среда, 4. мај 2022.

Pandorina Skajkutija otvorena u Crnoj Gori potpuno razara Kavački klan - Organizacija Kavčana u RS vjerna kopija Crnogorskog Klana

Zoran Lazović je u Kavačkom klanu bio broj 1; Radoje Zvicer je bio broj 2, a Slobodan Kašćelan broj 3 u hijerarhiji Ganga.


Zoran Lazović imao je sve veze i sva vrata bivših, ali i sadašnjih, crnogogorskih najviših funkcionera su mu bila otvorena - mogao je šta je htio. On je, kao i sin mu, bio na direktnoj vezi sa Zvicerom, dok je Petar Lazović držao na vezi Veljka Belivuka.


Piše: Slobodan Vasković


Pandorina Skajkutija u Crnoj Gori je otvorena tekstom objavljenim na portalu “Libertas” koji su prenijeli brojni regionalni mediji.


Portal “Libertas” objavio je imena niza policijskih službenika i pripadnika crnogorske tajne policije za koje tvrde da su pripadnici Kavačkog klana.


Među njima apostrofirali su Petra Lazovića i Ljubu Milovića kao osobe koje su imale komunikaciju sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima.


“Libertas” još navodi da su crnogorsko tužilaštvo i policija sve dokumente dobili od “Europola” još u julu prošle godine i da nije poznato da su Petar Lazović i Ljubo Milović saslušani do današnjeg dana.

Zoran Lazović, Kavčanin No 1

Međutim, ključni čovjek Kavačkog klana, njegov stvarni Kum je Zoran Lazović, otac Petra Lazovića, koji je bio dugogodišnji šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala crnogorske policije. Lazović je, naravno, imao svog političkog zaštitnika.


“Zoran Lazović bio je, do 1. marta 2021. godine kada je smijenjen, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije. Njegov sin, Petar, zaposlen je u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, ali je radio u Sektoru kriminalističke policije i šef mu je bio Milorad Žižić. Enis Baković je bio pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i smijenjen je istog dana kada i Lazović”, navodi “Libertas.


Zoran Lazović je u Kavačkom klanu bio broj 1; Radoje Zvicer je bio broj 2, a Slobodan Kašćelan broj 3 u hijerarhiji Ganga.


Zoran Lazović imao je sve veze i sva vrata bivših, ali i nekih od sadašnjih, crnogogorskih najviših funkcionera su mu bila otvorena - mogao je šta je htio. On je, kao i sin mu, bio na direktnoj vezi sa Zvicerom, dok je Petar Lazović držao na vezi Veljka Belivuka. Naravno, i Zoran Lazović je imao svog političkog zaštitnika.


“Libertas” je najavio da će nastaviti sa objavom dokumenata “Europola” i, izvan svake razumne sumnje, će isplivati nova brojna imena pripadnika policije Crne Gore i tamošnje obavještajne službe, kao i brojnih visokih funkcionera Crne Gore, ministara, pripadnika najvažnijih resora, šefova agencija…

Da podsjetim, već je uhapšena Vesna Medenica (17.04. ove godine), bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore koja se tereti da je, zajedno sa svojim sinom Milošem i drugim licima organizovala zločinačku grupu za trgovinu kokainom.


Vesna Medenica 

Kada se sagledaju pozicije sa kojih su djelovali ključni pripadnici Kavačkog klana u Crnoj Gori, oni koji čine njegovo tvrdo jezgro i koji su bili jedan od najmoćnijih klanova ne samo u regionu već i u Svijetu, lako je uočiti da je Kavački Klan u Republici Srpskoj kopiran po uzoru na “Crnogorski original”.  


Kumovi Kavačkog klana u RS su Siniša Kostrešević, direktor Policije, Igor Dodik (Banjaluka); Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić - Tigar (Zvornik); Ljuban Ećim (Beograd).


Siniša Kostrešević

Uz Kostreševića iz vrha MUP RS Kavčanima pripadaju i članovi njegovog kabineta, potom Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal koja je zadužena za analizu Skaj dokumenata i hapšenje osumnjičenih (kojeg li cinizma), Milosav Savković, ranije načelnik pomenute uprave, sadašnji načelnik Sektora za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP, Dragan Jevđenić, koji je do decembra 2020. godine bio jedan od načelnika Uprava u MUP RS, a sada je direktor KPZ “Banjaluka”, te načelnici Policijskih uprava Aleksandar Vasiljević (Zvornik), Branimir Šehovac (Istočno Sarajevo), Velimir Kostović (Foča), Siniša Laketa (Trebinje). I brojni, brojni drugi o kojima detaljno pišem mjesecima.


