понедељак, 31. јануар 2022.

Turneja “Obijanje pragova” Narko”Generala” Kostreševića i njegovog menadžera Dodika doživjela fijasko; Aco Makedonac kupovao opijate za dilanje i od Nasera Keljmendija, sve pod motom “Kad porastem biću Velja”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Narko “General” Siniša Kostrešević protokle dvije sedmice “obijao je pragove” na raznim adresama kako bi pokušao da se spase hapšenja. Sve to vrijeme nije bio u kancelariji direktora Policije, kojom je pokrivao narkoposlove. 


2.

Istina, bio je samo jedan dan - na kratko: Da Slađani Sopti i Iliji Plavši naloži da i dalje falsifikuju sve što se falsifikovati može, kako bi se probalo prikriti sve što se prikriti može, pa i pljačka 250 kilograma narkotika u Gradišci, koju je pokušao "pokriti" policijskom akcijom “Storidž”. Uz to i da Draganu Simiću i Draganu Saviću naredi da nastave umirivati ostale pripadnike vrha Kavčana, a Siniši Bereti, Miroslavu Kostreševiću i Predragu Kudriću da ga izvještavaju o svemu “iz minute u minutu”. 

3.

Uzaludan je Sopkin kriminalni posao - tačno se zna šta je pisalo u toj dokumentaciji prije falsifikovanja. Zna se i da će Sopka i Plavša, kao i ostali pripadnici Narko”Kabineta” Kostreševića biti zatvoreni. Pitanje vremena, jer je za njih i nada umrla.


4.

“Obijanje pragova”, pokrio je navodnom “koronom”. Nije bilo potrebe za tim - svako ozbiljan zna da je Narko”General” teško zaražen - trgovinom ogromnim količinama narkotika, pljačkom narkotika, zaštitom profesionalnih ubica, velikih narkodilera i velikih perača narkonovca.




5.

Tokom “obijanja pragova”, nosio je podršku Milorada Dodika koji je lobirao za njega, molio, nudio bjanko, ali sve je bilo uzalud.


Narko”General” Kostrešević i njegov politički zaštitnik Milorad Dodik odbijeni su na “svim pragovima”.


Turneja Narko”Generala” pod nazivom -  “Oprosite, neću više biti banjalučki Zvicer”, doživjela je fijasko, a njegov “menadžer” Dodik doživio je nekoliko manjih nervnih slomova.


6.

Kostrešević ni ovu sedmicu nije došao na posao u kancelariju direktora Policije koja se, unutar MUP RS, popularno zove “El Čapova jazbina”. Uprkos činjenici da je istinski “El Čapo” iz Republike Srpske Dejan Ilić Tigar, dok je Kostrešević, ipak, samo “Čino Antrax”.


7.

Ima i onih koji u svemu nađu mjesta za “crnjake”, pa su kancelariju direktora Policije  nazvali “Kod Radoja”.


8.

Kako god, Dodikov “Čino Antrax” je u panici; Džaba “obija pragove”: Činjenica da štiti Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu za kojim je Interpol raspisao potjernicu i da je na stalnoj vezi sa njim, sama po sebi vrijedi bar dvadeset godina robije.


Zaista više neće biti ni “banjalučki Zvicer”, a ni “Čino Antrax”, jer će biti zatvoren. Kao i “El Čapo” iz Republike Srpske. 


9.

Nervoza i veliki strah tresu Kavčane u RS koji već znaju da njihov Narko”General” nije uspio ništa napraviti na “Turneji”.


Posebno je uplašen Aleksandar Mičić, poznat kao i Aco Makedonac, koji je toliko hrabar da uvijek puca u leđa.


10.

Nema ga nigdje, zavukao se u septičku jamu; Nikog nije ranio, sa leđa, čak 29 dana. Nedostaje mu “puštanje krvi”, dva pištolja za pasom, iako nije smio nositi nijedan; Sjedeljke sa Branimirom Šehovcem, zločincem velikog kalibra i načelnikom PU “Istočno Sarajevo”, kojem je kupio kuću na Hvaru. 



Nedostaju mu i njihove zajedničke šetnje Šehovčevim malinjakom, na kojem su, po kazni, radili policajci koje Šehovac ne podnosi. 



I u kojem su dogovarani narkoposlovi.


Malinjak u Vojkovićima stisli su mrazevi. 


11.

Ne mogu skoknuti čak ni do Šehovčeve automatske auto-praone u Rogatici. 


12.

Makedonac, mali, ljigavi skorojević, kokošra po ubjeđenju i opredjeljenju, Višestruki Ubica u pokušaju, smrznut je od straha kao i malinjak. Kakav krah, a tako ga je dobro krenulo sa opijatima!


Toliko dobro ga je išlo da je pomislio kako je na krovu svijeta, a ne u septičkoj jami, koja je njegovo prirodno stanište. 


13.

