четвртак, 30. септембар 2021.

Beskrupulozna Manipulacija: “Linde Gas”, koji je po narudžbi Vlade RS testirao uzorke “medicinskog” kiseonika, nije akreditovan za te vrste analiza, već za “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše), odnosno akreditovan je za ispitivanje industrijskog kiseonika (DOKUMENT - OBIM AKREDITACIJE firme “Linde”)


Piše: Slobodan Vasković


Ubilačkli režim Milorada Dodika pokušao je beskrupulozno da slaže javnost tvrdnjama da su u ovlaštenoj laboratoriji za ispitivanje “medicinskog kiseonika” izvršili testiranje tog lijeka koji se, kako su naveli, pokazao čist 99,9 posto.


Njihove jezive laži kojima pokušavaju da sakriju činjenicu da su oboljelim od korona virusa u svim bolnicama u Republici Srpskoj godinu i po davali industrijski kiseonik najbolje demantuje zvanični Obim Akreditacije firme “Linde Gas Srbija Industrija gasova a.d. Bečej”!



Firma “Linde Gas Srbija Industrija gasova a.d. Bečej” koja je po narudžbi Vlade RS testirala uzorke “medicinskog” kiseonika, nije uopšte akreditovana za te vrste analiza, već za “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše)".


Režimski medji objavili su sliku Sertifikata o akreditaciji firme "Linde gas", ali ne i Obim Akreditacije.


U Sertifikatu koji je zvanično dodijeljen 25.09.2020. precizno se navodi "da akreditacioni broj 01-126 zadovoljava zahteve standarda te je kompetentno za obavljanje poslova ispitivanja koji su specificirani u važećem izdanju Obima Akreditacije".


Kada iščitate Obim Akreditacije potpuno je jasno da je “Linde”, izvan svake razumne sumnje, akreditovan za ispitivanje industrijskog kiseonika, a nikako i medicinskog kiseonika..




Jasno je to iz dokumenta "Obim Akreditacije", koja se lako može naći na “Akredaticaono telo Srbije” koje i izdaje akreditacije firmama za razne vrste ispitivanja. Dokument objavljujem integralno.



Posljednji put akreditacija firmi “Linde gas” produžena je 12.08.2019. i traje do 11.08.2023. godine.


U Obimu akreditacije, pod brojem 01 -126, nigdje se ne navodi odobrenje za ispitivanje lijeka “medicinski kiseonik”, ali se na strani 5 Akreditacije, pod nazivom “Hemijsko ispitivanje industrijskih proizvoda (gasovi i gasne smeše)” navodi kiseonik, što znači da je riječ o industrijskom, a ne medicinskom kiseoniku, koji je lijek.



Nema nikakve sumnje da je Nenarodni, anticivilizacijski Režim Milorada Dodika pokušao ponovo grubo da obmane javnost kako bi se pokušali odbraniti od poziva na odgovornost zbog brojnih zločina koje su počinili ugrožavanjem zdravlja stanovništva, posebno oboljelih od korona virusa. 


Što se više pokušavaju odbraniti to još dublje tonu u živo blato sopstvenih jezivih laži. (nastaviće se)

Uzorke kiseonika u Banjaluci i Prijedoru uzimao “Supermen”: Zločinačka Bagra falsifikuje i prijeti: Ogroman strah od zatvora ih tjera u nove greške

Piše: Slobodan Vasković


Zločinačka Bagra, koja godinu i po dana nemilosrdno uništava zdravlje stanovništva, posebno osoba teško oboljelih od COVID 19, na osnovu navodnih nalaza o ispravnosti kiseonika koji je davan pacijentima, prijeti krivičnim prijavama, progonom i svim što tim Neljudima padne na um.


U kolikom su strahu svjedoče početničke greške koje su načinili kako bi, brže bolje, došli do bilo kakvog “nezavisnog” nalaza koji bi “potvrdio” njihovu ispravnost.


Pažljivo pogledajte vrijeme kada su uzeti “uzorci” u Banjaluci i Prijedoru, a oba je uzeo Siniša Dikić.


U Prijedoru, u bolnici “Mladen Stojanović”, Dikić je “uzorak” uzeo u 15 časova i 20 minuta, 28.09. o.g.


