недеља, 15. мај 2022.

Pandorina Skajaplikacija No2


Piše: Slobodan Vasković


Postoji samo jedna Skajaplikacija, ali sam ovaj tekst nazvao “Pandorina Skaj aplikacija No2”, jer su dešifrovane kripte osoba koje su se bavile teškim privrednim prestupima i pljačkale građane otimajući budžetski novac i imovinu države budzašto.


Ove osobe nisu nužno imale komunikaciju sa velikim NarkoDilerima i njihovim vojnicima, koji su stavljeni u prvi red kao najopasniji za društvo, budući da su gotovo preuzeli državu i oba entiteta preko svojih političkih favorita i šefova brojnih ministarstava i agencija na svim nivoima.


NarkoKarteli imaju svoje vojnike u svim institucijama i agencijama, zato su i najopasniji, a samo za nijansu manje opasni su pljačkaši budžeta i državne imovine.


Njihove dešifrovane kripte biće poslane u narednih nekoliko sedmica u Okružna javna tužilaštva širom RS, Kantonalna tužilaštva širom BiH, koja će voditi istrage o teškim pljačkama državnog i entitetskog novca, kao i imovine. 


Banjalučko Okružno tužilaštvo, na čijem čelu je Zoran Bulatović, jedno je od nosilaca tih istraga koje će uslijediti, a njihove mete su cijeli kordoni “poznatih” ličnosti, među njima i Republički pravobranilac Milimir Govedarica, kao i direktor IRB-a Dražen Vrhovac, kao glavni protagonisti preko kojih je ostvaren ogroman broj kriminalnih djela.


Upravo zbog toga ali i drugih “poznatih” privrednika NarkoVrh MUP RS, koji čine Siniša Kostrešević, Mladen Marić i Milosav Savković insistirali su da oni vrše analitiku kripiti. 


Održana su dva sastanka između navedenih i Bulatovićevog tima na kojima je došlo do veoma teških riječi i otvorenog sukoba oko toga ko će analizirati kripte i imati kontrolu nad njima.


Bulatović nije htio popustiti Kostreševiću, pa se sukob produbio do neviđenih razmjera.


“Ja sam taj koji tebi određuje šta ćeš raditi, a ne ti meni”, rekao je Bulatović oštro Kostreševiću na posljednjem sastanku.


Jasno je da Kostrešević i Marić pokušavaju da ostvare kontrolu nad ovim kriptama kako bi mogli da manipulišu njima - ucjenjuju, otimaju i šalju u zatvor koga oni hoće, a ne ko je zaslužio.


Nije jasno zbog čega misle da će im to poći za rukom, jer će obojica uskoro biti zatvoreni.


To je jasno Bulatoviću, ali Kostrešević, Marić i Savković su potpuno pogrešno ubijeđeni da još uvijek predstavljaju nešto iako su tek u redu za hapšenje.


Dešifrovane kripte, čiji je sadržaj u najvećoj mjeri vezan sa velikim prevarama i privrednim kriminalom, uskoro stižu i biće pravo zadovoljstvo pogledati u njih. (nastaviće se)