субота, 15. јануар 2022.

Glavni tužilac Kajganić se, kako mi je automatski odgovorio, na posao vraća 12.08.2019.; Darko Ćulum i dalje je na liniji visoke prostitucije i puzanja pred Osmicom i Dodikom; Lukačeve političke ambicije da dobije kandidaturu za inokosnu funkciju u sedmi plan gurnule hapšenje Kavčana iz RS, mahom Sektaša i pripadnika stranke čiji je i on član


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milanko Kajganić, izabran je za v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, 20.10.2021. godine, na sjednici VSTS, nakon udaljavanja sa dužnosti dotadašnje Glavne tužiteljke Gordane Tadić.


2.

Uskoro će biti sto dana kako je na toj poziciji, pa je vrijeme da se sagleda šta je Kajganić uradio, osim što je prestao da se javlja na telefon Milanu Tegeltiji, vodećem kriminalcu u pravosuđu, koji je ovaj stub društva u potpunosti stavio u službu zločinačkih organizacija.


3.

Tegeltija, usamljeni, ispodprosječni harmonikaš, koga više niko nigdje ne zove, podnio je ostavku 15.12.2020. godine i od tada je jedino imao službeni put na “Crnu listu” SAD-a, odakle se zadugo neće vratiti.



Milan Tegeltija je apsolutni marginalac, koji će završiti iza rešetaka. Harmonikaš je odsvirao svoje.


4.

Vratimo se Kajganiću koji je za sto dana, otkako je na čelu Tužilaštva, uspio jedino da istrpi Tegeltijine pozive, a da se ne javi, ali nije ništa preduzeo povodom prijetnji koje je bivši predsjednik VSTS upućivao brojnim tužiocima.


5.

Kajganić, najblaže rečeno, nije učinio ništa, a imao je već priliku da se proslavi, rješavajući brojne slučajeve korupcije i kriminala, koji su već bili u Tužilaštvu BiH, posebno slučajeve koji su se otvorili sa dešifrovanjem “Skaj” aplikacije.





6.

Istina, Kajganić je pozvao sve građane da prijave kriminal i korupciju, obećavajući da će Tužilaštvo BiH promptno reagovati. Bila je to loša šala još lošijeg v.d. Glavnog tužioca.


7.

Vođen njegovom šalom i ja sam se našalio, pa uputio dopis na zvanični mejl Tužilaštva i pitao šta će ta institucija učiniti povodom organozovanog pokušaja prikrivanja likvidacije u kojoj su učestvovali Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, Radomir Cerovina, načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, zamjenica Glavnog tužioca OJT Istočno Sarajevo Milka Vaselić i drugi na zvanični mejl Tužilašva  info@tuzilastvobih.gov.ba, sasvim svjestan da odgovor od Borisa Grubešića, portparola Tužilaštva, neću dobiti, jer on o tome kome će odgovoriti odlučuje na osnovu dva aršina: kojoj novinar nacionalnosti pripada i da li se njemu lično dopada ili ne.



Mali pacov u Tužilaštvu BiH, koji čini već godinama ogromnu štetu za ogromnu platu.


8.

Nije mi bilo mrsko da ista pitanja pošaljem i na dvje mejl adrese Kajganića i dobio sam sa obje identičan, nevjerovatan odgovor:


Trenutno se nalazim van kancelarije, vraćam se 12.08.2019.godine

I am currently out of the office, I'll be back 12.08.2019.”, odgovoreno mi je automatski.


Zaista, da li Kajganić uopšte zna u kojoj je godini, na kojoj je funkciji i na sopstvena obećanja data nedavno u javnosti? Očito je da ne zna, jer je još uvijek u prošlosti, daleko prije 12.08.2019., kada namjerava da se vrati u kancelariju. 


Jednostavnije rečeno, Tužilaštvu BiH ne vrijedi ništa prijavljivati, jer Kajganić je još u prošlosti, a kako stvari stoje nema namjeru da se iz nje vraća u sadašnjost.


