субота, 30. септембар 2017.

26.443.017 posjeta; Promet od 145.064; Bajić - Komplet Idiota

piše: Slobodan Vasković

1.
Ovaj blog imao je do danas 26.443.017 posjeta.

2.
Moj tw nalog imao je nevjerovatan promet od 145.064 u 24 časa. Napadači, Kriminalna sajber grupa, Nisu uspjeli da moj profil učine nevidljivim. Niti će.3.
Znao sam da je Vanja Bajić, poslanik SNSD-a, Kompletan Idiot. Njegova izjava oko napada na tw profile brojnih javnih ličnosti, u kojoj on napadnute optužuje da su sami sebi "dizali rejting", dokazuje da je on Komplet Idiota, odnosno Masa Idiota u Jednom Tijelu! I da kao takav štiti sajber kriminalnu grupu! Kakav Jadnik!

4.
Da li je MUP RS čuo za pojam "Otvoreni Izvori"?!

Sajber kriminalci nas udružuju: “ReStart Srpska” od danas se oglašava na mom tw profilu

piše: Slobodan Vasković

Sajber kriminalci, iza kojih stoji Režim, malo su jutros posustali. Napad je jenjao, što ne znači da se neže ponoviti tokom dana. Žrtve napada su profili brojnih pojedinacia, ali i političkih organizacija; Svima je zajedničko da kritikuju Režim.

Promet na mom tw profilu bio je tokom poslednja 24 časa veći nego na Banjalučkoj berzi. 

Dostigao je 142.028 prikaza.

Iza tih prikaza stoje Režimske Prikaze, sajber kriminalci, koji su 29.09. napali niz profila javnih ličnosti. 

Svi su se branili zatvaranjem profila, što je možda i bio cilj; Ja svoj ponovo otvaram. I naglašavam da će se na mom tw profilu od danas oglašavati i “ReStart Srpska”, jer je njihov profil, nakon niza napada, suspendovan 27.09. I suspenzija još uvijek traje.

To je najmanje što mogu učiniti za te mlade ljude, jer su napadnuti zato što javno iznose svoje stavove, koji ne korespondiraju sa zvaničnim Režimskim.

Nadležne institucije nisu ništa preduzele povodom kriminalnih aktivnosti na netu, iako one traju intenzivno još od 19.09.

Nije ni za očekivati da bilo šta preduzmu protiv onih koje štite.

Pitanje glasi: Da li MUP RS podržava kriminalne aktivnosti protiv građana RS?

Drugo pitanje glasi: Da li je isključivi zadatak pripadnika MUP RS, specijale, da, brutalno, prebijaju mladiće koji su malo brže vozili kraj Najzaštićenijeg imanja?

     


петак, 29. септембар 2017.

Masovni sajber napad na profile brojnih javnih ličnosti u RS

piše: Slobodan Vasković


Traje novi masovni napad na moj tviter profil, ali i na profile brojnih drugih javnih ličnosti. Pokušali su i napad na blog, ali su polomili zube.

Većina se brani zaključavanjem profila. 

Očito je da pokušaji Sajber Likvidacija postaju masovni i da Zločinačka Organizacija, koja stoji iza njih, nema namjeru da odstupi.

Očito je i da nadležni ništa ne čine kako bi se divljanje Sajber kriminalaca zaustavilo, što navodi na zaključak da su oni zaštićeni. 

Šta drugo čovjek da pomisli kada sve ovo traje već sedam dana, a 29.09. poprimilo je enormne razmjere - napadnuto je više profila odjednom.  
Džaba pisma; Čubrilović je Dodikov Trojanac i Sajber Likvidacije

piše: Slobodan Vasković

Dodikova pisma Trampovoj administraciji
NIN je objavio da je Milorad Dodik uputio tri pisma administraciji Donalda Trampa nudeći saradnju, blablablabla. 

Džaba je pisao. 

