недеља, 15. мај 2022.

Ritopek

Uznemirujuća fotografija: Mašina za mljevenje u Ritopeku/Foto: MUP Srbije


Piše: Slobodan Vasković


1.

Predug je niz teških zločina koje je počinio Siniša Kostrešević, honorarni direktor Policije i Narko”General” Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Sve te zločine počinio je kao pripadnik MUP RS i nisu vezani samo za vrijeme otkako je direktor Policije, već i dok je obavljao druge funkcije.


U te zločine spadaju i zataškavanje ubistava i to ne jednog, a Kostrešević je u ogromnoj većini tih slučajeva bio jedna od glavnih karika.


Čađo

2.

Pomenuću, ovaj put, ubistvo Nikole Đurovića, koji je, bukvalno, lišen života u saobraćajnojn nesreći, a glavni protagonisti zataškavanja su Kostrešević i njegov najbliži saradnik Mladen Marić, aktuelni načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.


3.

Ubijeni Đurović teško je stradao u saobraćajnoj nesreći 21.08.2011.; Tri dana kasnije je preminuo. Sve je učinjeno da se zataška da ga je pokosio neko iz vrha NarkoRežima. Najčešće optužbe idu na račun Stanislava Čađe, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, aktuelnog trovača industrijskim .


Čađo jeste učestvovao u zataškavanju; Zajedno sa još 52 osobe: Čak 53 (pedesettri) osobe su umiješane u zataškavanje ubistva Đurovića, a da li je Čađo zaista bio taj koji je kriv direktno za smrt nesretnog mladića, još nije vrijeme da odgovorim. Sve u svoje vrijeme!!!


Glavni izvršilac zataškavanja ubistva bio je Mladen Marić, tada prvi čovjek saobraćajne policije. Kao i Kostrešević, jedan od 53 saučesnika u zataškavanju tog ubistva. Koje je samo jedno u nizu što nije imalo sudski epilog.

Marić

4.

Od tada njegova karijera kreće ogromnom brzinom ka gore, a on, kao ličnost, ka dole - do delirium tremensa. Pretvoren je u mašinu za mljevenje mesa nevinih.


Isti slučaj je i sa Kostreševićem.


5.

“Ritopek”, simbol zla, nije osmislio narkozločinac Veljko Belivuk, već jedan dio pripadnika MUP RS; Njihov “Ritopek” mnogo duže traje i melje, na drugačiji način od Belivukovog, sve one koje se NarkoBandi suprotstave.


6.

Kakav cinični paradoks - Kostrešević i Marić navodno se bore protiv organizovanog kriminala, a suštinski, su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, već duže od deceniju i po. 


7.

Svemu dođe kraj, pa i vladavini Životinja u ljudskom obliku, mahom smrdljivih, pohlepnih Hijena, pa tako i Narko Režimu Milorada Dodika, njihovog glavnog zaštitnika.


Dodik

8.

Na ovom mjestu da naglasim da se meni nigdje ne žuri; Strpljivo čekam kada će ih pohapsiti, uprkos skepsi mnogih. Živi bili pa vidjeli; Za skepsu, istina, ima razloga - proteklo vrijeme, ali i skepsa nema trajanje minus beskonačno.


9.

Idemo dalje: Za razliku od mene, Dodikovim “Ritopek” Životinjama se jako jako žuri; Pokušavaju ukloniti tragove, što je nemoguća misija, jer su već zadokumentovani, kao i nova nedjela koja su počinili - likvidacija Dragana Miletića (preminuo 20.04., nakon surovih batina koje je dobio 02.04.o.g. u PU Banjaluka).


10.

Nakon njega za žrtvovanje bio je pripremljen Aljoša Borković, IT stručnjak, saradnik Kostreševića u poslovima, ali ne i u onim sa drogom.


Kostrešević i Borković

Kostrešević želi da ga ukloni, a njegova bulumenta nepismenih ucijenjenih žbirova vodi “kampanju” u kojoj pokušavaju odbraniti jednog od najvećih zločinaca u MUP RS.