Najveći perač narkonovca Veljka Belivuka i narkodiler koji je drogu nabavljao od Bojana Cvijetića, preko Aleksandra Nikolića, koji su već u pritvoru, pokušava da se sjeti sa kim je sve pričao preko “Skaja”. I šta je pričao.


14.

A napričao se - sa Narko”Generalom” Kostreševićem najviše. Potom sa Dejanom Ilićem Tigrom, koji ga je izvukao iz nosa da pere Belivukove narkopare, prečesto; Progone ga fotografije raščerečenih, poklanih, odsječenih udova, izvađenih očiju - Belivukovih žrtava koje mu je šef monstruoznog Kavačkog ganga iz Beograda, u par navrata poslao. Kao bonus za uspješno pranje narkonovca.

Ne može da se prisjeti o čemu je sve razgovarao putem Skaja ni sa Zoranom Stevanovićem, drugim čovjekom u hijerarhiji Kavačkoh Klana u RS koji je, zajedno sa Tigrom i Sinišom Mijatovićem, bio ”mozak” Ganga. 


15.

Najbolje se sjeća razgovora sa Ljubišom Ćosićem, zlim gradonačelnikom Istočnog Sarajeva. Jedinim NarkoHobitom u Evropi.  


16.

Međutim, kada pomisli na svoje Skajrazgovore sa Naserom Keljmendijem sav zadrhti i zavuče se u najgušći dio septičke jame. Od Keljmendija je Makedonac kupovao velike količine kokaina, koji je dilao, kao i od Cvijetića, preko Nikolića.



Rastao je Makedonac i kao narkodiler. “Kad porastem biću Velja”, bila je njegova matrica. Tada ne bi samo pucao u leđa, već bi prešao na sjekire, noževe, kliješta, šrafcigere - sve za mučenje. 


Neće to dočekati beskrupulozna Životinja. Raspakivanje “Skaj”-a zapečatilo je njegovu karijeru. 


17.

Istine radi, Makedonac od Keljmendija nije kupovao heroin; To je činio Nikolić.


18.

U NarkoPorodici Keljmendi postoji podjela posla: Naser Keljmendi radi pretežno kokain; Elvis Keljmendi radi pretežno heroin. 


Zajedno rade travu i ostale poslove.



19.

Imaju i Šefa. Ali o njemu će tek biti riječi. Zaslužuje Keljmendijev Šef nekoliko tekstova. 


20.

Samo da podsjetim: Elvisu Keljmendiju su dokumenti BiH izdati u Zvorniku, 17.08.2018. godine i  to dok je bio na potjernici. Krugovi se zatvaraju. (nastaviće se)

Dok Milan Ćurlić Ćurla na luksuznim destinacijama troši novac otet od pacijenata, Vlado Crta Đajić obilazi banjalučka naselja i građanima obećava mostove, trafo stanice i prasiće


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Građani Banjaluke su u dobroj mjeri upoznati sa likom i djelom spodobe koja se odaziva na ime Milan Ćurlić. On je u Banjaluci poznat pod nadimkom Ćurla. Nešto ranije, u djetinjstvu, nosio je nadimak Suso, a u tom periodu se bavio sitnim prevarama i muljažama.

 

2.

U međuvremenu je Ćurla dogurao do glavnog saradnika Vlade Crte Đajića u brojnim kriminalnim mahinacijama. Već sam pisao o tome na koji način Crta i njegov šegrt Ćurla iznuđuju novac od teško oboljelih pacijenata.

 

3.

Ni ove godine nema zime za Ćurlu. On je odlučio da dio zime prezimi na toplim južnim morima, trošeći novac otet od građana.


Piskavica
4.
Za razliku od njega, njegov mentor Crta je suočen sa debelim minusom u Banjaluci. Crta je proteklih dana obilazio snijegom prekrivene livade po banjalučkim selima. Razlog je jednostavan - počela je kampanja za izbore za Savjete mjesnih zajednica.


5. 

Iako naizgled nebitni, ti izbori bi mogli da odrede Crtinu dalju političku karijeru. Na tim izborima građani Banjaluke će birati 405 članova Savjeta mjesnih zajednica. SNSD je u proteklim godinama, za vrijeme vladavine Igora Radojičića, dominirao na tim izborima, a trenutno oko 95 % članova Savjeta mjesnih zajednica dolazi iz te stranke.


Krmine

 

6.

Ukoliko Crvena Sekta doživi debakl na pomenutim izborima, a što se očekuje, Milorad Dodik će sasvim izvjesno smijeniti Crtu sa čela Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i time zapečatiti njegovu političku karijeru.

 

7.

Kao uvertiru u pomenute izbore, Crta je osnovao stranački bilten sa nazivom „Pobjeda“. Na njegovu žalost, taj jeftini stranački pamflet građani Banjaluke su nazvali „Crtinim debiltenom“.

