braći Jovanovski.


5.

Nužno je, kako tvrde moji sagovornici, oko zaštite braće Jovanovski od policijskog progona, detaljno ispitati i ulogu Bože Barbarića, šefa USKOK-a Rijeka.


Božo Barbarić, lijevo

6.

Jovanovski je, da podsjetim, blizak prijatelj Čaruge, profesionalnog ubice, ali ima snažne veze i sa Aleksandrom Nikolićem iz Istočnog Sarajeva, nedavno uhapšenim u akciji “Transporter”, 16.11.o.g. 


7.

Veoma su interesantne Nikolićeve međunarodne podzemne veze, a on je bio jedna od najjačih “kopči” na relaciji Sarajevo-Banjaluka-Istra. Istra je središte najvećih narkooperacija sa kokainom i marihuanom.

8.

Nikolić je, takođe, imao čvrste veze sa Zagrebačkim podzemljem i to preko Hrvoja Keljića zvanog Medo.


Hrvoje Keljić

9.

Trenutno je desna ruka Jovanovskog u poslovima sa narkoticima Nenad Pajić iz Sarajeva.


Pajić je veoma blizak sa Sinišom Šakićem Kinezom koji je, zajedno sa Milivojem Lovrenovićem Čarugom, likvidirao Slavišu Ćuluma, 15.05.2020. godine.


Likvidirani Ćulum(u krugu); Slaviša Šakić, ubica

10.

Važno je naglasiti da uhapšeni Nikolić ima veoma čvrste veze i sa Dušanom Lovrenovićem, Čaruginim sinom, sa kojim je, zajedno, ilegalno nabavljao oružje. To, praktično, znači da je imao i direktnu vezu prema Ljubanu Ećimu.


11.

U akciji “Transporter” uhapšen je i Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića, u vrijeme dok je bio Ministar bezbjednosti.


Bojan Cvijetić

Cvijetić je najveći dio narkotika prodavao na Zapadu, a jedan dio Nikoliću koji ga je distribuisao na teritoriji Sarajevsko-romanijske regije.


12.

Kod Cvijetića je nađen dokument OSA BiH sa oznakom “povjerljivo”, star pet godina, a u njemu su pobrojani svi NarkoGangovi iz Jugoistočne Evrope. 


Tužilaštvo BiH vodi posebnu istragu o tome otkud taj važni tajni dokument kod Cvijetića.



Taj dokument Cvijetić je, kako se sumnja, koristio iz dva razloga: jedan da uspostavi narkoveze sa njima i proda im svoje narkotike, a on je jedan od jačih NarkoDilera i najbogatijih ljudi u Banjaluci.


Drugi razlog je ucjena šefova tih grupa; Plaćali su reket za zaštitu.


13.

Mektić je, izvan svake razumne sumnje, u velikom problemu zbog Cvijetića.


14.

Dio Cvijetićeve grupe je i Muris Druškić, donedavno visoki uposlenik OSA BiH, koji je, trenutno, član Komisije za rješavanje žalbi u postupku bezbjednosnog provjera. 


15.

I Druškić, kao i svi ostali, koristio je “Skaj” aplikaciju. (nastaviće se)