понедељак, 24. јануар 2022.

Zvicer, nakon bjekstva iz Crne Gore, avionom iz Sarajeva, sa dokumentima BiH, napustio Region; Imena ilegalnih trgovaca oružjem iz RS - listom Kavčani i poneki inspektor

Zvicer

Piše: Slobodan Vasković


1.

Radoje Zvicer je krajem marta ili početkom aprila 2021. godine iz Sarajeva otputovao na nepoznatu destinaciju i od tada niko ne zna gdje je. Pretpostavlja se da je u Južnoj Americi.


2.

Crnogorska policija je 21.04.2021. godine pokrenula veliku akciju hapšenja vođa Kavačkog klana; Tom prilikom uhapšen je Slobodan Kašćelan, za koga se pogrešno vjeruje da je šef Kavačkog klana, dok Radoje Zvicer, koji je stvarni Kum Kavačkog klana, nije nađen u svojoj kući. On je ranije uspio da pobjegne nakon dojave iz policije Crne Gore da se akcija priprema.


Kašćelan (u krugu)

3.

I ovaj podatak argumentuje tvrdnje da je Zvicer prvi čovjek Kavačkog klana, dok je Kašćelan drugi najznačajniji član te monstruozne zločinačke organizacije, koja svoje Gangove, kao i pipke ima u svim institucijama zemalja u Regionu.


4.

To je hijerarhija pripadnika Kartela za koje se zna, dok kredibilni izvori tvrde da i Zvicer ima neposrednog šefa!


5.

Zvicera su, nakon dojave o hapšenju, njegovi vojnici prebacili do granice sa BiH, a potom do Sarajeva, gdje su ga čekali validni bosanskohercegovački dokumenti, ali na lažno ime.


6.

Moji izvori dalje tvrde da je Zvicer bez ikakvih problema napustio Sarajevo avionom.


“Niko ga nije ni tražio, tako da je samo odšetao do aerodroma i potom odletio”, tvrde moji sagovornici.


Ovi detalji ukazuju da Zvicer ima veliki uticaj na teritoriji cijele BiH, u Podzemlju, a najjači oslonac mu je bio i još uvijek je Kavčaki klan koji predvodi Dejan Ilić -Tigar, koji je sa njim direktno komunicirao, kao i Tigrov Narko”General” i direktor Policije Siniša Kostrešević.


Dejan Ilić-Tigar na direktnoj vezi sa Zvicerom

7.

Ova informacija poražavajuća je za sve bezbjednosne strukture u BiH, jer ne samo što nisu znali da je Zvicer u Sarajevu, već što su mu napravljeni i bosnaskohercegovački dokumenti sa kojima je bez ikakvih problema ušao u avion i odletio na, za sada, nepoznatu lokaciju. A potom u Južnu Ameriku.


Šta li su radili tih dana OSA, SIPA, FUP, MUP RS…?!


8.

Zvicer iz Južne Amerike čini sve da spasi Kavački klan, koji je u raspadu i pod udarom brojnih policijskih agencija iz Regiona, ali malo šta mu polazi za rukom, iako je Gang još uvijek i opasan i vrlo ubilački nastrojen prema svim koji se bore protiv njega, što ne čudi, jer je riječ o monstruozno velikoj kriminalnoj organizaciji.


9.

Do koje mjere je Kavački klan uplivao u sve pore društva pokazuje djelovanje Kavčana u Republici Srpskoj. Ne postoji institucija u kojoj nemaju svoje ljude koje su ili kupili ili ubacili.


Sanja Vulić

Za Kavčane radi ogroman broj vojnika, a među njima su i profesionalne ubice, vozači državnih parlamentaraca, privrednici, političari…


Čaruga

U ovom dijelu bitno se ponovo osvrnuti na ulogu profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge i njegovog sina Dušana, za koje sam već objavio da su nabavljali gasne pištolje iz Slovačke, prepravljali ih u prave, a potom isporučivali Kavačkom Klanu Veljka Belivuka u Beogradu; Često je u tim ilegalnim, kriminalnim poslovima posredovao Ljuban Ećim.


Uz pištolje, prodavali su Belivukovom klanu i automatsko oružje.


Dušan Lovrenović

10.

Međutim, nisu samo Čaruga&Sin prodavali ilegalno oružje u Srbiju (najviše) i druge zemlje Regiona (u nešto manjem obimu).


Jedan od pripadnika njihove zločinačke grupe koja se bavila ilegalnom trgovinom oružjem je i Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u PU Gradiška.


Narko"General"

Mišetić je vojnik Siniše Kostreševića, Narko”Generala” Kavačkog klana u RS.


11.

Osim Mišetića, sa Čarugom&Sinom “radio” je oružje i Dario Jekić, ubica, narkodiler i bivši vozač Sanje Vulić, poslanice SNSD-a u parlamentu BiH. 


Oliver Bjelovuk i ubica Dario jekić

Jekić je trebalo da bude uhapšen u akciji “Storidž 2” (08.12.2021.), ali je obaviješten o tome prije početka akcije, te je uspio pobjeći. Obavijestio ga je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj kome je za akciju “u povjerenju” rekao Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.



12.

Čaruga i Dušan Lovrenović izbjegli su hapšenje nakon dojava Kostreševića, koji je to učinio preko Željka Radovanovića Kreče, narkodilera iz Bijeljine.


13.

Na fotografiji sa Dariom Jekićem je Oliver Bjelovuk, takođe izuzetno blizak Čarugin saradnik u svim nelegalnim poslovima.


Krezić i Bjelovuk

Bjelovuk je sada pratilac Kristijana Krezića, Dodikovog “čovjeka za marihuanu”, koji ima službenu legitimaciju Vlade RS i predstavlja se kao Dodikov savjetnik.


Kavčani ne posustaju, urpkos udarima i brojnim hapšenjima.


Bjelovuk, Đajić, Bojan Dodik, iza njih

14.

Za kraj sam ostavio fotografiju Bjelovuka, Čaruginog i Jekićevog prijatelja, kriminalca, trgovca oružjem, narkodilera, pratioca Dodikovog savjetnika Krezića sa Vladom Crtom Đajićem, generalnim direktorom UKC RS Banjaluka i Bojanom Dodikom, Krezićevim vozačem. (nastaviće se)