 

8.

Nakon toga, Crta je krenuo u terensku kampanju, u kojoj polugladnim građanima obećava kule i gradove. Crta je prvo u naselju Krmine svečano otvorio trafo stanicu, ubjeđujući stanovnike Krmina da trebaju da budu sretni što u 21. vijeku imaju struju u svojim domovima.

 

9.

Nakon toga, Crta se u pratnji Dodika uputio u naselje Česma, gdje je pokušao da građanima „proda“ fintu o gradnji novog mosta. 



Sve je ostalo na pokušaju, jer su građani Česme žestoko iskritikovali Crtu i Dodika.


10.

Događaj u Česmi je pokazao da Crta treba da izbjegava dnevne obilaske banjalučkih naselja, posebno onih gradskih. Zato se on vratio na turneju po banjalučkim selima. 


Vrbanja

Više građana se u proteklim danima žalilo kako Crta u pratnji svojih Sektaša u kasnim noćnim satima obilazi banjalučka sela.


Bistrica

11.

Da je to tačno pokazuju i fotografije iz banjalučkog sela Bistrica. Ostaje samo da se vidi da li je Crta stanovnicima tog sela donio pečeno prase ili je od njih ukrao pečeno prase. Od Crte ne treba ništa da čudi. (nastaviće se)


недеља, 30. јануар 2022.

(VIDEO)/Kavčanin Kostović, načelnik PU Foča, dilere koji mu ne plaćaju zaštitu progoni iz Foče; Prvo teške batine u izvedbi Braće Klanton, a zatim progon iz Grada; Dilera Mitrića od Kostovićevog bijesa zbog neplaćanja zaštite nije mogao da spasi ni Gordan Pavlović, vlasnik Foče, najbliži saradnik NarkoKuma Zorana Stevanovića

Danko Mitrić, zelenaš, narkodiler i perač narko novca


Piše: Slobodan Vasković


Velimir Kostović, načelnik Policijske uprave Foča, kriminalac je velikog kalibra. Ko mu od narkodilera ne plaća reket redovno, mora, nakon prebijanja, da napusti grad.




Kostović je pripadnik Kavačkog klana u RS, direktan saradnik Narko”Generala” Siniše Kostreševića, ali veoma brutalan ukoliko svi pripadnici tog Ganga ne plaćaju zaštitu za nesmetano trgovanje narkoticima i dilanje opijatima.


Udarna pesnica Kostovića nisu samo pokvareni policajci kojima se okružio, već Braća Klanton, Braća Džeger ili Braća Dalton, zavisi kako ko ih zove.


Riječ je o Stojanu, Mitru i Veljku Blagojeviću, koji su brutalno polomili Milana Jokanovića. U tom napadu su Jokanoviću polomljene kosti glave i lica, o čemu svjedoči i video klip koji sam nedavno objavio i u nastavku teksta ga ponovo emitujem..



Jokanović je fizički satran zato što je radio u diskoteci ”Black&White” koju drže Danko Mitrić i Vedran Vladičić, obojica pripadnici Kavčana, veoma bliski Gordanu Pavloviću Gociju, vlasniku kriminalne firme “Pavgord”.


Mitrić je, takođe, direktno naslonjen i na Zorana Stevanovića, gradonačelnika Zvornika, koji je u samom vrhu Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Međutim, ni to mu nije pomoglo, jer Kostoviću nije plaćao njegov dio i, nakon teškog batinanja, Mitrić je morao napustiti Foču.


Pretukla su ga Braća Klanton, Kostovićeva Teška Batinaška Trojka, nakon čega je morao pobjeći iz Foče. Batinanje Mitrića desilo se 23.11.2019. godine. Prestravljeni od "Braće Klanton", spremnih na sve, iako dio istog Klana, i Mitrić i Vladičić su zbrisali iz Foče.


Dvadeset dana nakon tog Jokanovića, koji radi za Mitrića, Braća Klanton su zvjerski pretukli kako bi i Mitriću i Vladičiću dodatno poručili da se ne vraćaju u Foču, dok Mitrić ne plati dugove Kostoviću.



Iako je Gordan Pavlović stvarni šef Kostoviću, bio je prisiljen da Mitrića skloni u Beograd, gdje je ovaj nastavio da radi za njega i Stevanovića - i narkotike i pranje novca kroz izgradnju stambeno-poslovnih objekata.


Mitrić je direktor nekih od firmi Pavlovića i Stevanovića preko kojih peru novac. Trenutno grade na Južnom bulevaru, o čemu sam već pisao.


Prije nego podsjetim na to da navedem da su Mitrić i Vladičić počeli kao zelenaši, posuđujući po par stotina maraka uz veliku kamatu.



Zbog zelenašenja su privođeni 14.11.2008. godine, nakon što su R.A. prisilili da im na posuđenih 200 KM, vrate ukupno 600 KM. Preciznije, oteli su nesretnom R.A. tih 600 KM.