Zašto Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, o svemu tome ćuti, i nije neko pitanje? Zna to Milorad Dodik, a znam i ja. O tome posebno.


11.

Borković je, za dlaku, izbjegao Kostreševićev “Ritopek”.


Kakav god bio i ko god bio, ne može se namještenim dokazima smještati iza brave, a onda, kada se zaboravi na njega, eliminisati, što je bio Kostreševićev cilj.



12.

Borkoviću je prvo, izvan svake razumne sumnje, namješteno djelo, a zatim se krenulo na njega rigidno: Oduzeti su mu telefoni i računari, jer Kostrešević smatra da u njima postoje materijali koji ga teško komropomituju.


Da podsjetim, Borković je uhapšen 31.03.2022., u okviru akcije “Kupa” zbog sumnje da je hakovao računare pravnog lica iz Hrvatske te prisvajao poslovne tajne.



Suluda je optužba, jer se radi o vrlo jakom hakeru, koji to sigurno ne bi činio sa svoje zvanične IP adrese koja se vodi na njegovo ime. I da je najmaliciozniji haker, ne bi to sebi dozvolio, jer bi ispao amater, a u ovom slučaju daleko smo od toga.


Kakav idiotluk Kostreševića. Veliko je pitanje da li su Životinje pod njegovom kontrolom falsifikovale sve podatke, samo da bi ga strpali iza rešetaka, a nakon toga “Ritopek”?!

O tome uskoro detaljnije.


Idemo dalje: Borkoviću su oduzeti telefoni i računari; Kostreševićevi i Marićevi navodno obučeni IT “šarplaninci” pokušali su provaliti u telefon. Pokazalo se da su samo avlijaneri!


Da podsjetim: U ovom slučaju su, zaista, prenaivno naletili na “minu”, jer je Borković vrhunski IT stručnjak; Očito je da inspektori Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet nisu znali da novi mobilni uređaji pokazuju sve aktivnosti čak i kada nisu povezani na internet.


Radni kapacitet smartphone baterije je, u prosjeku, 8 do 14 časova. 


Zvuči nevjerovano, ali je Kostreševićevim inspektorima jedan od Borkovićevih telefona na “bateriji” bio aktivan osam dana!!!


Naravno da to nije moguće, pa je na ovaj način dokazano da je telefon bio na punjaču umjesto u zapečaćenoj kesi sa dokazima. 


Kada se pogledaju tačne lokacije koje je očitao telefon koji su pokušavali otključati, uočava se razlika u u geolokaciji (u metrima).




Uz to, jasno je da je telefon paljen na različitim mjestima u Centru za Obuku u Zalužanima. 


Moji izvori iz UKP tvrde da su Kostreševićeve neznalice, nakon što su bezuspješno aparat pokušavali otključati "na suvo”, telefon odnijeli iz depozita, gdje je morao ostao nedirnut do naredbe nadležnih.




Nakon toga, telefon uključuju u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet u Odjeljenju za analitiku. 


Uprava za organizovani i teški kriminalitet posjeduje uređaj za enkripciju marke "Celebrity". 


13.

Sve to nije se moglo desiti bez naređenja Marića, jer Uprava koju vodi, duži pomenuti uređaj. 


Sasvim je očekivano da Kostrešević i Marić zajedno učestvuju u nezakonitim radnjama, jer se "Celebrity" nije mogao koristiti bez Marićevog znanja. 


Na fotografijama je precizno kretanje Borkovićevog telefona koje je upravo aparat odaslao.




Ono što Kostreševićevi i Marićevi stručnjaci za namještanje dokaza nisu znali je da novi telefoni, kada se tri puta pogrešno ukuca šifra, njihova prednja kamera uslika, takozvani, "Mina selfie”!


Svi koji su pokušavali provaliti u telefon nezakonito su već dokumentovani. Kakav teški drauf! 




14.

Uz to, za uređaj “Celebrity” poodavno je istekla licenca, za njega nadležni ne mogu uraditi apdejte i sve što se uradi na njemu nije važeće na sudu. (nastaviće se)