уторак, 31. мај 2022.

Pad Diane Kajmaković: Narko”Majka” čeka istragu i hapšenje; Narko”Dječica” u šoku; Nešić koji joj je platio enormnu sumu da sakrije njegovu Skaj aplikaciju, kokain ilegalno uvozio preko Luke Ploče


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mehanizam pokrenut da razori kriminalne i narko bande, koje preko svojih saradnika u institucijama BiH, njenih entiteta, kantona, opština… jeste spor, nerijetko i kilav, ali radi. Procesi su neumitni i nemoguće ih je zaustaviti. 


2.

Niko od brojnih zločinaca o kojima sam detaljno pisao i pišem (sad će već godinu dana) neće ostati zaštićen i na slobodi. 


3.

Mehanizam i procesi koji su nezaustavljivi usporavaju upravo zločinci iz institucija, ali su nedovoljno jaki da ih zaustave, a Mehanizam polome. 


4.

Da se kreće, urpkos svoj skepsi u njegov krajnji ishod, potvrđuje i udaljavanje/suspenzija SkajDiane Kajmaković, zamjenika Glavnog tužioca BiH, sa pozicije šefa Istražnog tima koji se bavi aplikacijama Skaj i ANOM, njihovim dešifrovanim porukama, dokazivanjem zločina na osnovu njih i, naravno, hapšenjima raskrinkanih Bandi.


5.

Kajmakovićevu je suspendovao Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH, kojeg sam često kritikovao, ali je udaljavanjem “SkajTetke” sa Skaj i ANOM istraga povukao izvanredan potez. Na Kajganića, kao funkcionera koji je spreman za obračun sa brojnim zločincima, može se početi računati, jer je uklonio “Najkrupniju Narko i Kriminalnu Ribu” - Kapitalca, što Kajmakovićeva jeste. I lično je posjedovala Skaj.


6.

Nije ona bila samo “SkajTetka” NarkoKlanova već njihova “Majka” koja ih je maksimalno štitila od progona, dojavljivala im kako teku istrage, krila kripte koje svjedoče o teškim zločinima prebogatih političara koji su do ogromnog novca došli prodajom narkotika, pranjem novca od narkotika i služenjem NarkoKlanovima iz Regiona i BiH. Sve je to naplatila i postala multimilioner. Umjesto da štiti narod od Bagre, ona je Huljama pomogla da isti taj narod pretvori u roblje, truje opijatima i pljačka bjesomučno.


7.

Kajmakovićeva je već prošlost, ona čeka svoje vrijeme za istragu, hapšenje i zatvor, a trebala bi biti presuđena na nekoliko milenijuma robije koliko je nedjela počinila.


8.

Njen pad je šokantan za brojne NarkoKumove, velike perače novca i zločince, posebno iz političkih i obavještajnopolicijskih struktura.


Kajmakovićeva je bukvalno uzimala od svakoga - ko god bi ponudio pare za manju kaznu ili, pak, izbjegavanje kaze, ona bi pružila ruku. Teško korumpirana, rekao bih bolesna osoba.


9.

Oni koje je njena suspenzija najteže uzdramala su Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA i saradnik brojnih NarkoKlanova kojima je prodavao informacije, o čemu sam detaljno pisao; Dragan Mektić, narkodiler i, zajedno sa Bojanom Cvijetićem koji je u kućnom pritvoru, vođa međunarodne kriminalne grupe.


Zatim slijedi njeno narkočedo Admir Arnautović Šmrk iza kojeg stoji Osmica, ali i niz “uvaženih” sarajevskih “biznismena”; Tu su, naravno, i Kavčani u RS - šefovi Klana Igor Dodik i Siniša Kostrešević (Banjaluka), Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar (Zvornik), ali i Ljuban Ećim koji jeste u Beogradu, ali je intenzivno sarađivao sa njom.


10.

Svi oni su je “punili” narkoparama, a među najdarežljivijima su bili Aleksandar Mičić, poznat i kao Aco Makedonac, višestruki ubica u pokušaju, koji je imao nekoiliko tajnih susreta sa njom i isplatio joj ogromne sume, i Nenad Nešić koji je Kajmakovićevoj “poklonio” enormnu količinu novca kako bi sklonila njegovu dešifrovanu Skajaplikaciju. (Šta li će na ovo reći otužni pajac Draško Stanivuković koji sa Nešićem planira osnivanje “velike stranke”?!).


Sada je to bačen novac, a Nešićeva pogrešna procjena da je “očišćen” uskoro će se pokazati kobnom po njegov “slobodarski” primitivni, vulgarni, kleptokratski duh. Biće “počišćen”!


11.