Danas su, nekada sitni zelenašii, multimilioneri, jer su Pavlović i Stevanović u njima prepoznali veliki zločinački potencijal.

Kavčani Pavlović i Stevanović


Fotografija Mitrića iz Marbelje najbolje to potvrđuje, kao i činjenicu šta mu je glavni posao - narkotici i njihovo pranje, pod budnim okom Pavlovića i Stevanovića.


Da podsjetim, 07.11. u 23 časa urušilo se gradilište u Beogradu, na Vračaru, u ulici Južni Bulevar, broj 94.



Investitori su Zoran Stevanović, jedan od Kumova Zvorničkog NarkoKlana i Gordan Pavlović “Goci”, vlasnik kriminalne firme “Pavgord”.


Stanari okolnih zgrada, koji su se i ranije žalili na opasnost od urušavanja, hitno su tada napustili svoje domove, ali su se nakon izvjesnog vremena vratili u njih.


Javnosti se, putem Nova TV, obratio lažni investitor Danko Mitrić, koji je samo isturena ruka dvojice zlikovaca Stevanovića i Pavlovića. Mitrić je sve pokušao da minimizira, ali je građevinska inspekcija zatvorila gradilište. 


Mitrić se lažno predstavlja kao investitor, na tabli je ispisano ime, takođe, lažne firme koja je navodni investitor “Ferum GSM”, jer je ta firma preimenovana u “Lolash” d.o.o. 


Pisao sam o toj firmi, kao i ostalim fiktivnim firmama, gubitašima, Pavlovića i Stevanovića, 13.09.2021. godine.


LOLASH DOO BEOGRAD

Sjedište firme je u Bulevaru Vudroa Vilsona, Savski Venac. 



Vlasnik ove firme je najbliži član porodice Gordana Pavlovića, njegova kći, a do jula 2021. godine, vlasnik firme je bio najbliži član porodice Zorana Stevanovića, njegov sin. 


Direktor firme je Danko Mitrić.



U 2020. godini firma je zabilježila neto gubitak od 11.574 evra! 


Pitanje glasi: Otkud firmi "Lolash" d.o.o. odjednom novac za izgradnju zgrade u širem centru Beograda, kada su prošlu godinu završili sa gubitkom? Taj novac je iz crnih poslova, prljave pare koje se peru kroz izgradnju stambenoposlovnih objekata.


Građevinsku dozvolu "sredio" je Zoran Stevanović, preko svojih zločinačkih veza. 

Bezbjednosni organi Srbije sprovode  detaljnu istragu o ovom projektu, jer je, praktično, nemoguće da firma koja je 2020. godinu završila sa gubitkom od 11.574 evra i sa manje od pet zaposlenih, gradi stambeno-poslovni objekat višemilionske vrijednosti.



Na većini tašna mašna firmi, koje Stevanović i Pavlović posjeduju u Beogradu, upisane su parcele gradskog građevinskog zemljišta u čiji posjed su došli zahvaljujući podršci mafijaša iz Ganga Veljka Belivuka, sa kojim je Kavački klan iz RS imao vrlo tijesnu saradnju.  (nastaviće se)

Posljednja dva istraživanja javnog mnjenja pokazala da Jelena Trivić ima nedostižnu prednost u odnosu na Milorada Dodika; Igor Radojičić se sprema za preuzimanje SNSD-a

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, održanoj 28.01.2022. godine, Dodik je članovima tog stranačkog organa saopštio da je dobio rezultate navodnog istraživanja javnog mnjenja, po kojem ta stranka ima podršku od 34,9 %, dok opozicione stranke imaju zbirnu podršku od 28 %.


2. 

Dodik, podrazumijeva se, nije funkcionerima Crvene Sekte predočio to istraživanje u pismenoj formi, zbog čega čak ni oni nisu povjerovali u istinitost njegovih podataka. To i ne treba da čudi, jer se radi o izmišljenom istraživanju. Cilj te Dodikove finte je bio da podigne raspoloženje među depresivnim funkcionerima Crvene Sekte.


 

3.

Čak i laici mogu jednostavno da zaključe da se radi o izmišljenom istraživanju. Ako se izuzmu SNSD i opozicione stranke, na političkoj sceni preostaju još: US, Demos, SP i koalicija bošnjačkih stranaka. Čavićev NDP ne računam, jer ta stranka više i ne postoji. Prema Dodikovoj računici US, Demos, SP i koalicija bošnjačkih stranaka imaju zbirnu podršku od 37,1 % biračkog tijela (pojedinačno po 9,28 %), što je u rangu naučne fantastike.


4. 

Dodik je u posljednje vrijeme veoma zabrinut zbog pada morala među funkcionerima Crvene Sekte. Dio njih je suočen sa krivičnim gonjenjem, a tu se posebno izdvajaju Zoran Tegeltija i Zoran Stevanović. 

