понедељак, 10. јануар 2022.

Žrtveni Jarac u Kavačkom NarkoKlanu: Dodik, Kostrešević, Stevanović i Dejan Ilić Tigar namjeravaju žrtvovati Mijatovića kako bi pokušali da spasu sebe i Kavački Kartel u RS; Pitanje dana je kada će dvostruki ubica u pokušaju Aco Makedonac nekog likvidirati


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ogromna je nervoza u Vrhu Kavačkog Klana u Republici Srpskoj, jer su svjesni da će uskoro uslijediti hapšenja kako njihovih saradnika, tako i Kumova Kartela.


2.

Nervoza je dovela i do sukoba unutar Vrha Klana, prestrojavanja i pokušaja da se žrtvuju neki od čelnih NarkoBosova, kako bi se ostali spasili.


Igor Dodik

3.

Vrh Kavčana u Republici Srpskoj čine direktor Policije i Narko”General” Siniša Kostrešević, Igor Dodik (Banjaluka), Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar i Zoran Stevanović (zvornik) i Ljuban Ećim (Beograd).

Zoran Stevanović

4.

Nakon pada monstruoznog NarkoGanga Veljka Belivuka, dijela Kriminalnog koncerna Slaviše Kokeze i hapšenja grupe Bojana Cvijetića, kao i drugih, Kumovi Kavčana u RS svjesni su da je na njih došao red.


Kokeza i Belivuk

5.

Uz to, dio njih računa da će Dodik sa porodicom, ukoliko prije opštih izbora dođe do situacije u kojoj bi mogao biti uhapšen, kao politički zaštitnika Klan, preko kojeg je obavio niz prljavih poslova, ili, pak, njegovog sina Igor, odmah pobjeći.


6.

Žrtveni Jarac trebao bi, kako su odlučili u vrhu Kavčana, biti Siniša Mijatović, jedan od osnivača Kartela i glavna spona sa Slavišom Kokezom.


Siniša MIjatović

7.

Dejan Ilić - Tigar, Zoran Stevanović, uz podršku “Narko”Generala” Kostreševića i Igora Dodika već su u dobroj mjeri izolovali Mijatovića i ne dozvoljavaju mu pristup ni sebi ni poslovima, optužujući ga da ih je izdao, jer je “pjevao tamo gdje nije trebalo”.


8.

Mijatović, kad počne zaista da “pjeva”, trebaće mu mjeseci da sve “otpjeva”, a isto se odnosi i na druga dva Zvornička Kuma koji su zajedno sa Mijatovićem činili “mozak Kavčana” - Stevanovića i Ilića -Tigra.

Dejan Ilić . Tigar

9.

Cijelom akcijom izolacije Mijatovića i svaljivanja svih narkokriminalnih radnji na njega rukovodi Narko”General” Kostrešević, pokušavajući tako da spasi sebe, ali i svog najbližeg saradnika Igora Dodika. 


10.

U okviru iste akcije spasavanja je i zaštita “Prointera”, krovne firme Kartela, iz koje je Mijatović, iako njen osnivač, isključen u julu 2021. godine.



Vlasničku struktutu “Prointera” sada čine Dejan Ilić-Tigar i “Infinity group”, firma iza koje stoji mlađi Dodik.


Očekivano je da vrh Klana, posebno Narko”General”, pokuša da se spasi žrtvovanjem nekog od Kumova Klana, a Mijatović je kao “nacrtan”, jer je član “DEMOS”-a, dok su svi ostali pripadnici Crvene Sekte.


11.

I da im pođe za rukom da žrtvuju Mijatovića, neće se spasiti, kao ni on, jer je protiv svih navedenih jako mnogo dokaza koji ih vode na višedecenijsku robiju.


Narko"General"

12.

Kumovi iz “Grada Droge” su najopasniji, a među njima je najopakiji Dejan Ilić -Tigar, koji je direktno uvezan sa Kostreševićem i Igorom Dodikom.


Osim što su na stalnoj vezi, sastaju se, tu je i Kostreševićev kum Rade Diljević, siva eminencija “Prointera”, koji je već saslušan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH. 


Diljević

13.

Međutim, podaci sa “Skaj” i “Anom” aplikacija koje je koristio već su ga preveli u status osumnjičenog za trgovinu narkoticima i pranje milionskih svota novca preko “Prointera”.


Ma šta Kostrešević činio, nema šanse da se spasi; jedino može na izvjesno vrijeme odložiti da bude uhapšen.


14.

Veliki problem Narko”Generalu” napravio je Aleksandar Mičić, Aco Makedonac, veliki perač narkonovca i narkodiler, koji je pokušao sa leđa da likvidira narkodilera Gorana Sikimu, u noći 01/02.01.2022. godine.


Ćosić, Dodik, Aco Makedonac

15.

Sve su pokušali da zataškaju iz OJT Istočno Sarajevo, zajedno sa Branimirom Šehovcem, načelnikom PU Istočno Sarajevo, i to po nalogu Kostreševića. 


Mičićeva zgrada napravljena narkonovcem;
Cijeli posljednji sprat je njegov

16.

Međutim, zataškavanje im neće poći za rukom, a Mičić bi morao biti što prije pritvoren, jer je pitanje dana kada će, nakon dva pokušaja likvidacije koje je počinio, zaista ubiti nekoga.


Nasilnik spreman na svaki zločin, nije velike pameti - brojnim osobama pokazao je poruke koje je razmjenjivao sa Kostreševićem (nakon pada Skaj-a, komunicirali su preko aplikacije Signal), tako da je niz svjedoka upoznatih sa njihovim vrlo bliskim odnosima i narkoposlovnim vezama. (nastaviće se)