Čubrilović je Dodikov Trojanac u DNS-u
Dana 28.09.2017. godine počeo je teći rok za provođenje referenduma sa pitanjem: “Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o sudu i tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji BiH”.

Po isteku 50 dana od 28.09.2017. (odnosno usedmici iza ih 50 dana, između 19.11. i 26.11.2017.) referendum bi trebalo da se održi, a ukoliko većina odluči da njihov odgovor na postavljeno pitanje bude “Ne podržavam”, Republika Srpska će, defakto, postati samostalna država, a BiH će prestati da postoji u ovom entitetu. 

Režim, koji čine SNSD, DNS, SP i pripadajući sateliti, najavio je “suspenziju referenduma”, što znači da bi Narodna skupština, na kojoj bi trebalo da se donese ta odluka i spriječi održavanje referenduma, trebalo da se održi u narednih 50 dana. 

Do održavanja “Antireferendumske” Narodne skupštine trebalo bi da počne sa radom Komisija za sprovođenje referenduma, da bude raspisan tender za štampanje listića, uređen birački spisak i još niz drugih aktivnosti potrebnih za izjašnjenje građana.

To je neophodno, jer može se desiti i situacija da se Narodna skupština ne održi u narednih 50 dana, pa bi, samim tim, nepripremljenost odgovornih za održavanje referenduma/njegovo neodržavanje preraslo u krivično djelo.

Ukoliko se parlament sastane i na bilo koji način spriječi održavanje referenduma, opet se postavlja pitanje krivične odgovornosti onih koji su dvije godine i dva mjeseca u ladici držali Odluku (donesena u parlamentu 15.07.2015.; Objavljena u Službenom glasniku 20.09.2017.) o održavanju referenduma, ne objavljujući je u Službenom glasniku. I druge odluke koje se tiču ovog akta.

Kada činjenice formalizujemo dođemo do zaključka da je isključivo DNS sprečavao održavanje Referenduma, jer su svi odgovorni za (ne)objavljivanje Odluke o održavanju referenduma funkcioneri DNS-a: Nedeljko Čubrilović, predsjednik parlamenta, sekretar Narodne skupštine Marko Aćić, koji je i član UO “Službeni glasnik RS” i Dragan Veselinović, direktor “Službenog glasnika”.

Formalno-pravno Milorad Dodik, niti bilo ko drugi od visokih funkcionera RS iz redova njegovog SNSD-a, nema nikakve veze sa neobjavljivanjem Odluke o referendumu u Službenom glasniku RS, iako je, bez dileme, on ključna ličnost koja to nije dozvolila.

Ali odgovornost nije na njemu, niti SNSD-u, već na DNS-u i Čubriloviću, Aćiću i Veselinoviću; Politička odgovornost je na Marku Paviću.

Objektivno - Dodik je namagarčio Pavića uz pomoć njegovih ljudi i svu odgovornost oko neobjavljivanja Odluke o referendumu svalio na DNS; 

Odgovornost je na DNS-u i u situaciji povlačenja ove odluke, ali i u situaciji njenog sprovođenja. Istina, ovaj dio odgovornosti dijele sa SNSD-om i SP-om, ali to ne mijenja na stvari povodom uloge, primarno, Nedeljka Čubrilovića.

MUP RS već je trebalo davno da otpočne istragu oko rušenja Narodne skupštine neobjavljivanjem Odluka i da počne da privodi na saslušanja članove DNS-a; Nemaju Aćić i Veselinović imunitet! 

Koliko danas/sutra/… Dodik može sasvim lagodno izaći u javnost i optužiti DNS, vrlo argumentovano, za opstrukciju sprovođenja referenduma, tvrdeći da je insistirao (nezvanično) na objavljivanju Odluke, ali da je DNS insistirao na suprotnom; Sve fino uvijeno u oblandu “viših interesa” o kojima “nije obavijestio narod ranije, štiteći RS, ali sad je pravo vrijeme stiglo” i DNS je na plećima.