Uskoro robijaši: Tegeltija i Stevanović

Interesantno je to da su njih dvojica zajedno došli na pomenutu sjednicu Izvršnog komiteta. Vjerovatno su razmjenjivali mišljenje o tome koji će od njih dvojice biti prvi uhapšen.


5. 

Pored rada javnih tužilaca, na loše raspoloženje Sektaša su uticala i posljednja dva istraživanja. Oba istraživanja su pokazala da Jelena Trivić već sada ima nedostižnu prednost u odnosu na Milorada Dodika, za poziciju predsjednik Republike Srpske. Posljednje istraživanje je pokazalo da se radi o prednosti od 27,3 %.

Jelena Trivić

6. 

Pored pomenutih problema, Dodiku sve više muke zadaje Igor Radojičić. Više izvora iz Crvene Sekte mi je potvrdilo da se Radojičić uveliko sprema na preuzimanje stranke nakon što Dodik doživi debakl na predstojećim opštim izborima.

 

prazna Radojičićeva stolica
7.

Moram priznati da je Radojičić vrlo „namazan“ igrač. On je u javnosti kreirao sliku da ga politika više ne zanima. 



On uporno odbija da dolazi na sjednice organa stranke, a čak je odbio i da potpiše monografiju vezanu za rad Narodne skupštine Republike Srpske.


8.

U isto vrijeme, Radojičić preko sebi odanih funkcionera Crvene Sekte uveliko priprema teren za povratak na velika vrata. Najveći broj Radojičićevih „spavača“ je skoncentrisan u Banjaluci. 


9.

Oni na terenu sabotiraju aktivnosti koje organizuje Vlado Crta Đajić. 


Amidžić i Radojičić
10.
Glavni Radojičićev „spavač“ u Banjaluci je Srđan Amidžić. On redovno podnosi Radojičiću izvještaj o svim dešavanjima u GO SNSD-a Banjaluka. (nastaviće se)

субота, 29. јануар 2022.

Vrh OSA BiH duboko involviran u likvidaciju Slaviše Ćuluma; Ćulum bio "na mjerama" OSA, a najviši funkcioneri agencije, umjesto da spriječe egzekuciju, dojavljivali, preko Cvijetića, ubicama njegovo kretanje

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH
piše: Slobodan Vasković

1.

Objavio sam brojne jezive i užasavajuće informacije do kojih sam došao preko svojih izvora, a koji imaju uvid u dešifrovane "Skaj" aplikacije. Nažalost, pravi užas sa kojim ćemo se svi morati suočiti je tek pred nama, jer sa pristizanjem svake nove dešifrovane "kripte", poniremo sve dublje u sopstvenu blisku prošlost i spoznaju da su na čelu brojnih institucija monstrumi, a ne ljudi.


2.

Državu, ma koliko ponekad slaba bila, nikada nisu pobijedile Zločinačke organizacije, Karteli, Gangovi, njihovi vojnici u institucijama, pa neće pobijediti ni Bosnu i Hercegovinu, ali suočavanje sa notornim činjenicama, da su pojedinci na čelu institucija njihovu moć privatizovali, čak koristili za likvidacije, pomoć profesionalnim ubicama pri egzekucijama, trebala bi da motiviše svakog čovjeka u BiH da se oslobodi straha. To bi već, samo po sebi, bilo izuzetno značajan korak u borbi protiv neljudi, koji ih tretiraju kao nižu, bezvrijednu kastu, što služi samo za pljačkanje, izrabljivanje do uništenja i zadovoljenje pohlepe; Najblaže rečeno, borbu protiv Ludaka, Psihopata, Zlikovaca koje su NarkoKlanovi iznjedrili i postavili na čelo institucija.


3.

Raspakivanje "Skaj" aplikacije je jedinstven, dosad nezabilježen događaj u istoriji, kada narodi, građani, mogu da vide stvarno lice prošlosti, za koju su smatrali da jeste tegobna, teška, obilježena pljačkom i otimanjem, ali nikako do te mjere monstruozna da je teško i prihvatljiva.


4.

Bježanje od činjenica ne pomaže; Suočavanje sa njima, prihvatanje istine da su zločinci BiH pokušali pretvoriti u najtoksičniji logor, u kojem će, po volji, trovati građane šovinizmom, kako bi mogli da ih otruju opijatima, ubijaju kada im padne na um, kada požele da puste krv, jer su umislili da su nedodirljivi, iznad svakog zakona i bogovi koji odlučuju o životu i smrti, jedini je način da se neljudi pobijede i zatvore zauvijek.


5.

Narodi BiH su raspakivanjem "Skaj" aplikacije dobili priliku da prežive, umjesto da budu prognani, pobijeni, otrovani, istrijebljeni, a ono što preostane pretvoreno u roblje Psihopata, koje su NarkoKarteli postavili na čelo državnih/entitetskih/kantonalnih/opštinskih institucija ili, pak, kupili kada su imenovani/izabrani.