Dejan Ilić - Togar

Šef Kavčana u RS je Dejan Ilić Tigar koji je imao direktne veze sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom, dok je Zoran Stevanović imao direktne veze sa Zvicerom.


Važno je istaći da je Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, štitio brojne NakorGrupe u BiH, među njima i Kavčane, a najjače je bio naslonjen na zločinačku organizaciju Bojana Cvijetića, koja nije bliska Kavčanima, ali jesu u nekim segmentima zajedno radili, posebno kada su likvidacije u pitanju.

Osman Mehmedagić

Nikako ne treba zaboraviti ni bivšeg Ministra bezbjednosti Dragana Mektića koji je bio visokorangirani pripadnik Cvijetićeve grupe čije teške kriminalne radnje sam detaljno raskrinkao, a one najteže tek dolaze na red za objavljivanje.


Dragan Mektić


I u BiH postoji “Vesna Medenica” - to je zamjenik v.d. Glavnog tužioca BiH Diana Kajmaković, ali nije ona jedina iz pravosuđa koja je radila i radi i dalje za razne Klanove.


Diana Kajmaković

Nastavci koje najavljuje “Libertas” pokazaće se, bez sumnje, da su Kavčani posjedovali Crnu Goru, kao što njihova replika u BiH posjeduje Republiku Srpsku.


U nastavku podsjećam na dva teksta u kojima sam detaljno naveo imena najvažnijih pripadnika Kavačkog klana u RS; Vrijedi ih pononovo pročitati, jer u navedeni listom budući robijaši. (nastaviće se)


Društveni Karcinom: NarkoKumovi, NarkoDileri, Perači NarkoNovca, NarkoPlaćenici..., njihovi zaštitnci za koje postoje svi dokazi o teškim kriminalnim radnjama, a i dalje su na funkcijama i slobodi


 


Piše: Slobodan Vasković


Smatram neophodnim da na jednom mjestu objavim sva imena osoba za koje znam da su NarkoBosovi, NarkoDileri, Perači NarkoNovca, NarkoPlaćenici, koji su narkopodzemlje upleteno  u vlast u cijeloj BiH.


Većinu imena sam već objavio, ali, istražujući dalje, došao sam do još nekoliko “krupnih riba” čija imena ću danas navesti. Činim to da bi svi mogli da prate da li će Karteli pobijediti tužilaštva i policije, usporiti procese i da li će ih njihovi politički zaštitnici uspjeti sačuvati na slobodi bar do izbora, što im je prioritet.


Protiv svih navedenih postoje dokazi do kojih se došlo raspakivanjem Skaj i Anom aplikacija, protiv mnogih od njih postoje i drugi materijalni dokazi i svjedočenja.


Ukoliko navedena lica ostanu na slobodi do izbora, onda je na djelu selektivna pravda koja treba da zaštiti glavne zaštitnike NarkoBosova - vodeće političare u BiH.


Moja obaveza je da objavim najvažnija imena (objavio sam niz imena i onih koji su im podređeni, ali ću u ovom tekstu objaviti samo najveće narkoigrače), a šta će tužilaštva i policije, zajedno sa SIPA, uraditi ili ne uraditi, sasvim je drugo pitanje.


Milorad Dodik je na vrhu piramide Kavačkog Klana u Republici Srpskoj. Krovna kriminalna firma Ganga je "Prointer".


Dodik je, trenutno, maksimalno angažovan da pokuša onemogućiti hapšenja Narko"Generala" Siniše Kostreševića i Zvorničkih Kumova do opštih izbora u oktobru ove godine.

Milorad Dodik

Kostrešević je trebalo da bude uhapšen još prije dvadesetak dana, ali je Dodik uspio to da spriječi. Do kada će mu polaziti za rukom da zaustavi hapšenje Kostreševića i šefova Grada Droge Zvornika pitanje je za tužioce koji vode ovaj kompleksni slučaj, kao i za policijske agencije. Činjenica je da postoje svi dokazi za hapšenje navedenih. Činjenica je i da je Dodik izgubio kontrolu nad Igorom Dodikom i Narko"Generalom", ali, uprkos tome, on je glavni politički "brend" Klana i pokušava spasiti sina, zaustavljanjem akcija protiv onih pripadnika Ganga koji vode direktno ka Igoru Dodiku.


Kavački Klan

Stevanović, Mijatović, Ilić

-Dejan Ilić Tigar

-Zoran Stevanović

-Siniša Mijatović


Šavija (lijevo)

-Dragan Šavija


Vasiljević

-Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik 


Svi su iz Zvornika gdje, osim njih, djeluje još niz narkodilera, ali manje značajnih.


-Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, koji imenuje sve policijske funkcionere ispod načelnika Uprava MUP RS i načelnika Policijskih uprava.


Kostrešević

Komanduje cijelom vojskom pokvarenih policajaca, preko Predraga Vatreša, Siniše Berete, Dragana Simića, Predraga Kudrića, Dragana Savića, Miroslava Kostreševića...


Vatreš

O njemu postoji najmanje pet puta više dokaza o teškim kriminalnim djelima nego za narkodiler Bojana Cvijetića, koji je zatvoren. 


-Vlado Crta Đajić, generalni direktor UKC RS Banjaluka, je jedan od njegovih bliskih saradnika.

Crta Đajić

-Igor Dodik, sin Milorada Dodika, na čije insistiranje je Kostrešević i imenovan na poziciju direktora Policije. 

Milorad i Igor Dodik

Kostrešević duže od deceniju sarađuje sa Kavčanima iz Zvornika i jedna je od ključnih osoba koja je pomogla da se ogranak Ganga iz Crne Gore nadogradi i postane sam za sebe veliki i vrlo vrlo opasni Kartel sa bliskim vezama koje je imao sa monstruoznim Gangom Veljka Belivuka i Kriminalnim koncernom Slaviše Kokeze.


Kokeza

-Ljuban Ećim, ubica i zločinac, živi u Srbiji i nedostupan je organima BiH.

Ećim

-Siniša Rakita, savjetnik direktora OBA BiH Osmana Mehmedagića i osoba od najvećeg povjerenja Ećima.


-Željko Radovanović Krečo glavna je spona Kavačkog Klana, jer su preko njega najviše komunicirali i putem Skaj-a i putem ANOM-a.


Krečo

Čak ni Kreču ne hapse iako postoje svi dokazi o tome da je direktno učestvovao, zajedno sa Kostreševićem, Milivojem i Dušanom Lovrenovićem, u pljački 250 kilograma skanka, koje su Lovrenovići čuvali za crnogorske narkodilere, a potom im oteli značajan dio opijata i prodali ga Goranu Jovanovskom iz Poreča.


Dušan Lovrenović


Krečo živi u Bijeljini i valjda čekaju da pobjegne u Hrvastku, jer ne smije u Srbiju, pošto je presuđen još 2008. godine na 15 godina zatvora, kako bi pokrenuli “akciju hapšenja”.


-Zlatan Ćuk, koji je zajedno sa Desimirom Deskom Babićem glavni dobavljač narkotika za kavački klan.

Ćuk (desno)

Babić je nedostupan organima BiH, dok Ćuk, s vremena na vrijeme, dolazi u BiH, Bijeljinu, ali ga niko niti hapsi niti mu pravi bilo kakve probleme.


Begović

-Saša Begović, narko prevoznik, koji preko svoje brze pošte “X express” razvozi narkotike za Klan.

Tomić

Isto to čini i Marinko Tomić, vlasnik brze pošte “Euro Expres”.

Zeljković

-Vico Zeljković, predsjednik FS BiH, koji ima svoju narko grupu, koju predvodi sociopata Dejan Kostić Dela.


Vicinoj narkogrupi pripada i narkoinspektor Bojan Karanović.


Karanović


Kod Zeljkovića (i Nenada Stevandića) angažovan je i Viktor Latinović, načelnik protivdiverzione jedinice MUP RS.

Latinović


Latinović je, zajedno sa svojim tadašnjim pretpostvljenim Nedeljkom Luburom, učestvovao u dva teška nedjela vezana za likvidacije, o čemu ću uskoro šire pisati. 


Lubura

I Lubura I Latinović su na rukovodnim mjestima u MUP RS, kao i Milosav Savković koji preko Nikole Aleksića, savjetnika kod Ministroida Srebrenke Golić, ostvaruje kontakt sa izvornim Kavačkim klanom u Crnoj Gori.

Savković

Najveći perači novca za Kavački Klan su Aleksanadar Mičić, zvani Aco Makedonac, koji je i narko diler, i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, koji se, zajedno sa Aleksandrom Glavašem i Mladenom Lučićem, bavi i trgovinom narkoticima. 


Nešić

Mičić je teško ranio narkodilera Gorana Sikimu, 02.01.2022., a sada Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo čini sve da ga zaštiti i oslobodi. Iako je Sikimu pogodio sa četiri hica s leđa nije uopšte priveden tužiocu, već je 03.01.o.g., pušten na slobodu.