Realno, DNS je svakako na plećima, jer njihova “riječ je riječ”, nakon antiustavnog i prododikovskog djelovanja Trostrukog Trojanca - Čubrilović/Aćić/Veselinović ne vrijedi ni pišljiva boba. 

Rejting DNS-a ide u kategoriju Smeće, tu nema dileme!

Ako Marko Pavić konačno nije shvatio da je Nedeljko Čubrilović direktni izvršilac i čovjek od najvećeg povjerenja Milorada Dodika, onda on ne razumije ništa.

Čubrilović je vrlo nepouzdan, trebalo je to Pavić davno da razumije; Najkasnije prilikom glasanja o prodaji “Ljubije”, kada je predsjednik parlamenta i visoki funkcioner DNS-a bio, prilikom izjašnjavanja, suzdržan, za razliku od Kluba poslanika te stranke koji su bili protiv prodaje.

Kratka geneza najave povlačenja referenduma dodatno potvrđuje da Čubrilović igra za Dodika, a ne za Pavića.

19.09. - Dodik je najavio da će SNSD zatražiti suspenziju Odluke o Referendumu “ako se ovih dana ta odluka i objavi u Službenom glasniku”.

Dodik je znao da će Odluka biti objavljena, jer mu je to saopštio Čubrilović; Moglo je i suprotno, ne mijenja na stvari. Marko Pavić je bio zatečen.

20.09. - Koalicija SNSD/DNS/SP je zasjedala i potvrdila Dodikov stav od 19.09. Marko Pavić je djelovao kao skuhan.

Objektivno, Čubrilović je rastočio i Pavića i DNS na proste faktore za Dodikov račun!

Treba podsjetiti i da je “Neko iz skupštine” pozvao uniformisanu naoružanu policiju u zgradu parlamenta koja je spriječila poslanike Opozicije da prisustvuju sjednici 13.09.2017.

“Neko iz skupštine” je pod ingerencijama Čubrilovića, a uniformisana policija pod ingerencijama Dragana Lukača.

Nasilje u parlament je uveo Čubrilović, visoki funkcioner DNS-a; Lukač, koji je iz SNSD-a, samo je izvršio njegov zahtjev. 

Opozicija mora insistirati, primarno, na smjeni Nedeljka Čubrilovića, pa tek onda Dragana Lukača; Zajednički odlazak dvojca bilo bi najbolje rješenje!

Što se tiče Dodika, njegov odlazak sa vlasti bio bi perfektno rješenje.

Sajber Likvidacije
19.09.2017. “Blic” je objavio tekst pod naslovom: “MOLIM VAS DA NE NASEDATE NA LAŽI” Stanivuković hakovan na društvenim mrežama”

Odborniku u Skupštini grada Banjaluka, Drašku Stanivukoviću, onemogućeni su pristupi ličnom nalogu i službenoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk, a istovremeno su na istoj mreži otvoreni lažni nalozi pod imenom Draško Stanivuković.

Sa lažnih naloga po internetu se šire plaćeni oglasi sa političkim porukama koje nemaju veze sa političkim delovanjem i aktivnostima najmlađeg odbornika u Skupštini grada.

Sve koji prate moj rad posredstvom društvene mreže Fejsbuk, a to je oko 20 hiljada ljudi, molim da ne nasedaju na laži i poluistine koje stižu s lažnih naloga i da imaju strpljenja dok mi se ponovo ne omogući pristu mojim stvarnim nalozima - rekao je Stanivuković. (Blic).

20.09.2017.
Otpočeo je masovni sajber napad na moj tviter profil i blog.

Sve je počelo sa iznenadnom pojavom hiljada novih pratilaca, listom stranaca, na tviter profilu, a potom se nastavilo sa lajkovanjem i retvitovanjem tekstova. U prvi mah tekstova od avgusta do septembra ove godine, a potom je “vremenska zona” proširena.

Cilj je bio da se, napadom na linkove tekstova koje objavljujem na tviteru, sruši blog/da se blokira po svaku cijenu.