Nešić je, kako sam to često isticao, uz Acu Makedonca, najveći perač narkonovca, ali i nartkodiler.


Za danas ću samo navesti da ga “Majka” nije spasila i da je utvrđeno da je kokain uvozio preko Luke Ploče i to u soli za čišćenje puteva. Naravno, iza uvoza stoji firma “Legend”, koja je ne samo kriminalna, već i NarkoFirma, a uskor ću objaviti i Nešićeve Skajprepiske, kao i Skajprepiske drugih velikih dilera o njemu i njegovim narkoposlovima.


Nigdje ne žurim, potrajaće slamanje narkokartela još.


12.

Siniša Kostrešević i Mladen Marić, Narko”General” i NarkoKrtica će dobro zapamtiti 30. maj - potpuno su raskrinkani kao “stotine časnih i ugroženih policajaca” koji su sve, samo ne časni, ali jesu ugroženi hapšenjima koja im slijede. Oni su svojim pismom nišanili sopstvene kolege, pokušavajući im poturiti naređenje za surovo prebijanje dvadesetak privedenih osoba 26/27.03. koji su polomljeni, a da nisu ni saslušani.


13.

Kostrešervić i Marić su ponudili za “odstrel” svakog ko im se ne dopada. Njihovo “streličarsko” pismo se raspalo - ta dvojica crva koje samo institucionalizovanost čini jakima sami su sebe prokazali kao esenciju zla, spremnu i na prolivanje tuđe krvi ne bi li se zaštitili.

14.

Pad Diane Kajmaković značajno širi put kojim odlaze na robiju. Boriće se oni još neko vrijeme, ali to je uzaludno trošenje - Nema više ko da ih spasi. Ni njih, ni Osmicu, ni Mektića, ni ostale nabrojane.


Kad im pješčani satovi iscure, a to je vrlo brzo, više neće imati ko da ih okrene. (nastaviće se)


   





понедељак, 30. мај 2022.

Zadnja runda obračuna: Kostrešević i Marić su u Pismu “stotine časnih i ugroženih policajaca” koje su oni napisali u jednom u pravu - ovo im je zadnji, ali i bezuspješni pokušaj da se spasu; Marić šeni pred kriminalcima moleći ih da mu oproste što je naredio da ih polome i traži da povuku krivične prijave protiv njega i Narko”Generala”; Kajmakovićeva nađena u Skaju i udaljena iz Tužilačkog tima za istrage

Edvard Munk: Krik

Piše: Slobodan Vasković


1.

“Stotine ugroženih časnih policijskih službenika” koji su prije par dana javnost "obradovali" svojim pismom su, kako sam već objavio, Siniša Kostrešević, direktor Policije RS i Kavački “NarkoGeneral” i njegova NarkoKrtica Mladen Marić.


2.

Naučeni da djeluju iz tame, ovaj podmukli prljavi dvojac, sakrio se iza floskule “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika”, čime su, po automatizmu, pokazali da su nečasni, prljavi, zli i veoma veoma opasni.


3.

Izvrsno je što su objavili taj opaki pamflet, jer su na taj način razotrkili svoje, ovaj put se to može jasno konstatovati, nove zločinačke namjere koje imaju u sebi sadržane i vrlo opasne prijetnje.


4.

Dva od mnogo pokavrenih “jaja” u MUP RS, jajare Kostrešević i Marić su u agoniji, strahu od hapšenja koja su se trebala desiti poodavno. Oba teška kriminalca morali su već da završe iza rešetaka, ali to se dosad nije desilo, što njihovom opstrukcijom, što neefikasnim radom određenih Tužilaštava koje čak i oni pominju u svojojoj gabaritnoj prijetećoj poruci.


5.

Pismo “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika” koji se odreda zovu Siniša Kostrešević i Mladen Marić je pismo ubilačkih namjera, ali i, što je paradoks, (čije je izvorište agonija u kojoj se mentalno truli dvojac nalazi zbog straha od hapšenja i niza drugih strahova, što prate onaj najvažniji), je spisak meta kojima namjeravaju ugroziti i živote.


6.

Navedene mete u pismu neka se same brane, nemam ni trun želje da to ja činim, jer sam vrlo često i sam bio njihova meta, izložena teškom progonu. Ali mi ne pada na pamet da podržim ubilačke namjere Kostreševića i Marića, jer svako treba da, ukoliko je kriv, odgovara pred pravosudnim organima, a ne da mu presuđuje NarkoDvojac po principu svog saradnika, takođe “ugroženog časnog policijskog službenika” Siniše Kojdića koji je toliko pretukao Dragana Miletića da je navedeni preminuo.


7.