6.

Ta bitka nije laka čak ni nakon otkrivanja brojnih visokih funkcionera koji su direktni izvršioci ili vođe Klanova, jer oni čine sve da se odbrane, ali to im, ovaj put, neće biti dozvoljeno, ma šta pokušali. Potpuno su ogoljeni, kao i zlo koje su činili, a i dalje ga siju.


7.

Već sam pisao o tome da su Slavišu Ćuluma likvidirali Slaviša Šakić, zvani Kinez, i Milivoje Lovrenović Čaruga, obojica profesionalne ubice. U tekstu "Ubica i Zločinac Ljuban Ećim i njegovi vojnici iz Gradiške saučesnici su u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su ubili Kinez i Čaruga" koji sam objavio 29.11.2021., pojasnio sam, kako sam smatrao, detaljno način na koji je ubistvo izvršeno.


mjesto likvidacije

8.

Međutim, novi detalji do kojih sam došao, a koji su pristigli otvaranjem "Skaj" i "ANOM" aplikacija, ukazuju da je monstruoznost zločina daleko veća od one koju sam objavio i svjedoči do koje mjere su vodeći ljudi najznačajnijih institucija, koje bi trebale da štite državu BiH, učestvovali u njenom rušenju, koristeći te institucije za lične kriminalne ciljeve, u ovom slučaju za likvidaciju.


9.

Ubijeni Ćulum jeste bio kriminalac, ali niko nije sebi smio dozvoliti da mu presuđuje po "kratkom postupku", kao što se ni zločincima koji su to učinili ne smije presuditi na isti način, već ih se mora procesuirati i poslati u zatvor na višedecenijske kazne.


Likvidirani Slaviša Ćulum (lijevo)

10.

U pripremi ubistva Ćuluma učestvovali su i čelni ljudi OSA BiH, Obavještajno-bezbjednosne službe države, koji su bili logistika ubicama Čarugi i Kinezu.


Ćulum je u vremenu prije likvidacije, kao i na sam dan kada je ubijen, bio "na mjerama" OSA BiH, što znači da je bio svakodnevno fizički praćen. Operativci OSA BiH bili su sve vrijeme oko Ćuluma i u svakom trenutku su znali gdje se nalazi. Izvještaji o njegovom kretanju i navikama išli su svakodnevno u centralu u Sarajevu. 


Ti izvještaji bili su dostupni samo vrhu OSA BiH, Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Agencije, Murisu Druškiću, koji je u to vrijeme bio njegova desna ruka, i još nekolici najviših funkcionera.


11.

Ranije sam već objavio da su njih dvojica, zajedno sa Draganom Mektićem, bivšim ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, bilio na platnom spisku velikog narkodilera Bojana Cvijetića, koji je uhapšen u akciji "Transporter", 16.11.2021. godine.


Mektić i Čaruga

12.

Cvijetić je bio tada Mektićev savjetnik, iako je, suštinski on, narkodiler, bio ministar bezbjednosti, a Mektić njegov savjetnik.


Istovremeno, Cvijetiću su Osmica i Druškić davali sve informacije do kojih bi OSA BiH došla i koje se tiču narkodilera, tako da je on uvijek bio nekoliko koraka ispred svih. Imao je informacije čak i tome ko informiše OSA o njegovim ilegalnim poslovima. Cvijetića i Osmicu uvezao je Druškić, a pripadnik njegove zločinačke grupe bio je i Robert Radonjić, funkcioner OSA BiH iz regionalnog centra u Banjaluci.    


13.

Vratimo se likvidaciji Ćuluma - kako se moglo desiti da ubice Milivoje Lovrenović Čariga i Slaviša Šakić Kinez izrešetaju Ćuluma dok je bio na "mjerama" OSA BiH i znao se svaki njegov korak, ali i onih koji su ga pratili? Tako što su operativni podaci o kretanju Ćuluma dati Bojanu Cvijetiću, a on ih je proslijedio Milivoju Lovrenoviću Čarugi, koji je ubijao i za njega.


Ko je tačno dugi vremenski period prosljeđivao inforrmacije Cvijetiću o kretanju Ćuluma iz vrha OSA BiH ne mogu navesti zbog interesa istrage.


Bojan Cvijetić

Umjesto da spriječe likvidaciju, jer su morali znati da Ćuluma prate i vojnici Čaruge, pojedinci iz vrha OSA BiH su pomogli egzekuciju i postali direktni saučesnici ubistva.


14.

Ranije sam već u objavio da je Cvijetić učestvovao u pripremi likvidacije Strahinje Stojanovića, koga je eksplozivnom napravom ubio Milivoje Lovrenović Čaruga.