Sajber napad kulminirao je 22/23 septembra, ali sam, uz pomoć prijatelja, spriječio rušenje tviter profila i bloga.

Napad traje još uvijek, iako u značajno manjoj mjeri nego ranije, ali su Platforme još prije tri dana zaštitile i tviter profil i blog, tako da je sajber likvidacija onemogućena.

27.09.2017.
Otpočeo je i, nažalost, dao rezultate napad na tviter profil “ReStarta”, koji je blokiran. U blokadi je već dva dana.

Tri velika sajber napada u svega sedam dana na tri subjekta koji, svako u svom domenu, kritikuju vlast u Republici Srpskoj, ne mogu nikako biti slučajnost niti djelovanje ljutih neistomišljenika/pojedinaca.

Odgovorno tvrdim, nakon konsultacija sa stručnjacima iz ove oblasti, da je riječ o grupi od najmanje pet osoba, uvezanih u Kriminalnu Grupu, koji pokušavaju izvršiti Internet Likvidacije onih što ne podržavaju Režim. 

U dva navrata su uspjeli - Stanivuković i ReStart su onemogućeni da djeluju preko društvenih mreža.

Ovdje je riječ o kriminalnom aktu koji čini organizovana zločinačka grupa i nejasno je zbog čega nadležni ništa ne preduzimaju; Tim više, jer je MUP RS prisutan na mrežama i prati dešavanja na njima. Samim tim su, izvan svake razumne sumnje, uočili napade i dvije, u režiji kriminalne grupe, uspješne egzekucije, kao i jednu neuspješnu!

Uz to, organizatori tih napada i njihovi izvođači se ne libe ni od prijetnji, što bi dodatno trebalo motivisati nadležne da reaguju. Oni, koliko mi je poznato, nisu učinili niti preduzeli ništa. 

Cilj ove kriminalne akcije mnogo je veći od puke zaštite Režima - on podrazumijeva uništenje Slobode na Internetu. Istovremeno, on je prijetnja svima koji se oglašavaju na taj način, a sve ukazuje da će u vrlo bliskom periodu, koji je pred nama, ti napadi dobiti na dodatnom intenzitetu i masovnosti.

Kako nadležni, primarno MUP RS, ne pokazuju bilo kakve znakove reakcije, niti imaju namjeru zaštiti napadnute od kriminalnih grupa, neophodno je da se mete napada dodatno organizuju i pokušaju odbraniti uz pomoć svih kojima je stalo do slobode izražavanja. I Slobode na Internetu. 

Internet je ljudsko pravo već poodavno i odbrana inegriteta svakog onog ko se oglašava na njemu je i odbrana ljudskih prava. I odbrana, kao što je sada to jasno, sajber života i života. 

Danas Vam ubiju nalog, sutra vas fizički likvidiraju!  “ReStart” o napadima kojima su izloženi: Svi koji žele promjene bivaju odstranjeni

UG "ReStart Srpska" 

U rano jutro 27.9. Tviter nalog ReStarta je suspendovan, odnosno zaključan, šta nas onemogućava da djelujemo preko ove društvene mreže. 

 U objašnjenju ove suspenzije Tviter konstatuje kako su „primijećene neuobičajene aktivnosti sa ovog naloga“, iako niti jedna jedina aktivnost koju smo obavljali nije bila neuobičajena, što nas je dovelo do zaključka da nam je nalog hakovan. 

Kako bi se shvatila ozbiljnost ove situacije, potrebno je naglasiti da su društvene mreže glavno sredstvo kojim se ReStart služi u svom radu i u širenju informacija. Hakovanjem društvenih mreža bivamo onemogućeni da djelujemo i komuniciramo sa našim pratiocima, što predstavlja ugrožavanje naših elementarnih sloboda. 

Istog dana, 27.9. u periodu od 30 minuta čak nam je i Fejsbuk stranica bila blokirana, ali smo to uspjeli vratiti (za razliku od Tvitera koji je i dalje zaključan).