Kojdić ga je pretukao 02.04. ove godine, a Miletić je od teških batina preminuo 20.04.2022. u UKC Banjaluka.


To je suština pisma Kostreševića i Marića - oni bi da budu i tužioci i sudije, kao i do sada. Mogli su se zato pod pismo potpisati i kao KOJDIĆI!!!


Taj zaključak “vrišti” iz pisma koje je potpuno pred javnošću otvorilo stvarne namjere Kostreševića i Marića.


8.

Uz to, pismo ne nudi odgovor zašto sve te, kako ih Kostrešević i Marić nazivaju - kriminalce (koje nabrajaju), bez obzira što su iz pravosudnih i policijskih struktura, NarkoGeneral i NarkoKrtica nisu do sada pohapsili, već su godinama čekali?


9.

Posebno pitanje je zašto nisu spriječili likvidaciju Radenka Bašića, ubijenog 21.03.2022., kada već tvrde da je “Indicije i operativna saznanja da iza ubistva stoji Railić imao svaki pozornik u Republici Srpskoj, a u Prijedoru svaki građanin”.


Pa nisu im te “indicije i operativna saznanja” pali “s neba” nakon likvidacije Bašića, (moram to naglasiti poštenog policajca), morali su ta saznanja imati, bar mnogi od njih, i prije likvidacije. To je tako jasno da se ne mora posebno objašnjavati kakvu tešku grešku su načinili Kostrešević i Marić pišući ovu, po njih, tešku optužbu.


10.

I zašto odmah nisu uhapsili Glavnog tužioca OJT Prijedor Mladena Mitrovića, ako je već svaki pozornik i građanin Prijedora znao za njegovu vezu sa osumnjičenim za organizovanje likvidacije Dalibora Railića?! 


11.

“Momci” što pišete “anonimno”, što se branite kao zadnje funjare, što niste djelovali i ne djelujete?!


12.

Kostrešević i Marić nisu djelovali, jer su njih dvojica ne samo “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika”, već i “ svaki pozornik u Republici Srpskoj, a u Prijedoru svaki građanin” koji su imali “Indicije i operativna saznanja da iza ubistva stoji Railić”.


13.

Interesantno je da “Časni i ugroženi” policajci ne navode da je Kostrešević u trideset dana prije ubistva Bašića pet puta sjedio sa Railićem, te da je jednom od tih sastanaka prisustvovao i Milan Jolović - “Legenda” kriminala i korupcije i teških zločina.


14.

”Časni”, a i “ugroženi” policajci su baš bili u “vatri” čim su to zaboravili, a očito je i da, iako znaju sve drugo, “svaki pozornik u Republici Srpskoj” ne zna da je Marić skrivao dokaze iz Skajaplikacije protiv Kostreševića. Zna to odlično Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, pa je zaista pitanje zašto nije reagovao i smijenio Marića, a uhapsio Kostreševića? 


15.

Umjesto toga, on im se pridružio, što svjedoči da je bio “Trojanski konj” Milorada Dodika, a “svaki pozornik u RS” zna da je Lukač u cijeloj ovoj priči zaista ispao pravi Kundak. Biće još riječi o tome.


16.

Imam još nekoliko, čini mi se, vrlo zanimljivih opaski, ali i informacija.


Pišući o akciji 26.03. o.g. u kojoj je priveden osumnjičeni za ubistvo Bašića Aleksandar MIljatović (koji je u policiji sve priznao, ali u Tužilaštvu nije ni riječi progovorio???!!!), navode da su priveli preko dvadeset osoba iz krim miljea. Zaboravili su napomenuti da su većinu njih polomili, a da ih nisu saslušali.


Spisak su napravili zajednički Kostrešević i Marić i bila je to odmazda. Nakon toga, većina satrvenih batinama podnijela je krivične prijave protiv njih dvojice. Valjda su jako konsternirani tom činjenicom, te smatraju da se ne može istraživati kada batinaju surovo ljude (ko god da su) bez razloga, već da im to pravo pripada i po cijenu da polomljeni završe kao Miletić.


17.

Stoga u pismu zaista zveči, kao kašika u praznoj šerpi, sljedeća rečenica: 

“A Bajić im napiše da istražuje ko je organizovao rukovodio kriminalnom grupom (misleći na pripadnike MUP-a RS) koja je 26.03.2022. godine privela više od dvadeset lica ’pod izgovorom’ da rade na rasvjetljavanju KD Teško ubistvo Radenka Bašića, pa iste zlostavljala i mučila”, navode Kostrešević i Marić.


18. 

Očito je da oni koje polome “časni i ugroženi” nemaju nikakva prava, posebno ne ljudska. Tako sektaški, primitivno i vulgarno da je potpuno jasno ko je naredbodavac pisma - Milorad Dodik.


