субота, 1. јануар 2022.

Vlado Crta Đajić i Milan Ćurlić Ćurla poželjeli građanima Banjaluke srećnu Novu godinu; Miroslavu Poprženu, takođe Crtinom bliskom saradniku, nije do slavlja, jer mu je ponovo zapaljen automobil

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Nema sumnje da je u protekloj godini Vlado Crta Đajić bio glavna „zvijezda“ političkog blata u koje su rukovodioci Crvene Sekte gurnuli do grla građane Republike Srpske.

 

2.

Namješteni tenderi, uzimanje novca od teško oboljelih pacijenata, učlanjivanje pacijenata u Crvenu Sektu, zapošljavanje starleta i partijskih poltrona...reklo bi se da je nepregledan niz zločina u zajedničkoj režiji Crte i Milana Ćurlića Ćurle. To očigledno nije bilo dovoljno, pa su pomenuta dva probisvjeta, istim tim građanima licemjerno poželjela srećnu 2022. godinu.

 


3.

Dobro raspoloženje pomenutog dvojca sigurno ne dijeli Miroslav Popržen, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Banjaluci. Radi se, takođe, o vrlo bliskom Crtinom saradniku. Popržen je dugogodišnja uzdanica Crvene Sekte, a na proteklim lokalnim izborima je bio kandidat za odbornika u Banjaluci.


4. 

Prije nego što pređem na Poprženove „nezgode“ sa zapaljenim automobilima, treba spomenuti njegovu aferu iz 2018. godine. U osnovnoj školi kojom rukovodi Popržen dugo godina je bio zaposlen Andrija Čivčić. Nevjerovatno zvuči podatak da je Čivčić preko dana radio kao domar u u osnovnoj školi, dok se noću bavio zelenašenjem.



5.

Upravo je zbog zelenašenja Čivčić osuđen na dvije godine zatvora. Kako bi izbjegao odlazak u zatvor, on je pobjegao u Njemačku. Prije toga, on je podnio Poprženu, kao direktoru škole, zahtjev za odobravanje neplaćenog odsustva, koji mu je ekspresno odobren. Slučano ili ne, Čivčiću je 06.11.2018. godine zapaljeno vozilo „Toyota“.   



6.

U kriminalni slučaj „Čivčić“ je do grla bila upetljana i Poreska uprava Republike Srpske, koja je prikrivala podatak da je pomenuti zelenaš zaposlen dugi niz godina. Sve to je rađeno sa ciljem da se porodica Slijepčević, koju je Čivčić oštetio zelenašenjem, povrati svoj novac. 





Ovom prilikom najavljujem da ću u narednom periodu podnijeti krivičnu prijavu protiv Gorana Maričića, direktora Poreske uprave Republike Srpske zbog pomenutog kriminala.



7.

Vratimo se na Popržena. Nekoliko godina kasnije, preciznije 16.09.2021. godine, Poprženu je zapaljen prvi automobil. Radilo se o skupocjenom „Mercedesu“, a Popržen je cijeli slučaj zataškao izgovorom da se automobil zapalio zbog kvara.



8.

Poslije samo dva mjeseca, 05.12.2021. godinu, Poprženu je „slučajno“ planuo još jedan automobil. Ovoga puta se radilo o „Peugeotu“.


9.

Na Poprženu je da objasni građanima da li je zajedno sa Čivčićem bio uključen u poslove zelenašenja i da li su dugovi iz tih poslova razlog za paljenje njegovih automobila. Ako on to ne želi, umjesto njega na tu temu treba da progovori Vlado Crta Đajić.


10.

Na kraju, moram reći da sam do sada bio u ubjeđenju da se Crta druži samo sa narkodilerima. Međutim, kako vrijeme odmiče pokazuje se da su Crtini prijatelji podjednako zastupljeni u svim granama kriminala. (nastaviće se)