Kao što vjerovatno već znate, napadi na našu organizaciju su svakodnevica. U proteklom periodu smo doživljeli raznorazne napade, od optužbi da smo plaćenici različitih međunarodnih fondova i određenih organizacija iz Srbije jer, tobože, želimo da srušimo institucije Republike Srpske, do novčane kazne u iznosu od 500 KM, koju je dobio predsjednik Restarta Stefan Blagić, zbog nepreduzimanja potrebnih mjera za obezbjeđenje reda i mira na protestima (iako su protesti protekli u apsolutnom miru i redu).

Napadi na ReStart predstavljaju još jedan od brojnih pokazatelja društveno-političke situacije u kojoj se nalazimo. Naime, svi oni koji žele promjene i koji se suprotstave vladajućim stavovima, bivaju odstranjeni. Smatramo da je ovo sramotno i za svaku osudu!


Javnost treba da bude upućena i da zna šta se dešava.

четвртак, 28. септембар 2017.

"Incident Drkelja" - Vrlo Uljudno Šamaranje i terapija od Repova Guštera

piše: Slobodan Vasković

"Podromanija" d.o.o.
Nebojša Vukanović, moj kolega, objavio je na svom blogu, 26.09., tekst pod naslovom "Nova masovna tuča na Sokocu" u kojem je dao tačan okvir dešavanja 22.09., kada je došlo do sukoba.

Ja u ovom tekstu donosim detalje Velikog Premlaćivanja, koje se desilo u firmi "Podromanija" d.o.o., čiji je vlasnik Nebojša Erić zvani Drkelja.

Milan Jolović Legenda saznao je da Bojan Tošić pokušava da kod drvoprerađivača izlobira podršku Rajku Bulajiću, nekadašnjem direktoru ŠG "Romanija". (Svi članovi SNSD).

Legenda Jolović je u aprilu, blokadom Sokoca, spriječio da Bulajić postane ponovo direktor i tako onemogućio Mirka Čolovića da nanovo zagospodari sa ŠG "Romanija".

Čim je saznao za "tajni sastanak", Legenda se uputio kod Drkelje i zatekao "zavjerenike" na djelu. Sa njim je bila još manja Udarna grupa.

Legenda nije odmah počeo da bije redom. Bilo bi to netačno. Prvo je uslijedilo nekoliko blickrig pitanja!

Vrlo uljudno je upitao Rajka Bulajića: "Da li ti hoćeš da ponovo budeš direktor Romanije"?  
Bulajić je vrlo uljudno odgovorio: "Hoću".
Nakon tog odgovora, Legenda mu je vrlo uljudno opalio vrlo jak šamar.

Rajko Bulajić - neišamaran
Potom je Legenda ponovo upitao Bulajića: "Da li ti hoćeš da ponovo budeš direktor Romanije"?  
Bulajić je vrlo uljudno odgovorio: "Hoću".  
I nakon odgovora No2, Legenda je, ponovo, vrlo uljudno opalio vrlo jak šamar No2 Bulajiću.

Uslijedilo je isto pitanje i treći put: "Da li ti hoćeš da ponovo budeš direktor Romanije"?  
Bulajić je najuljudnije odgovorio: "NEĆU".

Legenda ga je ošamario i Treći put. Nakon čega Bulajić više nije govorio. Već je ležao.

Analitičari sa Sokoca ne mogu da zaključe zašto je Legenda i nakon negativnog Bulajićevog odgovora plasirao Šamar No3; Procjenjuju da je riječ o inerciji.

Nakon toga je Legenda vrlo uljudno i baš sa manirima pretukao Bojana Koprivicu (potpredsjednika OO SNSD Sokolac), koji je pokušao da utekne. Ali uzalud. 

Nakon Koprivice, Legenda je pretukao, vrlo uljudno, što je manir u SNSD-u, i Bojana Tošića, nekadašnjeg direktora ŠG "Romanija". Koji se nedavno izmirio sa Mirkom Čolovićem, iako ga je Dalton smijenio sa pozicije direktora ŠG. Ali, politika je čudo.