19.

Na ovom mjesto dolazimo do vrlo zanimljivog događaja koji se nedavno desio u MUP RS - Marić je pozvao Rajka Pavića, narkodilera, nekadašnjeg pripadnika grupe Slaviše Ćuluma, ubijenog 15.05.2020. godine, i pravdao mu se da on nije naredio njegovo prebijanje. Još ga je molio da povuče krivičnu prijavu protiv njega. Uz sve to, pokušao je od Pavića saznati “ko ga je nagovorio da podnese krivičnu?”


Zaista interesantno da Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, svojoj žrtvi za koju se zna čime se bavi, govori kako “nema ništa protiv njega”.


20.

Zašto se “časni i pošteni” Marić dodvorava Paviću koji je iz dubokog podzemlja i to u svojoj kancelariji !!!!? Pa, jer se plaši istrage i panično boji da prolazi vrijeme kada su Kostrešević, on i ostala Bagra mogli sebi dozvoliti da Pavić, takav kakav je, sa svim kriminalnim opterećenjima koje nosi, bude manje loš od njih.


Marić se boji i da bi ga Kostrešević mogao “pustiti niz WC školjku”, jer NarkoGeneral” pokušava sve da skine svoj potpis sa spiska za odmazdu koji je pravio zajedno sa Marićem.


21.

Nije Pavić jedini kojeg je zvao Marić, a ono što je najopasnije je činjenica da Kostrešević i Marić svjesno, u banjalučkom Podzemlju, “puštaju” lažne informacije o tome ko je pravio spisak. Naravno, njihovi optuženi su pripadnici MUP RS i na taj način oni ih dovode u životnu opasnost.


Zvijeri su krenule u konačni obračun  sa svima za koje vjeruju da su im smetnja da se spasu sigurnog zatvora. Međutim, to im je kobna i najveća greška - I u situaciji kada bi u tome uspjeli, zatvora se spasiti ne mogu.


22.

Najopakija prijetnja koju su objavili “stotine časnih i ugroženih policajaca” glasi: “A sad imamo i dokaze iz SKY i Anoma kao što ih imaju sve ostale države. kao što čitamo o situaciji u Crnoj Gori, tako isto gospodo će oni čitati o situaciji u BiH i RS, jer naši prijavi policajci, tužioci, sudije i političari ni najmanje ne zaostaju za njima“!


Nije moguće da “stotine časnih i ugroženih policajaca” imaju podatke iz Skaja-a i ANOM-a, aplikacija koje su koristili kriminalci, ali i Kostrešević i Marić.


Te podatke u MUP RS ima Marić, a pored njega još samo analitičari Uprave koju vodi, te Kostrešević i Lukač.


Šta to znači - slijedi falsifikovanje podataka iz Skaj i ANOM aplikacije!!! To je bilo i za očekivati od pripadnika Vrha Kavačkog klana u RS, dijela iz MUP RS, koji jeste razbijen, ali nisu pohapšeni svi njegovi pripadnici. 


23.

Kostrešević i Marić su svojim bijednim, ali opakim pismom, najavili rat do istrebljenja protiv svih za koje smatraju da nisu spremni da se povinuju njihovim naredbama. Nisu to samo navedena imena u pismu; Neki od njih su, kako truli kokainski dvojac smatra, trenutna opasnost za njih, posebno Miodrag Bajić koji ih istražuje, dok su ostali (sem potpisnika ovih redova) garnirung. 


24.

Mnogo više je onih koje nisu naveli i koje će da progone ili ih već progone dok god su na funkcijama, što je i za očekivati od jajara koje se mole narkodilerima, a, istovremeno, im pokušavaju skinuti glave bez istrage i suđenja, dajući sebi božije ovlasti.


25.

Kostrešević i Marić, kroz pismo poručuju, da su ušli u zadnju fazu obračuna sa svima koji su im smetnja. Pri tom su, brojnim greškama koje su načinili tokom “naricanja”, potpuno sebi “otvorili bokove” i biće ih mnogo mnogo lakše privesti pravdi prije nego su se javno oglasili.


26.

Najavljujući zadnju fazu obračuna, Kostrešević i Marić su u jednom u pravu - ovo im je zaista zadnja faza nakon koje idu iza rešetaka.


I za kraj - postoje Kostreševićevi i Marićevi lični tužioci, koji su već najavili ubistva kao jednu od najrealnijih mogućnosti spasavanja dvojice teških NarkoKriminalaca, ali o tome uskoro opširnije. (nastaviće se)


Dodatak: Kajmakovićeva nađena u Skaj aplikaciji i udaljena iz istraga



Ono što sam tvrdio mjesecima, da je Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, kriminalac i "SkajTetka" pokazalo se tačnim.