U Banjaluci, u UKC RS, Dikić je “uzorak” uzeo u 15 časova i 55 minuta, 28.09.o.g.





Kako je Dikić mogao stići iz Prijedora do Banjaluke za samo 35 minuta i još uzeti uzorke u obje zdravstvene ustanove?! Nikako, osim u najvlažnijim snovima Zločinačke Bagre ili, pak, da je Supermen, što Dikić izvjesno nije, inače se ne bi bavio uzimanjem uzoraka.


Od Prijedora do Banjaluke potrebno je, najmanje, sat vremena, a sa najluđom vožnjom oko 50 minuta; Ne postoji ni minimum šanse da se stigne za 35 minuta. Osim ako Dikić nema moći teleportovanja.



Treba primijetiti i da se firma “Linde”, koja je radila Izvještaje o ispitivanju, ogradila navodeći da se on odnosi samo na uzorak koji im je donešen, nikako na sve količine koje se nalaze u navedenim bolnicama.



Uzorke su im mogli kupiti u bilo kojoj specijalizovanoj prodavnici u Beogradu.


I, najvažnije, gdje su Izvještaji o ispitivanju kiseonika koji je pacijentima davan proteklih godinu i po dana? Zašto njih ne objave? Zato što ih nemaju, jer su sve vrijeme pacijenti dobijali industrijski gas! (nastaviće se)

Stevandić opljačkanim novcem kupio stan u Beogradu, (Ruzveltova 34), za 203.000 evra početkom avgusta ove godine (dokumenti)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Stevandić, šef “Cerveni Kombi” Partije, kupio je, početkom avgusta ove godine, stan u Beogradu, u Ruzveltovoj 34.



Stan je 88 metara kvadratnih i njegova cijena na toj lokaciji je 203.000 evra ili 395.850 KM.


Objekat u kojem je stan još uvijek je u izgradnji, a gradi ga firma “Edil Italiana”. 


2.

Stan je većim dijelom isplaćen, jer je uknjižen na Stevandića, a, prema zvaničnim dokumentima, plaćanje treba biti u potpunosti izvršeno do 14.10.2021. godine.


Novac kojim je kupljen je, izvan svake razumne sumnje, od izvršenih pljački tokom pandemije korona viriusa.


3.

Kupovina stana u Beogradu, u Ruzveltovoj 34 (izvrsna lokacija), novi je dokaz o gigantskoj veličini pljačke koja je izvršena tokom pandemije, ali i prije nje, i u kojoj je Stevandić jedan od glavnih nalogodavaca i izvršilaca.



Nesporni Šef Kriminalnog Sindikata je Milorad Dodik, koji je i Vođa Crvene Sekte.


4.

Ranije sam objavio da je Stevandić kupio dvije trećine sprata u novogradnji kod poznatog banjalučkog kafea “San Remo” koji je platio 600.000 KM, ali je, nakon što sam to iznio u javnost, papirnatom akrobatikom pokušao da zametne tragove.


U posljednje tri godine, Stevandić je kupio najmanje tri stana (svi u novogradnji) u Banjaluci, a svaki od njih vrijedan je najmanje 350.000 KM. Njihova ukupna vrijednost je 1.050.000 KM.


5.

Samo na ovih pet nekretnina, Stevandić je potrošio 2.045.850 KM.


6.

Stevandić posjeduje još nekoliko vrijednih nekretnina u Beogradu, kao i stan u Beču, o čemu ću uskoro objaviti mnogo više podataka, kako o njihovoj lokaciji u tim gradovima, tako i o tome koliko su plaćene.


7.

Otkud Stevandiću milionske svote da se razbacuje njima po Beogradu i Beču? Sigurno nisu od skupštinske plate, već teške, surove pljačke stanovnika RS, posebno virusnog profiterstva tokom pandemije. 


8.

Stevandić je, da podsjetim, organizovao bjekstvo Branislava Zeljkovića, pritvorenog direktora Instituta za javno zdravstvo u Beograd, ali ga je, u skupštinskom automobilu isti dan vratio do graničnog prelaza u Gradišci, gdje je Zeljković i uhapšen.