Tošić je u Sokocu poznat po tome što ga poslednjih godina svi redom tuku. A Mirko Čolović mu je, svojevremeno, pucao u nogu.

Bojan Tošić nakon unutarstranačke polemike
Rane liječi kod lokalnih vračara - prima terapiju od Repova Guštera, pa se brzo regeneriše.

Čolović nije bio nazočan kod Drkelje, tako da je prošao bez "fasunge". Njega je nedavno Legenda prebio u kafani "Mirni Kutak". Vrlo mirno ga je prebio. 

Prije toga, Čolović je prebijen u restoranu Romanija.

Nakon "Drkelja Incidenta", policija iz PS Sokolac uzela je izjave od svih, ali Legendu je jedino prijavio Korpivica. Nije poznato za šta. 

Tošić je, dva dana nakon ovog slučaja, odletio za Tursku.

Čolović se ne pojavljuje u kafanama na Sokocu, jer ih redom obilazi Jolović. 

Analitičari sokolačkih dešavanja procjenjuju da Legenda želi po svaku cijenu sresti Čolovića.
Bliski susret mu je neophodan iz političkih razloga.

Ova divna sokolačka SNSD-sapunica će se nastaviti; Sve dramatičnijim i dramatičnijim epizodama. 


  

среда, 27. септембар 2017.

3F Metuzalem - TragiKomičar koji agrar RS seli u Nebesa - odjel Vječna Lovišta

piše: Slobodan Vasković

Štošta destruktivno se u ovoj zemlji dešavalo/dešava, ali Stevo Mirjanić Metuzalem, ministar poljoprivrede RS, je Neponovljiv: Uspio je pomjeriti granice uništenja; Metuzalem je hektare i hektare poljoprivrednog zemljišta, nakon nezapamćene suše, zasijao Najcrnjim humorom. I podsmijehom uništenim farmerima.

Nove mjere podrške sušom uništenim poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj, koje je predložio Metuzalem, su, dosad, neviđena Crna Komedija koja će označiti kraj agrara u ovom entitetu. 

Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Metuzalem, će za zasnivanje novog proizvodnog ciklusa i ublažavanje posljedica suše poljoprivrednicima u Srpskoj da obezbijedi novčanu podršku od 30 KM/ha za svakog registrovanog poljoprivrednika/gazdinstvo!!! 

Ova mjera, smatra Metuzalem, treba da podigne u Nebesa agrar Republike Srpske. Zaista će ga i podići u Nebesa - Odjel Vječna Lovišta!

Registrovanih gazdinstava u RS je oko 26.000; Od toga 21.000 nekomercijalnih, koji su, za prošlu godinu, dobili podsticaje od cca 5% za podizanje zasada voća, zbog čega će i voćarstvo RS u narednoj godini narasti, minimum, do Nebesa! Odjel isti - Vječna Lovišta. 
Toliko su snažne i efikasne mjere podrške kad ih predlaže Metuzalem! 

“Sredstva” su obezbjeđena - pet miliona maraka od ruskih klirinških para; Ostatak će da se obezbjedi za dodatnih 20 litara regresiranog dizel goriva po hektaru i 150 kilograma regresiranog mineralnog đubriva po hektaru. 

Podsticaj za đubrivo iznosiće 3F - Fantastičnih/Fenomenalnih/Faktičkih 16 pfeninga po kilogramu; Prema procjenama eminentnih agrarnih stručnjaka očekuje se Vaskrsenje “Fertila” iz Bačke Palanke koji bi se ravnopravno, kao za vrijeme mandata Miroslava Milovanovića i Aleksandra Džombića, mogao uključiti u trku za distribuciju 20.000 tona đubriva.

Fantastična razmišljanja i Faktički Fenomenalna Promućurnost Metuzalema biće dodatan podstrek poljoprivrednicima da prebole sušu i uđu s novim zamahom u novu 2018. godinu.