Analitičari MUP-a Kantona Sarajevo otkrili su Kajmakovićkine veze preko Skajaplikacije, nakon čega su FBI i EUROPOL zatražili njeno uklanjanje iz Tužilačkog tima koji vodi istrage, što je i učinjeno, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.


To je težak udarac NarkoKartelima, posebno Osmanu Mehmedagiću Osmici, Kostreševiću, Mariću i drugim vođama Klanova koje je štITila. Među njima je jedan od najvećih i najopasnijih NarkoBosova - Milan Matković, trostruki ubica. 

недеља, 29. мај 2022.

Dodik preslušava i pregleda ilegalne audio i video zapise Željke Cvijanović i njenih sinova koje je tajno snimio MUP RS

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik je na sjednici parlamenta RS, 20.05.2020. godine, rekao da mu Dragan Lukač, suvlasnik MUP RS, donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?

Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.

Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.

Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Međutim, ono što Dodik tada nije rekao jeste da mu Lukač i Kostrešević donose ilegalno snimljene razgovore Željke Cvijanović, kao i njenih sinova Filipa i Stefana.

I ne donose mu samo ilegalno snimljene razgovore, već i ilegalno snimljene video klipove Cvijanovićkinih sinova.


Na taj način, Dodik drži Cvijanovićevu šaci. Njoj je odlično poznato da je i ona i porodica joj prisluškivana i tajno snimana, ali se nije nijednom pobunila. Ne smije.


Bila je i ostala Dodikova krpa, koja nema hrabrosti da zaštiti sopstvenu porodicu.


MUP RS posjeduje dva kombija opremljena za prisluškivanje: jedan se nalazi pod kontrolom Dragana Lukača, a drugi Siniše Kostreševića.


Zloupotrijebljeni su bezbroj puta, a sve to dokumentovano je. Kada će se o tome sprovesti stvarna istraga, sasvim je drugo pitanje.


Dodik nastavlja sa svojim autokratskim metodama koje svjedoče o paranoji u kojoj se nalazi, jer ne vjeruje ni najbližim saradnicima. (nastaviće se)


субота, 28. мај 2022.

Kostreševiću i Mariću koji se lažno predstavljaju kao “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika”: Tek ću da vas razorim


Piše: Slobodan Vasković


Kostreševiću i Mariću, vas dvojica ste zaista kompletni Idioti. 


Da niste, ne biste se potpisali kao “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika”, jer da vas je bilo stotine, trebalo bi vam bar dva mjeseca da se usaglasite oko svega što ste strpali na papir.


Kaže se da papir trpi sve, ali vas dvojicu nije mogao izdržati. Pocijepao se.



Toliko ste vi jadni i bijedni, preplašeni, u panici, da sada zamjenom teza pokušavate da se spasite teških kazni koje vam slijede.


Mene pominjete u tački 8. Prenosim je u cijelosti:

8) Obavjestite nas, javno, koja pravosudna institucija ili pojedinac u njoj je spreman da radi svoj posao, pa da mu dostavimo dokaze o sastancima u drugim državama, razgovorima i prepisci kurira ali i tužilaca posebnog odjeljenja sa blogerom Slobodanom Vaskovićem a koje su dokaz o njihovoj zajedničkoj saradnji sa ciljem zaštite kriminala kriminalaca koji ih finansiraju. A dokaza da ta organizovana kriminalna grupa koju sačinjavaju Ilić Darko, Bajić Miodrag, Jurišić Vlado, Mitrović Mladen i Zec Slobodan, a povremeno i Tegeltija Milan i Kremenović Darko, već više od godinu dana izmišljaju senzacionalne tekstove i dezinformacije i dostavlja ih Vaskoviću sa ciljem eliminisanja onih koji su raskrinkali njihov kriminal, imamo bar stotinjak mi zajedno sa službama Srbije i Hrvatske, kao OSA.

Idioti, ako imate dokaze dostavite ih svakoj instituciji, a dostavite ih i meni, objaviću ih lično. Međutim, nemate vi ništa. Da imate, poodavno bi to sijevnulo. 



Ovo bijedno pismo, puno kontradiktornosti (pustiću ga da narod vidi kakve bolesne životinje ga vode), napisao si ti Mariću, po Kostreševićevom nalogu; Prvo ste ga dostavili Dodiku, zatim Lukaču, pa samima sebi; Onda ste čekali pogodan trenutak da ga objavite, a čekao sam i ja.


I evo mene, eto vas. 


