среда, 26. јануар 2022.

Aco Makedonac, Kavčanin i dvostruki Ubica u pokušaju, pušten na slobodu nakon što je Okružni sud Istočno Sarajevo ukinuo dvije rane Goranu Sikimi i od četiri mu ostavio pola; Sikimi produžen pritvor


Piše: Slobodan Vasković


Kavački Nako”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, i njegov potčinjeni Kavčanin Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, uspjeli su u svojoj namjeri da jednog od najopasnijih pripadnika Kavačkog klana u RS, na čijem čelu je Dejan Ilić Tigar, oslobode iz jednomjesečnog pritvora koji mu je određen 07.01.2022. godine.



Dejan Ilić Tigar bio je i još uvijek je na direktnoj vezi sa Radojem Zvicerom, koji je pobjegao u Južnu Ameriku i koji je prvi čovjek Kavčana iz Crne Gore.


Makedonac je Tigrov ljubimac, preko kojeg su Kavčani oprali za kratko vrijeme desetine miliona evra, i učinili su sve da ga oslobode.



I oslobodili su ga preko Vijeća sudija Okružnog suda Istočno Sarajevo, na čijem čelu je njihov poslušnik Senaid Ibrahimefendić.


Vijeće kavačkih sudija jednostavno je ukinulo dvije rane Sikimi, od ukupno četiri i pustili Acu Makedonca, perača narkonovca i narkodilera, na slobodu.



Sikima je ostao u pritvoru, iako nije pogodio Mičića, a ovaj je njemu pucao u leđa. Međutim, sve se da falsifikovati.


Da je narkodiler Sikima pogođen četiri puta navedeno je prvo u depeši MUP Kantona Sarajevo, upućenoj PU Istočno Sarajevo. 



U Naredbi OJT Istočno Sarajevo kojom se traži pritvor i za Sikimu i za Mičića eksplicitno se navodi podatak o četiri rane.



U Saopštenju OJT Istočno Sarajevo, koje treba uokviriti, jer je pravi raritet, navodi se:


Navedena lica se sumnjiče da su dana 02.01.2022. godine, oko 03:20 časova, u ulici Hilandarska, na lokalitetu parking prostora kod zgrade broja 25, a u neposrednoj blizini Benzinske pumpe Brčko Gas, opština Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je M.A. krećući se navedenom ulicom prema svojoj kući primjetio S.G. koji je na licu imao kapuljaču i zaštitnu masku preko lica, te istog pozvao da je skine kako bi vidio o kome se radi, što ovaj nije učinio već je izvadio vatreno oružje – pištolj, nepoznate oznake, serijskog broja i kalibra koji je imao kod sebe i usmjerio ga u pravcu M.A., te u namjeri da ga liši života ispalio najmanje dva hica od kojih je jedan pogodio u jaknu, te se okrenuo i počeo bježati kako bi se udaljio sa lica mjesta, da bi potom M.A. iz vatrenog oružja – pištolja, marke „Smith Wesson“, crne boje, serijskog broja XXX, kalibra 9mm, koji je imao kod sebe, a za koje oružje posjeduje odobrenje nadležnog organa za držanje i nošenje u smislu Zakona o oružju i municiji (“Službeni glasnik RS” br. 26/16, 18/17, 31/18 i 58/19), ispalio najmanje osam hitaca u pravcu S.G. koji je bježao, sve u namjeri da ga liši života,


od kojih ispaljenih hitaca su S.G. pogodila četiri i time mu prouzrokovali tjelesne povrede koje su konstatovane u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a zbog kojih povreda je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu toj zdravstvenoj ustanovi.



U Rješenju Kavačkog Vijeća Okružnog suda dvije rane su nestale, a ostale samo one lakše, prostrijelne.



“Ranjavanje potvrđuje i otpusno pismo KCUS broj 04 od 07.01.2022., kada je otpušten uz konstatovane dvije rane, ustrijelna na vanjskoj strani desne nadlaktice, 1 cm, i u nivou grudnog koša na torokallumbalnom prelazu lijevo, 1,5 cm”, navodi se u Rješenju Okržnog suda kavčana u Istočnom Sarajevu.


Zvuči zaista nevjerovatno, ali dokumenti OJT Istočno Sarajevo i Okružnog suda Istočno Sarajevo potvrđuju da se i jedni i drugi pozivaju na nalaze KCUS i da je kod Tužilaštva četiri rane, a kod Suda dvije.



Emitujem sve dokumente koji to potvrđuju, a na kraju ovog teksta i kompletno Rješenje Kavačkog Okružnog suda što je jedan od najsramnijih akata u pravosudno sistemu BiH, koji se čini upravo u vrijeme bitke protiv Kavčana. I njihovog Klana koji je ubijao, trgovao narkoticima, prao novac, silovao, progonio…, a jedan od najbitnijih unutar Klana je Makedonac.


Zahtijevao sam od Okružnog suda imena sudija Kavčana koji su donijeli ovu sramnu odluku kako bih protiv njih podnio krivičnu prijavu, ali nisam ih dobio. 


Naći ću ih sam. (nastaviće se)


Pitanja sudu


Odgovor suda


Sramno Rješenje kavačkog suda o puštanju Aleksandra Mičića, dvostrukog ubice u pokušaju, na slobodu