Taj dan slobode su lišeni još trojica kriminalaca - Slavko Bojić, Dragan Dubravac i Saša Marković.


9.

Sudija Okružnog suda u Banjaluci Branimir Jukić donio je, 18.09.o.g., odluku o jednomjesečnom pritvoru Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS, Dragan Dubravacu, direktoru firme “Promeding”, Slavku Bojiću, vlasniku firme “Procontrol”,  i Saši Marković, vlasniku turističke agencije “Travel4Fun”, koji su uhapšeni (15.09.) zbog sumnje da su nanijeli višemilionsku štetu malverzacijama sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije korona virusa.  

10.

Stevandić je, zajedno sa Vladom Crtom Đajićem odgovoran i za zločine počinjene nad pacijentima oboljelim od COVID 19 u UKC RS Banjaluka, kojima je, umjesto lijeka “medicinski kiseonik”, davan industrijski kiseonik, u kojem se nalazi niz štetnih materija; Stevandić je zamjenik generalnog direktora UKC RS Crte Đajića i morao je znati za sve  zločine nad pacijentima, takođe učestvovati u njima.

11.

Vjerujem da se više nikom ne čini velikom cifra od 50 miliona KM koju su Dodik i Stevandić ponudili za preuzimanje krivice uhapšenim Zeljkoviću, Bojiću, Dubravcu i Markoviću, kako istraga ne bi došla do njih dvojice.


12.

Upravo su Dodik i Stevandić odlučivali koliko će se opljačkati preko koje od firmi, a nije to činjeno samo preko onih koji su u vlasništvu uhapšenih, već i niza drugih, putem kojih su pljačkane ostale institucije RS - prije svega Fond zdravstva.

Stevandić, kao i Đajić, Zlatko Maksimović, Mladen Gajić...., već bi trebalo da je u zatvoru, ali on i dalje mirno obilazi nekretnine, prati njihovu izgradnju i troši novac zarađen na bolu, patnji i smrti stanovnika Republike Srpske. (nastaviće se)




среда, 29. септембар 2021.

Zlatko Maksimović i Mladen Gajić, direktori bolnica u Bijeljini i Doboju, angažovali firmu “Ecogas” koja se bavi “Posredovanjem u trgovini poljoprivrednim proizvodima, živim životinjama, tekstilnim sirovinama i poluproizvodima”, a navodno, i gasom i opremom za instalacije za kiseonik (svi dokumenti)

Piše: Slobodan Vasković


1.

Poodavno sam Režim Milorada Dodika okarakterisao kao “Ubice Naroda”, a dešavanja oko svjesnog, zločinačkog udara na zdravlje stanovništva, tokom pandemije, dokazuju da je moja konstatacija potpuno i bez ostatka tačna.

Dodik

2.

Svjedoči o tome Virusno Profiterstvo, milionske pljačke preko Sektaških firmi, koje su izvršene pod licemjernim isticanjem “brige za narod”, iako su jedino brinuli kako što brže i što više opljačkati.


3.

Pljačkali su redom svi kojima je Dodik dao dozvolu za to, a najužasnije od svega je što su u satiranju naroda učestvovali pojedini ljekari, koji su na čelu zdravstvenih institucija.


Crta Đajić

4.

Ti zločinci su Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka, Zlatko Maksimović, direktor bolnice u Bijeljini, potom direktor dobojske bolnice Mladen Gajić, Andrija Vukotić, koji je na čelu bolnice u Prijedoru, prvi čovjek trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta…


Međutim, sve je usmjereno na Đajića, iako je on samo jedan od članova Tima za Uništenje Naroda!

Lambeta

Niko ne smije ostati pošteđen u jezivom slučaju davanja tehničkog kiseonika pacijentima; Ni Đajić, ali ni ostali o kojima se, što je zaista čudno, ne izvještava, poput Maksimovića, Vukotića, Gajića…


5.

Ostajem dosljedan sebi i iznosim dokaze, dan za danom, protiv zločinaca kako god se oni zvali.


6.

Među njima je, izvan svake razumne sumnje, i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, koji je mirno godinu i po gledao uništenje života, a onda se “sjetio”, nakon što sam, 22.09.o.g., otvorio cijelu aferu, da “reaguje”, smatrajući da će se napadom na ostale zlikovce spasiti, iako je zločinac kao i oni.