Pa da li je moguće Kostreševiću i Mariću da vi, nakon toliko sprovedenih istraga, ne možete da mi baš ništa nađete? Vi niste ni l… k…, vi ste NarkoDileri, nasilnici, pusy i bićete zatvoreni. 


Što se ostalih iz vaše paskvile tiče, neka se brane sami, ali pitanje za vas dvojicu Debila glasi:

-Kada ste znali da će biti ubijen Radenko Bašić, zašto to niste spriječili?

-Zašto niste, kada ste već toliko časni, već pohapsili sve navedene?

-Zašto ne tražite da se ja uhapsim? Tražite, šta čekate?!



Samo još par pitanja za vas Kretene:

-kako vam je pobjegao Čaruga?

-kako vam je pobjegao Jekić?

-kako vam je pobjegao Omladinac?

-kako vam je pobjegao Jošilo?

-Kako vam je pobjegao Ćuk, što stariji, što mlađi?

-kako su vam pobjegli svi ti silni kriminalci?

-Kostreševiću, koga Čaruga pominje u razgovoru sa Radislavom Narančićem? Mene ili tebe?



Mariću, koliko dugo si krio ovaj Skaj audio razgovor Čaruge i Narančića?



Nema potrebe da vas razvaljujem danas dalje; Već sam vas kapilarno demontirao, a sada su na red došli i kapilari za rasturanje.


Ako ste me razumjeli od straha koji Vam kola venama.



Uzgred, neću vas popustiti dok vas ne zatvore.


Pišite i dalje Dodku; Na primjer o tome ko je naručio ubistvo Slaviše Krunića, osim Saše Milakovića! Da nije Igor Dodik?! Vidite da objavljujem sva vaša "pisma".


I sljedeći put vas “Stotine ugroženih časnih policijskih službenika” nemojte da se krijete: sastanite se u Banskom dvoru pa svako po rečenicu! Možete poslije da se našmrkate do mile volje, a ti, Mariću, prije toga naliješ alkoholom kao svinja. (nastaviće se)

Dodikov strah od hapšenja/Tajni sastanak sa Lukačem, Kostreševićem i Ćulumom: “Potrebni ste mi svi”!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik održao je tajni sastanak sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, direktorom policije RS Sinišom Kostreševićem i Darkom Ćulumom, direktorom SIPA.


Sastanak je održan prije dvadesetak dana, a Dodik je od trojice svojih navodnopolicijskih “vedeta” ultimativno zahtijevoa da odmah prekinu sa međusobnim sukobima i uspostave saradnju kako bi ga zaštitili.


“Potrebni ste mi svi i sukobi moraju prestati”, ultimativno je naložio tom prilikom Dodik Lukaču, Kostreševiću i Ćulumu.



2.

Protekli dani pokazali su da su ga poslušali i da je Lukač ponovo u Dodikom jatu; Loša procjena, jer je to jato bez budućnosti.


3.

Prije nego nastavim, da navedem ključne razloge sastanka: Dodik se panično boji hapšenja, a skalamerija “Despot” koja je dežurala pred njegovim kabinetom u zgradi Vlade RS očito mu nije ulivala dovoljno povjerenja.


Bar on zna, na osnovu opljačkanih miliona na tom “projektu”, da “Despot” nije ni za starog gvožđa. Valjda je zato i uklonjen prije par dana.


4.

“Despot” je tek privid snage koja ne postoji, dok je sukob Lukača i Narko”Generala” Kostreševića bio najveća glavobolja Dodika, jer je prijetio eskalacijom: Lukač je imao vrlo, kako je tvrdio, čvrstu namjeru da uhapsi direktor Policije zbog njegove pripadnosti NarkoKlanu Kavčana u RS.


Štaviše, u nekoliko navrata je donosio dokaze protiv Kostreševića Dodiku i saopštavao mu da mora uhapsiti Narko”Generala”.


Dodik je u svom maniru svaki put odgovorio; “Ako je kriv, uhapsi ga”, a čim bi Lukač izišao iz kancelarije, ušao bi Kostrešević i sa njim dogovorio novi udar na Lukača.


5.

Dodik je bio glavni strateg spasavanja Kostreševića od Lukača i u tom mini duelu je devastirao ministra policije. Na njegovu žalost, ta mu pobjeda nije čak ni Pirova, jer će Kostrešević uskoro iza rešetaka, kao i mnogi drugi iz vrha MUP RS koji su stvorili zmijsko narkognijezdo u toj takozvanoj instituciji.


6.

Stajanje Lukača uz Dodika i sve češće zajedničko pojavljivanje sa Kostreševićem znači da je on odustao od bilo kakve borbe protiv kriminala, te da se svrstao u red onih koji štite najgori od svih - trgovinu narkoticima.


