понедељак, 10. јануар 2022.

Dok pacijenti iskaču kroz prozore, Vlado Crta Đajić se bavi osnivanjem UKC orkestra

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

U protekloj godini javnost je obaviještena o najmanje pet smrtnih slučajeva koji su nastali kao posljedica iskakanja teško oboljelih pacijenata kroz prozore UKC-a.

 

2.

Na funkciji generalnog direktora UKC-a nalazi se Vlado Crta Đajić, a njegov zamjenik je Nenad Stevandić. Vrijeme je pokazalo da se radi o tandemu iz pakla. 


3.

Oni većinu vremena i ne provode u toj zdravstvenoj ustanovi, a to malo vremena što provode isključivo koriste za namještanje tendera i pljačkanje novca građana.

 

4.

Ovdje moram istaći da veći dio radnika UKC-a jesu časni ljudi, koji u teškim uslovima daju sve od sebe u liječenju građana. Isti ti radnici su ogorčeni pomenutnim dvojcem, a posebno Vladom Crtom Đajićem.


5. 

Nevjerovatno zvuči podatak da je Crta, u jeku pandemije virusa Covid 19, formirao nekakav orkestar UKC-a. Ukoliko je Crta želio da uveseli pacijente, onda je napravio potpuni promašaj. 


6.

Umjesto toga, Crta je mogao, recimo, da podnese ostavku i na taj način obraduje kako pacijente tako i zaposlene u toj zdravstvenoj ustanovi.



7.

Posao oko osnivanje Ukletog UKC orkestra Crta je povjerio Željku Derajiću. 



Radi se o Crtinom ličnom poltronu, kojeg je on doveo iz Čelinca. Derajić je nekada bio u Narodnoj demokratskoj stranci Krsta Jandrića, a na lokalnim izborima 2012. godine je osvojio nevjerovatnih 25 glasova.

 


8.

Crta je poltrona Derajića zaposlio u UKC i to na poziciju portparola te zdravstvene ustanove. Derajić je istovremeno zadužen i za organizovanje stranačkih žurki Crvene Sekte. 


9.

Kako Crta ne može da privuče nikog normalnog u stranku, on pribjegava dovođenju popularnih pjevača. Na njegovu žalost, učinak tih skupih akvizicija je gotovo nikakav.


10. 

Crta je UKC popunio mahom svojim kadrovima iz Čelinca. Jedan od njegovih ljudi od povjerenja je Đorđe Trivić, pravnik kojeg je Crta promovisao u pomoćnika generalnog direktora. 


Trivić je godinama zadužen za namještanje javnih nabavki koje sprovodi UKC. Za očekivati je da prije ili kasnije on i Crta u paketu biti uhapšeni i osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora. (nastaviće se)