Samo iz ovog slučaja potpuno da Karteli i dalje vladaju najvećim dijelom BiH 


Šehovac je, naravno, zaštitnik narkodilera, perača narkonovca, posebno Mičića i Nešića, ali i profesionalnih ubica, kojih je samo na Palama najmanje četvorica u ovom trenutku.


Šehovac


Mičić je u svakodnevnom kontaktu sa Kostreševićem, ali i sa Bobanom Kusturićem, šefom Helikopterskog servisa RS.


Kusturić


U ovu grupu spada i profesionalni ubica Milenko Lovrenović Čaruga, kao i njegov sin Dušan. Čaruga sarađuje sa svima koji likvidacijama rješavaju neraščišćene kriminalne račune.


Čaruga

Obojicu je od hapšenja nedavno spasio Kostrešević, koji im je dojavio za akcije. 


Čaruga se nalazi u BiH, ali ga niko i ne traži.


Čaruga je, po Cvijetićevom nalogu, likvidirao Strahinju Stojanovića u Beogradu, a, nakon egzekucije, izvukao ga je Boban Kusturić helikopterom Vlade RS, po dogovoru sa Ećimom I Kostreševićem.

Likvidirani Strahinja Stojanović

Dragan Janjuš, vlasnik “J auta” iz Banjaluke je kum Kostreševića i osoba preko koje direktor Policije pere novac koji uzima od NarkoKlana.


Janjuš posjeduje blizu 100 automobila (rent-a-car), desetak kuća i stanova u Banjaluci, a najmanje pola je Kostreševćevo.



U jednom od automobila koji pripadaju Janjušu “pao” je, svojevremeno, u Francuskoj Nenad Radinković, koji je na sebe preuzeo krivicu za ubistvo (u saobraćajnoj nesreći) u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović. Radinković je za djelo koje nije počinio presuđen na četiri godine zatvora.

Radinković

Radinković je uhapšen u Francuskoj 30.04.2013. godine dok je prevozio oružje u "šteku" jednog od Janjuševih automobila.



Cvijetić, koji je uhapšen u akciji “Transporter”, 16.11.2021. godine, je veliki narkodiler koji je najveći dio narkoposlova radio na teritoriji EU, a vrlo malo na teritoriji BiH.


Cvijetić

U njegovoj grupi uhapšeni su i Aleksandar Nikolić Petar Dukić, stanodavac ranije uhapšenog, Škaljarca Miloša Božovića.


Dukić

Dio Cvijetićeve grupe su i Muris Druškić, bivši visoki funkcioner OSA BiH i Robert Radonjić, funkcioner OSA BiH.

Mehmedagić

Druškić je bio Cvijetićeva veza sa Osmanom Megmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH, koji se nalazio na njegovom platnom spisku, jer mu je davao razne informacije potrebne da nesmetano radi prljave poslove, o čemu ću uskoro opširnije pisati. Osmica je imao i Skaj aplikaciju, kojom je komunicirao, između ostalih, i sa Cvijetićem.


Mektić

Na Cvijetićevom platnom spisku bio je i Dragan Mektić, nekadašnji Ministar bezbjednosti kojem je Cvijetić bio savjetnik. I Mektić je imao Skaj aplikaciju.

(nastaviće se)


Visoki funkcioneri MUP RS, pripadnici Kavačkog klana u RS - Najznačajnija Imena na jednom mjestu

 


Piše: Slobodan Vasković


U ovom tekstu navešću imena svih visokih funkcionera MUP RS koji su pripadnici Kavačkog klana u RS, a nakon razbijanja Kartela, glavni opstrukcionisti koji sprečavaju hapšenje Vođa Ganga, brojnih pripadnika srednjeg nivoa, profesionalnih ubica i opstruišu istrage protiv njih.


Na čelu prilično brojne grupacije je Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, Narko”General” u hijerarhiji Klana.

Kostrešević

Njegovo narkojezgro unutar MUP RS čine:

-Siniša Bereta, načelnik Jedinice za organizovani kriminal

Bereta

-Ilija Plavša, savjetnik direktora Policije.


Plavša

-Dragan Simić, savjetnik i direktna veza sa “mozgom” Klana u Zvorniku koji čine Dejan Ilić Tigar, Siniša Mijatović i Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge.


Stevanović, Mijatović, Ilić

-Dragan Savić, savjetnik direktora Policije i direktna Kostreševićeva veza sa Kavčanima iz Bijeljine

Savić

U PU Bijeljina to je Igor Kapikul, šef Sektora policije u PU Bijeljina.


Kapikul

-Tu je i Aleksandar Stojić, Inspektor u PU Bijeljina 

Stojić

-Milan Trivun, takođe inspektor iz PU Bijeljina.