Najcrnji humor, kojim zasipa poljoprivredno zemljište, voćnjake i povrtnjake, implicira da je rasipanje novca na više mjera, od kojih je svaka na kašičicu, dokaz Metuzalemovog neznanja i nesposobnosti da bilo šta uradi kako treba. 

Narečeni, u prosjeku, desetak puta mijenja planove i raspored sredstava potrebnih za njihovu realizaciju, zbog čega njegovi saradnici, a i farmeri, čupaju kosu na glavi! Ne bez razloga - Na kraju Metuzalem donese mjere koje nemaju nikakvog efekta na terenu. 

Da podsjetim, Metuzalem je prvo farmerima obećao 50%, a potom 40% podrške sistemima za navodnjavanje. U roku od nekoliko dana ih je prevario. 

Što se tiče novčane podrške od 30 KM/ha, to je jedno veliko Ništa i izaziva salve smijeha kod farmera; Neki od njih su, kako su mi rekli, spremni da se zahvale na pomoći, a drugi da je potroše u kafani…, jer ne mogu baš ništa da urade s njom. 

Prosječna veličina gazdinstva u RS je oko 4 hektara, a 80% gazdinstava, ima do 2 hektara obradivih površina. Što znači da im je podrška od 60 do 120 KM.

Umjesto da, u skladu sa "ogromnim znanjem, životnim i agrarnim iskustvom", donese jednu mjeru kojom će da riješi mnoge probleme (na primjer, da sav raspoloživi novac uloži u sisteme za navodnjavanje), Metuzalem će, po ko zna koji put, baciti narodni novac na mjere koje neće imati nikakvog efekta!


Vrijeme je pokazalo da je štošta nadoknadivo, ali da je Metuzalemovo ministrovanje jedina nenadoknadiva šteta za poljoprivredu i društvo Republike Srpske.    

уторак, 26. септембар 2017.

Rikošet, ReStart, Režim bez Alibija i JSO

piše: Slobodan Vasković

Opozicija je, bar tako djeluje, napokon shvatila: "Ekstremistan" je mjesto u kojem živimo; "Crni labud" uništava sve; Jedini način da se to spriječi je jasan, čvrst, tvrd, nemilosrdan... odgovor!

I razumijevanje da ništa, ali baš ništa, nije onako kao što to generatori "Crnog Labuda" žele da predstave; Sve to ne vrijedi ništa, jer ništa od toga nije istina.1.
Prva “Skupština Naroda”, koju je organizovala Opozicija u Banjaluci, dala je sasvim solidne rezultate - javno je demonstrirano da Opozicija nastavlja da pokazuje Znakove Života.

Nije malo za politički segment koji je, do prije dvadesetak dana, bio u fazi Solidno Ušminkanih Mrtvaca.

2. 
Narodna Skupština, sa koje su izbačeni poslanici Opozicije, bila je prekretnica; Konačno su razumjeli da su u parlamentu samo Lutke poredane u klupama, kako bi se fingirala demokratija; Koje suštinski nema, već je Laž kojom se Režim poigrava i manipuliše po potrebi.

3. 
Da je Demokratija u RS Velika Laž, Da ne Postoji, pokazuje odnos Režima prema pripadnicima “ReStarta”, koji se kažnjavaju novčano, uz prijetnju zatvorom, samo zato što su izrazili nezadovoljstvo/iznijeli mišljenje/javno pokazali stav. 

Pokušaj je to gušenja svakog i najmanjeg otpora. Pokušaj je to nastavka anesteziranja Nasilnim sredstvima.

“ReStart” je sa malo resursa mnogo učinio: Pokazao je Strah Režima od najmanjeg talasanja; Istovremeno i spremnost na represiju, koja je potpuno kontraproduktivna. I dovešće do daljnjeg otpora protiv sveopšteg nasilnog anesteziranja javnosti, ukidanja prava na različitost mišljenja.