Zolak

Zolakovu nečasnu, kriminalnu ulogu ću posebno obraditi, a sada nastavljam sa iznošenjem dokaza koji svjedoče do koje mjere je Crvena Sekta, na čelu sa Dodikom, ogrezla u zločinu protiv sopstvenog naroda i stanovništva Republike Srpske.


7.

Malo im je bilo što su pacijentima oboljelim od COVID 19 davali tehnički kiseonik, već su i instalacije za njega rađene na način da se samo fingira navodna borba za zdravlje stanovništva, a, suštinski, uzmu nezakonito pare na razlici u cijeni između industrijskog kiseonika, koji nije lijek, već služi i za zavarivanje i medicinskog kiseonika, koji jeste lijek.


Vukotić

8.

Već sam objavio da je Zanatska radnja “Elektrroserviser” izradila instalacije za medicinske gasove u prostorijama u kojima su smješteni oboljeli ode COVID 19 u bolnici “Mladen Stojanović”, što je dokaz nevjerovatnog javašluka direktora te ustanove Andrije Vukotića i njegovog prezira spram paciijenata.

Gajić

9.

Ništa nije bolje ni u slučaju bolnice u Doboju, gdje je direktor Mladen Gajić, pripadnik “Crvene Sekte”, za radove na razvodu medicinskih gasova u odjelu službe za Pulmologiiju, gdje su smješteni COVID pacijenti, odabrao firmu “Ecogas” d.o.o. Iz Gračanice.



Naravno, sve je učinjeno bez objavljivanja tendera, direktnim dogovorom, a za ugradnju je plaćeno 138.585 KM. već ova činjenica je teški kriminalni akt.


Kada se sagleda sveukupno poslovanje “Ecogas”, veoma upitno i, što ti ne reći, krajnje nevjerovatno da je ta firma specijalizovana za tu vrstu poslova.



Prije svega, zato što je riječ je o firmi koja kao svoju djelatnost navodi “Posredovanje u trgovini poljoprivrednim proizvodima, živim životinjama, tekstilnim sirovinama i poluproizvodima”.


10.

Istina, na sajtu firme koja se bavi prodajom živih životinja, navedeno je da su zastupnici nekih zapadnih kompanija koje se bave trgovinom gasom.



Ali je, takođe, precizno navedeno i sljedeće: “Glavni zadatak naše Balkanske filijale je prezentacija i promocija proizvoda, pronalazak idejnog rješenja za naše partnere te postprodajni servis”.

Nigdje nije navedeno gdje su sve oni, prije Doboja i Bijeljine, postavljali instalacije za upotrebu medicinskog kiseonika, koji je lijek, a ne poluproizvod, niti živa životinja.


Kulić

Nažalost, Gajić, Maksimović, Đajić, Vukotić i ostali pacijente oboljele od COVID 19 tretirali su kao životnje!


11.

Obavještenje o potpisivanju Ugovora sa firmom koja se bavi trgovinom životinjama, poluproizvodima, poljoprivrednim proizvodima, iz dobojske bolnice emitovano je 27.04.2020. godine.

Maksimović

12.

Sa istom firmom, Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, utanačio je, prema Ugovoru od 23.06.2021. godine, “Opremu za mediciinske gasove sa montažom, razvodom, ispitivanjem, puštanjem u rad i sertifikacijom u objektu COVID 1” bolnice u Bijeljini, kojom rukovodi.

Vrijednost Ugovora je 99.222,90 KM.


Naravno, riječ je teškom krivičnom djelu, jer nije raspisana javna nabavka, već je sve dogovoreno “u četiri oka”.


13.

Istina je da na sajtu firme za kupovinu živih životinja “Ecogas” iz Gračanice navode da su osposobljeni za montažu opreme za medicinske gasove.



Činjenica da imaju samo četiri zaposlena, među kojima su direktor, osoba zadužena za prodaju njihovih proizvoda i jedan serviser opreme nikako ne ukazuje da su osposobljeni za sofisticirane i specijalizovane poslove, osim trgovine živim životinjama.