Potvrđeno mi je to iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


Stojanović je raznesen 13.09. 2020. godine na Novom Beogradu, detoniranjem eksplozivne naprave.

Likvidirani Strahinja Stojanović

15.

Cvijetić, prema mojim infomacijama, nije imao nijedan razlog da učestvuje u likvidaciji Ćuluma, ali je želio da pokaže da je prijatelj Lovrenoviću, koji je ubijao i za njega.


Lovrenovića je isključivo interesovao novac, ubijao je za svakog ko plati, ali za ubistvo Ćuluma nije tražio nikakve pare.


Njegov odličan prijatelj je Jovan Jošilo, takođe, profesionalni ubica i Čaruga je htio da mu učini uslugu.

Čaruga

16.

Zato je u ovom slučaju radio sa ekipom ubica, jer je u Čaruginom "timu za likvidaciju" Ćuluma bio i Dario Jekić, ubica iz Doboja, bivši vozač Sanje Vulić, isprazne poslanice SNSD-a u parlamentu BiH. Jekić je bio podrška ubicama Ćuluma.

Ubica Jekić

Jošilo i Ćulum su bili u neprijateljskim odnosima, jer je Jošilo ubio Ćulumovog brata Nedeljka,
24.04.2010., kada je došlo do vatrenog obračuna Jošilove i Ćulumove kriminalne grupe.


Šakić i Jošilo, profesionalne ubice

17.

Dok su čekali u grmlju Ćuluma, ubice Lovrenović i Šakić su napravili zajedničku fotografiju koju su poslali putem "Skaja" Jošilu, ali i Cvijetiću. Poslali su još jednu - fotografiju ubijenog Ćuluma. 


Sve vrijeme tokom čekanja Ćuluma, Čaruga je bio na vezi sa Cvijetićem, koji mu je prenosio operativne informacije OSA BiH o njihovoj meti.


vozilo u kojem je likvidiran Ćulum

18.

Ono što je posebno značajno u ovom slučaju je da su u pripremi ubistva Ćuluma učestvovali i Cvijetić i Ljuban Ećim, jedan od vođa Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Šef Klana je Dejan Ilić-Tigar, koji je bio na direktnoj vezi sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom.

Dejan Ilić Tigar

19.

Cvijetić nije Kavčanin, on je imao sopstveni klan, čiji je dobar dio pohapšen u akciji "Transporter", 16.11.2021. godine, ali njegovi najznačajniji saradnici iz OSA BiH još uvijek nisu.


Zajednička poveznica za Cvijetića i Ećima je upravo Čaruga koji je sa prvim bio u prijateljskim odnosima i ubijao za njega, a sa Ećimom je kum i takođe je ubijao za njega.


20.

U nastavku teksta podsjećam na ulogu Ećima i njegove grupe u likvidaciji Ćuluma, što sam objavio u tekstu "Ubica i Zločinac Ljuban Ećim i njegovi vojnici iz Gradiške saučesnici su u likvidaciji Slaviše Ćuluma, kojeg su ubili Kinez i Čaruga", 29.11.2021. godine.


Ljuban Ećim

Ljuban Ećim i dio Kartela iz Gradiške, na čijem čelu je Nenad Kojić, visoki funkcioner UIO, učestvovali su aktivno u pripremi likvidacije Slaviše Ćuluma, te skrivanju ubica Slaviše Šakića Kineza i Milivoja Čaruge Lovrenovića, nakon “sačekuše” u kojoj je ubijen Ćulum.


Gotovo da ne postoji likvidacija u zapadnom dijelu RS u koju nije umiješan Ećim.


ubijeni Slaviša Ćulum

22.

Slaviša Ćulum ubijen je 15.05.2020. godine u blizini svoje kuće u selu Dragočaj, nadomak Banjaluke. U njega su ispaljena 22 hica iz automatskog oružja.


Ubistvo je pažljivo planirano, jer je Kinez, mjesec dana prije likvidacije Ćuluma napustio teritoriju BiH na graničnom prelazu Gradiška, kako bi stvorio alibi.


Vojnici Ećimovog Kartela su ga neposredno prije likvidacije tajno prebacili iz Hrvatske u BiH, odnosno Republiku Srpsku.


ubica Siniša Šakić

23.

Klopka za Ćuluma pripremljena je u selu Dragočaj, gdje je i likvidiran, nadomak svoje kuće, o čemu sam detaljno pisao u tekstu - “Čaruga”, prijatelj Narko”Generala” Kostreševića i kum Ljubana Ećima, likvidirao je, zajedno sa Sinišom Kinezom Šakićem, Slavišu Ćuluma; Kostrešević putem “Skaj”-a izvještavao Čarugu koga će smijeniti; Čaruga Kostreševića šta je zapalio i na šta je bacio bombu.



24.