4.
Insistiranje Režima na ukidanju različitosti mišljenja, njegovom sprečavanju, sasijecanju u korijenu i nametanju njihovih kao opštih svim sredstvima, što sve jeste udar na “ReStartovce”, neće dovesti do prestanka RESTARTA koji je otpočeo. Dapače, pojačaće ga, a Režim dovesti u situaciju da MUP RS ozvaniči kao JSO.

5.
Nimalo ugodna situacija po Režim, ali najava istrage narodnih poslanika, njihovog djelovanja u parlamentu, kada su izbačeni silom, uz pomoć  naoružanih uniformisanih policajaca, te kažnjavanje “ReStartovaca”, svjedoče da je JSO tu. I da slijede opasni dani i mjeseci.

6.
Zato su “Skupštine Naroda” bitne - Da se pojasni šta je na djelu i da je JSO već stigao u Naše Krajeve; Da se ukaže na “Transfer Odgovornosti” od kojeg je teško obolio Režim - Sve što čine/su počinili adresiraju drugima; Da se, što je najvažnije, razbije Strah kod Naroda od iznošenja riječi kritike/mišljenja/stava…

To je ključna stvar.

7. 
Stoga više nijedna “Skupština Naroda” ne smije biti linearna - Opozicioni političari na Bini, Narod pod/pred Binom: Opozicioni političari moraju biti među Narodom na tim Skupštinama; Bez bine; Moraju polemisati sa Narodom, Moraju dozvoliti Narodu, pojedincima koji ga čine, da iznese sopstvene stavove; Kritike, ne samo na račun Režima, već i Opozicije; Da kažu sopstvene muke, postave neugodna pitanja, traže odgovore… I dobiju tačne odgovore; Istina je ta koja može biti najjači motivacioni faktor i za Narod i za Opoziciju na “Skupštinama Naroda”.

8.
Istine, dramatično negativne, je toliko da nema potrebe za traženjem tema za “Skupštine Naroda” - u svakom mjestu/selu/gradu/kući/porodici ih je napretek.

9.
“Skupština Naroda” samo je jedan segment sa kojim Režim mora da se izbori; Drugi su brojni “ReStarti” koji bujaju i niču širom RS; Treći, najbolniji, po Plutokratsku Oligarhiju jeste Narodna Skupština iz koje su Lutke otišle i počele pokazivati Znakove Života.

10.
Narodna Skupština bez Opozicije u Klupama dramatičan je poraz Režima, Utakmica u kojoj gube iz minute u minutu; Praznina koju ne mogu popuniti nikakvim adhok osmišljenim šupljim Rezolucijama o vojnoj neutralnosti, prijetnjama Natom i Nato i drugim manipulativnim dokumentima, zatim i masovnim medijskim uzdizanjem sopstvenih promašaja…

11.
Narodna Skupština, bezbroj puta dosad ponižena, zloupotrijebljena, silovana, urušena, ugažena, satrvena, (is)korištena kao najsnažnije Oruđe Režima… postala je Bumerang po Režim, jer je ostala bez “Alibi Opozicije”, čije je prisustvo bilo pokriće za bezbrojna nepočinstva. 

12.
Paradoks je, ali Režim je odlaskom Opozicije iz Narodne Skupštine izgubio svoj najjači oslonac i nema mogućnosti da to nadoknadi.

JSO tu neće pomoći; JSO-Dejstvovanje, koje je već počelo, izazvaća brojne Rikošete - Sve i jedan će precizno pogoditi Režim.

13. 
Uslov za to je Opozicija van “Narodne” skupštine i Opozicija na “Skupštini Naroda”, među Narodom.

14. 
Uslov za to je i nastavak djelovanja “ReStarta” i drugih sličnih pokreta mladih koji više neće da ćute, jer su već izgubili sadašnjost i značajan dio budućnosti.

15. 
Ipak se (O)Kreće! JSO to ne može zaustaviti, samo ubrzati!