четвртак, 26. мај 2022.

NarkoDemencija: Osmica čim “završi” fakultet zaboravi da je na njemu "diplomirao" (Dokumenti)

Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


Tužilaštvo BiH još uvijek vodi istragu oko toga da li je Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, završio Američki univerzitet u Tuzli i stekao diplomu na njemu.


Osmica je 01.07.2020. godine Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA dostavio svoju fakultetsku diplomu sa Američkog univerziteta u Tuzli. Tu diplomu proglasio je državnom tajnom!


Uz tu, dostavio je i diplomu Više upravne škole koju je završio prije rata u BiH.


“Mene žele da diskredituju i unište, a prave štetu i studentima. Pretresli su mi stan i nisu ništa našli, a to su već jednom radili. Mehmedagić je od 2008. do 2013. bio student", rekao je Prcić prije nego što je uhapšen 18.06.2021. godine.

Prcić je veliki šaljivdžija, nema šta.


Prcić je odležao neko vrijeme u pritvoru, istraga se vodi i dalje, Osmicin završeni Fakultet u Banjaluci je u nedefinisanom stanju, bio je poništen, pa neponišten, pa nije ni važno.

Ono što je činjenica je da Osmica ima toliko diploma da je zaboravio da upiše onu sa Američkog univerziteta, koji je Komisiji dostavio, kao državnu tajnu, 01.07.2020., u dokument OSA pod nazivom “Osnovni sigurnosni upitnik” koji je, svojeručno, potpisao 20.01.2021. godine.

U tom dokumentu, Osmica ne navodi diplomu Američkog univerziteta, možda i zbog toga što je ona “državna tajna”, ali će biti zato što nije ni nogom kročio u tu "ustanovu". Navodi da je završio ŽIŠ 1981. godine, Višu pravnu na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1999. godine i Fakultet za poslovne studije u Banjaluci 2006. godine, te da je pravnik i diplomirani ekonomista.

Gdje je nestao Američki univerzitet, državna tajna, završen samo pola godine ranije, nije mi, iskreno, jasno.

Osmica u dokumentu tvrdi da se protiv njega vodi "montirani politički proces"

Očito su mnoge završene škole pomogle itekako Osmici u njegovoj bliskoj saradnji sa brojnim NarkoKlanovima koje štiti i od kojih je naplatio milione prodajući im informacije. Pisao sam o tome detaljno u niz tekstova.

Druge navode iz “Osnovog sigurnosnog upitnika” neću komentarisati, prepuštam ih čitaocima. 

Pazite, možda su državna tajna. 


(nastaviće se)