петак, 21. јануар 2022.

Zašto su u akciji “Transporter” zaboravili uhapsiti Pljačkaša, Nasilnika i Cvijetićevog kriminalnog špeditera Željka Pavlovića?! Neko će morati da odgovori, ali i odgovara zbog toga


Piše: Slobodan Vasković


1.

U akciji “Transporter”, 16.11.2021. godine, uhapšeno je devet osoba.


Najvažniji među njima su Bojan Cvijetić, šef NarkoGrupe i bivši savjetnik Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, koji je bio na njegovom platnom spisku.


Mnogi tvrde da je Cvijetić bio stvarni ministar, a Mektić njegov savjetnik, ali to će istraga pokazati.


Cvijetić

2.

Među bitnim kriminalcima koji su uhapšeni su narkodiler Aleksandar Nikolić (Istočno Sarajevo), Petar Dukić (Banjaluka, kod kojeg je pronađeno 300 kilograma skanka i koji je pobjegao, pa se naknadno predao), te Saša Rađević, koji je prebacivao narkotike preko granice, kao i sve ostale vrste robe kojima su švercovali.


Dukić

3.

Već sam detaljno opisao kako su Nikolić i Dukić, na čelu sa Cvijetićem, prodajom skupocjenih vozila, koje je šef NarkoGrupe uvozio, u Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu, prali novac od droge i kupovali opijate.

Nikolić

4.

Ono što je vrlo bitno naglasiti da među uhapšenim nema Željka Pavlovića, teškog kriminalca i nasilnika, koji je, zajedno sa Marinkom Škorićem, vlasnik špedicije “Svjetski Broj 1” iz Gradiške preko koje je Cvijetić uvozio sve - i materijale za svoju firmu “Milco”, ali i skupocjene automobile kojima je pokrivano pranje novca od prodaje narkotika i plaćani opijati.

Zašto je Pavlović zaboravljen, moraće da odgovori neko iz MUP RS ili Tužilaštva BiH.


Pavlović

5.

Pavlović, nekadašnji carinik, kojem se sudi za niz teških pljački od 2017. godine, kada je uhapšen u akciji “Trezor”, vršio je mahincije sa carinjenjem skupocjenih vozila i tako činio krivična djela, zajedno sa Cvijetićem. 



Pavlović je, takođe, trebao biti uhapšen i u pritvoru, sve dok se ne sprovede finansijska istraga svih nelegalnih Cvijetićevih poslova.


6.

Petorka koju čine Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Željko Pavlović i Tomislav Knežević, u predmetu "Trezor" optuženi su da su bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je u više pljački ukrala nešto oko dva miliona maraka još uvijek je u sudskom procesu.


Razlog za to je što je glavni svjedok protiv njih ubica Milan Reljić u zatvoru zbog likvidacije Mire Kostov, u decembru 2020, u Minhenu.

Reljić je pokušao ubiti i biznismena Ljubu Gladovića 2005. godine u Zagrebu, kada mu je pucao u usta, a ovaj čudom preživio, o čemu sam detaljno pisao.


Gladović i Reljić

Tokom suđenja, Straživuk je rekao da je Reljić učestvovao u likvidacijama u “plaćenim ubistvima u Zagrebu i Banjaluci”, na šta mu je Reljić odgovorio “Mrtav si”.


Reljić je, zajedno sa Straživukovom grupom, učestvovao u pljačkama u kojima je oteto cca dva miliona KM, u periodu od 2004.-2011. godine.


Straživuk

7.

Dio grupe bio je i navedeni Pavlović koji je radio za Cvijetića, ali nije lišen slobode, iako je morao biti.


On je uhapšen, jer je pomogao u pljački "Alfa sekjuriti" od čijih radnika je oteto 572.857 KM, 19.01.2010.

8

Pavlović je teški nasilnik koji je Miroslava Rakovića pretukao 5. novembra 2011. na parkingu ugostiteljskog objekta u mjestu Brestovčina, opština Gradiška i nakon toga pobjegao. Uhapšen je, ali je nastavio sa nasilništvom i pljačkama.


9.

Cvijetić mu je pomogao da otvori šediciju, a on je njemu, zauzvrat, raznim mahinacijama umanjivao carinu na uvezena skupocjena vozila (nijedno nije ispod 150.000 KM) i činio druga nedjela.


Osmica i Izetbegović

10.

Na Cvijetićevom platnom spisku nalazio se i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, kao i pripadnici Agencije Muris Druškić i Robert Radonjić. (nastaviće se)