Trivun

-Savić je Kostreševićeva veza sa narkodilerom Željkom Radovanovićem Krečom.

Krečo

U Kostreševićevom najužem narkojezgru su i Slađana Sopka, zadužena  kabinetu Direktora za “doušnike”.

Sopka

-Miroslav Kostrešević, analitičar u UKP MUP RS, kojeg je “General” postavio da analizira dešifrovane “Skaj” aplikacije, kako bi mogao da mu dojavljuje imena narkokriminalaca, a on ih obavještava da se sakriju.

Miroslav Kostrešević

Tu je i Igor Peulić, pripadnik Odjeljenja za borbu protiv terorizma u PU Banjaluka, koji je Kostreševićeva direktna veza sa zločincem i ubicom Ljubanom Ećimom, jednim od vođa Kavačkog Klana, ekspozitura Beograd.  

Igor Peulić

Mladen Marić, načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminaliteta je Kostreševićeva narkokrtica.

Marić

Marić je glavni opstruent istraga i zahvaljujući njemu u bjekstvu su vodeći članovi Kartela, kao i profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga i njegov sin Dušan.


Marić je ucijenjen od Narko”Generala”, jer je prikrio glavne aktere jedne saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao mladić. Na taj način, Marić je od aktera nesreće, koju je prikrio, napravio ubice, a sebe doveo u poziciju njihovoh saučesnika.


Dragan Jevđenić sada je direktor KPZ Tunjice, ali je do tog imenovanja bio najbliži saradnik Kostreševića i obavljao je u MUP RS poziciju načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu.

Jevđenić

Milosav Savković sada je na toj poziciji, ali je i dalje pripadnik kavačkog klana u RS, iako činin sve da sakrije svoju ulogu. Savković je prodao kriminalcima informacije o akciji MUP RS “Fiskalna kasa”, a ima direktnu vezu sa crnogorskim narkodilerima preko Nikole Aleksića, funkcionera Ministarstva za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju.

Savković

Kavčanin je i Predrag Vatreš, inspektor i jedan od najvjernijih saradnika Kostreševića.

Vatreš

Viktor Latinović, visoki funkcioner KTC MUP RS, je pripadnik NarkoGrupe Vice Zeljkovića.

Latinović
Bojan Karanović je snabdjevaš kokainom Zeljkovićeve grupe koji dobija od Jovana Jošila, profesionalnog ubice.
Karanović

Sva dosad navedena imena su mahom iz Banjaluke i, manji dio, iz Bijeljine, a Kavčani imaju pod svojom konttrolom gotovo sve načelnike Policijskih uprava.


Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, omogućio je bijeg ubici Slaviši Jekiću.



Aleksandar Vasiljević, načelnik PU Zvornik jedan je od najvažnijih pripadnika Kavačkog Klana u RS, jer je pod direktnom komandom vođa Klana iz Zvornika, posebno Dejana Ilića Tigra koji je šef Kavačkog klana u RS, ima direktne veze sa Radojem Zvicerom i imao je direktne veze sa Veljkom Belivukom.


Vasiljević

Tigar je saučesnik u organizaciji nekoliko likvidacija koje je izvršio Belivukov Klan.

Dejan Ilić Tigar

Osim Vasiljevića, bitan pripadnik Kavčana iz Zvornika je i Dragoslav Ostojić, komandir PS Zvornik.

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, postao je multimilioner štiteći poslove Kavčana, posebno pranje para u Sarajevsko-romanijskoj regiji i na Jahorini.

Šehovac

Uz njega jednu od značajnijih uloga ima Radomir Cerovina, načelnik odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala PU Istočno Sarajevo.

Cerovina

Vladan Kostović, načelnik PU Foča, zadužen je za sigurnost Kavčana u tom gradu i regiji.

Kostović

On je brutalan čak i prema pripadnicima Klana ukoliko mu ne plaćaju redovno “zaštitu”. Foča je grad koji je okupiran od Kostovićevih batinaša.


Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje ne pokriva samo Kavčane, već i velike švercere cigareta.

Laketa

Enormno se obogatio, a kriminalna beskrupuloznost mu je karakterna osobina.


Navedeni čine najjače karike Kavčana unutaar MUP RS, a osim njih još značajan broj pripadnika MUP RS je u službi NarkoKartela.


Dodik&Dodik

I za kraj, nabrojao sam pet vođa Kavačkog Klana u RS - Šesti je, naravno, Igor Dodik, a njihov politički zaštitnik je Milorad Dodik. (nastaviće se)