9.

Da ima namjeru, kao Glavni tužilac Tužilaštva BiH već bi prebacio Dvostrukog Ubicu u pokušaju Aleksandra Mičića u nadležnost institucije koju vodi zbog sve a onog što piše u njegovoj “Skaj” aaplikaciji, putem koje je komunicirao sa Sinišom Kostreševićem, Narko”Generalom” Kavačkog Klana, Kavčaninom Igorom Dodikom, Šehovcem i ostalim narkodilerima; Zbog pranja narkopara u milionskim iznosima za Kavački klan u Republici Srpskoj, zbog dilanja droge koju je kupovao od Aleksandra Nikolića (ovaj od Bojana Cvijetića), koji su već uhapšeni i nalaze se u pritvoru Tužilaštva BiH…   


10.

Niko ni ne pominje da bi Aco Makedonac, jedan od najvećih perača narko novca i narkodiler, trebalo da bude u ćeliji sa Cvijetićem i Nikolićem, za početak. Toliko je Kajganić upućen u posao koji radi.


Možda mu kao opravdanje posluži to što se još nije vratio u kancelariju, 12.08.2019., kada to namjerava učiniti.


Sigurno će, zajedno sa Kajganićem, svoj posao tada, 12.08.2019., početi raditi i Darko Ćulum, koji je za direktora SIPA imenovan godinu kasnije, 21.07.2020., a prije toge je bio direktor Policije RS.


11.

Ćulum je, poodavno sam to konstatovao, najobičnija krpa koji je cijelu karijeru   izgradio na beskičmenjaštvu. Posebno na sluganstvu Sekti.


Očekivati od njega da nešto konkretno preduzme po pitanju kriminala, ravno je očekivanju da se dokaže da je Zemlja ravna ploča.


Za kruškastog Ćuluma je bitno samo da ima funkciju i naplaćuje svoj dio od elitne prostitucije u Banjaluci, što čini već decenijama, kao zaštitnik makroa.


12.

Ćulum, prema dosadašnjim saznanjima, nije imao Skaj aplikaciju, ali je, kao direktor Policije, morao znati da Kavački Klan ima snažna uporišta u MUP RS, posebno načelnicima tri Policijske uprave - Zvornik, Istočno Sarajevo, Gradiška, na čijem čelu su Aleksandar Vasiljević, Branimir Šehovac, Bojan Škorić, listom kokainska linija.



Heroinska linija je Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka.


13.

Ćulum, linija visoke prostitucije, nije se miješao u svoj posao, niti mu je to padalo na um; Isti slučaj je i sa pozicijom direktora SIPA na kojoj ništa ne radi, osim ako rad nije obavještavanje Milorada Dodika koje se istrage rade i traženje savjeta kako da ih opstruiše.


14.

Uz to, Ćulum puže (što je njegov prirodni način kretanja) pred Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH, kako ga ne bi šta “pogodilo sa te strane”, pa nastavlja da truli na mjestu direktora SIPA, smatrajući se “fino ušuškanim”.



15.

To što bi trebalo da istražuje Osmicu, Murisa Druškića, Roberta Radonjića, Sinišu Rakitu i druge obavještajne “Skajevce” je, kako smatra slina, posao za Kajganića, čim se vrati u kancelariju 12.08.2019. godine.  


16.

Beskičmenjak Ćulum morao je znati i za Kostreševićevu “golu sječu” novca od drvoprerađivača, u tandemu sa Igorom Dodikom (o tome ću pisati narednih dana), kao i za njihove narkoveze, ali je ćutao. Zato i njega treba zatvoriti kao i sve ostale Kavčane u RS, jer ih je štitio, a i dalje štiti svojim nečinjenjem.


Ćulum štiti i glavnog istražioca SIPA Vahidina Šahinpašića, takođe, Skajevca, koji je bio na direktnoj vezi sa Acom Makedoncem, a posredno, sa Darkom Elezom. 



