петак, 28. јануар 2022.

Skaj: Profesionalni ubica Čaruga pljačkao prodavnice oružja i plijen prodavao Belivuku; Kostreševićevi vojnici spriječili bilo kakvu istragu


Piše: Slobodan Vasković


1.

Profesionalni ubica Milivoje Lovrenović Čaruga  bio je jedan od glavnih snabdjevača oružjem monstruoznog klana Veljka Belivuka.


Već ranije sam objavio da su Lovrenović i njegov sin Dušan nabavljali gasne pištolje iz Slovačke, prepravljali ih u pravo oružje i prodavali Belivukovom klanu. Uz to su prodavali i automatske puške koje su nabavljali u BiH.


Milivoje Lovrenović Čaruga 

2.

Sve oružje preko granice za Belivukov klan prošvercovali su  Dušan Lovrenović, Nebojša Tojagić i Predrag Petković.


3.

Milivoje i Dušan Lovrenović su izbjegli hapšenje zahvaljujući Siniši Kostreševiću, Narko”Generalu” Kavačkog klana i direktoru Policije RS koji im je dojavio da se pripremaju akcije.


Čaruga je iz Gradiške pobjegao prije akcije SIPA i MUP RS, 11.11.2021. godine, a dojavu o akciji je dobio od svog prijatelja i zaštitnika Kostreševića.


4.

Dušan Lovrenović izbjegao je hapšenje, zahvaljujući dojavi Kostreševića, preko Željka Radovanovića Kreče iz Bijeljine, u akciji “Storidž 2”. 


Dušan Lovrenović

Tada su hapšenje izbjegli i Predrag Petković i ubica Dario Jekić.


Ubica Dario Jekić

5.

Ubici Jekiću je za akciju dojavio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.



Jekić je bio vozač praznoglave poslanice Sekte u parlamentu BiH Sanje Vulić.


Sanja Vulić, Obren Petrović i Boris Jerinić

6.

SIPA I MUP koji su provodili akciju, uhapsili su još Mladena Grbića, koji je Čarugin šurak, i čuvao je oružje namijenjeno Belivukovom Gangu.


Svi oni su se bavili i prebacivanjem narkotika preko granice, kao i dilanjem. Takođe, neki od njih učestvovali su, kao logistika, Čarugi prilikom likvidacija što ću uskoro objaviti detaljno.


Sve navedeno otkriveno je dešifrovanjem Skaj aplikacije.


7.

Nisu Lovrenovići Belivuku dobavljali samo prerađene gasne pištolje i automatske puške, već i oružje koje su pljačkali iz prodavnica naoružanja.


Lovrenovićeva grupa, kojoj pripadaju svi nabrojani, uz Olivera Bjelovuka, koji nije bio meta ni u jednoj navedenoj akciji i trenutno je pratilac Kristijana Krezića, prevaranta iz Zagreba koji se po Banjalučkoj regiji kreće naoružan sa dva pištolja, službenom ispravom Vlade RS i predstavlja kao savjetnik Milorada Dodika.

Bjelovuk i Krezić

8.

Milivoje Lovrenović Čaruga i njegova grupa opljačkali su nepoznat broj pištolja i pušaka iz prodavnice oružja “Juventa” u Gradišci,  u noći 02./03.07.2020. godine.


“Obavještavamo Vas daje dana 03.07.2020. godine u 07,55 časova zaprimljena prijava da je izvršeno krivično djelo 'Teška krađa' u objekat 'Juventa' d.o.o u ulici Dostejeva, grad Gradiška. Policijski službenici PU OКP Gradiška preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, a obzirom da je u toku kriminalistička istraga ne možemo Vam dati više podataka u vezi sa navedenim događajem", saopšteno je tada iz Policijske uprave Gradiška.


Uviđaj jeste izvršen i to je sve što je učinjeno povodom ove teške krađe. 


9.

Šef "istrage" bio je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u PU Gradiška, koji je čovjek od povjerenja Narko”Generala” Kostreševića.


Mišetić

Ništa nije urađeno ni u narednih godinu i po dana, što mi je potvrđeno dopsiom iz OJT Banjaluka. 


“Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 08.07.2020.godine, od strane PU Gradiška,  dostavljen je izvještaj protiv NN lica ili više njih, zbog počinjenog krivičnog djela Teška krađa iz člana 226. stav 3. KZ RS.


U navedenom predmetu postupajući tužilac donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN izvršioca/laca,  te je preduzeo određene istražne  radnje (vještačenja) u cilju otkrivanja počinioca/laca krivičnog djela. Do sada pičinilac/oci krivičnog djela nisu otkriveni.

Prilikom izvršenja krivičnog djela NN izvršilac/oci su uzeli i prisvojili više komada vatrenog oružja-  pištolja. S obzirom da se predmet nalazi u radu i u fazi je istrage više informacija ne možemo saopštiti”, navedeno je odgovoru OJT Banjaluka.


10.

Nikakva istraga nije vođena, jer je Mišetić, kako Kostreševićev, tako i Čarugin čovjek, pa čak nije otkriveno ni da su kriminalci u pljačku oružja krenuli iz jednog od dva ugostiteljska objekta koje posjeduje Lovrenović.


Kostrešević

11.

Nepun mjesec dana nakon pljačke, 01.08.2020., Kostrešević je sjeo na poziciju direktora Policije, tako da je otklonjena svaka mogućnost da se kriminalci pohapse. Ko je opljačkao “Juventu” znalo se odmah, ali niko nije prstom mrdnuo.


Sve oružje iz ove pljačke završilo je kod Belivukovog ganga, a jedan od posrednika bio je ubica, zločinac i narko diler velikog formata Ljuban Ećim, koji je kum sa Lovrenovićem.


Ećim

Čarugin kum je i Krečo, a Kostrešević ga tretira kao brata. Već sam detaljno pisao o njihovim brojnim sastancima i direktnim vezama preko Skaj aplikacije. 


Željko Radovanović Krečo

12.

Raspakivanjem Skaj aplikacije u potpunosti je riješena pljačka oružja u Gradišci, njegova prodaja Belivukovoj grupi, a da bi počinioci kako ovog, tako i brojnih drugih nedjela bili uhapšeni, neophodno je prvo uhapsiti Kostreševića koji im pruža zaštitu. I, naravno, Radinkovića, kao i načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca koji štiti najvećeg perača narko novca Veljka Belivuka - Aleksandra Mičića-Acu Makedonca.


Ćosić, Dodik, Mičić

Iza rešetaka treba da se nađe, a i naći će se, zaštitnik načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević, koji štiti Dejana Ilića -Tigra, šefa Kavačkog Klana u RS, koji je na direktnoj vezi sa Radojem Zvicerom, crnogorskim Kavčaninom, te Zorana Stevanovića, Sinišu Mijatovića i Dragana Šaviju, koji su “mozak” Kavčana u RS. (nastaviće se)