Iako je Kostrešević ovaploćena kukavica, nabijeđena da nešto vrijedi, jer se nalazi na veoma značajnoj poziciji, spasa mu nema. Veliko je pitanje kako će na kraju, zbog svog potpunog ponovnog udruživanja sa kriminalcima, proći i Lukač; Prema svim mojim informacijama jako jako loše.

7.

Pristanak na ponovnu saradnju sa najgorim toksičnim šljamom Lukača je doveo u istu poziciju, a trenutno je spasao i Mladena Marića, načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je Kostreševićeva NarkoKrtica.


8.

Lukač ima sve dokaze da je Marić, po Kostreševićevom nalogu, skrivao dokaze protiv njega; Otkriveni su naknadno, ali mu nije palo na um da ga smijeni. I ne samo njega, već ni Skajvece iz vrha MUP RS Milosava Savkovića, Darka Kovrliju, kojeg dosad nisam pominjao, a koji je, takođe, imao Skajaplikaciju na svom telefonu, Dragana Jevđenića, bivšeg visokog funkcionera MUP RS, sada direktora KPZ “Tunjice”, te niz drugih nižerangiranih funkcionera policije koji služe NarkoKartelima, a ne narodu.



9.

Lukač nije smijenio nijednog od brojnih načelnika PU koji su u direktnoj službi NarkoDilera - Slobodana Radinkovića (Doboj), Aleksandra Vasiljevića (Zvornik), Branimira Šehovca (Istočno Sarajevo), Velimira Kostovića (Foča) i Sinišu Laketu (Trebinje). Ne treba zaboraviti ni Bojana Škorića, načelnika PU Gradiška, koji ima, takođe, brojne veze sa narkoKlanovima, ali je u teškom sukobu sa profesionalnim ubicom Milivojem Lovrenovićem, šefom narkoubilačke grupe iz Gradiške.


Iako je Klan razbijen, Lukač ih je sve ostavio na pozicijama, premda on ima ovlasti da ih smjenjuje, dok Kostrešević nastavlja da ugrađuje svoje vojnike u organizacione jedinice MUP RS.


10.

Sudar Lukača i Kostreševića tako je završio potpunim Lukačevim debaklom; Dodik ga je potopio, a prisustvo Ćuluma sastanku je bilo potrebno kako bi mu se još jednom potrctalo da “mora čuvati leđa Dodiku”.


Ćulum, beskičmenjak bez ostatka, pretrpio je niz teških uvreda i rijetko viđeno omalovažavanje od Dodika kada je dobio poziv za saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog slučaja “Vila”.


11.

Dodik je tada, u svom prostačkom maniru, toliko izvrijeđao i psovao, pred svjedocima, Ćuluma da je čak i toj Bagri bilo neugodno slušati i gledati maksimalno satiranje i ponižavanje vajnog direktora SIPA. Ćulum je Dodiku bio kriv što nije spriječio uručivanje poziva.


Na istom sastanku dogovoren je i frontalni napad na Miodraga Bajića, Specijalnog tužioca, koji se još uvijek odupire Dodikovim udarima i pritiscima. 


12.

Dodik je u panici, tu nema dileme; Strahovi su ga raznijeli i njegova retrogradna politika se raspala - sve se svelo na pokušaj odbrane od neumitnog političkog kraja svim sredstvima.


Bez obzira na pozicije koje obavljaju, Lukač, Kostrešević i Ćulum nisu u stanju spasiti sebe, kamoli Dodika. Istina, mogu nanijeti još dosta štete Republici Srpskoj, ali njihov odlazak sa političke scene je nepovratan proces koji teče; Sporo, ali teče. 








петак, 27. мај 2022.

Sunovrat MUP RS: Regodićeva uloga u likvidaciji zaštićenog svjedoka Nebojše Čubrilovića; Beogradsko Podzemlje: Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića


Piše: Slobodan Vasković


1.

U prvom dijelu teksta “Pad MUP-a RS - Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka pravosudnih organa u Sloveniji; Čubrilovića su ubicama prodali visoki funkcioneri MUP RS” pojasnio sam detaljno kako su visoki funkcioneri policije Nedeljko Lubura i Viktor Latinović zaštićenog svjedoka protiv NarkoGrupe Milanka Sredića, koja je operisala u Sloveniji, izručili ubicama.



2.

Institucije Slovenije zatražile su od MUP RS da čuvaju Čubrilovića koji je slobodu kupio svjedočenjem protiv Sredića i ostalih pripadnika grupe, ali je ta saradnja završila fatalno po svjedoka-saradnika.


3.