Svako ko očekuje da nula od osobe, što jeste teški kriminalac Ćulum, nešto učini po pitanju kriminala i korupcije, može odmah da se pridruži guskama u magli.


Ćulum nastavlja da truli, taj vonj je sve nesnošljiviji, a sa njim i SIPA.


17.

Bivši Ćulomov šef Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, u jednom trenutku je djelovao spremnim da pohapsi Kavčane. 


Zadnji takav trenutak bio je 16.11.201. godine i od tada Lukač nije učinio ništa; Posebno je zapanjujuće da nije smijenio nijednog od NarkoNačelnika Policijskih uprava koje je on postavio, a Vasiljevića i Šehovca mu preuzeo Narko”General”.



Da li Lukač zna da su mu tri načelnika PU: Vasiljević, Šehovac i Škorić duboko u narkoticima, a Brkić zaštitnik heroinaca? Naravno da zna, ali, očito, i oni mnogo znaju. O Lukaču! 


Zato ih ne smjenjuje i ne hapsi, jer tako “štiti” MUP RS čiji je sami vrh Zločinačka Organizacija.


18.

Istina je da Lukač zaista ima namjeru da uhapsi Narko”Generala” Kostreševićaa, ali, već sada je to jasno, ne zbog borbe protiv kriminala, već kontrole nad kriminalom.



Pa što ga ne hapsi, zapitaće se mnogi?! Zbog političkih ambicija Lukača, koje Dodik vješto koristi da bi ga pacifikovao. Lukač iznad svega želi kandidaturu za jednu od inokosnih funkcija - Dodik mu je obećava, ali je zato uslov da Narko”General” ostane na slobodi. Dodik, ma koliki politički odron bio, i u takvoj situaciji je politička Zvijer i za Lukača, posebno svog slugu Kostreševića - “poješće” ih obojicu, što mu je i cilj, a da neće ni trepnuti.


19.

Zbog Lukačevih političkih “vještina”,  Narko”General” i jeste još uvijek na slobodi, iako protiv njega postoji pet puta više čvrstih, neoborivih dokaza, nego, na primjer, protiv Cvijetića, koji je već dva mjeseca sasvim zasluženo u pritvoru. Ali, hapšenje Cvijetića i njegove grupe nije, potpuno je jasno, nikakva borba protiv kriminala već tek incident.


20.

Na slobodi su i Zvornički Monstruozni Trio NarkoKumova - Dejan Ilić Tigar, Zoran Stevanović i Siniša Mijatović.



21.

Da postoji istinska borba protiv kriminala, bar bi se tragalo za Milivojem Lovrenovićem Čarugom, profesionalnim ubicom. Ili, pak, uhapsili Željka Radovanovića Kreču, koji je bio čvorište komunikacija između pripadnika Kavačkog Kartela.


22.

Bez obzira na UnutarSektaške igre i njihovu ubijeđenost da su još uvijek igrači i da mogu zloupotrijebiti dešifrovane aplikacije “Skaj” i "Anom” - od Milorada Dodika do Dragana Lukača, svi Kavčani će biti pohapšeni. Kao i njihovi saradnici iz vrha MUP RS. I drugih institucija. Kao i druge narkogrupe koje djeluju na prostoru BiH.


23.

Uvijek postoji neko spreman da radi, a što se tiče navedenih, kada se konačno vrate u kancelarije 12.08.2019., biće baš kasno za njih. Iako su od tada prošle dvije i po godine.

 

24.

Posebno se to odnosi na  Kajganića koji je nedovoljno inteligentan da prepozna životnu šansu i ostvari se i kao tužilac i kao ličnost. VSTS je džaba sa njim krečio!


Kajganić može da nastavi sa pripremom zimnice i podlaganjem vatre pod vješalice mesa. Za to je jedino i sposoban. (nastaviće se)