14.

Premalo je sve to da bi se moglo vjerovati u kvalitet ugradnje opreme za kiseonik i u bolnici u Doboju, kao i u bolnici u Bijeljini. (nastaviće se) 

Šeranić u Tužilaštvu: Nepoznati razlozi odlaska u OJT Banjaluka

piše: Slobodan Vasković

Alen Šeranić, takozvani ministar zdravlja, oko 15 časova danas došao je u Okružno javno tužilaštvo.

Šeranić je, prema mojim informacijama, potvrđenim iz nekoliko izvora, nosio sa sobom obimnu dokumentaciju.

U ovom trenutku nije poznato da li je Šeranić pozvan na saslušanje ili je bio u Tužilaštvu nekim drugim razlogom vezanim za jezivu aferu "Kiseonik".

Kada je već bio u rukama tužilaca bilo je neophodno da ga i zadrže zbog brojnih zlodjela koja je, tokom pandemije, počinio.

Dodik i Stevandić nude Branislavu Zeljkoviću i ostalim pritvorenim 50 miliona za potpuno preuzimanje krivice, kako bi se na taj način obustaviila dalja istraga o teškim kriminalnim aktima počinjenim preko Instituta za javno zdravstvo, koja vodi direktno do njih


Piše: Slobodan Vasković


Crvena Sekta Milorada Dodika je beskrupulozna - suočena sa dvije ogromne afere, davanje industrijskog kiseonika teško oboljelim od COVID 19 u svim bolnicama u Republici Srpskoj i teškom kriminalu prilikom nabavki medicinske opreme, tokom pandemije, preko Instituta za javno zravstvo, i dalje pokušavaju da, ne birajući sredstva, zagase oba zločina.


Branislav Zeljković

Dodik je i dalje maksimalno, jezivo, pragmatičan - koristi činjenicu da je afera “Kiseonik” u drugi plan gurnula aferu sa teškim kriminalnim djelima počinjenim preko Instituta. Dok javnost sve dublje zgrožena nedjelima nad pacijentima svu pažnju usmjerava na aferu “Kiseonik, očekujući da nadležna Tužilaštva konačno reaguju, Dodik, Nenad Stevandić i Vico Zeljković, Dodikov setrić, vode pregovore sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem da preuzme svu odgovornost na sebe.


Vico Zeljjković i Dodik

Isto se nudi i ostalim pritvorenim u toj aferi - Slavku Bojiću, Saši Markoviću i Draganu Dubravcu.


Njima četvorici ponuđeno je pedeset miliona KM da priznaju krivicu i preuzmu sve njene posljedice na sebe, kako bi se na taj način obustavila dalja istraga.


Cifra jeste ogromna, ali su ulozi još veći - na “panju” su političke glave Dodika i Stevandića, dok bi eventualno hapšenje Vice Zeljkovića za Dodika bilo, takođe, politički pogubno.


Dubravac

Već ranije sam objavio da nijedn kriminalno djelo, tokom nabavki mediciskih roba za borbu protiv virusa, Zeljković nije počinio bez odobrenja Nenada Stevandića.


Sve prevare, osmišljene su u Dodikovom kabinetu, on je rukovodio njima, nakon čega bi Stevandić izdao nalog Zeljkoviću preko koga da se obavi prljavi posao i sprovede pljačka.


Vico Zeljković je u cijelom projektu imao izvršne zadatke milionskog pranja novca.


Marković i Bojić

Svi tragovi u istrazi koju vodi Miodrag Bajić, Specijalni tužilac, vode ka Dodiku, Stevandiću i Vici Zeljkoviću, a ponuda od 50 miliona KM pritvorenim. U ovom trenutku Glavi Hobotnice djeluje kao jedini način da se spasu od hapšenja.


Bajić

Biće zaista intersantno vidjeti da li će Bajić stati sa istragom tako što će se zadovoljiti pranjem krivice uhapšene četvorke ili će nastaviti do vrha Crvene Sektaške Hobotniice. 


Dubravac, Zeljković, Bojić i Marković uhapšeni su 15.09. po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, a Okružni sud im je odredio jednomjesečni pritvor. (nastaviće se)