Čubrilović je, u vrijeme kada je likvidiran, imao dvojno državljanstvo - Slovenije i BiH, a da postane državljanin BiH pomogao mu je Nedeljko Čubrilović, tada visoki funkcioner DNS-a, sada predsjednik DEMOS-a i predsjednik Narodne skupštine RS.


Nedeljko i Nebojša Čubrilović su u krvnom srodstvu.


4.

Čubrilović je likvidiran u vili Đurađa Regodića, zvanog Đola, u Gundulićevoj ulici u Banjaluci koji mu je “izdao stan”.


5.

Regodić je cijeli život u kriminalnim vodama - obogatio se švercom automobila nakon rata, da bi dogurao do visoke prostitucije i trgovine kokainom.


6.

Regodić je suvlasnik hotela “Talija” u Banjaluci (i još nekoliko manjih hotela), a način na koji je došao do skupocjenog zemljišta u centru Banjaluke gdje je izgradio hotel, detaljno sam opisao u tekstu “Kum” (23.05.2018.).


7.

Regodićev kum je Dragan Lukač, aktuelni Ministar unutrašnjih poslova RS, a Nedeljko Lubura koji je prodao zaštićenog svjedoka Nebojšu Čubrilovića bio je tada ministrov zet.


8.

Saučesnik u likvidaciji Čubrilovića je, bez sumnje, i Siniša Janković, šef pratnje MUP RS, koji je obezbjeđivao Regodićevu vilu u kojoj je živio Čubrilović.


Čubrilović i Regodić su se poznavali odranije, jer su se bavili istim poslom - trgovinom kokainom.


Naravno da Regodiću nisu bile potrebne pare pa je bio prisiljen izdavati stan Čubriloviću, već je na taj način svjedok-saradnik bio pod punom kontrolom, ne samo policije već i krim miljea u kojem Regodić veoma uspješno “pliva” u samom vrhu već decenijama.


9.

Pomenuti Janković nije dozvolio da, nakon likvidacije Čubrilovića (oko 23 časa, 01.10.2015.), bilo ko uđe u njegov stan, kako bi etaljno bio “počišćen”.


“Čišćenje” je izvršio Regodić, detaljna asanacija, kako bi se prikrio svaki trag, a, prema provjerenim podacima, odnešeno je novca i kokaina u vrijednosti od cca 500.000 evra. Kakvi su to prokletnici, Regodić, Lubura, Latinović i Janković, svjedoči i podatak da su ubijenom Čubriloviću ukrali i skupocjeni ručni sat.


Sat i kokain je uzeo Regodić,a novac Lubura, Latinović i Janković.


Regodić je kasnije prodao Čubrilovićev sat. Poznato je to u kriminalnim krugovima, kao i kome ga je prodao.


Regodić je, zajedno sa Čubrilovićem, dok je bio živ, “radio” kokain.


10.

Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka, jeste početak potpunog Pada MUP RS, ključna tačka u kojoj je ta institucija nepovratno postaka zločinačka organizcacija. Vrhunac je Kavački Klan u RS, te pripadnost vrhu Ganga navodnog direktora Policije Siniše Kostreševića, kao i drugih najviših funkcionera Milosava Savkovića, Dragana Jevđenića (sada direktor KPZ “Banjaluka”), Mladena Marića, načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, pomenutih Lubure i Latinovića i brojnih drugih koje sam naveo u nizu ranije objavljenih tekstova.


11.

Još da dodam da je Milan Vujičić Vujke, kriminalac iz Gradiške, ubijen deset dana nakon Čubrilovića.


Njega je likvidirao Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, intimus Kostreševića.



Čaruga je, uslovno rečeno, u bjekstvu, jer ga niko ne traži, a prije par dana zapalio je vikendicu Bojana Škorića, načelnika PU Gradiška i poslovni objekat Zorana Polića, inspektora koji je prije nekoliko mjeseci penzionisan. (nastaviće se)


Dodatak/Beogradsko pozemlje bruji da Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića

Beogradskim podzemljem se, kao plamen, širi vijest da Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića, ubijenog svirepo 22.04.2019. godine.


Kao inspiratora likvidacije oni navode i Igora Dodika, jednog od Kumova Kavačkog Klana u RS, kojeg opisuju kao bahatog, nasilnog, nedovoljno pametnog, ali i nedovoljno snažnog u Podzemlju da bi pomislio da ima toliku moć da može sebi dozvoliti jedan takav akt.


Igor Dodik je bio u vezi sa Tamarom Krunić prije i nakon likvidacije njenog muža Slaviše, a o tome indirektno svjedoči i poruka koju je poslao posredniku na dan sahrane Krunića (25.04.2019.) da je proslijedi Tamari. (nastaviće se)