Nakon likvidacije Ćuluma, Kinez i Čaruga pobjegli su motorom ka Gradišci, a potom su Ećimovi vojnici ponovo prebacili obojicu u Hrvatsku, gdje je Kinez nastavio da se krije.


Šakić I Čaruga bili su ubijeđeni da su izvršili likvidaciju i da nisu napravili nijednu grešku.


Kinez i Čaruga bježe nakon likvidacije Ćuluma


Upravo zbog toga se Kinez predao 26.05.2020. godine, tako što je iz Hrvatske došetao do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je i uhapšen, jer je za njim bila raspisana potjernica samo dan nakon likvidacije Ćuluma, 16.05.2020. godine.


Ispostavilo se da su napravili veliku grešku, jer je Kinezov DNK nađen u grmlju u kojem su čekali Ćuluma da ga likvidiraju. 


27.

Druga greška je da su preko “Skaj” aplikacije poslali fotografije pozicije na kojoj čekaju Ćuluma da bi ga ubili, a potom i njegovog mrtvog tijela. 


automobil u kojem je ubijen Ćulum

Uz to, mnogo su, putem "Skaj" aplikacije, pisali oko ubistva i postoji dosta pisanih tragova koji su nađeni nakon što je raspakovana “Skaj” aplikacija.


28.

Važno je znati da su Kinez i Ćulum nekada bili dobri prijatelji, ali su se posvađali. To je izrodilo u veliki sukob u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum, brat kasnije likvidiranog Slaviše Ćuluma.



Nedeljko Ćulum ubijen je 24.04. 2010. godine.



Ubijen je u vatrenom okršaju između Slaviše Ćuluma, Dejana Kostića Dele i Dejana Čajića, sa jedne strane, i Jovana Jošila, sa druge strane.


Nedeljko Ćulum bio je u automobilu sa Kostićem i pokušali su prepriječiti put Jošilu, dok nisu pristigli, u drugom automobilu, Slaviša Kostić i Ćajić.


29.

Mediji su tada izvijestili - sporne večeri Nedeljko Ćulum i Kostić slučajno su sreli Jošila. Oni su svojim vozilom pokušali da spriječe Jošila da prođe automobilom, dok su Slaviša Ćulum i Čajić nedaleko u drugom autu čekali Nedeljka kako bi od njega preuzeli automatsku pušku. Jošilo je izbjegao prepreku, te otišao na obližnju benzinsku pumpu “Parma trend”, koja se nalazi na putu Banjaluka – Laktaši. Za njim su, međutim, krenuli Slaviša Ćulum i Čajić. Prvi hitac ispalio je Slaviša Ćulum, a nakon toga je pucnjima uzvratio Jošilo. U međuvremenu su svojim vozilom stigli i Nedeljko Ćulum i Kostić. Tada je Kostić zapucao prema Jošilu, koji je uzvratio i pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, nakon čega je ovaj podlegao povredama.



Uslijedio je sudski proces u kojem je Slaviša Ćulum, 04.10.2011., presuđen na 7,5 godina, dok su Kostić i Čajić osuđeni na po pet godina zatvora.


Narkodiler i nasilnik Kostić

Jošilo je, u odvojenom sudskom procesu, oslobođen krivice za ubistvo Nedeljka Ćuluma, jer je sud presudio da je pucao “u nužnoj odbrani”.


Kostića je iz zatvora izvukao Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika, da bi predvodio njegovu narkohuligansku grupu.

Vico Zeljković

30.

Slaviša Ćulum se zakleo da će, po izlasku iz zatvora, ubiti Jošila i Kineza, što su oni saznali. Kinez je sa Lovrenovićem likvidirao Ćuluma upravo zbog te činjenice. 


Jovan Jošilo


“Čaruga” Lovrenović je u bjekstvu.


Čaruga

Profesionalni ubica Lovrenović je kum Ljubana Ećima, šefa beogradskog dijela NarkoKlana, koji uništava RS, kao i kum Željka Radovanovića Kreče, takođe Ećimovog čovjeka i pripadnika NarkoKlana koji je razorio Republiku Srpsku. Svi oni su dio paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.


"Čaruga" se redovno sastajao sa Sinišom Kostreševićem, Narko"Generalom" i direktorom Policije RS, a komunicirali su i putem "Skaj"-a. 



Kavčanin Kostrešević, direktor Policije RS

U kolikoj mjeri je i Kostrešević umiješan u likvidaciju Ćuluma pokazaće istraga koja se intenzivno i dalje vodi, iako je optužnica protiv Šakića potvrđena 24.03.2021. godine. Kinez je, kao i Kostrešević, Kavčanin.


Motor kojim su pobjegli Kinez i Čaruga zapalio je Lovrenovićev sin Dušan koji je, takođe, u bjekstvu.


Njega je o akciji u kojoj je trebao biti uhapšen obavijestio Narko"General" Kostrešević preko narkodilera Željka Radovanovića Kreče. (nastaviće se)